-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz
-szabi- #7099 üzenetére
Köszi, elolvastam.
Most úgy csinálom, hogy konvertálom a DTS hangot AC3-ba, de rohadt lassan van meg, főleg az én PC-mmel.
Azon gondolkoztam, hogy vagy veszek egy médialejátszót+5.1 hangrendszert, vagy pedig házimozirendszert (amiben tulajdonképpen Blu-Ray lejátszó van, ami viszi az MKV-t, és 5.1 hangrendszer).A kérdésem az, hogy a kettő közül melyiket érdemesebb venni? Mert PS4-em van, ha éppenséggel Blu-Ray-t akarnék nézni. Viszont tulajdonképpen ugyanannyiból jön ki a kettő (kb 45-50 ezer forint)
-
-szabi-
addikt
Nincs benne DTS dekóder az csak az egyik dolog.
Másik kérdés, attól még ki tudja e adni hdmi-arc vagy optikán / koaxiálison keresztül erősítő felé?
Mert az enyém utóbbit sem tudja.SZERK: Itt beszéltünk róla részletesebben: 6741 hozzászólás után
üdv
szabi -
DaemonX
HÁZIGAZDA
Köszönöm a válaszodat!
Az egy dolog, csak sajnos a PS4 csak a sima Blu-Ray-t támogatja jelenleg, vagy DVD-t, mint formátumot, semmi mást nem (pl avi, mkv).
Fog jönni hozzá a 2.0-ás update, ki tudja mikor, amiben már elvileg lesz MKV támogatás.
Tehát ha veszek egy ilyen DTS dekóderes erősítőt, lesz hang, függetlenül attól, hogy a TV-m alapesetben nem támogatja a DTS hangot?
Illetve tudnál egy ilyen eszközt linkelni nekem? Milyet érdemes venni?
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Philips 46PFL4358-as TV-m van, külső adattárolóról kezeli a videófájlokat, de a DTS hangot nem. Mondtátok nekem, hogy ehhez szükség volna egy 5.1-es hangfalszettre.
Kérdésem az volna, hogy csak 5.1 jó, vagy valami olcsóbb sztereó (2.1) is?
Illetve ezek közül bármelyik jó volna?
És hogyan kell összekötnöm vele? (Na tudom, ez már fájdalmas egy kérdés)
Utóbbit csak azért kérdeztem, mert pl PS4 optikai portja nem viszi ki a hangot, stb, és nem tudom, hogy a TV-knél mi hogy van.
-
bala6120
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van ilyen tv-je: Philips 32PFH4309? Érdekelne:
- edge led, direct led
- IPS?
- kép beállításoknál miket enged állítani
- H.264 avi, mkv lejátszás
- esetleg teszt, bemutató videóval, mert nem igazán találtam. -
neduddki
nagyúr
HI!
Uraim az expertnel buget aron koborlo 47pfl4398-rol van vkinek tapasztalata?
koszi
udv
neduddki
-
-
TIT
veterán
Írtam a szervíznek szoftverprobléma miatt természetesen nem válaszoltak(1 hete)úgyhogy írtam a philipsnek,remélem elveszik ettől a kókler bandától az engedélyt.
Már javíttattam egy Lg házimozit ott és akkor is össze-vissza beszéltek,még nem jött meg az alkatrész várjak 1 hetet kb.erre másnap hívnak,hogy nem javítható.
Az új szoftverre senki ne frissítsen mert az ambilightot elszarja(minden csatornaváltáskor bekapcsol,néha magától is)6-os és 7-es szeriánál biztos. -
válasz
sinci01 #7081 üzenetére
Rengeteg mindent, nehéz lenne az összeset felsorolni de itt van pár dolog:
SUB U_COM-RS-jack-WD-count-SSC,mmr,mfr,qlc-Gamma-Panel display time-Dimm type-Ui color-supportot-LNA-network ó.Dlna-ttx listát-ország régiót OTát -IC buszt,itt lehet kipróbálni a vizuális teszteket, gyári vissza álításokat, wifi-t hangot=Volume Curve-Ambiwoox , a készüléked gyártási helyét ,szoftverét, pontos típusát megmutatja (type) meg még nagyon sok mindent.
-
sinci01
aktív tag
válasz
Luck Dragon #7074 üzenetére
Köszi! Akkor inkább kihagyom ezt a lehetőséget. Egyébként a service menüben mit lehet állítani?
-
dualcore
őstag
Elég drága modellek voltak már a belépéskor, ellenben adtak hozzá ajándékba 1 Blu-Ray lejátszót, ami abban az időben még elég sokat ért, bár így sem vitték.
-
anrab
addikt
válasz
kocolaci #7077 üzenetére
"Amennyire tudom, ezt a módot nem kínálja egyik tv sem."
én ezt vettem és nem is értem a tv gyártást hogy nem 21:9-es tv-ket csinálnak. sajnos a philips is leállt vele kereslet hiánya miatt.
50"PFL7956 -
kocolaci
csendes tag
Ez a fekete csík dolog abból adódik, hogy a tv 16:9-es, a mozivászon pedig 21:9. Ezzel nem is lenne baj, mert az operatőri kamerán vannak keretek a 21:9, 16:9 sőt a 4:3-hoz is, tehát a témát ennek megfelelően komponálják. Ami nekem hiányzik a tv átméretezési lehetőségei közül, az a képkitöltés, torzítás nélkül, tehát a magasságot kitölti, a széleket levágja, képarányt megtartja. Amennyire tudom, ezt a módot nem kínálja egyik tv sem.
-
dualcore
őstag
-
válasz
sinci01 #7068 üzenetére
Szervíz menü:
TV bekapcsolt állapotában a szervíz kód beírása folyamatosan, a távirányító szám gombjait használva 062596, majd távirányító INFO gomb megnyomása gyorsan utána. Ha nem írtad el a kódot, és elég gyors voltál, akkor bejön egy figyelmeztetés, hogy garancia vesztéssel jár a Szervíz menü matatása, de van egy [Folytatás] gomb.
ha sikerül és a menüben bár mit is rosszul álítasz el, akkor az egész tv-d egy nagy papír nehezék lesz! A szervíz kód típusoknál változhat is. Pl Philips DesignLine 2013-asnál más. ott ez a kód nem is jó.Ha rosszul ütőd be elvész a garancia!
-
dualcore
őstag
Lassan már azért kell venni 55"-os tv-t, hogy egy 42" arányban lássuk a valós képet a csíkok miatt.
-
dualcore
őstag
válasz
#94529552 #7069 üzenetére
Nézd engem nagyon bosszant ha fekete csíkot kell hogy nézzek. Nekem fóbiám van a csíktól. Kompromisszumot kötöttem magammal inkább nyújtom kicsit a képet. Bár én előnyben vagyok mert a MP is tud 16:9-et, és az erősítőn keresztül is tudok képarányt váltani. Így úgy állítom be hogy egy minimális csík meg marad és a nyújtás sem olyan vészes. Amikor a párom nézi az MTV-n a kilippeket és amit felvettek új divatnak a nagy Usa-ban hogy szinte már csak egy lyukon megy a klip, na attól meg is tudnák veszni.
-
TIT
veterán
100-ért a tv-t veszed meg nem a lejátszóját,(100 nem sok egy tv-ért..belépőszint)az enyém közel 300 volt 2008-ban mégis csak mp3,jpg-t tud usb-ről de nem ez a lényeg,hanem,hogy még most is lefosom a bokám olyan képe van.
-
-
sinci01
aktív tag
A service menüt hogyan lehet elérni a Philips TV-nél?
-
dualcore
őstag
válasz
taschner #7065 üzenetére
Az az igazság hogy szándékosan butítják le a szoftveres részben mert nehogy már egy olcsóbb modell is szépen vigyen mindent. Ha kell a több tudás venni kell nagyobb széria számú készüléket és az már többet tud. Amint a te példád is mutatja, egy okos táv.vez. és lám lám műkszik minden. De ha valaki ezt nem tudja lehet hogy vesz ugyanazon gyártótól 1 külön lejátszót és akkor már mindjárt 2 készüléket adtak el. Ez üzletpolitika.
-
taschner
aktív tag
válasz
dualcore #7064 üzenetére
Azért írtam mert 2013-as tv 100e ft ért már képes lehetne ilyen dolgokra nem egy 7e ft-os asztali kütyü.
Amúgy van egy lg tv is ami 3 éve volt 80e ft csak azért mert zárolva volt az usb több lehetősége így utána néztem és 2e ft-ért egy univerzális távirányítóval ki lehetet kódolni tehát most már full extrás az egész.Csupán csak ennyi! -
dualcore
őstag
válasz
taschner #7063 üzenetére
Helló. Azt miért írtad hogy sajnos van asztali lejátszód is? Szerintem ha különféle tartalmakat szeretnénk nézni akkor a tv szoftvere ehhez már igen kevés. Értem ez alatt pl. az mp3-tól a 24/96 Hd audióig ill. a Divx-től (bár én ilyet nem nézek) a full Hd 3D-ig. Ha van egy jobbfajta lejátszód annak mindegy mit adsz enni megy mint a karikacsapás
.
-
dualcore
őstag
Nézd én néztem más gyártótól tv-t és pl. az Lg az nem tudta a fekete csíkot eltüntetni, amit megmondom őszintén engem sokkal jobban zavar mint a nyújtott kép. Nekem a végső megoldás egy Media Player lett ami kompromisszum nélkül kezel mindent, beleértve a felirattól a csíkig. Akkor viszont ha Hdmi-n megy be a jel és mindent tökéletesen csinál a tv.
-
dualcore
őstag
-
KáZéé
tag
Sziasztok.
Kis segítségre lenne szükségem.
Van egy philips 32pfl3088h/12 Tv-m. Ezen szeretnék pen-driveról filmet nézni. Be is olvassa, el is indul a film.
Viszont az a gond, hogy kihúzza teljes képernyőre, elnyújtja a képet és élvezhetetlenül szar nyújtott filmet nézni. A képarány váltó gomb usbről történő filmezés közben nem működik, options menüben sincs lehetőség képarány változtatásra.
Tudtok ebben segíteni?
Előre is köszi.
-
sinci01
aktív tag
Sziasztok! Az mitől van, hogy beállítom a kedvenceket, (az összeset, mert csak így tudom rendezni a sorrendet) és reggelre pár csatorna eltűnik a listából. Újra beállítom, következő napra megint átrendeződik a sorrend. Az automata csatorna frissítés ki van kapcsolva. Lementem a listát USB-re, másnap visszatöltöm, a következő napra megint átrendeződnek. Minden nap USB-ről kell visszaállítanom a sorrendet. Ez nagyon gáz. Van erre valami megoldás?
-
-
alexhez
csendes tag
Sajnos nem igazán tudom összerakni amit írsz.
Downgrade egy külön mutatvány, jobb ha nem csinálja olyan, akinek nincs infója róla, hogy létezik.
Ahhoz hogy egy készülék SW-e tudjon kezelni bizonyos file-okat, kell a megfelelő HW is.
Nem hiszem, hogy előrébb lennénk azzal, ha a 9603 lejátszaná az MKV-t, de a kép csak 10mp-ként ugrana egyet...
Egyébként a 9603-nak van olyan (HW-es) változata amely tud DVB-C-t. -
TIT
veterán
válasz
alexhez #7053 üzenetére
Én nem is láttam.
Fent van a honlapon,a tv-ről le lehet menteni?
A leírásba azt írják,hogy nem tanácsos de nem izgat,mert rühellem ha valamit elszúrnak ami jó.Nem tudom miért csinálják...így jó nekik vagy nem is tudnak róla.Nem is lett gyorsabb a programléptetés,pedig azt írták.
Kár,hogy a 9603-hoz nincs olyan firmware amitől tudna mkv-t,mpeg4-et tud de gondolom dvb-t marad és nem c mert azt nem lehet megoldani szoftveresen. -
TIT
veterán
alexhez: : A 6509-em kiadja a dts jelet az optikain,remélem a legújabb szoftverrel nem tiltották le mert akkor megnyúzom őket,így is elcseszték az ambit(állandóan bekapcsol)downgradelni meg nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest