Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
dualcore
őstag
válasz
palinkastomi #9298 üzenetére
A 7109 tv-t javaslom nagyon.
Az lg ezen típusát nem ismerem. -
dualcore
őstag
válasz
lorinser #9295 üzenetére
Nekem most az általad belinkelt tesztben levő Sony van, és ugye előtte a Philips volt. Ha már Európa szerte vannak észrevett hibái a 7809 nek akkor azon el kellene gondolkodni. Valahogy nem csak én tapasztaltam vele óriási képhibákat. Nagyon tetszett a 7809, de bármennyire is fájt a szívem érte, meg kellett válnom tőle. Pedig tényleg nagyon jó készülék lenne.
A tesztek alapján Angol- Ukrán és Magyar fogyasztók panaszkodta a képhibákra. Valami van az tény.Két, szinte tökéletesen ellentétes vélemény. Hogy legyen így okos az ember?
Na erre nehéz választ adni, ha van lehetőséged, akkor teszteld a készüléket és úgy dönts.
Lehet csak én futottam bele egy hibás készülékbe, és sajnos ua készülék csere nem jöhetett szóba, mert ezt is külföldről rendelték ( MM ). -
lorinser
senior tag
válasz
dualcore #9294 üzenetére
Köszi, elolvastam a Digitalversus tesztet. Nem voltak ettől a típustól elrgadtatva az tény, de azt sem írták, hogy Angliába butított hardverrel érkeznek a 7809-ek. Legalább is én nem találtam.
Itt meg kimondottan dícsérik a 49PUS7809-et, sőt, tesztgyőztes lett.
Két, szinte tökéletesen ellentétes vélemény. Hogy legyen így okos az ember?
-
dualcore
őstag
-
Prime110
aktív tag
Vagy megint készül valami országos aktivitás, ne adj' Isten a tavalyi blama a 20%-os kuponnal ismétlődik majd meg, amiben elvileg csak Philips háztartási gépek voltak betervezve, aztán ezt a kulcssót kihagyták és minden Philips TV egy úttal akcióba került abban a 3 napban 20% OFF volt, én is úgy vettem meg a sajátomat.
-
EmThor
addikt
válasz
csalafinta65 #9286 üzenetére
Biztos jó tv, de most valami akció vége lehetett, mert az lg tv árak is visszamentek.
Ha tényleg ki akarják szórni, ennél nagyobb akcióra számítok.
-
lorinser
senior tag
válasz
dualcore #9276 üzenetére
"Kiderült, hogy ezen készülékeket MO-ra a gyengített belső hardverrel látták el, és ez okozza a problémát. Míg Hollandia és NémetO 10/10 ajánlást tett mert ők a jobb minőséget kapták." - ez még is honnan jött? Megerősítette ezt a Philips vagy valami teszt esetleg? Ki mondta? Vagy ez valami urbanlegend?
-
EmThor
addikt
7109-et 160ról 165re vitte az edigital, mm pedig követte őket ebben
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #9282 üzenetére
Hát igen,engem meg az dühít,hogy csak egy Lg-n láttam a 3d-t,de ezért nem cserélem le a 9603-at,a végén még rosszabb tv-t veszek képminőségre.
Ez legalább nem hajlik meg ha bedugom az antennát mint a 6509Az a baj,hogy egyre jobban gagyul minden,még a jó is
Na majd ha enyém lesz a cég akkor jön el a kánaán. -
dualcore
őstag
Igen olvastam róla hogy elég gyenge a média lejátszó bennük, de megmondom őszintén, kb 5 alkalommal volt próbaképpen merevlemez az usb-ben, tényleg vitt mindent, még a 4K-t is. De mivel van külső Mp ami lényegesen több funkcióval ellátott így azt használom, annak a felirat sem gond. Viszont a 4K-s demókat a tv-n nézem netről.
Bevallom azért vettem más márkától készüléket, mert bedühített, hogy 270 E ft-ért nem ad egy jó kivetítőt, és azt spórolja ki belőle ami a lényeg lenne. Ez egy kő kemény dac volt részemről. És mivel mindenképp 4K-s készüléket akartam így Sony lett, bár bőven meg is pótoltam ez igaz.
De tudat alatt még így is vágyom a Philipset.
Most is a 7404 van a pc re kötve. -
dualcore
őstag
-
dualcore
őstag
válasz
palinkastomi #9275 üzenetére
Gabir
Bocs,
csak gyorsan átfutva olybá tűnt mintha a te véleményed lett volna.
palinkastomi
Konkrétan én megvettem ezt a típust (49PUS 7809) és 1,5 hét eltelte után sem tudtam beállítani, hogy nézhető kép legyen benne, digitális adásnál. Szürke volt a kép ,semmi kontraszt, és elég sűrűn bekockásodott. Ha kikapcsoltam a különböző szűrőket, némi javulás volt tapasztalható, de a több éves 7404H magasan verte képminőségben.
HDMI-ről etetve viszonylag jó volt, de a szürke árnyalat dominált bárhogy állítottam, nem segített sem a szín, sem a gamma, sem a kontraszt sem a háttérfény variálás. Olyannak tűnt mintha egy régi vászonra vetítenék ki. Mindamellett netről nem vitte a 4K-s tartalmat (persze usb-ről sem) hosszú pufferelés majd pár mp. lejátszás és ez ismételve. Nem kezeli a H265 szabványt és csak 1.4 HDMI-vel volt ellátva
USB-ről nem vitte a BD25 és 50 formátumot, szóval besírtam
Röviden ennyi. Kiderült, hogy ezen készülékeket MO-ra a gyengített belső hardverrel látták el, és ez okozza a problémát. Míg Hollandia és NémetO 10/10 ajánlást tett mert ők a jobb minőséget kapták. -
TIT
veterán
válasz
palinkastomi #9273 üzenetére
Sejtettem csak nem tudtam kibogarászni.
Ha a 7809 nem jó akkor a 6809 pláne,amúgy max.az uhd a baja meg a hdmi1.4,ha meg a 7809 4 magos pláne jobb.Habár a menü is is lassú lesz -
dualcore
őstag
válasz
palinkastomi #9266 üzenetére
+1
Ha javasolnám akkor min. a 6-os szériától vennék készüléket, és ez alapján venném figyelembe a pénztárca-méret variációt. Hidd el megéri.
Ilyenkor szoktuk javasolni (tavasszal) hogy érdemes várni kicsit, mert bejönnek az új típusok, és "talán" olcsóbbak lesznek a múlt éviek kicsit, ha el nem hordják addig. -
TIT
veterán
válasz
palinkastomi #9266 üzenetére
A 7-es is dual cpu-s.
A 4709-el a tipus ill.a kategória a gond és nagyon drága,annyiért 6-ost kapsz. -
palinkastomi
csendes tag
válasz
dualcore #9261 üzenetére
A 47"-os 7509-es csak egy helyen van a net-en (MM-nál 280e-ért elég drága), nem UHD, viszont A++ és 3 oldalas Ambi.
Az 50"-os 6809-es árban nagyon jó (csak 205e), UHD-s, de csak 350 cd a fény, 400 Hz-es a PMR és dual a CPU. Ehhez képest a 49" 4709-es sokkal jobbnak tűnik 240e-ért, de azt nem javasoljátok. Mi a baj vele? -
Most nem konkréten a legolcsóbb boltokat kerestem össze, hanem pont ezt a két kereskedést ahol változások történtek. De ha tudom minden hónapban megírom az új ár váltózásokat,de gondolom már" észrevettétek" a piacon, "az előbbi" hsz még nem az volt,csak töredéke.
Idim
4309-est ha választani kell a kettő között.
dualcore
7509- mind három méretben meglelhető a Budaörsi mm-ben42"-47"-55"
-
dualcore
őstag
válasz
palinkastomi #9258 üzenetére
Igaz nem UHD-s de a 47PFS7509 nagyon jó választás lenne. Minden másban megfelel neked, és cserébe még 3 oldalas ambis is.
Vagy ha ragaszkodsz az UHD hoz akkor az 50PUS6809 még talán ami árban ott körül van.
Viszont utóbbinál szintén le kell mondj a H265 ről és a HDMI 2.0 ről. -
csalafinta65
senior tag
válasz
Luck Dragon #9257 üzenetére
Edigital-ban olcsóbbak az Euronics-nál a Philips TV-k. ( pl. a 42PFS7109 164.990 FT)
-
MM-ben árváltozás ebben a hónapban Philips tv készülékeknél.
48PFS8109 =-10-15% árkülönbség MM-350E
55pfs8109 =10%=499 899 MMSárga csillagnál történt árváltozás ebben a hónapban. (készlet kisöprés.) Philips készülékeknél.
20PFL3108H/12=40E
22PFL2978H/12=45E
26PFL2908H/12=65E
32PFL3008H/12
32PFL3088H/12
32PFL3168H/12=70E
32PFL3517H/12=90E
40PFH4309/88=98E
40PFL3008H/12=100E
42PFH6109/88=129E
42PFH6309/88
46PFL4528H/12150E
47PFL5028K/12=170E
47PFH6309/88=179E
42PFS7109/12=199E
47PFL6198K/12
55PFL5537K/12=250E -
dualcore
őstag
válasz
palinkastomi #9253 üzenetére
Nekem volt ilyen készülék.
Ha Magyarországi vásárlás, akkor azt ajánlom NE vedd meg! -
Idim
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Tv vásárlás előtt állok, régi képcsöves tv-ről fogok váltani.
100 ezer ft a keret rá.
3.5 méterről fogom nézni gondolom ehhez el kell legalább a 40 colos méret. Vagy elég esetleg a 32-es is?
Boltban nézegettem már többször ebből a távolságból, hol kicsinek tűnt a 32-es hol pedig elegendőnek.
Milyen típusokat ajánlanátok? Én ezt a kettőt néztem most ki:
Philips 40PFH4309
Philips 40PFT4009
Főleg filmeket szeretnék rajta nézni, tv-t nem túl gyakran.
Fontos számomra még hogy a hangja is jó legyen mert nem lesz rákötve külön hangfal.
A régi laptopommal se nagyon tudom már összekötni sajnos mert csak vga és s-video kimenetem van szóval marad a külső hdd-ről való filmnézés. Ebből adódólag fontos lenne az is hogy a felirat méretét tudjam állítani a filmek alatt.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
TIT
veterán
válasz
palinkastomi #9253 üzenetére
Ha ezt írták miért ne lenne igaz?
Veszel egy porschét és 200-al bír csak menni. -
palinkastomi
csendes tag
A tesztek és vélemények alapján: UHD felbontásnál van jelentősége, gyors mozgásnál akadozik a kép, mert az 1.4 szabvány csak max. 30Hz-et tud (30 kép / sec.) a 2.0 kétszer ennyit. De jelenleg még igen ritka az uhd felbontású műsor ill. felvétel.
Igen, valóban hosszabb távra tervezek, ezért szeretném tudni, igaz ez vagy sem.
Szeretnék biztosra menni - már amennyire ez lehetséges. :-) -
-
cleric
tag
válasz
palinkastomi #9249 üzenetére
Az miért akkora baj, hogy csak 1.4-es a HDMI?
-
TIT
veterán
válasz
palinkastomi #9249 üzenetére
A menü nem elavult hanem lassú.
Nagyobb kategóriába van 2.0 amúgy biztos jó képminőségre.
Amúgy az lg menüje se gyorsabb csak bonyolultabb az egész rendszer. -
palinkastomi
csendes tag
Hello Mindenki!
Philips 49PUS7809 tv vásárláson gondolkodom. A leírások és tesztek alapján - ami szimpatikus: A+ energy, Ambi light, design, forgatható talp, 4 szemüveg; - ami nem szimpi: 1.4 HDMi, elavult menü-rendszer.
Van személyes tapasztalata valakinek? 240e Ft-ért vegyem, ne vegyem?
Ami még szóba jöhet: LG 49UB850V 260e-ért. Vélemény?
Előre is köszi... -
lorinser
senior tag
válasz
Luck Dragon #9246 üzenetére
Ez bizony nagyon jó ár érte.
-
Akit érdekel a 42pfh6309/88 a sárga csillagnál 128E már elvihető.
-
dualcore
őstag
válasz
kedvesgabor #9244 üzenetére
Tedd fel a pc re vagy a Servio-t vagy a Plex progit.
-
kedvesgabor
tag
válasz
kedvesgabor #9243 üzenetére
Javítanám a tv típusát: 42PFL4307H
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok!
Van egy 42PFL3208H/12-es tv-m, megvettem hozzá a PTA01 wifi sticket...
...a tv-n ezen keresztül tudok netezni, de a számítógép médiaszerverével nem tudom összehozni. A média szerver látja a tévét, legalábbis be lehet állítani hogy engedélyezem v. tiltom.
Feltettem a projektállós progit is, az régebben ment, most nem.
Hogy lehetne ezt megcsinálni? -
EmThor
addikt
válasz
csalafinta65 #9240 üzenetére
Itt is upc es cisco set top box, interactive gomb-ra egy honapja nem reagal semmit, upc topik ajanlasait kovetve reseteltem a cuccot de ebbol ugyfelszolgalat lesz. De tenyleg jok az adasaik es csatornat a STB-al valtok tehat gyors.
-
csalafinta65
senior tag
Másodszorra még jobban tetszeni fog! Nálam UPC HD adás van. Fantasztikusan szép, éles a képe. Nem hittem volna, de az SD adás is nagyon jó. ( Sokat számít a szolgáltató. Ha a Mindig TV-t nézem, szép, de nem éri el a UPC digitális kábel szintjét). Nálam Cisco settop box van.
-
Mikisys
őstag
válasz
pixta78 #9228 üzenetére
Az antennavezetékbe beiktatott "galvanikus elválasztó" segíthet.
Valószínűleg a készülékek között fellépő potenciál-különbség az oka a jelenségnek, pláne, mert antennabemenet is van a körben. Földhurok, de makacs.
Még segíthet az is, ha az egyes készülékek fémes pontján mérhető feszültség a hálózat védőföldjéhez képest, minél kisebb. Ez a hálózati dugók fordítva bedugásával változtatható. Az a jobbik állapot, mikor kisebb feszültség mérhető és nem csipked a készülék háza, illetve nem "szikrázik" csatlakozók ki-be dugásakor. (Antennavezeték!)Üdv!
-
tkonya
aktív tag
Így elsőre...
Megjött a 7109, a beüzemelése egyszerű. Távirányító kicsit furcsa még, querty billentyűzet jól használható. Hálózatot szintén pofon egyszerű volt beállítani. Hd adások szépek, sd is nézhető. Mondjuk ehhez hozzátartozik, t-home ip tv van, így a csatornaváltás is gyorsnak mindható. Elsőre nagyon tetszik, bővebben majd egy hetes használat után. -
tkonya
aktív tag
válasz
Luck Dragon #9233 üzenetére
Köszönöm😃
-
-
tkonya
aktív tag
Amennyiben az égiek is akarják, holnap délelőtt érkezik a 7109 😃
-
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips 47pfl5028-am és egy Harman Kardon AVR 151- es vasam.
Ha rá kötöm HDMI-vel a pc-m és ezt tovább a tv-mre szintén HDMI-vel, akkor lefagy a tv adás!
Tehát ha átváltok a tv-n HDMI-re akkor minden szép és jó. Viszont ha tv nézés közben bekapcsolom az erőlködőt vagy film nézés mözben tv-re váltok abban a pillanatban dadog a tv műsor és kiirja, hogy nincs jel. Kikapcslom az avr-t és visszaáll a kép! Link kikapcsolva.
Tudtok segíteni miért van ez?
Kössz
Pitya -
cleric
tag
Van valakinek 55PFK6549 tv-je? Egyáltalán ez ajánlott darab? köszi
-
csabili74
aktív tag
Hali. Boldog tulajdonosa vagyok egy 42PFH6309 készüléknek, már 2 hónapja. Nekem nagyon bejön, persze szörszálat lehetne hasogatni, de nem teszem, ennyiért ezt kaptam, bőven jó.
Amit még nem próbáltam, mert lehet nem is tudom, hogy kell, honnan szerezzek, stb. 3D. A szemüvegeim beporosodtak
segítene valaki? Mit töltsek le, honnan, hogyan? -
EmThor
addikt
7100-nál 2 oldalas ambi és android és a név alapján uhd.
8600 és 7100 között lesz még vmi. 7500?
Tavaly ha 09 volt a vége akkor idén 7110, 7510 gondolom.
-
TIT
veterán
Mint a többihez de ennyi az egész?6300,7100 tavaly bezzeg 6-osból is volt vagy 5 féle.
Nagyon csúnyák és csak a 7-től felfelé androidos..nem erről volt szó de sejtettem,hogy a 6-osba és lefelé nem tesznek bele,lehet a proci,memo miatt,de elvárható lett volna ha el akarnak adni tv-t.
Viszont ezzel a szutyokkal csináljanak valamit,miért kárhoztatnak bárkit is,hogy ezzel szenvedjen? -
EmThor
addikt
-
lorinser
senior tag
válasz
nzsolt77 #9206 üzenetére
A TV szoftverének a frissítésére gondoltam. Itt keresd meg a TV-d típusát és töltsd le az ott lévő aktuális szoftvert. Ezzel frissítsd a TV-d.
-
-
nzsolt77
tag
sziasztok4tudna valaki esetleg segiteni,van egy philips lcd tvm,és sajnos van egy bizonyos hibája ami idönként elöjön rajta. ha számitogép monitornak használom, 10 percenként kb,a kép elváltozik,mindenféle színűre, vagyis tiszta pirosas sárgás lessz a kép.de ha elkapcsolom a hdmi-röl és ujbol vissza kapcsolom újbol tökéletes a kép.tv nézéskor nincs hiba.mi lehet a gonja?
-
viking19
tag
Valaki?
-
TIT
veterán
válasz
azigazimoris #9201 üzenetére
A 7-es egyértelműen jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen routert?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egészséges életmód
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest