Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuti70
csendes tag
Tudja valaki hogy lehet USB bemeneten képfunkciókat és egyebeket állítani 7109-en?
Rámegyek a beállításokra és visszakapcsol Tv adásra,nem lép be a menübe.
Az Ambilightet meg hiába kapcsolom ki mert ha átváltok egy másik csatornára már vissza is állítja,ez mitől lehet és hogy lehet teljesen kikapcsolni? -
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Eddig is philips tv-m volt de most váltani szeretnék ugyancsak philipsre.
Több kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatban
Eddig 42-es van de most szeretnék egy 47-est.
Igaz az hogy a 3d-s tévék a 2d-s adásból ki tudnak keverni valamiféle 3d-t?
Érdemes egyáltalán foglalkozni a 3d-vel?
Ambilight megéri?
Egyenlőre ennyi
Köszi Miki -
Szőrmeteg
csendes tag
Méretre nem nagy. Azt elfelejtettem írni, hogy a készülék csak egy pucér nyáklap, ezért ha jót akarsz veszel hozzá tokot (5-10$), a tok mérete 92x63x26 mm, szóval ha van 3 centi hézag a fal és a tv-d között, akkor azt is elrejtheted. Elvileg nem is kéne RJ-45-ös aljzat a tv-be, mert a RPi-nek van RJ-45-öse és hdmi kimenete. Az RPi-n netezel, médiaboxozol, stb... és küldöd a tv-re, és mivel a tv-d nincs rákotve direkt netre, így jelenteni se tud a gyártónak (Samsung és LG).
Elvileg ez tök jó megoldás lenne, ha a tv gyártók minőségi anyagot tennének az alap tv-kbe, de hát akkor ugye senki se venné a drágákat. -
lorinser
senior tag
A német Media Markt-ban megjelent az első 2015-ös Philips, a 40PFK6300. 240e Ft nekem egy kicsit soknak tűnik egy 40"-os TV-ért. De gondolom fog ez még lejebb menni.
-
süti5
őstag
válasz
Szőrmeteg #9589 üzenetére
Nem olcsó, de nekem meg úgy alakult, hogy a kisebb (32-es) philipsem bekerült a hálóba és sikerült úgy felszerelni, hogy nincs körülötte semmi, tehát fehér falon van, fali rögzítővel, kábelek, hálózati dugalj, minden úgy van kialakítva, hogy csak és kizárólag a tv látszik, a tv meg a falra simul, és a fenti beugró részen van megoldva a kábelezés, de még a tv mögött, így ideális lenne egy ilyen 4 oldalas ambira, csak most meg hova pakolom a raspberry-t meg ilyeneket
Aurea kellene, de ennyi pénzekért -
Szőrmeteg
csendes tag
Egy kicsit utánaszámoltam és hát azért annyira nem olcsó, mindenki eldönti magának, hogy kell-e ilyen.
Ha a Raspberry-t nem számolom (~10.000,-), akkor is kell egy Lightberry HD ami a ledeket tartalmazza és pl. az olcsóbb HDMI kit, ami így összesen ~60.000,-. Ha sok pénzzel nagyon unatkoznék, akkor esetleg. -
EmThor
addikt
válasz
Szőrmeteg #9582 üzenetére
Igazából 7cm marad nekem is oldalt most h a 47es 7109eset vettem, és nem a 42eset, de már nem izgat, és a 3d miatt nagyobbat szerettem volna mint a mostani 42es pana plazma.
Biztos, hogy valamivel nagyob élmenyt ad a 3 oldalas ambi, nem akarom igazolni a vásárlásom, hogy a 2 oldalas jobb mert nem az, de 65e az 65e.
Ezt a román hibás 7509eset láttam én is, szerintem szállításkor sérülhetett. Abba érdemes belegondolni, hogy mennyi elégedett tulaj van, aki nem ír a netre; többynire a hibákról olvashat az ember saját tapasztalatot.
Képbe került amúgy még a 48pfs8809 a 4 oldalas ambival mert 3 kiló és androidos, de 80ms az input lag és xbox miatt ez nekem elfogadhatatlan + az aktív 3d-től nem vagyok jól és a családot se akartam kitenni neki.
A pfs7809, mint uhd tv... ismét magas az input lag. Hiába szebb rajta sd adástól felfele minden az emelt pixelszám miatt, a hdmi 2.0 is hiányzott.
Az idei modellek közül meg a 7100 körül volt 3 oldalas ambi, de csak 65" méretben. A 7150esből az uhd passzív 3d (50hzes panel) 43" jó lett volna gondolom, android meg minden de drága és legaláb 5-6 hete tökölődtem így is a vásárlással.
A sony 49x8505 volt uhd és passzív 3d, 40ms körüli input laggal ami képbe került, de ott a 3d nem volt olyan szép állítólag és 350e.
Szerk: házibarkács ambival se időm se kedvem piszmogni. A kényelmes vásárló kényelmes
-
Szőrmeteg
csendes tag
5letes megoldás! Még nem hallottam/olvastam róla.
Azért azt meg kell említeni, hogy a működéséhez kell egy Raspberry Pi számítógép. Most jelent meg a 2. verziója (35$). Kollégák használják nagy megelégedéssel, én is gondolkodom rajta, de csak akkor akarok ilyenbe beruházni, ha übergagyi, használhatatlan a smart funkció, az életemet nem a tv előtt töltöm. Teszel fel rá egy Kodi-t és kész a smart médiacentered! Ha jól tudom letöltésre is használhatod.
Azért az milyen lenne már, hogy az ambit kikapcsolva ráragasztok egy ilyet. -
süti5
őstag
válasz
sebgutkopf #9583 üzenetére
Én tökéletesen meg vagyok elégedve a upc-vel. Hülyén hangzik, mert szokás szidni őket, de nekem még nem volt gondom, költözésnél is intéztek mindent, vihettem az előfizut, 120-as netem van és hasít mint állat, szép a hd adások képe is, mediacard is rendben, minden oké.
-
süti5
őstag
válasz
Szőrmeteg #9582 üzenetére
Ez a megoldás pl. nem házi barkács szerintem, és 4 oldali megvilágítást kapsz, youtube-on vannak fent videók, elég látványos az eredmény, nekem pl. tetszetősebb, mint az ambi lenne.
Kis tudás azért kell hozzá, én pl. nem értek pár dolgot benne, de azt hiszem lengyel cég és készségesek, régebben érdeklődtem már náluk, teljesen még nem vetettem el az ötletet -
sebgutkopf
őstag
válasz
csalafinta65 #9566 üzenetére
A UPC az eleve minden tv-be előre be van állítva mint szolgáltató, azok behangolása könnyű. A többi szolgáltató viszont egyéb néven fut eddig minden általam látott dvb-c tuneres tv-n. Samu, Toshiba és Pilips-ről tudok nyilatkozni.
Mindig-et sose kerestem be a dvb-t-t nem használom fölösleges a kábel mellett.Régen volt upc-m, aztán amikor elköltöztem digi-s lettem. Azóta lehet fejlődött a upc, de akkor azért váltottam, mert a digi olcsóbban, ráadásul több csatornát adott, mindent digiálisan, és felár nélkül adja a HD-t, nem kell hozzá box dvb-c tunerrel megy. Vagy kézzel beállítva a modulációs paramétereket, vagy ezzel nem foglalkozva egy Német régióval (menü ettől még magyar) ezt se kell megtenni.
Hagyományos értelembe vett tv-t nálunk a fiam néz én híreken és néhány eseti ismeretterjesztőn kívül csak media playerről eszem a tartalmat, akár sorozat, akár film. A reklámokhoz és kötött műsoridőhöz nekem nincs idegrendszerem. Szóval ugyan van 3000 Ft-ért 100+ digitális csatornám, ebből nem tudom fejből mennyi a HD, amit nem használok ki, de legalább olcsó.
Illetve ami miatt a digi-t szeretem az elsősorban az internet. Gyors, olcsó és nincs rajta korlátozás. Annak idején a upc nálam kiverte a biztosítékot, amikor a fájlmegosztást automatikusan korlátozni kezdte nappal, illetve a havi adatforgalmi korlát bevezetését se tudtam értékelni, na meg a kis feltöltési sávszélesség. Na ezektől nekem nagy megváltás volt a digi, ráadásul feltöltési oldalon brutális többletsebességet nyújt (amikor a upc-nél 1,5/15mbit-et kaptam, akkor a digi 20/40-at adott olcsóbban, mag meg ugyanennyiért kapom az 50/100-atBocsánat ez már off.
-
Szőrmeteg
csendes tag
Egyébként mik a tapasztalatok a meghibásodásokkal kapcsolatban?
Egyébként azt hiszem végérvényesen döntöttem a 7109 mellett, már csak ezért is (7509). Azért elég durva, hogy 2-ből kettő hibás volt. És hát a képe...Ez lehet, hogy az edge led megvilágítás miatt van?
csalafinta65 (#9577)
Bocs, de ennyire nem olvastam vissza, csupán pár hónapot.EmThor (#9579)
Elég meggyőző a fény effekt a 2 oldalasnál is. Igazából azért szerettem volna ambi3-at, mert a tv elhelyezése miatt 6-7 centim van a bal oldalon és attól tartok nem fog érvényesülni az effekt normálisan.
Én ezt az orosz videót néztem, ami egész jól bemutatja működés közben.
https://www.youtube.com/watch?v=LaPQJzkFYSIsüti5 (#9580)
Milyen "ambi-szerű" megoldásra gondolsz? Valami házibarkács? Nem mintha megcsinálnám, de érdekel.
A felár azért tartalmazza a 800Hz-es megjelenítést is. -
-
süti5
őstag
Az a felháborító egyébként, hogy ezt az alapvetően filléres pluszt (2 helyett 3 vagy 4 oldalas ambi) ennyire meg kell fizetni, holott ha a vezérlés hadver + szoftver szinten már benne van a tv-ben, az a plusz 20-30 led már igazán nem nagy durranás lenne.
Ahogy látható ez az utólagos "ambi-szerű" megoldásoknál, azzal simán körberakod a tv hátulját -
EmThor
addikt
válasz
Szőrmeteg #9575 üzenetére
Ambi 3 nekem is kellett volna de a 42pfs7109 165 ezres ára Vs. a 42pfs7509 230e ára... óriási a különbség, annyit nem ér.
2 oldalas se rossz
Nézd meg a YouTube-on: Teste - Led Philips Ambilight bilateral + Ps4 Kil… - Teste - Led Philips Ambilight bilateral + Ps4 Kil…:
http://youtu.be/QNv9vbqO_EA
-
csalafinta65
senior tag
válasz
csalafinta65 #9577 üzenetére
7109-ben a Philips tulajdonosának, a TP Vision-nak panelja van, melyet a Tajvani AUO céggel közösen gyárt. Az AUO a világ legnagyobb panel gyártója. Tavalyi évtől már a Sony legjobb típusaiban is AUO kijelző van. ( A Samsungot, és az LG-t cserélte le. A Sony nem gyárt saját panelokat.) Ezen infók alapján, egyértelműen a 7109 ajánlott.
-
csuti70
csendes tag
válasz
csalafinta65 #9573 üzenetére
De a 2012 esek már azok voltak,3,5 cm,az az edge led.
-
Szőrmeteg
csendes tag
Tudj isten, miután megvettem, engem annyira nem érdekel, hogy mi van a készülék belsejében, együtt élek azzal ami van. Vásárlás előtt próbálom a helyes döntést meghozni, ezért is vagyok állandó dilemmában, hogy akkor most melyik legyen.
Felvetődött, hogy valakinek szét kellene szednie a készülékét, hogy végre kiderüljön az igazság.
Én a 7109 esetében a direkt ledre, míg a 7509 esetében az edge ledre szavazok. Feltettem a kérdést a szerviznek is, remélem válaszolnak; ki más tudná jobban, mint ők. Ha megjött a válasz beposztolom.Addig is tanulmányozzátok ezt az oldalt. Igaz lengyelül van, de a GTranslate sokat segít. Itt kb. az oldal 4/5-énél leszedett hátlappal is van fénykép a készülékről. A panelról egyértelműen látszik, hogy TPV panel és kínai.
EmThor (#9557):
Szívesen venném, ha írnál róla pár sort, akár az MM kiszállításról is, milyen garipapírt adnak, stb...
Egyre inkább hajlok én is a 7109 felé, részben az ára miatt (nem hiszem, hogy a 7509-est annyira beakcióznák és megbízható helyről akarok vásárolni), részben a direkt led megoldás miatt, meg ha a TPV panel jobb (?)... Viszont az ambi3 felé húz a szívem, meg a 800Hz, de ennyit nem nem ér a felár. -
alexhez
csendes tag
válasz
gigajani77 #9559 üzenetére
OK, akkor összejött?
Valóban a "kábel" és a "teljes" a lényeg. -
csuti70
csendes tag
válasz
csalafinta65 #9565 üzenetére
Amúgy a 2012-es LG-knél sokkal vastagabb a 7109 és az tényleg Edge volt.
-
csuti70
csendes tag
válasz
csalafinta65 #9565 üzenetére
szőrmeteg kolléga linkjét megnézted?
-
Prime110
aktív tag
-
dualcore
őstag
válasz
csalafinta65 #9566 üzenetére
Ua. a műholdról kapja mindkét szolgáltató a vételt (Thor) , csak a Digi nagyobb tömörítést használ ezért "gyengébb" a minőség.
-
TIT
veterán
Nekem is ment magyarul,miért ne menne?
Állítólag gyengébb mint a upc. -
csalafinta65
senior tag
válasz
sebgutkopf #9564 üzenetére
UPC-nél simán ment "magyarul". Talán már írtam, hogy , van Mindig TV vételi lehetőségem is . A UPC kábelhez képest kutyaszr...A Digi milyen minőséget tud?
-
tkonya
aktív tag
Nincs mese, hogy megtudjuk az igazságot, valakinek szét kell szednie a készülékét😃😃😃😃😃
-
tkonya
aktív tag
válasz
Szőrmeteg #9556 üzenetére
7109 esetében, edge kontra direkt...ehhez csak ennyit ( választ philipsbfaxbúk adta):
Én:
Tehát, csak hogy biztos jól értem, edge, vagyis szélein világítják meg a panelt, és nem direct ami hátulról világít. Kicsit nehéz eset vagyok, ne haragudjatok😃
Philips:
Igen, jól értetted, Edge led, tehát oldalról/ szélein világítja meg a képet.
Nálunk direkt led (azaz hátsó megvilágítású) csak a vastagabb alsó kategóriás modellekben található. Nahh most...a telefonos indiai szerint direkt, szerintük edge, fórumokon, boltok oldalán össze vissza...
-
gigajani77
csendes tag
válasz
lorinser #9546 üzenetére
Köszi a segítséget, de úgy nem sikerült, mert a tv-n kellett beállítani a következő folyamatot-menü-csat.keresése-csat.újra-kábel-Magyarország -egyéb-!!!!!beállítások-frekvencia keresés-TELJES(!!!!!)-ok kész! (kezdésnél csatorna frissítés "ki"! Így elindul, és megtalálja a digitális csatornákat is! A lényeget a "teljes " frekvencia tartományon van!
-
TIT
veterán
Philips 42PFS7109 165 a mediába és az edigital-ba is.
A garihoz semmi közük(főleg amilyen lusták)azt a szervíz intézi főleg ekkora méretnél. -
Szőrmeteg
csendes tag
Amúgy az LG-vel sincs nagy bajom, döntésileg én is pont úgy vagyok vele, ahogy te, csak 42"-ban. Van egy 23"-os IPS LG monitorom immár 3 éve, napi használattal és semmi baja, gyönyörű a képe. Ha ebből indulok ki, akkor LG.
Viszont sominden szól ellene a tv esetében. Kollégám vett egy 671-est, panaszolja, hogy bitang lassú a smart része, nem erre számított. Sok helyen olvastam, hogy a sarkainál sötétebb a kép. A boltban csak egy 650-es LG-t tudtam megnézni, de annak tényleg sötétebb volt a sarkaiban a kép, az összehasonlításban a Philips nyert.Viszont ha már a 7109 és 7509 között nézzük a különbséget, akkor a 7109-es direkt ledes tpv paneles, míg a 7509-es edge ledes (már a vastagságából fakadóan is) és LG IPS paneles. (infó innen)
Ha ezek alapján kéne döntened, akkor melyik a jobb? Ezért is kérdeztem, hogy láttad-e élőben a 7509-est.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
Szőrmeteg #9553 üzenetére
A 7109-ben a Philips tulajdonosának, a TP Vision-nak panelja van, melyet a Tajvani AUO céggel közösen gyárt. Az AUO a világ legnagyobb panel gyártója. Tavalyi évtől már a Sony legjobb típusaiban is AUO kijelző van. ( A Samsungot, és az LG-t cserélte le. A Sony nem gyárt saját panelokat.) Ezen infók alapján, egyértelműen a 7109 ajánlott.
-
EmThor
addikt
válasz
Szőrmeteg #9553 üzenetére
Ha rendes garipapírt kapsz és nem bolti számlát (ami náluk a gari is egyben), akkor hívhatod a Philips márkaszervízt gondolom.
Na most nagyon szerettem volna a 7509-est, budaörsi MM-ben ki is van rakva ahogy a kolléga itt már korábban mondta (ha még ott van a készülék).
Igazából összehasonlítani élőben nem tudtam, sőt ottthoni körülmények közt még csak nem is láttam ambilight-ot. MM-ben 7109-et láttam 42eset, de rosszul volt beállítva, nem volt mérvadó az ottani képminőség, hagyatkoztam így hát a tesztekre.
Szóval az ár döntött meg a méret. Gondolkodtam egy 42pfs7109-en 165ért + 60e philips hue színváltós égőtest csomagon és ugyanott lettem volna mint a 42pfs7509-cel az anyagiakat tekintve. Végül arra jutottam h a jelenlegi 42"-t meg akarom fejelni méretügyileg, meg ambilight is kéne, és a 47LB731v az 210e volt, a 47PFS7109 pedig 199e. Szóval így döntöttem de sokat vacilálatam.
A 7509-ben lg panel van amúgy, a 7109-ben másféle de az itteni tulajok + netes tesztek alapján penge a képe 2d/3d-ben.
-
Szőrmeteg
csendes tag
EmThor (#9550)
Kössz, hogy írtad, mert így nem kezdek magazin után rohangálni.
Ha szabad megkérdeznem, miért döntöttél a 7109 mellett? Élőben is összehasonlítottad a képüket?csalafinta65 (#9551)
A PM-en nem szívesen venném meg. Idegen székhelyű társaság, mi van, ha gondom van a kiszállított készülékkel. A garanciális javítást is a cégen keresztül kell intézni, házhoz jönnek és elviszik, majd megjavítva visszahozzák. Tapasztalata van erről valakinek? Ahogy olvastam korábbról, a Philips szerviz is így csinálja, de ott legalább nincs 3. személy közbeiktatva.
Az ár viszont korrekt lenne, ezen kéne adnia a MM-nak is. -
-
Szőrmeteg
csendes tag
válasz
csalafinta65 #9548 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Szerintem is irreális a 2 készülék közötti árkülönbség, ezért is kérdeztem rá, hogy szerintetek megéri-e. Igazából nekem is a Philips mellé húz a szívem és a 7109 és 7509 között választanék. Múlt héten még láttam 180e-ért!!! akciósan, de akkor még nem döntöttem a gyártók között. 7végén tudtam elmenni műszaki boltba, de csak 6549-es készüléket láttam. Ami a képét illeti, elég meggyőző volt, a 7000-es széria gondolom még jobb.
Mire meg tudtam volna rendelni, addigra levették az akciót.
A Glamour nap jól hangzik 190e-ért. Vidéken lakom, a legközelebbi MM kb.60km, neten érvényesíthető a kupon?
Miért mondod, hogy a 10 év illúzió? Minőség, meghibásodás?A mélynyomóval kapcsolatban tudsz valamit mondani? Igazából ez az ami eldöntené, hogy melyiket veszem. Jelenleg nem tudnám hova elhelyezni, esetleg alkalmilag az étkező másik végében. (Vagy beflexelem a 40 centis tartófalba a tv alá.
) Ha nem jó a hangzása a doboz nélkül, akkor sok értelme nincs a drágábbik készüléknek.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
Szőrmeteg #9545 üzenetére
Szerintem az említett 65 ezer ft-os különbség indokolatlanul sok. Jobb választás, mint az LG. Anno, nálam is játszott, de a Philips mellett döntöttem. ( Sajnos a 10 évre való tervezés illúzió). Ha az ár nagyon fontos tényező, akkor nyugodtan válaszd az ár-érték arányban legjobbat. Ez jelenleg a 165 ezres készülék. De ha vonz a 800Hz, és a 3 oldalas ambi, akkor várj egy hetet. A Média Marktban jövő héten lesz ún. Glamour napok. Ennek keretében minden terméket 20%-al olcsóbban vehetsz meg. Feltétel: vegyél gyorsan egy Glamour újságot, abban van a kedvezményre jogosító kupon. Ha jól tudom van az MM-ben 7509.Ha jól számolok, akkor 190 alatt elviheted. Na az már egy kiváló ajánlat!
-
Szőrmeteg
csendes tag
Sziasztok! Elég sokáig visszaolvastam a hozzászólásokat és azt láttam, hogy a 7109-es készüléket ajánljátok a leginkább. TV vásárlás és 1ben nagy dilemma előtt is állok. Jelenleg egy ősöreg, közel 20 éves, de prímán működő, szintén Philips TV-t szeretne a család lecserélni. Mivel nem szándékozom 2-3 évente a legújabb divatnak megfelelően cserélgetni a készüléket (min. 10 évre tervezek), a jelenlegi lehetőségekhez mérten a legjobb készüléket szeretném megvásárolni mind tudásban, mind képminőségben.
A döntést sajnos sok minden egyéb tényező is befolyásolja. Helyszűke miatt a tv az étkezőbe kerülne 2 ajtó közötti falra, ahol a rendelkezésre álló falfelület 101 cm. Eredetileg 40"-os képátlóban gondolkoztam, de ebben a kategóriában nem találtam számomra megfelelő minőséget, pedig több gyártó termékét is megnéztem.
Legvégén 2 gyártóra szűkítettem le a választást. Philips 42PFS7109/7509 vagy LG LB731V.
Számomra a legfontosabb paraméter a megbízható, jó működés, a tökéletes kép és a könnyű kezelhetőség. Szempont még, hogy hálózatra köthető legyen a készülék. Ha a smart funkciók nem kezelhetők normálisan, majd egy kiegészítő médiabox szerűséggel ezt orvosolni tudom. És ha már hosszú távra tervezek, akkor legyen benne 3D is. A 3D esetében a passzív mellett tettem le a voksomat, nincs se kedvem, se energiám az aktív szemüvegek töltögetésére.
Én nem mellesleg az ár kérdése is fontos szempont.A kérdéseim felétek a következők lennének:
1. Először is erősítsetek meg abban, hogy a Philips jobb választás, mint az LG.
2. Ha a két Philips típus közül kellene választanotok, akkor az én esetemben melyiket választanátok? A 7109-est már 165e-ért meg lehet venni, míg a 7509-es 230e. Nem tudom megér-e ekkora felárat? Ami a 7509-ben szimpatikus, hogy Ambi3-as (a helyszűke miatt legalább felül világítson jól) és hogy 36mm a vastagsága, ami a kilógás miatt ugye nem elhanyagolható (egy 35mm-es falközeli konzolt választva összesen 7-8 cm-re lógna ki).
3. Számít-e hogy az egyik 600, míg a másik 800 Hz-et tud? Ezt miben veszem észre?
4. Az elhelyezésből adódóan a 7509-es mélynyomóját nem tudnám beüzemelni. Van valakinek tapasztalata abban, hogy milyen enélkül üzemeltetni? Nagyon gáz? Egyáltalán lehetséges hogy oda nem ad ki jelelt a tv, helyette a beépített hangszórókat használja?
5. A qwerty távirányító normálisan használható? Esetleg célszerű valamilyen BT-os tacsipadot rákötni?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
alexhez
csendes tag
válasz
gigajani77 #9534 üzenetére
Hi,
privátban írj, tudok segíteni.
Üdv! -
tkonya
aktív tag
Nah, voltam olyan idióta, és kipróbáltam az "egy kábeles antenna" variációt. 30 db digitális csatornát talált, ebbe a közszolgálati adók között egy sem volt, tv2, rtl klub ment. A többire azt írta kódolt. Gondolom valami adó baromi közel van😃
-
csuti70
csendes tag
Viszont ami most ennél jobban izgat az az hogy ma jött meg a 7109 és nem tudom már a csatornákat sem megkerestetni vele,el sem indul a kereső,Digi kábelem van sima dugóval a végén és ennyi,117 digitális azon belül vagy 20 HD csatorna van rajta de nem is keres,valaki tudja miért?
-
csuti70
csendes tag
válasz
csalafinta65 #9540 üzenetére
Ezt én is láttam már,én mutattam tkonya kollégának és ő sem érti mert ő is úgy tudja Direk,fel is hívta az ügyfélszolgálatot és ott is azt mondták neki,Direkt!
Azóta ezen tűnődünk hol a hiba a képen! -
csuti70
csendes tag
válasz
sebgutkopf #9538 üzenetére
A 7109 tuti hogy Diekt ledes mert az Edge sokkal vékonyabb és nehezebb ennél,ezért láthatod felül a ledeket is,meg a koszos képernyőhatás is megtalálható rajta ami Diekt ledes tévéknél jellemző.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
csalafinta65 #9528 üzenetére
Szét nem szedtem (nem is fogom). Akkor én mit látok, ami nem a panel szélén van?
Valahogy azon a 8 helyen hátrafelé szökik a fény, ezek csak műanyag rögzítők lennének, amik vezetik a fényt? -
süti5
őstag
6809-re feltettem én is, eddig nemigen látok változást.
-
nemcso
őstag
6909 -re feltéve a fw -t én nem igazán veszek észre változást.
De legyen igaza a fw leírásnak... -
gigajani77
csendes tag
Más országnál is csak az analóg jeleket érzékeli!?!...Egypillanat alatt kiírja , hogy a telepítés befejeződött!?!
-
nababika
aktív tag
Mi lehet a baj? A CI+ modulba dugott kártya ami nincs párosítva a beltérivel, unknown smart card üzenetet dob. A UPC szerint működni kéne.
-
tkonya
aktív tag
válasz
csalafinta65 #9528 üzenetére
Felhívtam tv smart részébe található telefonszámot, ott beszéltem egy magyarul alig beszélő ürgével, aki azt az információt adta, hogy direct ledes. Most már tényleg nem tudom mi van😃😃😃
-
lorinser
senior tag
válasz
gigajani77 #9530 üzenetére
Nekem 6309 van, a 3507-nek biztosan más a menüje ezért pontosan nem tudom neked megmondani de a csatornakeresés előtt lehet beállítani ezeket az értékekekt.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
sebgutkopf #9524 üzenetére
Köszi. Nekem jelenleg UPC-s merevlemezes beltérim van. Na azzal hihetetlen gyors a csatorna váltás.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
sebgutkopf #9525 üzenetére
Biztos, hogy edge. A ledek a panel oldalain vannak.
-
lorinser
senior tag
válasz
gigajani77 #9523 üzenetére
Szia! Ha van régió beállítás akkor az újra hangolásnál ne Magyarország legyen beállítva. Ha így indítja el akkor meglesznek a digitális adások is.
Ha nincs, akkor a TV-nek próbálja megadni ezeket az értékeket. -
sebgutkopf
őstag
válasz
gigajani77 #9523 üzenetére
Próbálja meg ma újra. Diginél előfordul, hogy néha egy-egy csatorna nem jön be, miközben az epg simán írja a tartalmat. Tegnap feleségem mondta, hogy délután néhány csatornán nem jött be tartalom (ilyen más tv-vel is tapasztaltunk már) aztán idővel minden a helyére került.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
csalafinta65 #9522 üzenetére
Biztos, hogy edge?
Felülről a szellőző nyílásokon betekintve a 8 db ledet azonosítottam be a panel hátulján, ami egyértelműen nem az ambi (az ugye a házon kívül van).
Egyáltalán az edge esetén a ledeket hol kéne látni? -
sebgutkopf
őstag
válasz
csalafinta65 #9510 üzenetére
A képminőség változatlanul szuper.
Gyors csatornaváltásnál eddig még nem produkálta, hogy magától elkezdi pörgetni a csatornákat. Remélem így is marad. Illetve csatornaváltás közben nem matekozik annyit a megfelelő csatorna/logo kiírásával, így hamarabb tovább lehet lépni. Magának a kép váltása szerintem ugyan olyan, az ilyenkor mellékes körítés tűnik gyorsabbnak.
Eddig nem fagyott.Egy hibát észleltem, ami nem tudom, hogy korábban volt-e. Ha az egyes képmódok esetén a fényérzékelő szenzor eltérően van beállítva (egyikben be a másikon ki) a profil váltás során mintha nem állna át a profilban beállított ki/be kapcsolt fényszenzor állapotra. Beállítások között ezen paraméter át és visszakapcsolására történik ilyen váltás. Azt nem néztem, hogy némi várakozást követően finomat átúsztatja-e, a lényeg, hogy instant képi fényerőbeli reakció nincs.
-
gigajani77
csendes tag
Sziasztok! Ma délután a szomszéd tv-jéről (42PFL3507)eltűnt jópár digitális csatorna! Újra akarta hangolni az egész tv-t, de márcsak az analóg adásokat találja meg a készülék, a digitális csatornák közül egyet sem! A másik szobában az LG tv-je továbbra is rendesen adja a digitális csatornákat, az elosztón átjön a jel a tv-ig! Elkezdi a keresést, és csak az analóg csatornákat fedezi fel! A szolgáltató a Digi! Elakadtam, jól jönne egy kis segítség! Köszi
-
tkonya
aktív tag
Gyors kérdés.
A 42pfs7109 az direct led-es, vagy edge??? -
dualcore
őstag
Mivel nem nézek tv-t így pontos neveket nem tudok, de talán azt hiszem ilyen a FUSO vagy a film box. De ezek regisztrációsok és fizetősök.
A linkelt boxxal lényegesen több lehetőséged van az android miatt, több az app. A Play áruházban viszonylag sok ilyen jellegű alkalmazás van. -
Zahire
tag
Valószínűleg blődséget kérdezek, de azért felteszem a kérdést.
A PFL7676 TV Net tv funkcióján lehet online magyar televízió adásokat nézni, ha a modemhez csatlakoztatom, vagy azért az nem ilyen egyszerű.Lényeg az lenne, hogy az online tévé adásokhoz elég legyen a modemnek bekapcsolva lennie, a számítógépet ne kelljen bekapcsolni.
Ha valaki segít ebben, köszönöm.
-
TIT
veterán
Na feltettem és tényleg gyorsabb lett.
-
TIT
veterán
6509-re is akkor jött ill.mindre de ezek mit jelentenek?
3D picture abnormity
Channel change abnormally
Slow reaction on RC commandsMár csak az uccsó miatt is felrakom,a 2.-iknál az volt abnormális,hogy 1xcsak elkezdte pörgetni a csatornákat?
Az,hogy a 3d-t nem látom normálisan elég abnormális,remélem ezzel megjavul
Az uccsó is ismert hiba sajna,de ezek szerint nem függ össze a szoftver csigaságával?Macii97: Nekem is volt,hogy frissítés után gyorsabbnak tünt,aztán mégse
Belénk etetik ami nincs -
macii97
senior tag
[link]
Új szoftver 6309-hez, a changelog alapján elég sok minden változott. Még nem próbáltam. -
csalafinta65
senior tag
válasz
sebgutkopf #9509 üzenetére
Várom a tapasztalataidat!
-
sebgutkopf
őstag
válasz
csalafinta65 #9508 üzenetére
Ha nincs más, akkor lehet én leszek.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
sebgutkopf #9506 üzenetére
Nem akarsz első lenni???
-
süti5
őstag
válasz
sebgutkopf #9506 üzenetére
6809-eshez is jött ki frissítés 25.-én, még nem töltöttem le.
-
sebgutkopf
őstag
Jött ki ki új fw 7109-hez 03-25-én. Valaki próbálta már?
-
TIT
veterán
Szép lenne ha a 7-esek 50Hz-esek lennének.
-
-
EmThor
addikt
válasz
csalafinta65 #9502 üzenetére
-
tlaci72
tag
Valakinek itt a fórumon nincs esetleg 8109 vagy 8209? Nem tudok rájönni, hogy ha a képbeállításokat egyedire állítom és azt magamra szabom ahogy nekem a legjobban tetszik (színhőmérséklet stb) akkor miért nem menti el..
Minden bekapcsolás után visszaáll a szabványosra... gondolom ez a gyári beálítás
Ha valaki tud rá megoldást azt szívesen venném!
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest