Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam0010
csendes tag
Hello kérnék egy kis segítséget, volna egy 47pf6309 88-as tv-m ,egyszerűen nem tudom kikapcsolni a gyerekzárat ,bármennyire is állítom a gyerek életkorát mindig be kell írni a kódot.
Valakinek valami ötlete??
Telefon: +36306983977 e-mail : adam001010@gmail.com
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, [erről]kérnék véleményt, hátha van valakinek otthon. Sport és Full HD tartalomra elsősorban. Köszi.
A sas nem vadászik legyekre
-
Dealer95
őstag
válasz csalafinta65 #8396 üzenetére
47 6909?
Nem 6309 akart lenni? Mert a 6909 az csak 48"-osban van. -
csalafinta65
senior tag
Üdv. Jövő héten sor kerül végre a TV vásárlásra. Két versenyző maradt talpon. 47 6909, es 47 7109....Az előző ára 180 ezer, az utóbbi 250 ezer....Mi indokolja , és megéri- e a 70 ezer ft-os különbség? A 6309 50Hz-es....ez milyen hátránnnyal jár? Összefügg ezzel a fórumon említett 50 Hz-es bug? Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Mikisys
őstag
Nem tudom hol van eldugva a menürendszerében a frissítés, nálunk öcsém talált rá, de már nem emlékszik hogy hol. Talán a csatornalista frissítése, vagy valamilyen hasonló név alatt kell nyomkodni.
Távirányítótól is függ hova dugták ezt a funkciót, nekünk az a fél-kagyló alakú van, hú, de nem szeretem.
(Sötétben próbáld meg eltalálni a 9-es gombját, vagy az 1-es gombot. Nyom az ember mindent, aztán össze-vissza, mire odébb lépteted a csatornát, mert ha léptetsz, az meg lassú, persze, ez némileg érthető, előbb beolvassa a képi információt, majd megjeleníti, ehhez kell neki idő.)
Azért szeretjük.Üdv!
-
-
TIT
veterán
válasz lorinser #8391 üzenetére
A típus fel van cserélve,mitsu nincs itt sajna(csak kocsiba)
Tudom,hogy létezik csak nem magyarországon,ha itt lenne lehet,hogy csak azt vennék.
1x behozta valaki a mitsu videoját,hogy adjuk el,2x magasabb volt mint a csúcs pana video. és többet is tudott.[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
Na ez elég ígéretesnek tűnik. Remélem ez hosszabb életű és elterjedtebb lesz mint a Mitshubitshi megoldása. Jó lenne erről bővebben olvasni, hogy milyen a képminőség.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
-
TIT
veterán
-
Mikisys
őstag
A csatornalistát frissíti, ezért időnként magától beindul és ha változást tapasztal, akkor beírja az újat, vagy a régit törli, ha hagyod.
Ki lehet ezt az automatikus-frissítési funkciót kapcsolni a menüjében.
Én meg soha nem frissítetek semmit automatikusan, TV-szoftvert pedig pláne nem.Üdv!
-
TIT
veterán
Netről sose talál újabb szoftvert.
8-al biztos jobban jársz mint a 7-el,főleg ha androidos. -
süti5
őstag
Kissé tanácstalan vagyok, letöltöttem egy kisfilmet, először angol srt felirattal. DLNA-val szeretném lejátszani, sony médiaprogramon keresztül. Megy is rendesen, angol felirattal. Most töltöttem hozzá magyar feliratot, kitöröltem a mappájából az angol feliratot. A laptopon királyul megy magyar felirattal, a tv-n meg angolul!! De hogy honnan veszi hozzá az angol feliratot, az rejtély, mert nincs is benne a megosztott mappában.... Próbáltam felirat nyelvét is beállítani, de nem lehet, "nincs meghatározva" felirat fogad és angolul jelenik meg. Ötlet?
-
busman_
tag
Hogy lehet hogy az országban sehol nem találok 55pfs7509-es eladó kéeszüléket 1 hónapja??
Ha az nincs akkor az 55pfs8109-et választanám, ezekről van valakinek tapasztalata?üdv
-
TIT
veterán
De jó,hogy a philips izél válaszolni,hogy miért kapcsol be ez a szutyok tv magától,majd a fejükhöz vágom!
-
Mikisys
őstag
válasz Castpocok #8370 üzenetére
A számítógép nem tud mit kezdeni a DTS-hanggal és felbontásbeli eltérések miatt is képhiba lehetséges, a TV nem tudja "összerakni" a képet, nem ez a dolga, a formátum sem biztos, hogy tetszik a TV-nek.
Ha eddig jó volt a külső Winchesteres lejátszás, akkor továbbiakban is azt kellene alkalmazni. és a megfelelő formátumokra figyelni kell.
(Tapasztaltunk mi is hasonlókat, így mindig figyelünk arra, hogy a formátum megfelelő legyen a HDD-ben, amire letöltöttük a filmeket, amit a TV-re kötve nézünk.)Üdv!
-
Castpocok
újonc
Sikerült megoldani a problémát A tv oldalsó hdmi csatlakozóját felcseréltem a hdmi2-re és gépen be lett állítva 2. monitorként a tv és most remekül működik minden. A lejátszón nem kell állítgatni semmit, a tv szokásos 3d menüjében kiválasztani a megfelelő párosítást. Mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
Castpocok
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, mert kifogott rajtam az újonnan vásárolt laptop amihez természetesen hülye vagyok, de kellett Ez még csak a problémám egyik fele Van nekem egy Philips 42PFL7656H/12 Smart LED tévém, amin eddig külső winchesterről esetleg USB-ről néztem 3D filmeket. Viszont most szeretném a laptopomról is lejátszani őket, de nem nagyon akar összejönni Nem tudom mit csinálok rosszul. Össze kötöttem a két "eszközt" hdmi kábellel, a tv menüjében kiválasztottam a számítógép ikont. A laptop képernyőjét megosztottam, remekül működik minden. Az online tartalmakat gond nélkül nézem a tévén keresztül. A hétvégén letöltöttem a Captain.America.The.First.Avenger.2011.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.Hun-HDGirL filmet. Elindítom a laptopon a filmet ami "egymás alatti és fölötti típusú" volt. A szokásos módon próbáltam volna a tévével összerakatni, de nem engedte az átváltást. Megpróbáltam a 2d-ből 3dre konvertálást is ami majdnem össze is jött, ami alatt azt értem, hogy sikerült valamilyen 3d jellegű hatást elérnem. De a tv Ambilight-ja teljesen behülyült és a tv hátulja időnként elkezdett villózni ami nagyon zavaró volt film nézés közben. Azt még hozzá tenném, hogy az Ambilight amúgy ki volt kapcsolva. Már azt hittem, hogy a tv krepált be, de szerencsére annak nincsen baja. Ugyanis átmásoltam a gépről a külső vinyóra és arról remekül futott a film. Ma letöltöttem a gépre egy KMplayer nevű lejátszót amivel azt hittem megoldódik a problémám. A lejátszón kapcsolgattam a 3D ikont, de sajna a lejátszóval sem sikerült 3D-t elérni. Valaki tudna segíteni ebben, hogy mit kellene csinálnom, hogy működjön a dolog. Segítségeteket előre is köszönöm és bocsánat a regényért!!!
-
dualcore
őstag
Igazat kell adjak Süti5 kollégának, a PUS szériában csak a 7-es től van ambi. Neki ott a 6809,nekem meg itt "volt sajnos" a 7809. Utóbbiban is csak a két oldalas van.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
válasz csalafinta65 #8360 üzenetére
Jobban megéri mint a 42-es 190-ért.
-
nababika
aktív tag
válasz danzig61 #8349 üzenetére
Akkor várok márciusig, akkor megyek kis hazánkba és veszek a UPC-tol mert sajnos 2013 előtti a kártya. A tv 50PUS6809 hétfőn jön meg, mar nagyon faj az alvás. De csak kibírom addig valahogy. A boltban azt mondta az elado, hogy hibát követek el ha becserélem a 50PFT4509 erre a modellre. Igaza van vagy csak gonoszkodik? Kisse elbizonytalanított. Ja az újság szerint van benne AMBI, bar igazság szerint nem tudom mi az, de tényleg van? Úgy gondolom, hogy valami hangulatvilágítás féle.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz csalafinta65 #8357 üzenetére
Az nem drága,nyáron volt a 32pfk 6509 166,bárcsak ilyen árak lettek volna akkor is.
50 ezer nem sok különbség,mégiscsak egy kategóriaugrás. -
Mikisys
őstag
válasz muhaha01 #8350 üzenetére
Mindenképpen normál HDMI kábellel kell a TV-be csatlakozni, lehetőleg úgy, hogy a TV-ben fixen bennmarad a kábel. Így érhető el jó kép és hang.
USB-Wifi nem járható út.
A monitort pedig, szerencsésebb lenne VGA kábelen csatlakoztatni a LAPTOP-hoz.
Ennél a TV-nél az oldalsó HDMI csatlakozót érdemes beállítani, lehetőleg áramtalanított készüléket dugunk csak rá, hogy ne menjen tönkre a TV-bemenete és a monitort is így csatlakoztatjuk a géphez.
Előfordulhat képhiba, zavar, zajosodás a képben, ekkor valamelyik készüléket ki kell húzni, mert az összedugásokkal földhurok alakulhat ki, ami zavarhatja akár mindegyik készüléket és esetleg még károsodást is okozhat a szerencsétlen összedugás.
Ja, a TV-be még egy antennakábel is bemegy.
Szóval, óvatosan azzal a dugdosással, minden mindennel nem megy.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
csalafinta65
senior tag
Megrendeltem, és átvételre is vár a Philips 42 FPS 7109 készülék.( már alig lehet kapni) Az ára nem csekély, hiszen 190 ezer ft. Ugyanakkor most több helyen is 140 pénzért reklámozzák a 42 FPH 6309-es TV-t. 50 ezer ftos a különbség? Van olyan fórumtárs, aki elmondaná , szerint mennyire "jogos" ez az árbeli különbség? Én együtt nem, csak külön külön láttam a két modellt...Remélem van olyan, aki segíteni tudna. Eldöntött tény, hogy Philips lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pepe0419
tag
válasz bala6120 #8352 üzenetére
Ha van lelki erőd, leírnád, hogy milyenek a beállításaid? Lehet priviben is. Amúgy szerintem a Tied attól lehet szebb, hogy nem fullHD. Komolyan mondom, hogy a 4 éves HDready LG TV-men az RTLklub HD adása szebb volt, mint a fullhd új tv-n. Tegnap pont nézegettem egyszerre a kettőt.
[ Szerkesztve ]
A munka azoknak való, akik nem tudnak horgászni.
-
Debilon
addikt
csak annyi, hogy ez a TV nem támogatja a miracast-ot, plusz WIFI support sincs benne semmilyen szinten
úgyhogy ez tuti kilővea VGA csatin keresztül lenne érdemes megpróbálnod, de azon keresztül (ha jól tudom) csak 720x576 vagy 1024x768 lesz a max felbontás amit tudni fog (mini VGA - VGA adapterrel)
a HDMI lenne a legcélszerűbb, és a legegyszerűbb
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
bala6120
senior tag
Lassan 1 hónapja vettem egy 32PHH4509-s Philipset. Ünnepek alatt látták egy páran a készüléket. Sikert aratott. Mondjuk 3 napi kemény hangolás van mögötte. Apósom, Sógorom, Öcsém... is dícsérte a képminőséget. Nekik LG, Philips készülékük van. Sógoromnak a TV-je egy 40PFL6636. Azt mondta, hogy beköltözök hozzá pár napra és beállítom neki is a képet, mert jelen állapotban az enyémnek szebb a képe.
Kis családom is nagyon szereti.
Akinek SAT-os Digije van, az állítassa be rendesen a tányért, vagy vegyen nagyobbat, a fejet pedig cserélje ki jobb minőségűre: megéri.Köszi még 1x a segítséget
-
mckay
aktív tag
Szeretnék kérni javaslatokat megoldásnak:
- hdmi elosztó kábellel kéne, vagy
- mini-vga megy a tévébe, hdmi a monitorba, vagy
- esetleg vmi usb-wifi sticket dugni a tévébe és úgy kötni össze a géppel.Elosztó? Az drága, és utána mire tudnád használni? Arról nem is beszélve, hogy akkor nem tudsz Windows-ból variálni, hogy melyikre mit teszel.
Wifivel miracastolni jó megoldás lehet, de még elég kiforratlan. Bár a Microsoft rajta van az ügyön, még itt a Prohardveren is volt egyszer hír hogy még hardvert is gyártat majd e célra.
Legéletszerűbbnek az tűnik, ha a mini-vga-val mész a monitorba (és lehet, hogy azzal kész is vagy, mert oda talán hang sem kell), míg a hangot is hordozni tudó HDMI-vel a tévébe mész.
Szvsz.
-
muhaha01
tag
sziasztok!
Adott egy philips 42PFL5405H/12 tévé (usb, és hdmi csatlakozókkal). Szeretném összekötni a laptopommal, mini-vga, hdmi csatik vannak itt is 1-1 darab. A csavar most jön, hogy egy lcd monitor már rá van kötve a laptopra hdmi-n keresztül, és emellé szeretném még pluszba a tévét úgy, hogy akár kiterjesztve, akár duplicate módon lehessen használni.
Szeretnék kérni javaslatokat megoldásnak:
- hdmi elosztó kábellel kéne, vagy
- mini-vga megy a tévébe, hdmi a monitorba, vagy
- esetleg vmi usb-wifi sticket dugni a tévébe és úgy kötni össze a géppel.Mi lenne a leghatékonyabb, legjobb megoldás?
Köszönöm szépen! -
pepe0419
tag
Tegnap megnéztem egy "fantasztikus" olasz rangadót, és ami nem tetszett, az az, hogy gyep zöldje hol elmosódott, hol éles volt, a játékosok, a labda jól látszott, a közeliken is szép volt minden, de a totálképen eléggé fura volt, hogy hol részletgazdag, hol elmosódott volt a gyep. Ez inkább az adás kódolásának a hibája, vagy a tv dekódolásáé?
-
erik88
aktív tag
-
erik88
aktív tag
válasz Luck Dragon #8341 üzenetére
Köszönöm szépen válaszotokat így már azért kivagyok segítve
-
Az interneten az írják erről a típusról hogy jó de csak is a PFL- mert van PFF-is, azt már nem szabad meg venni.
Dicsérik a kép minőségét és hogy van benne Ci kártya olvasó, de a menü lassú (ami nem újdonság) .És film forrásváltáskor újraindul a film lejátszása.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
erik88
aktív tag
De ez kicsi szobába lesz és elég nekem a picike is. Ja meg kisebb crt-ről váltok. Buzi samsungos topicba is van egy két köcsög és az is beszól, hogy kicsi....azthittem hogy legalább itt mondsnad valami értelmeset anélkül hogy megmondják, hogy kicsi.. bocs erre van pénzem meg ahova veszem nem kell 50 colos tv.
-
dualcore
őstag
válasz nababika #8334 üzenetére
Így már értem, azt hittem ottani szolgáltató.Az alábbi [link] leírja hogy hogyan működik. Azt viszont hogy amit te vettél modult viszi e majd azt nem tudom, mert saját Irdeto modult használ a UPC. A tv az tuti támogatja a modult, amiatt nem kell aggódj.
[ Szerkesztve ]
-
süti5
őstag
válasz nababika #8330 üzenetére
Sajnos nem tudok segíteni, mert én úgy használom, hogy kábeles digitális tv + mediacard a upc-nél, de nálad ha jól értem másról lenne szó, a upc nyilván nem nyújt kábeles szolgáltatást Norvégiában, tehát szerintem vagy helyi szolgáltató é akkor szóba jöhet a mediacard, vagy upc, de akkor műholdas, nem?
-
-
dualcore
őstag
válasz nababika #8328 üzenetére
Nem ismerem a Norvég szolgáltatókat de ha ez a modul kezeli a boxban levő kártyát, akkor igen erre van szükséged.
Azt viszont ne feledd hogy legtöbb esetben a kártyát és a modult össze kell regisztrálni, amit valószínűleg a boxxal is meg kellett tenni. Így viszont vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóddal, mert a mostani kártyádat az új modul nem biztos hogy felismeri és kezelni fogja. -
dualcore
őstag
válasz nababika #8326 üzenetére
Gyakorlatilag mindegy milyen előfizetéssel használod, a lényeg ha külső boxot használsz és van HD csatornád, akkor a beltérin lennie kell HDMI csatlakozónak. Akkor azt kösd össze a tv-vel egy HDMI kábelen keresztül és élvezd a képminőséget. A Ci modul az csak egy eszköz, Süti5 kolléga UPC-vel használja, de lehet bármilyen más, vagy a te szolgáltatódtól rendelt modullal és kártyával használnod és akkor nem kell külső box. Persze ez függ a szolgáltatódtól is.
-
nababika
aktív tag
De azt a mediacardot a UPC tol kell vennem, van esetleg több típus is? A baj az, hogy Norvegiaban élek es bonyolult a UPC tol barmit beszereznem. Nekem nincs a UPC kártya társítva a beltérihez, most is saját boxot használok. Bocs a sok buta kérdésért de nem mélyültem el meg ebben a dologban.
-
sicc33
aktív tag
Van egy 32PFL7562D televízióm (remélem jól emlékszem a típusra). Minden nap egy meghatározott időpontban, ha ki van kapcsolva, kattan egyet a relé, mintha be akarna kapcsolódni, majd kis idő elteltével újból. Ez mitől lehet. Nézegettem az időzített be kikapcsolást, de semmi nincsen beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Lg-nek is lassú a menüje és rondább.
Az 5xxx-be 1 magos proci van,akkor ott még lassabb kéne,hogy legyen a menü.
Régi 6 éves philipsnek akkor miért gyors a menü?Mert teljesen más és ha a proci lenne a ludas akkor nem írnák oda az fw-hez,hogy gyorsul,mert nem tudna...mondjuk így se gyorsul hába írják.[ Szerkesztve ]
-
erik88
aktív tag
Sziasztok
Philips 22pfh4109/88
Tv-ről tudnátok nekem valami véleményt nyílvánítani? köszönöm előre is -
dualcore
őstag
Nekem is a Sony ha rossz anyagot kap (UPC műhold) igen-igen felhősödik, és van olyan csatorna amit az életben nem nézek emiatt. De nagy részben nincs baj
-
dualcore
őstag
A Philips tv menü lassúsága abban is rejlik, hogy a proci nagyobb mértékben segít be a képalkotásba mint a többi gyártó tv-je. Gondoljatok bele egy PC -22" monitorral FHD minőségben milyen videókártyát igényel hogy ne laggoljon a kép, és akkor viszonyítsatok a tv-tekhez.
Valamit valamiért. Ezért van az, hogy pl. ua. a panel felhősödik az Lg-nél (pedig saját gyártmánya) és a Philipsnél nem. A HZ ua. de a képalkotó szoftver és hardver merőben más. -
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #8311 üzenetére
Lapozz! (#8239) , de hogy könnyebb legyen cs-vel kezdődik. Talán csendőr?
-
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #8309 üzenetére
Jó, akkor 8-as. Még mindig jobb, mint ahogy itt nemrég valaki samsungosnak mondott.
Azért már bárhol elérhetők a jó digitális SD, és a 10 és 20 feletti HD csatornával rendelkező műholdas szolgáltatások is, ráadásul jóval kedvezőbb áron, mint egy egyes kábelszolgáltatók csomagjai. -
-
törölt tag
válasz Luck Dragon #8303 üzenetére
Elhiszem hogy te csak hátradőlsz, mert a te 9-es sorozatú tévédre írják az említett szláv nyelvű oldalon: már ha jól tudom hogy az van, Motion Felbontás 1080 soros maximális teljesítményét csak a kilencedik sorozatban. Tehát a 9-es széria mindent visz. A többiek meg nem is tudják, hogy milyen lehet a szappanopera hatás.
pepe0419 Szerintem se vidd vissza a Hz-ek miatt.
-
pepe0419
tag
válasz csalafinta65 #8301 üzenetére
Valószínűleg marad, nem foglalkozom tovább a kérdéssel, az 5 év tényleg számít, és a másiknak is van elég hibája. Köszi az infókat, véleményeket.
-
csalafinta65
senior tag
válasz Luck Dragon #8303 üzenetére
Mindig irígyeltem azokat, akiknek sikerült... .( ennyi off talán elmegy a sok Hz után... ) macii97: FHD-t illetően egyetértek. Ezek a televíziók nem SD adásra készültek...Ha rajtam múlna, kötelezném a műsort készítő csatornákat, hogy csak HD-ben sugározhatnak...persze az archív anyagok más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
macii97
senior tag
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy ilyen semmitérő dolgokon fennakadnak. A végén végülis 200 hz-et tud a tv, hogy ezt hogy éri el, engem rohadtul nem érdekel. Ha van pénzed natív 400 hz-re, vegyél, biztosan látszik a különbség, de ha kicsi a buksza, szoftveres 200 hz. Nekem sincs arra pénzem, de nem is bánom. Bezzeg az egyszeri,aki nokiás dobozban tartotta a lóvét, neki biztos van. Na bumm. Nézzen mindenki rajta jó minőségű FHD anyagot, nem egy-egy SD adás képe alapján kell ítélni. Még a sugárzott HD csatornák sem az igaziak. Ha sz@r a kép, először a szolgáltatót kell okolni, csak utána a készüléket. Nem akarok senkinek a zsebében turkálni, mindenkinek magánügye.
-
válasz csalafinta65 #8302 üzenetére
Már párszor igen, de még tanuló fázisban van a dolog, de egész napra lefoglal
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
csalafinta65
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest