-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
janes42
csendes tag
50 PUS6503 készüléknél nem működik a miracast, A telefon látja a Tv-t el is kezdi küldeni, a Tv képernyőjén látszik a "betöltés" jel majd a végén nem megy át a jel. Mi lehet a gond? Az otthoni LG Smart meg simán megjelníti amit kell a mobilról.
-
törölt tag
A 43Pus7363 rendben van?
Direct led, VA panel... Filnézésre és PS4 pro mellé gondoltam.
A hdr milyen rajta? -
ron8
senior tag
Ha vkit érdekelne egy 7503 típusú tv, edigitalba újracsomagolt, elég jó áron!
-
Tomi8822
tag
Üdv, ezt néztem ki magamnak, PHILIPS 50PUS6703/12 van valakinek tapasztalata vele, játékra is lenne használva, milyen a szürke egyenletessége, dse vagy banding-re mennyire hajlamos?
-
Gijon
senior tag
válasz
ricsi0307 #18183 üzenetére
Nem tudom milyen lehetőségeid vannak, de én tegnap telepítettem NAS-ra az Emby médiaszervert. Le lehet tölteni az app-ot tv-re, viszont dec.27. lejár az ingyenes időszakom.., és nem olcsó. Viszont a KODI-hoz lehet telepíteni, azaz hozzáadni [link], és ez már ingyenes. Lényeg, a lényeg most vajsimán mennek a 4K HDR filmek. Én sem szerettem volna még egy külön lejátszót, mivel 1080p-ig a Dune lejátszóm bőven kielégít. Nagyon gondolkodtam egy Mi Box-on én is, de így már tárgytalan. Egy próbát megér szerintem.
-
kew
senior tag
Sziasztok,
A héten vettem egy 55-ös 8303-at. Minden szép és jó (leszámítva egy kisebb bevilágítást alul, ami sötétben elégg látszik, ezügyben írtam a szerviznek, hogy mennyire okés).
Tegnap azonban feltűnt, hogy a főképernyőről eltűnt a play áruház. Belemásztam az alkalmazás beállításokba, ott megtaláltam, de indításnál az alábbi hibát kapom:
Ha eltávolítom a frissítést, akkor elindul, de később újra frissíti magát
Ezzel vajon mit lehet kezdeni? Más nem futott még bele?
Illetve az is fura, hogy a Philips appok is hirtelen eltűntek, jelenleg csak a netflix és az alkalmazás kereső látszik, pedig sokkal több volt - bár egyiket sem használtam közülük, de furcsa, hogy hova lett
Lehet nyomnom kéne egy gyári visszaállítást? Az tény, hogy pár napja van csak meg és mindenféle szirszart telepítgettem rá próbálgatásképp
köszi!
-
hedgehog
senior tag
válasz
ricsi0307 #18183 üzenetére
Furcsa, az én két évvel idősebb 7181-emben semmi hasonló jelenség nincs.
Egyetlen dolog amitől elhasal az s 4K60fps youtube, minden más zökkenőmentesen megy (na jó, néha újra kell indítani, de nem annyira sűrűn hogy feltűnjön).
Az tény, hogy túl sok 4K dolgot nem nézek rajta (csak youtuben meg netflixen), de azok mennek gond nélkül. -
wwenigma
Jómunkásember
-
ricsi0307
senior tag
válasz
#50751744 #18179 üzenetére
Pedig az helyzet, hogy nekem detto ugyan ezt produkálja. A gyári Youtube vadul laggol van hogy el se indul a 4K video, az ajánlott Archos playeren eddig egyszer sikerült elindítanom a Szárnyas fejvadász 2024-et azóta nem a Plex is be-be szaggat lejátszás közben de olyan sűrün, hogy nézhetetlen lesz. Ha valamiből nem a vissza gombal lépsz ki hanem a home-mal akkor teljesen meghal az egész rendszer csak az oldja meg a dolgot ha egyenkét bezárogatod beállítasokból az appokat (kemény 4 db van fent minden gyári szart letöröltem vagy tiltottam) vagy kihúzod a tápot a francba. Én lélekben felkészültem, hogy hitvány lesz az Android Tv de hogy ennyire arra azért nem számítottam. Már bánom, hogy év elején kihagytam egy panát mva direct leddel 5 év garival normális rendszerrel, úgy látszik ezek olyan paraméterek amit a 2018-as modellekbe semelyik gyártónak nem sikerült belepakolni. Ha elviszik ezt és visszajön a pénz és még kapható lesz a 7363 akkor azzal is teszek egy próbát ha képminőségre megleszek vele elégedve akkor veszek mellé egy Chromecast Ultrát vagy egy Xiaomi Mi Box S-t.
Terentius: Ha már privátban nem válaszoltál esetleg megtudnád nézni, hogy a tied VA vagy IPS?
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Bevilágítással kapcsolatos problémát javítanak garanciába Philipsnél ha már nagyon nagyon zavaró a dolog? Tudom egyik tv sem tökéletes de ez már zavaró kategória megítélésem szerint..
-
Terentius
őstag
válasz
hallerlaller #18176 üzenetére
Ugyanolyan sz*r, lassú és kb. lassított felvétel ha megnyitok a böngészőből valamit. Youtube kliens 60 fps 4kban meg-meg akad, 120 megás net mellett.
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
43PUS7303/12 tvt vettem 2 hete. A böngészőjét nem lehet valami normálisra cserélni? Mert ez az androidos felhozatal ami appokból elérhető a tvre botrány. Ennél még a samsung saját op rendszeres tévéje is fényévekkel gyorsabb volt és a beépített böngésző még videókat is lejátszott, speedtestet is tudott futtatni.
-
janes42
csendes tag
sziasztok !
Lehet hogy volt már nem olvastam végig.
Vettünk a napokban egy 50 PUS6503/12 tv-t ami ugye nem androidos hanem saphi op rendszer van. Erre hogyan lehet a meglévő appok mellé újat letölteni?! Konkrétan spotifyt és HBO Go-t szeretném?
Vagy ha nem lehet akkor a mobilról tükrözéssel átmegy a jel úgy mint a youtube esetében?!A beállítások részletében már elvesztem a 4k tartalmak gyönyörűek de a többi hát valahogy nem ezt vártam. mi az optimális beállítás hogy tv üzemmódban jó legyen a kép ?!
-
oszy
veterán
-
HD
csendes tag
válasz
lorinser #18162 üzenetére
SZERINTEM, alapvetően az lényeg, tedd a kép módot egyéni, vagy egyedi, nem emlékszem most, és minden képjavító szarságot kapcsolj ki, (mozgás megjelenítés, zavar szűrés, dinamikus kontraszt, egyéb kontraszt beállítások, HDR konvertálás stb), a minden beállításnál, a képbeállításoknál kb 6-7 menü pont almenükkel, kb 15 opció amit mind ki kell kapcsolni, hogy normális képet kapj, képélességet nullára állítani. Én a kontrasztot 95-re tettem, a video kontraszt 100-ra, fényerőt 55, színt 60-ra, gammát -2-re. Meg a hangot is egyénire tettem és az equalizerrel állítottam, itt is minden beszed javító, dolby térhatás stb. szarságot ki kapcsoltam. Ezt minden forrásnál külön-külön meg kell csinálni. kb ennyi, ha 4K HDR tartalom van akkor ott megint külön kell állítani, a HDR profilokon belül.
-
Gondolkodom(meggyőzhető vagyok), hogy egy számmal nagyobb 6503-ast veszek, de mitől "okos", hiszen nincs rajt android. HBO go app pl. van rá?
-
Gijon
senior tag
válasz
junior19 #18164 üzenetére
Ezen leírás alapján mentem végig a beállításokon, oda vissza ellenőrizve a tesztképeket, beállításokat. Az Extra Credit beállítást természetesen nem tudtam tesztelni, de szemre engem meggyőzött. Nem szeretnélek meggyőzni, hogy ez a tuti, nem vagyok szaki. Lehet, hogy valaki hasznát veszi, de nem állt szándékomban senkit félrevezetni. Kalibrálásra már egy külön iparág épült, szóval tisztában vagyok vele, hogy nem feltétlen jó minden ajánlás. Az általad linkelt oldalt megnéztem, a 104_Colors.png kép egyező színt mutat szemre a tévémen. Részemről befejeztem ennek a témának a boncolgatását.
-
ron8
senior tag
Sziasztok! 49PUS7503 típusú készülék ajánlott játékra? Neten sehol nem találtam input lag mérést...
-
junior19
senior tag
A videó az jó, én is szoktam használni ellenőrzésre, csak nem beállításra használatos.
A videó alatt írják az offset opciót is, az talán még közelebb van az igazsághoz, de annak a beállításához is más ábrát kell használni, nem ezt.
Amit te állítgattál, azt a fehéregyensúly, gamma, színtelítettség és színárnyalat beállítása után kell állítani. A színárnyalat beállításakor valamelyik másodlagos színt(sárga, cián, bíbor) a legjobb értékre állítják, s a másik két szín korrigálásakor kell használni azt az árnyalat opciót.
Te pedig a három elsődleges szín(piros, zöld, kék) tengelyét forgattad el, ami hatással van a színtelítettségre ás a fényerőre is. Ezért láthatod így most azon a videón jobbnak, de nem biztos, hogy jót is csináltál.
Nincs ezzel így semmi baj, csak a figyelmedet szerettem volna felhívni, hogy az a videó semmilyen beállításra nem jó. Az csak azt mutatja meg, hogy melyik szín, hol van vágva. Nálad az elmondásod szerint a zöld és a kék volt vágva, de ezt nem így kell korrigálni.
Ezért írtam azt is, hogy a kontraszt és a fényerő beállítást azt nyugodtan ajánlhatod, de a 3.-at azt inkább ne.
Egyébként ellenőrizted a kontraszt beállítása után a fekete szintet? Mert azok is hatással vannak egymásra, így ha az egyiken változtatsz, akkor a másikat ellenőrizni kell! -
junior19
senior tag
válasz
ricsi0307 #18157 üzenetére
[link]
Itt is írják ips. va panelként. Hogy ez régiónként változik, vagy panel lottó, azt szerintem itt senki nem tudja, de a szerviz sem.
Két lehetőséged van, ha neten rendelted, akkor addig küldöd vissza, mikor már tényleg va panelest kapsz. De erre semmi garancia.
A másik, hogy kicseréltetetted egy 7363-asra, az elméletileg csak va paneles. Lényeges különbség nincs is talán a két modell között, csak a talp. Vagy nézel másik modellt a fenti linken, amit ott va panelként jelölnek, az az is szokott lenni. -
lorinser
senior tag
-
cyanID
tag
65PUS7303 tapasztalat:
(Samsung 55J6300 ívelthez viszonyítva)
Természetes, gyönyörű színei vannak.
Android gyors, hasznos.
Hang kiváló.
Ajánlott!
-
ricsi0307
senior tag
Ha hazérek megcsinálom. Felhívtam az ügyfélszolgálatot ott egy srác annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem ért hozzá ennyire részletesen nagyon segítőkész volt és megkérdezte a szervíztechnikust de azt a választ kapta, hogy ezt az információt nem adhatja ki nekem. Felhívtam a szervízt is de ők kb. csak leráztak hogy ilyennel nem foglalkoznak csak javítással.
-
Gijon
senior tag
válasz
junior19 #18153 üzenetére
Lehet, hogy nem jó a videó, viszont a kontraszt változtatására semmi érdemleges nem történt, de ahhoz nem is szerettem volna hozzányúlni, mert már beállítottam. Alapból nálam úgy nézett ki a kép, hogy a piros szinte végig villogott, a zöld és a kék meg abszolút nem. Én meg vagyok elégedve az eredménnyel. A puding próbája az evés, szóval ha nem jön be, akkor vissza lehet állítani, abból még baj nem lesz. Tisztában vagyok vele, hogy a műszeres bemérés lenne a tuti.
-
-
HD
csendes tag
Sziasztok,
Nagy nehezen megjött a 65PUS8503-as tv-m, meg november legelején rendeltem, 65PUS8303-at a Media Markt -ban, de nem tudták beszerezni, 3 hét várakozás után rendeltem a 8503-ast (amit úgy írt a webshop, hogy van készleten), ami most pénteken meg is jött, megosztom tapasztalatomat, hátha hasznos másnak is. Korábban írtam, hogy egy 65PUS7303-as vettem, amit 1 hónap után visszaküldtem, alapból nem voltam elégedett a képminőséggel FULL HD vagy SD tartalom esetében (4K-s adás szép volt rajta), akárhogyan állítottam be a képet, továbbá számomra zavarónak látszódott rajta a DSE (direkt LED miatt) ezt korábbi hozzászólásaimban részleteztem is. A mostani 8503-as-ra 140 ezret kellett ráfizetnem a 7303-hoz képest, de azt kell, hogy mondjam megérte, ég és föld a 2 TV, ennek tényleg szép a képe, normális, természetes, ahogyan azt megszoktam korábban a Philipseken, az etelon egy 7 éves 9 széria volt, így ahhoz hasonlítom, és most azt gondolom, hogy az újnak jobb a képe, FULL HD-s vagy akár SD forrásokat nézve is. Nagyon szépek a színek, szerintem a kontraszt is teljesen jó. Ez a típus edge led-es megvilágítású, de szinte teljesen homogén a kép, DSE itt ugye eleve nem jellemző, felhősödést nem tapasztaltam kis mértékben sem, és hiába IPS panel (ha jól tudom), teljesen okés a fekete, ha a korábbi tv-mhez viszonyítom, az VA paneles volt (52PFL9606H).
Szóval a visszaküldött 7303 hoz képest ami elvileg „jobb” direkt led-es és VA paneles volt (ennek sem volt jobb feketéje mint a 8503nak), ez a 8503-as ami elvileg IPS és edge led paneles, mégis fényévekkel jobb a kép minőség, a 7303-as on nagyon nem volt okés a kép, túl művinek tűnt, hiába kapcsoltam ki minden képjavító szarságot.
A fentiek szigorúan a saját tapasztalataim alapján megfogalmazódott véleményem, nem szeretném leszólni semelyik készüléket sem. Én örülök, hogy a 7303-as ment és +140 ezerért jött a 8503-as ezt már a bekapcsolás után 5 perccel láttam a képen, míg a 7es szériánál, csak győzködtem magam, hogy „ez biztos ilyen, majd megszokom” amúgy ott még a számomra zavaró DSE miatt is vittem vissza, ez meg nyilván lehetett egyedi is.
Ha bármi kérdés van szívesen válaszolok, ki tudok próbálni bármit a TV-n, vagy most még hasonlítani a 7es hez képest, még viszonylag friss az élmény, emlékszem a másik készülékre is 😊 -
lorinser
senior tag
Sziasztok!
Tegnap lettem tulajdonosa egy 55PUS8303-nak. A TV az eddigi rövid teszt alkalmával nagyon meggyőző. Segítséget kérnék ugyan ilyen TV tulajdonostól beállításokkal kapcsolatban, mit érdemes be-kikapcsolni, kinek milyen beállítások váltak be.
Köszönöm előre is. -
junior19
senior tag
Köszi.
Ez a baj az internettel, hogy valaki feltesz valami hülyeséget, s sokan kész tényként veszik.
Ez a videó semmilyen beállításra nem használható, ellenőrzésre való. Le van írva a lemez használatijában is.
A másik, hogy a színeket addig nincs értelme változtatni, amíg a fehéregyensúly nincs beállítva. Csak ezután szokás.
Ha te már nem láttad a 235 -ős oszlopban a villogást, akkor inkább a kontrasztból kellene visszavenni még egy kicsit, amikor már nem lesznek vágva a színek.
A kontraszt és a fényerő beállítása korrekt, azt nagyon helyes ha ajánlod, mert azt mindenkinek saját magának, a körülményeihez kellene beállítani.A színhőmérséklet melegre állítása is jó, mert biztosan az közel lesz a szabvány színhőmérséklet értékéhez. De ezt ne ajánld, mert ez hülyeség. Ez persze csak egy tanács, tőlem mindenki azt csinál a tévéjével, amit akar.
Egyébként itt le van írva, hogyan kellene műszer nélkül beállítani a kijelzőt, s ez korrekt is. Azt hiszem minták is vannak, így aki külső lejátszót használ, a megfelelő bemenetet is betudja állítani. Vagy a belső lejátszót használva, azt is be lehet állítani.
[link] -
ricsi0307
senior tag
válasz
wwenigma #18150 üzenetére
Az a legnagyobb baj, hogy eddig egy régebbi LG direct ledes IPS-t használtam és megmondom a frankót az új Philips nem hogy nem feketébb még világosabb. Gyorsan összedugtam a régit is tessék egy kép a kettőröl. Lehet megcsinálom én is ezt a kép kalibrálásat és újra összehasonlítóm utána őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest