Hirdetés
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
canniball #15837 üzenetére
Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy rá kellett volna még szánni egy pár ezrest és Samu-t venni...
Se leírás a képjavító beállításokhoz, se annyira összeszedett összefoglaló, arról ne is beszéljünk, hogy ha a kedvenceket rendezed át akkor ha forrást váltasz, majd vissza TV-re akkor újra a menübe kell menned és újra beállítani, hogy a kedvenc csatornákat mutassa csakAz első pár napban még szimpi volt a hálószobába vett Philips Tv és meg is szerettem. Találtam is egy lehetséges utódot a Nappaliban lévő Samu helyett, sőt meg is volt kinek adom el azt. Szerencsémre volt időm olvasgatni a fórumon és beláttam ez nagy hiba lenne.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Greg Vinous #15847 üzenetére
Én használom már évek óta. Korábban egy rapsberry pi-n futott, most az már csak nas, a Kodi pedig a play-ból letöltött igen.
Igazából ha csak letöltött filmek/sorozatok nézésére használod, akkor túl sok addonra nem lesz szükséged, nekem asszem csak a SuperSubtitles és az Opensubtitles van fenn (az első az a feliratok.hu-t használja, de csak sorozatokhoz tud tölteni, a másodiknál meg ugye kérdéses a minőség néha).
Az alapbeállításokkal sem rossz egyébként, de az tény, hogy amíg hozzáadod a tárhelyeket (vagyis ahogy megmondod neki mit hol talál), az talán nem annyira intuitív mint lehetne, de biztos van sok youtube tutorial
Van egyébként itt valahol saját fóruma is, ott olvasgass/kérdezz ha elakadtál (de egyszerűbb kérdésekre írhatsz ide is, csak ne nagyon vigyük túlzásba az off-ot
)
-
hedgehog
senior tag
válasz
Greg Vinous #15844 üzenetére
A hangelcsúszáshoz neked is a Kodi-t tudom javasolni, ott jobban tudod állítani mint a tv saját menüjében.
-
oszy
veterán
válasz
Greg Vinous #15844 üzenetére
A hang csúszását egy külső médialejátszóval tudnod kiküszöbölni. Amúgy is érdemesebb. Én is vettem, pedig nem akartam még egy eszközt. Igaz nekem egy 43PUS6501/12 van.
Nem merem rátenni a legújabb firmware-t, mert itt nem olvasok róla jókat.
Izzóban én is gondolkodom, de még a BF-en sem találtam igazán jó áron színeset.
-
Greg Vinous
tag
Szia!
Előző TV-nk egy 42"-os LG volt, LG webOS-el szerelve.
Nah azután ez a Tv egy álom. Eleve az 55" az nekem egy régi vágyam volt, többet kb. nem megyek moziba.
Az ambilight, ugyan csak 2 oldalas, de olyan hangulatot varázsol a nappaliba, hogy erősen elgondolkoztam egy alap, 3 izzós HUE szett beszerzésén, hogy azzal kiegészítsem a TV-t.
Az android rendszer nagyon szép, és a webOS után villámgyors. Digi szolgáltatóval használom, így a TV műsorfüzetet tölt be és én egy külső vinyót tettem rá, arra vesz fel adásokat. Hibátlanul teszi, a felvételeket átláthatóan és szépen katalogizálja.
Az adókat szuperül lehet sorrendbe tenni, külön csatorna listákat lehet létrehozni.
A távirányító nagyon ötletes, hogy két oldalas, billentyűzettel, de kellemetlen amikor kissé oldalra döntve szeretnéd nyomkodni a normál oldalát, mert olyankor, úgy veszi, hogy átfordítottad és máshol küldi a jelet, így csak közel síkban, vízszintesen tartva lehet nyomkodni, bármelyik oldaláról is legyen szó.
A kép lélegzetelállító. 4K tartalmakat nézve gyönyörű képe van, a feketéje is egész korrekt, nyilván nem amoled, de nem is kerül annyiba.
Hibák. Sajnos vannak. Kisebb, nagyobb bug-ok előfordulnak, remélem ahogy fejlődik a TV rendszere, úgy fogják ezeket javítani.
A legnagyobb hiba, hogy a DTS hang csúszik a képhez képest, és hiába van benne a késleltetés funkció a TV-n az nem ad elég késleltetést, így a házimozin előbb jön a hang, mint a kép, de ez csak DTS-nél.
Hiba hogy TrueHD hang sávot nem kezel, kidob a menübe, ha ilyen videót indítok el.
Idegesítő hiba, hogy ha felvett tartalmat nézek és leállítom pause-al, vagy pörgetem, akkor MINDIG bekapcsolja az auto feliratot, ami olyan, mint a régi teletext, nagyon gáz. Ilyenkor gyorsmenüben kell mindig kikapcsolni.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha még valamire kíváncsi vagy, írj és válaszolok ha tudok. -
Greg Vinous
tag
válasz
hedgehog #15842 üzenetére
Köszönöm az infókat, ezzel a Samba-val fogok próbálkozni, ha majd esetleg felmerül kérdés, lehet még kereslek és írok.
A Kodi-t már feltettem, de alap beállításokkal azzal is voltak gondjaim, nem kezelte olyan szépen a videókat, mint a TV gyári lejátszója.
4K-s tartalmaknál kissé szaggatott, de olvastam már a Kodi-ról, hogy jelentősen szét lehet konfigolni, majd bele vetem magam az ünnepek között, és akkor biztosan jó alternatíva lehet. -
hedgehog
senior tag
válasz
Greg Vinous #15840 üzenetére
Igen, az SMB az a Samba, vagyis a sima Windows megosztásokat azzal éred el.
Viszont tényleg nagyon javaslom, hogy tegyél fel egy Kodi-t, az mindent tud, katalogizálja a filmjeidet, automatikusan letölti a feliratot, van hozzá kiváló távirányító telefonra (de persze a tévé távirányítóját is tudod használni minden funkcióra) stb.
Az FTP támogatás ritkább a lejátszókban, de a routerbe dugott külső vinyókhoz szerintem nem is kell, oda jó az SMB. -
nrbx
tag
válasz
Greg Vinous #15838 üzenetére
Hello, milyenek az elso benyomások a 6412-rol. Kepminoseg, na meg az Android erdekelne. Gyors, stabil nalad, vagy vannak vele problemak?
-
Greg Vinous
tag
válasz
hedgehog #15839 üzenetére
Igen a célom az lenne, hogy hálózaton a routeren lenne egy külső vinyó, ahol a videós és képes tartalmak vannak. Ha pedig lejátszanék, akkor onnan szeretném a TV-ben keresni, de a DLNA nagyon korlátolt ehhez. Pl. felirat fájlokat nem lát.
Így ha lenne egy lejátszó, vagy fájlböngésző, ami FTP-n látja a hálózatot, és onnan elindítok egy videót, akkor a TV már könnyen le tudná játszani, mintha egy USB-s külső vinyót közvetlen a TV-be dugnék.
Hálás lennék ha megnéznéd majd otthon hogy melyik lejátszó FTP képes.
Az SMB az a Samba protokoll? Az is jó lehet nekem a fenti témához? -
hedgehog
senior tag
válasz
Greg Vinous #15838 üzenetére
Sima fájlböngészéshez Total Commander, X-Explorer... de gondolom videolejátszás vagy képmegjelenítés lenne a cél, szóval inkább azt javaslom, hogy tegyél fel egy Kodi-t.
Ha az nem tetszik, akkor valami normálisabb lejátszót, ami tud SMB/FTP-t, asszem az MX Player ilyen, de majd megnézem otthon. -
Greg Vinous
tag
Sziasztok!
Pár hete vásároltunk egy Philips 55PUS6412/12 ambis TV-t.
Android TV OS fut rajta, ami látja a hálózaton lévő DLNA szervereket. Ez szuper, de én inkább a hálózaton elérhető vinyót böngészném. Van erre más mód, mint a DLNA? Esetleg FTP, valamilyen app-al?
Hálás lennék valamilyen ötletért! -
hedgehog
senior tag
válasz
Lacka89 #15829 üzenetére
Sajna ötletem sincs, sose csinált ilyet az én 7181-em.
Esetleg nézd meg a Képbeállításokat a videolejátszás közben, hátha az van elállítva (megfigyelésem szerint az alkalmazásfüggő, vagyis másra lehet beállítani mondjuk youtube-nél, és másra rendes tévéadás nézéséhez). -
hedgehog
senior tag
válasz
Janos46 #15814 üzenetére
Hali, a magyar Philips oldalon a legtöbb itthon is kapható tévének fenn van a kezelési kézikönyve, a PUS6561-nek is: ezen az oldalon kiválasztod az Útmutatók és dokumentumok részt, és ott a felhasználói kézikönyvet.
-
hedgehog
senior tag
válasz
bobi22 #15819 üzenetére
a modellszám 2014 óta így épül fel (forrás):
átmérő P felbontás tuner sorozat / piaci régió
A sorozat utolsó számjegye jelzi a kiadási évetvagyis a linkelt tévé egy 55 inches képátlójú, Philips, UHD, S tuneres (analóg, DVB-C, DVB-T (2), DVB-S (2)) tévé, 6-os kategória (alsó-közép), 2017-es modell, amit az európai piacra szántak.
-
dvogabi
tag
válasz
bobi22 #15827 üzenetére
Összfoglaló:
Évente a modell kidolgozásánál. Kivételt képeznek a top modellek Aurea,
1 - 2006
2 - 2007
3 - 2008
4 - 2009
5 - 2010
6 - 2011
7 - 2012
8 - 2013
9 - 2014
Tehát mivel 5-ről vagy szó, gy mindegy, hogy kivonsz vagy hozzáadsz az utolsó karakterhez 5-öt, és kijön a gyártási év utolsó karaktere.Nekem PFS 7109-em van ami eszerint és valóban 2014-es évjárat.Remélem jó évjárat, eddig ok. -
TIT
veterán
Hát nekem a 6509-nél az uccsó frissítés óta 2-3 havonta lefagy a tv naponta többször is és csak a gyári visszaállítás segít.
Dunára kapcsolva mindig lefagy,vagy a Duna tv vírusos vagy a tv megkergül a dunára kapcsolva,mediatárat vagy mit kiírja a duna,lehet az kavar be. -
TIT
veterán
válasz
monguz001 #15822 üzenetére
Vidd vissza ha nem játsza le,frissítéssel nem fog megjavulni,főleg,hogy rosszabb is lehet a frissítéssel.
boby22: Bolondok azok,3 éves az enyém 6509,ez meg idei.
Mi az az expert? Valami szutyok számtech.bolt?
Nem követem a dolgokat de még én is tudom,hogy idei,hát még ha a szakmámban lennék. -
basaja
senior tag
válasz
Janos46 #15814 üzenetére
egy ilyenem van nekem is...kezelési útmutató
-
monguz001
csendes újonc
Sziasztok Egy észre vétel Philips 43PUS6162/12 tv-vel kapcsolatban ! Nem értem már több napja sikerült beállítani a vezeték nélküli hálózatott ekkor megtörtént a szoftver frissítés is sikeresen aztán hbbtv próba ment ez is de az utóbbi két napban sehogy nem akar csatlakozni a netre állandóan hálózat keresést dob ki mégse találja a wifi routert ( tp-link 3-4G-és ) Kérdés másnál is jelentkezett e észrevétel, és mi a megoldás rá !
A másik nekem Usb-és kütyükről semilyen fájlt nem játszik le már felvettem a kapcsolatott emailben a Philips Magyarországgal de szoftver frissítést ajánlottak ami már megtörtént amikor még csatlakozni lehetett a legújabb verzió van fenn amit írtak, mégse játsza a fájlokat le. -
bobi22
csendes tag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne hozzátok mert már a boltokba rendesen össze zavartak
http://www.bestbyte.hu/55-x-os/Philips-55-55PUS6162-12-4K-UHD-Smart-LED-TV-p147647.html
ez a típus mikori kiadású?Mert a expert.be nagyon állították hogy legalább 3 éves készülék és ne vegyek ilyet.
Csak samsungot persze magasabb árért. -
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Nekem is sikerült szerezni egy 55PUS6162-t, így jönnék kérdezni:
1. a színek beállításához létezik valahol valamiféle útmutató (neadjisten egy fájl amit csak fel kell tölteni a TV-re)?
2. eddig Samsung TV-m volt, ahhoz volt olyan szoftver mellyel PC-n tudtam a TV-ről lementett csatornalistát szerkeszteni majd a végeredményt visszatölteni a TV-re - Philipshez is létezik ilyen? -
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Magyar nyelvű manuál.
Vettem egy 49PUS6561/12 tévét, kerestem hozzá manuált, de hozzá nem találtam. Viszont találtam a PUS 6412-es sorozathoz egy 115 oldalas magyar nyelvűt, mivel mindkét TV android rendszerű és közel azonos paraméterekkel rendelkezik, nagyon jól használható ahoz is. A letölthető fájl található az alábbi oldalon:https://www.download.p4c.philips.com/files/6/65pus6412_12/65pus6412_12_dfu_hun.pdf
Kutakodás közben a 22PFH4000/22PFT4000/22PFT4000/24PFT4000/24PHH4000/24PHT4000/24PHT4000 típusokhoz pedig itt: https://media.flixcar.com/f360cdn/Philips-1157617554-22pfh4000_88_dfu_hun.pdf
Ha valaki még tud ilyen oldalakról tegye fel, mert lehet hogy sokaknak segít vele.
-
Ottó58
senior tag
válasz
SPeti1984 #15807 üzenetére
Kérted az eladó "szakembert", hogy módosítson a beállításokon?
Úgy vettem észre, hogy a lehető legjobban képileg beállítják a Samut, LG-t, a többit nem annyira, sőt rá akarják beszélni a vásárlót ezekre a tv-kre még magasabb ár ellenében is. Az átlag vásárló azonnal bedől, hiszen milyen jó a képük!
Jártam olyan üzletben, hogy az LG szebb képet mutatott, mint a Pana, de mikor az eladót kértem állítson a Panán, már a Pana mellett döntöttem volna, kérdésemre (akkor melyik tv-t vegyem meg?) azt válaszolta: a Panát venné ő, de a másik kettőt kell favorizálni. Köszönöm, ennyi elég is volt-válaszoltam.
Később megvettem a Philipset és nem bántam meg, sőt majd 200-ról egy hétvégén 127-re leárazták, ez verte a mostani Black napok akcióját is!!! -
Livius
őstag
Hello!
Új TV vásárlás esetén, a jelenleg kapható Philips LCD TV-ékből mit érdemes kiszemelni? Tudtok mondani jó vételnek számító modelleket? Elvárások a TV vásárlásomra, hogy Ultra HD-és legyen, legyen benne Youtube és más értelmes smart applikáció, valamint 43"-nál nagyobb legyen és az mkv filmekből tudja a H264-et és esetleg a H265-öt. A keret 200k lenne rá. -
monguz001
csendes újonc
válasz
braseel #15800 üzenetére
Hát mindent beállítottam már sőt többször is állítgattam amit csak lehet de ezek az ultra hd tvék valószínüleg már ilyen hatással adják vissza a filmeket mert akár van amit ki vagy be mód van észrevehetetlen a változás max a már eleve mindig tv-én full Hd-ba sugárzott MTVA csatornákon vehető észre de szerintem jobb minden a be módban még az ultra resolation is .
-
gekkoXT
senior tag
Sziasztok! Ezen lehet skype-ot futtatni?
32PFS6402 -
SPeti1984
senior tag
50hz-es. Philipset megnéztem panasonicot nem láttam még élőben. Mondjuk nem volt túl szép a philips képe a mellette levő samsunghoz képest. Igaz nem tudom a panához viszonyítani. Ami talán a pana felé húzza a dolgot hogy ott most 5 év gari lenne rá, ami azért nem olyan rossz.
-
TIT
veterán
Szappanopera hatás az digital motion valami,ki kell kapcsolni...2002 óta van.
Speti1984: Sajna nem ismerem a panát és a philipsnek ezt a tipusát se,nekem 3 éves 6-os van,ha nem gagyult azóta és attól függ milyen kategória 6-oson belül pl.50 vagy 100Hz a 6-osoknak már jó képük van.
A minőségre,tartósságra nem biztos,hogy philipset vennék.
Menj be egy mediába vagy pana boltba nézd meg. -
Bogyi007
veterán
válasz
szasza_1 #15804 üzenetére
Ezt még a mostani Blaupunkt tévém is tudja,
-
szasza_1
senior tag
-
SPeti1984
senior tag
Még mindig nem tudtam dönteni, hogy Philips 55PUS6162 vagy Panasonic 49EX600e legyen. Philips olcsóbb és nagyobb de csak 2 év gari. Szerintetek melyiket vegyem meg holnap? Melyik megbízhatóbb hosszú távon? Képben talán sok eltérés nincs nem?
-
bostone
addikt
Sziasztok!
55pus6162 típus alkalmas lehet konzolhoz? Még a konzol sincs meg, valójában "buta tv" is megtenné, ha szép a képe, mert okosítóból van itthon bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest