Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit21
addikt
Hihetetlen ez a cdpoker, 10 dodóval beültem 0,0,5-0,10 limit-re abszolút feszes játékkal amióta az előbbi postot megírtam 17 dollárnál tartok, ha lemegyek 15-re kiszállok, de ha felmegyek 20-ra, akkor is, nem kisértem a sorsom. Hihetetlen emberek hihetetlen megadásokkal, kezemben AA- emelek adják short table-en vagy 4-en, flopban ott az A, emelek adják, jön az asztalra egy pár (fullom van) emelek adják, riveren jön bármi emelek adják.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
concret_hp
addikt
mondjuk 500 indulóból az ft--hez alapból kell szerencse mindegy hogy freeroll vagy wsop
de azért én már a pár dolláros tourokon sem éreztem azt hogy teljes lutri jellege lenne.
nyílván vannak mindenhol idióták, 100$ buyines versenyen is, meg 1$-n is.vagy fullba vagy sehogy :D
-
regent
aktív tag
válasz Bandit21 #2993 üzenetére
A limites játékkal vigyázz. Egyre kevesebben játszák, azaz egyre kevesebb a rossz játékos. Talán még nagyon alacsony limiten vannak, de pl. 0.25/0.50-Limitesen már eléggé feszes asztalokat találni leginkább. A magasabbakon meg leginkább regularokat találsz, akik ultrafeszesen nyomják a bónuszért 12 asztalon szimultán.
43$-ból maximum NL10-re menj, de inkább NL5-re, ha van rá mód. NL5-ön mehetsz full beülővel, NL10-en csak féllel. Ha a beülőd megdupláztad, ülj ki. Alighanem még sok rossz döntést hozol, sok az idióta mákos is, te pedig egyenlőre bankrollt gyűjtesz.
Próbálkozhatsz Pot limittel is, az ellenfelek ott még gyengébbek, de tudsz potnyit emelni, amivel a nem teljesen hülyéket egy húzólappal kizárhatod a potból. Ráaadásul egy rossz döntéssel általában nem veszik el a teljes beülőd.
Mondanám, hogy pumpáld a bankrollod Short stack stratégiával (10BB, vagy 20BB beülővel), de ott is hatalmas lehet a kilengés, mindkét irányba persze. Viszont ott nem lehet fejlődni, csak mechanikusan nyomni a gombot, nem hiszem, hogy ez neked tetszene.
Minden könyv legalább 20 szoros beülőnyi bankrollt tart szükségesnek NL-re. Szerintem ez kevés, én legalább 40 szeressel szeretek játszani. Ez vonatkozik full beülőre, és SS-re is.
Azaz neked a 43$-al legjobb szívvel a NL1-es játékot tudnám ajánlani. Sajnos alighanem ilyen nincs, és ha lenne is, gondolom csak az éhező frikai országbéli játékosok vennék komolyan az itt folyó játékot.
De ha ezen lazítasz egy kicsit (amit muszáj megtenned), már felmehetsz NL5-re, itt lesz 8 szoros bankrollod, ami még mindíg kevés, úgyhogy felülbírálom magamat, és ide is csak fél beülővel engednélek.Soha ne bánjad, ha hülye ellenfelekkel kell játszanod, és te tight vagy. Ez nyerő játék hosszú távon. Lehet, hogy nem a legtöbbet nyerő, de nyerő. Viszont mellé agresszív is legyél! Ha hülyék ellen nem tudsz nyerni, hogyan reméled, hogy jó játékosok ellen majd tudsz?
<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Gambit
őstag
válasz concret_hp #2996 üzenetére
Ok, akkor elmondhatom, hogy én viszont tapasztalatból beszélek. Természetesen freezout-ról van szó, a rebuy/addon-os tornák eleje még gázosabb, azokból csak párat nyomtam. Az itteni játékosok is abszolút csak a saját lapjukat nézik, blöffölni kb. lehetetlen, ászt SOHA nem dobnak. Itt nincs értelmes játék az első pár vakszint után sem, ugyanis akkor meg a short stackek kezdik el szórni az allineket, aztán nagyon gyorsan átrendeződhetnek az erőviszonyok egy 4-es allin után. Tényleg, nagyon nagy szerencse kell, ha egy ilyenen pénzt akarsz nyerni. Márpedig pénzt leginkább csak a final table jelent, de inkább az első 3 hely.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
concret_hp
addikt
én nem játszom tornákat, de évfolyamtársaim közül páran tolják. mondjuk ők is már inkább 20-50$ köztieken meg 10-20$ ribájon. (télleg nem lehet h ribájos volt ?)
ott azért már komolyabb a játék jóval.
3$-s MTT-n nyomtam párszor az első pár (2-3) vakszint után már ott is normális játék ment.vagy fullba vagy sehogy :D
-
Gambit
őstag
válasz concret_hp #2994 üzenetére
Hát nem tudom, nekem Titan 4000$GTD-ről van tapasztalatom. Ott, legalábbis az elején ugyanaz ment, mint freerollon. Preflop allin kb. mindennel, ami jobb, mint K10. Ráadásul ugye 10 perces vakemelkedés, ami önmagában is nevetséges. És hiába volt komolyabb a prize pool.
Te hol találkoztál komolyabb 10 dolcsis tornával?
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
concret_hp
addikt
"10+1 dolláros tornák alig különböznek a freerolloktól." -> hát azért szerintem nem
az ilyen 1-2$-s tourok még télleg fríroll jellegűek, de 10$ az már nemigazán
meg azért egy nagyobb 10$ buyines touron azért már elég szép prizepool van ... 1000 indulónál 10 000 $ és 1000 induló azért nem olyan ritka a nagyobb termekbenvagy fullba vagy sehogy :D
-
Bandit21
addikt
válasz concret_hp #2991 üzenetére
NL-re gondoltam, bár igazából a limit játék jobban megy.
-
Bandit21
addikt
Fentebb olvastam, CDPokeren van befiz nélküli lóvés játék. Kiváltottam, 30 Eur, ez 43 dollár, milyen kis/nagyvakos aszalon mennyi beülővel játszak itt, hogy jó legyen?
-
Bandit21
addikt
Értem, tényleg köszi, az az igazság, h talán fel sem merült a fejemben , az, hogy mekkora bankrollokkal is ülnek is ott emberek. Én igazából tényleg a gyakorlás fejlődés és a "játék" miatt játszanék. Erre a freeroll nem alkalmas teljesen, bár mostanában azért már gond nélkül akárhány indulóból benne vagyok a legjobb 5-10 %-ban. Ez persze nyereményben csak centenként mérhető, de gyakorlásnak jó.
Anno még a 10 dodós bonuszomat abszolút mikro limiten "rabolták el". Túl feszes játék miatt. Aztán beültem freerollon nyert 12 dollárral 0,5-1-re. Lett belőle 78-80 dollár 1 órán belül, majd egy slowplayelt pocket A-A elvitte a pénzemet. Nem emelt az arc, én meg A-9-el kaptam egy A-9-x flopot. Ugye drillel vitte... De ezt már korábban meséltem. A micro játék ugye kiborít, a freeroll is hosszútávon, így gondoltam 10 dolcsi elég lesz 2,5-el beülögetni 0,5-0,10-re, meg 0,10-0,25-re. Hát nem, ennyi. Legalább ezt is megtanultam!
Tényleg köszi a tanácsokat. Ha egyszer elkezdem jövök megint.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Gambit
őstag
válasz Bandit21 #2987 üzenetére
Szerintem itt kb. mindenki azért játszik, mert szeret. Igazán komoly pénzt elég nehéz csinálni, főleg nagyobb tornákon lehetséges. Azokra a beülőt össze lehet kaparni cash game-ben. Meg esetleg sng-ken, bár azokból most egy időre elegem lett a sok máker miatt. Na mindegy, szóval igazi lehetőség szerintem csak a tornákban van, de ott is rohadtul kell a szerencse. 10+1 dolláros tornák alig különböznek a freerolloktól.
-
regent
aktív tag
válasz Bandit21 #2987 üzenetére
Ez az alapja a sikeres játéknak. Én mostanában SS startégiával játszom (allin vagy fold 10BB beülővel) NL50-en egy nap 16 beülő minusz volt (ha jól emlékszem), NL100-on 12. Pedig ezen a fajta játékon nem nagyon van mit elrontani (gondoltam én).
De gondold végig, Pl. NL100-on ülsz 25$-al. Egy kétséges szituációban egy ottani regular gondolkodás nélkül rádtolja az allint, vagy megadja a tiédet határeset lapokkal is, mert a bankrollja úgy 2000$+. Elég, ha kétszer egymás után bejön az ellenfeleknek a 60-40, te máris mehetsz haza, a fél bankrollod nélkül.
[ Szerkesztve ]
<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Bandit21
addikt
Hmm kössz a tanácsot, mivel még nem fizettem be (tegnapig sosem) ezért nem lehetek tisztában a bakroll menedzsmenttel. 200-at valszeg sosem áldoznék rá. NL 10 alatt meg már annyira micro, hogy mindent mindennel megadnak, akkor inkább maradok hosszútávon a heti 1-2 alkalmi barátokkal pokerezésnél. Inkább azért játszanék mert szeretek, de mint fentebb írtam a freerollokon azért néha a hajam égnek áll, ez van, a tanácsot mindenesetre köszi, ha egyszer nekikezdek, akkor így teszem majd.
-
regent
aktív tag
válasz Bandit21 #2984 üzenetére
Te most ugye viccelsz? Bár azt hiszem nem. Négy beülőnyi bankrollal szeretnél NL100-on játszani? Ráaadásul Short stack-et? Mert az már biztonságos?
Fizess be 200$-t, és kezdd el építeni a bankrollod maximum NL10-en. Ez már elég arra, hogy túléld a mákereket, és kijöjjön a feszes játék, és a tudás, ha van. Vagy ha időközben megszerzed.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Bandit21
addikt
Igen, igen, rögtön rá is jöttem, hogy sajna még a mikro-limit teteje, akár 0,25-0,50-en is olyan dolgokat csinálnak...
Legalább 100 dollárt kéne betenni, 25-el beülni 0,5-1-re, és akkor lenne értelme. Talán ez lesz a köv lépés. De jó ideig megint elment a kedvem. Túl feszesen játszok, ez a baj, ha meg jön a "máker" amikor épp van egy amúgy józan ésszel best-hand-em, akkor viszi is mindenemet... Életemben nem láttam ennyi riverre összejövő sort drillt pokert mint ma-tegnap, amióta betettem azt a 10 dolcsit...[ Szerkesztve ]
-
-
Bandit21
addikt
válasz L|zsidoboz #2976 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam, eddig játszottam freeroll-okon, a leírt handek 6-fős speed cashgame asztalokon estek meg velem. 0.10-0.25 vakokkal.
[ Szerkesztve ]
-
kissgy04
tag
válasz L|zsidoboz #2969 üzenetére
vicces de nem azt mondtam, hogy egyedül játszom, csak azt, hogy a flopot ismerem, és a saját lapjaimat az ellenfeleimét pedig nem .
De oké megértettem az első mondatodban leírtakat -
Pá
addikt
Ismerem, csak az a baj, hogy lejárt a trial időm vele...
Amúgy enélkül is pontosan tudom, hogy mikor mákoltak le.Nem is magamra vagyok mérges(igazából nem is vagyok mérges ), de hiába tudom hogy "helyesen" játszottam, ha közben elbukom a 70-30-akat az akkor is -2 beülő ha közben meg vastagon +EV. Na mindegy, azóta sikerült kifizettetnem egy AA-t, így már csak -1 beülőben vagyok.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Gambit
őstag
válasz L|zsidoboz #2976 üzenetére
Ha jól értem, most nem freerollon nyomta, hanem befizetett 10 dolcsit. Amennyit szerintem nincs értelme befizetni. Pont a hülye mákerek miatt. Bankroll management ugye.
-
koob
senior tag
egy működő százalékszámító progit tudtok küldeni nekem?
-
Bandit21
addikt
Amikor végre eldöntöm, h meguntam a freeroll-okat, és befiztetek 10 dollárt a pokerstars-ra, pedig eddigi elveimmel ellenkezik hogy pénzt áldozzak erre...
Miért akkor kapok AA-t kétszer, QQ-t KK-t? És miért ilyenkor adja meg valaki, J-8 o-körüli lapokkal a raise-emet preflop? Miért lesz floppon HÁROM lapja "sorban" és miért adja meg turn river bet-emet, hogy utána persze kijöjjön a sora?
Ma 10 pp-vel miért lesz valakinek POKERE (!!!), és honnan tudta előre, miért adta meg a raise-emet 5-8-al? Tudta, h jön majd flopon kettő, turn-ön mégegy 8-as?
Ha limpelek Q-J-vel és a flop Q-Q-K, és emelek, akkor a megadónak 3-as turn és újból emelés után miért jön a 10-es riveren az A-J-jához?
Hogy lesz valakinek K pokere (igen az előbbi 8as poker után kb 5 leosztással, mikor végre kapok egy A-Q-t, és a flopon A-Q-K-jön? Miért K a turn és a river is? És eleve a K-3-jával mire szállt be?
Ha meg A-10 h-val emelek preflop, miért adja meg egy K-3 o, és miért Qh-3h-3x a flop? Persze allin mentem a flushúzóra, és nem jött...regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Gambit
őstag
Ja, előfordul, csak az idegesít, hogy nagy nehezen nyer az ember egy beülőt (jó, nem nehezen, csak lassan), erre jön egy hülye, aki megrészegül egy magas pártól, és lemákol. Így persze a vége minusz 1 beülő, mert pont előtte mákolt egy másikat is. Utána gyorsan ki is ül.
-
regent
aktív tag
-
regent
aktív tag
Próbáld ki, ha esetleg, még nem ismernéd a pokerEV-t [link]
Van benne egy Sklansky bucks számoló, ami azt mondja meg, hogy mennyi pénzt kellett volna nyerned. Gyakorlatilag csak allinnél működik pontosan, mert ugye, ha eldobatod a nyerő lapot már a flopon, akkor hiába mentél be -EV-vel, mégis pluszban jössz ki.
Nem is ez a lényeg, hanem az, hogyha látod, hogy sorozatban pluszos húzásokat csinálsz, és mégis bukóban vagy, akkor ne magadra legyél mérges, hanem az rng-re.Ez van most nálam is. Játszottam kb 2000-2000 leosztást NL25-50-100-on SSS stratégiával.
NL25-ön 57%-43%-ban akkor mentem allin, mikor +EV-volt. A pluszos helyzetek 27%-ban mégis az ellenfél nyert, a minuszos helyzetek 24%-ban viszont én nyertem, ez OK.
NL50-en 60/40% a +EV aránya, 35-35%-ban mégis az ellenfél, illetve én nyertem. Tökéletes.
NL100-on 60/40% a +EV aránya, de 38%-ban az ellenfél nyert, mikor én voltam pluszos, és én csak 22%-ban tudtam a minuszból fordítani. Na ez meg is látszik a bankrollomon. Ennyi drillt az overpárjaim ellen nem nagyon láttam még.
Úgyhogy megnyugodtam, nem én játszom rosszul a SSS-t NL100-on, vagy nem az ellenfelek képzettebbek sokkal, hanem az rng tolt ki velem.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Gambit
őstag
Én most buktam NL25-ön egy 80 dolcsis potot. Preflop allin, nálam AA, hülyegyereknél QQ. Persze már flopban ott a Q. (Ja, és persze ő tolta be az allint a 2. visszaemelésemre. Vajon mit gondolt, mi lehet nálam?!)
-
Pá
addikt
volt már olyan sessionotok, ahol semmi nem jött össze?
bakker -63 a BB/100 am 16% showdown winnel
folyamatosan túlhúztak, de még az ilyen becsekkolos 4 vakos potokban is, baromi frusztráló''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Gambit
őstag
válasz kissgy04 #2966 üzenetére
Azért belátható, hogy ha nem ismered az ellenfeled lapjait, akkor ez egy elég széles skála lehet. Lehet, hogy top setje van sorhúzóval és backdoor flush-húzóval, de az is lehet, hogy a board-ot játssza.
-
Eagl3
veterán
válasz L|zsidoboz #2965 üzenetére
köszönöm.
-
kissgy04
tag
válasz L|zsidoboz #2965 üzenetére
van két lapom megvan a flop, akkor matematikailag mekkora esélyem van a gép szerint kíváncsiságból
-
kissgy04
tag
válasz L|zsidoboz #2962 üzenetére
bocs, lehet hogy én bénázok, de ha megadom a saját lapjaim és a flopot hiába nyomom a calculetet nem csinál semmit . Ha megadom az egyik ellenfél lapjait így akkor kiad eredményt, de én játék közben nem ismerhetem az ellenfél lapjait ....
-
Eagl3
veterán
Hali!
Tudtok olyan termet, ahol reg után adnak ingyen pár dollárt/eurót ? Szal ilen no depositos kéne nekem
-
kissgy04
tag
nem tudtok véltlenül egy jó poker odds calculatort, ami ingyenes?
-
Pá
addikt
[ Szerkesztve ]
-
-
regent
aktív tag
válasz viharhozo #2956 üzenetére
Nem rosszból, mondtam. Én sem dobtam volna el, de azt meg kell hagyni, hogy szépen becsapdázott, mikor látta, hogy nyomulsz. Gyakorlatilag beleszaladtál a késbe. Ami mondjuk AA-al egy flopolt sorral szemben nem is csoda. Aztán jött a river...
-
Pá
addikt
Érdekes hand
már csak a pulzusuk miatt is. Daniel a nyugisabb srác.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
-
Pá
addikt
Igazából foldra számítottam, de így is jó volt.
A furcsa az, hogy monster meg sem fordult a fejemben. Annál jobb játékosnak tartottam, hogy csak limpeljen kisvakból valami nagy lappal. Szóval a range nálam Ax volt (ahol x kisebb Q de inkább még a 9-esemnél is) két random overcard ász nélkül illetve a 9-esemnél alacsonyabb pár.A hand után jutott eszembe, hogy pont azért mert jó játékos limpelhetett volna nagy lappal, pont mivel szinte biztos lehetett benne, hogy mögötte emelni fogok. De mindegy, szerencse, hogy ez akkor nem jutott eszembe.
3 körrel később el is ment, magasabb setet floppolt az enemy és csak nem jött le az 1 outom...
-
regent
aktív tag
Az előzményeket is figyelembe véve, döntsd el, hogy akarod-e az egész stacked kockára tenni. Ha igen, akkor allin, ha nem, akkor fold. A callnak szerintem itt nincs sok értelme. Minden overcardra gondban leszel (igaz esetleg az ellenfél is), bár pozitívum, hogy pozíciód lesz rajta. Ha overpairja van, akkor kevés esélyed van, de ha A-figurás, akkor most te vagy a favorit. Szerintem told rá, az eddigiekből úgy tűnik nekem, hogy egy privát kinek van nagyobb csata kezd kialakulni köztetek. Én nem látnék bele ebbe a visszaemelésbe automatikusan nagyobb párt, ne adj isten AA-t. Az Ax sokkal valószinűbb. Ha rátolod, akkor ő gondolkozhat, kivéve, ha mégis nagyobb párja van, mert akkor megköszöni szépen, hogy elvégezted magadtól a melót.
Mindenesetre egy szóval: allin!
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Na akkor eddig mindenki egyetért. Emeltem 5 vakig.
** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ 9s 9d ]
k1dacao folds.
GTS22 folds.
Uwis84 folds.
Martin__87 folds.
pokeremely calls [$0.10 USD]
mo0nmAn folds.
Jack2Sparrow folds.
darkens10 calls [$0.05 USD]
Hero raises [$0.40 USD]
pokeremely folds.
>You have options at Table 130452 Table!.
darkens10 raises [$2 USD]
Hero ???''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
concret_hp
addikt
szerintem is raise. lehet hogy eldobják, de ha nem akkor se állsz rosszul.
ha flopban jön egy overcard és a kisvak csekkel akkor bet, ha emel és nincs 9 akkor fold. 2 overcard az már neccesebb kérdés.
ha meg jön 9es és magas lap is, akkor vagy simán elviszed a potot vagy nagyot kaszálsz.vagy fullba vagy sehogy :D
-
regent
aktív tag
Emelj vele egy standardot, esetleg kicsit többet. Erős lap az a 99. Bent van egy ember középről, nála lehet akármi ha nem ismered. A kisvak is csak kiegészített, nem támadott. Viszont a legtöbb flop problémát fog neked okozni, ha bent hagysz két ellenfelet. Úgyhogy most kellene ezt eldönteni, és persze ha megadják, akkor a cbetnek is nagyobb respektje lesz ha emeltél előtte.
-
Pá
addikt
Megint 99...
***** Hand History for Game 6508014268 *****
$10 USD NL Texas Hold'em - Friday, November 16, 16:17:01 ET 2007
Table Table 126105 (Real Money)
Seat 2 is the button
Total number of players : 10
Seat 1: mo0nmAn ( $1.55 USD )
Seat 2: Jack2Sparrow ( $7.75 USD )
Seat 3: darkens10 ( $13.58 USD )
Seat 7: GTS22 ( $9.14 USD )
Seat 8: Uwis84 ( $9.95 USD )
Seat 9: Martin__87 ( $15.25 USD )
Seat 4: Hero ( $10.55 USD )
Seat 6: k1dacao ( $10.30 USD )
Seat 5: Malabarov ( $2 USD )
Seat 10: pokeremely ( $2.72 USD )
darkens10 posts small blind [$0.05 USD].
Hero posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ 9s 9d ]
k1dacao folds.
GTS22 folds.
Uwis84 folds.
Martin__87 folds.
pokeremely calls [$0.10 USD]
mo0nmAn folds.
Jack2Sparrow folds.
darkens10 calls [$0.05 USD]
Hero ???Nemrég ültem be az asztalhoz, eddig kétszer jártak erre a vakok és mindkétszer megtámadott darkens10. Először én engedtem, másodszor Ő (mindkétszer néztünk flopot).
Illetve pár handdel ezelőtt koraiból emelt 3 vakot én 3beteltem, amire dobta.
Ennyi előzményünk van.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
L|zsidoboz
őstag
Ha nálad nincs A 2 3 4 5, akkor felezitek az összesített kasszát, ővé a lowért a fele, tiéd a highért a fele. Ha nálad is van A 2 3 4 5 kombináció + poker, akkor felezitek a kassza felét, a másik fele teljes egészében a tied. Így az egész pot 3/4 része lenne a tied.
Good to be good, but better to be lucky.
-
SLYM
veterán
válasz L|zsidoboz #2934 üzenetére
értem. de ha nekem van egy pókerem. az ellenfélnek meg egy A 2 3 4 5-e akkor ki nyer és mennyit a végén?
-
L|zsidoboz
őstag
Az mitől van, hogy a 10% alatti eséllyel kb. 30%-ban levernek full tilten?
nem értem...Good to be good, but better to be lucky.
-
L|zsidoboz
őstag
Akkor mesélek én is.
Tegnap volt egy fish, aki mindig ment flop előtt nl50en, ha volt emelés. De csak akkor.
Ellenem q9cel jött, nekem KKm volt. Flop K 10 6. Mondanom sem kell, hogy 10 dollárt sem restellett kifizetni a lyukas sorára.
Mást mondjuk jobban lehúzott. Ott AA ellen tudta a 46tal, hogy a 5 8 J flop neki kedvez, és jönni fog a 7-es. Fel is ment 80 dollárra 20-ról, amit kb. 5 perc alatt el is bukott később.Good to be good, but better to be lucky.
-
regent
aktív tag
A NL50, NL100, NLxxx mindig a max beülőt jelenti, ez a nagyvak 100 szorosa, azaz 100BB. NL100-on a kisvak 50 cent, a nagyvak 1$. Szokták még esetleg NL1-nek is nevezni, bár ez esetleg összetéveszthető az 0.005/0.01$-os játékkal, ha egyáltalán található olyan a neten.
NL25-ön a kisvak 0.15$, a nagyvak 0.25$. Esetleg ezt ki is írhatják, pl. NL 0.15/0.25$, vagy NL0.5/1$, de ilyet nem nagyon látni.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
koob
senior tag
h vannak ezek a vakok?
pl. NL50, NL100? -
regent
aktív tag
Ritka szar reggel volt ez. Nem volt elég NL50-es asztal, így felmentem a meglévő 3 NL100-ra is. 11 szer tudtam megindulni 80 hand alatt, abból 6 szor vittem a vakokat, a többi 5 ször volt aki megadta. Egyszer sem nyertem. Olyanok jöttek, mint AJ ellen AQ, A8 ellen JTo, A4 ellen JTo, 99 ellen AK AK ellen KK. Most így visszanézve nem olyan nagy gáz, de ott káromkodtam rendesen, hogy bármivel tartanak, az nyer. Főleg az érdekelne, hogy mi járt a két JTo-al megadó fejében. Addig jó, hogy mindkétszer hátulról emeltem, de azért egy Ax-re, vagy legalább közepes párra számíthattak volna. Na nembaj, isten tartsa meg a jó szokásukat.
Mellé még NL50-en is buktam, de az nem volt jelentős. Igaz a limithez képest a NL100-on sem volt különösen nagy a veszteség, de azért érzékenyen érintett.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
L|zsidoboz
őstag
a low kézhez 5 különböző értékű lapnak kell lennie A, 2, 3,...8 lapokból. Ez igaz omahára és 7 lapos studra is. A legerősebb az A, 2, 3, 4, 5 kombináció, szín nem számít.
De már nem low kéz pl. az A, 2, 2, 6, 7 , mert csak 4 kül. értékű kártya van benne.Nem tudom így mennyire érthető.
-
concret_hp
addikt
-
SLYM
veterán
el tudná nekem ezt a mondtatot valaki magyarázni? ha 2-en vagyunk a végén az egyik biztos kiseb a másiknál. hogy is van ez? akkor most mikor ki és mennyit nyer?
[link]Ezekben a pot a legmagasabb és a legalacsonyabb kéz birtokosa között oszlik meg.
[ Szerkesztve ]
-
L|zsidoboz
őstag
-
adalbert1
veterán
Na ma sikerült elérni a 150$-t a bosson, főleg a pl asztaloknak és az nl sh asztaloknak köszönhetően... Persze párszor csúnyán lemákoltak (a boss csak hű marad magához), de sikerült olyanokba is belefutnom, akik overpairrel nyugodt szívvel adják az all in-t top 2 pár ellen.
-
L|zsidoboz
őstag
válasz concret_hp #2928 üzenetére
Lehetni lehet, csak felesleges...
-
-
Pá
addikt
válasz concret_hp #2924 üzenetére
Ezt mennyire komolyan kérdezed?
Mármint most 4 centen vagy fennakadva?szerk: fogd fel úgy, hogy ellopták a kisvakod NL10-en.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
van valakinek usd bankkártyája?
MB-n validáltam elvileg 2.94$-ér a bank meg 2.98$-t vont le. mire a majd' 1.5%?vagy fullba vagy sehogy :D
-
Pá
addikt
Igen pont erről van szó.
Vannak tiszta pillanatok, amikor az ember pontosan fel tudja mérni a helyzetet és wp-zhet, akár a matek ellen is.
Van amikor meg szeretne valamit és belelátja a helyzetbe. Asszem ezt nevezik tiltnek.Az mondjuk biztos, hogy nem játszottam korábban az emberünkkel. Megnéztem, 9 hand van róla PT-ben összesen.
Na mindegy, ezen majd még elmélkedek picit néhány unalmas session alatt.
-
-
regent
aktív tag
Szerintem, gondolkozz el nagyon, hogy amikor jók voltak a megérzéseid, akkor pontosan mit éreztél. Tudom nehéz ezt megfogalmazni, de van néha hogy az ember úgy érzi, hogy ez most tuti, és kiderül, hogy tényleg az. Máskor meg inkább szeretne valamit, és úgy csapja be magát, hogy érezze azt, hogy ez most tuti.
A két érzés ha nem is nagyon, de különbözik. Ha sikerül megtanulnod, milyen érzések kapcsolódnak a jó megérzésekhez, akkor hallgatni kell rájuk. Akkor is, ha hülyeségnek tűnnek. Most például nem tűnt hülyeségnek a megérzésed, de a matematika azt mondta, hogy tartanod kell. A tudatalattid meg azt, hogy dobd be. Azt kell megtanulnia az embernek, hogy ezeket a világos pillanatokat elkülönítse az elbizonytalanodásoktól, vagy a túlzott reményektől.
Az is elképzelhető, hogy játszottál már ezzel az ellenféllel, de nem voltál érdekelt a potban, és nem is emlékszel rá, hogy egy hasonló helyzetben így játszotta meg a monsterét. De tudat alatt mégis biztos voltál benne, hogy verve vagy.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
viharhozo
addikt
Sztem a megerzes hulyeseg. Ha nagyon sok handet jatszottal vkivel, es egyertelmu, h csak nuttal megy allin, akkor dobhato lenne. Mivel meg igy is 0,35 az equityd, ha a legminimalisabban is bovitem a range-t, mar pluszos a megadas. A licit alapjan meg abszolut call, a hulyek a semmivel ugyanezt szoktak eljatszani.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Pá
addikt
Jó tudom, hogy ez kívülről easy call. De amint benyomta az allint tudtam, hogy sora van. Regularok gyakran csinálják alacsony limiten, hogy ilyen valószerűtlenül játszák meg a monstert és meglepően hatékony a módszer. Néha én is szoktam egyébként.
Szóval azonnal a sor ugrott be és nem is tudtam másra tenni. Pedig pl kétpár teljesen reális lenne, talán top pár is bár az már nem annyira. Teljes blöffre sem gondoltam, max 10-15%-ot ha adtam volna rá. Másik set fel sem merült.
Annyira egyértelmű volt, hogy sora van, egyedül az volt a kérdés, hogy QT vagy T7.
Az egyetlen, amiben még reménykedtem és passzolt is a lejátszáshoz, az egy pár+draw kombó: JT, T9 vagy T8. Na, meg, hogy lejön a fullom...
Szívesen eldobtam volna, na. A stacem 5%-a volt benn, minek toljam be a maradék 95%-ot, amikor szinte biztos, hogy verve vagyok? Aztán persze győzött a racionalitás és megadtam. Nem is kellett csalódjak.Joker_14111 is all-In.
>You have options at Table 125844 Table!.
Hero is all-In.
** Dealing Turn ** [ 6d ]
** Dealing River ** [ Th ]
Hero shows [ 9s, 9c ]three of a kind, Nines.
Joker_14111 shows [ Qs, Tc ]a straight Eight to Queen.
Joker_14111 wins $0.01 USD from side pot #1 with a straight, Eight to Queen.
Joker_14111 wins $19.23 USD from the main pot with a straight, Eight to Queen.
#Game No : 6499872974Utána meg totál fishnek éreztem magam, amiért ilyen simán kifizettem, amikor tudtam, hogy verve vagyok...
Szóval csak azért tettem be a handet, mert elgondolkoztam. Az nyilvánvaló, hogy a megadás jó volt. +EV. A kérdés az, hogy lehet-e néha ennek ellenére is bedobni? Ha van egy ilyen erős megérzésem, eldobhatom-e, vagy az hibának számít? Még ha jelen esetben igazam is lett volna.
Alapvetően nem vagyok beszari, elég agresszíven is játszom, 100 ilyen helyzetből lehet, hogy 98% instacall. A kérdés, az, hogy amkor a 100-ból kétszer elbizonytalanodok, lehet-e dobni, vagy az gyengeség?Pont pár napja volt egy handem. Nagyvakként becsekkoltam valami szeméttel és flush-t floppoltam (6 v 7 magas volt). Floppolt flusht nem dobok el, ez alaptétel nálam. Akkor meg rossz előérzetem volt, nem is volt nagy emelő háború vagy ilyesmi, lényeg az, hogy viszonylag könnyedén bedobtam. Valaki végigment a másikkal és annak flopra magasabb flushe volt... Szóval akkor az jó döntés volt? Vagy nem? Tudom, hogy -EV bedobni a floppolt flusht...
Szintén nem olyan rég linkeltem egy handet, ahol KK val mentem preflop allin AA ellen. Ott is tudtam, hogy AA van ellenem mégis megadtam (KK-t nem dobunk). Szerencsére lemákoltam. Ott meg rosszul döntöttem és mégis dupláztam.
Na jó, kicsit hosszúra nyúltam, Igazából annyit akartam kérdezni, hogy szerintetek, mennyire lehet hagyatkozni a megérzésekre a racionális játék ellenében? Néha belefér, vagy csak félrevezet?
-
regent
aktív tag
Ezt akartad egy flopolt drillel nem? Hogy minden pénz középre menjen. Most ott van, easy call. Ha sora van kifizeted, ha JJ-ja akkor röhögsz, és kifizeted, de alighanem sorhúzója van, esetleg TJ, még AJ sem elképzelhetetlen, és vagy kifizeted, vagy jól lehúzod.
Más.
Csalnak a termek, ez már biztos. Hogy ugye AK-al felduplázom magam buttonon, az még renben van, de hogy utána valamiért rosszul nyomom a kiülés gombot, vagy mit tudom én miért, de bentmaradok még egy osztásra, az is renben van. De hogy ott QQ-t kapok, és egy középső emelésre betolom a duplát, és egy AA-al nézek szembe, az nincs rendben. Ráaadásul flopban ott egy A, csak hogy ne kelljen sokat izgulni.
Hiheteten hány ellenem induló pár drillesedik. Még akkor is, ha nem kell neki.Ennek ellenére a mai session nyerő, még így is.
-
adalbert1
veterán
Én az utóbbi alkalmakkor kb. 3 v. 4-szer buktam floppolt sor ellen settel, hasonló helyzetben (bezzeg jamie goldnak bejött a full )
Szvsz. ha flop előtt 3-4 bb emelés volt, lehet nála Q10 simán... Én mindig a belátásom szerint teszek ilyen helyzetben, de mostanában úgy tünik hogy rosszul (nem tudtam eldobni egyiket se, viszont a full se jött). -
adalbert1
veterán
Kezd helyreállni a rend.
Mai kedvenc handem. Hihetetlen hogy megette (gondolom sikerült azt readelnie, amit sugalni akartam, hogy AK-m vagy hasonlóm van, esetleg csak drawn vagyok)
Hihetetlen, hogy ezt is megették. (mondjuk annyira nem volt nagy move)
És volt straight flushöm is, amivel egy másikat vertem. (kár hogy nincs bad beat jackpot)Szerk.: és úgy néz ki, hogy rakebackem is lesz a hónapban, 3-4 session alatt már 26.6 euro rake-et termeltem, és 100-tól jár a 30%.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Az a baj, hogy megnéztem PT-ben minden párom kényelmesen pluszos, kivéve a 88 és a 99. Ezeket eddig kb TT-hez hasonlóan elég agresszíven játszottam meg, gondoltam ez lehet a baj és mostanában ezért jhajlok arra, hogy úgy kezeljem őket mint egy alacsony párt.
Na mindegy, most már itt a flop. Nem nagyon tetszett tényleg nem kérdés a betpot, sőt igazából kicsit még túl is emeltem, gondoltam akinek van valamilye ezt még úgyis adja, aki meg húzni akar, az fizessen...
Szóval:
** Dealing Flop ** [ Jc, 8d, 9h ]
>You have options at Table 128117 Table!.
Joker_14111 checks.
Hero bets [$0.40 USD]
marts66 folds.
Joker_14111 is all-In.
Hero ????Na most ilyenkor mivan?
-
regent
aktív tag
Ne csekkelj 99-el UTG. Ha utánad emel valaki hátulról, vagy el kell dobnod, vagy coldcall-olnod kell, fogalmad sem lesz, hogy hol állsz, és gyakorlatilag csak a drillben reménykedhetsz a legtöbb flopon. Ez az UTG check-coldcall egy figyelmes ellenfélnek máris jelzi a közepes párt. Ha erre a törnön felélénkülsz, akkor drillt mutatsz teljesen világosan.
Nagyon laza, nagyon nyugodt asztalokon talán jó lehet ez, de magasabb limiten ezt el kell felejteni.
Most nem tehetsz mást, mint véded a lapod, nagyon valószinű, hogy egyik ellenfelednek tetszik ez a flop (praktikusan a középről limpelőnek, a nagyvaknál bármi lehet). Én nem várnék, emelnék 3/4-1 potnyit. Rosz játékosok tarthatják Jx-el, Tx-el. És sajnos ha valaki sort flopolt az is csak tartani fog, de nem adhatsz ingyenlapot.
Ha visszaemel, akkor újra kell értékelni a helyzetet, én a magam részéről egy visszaemelésre allin mennék.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Pá
addikt
Na, Ti úgyis olyan okosak vagytok, segítsetek picit.
***** Hand History for Game 6499862355 *****
$10 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, November 13, 16:56:09 ET 2007
Table Table 131286 (Real Money)
Seat 1 is the button
Total number of players : 10
Seat 6: purfender111 ( $5.63 USD )
Seat 5: Hero ( $10.04 USD )
Seat 10: DaaniX ( $10 USD )
Seat 1: Gretschmo ( $1.65 USD )
Seat 9: JBKockengen ( $12.68 USD )
Seat 4: darkens10 ( $12.58 USD )
Seat 8: JokkuL ( $14.74 USD )
Seat 2: zittelrittel ( $2.11 USD )
Seat 3: Joker_14111 ( $10.05 USD )
Seat 7: marts66 ( $8.70 USD )
zittelrittel posts small blind [$0.05 USD].
Joker_14111 posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Goertsi [ 9s 9c ]
Hero calls [$0.10 USD]
purfender111 folds.
marts66 calls [$0.10 USD]
JokkuL folds.
JBKockengen folds.
DaaniX folds.
Gretschmo folds.
zittelrittel folds.
Joker_14111 checks.
** Dealing Flop ** [ Jc, 8d, 9h ]
Joker_14111 checks.
Hero ?????Igazából még nem ez a lényeg, de csináljuk rendesen.
Szóval?
szerk: preflop 99-cel kb fele-fele arányban callolok vagy emelek, most első szándékom az emelés volt, de aztán leginkább a pozició miatt inkább a callnál maradtam.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz L|zsidoboz #2908 üzenetére
Igen, én is csak a két új arcról ismertem meg...
-
adalbert1
veterán
válasz L|zsidoboz #2906 üzenetére
Ja, ez ennek az elején volt. Mindenestre felrakták a gold vs. antoniust is.
-
L|zsidoboz
őstag
-
adalbert1
veterán
válasz L|zsidoboz #2904 üzenetére
Végső soron tényleg az, mondjuk ekkora cash game-et még nem láttam élőben, remélem egyszer sor kerül rá.. Antonius mekkorát szívott volna, ha azt mondja, hogy nem akarja többször, vagy azt, hogy oké a 2...
Arra a részre már nem igazán emlékszem, Negreanu-ról annyi maradt meg, hogy Gus meg egy másik arc is leverte pókerrel csúnyán... Most a 4-ik évadban meg nem nagyon mutatott semmit, Harman játéka se túl élvezetes nézői szemszögből...
Viszont berakhattak volna pár online profit is, pl. Brian Townsendet, kíváncsi lennék, hogy alakulnának a dolgok...A mai nap nem ment eleinte a pot limit sem, go nl-re, ott vesztettem vagy 3 beülőt (mostanában nem nagyon megy), utána vissza pot limitre, sikerült nyerni végül, de még így is kb. 1 beülő minuszban zártam a napot.
-
L|zsidoboz
őstag
válasz adalbert1 #2902 üzenetére
Sztem maga a leosztás is elég komoly ilyen limiten, de a 3-ból 2 egyenesen pofátlanság.
Ennél csak a Negreanu vs. Harman high stakes volt durvább egy másik szezonban. Ott két riveren mákolt rá kétszer Daniel szegény Jeniferre.Good to be good, but better to be lucky.
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #2898 üzenetére
Én is ezért rinyálok mint egy rossz kurva, hogy most csak alacsony limiten tudok játszani... Mondjuk a tegnapi nap miatt se panaszkodok... Beültem PL-re 3 asztalra fél beülővel, az egyiken 0-án száltam ki (a szokásos settemet veri a sor szitu), a másikon 2,3 beülővel (lemákoltam egy szarul megjátszott AA-t, utána végig blöfföltem egy A10-vel, és egy K10 végig callolt, high carddal nyertem, utána pedig kifizette egy laza játékos A10-el a KK-mat), a harmadikon pedig 1,3 beülővel végeztem.
-
concret_hp
addikt
azért több mint 5 óra játék 5 asztalon az lehet vagy 1500 hand, szóval arányaiban nem volt sok szopó, csak nagyok voltak
a kis bónusz az úgy értendő, hogy olyan 37$ bónusz meg egy 7-8$ játékból
(a bukók előtt több mint 100$ pluszba voltam) szóval olyan 45$ az a 40, ami valóban van akinek egy hosszú műszak bére vagy több.az AQ-s szitu az eléggé frusztrál, de majd valahogy túlteszem magam rajta
1 nap nl25-ön végülis nem zárult rosszul és szerintem többet tanultam mint máskor egy hét nl10-envagy fullba vagy sehogy :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest