Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
L|zsidoboz
őstag
válasz attiati #8099 üzenetére
Már a hand előtt is tudtam, hogy idióta.
55/35 körüli statja volt, magyarán egy maniac fish.Szóval tudtam, hogy gyak. bármivel rámtoljahatja, totál airrel is.
Term. dobatni akart velem, én meg nem tudtam dobni.Info nélkül is ez sima all-in, többször lesz nála FD vagy kisebb pár, mint set (néha egy trükkös AA-ba is belefut így az ember, de hosszú távon akkor is +EV a call).
Most este sikerült a nagy részét visszanyerni a délutáni bukónak 8 NL400 asztalon (ez csak a hab volt a tortán, össz -900$-os volt a d.u.).
Viszont holnap mennem kell venni egy új egeret, mert a mostaniban "elromlott" a bal klikk, nem bírta a töréstesztet.
Most úgy nyomom, hogy a lézeres egérrel irányítok, egy régi görgős egérrel meg klikkelek.Good to be good, but better to be lucky.
-
attiati
veterán
válasz L|zsidoboz #8098 üzenetére
Ez beszarás, kiváncsi vagyok, egy ilyen hand után milyen kategóriába rakod őt. (bár gondolom előtte is volt róla, ha megadtad)
Dobatni akart veled, és agresszív játékosnak noteszolod? vagy maniac fish?Ha nem ismerném, egy alacsony pocket pairt sejtettem volna, ami setesedett, és dobtam volna. Milyen infód volt róla, hogy adtad all-int?
Sikerült utána vissza lehúznod?
Legalább egy "k*rva anyád" kijön ilyenkor nálad?[ Szerkesztve ]
-
gabranek
senior tag
a sikerszériám folytatódik: [link]
hogy mindig leesik riverre a lapjuk...a srác cs volt, tehát nem is vártam mást tőle, de hogy pont a nyavajás bubi esik le neki, az egyetlen lap amit nem akartam látni a boardon田中れいな
-
gabranek
senior tag
mindig az asztal stílusához igazítom a pf emeléseimet és ez egy igencsak feszes asztal volt...ráadásul az imagem is feszes volt. Lényegében ha pf emeltem mindenki dobta. Elkönyveltem hogy tegnap nem szeretett a Full Tilt, mert reggeltől estig játszottam és egész nap ez ment ha szetem volt levert egy magasabb szet. A flössömet egy full, TPTK-t két pár. És persze mindig bent volt a teljes beülőm
Este átmentem a bossra, hogy 9 asztalon SSS-ezzek, de ott sem jártam több sikerrel. Képtelenség volt akkorát emelni, hogy csak egy ellen maradjon. A végén már pf all-int emeltem, de azt is adta 3-4. és így persze hogy sorra verték le a QQ, AA lapjaimat.田中れいな
-
gabranek
senior tag
hát ezt már nem hiszem el: [link]
lassan a KK lesz a legveszteségesebb lap számomra田中れいな
-
gabranek
senior tag
válasz L|zsidoboz #8091 üzenetére
hát az kérdés, hogy tényleg el tudtam volna e engedni a lapomat...szerintem nem, inkább visszaemeltem volna all-in
[ez] ugyanannál az asztalnál történt, csak itt a f@rok jó oldalán voltam és csak callolnom kellett
田中れいな
-
-
gabranek
senior tag
szerintetek elszúrtam ezt a handet valahol? [link]
5$-al ültem be és 1,5 óra alatt szépen vittem a kisebb potokat, meg egyszer tudtam duplázni. Már ki akartam ülni amikor jött ez a KK...a folyamatos callozása miatt AQ-ra vagy KQ-ra tettem. Ha flopon visszaemel egy méreteset valszeg dobtam volna, hogy leesett neki a szett.Depoztam a pokerkingsre...tudtam hogy bossos terem, de azért elsőre meglepett milyen játék megy ott, vicc az egész talán néhány olyan állandó tag van aki pf emel. A többi csak call. Nem ritka hogy 5-6-7-en néznek flopot, ahol mindenki csekk
játszik még ebben a hálózatban valaki? Adalbert te itt is nyomod nem? ez a játékstílus csak nl10-en megy, vagy magasabb limiteken is ez van?田中れいな
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz Vandit. #8075 üzenetére
Egyszerűbb, ha a pókersulim taktikája szerint játszol. Tuti nyerő leszel és nem kell mindenféle versenyekkel próbálkozni.
less qq more pewpew!
-
Vandit.
addikt
Azért emelek ennyit, pláne elölről, mert ha kisebbet emelek, akkor bejönnek minden szarral és találnak valamit flopnál.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Vandit.
addikt
Jah sajna. De nem bánkódom, mert nagyon könnyű fizetős helyre kerülni. Csak még meg kell szoknom, hogy minden oldalon másfajta játék folyik. Ipoker után meg főleg fura.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
regent
aktív tag
válasz Vandit. #8079 üzenetére
Az, hogy nincs meg a potodds-a egy versenyen nem számít annyira, mint cashgame-nél. Ismerni kellene a teljes szituációt (mi történt elöötte, milyen az image-edd, milyen az övé, szoktál-e cbetelni ha nem jött be a lapod, stb...) De alapból teljesen vállalható a call.
Amúgy a potodds ugye kb 50BB-nél lenne meg, ha nálad volt, mondjuk 38, akkor az már mindenféleképpen OK. ìgy jártál.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Vandit.
addikt
Én emeltem AA-al legelölről és ő buttonról adta meg. Előtte nem volt caller. Nekem a stackem>30BB és neki is. Nagyjából egyforma volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vandit.
addikt
Hát annyira nem jó, amikor végigjön 38o-al és lejön neki a full a riverre. Vagy, amikor 5BB-s emelésemet megadja 33-al és setesedik meg hasonlók. Ha ilyen asztalokat akarsz, akkor ps-n kell játszanod.
[ Szerkesztve ]
-
Vandit.
addikt
Hogyan játszanátok versenyen, ha az asztalnál ül laza/passzív, laza/agresszív tag is? Állandóan limpelnek, de a raise-t is megadják, viszont nem dobják el 3betre sem visszaemelés nincs és persze riveren leverik a magas párjaimat. Körchek van néha még riveren is. Hihetetlen játék ez számomra.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Láma kérdés, de ha jegyzetet írok a játékoshoz, az a gépemen tárolódik?
Vagy, ha másik gépről játszom, ott is látni fogom? -
attiati
veterán
válasz L|zsidoboz #8070 üzenetére
Ott az ennyire fishek általában preflop visszaemelnek allin
Ha azon csodálkozik, hogy hogy lehet visszaülni teljes BI bukása után, akkor talán még annyi handet se játszott, hogy ilyen szituba került volna. Ahhoz képest egész jól csalogatott befelé.Többet kéne emelnem, vagy semmit? Csakis setre vadászok, és akkor képesek végigjönni egy top párral.
-
attiati
veterán
33-al emelek 3BB-ig, 2-en adják
Flop J37.
Én potbet, tag visszaemel, én ráemelek, ő allin 11$-al, én call.Éreztem a vesztem, tag nyert 777-el 333-am ellen. Nem is ez a lényeg.
Utána chatben visszakérdez, hogy mi az a "nh". Aztán két körrel később csodálkozik, hogy CG-ben én hogy tudtam visszajönni, mikor az előbb már "kiestem".
Full jól játsza handjét, erre kiderül, hogy tök fish.
Persze lecsapolták, mire visszanyertem volna. -
-=Jam=-
őstag
Most volt a Cake-en 5 zsetonért egy 250k garantált satellite, amin sikerült is a top20-ban végezni, úgyhogy szept 28-án szorítsatok
Azt nem tudjátok, hogy a Cake-en ha jövőhéten is bejutnék erről a sat-ról, akkor megkapom cashben a belépő árát, vagy esetleg adnak ticketet az októberi 250k-s versenyre?
-
attiati
veterán
Hagyom őket a fenébe, mert végigcseteltem velük azt a 20 percet. Egyébként is munkahelyi tapasztalatból most éppen úgy gondolkozom, hogy okos enged, szamár szenved.
Talán annyit elérnek, hogy egymást nem ütik ki. Bár egy nutlfusht már lehet nem tudnának kiszűrni egy második legjobb flush ellen
Luckyace supporton nem volt senki, aki magyarul tudna. Ilyenkor "szereznek" "tolmácsot"? Mert azt mondta, ha e-mailben megírom, akkor viszont utána tudnak járni. Egyébként hirtelen nem.
SLYM: szabad tudni milyen limiten játszol, és bankrollodat? csak SSS játszol?
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #8063 üzenetére
ott van 2-300 cikk egy helyen, rendszerezve. google ilyet nem csinál
-
SLYM
veterán
válasz attiati #8061 üzenetére
azért kérdeztem, mert ott van az NL részlegen sok cikk. ott ha az ember csak a kezdő cikket elolvassa és betartja pluszos lesz a játéka. bankroll management, preflop induló skála(KKT), tiltkezelésről szólnak a legalapabb cikkek. és nagyon jók. ha az SSS-t vesszük alapul, ezzek a tök alap stratégiávan (vaklopás nélkül) kezdtem el tolni. aztán ez még NL100-on is pluszos. a többi amit hozzátanultam még pluszosabbá teszik a játékot, de ezek a lényeg. az dob a legtöbbet. megéri megtanulni
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Tudom, általában a legnagyobb hülyeségeket szeretem tisztázni, és azokat írom be.
Azért lehúznál egy PS-es meghívóval, mi?
sem pokerstrategy-n, sem pokerstars-on nem vagyok mégMár közben chateltem support-tal, de magyar nyelvű chatelést csak utánajárással tudnak talán! kideríteni. A gáz az, hogy csomót cseteltem velük én is magyarul, nehogy bandatagnak nézzenek Bár ha tudnak magyart fordítani, akkor úgyis ok, ha nem, akkor úgyis mindegy.
Holnap tolom nekik mailban az infókat
Engem valahogy elkerültek eddig az ilyen őrültek.
A gáz, hogy még a nevében is benne van, hogy magyar[ Szerkesztve ]
-
L|zsidoboz
őstag
válasz attiati #8057 üzenetére
Simán feldobnám őket, csak a többi magyart járatják le.
Viharhozo: Altalanos nezet, h a FR a benak jateka, a jok mind SH-t jatszanak. Egyebkent ezzel magam is egyetertek.
Ez azért így nem teljesen igaz. Van profi FR asztalokon is, pl. Allan Cunningham.
Amúgy szerintem is több skill kell SH-hoz, sokkal agresszívabb játékmód.
Élvezetesebb is a játék számomra, FR-re könnyebb ráunni.[ Szerkesztve ]
Good to be good, but better to be lucky.
-
attiati
veterán
két magyar csávó cseten dumálnak luckyace-n:
- gyere játszunk össze
- te igen f*sz, ne írd, mert van itt magyar is
én: úgy beszélsz rólam, mint valami rühes magyar kutyáról
- mé nem az vagy?
én: nem itt kéne összejátszani, mert support lesz belőle.
....
- több pénzt kerestem itt ma, mint te egész életedben te kis b*zi
én: hány éves vagy?
- 21 te kis taknyoshogy mik vannak?
Utána még 10 percig bizonygatta becses szavakkal, hogy milyen széles a magyar szókincse, pláne az argó.
Valami hungary_boci csávó, meg marcus1991- ne gyere, mert két párom van
- most tolom az allint
Végig összejátszottak. Ti mit tennétek? Fölnyomnám a csába magyar létére. -
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #8055 üzenetére
fullringen sajnos tényleg vna olyan, hogy egész jó playák ülnek az asztalnál és gyakorlatilag tényleg csak a rake termelődik.
Altalanos nezet, h a FR a benak jateka, a jok mind SH-t jatszanak. Egyebkent ezzel magam is egyetertek.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #8042 üzenetére
Most akkor dontsuk el, h FR-en csak a balfekek vannak vagy jo jatekosok.
Ezt a valtast is sokan eltulozzak. Azt kell jatszani, ami jol megy. A FR kihalasa azert meg odebb van, a PS-en csucsidoben 250 NL100 es 100+ NL200 FR asztal megy, sot NL1000-en is akad 10-15.
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Pá
addikt
válasz attiati #8049 üzenetére
Azért alkalmazza, mert fish. Mi az, hogy jól időzíti? Megsejti, hogy na majd most jön az A44? Mellesleg AA ellen azt is beszopja.
De, hogy nagyon feszes ellen plus ev lenne azt végképp nem értem. Ha már mindenképp muszáj lenne ilyet játszanom, sokkal inkább maniacoc ellen alkalmaznám ezt a"trükköt". A feszesnit még az overpairjét is eldobja, ha turnon visszaemelsz.
Egyébként meg PT-be töltsd bele az elmúlt 3 hónap handjeit, szűrj rá, hogy preflop coldcall aztán nézd meg, hogy mennyire +EV.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
concret_hp
addikt
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #8045 üzenetére
Erre gondoltam én is. Ezért nem szeretem erős lapokat.
Ha tankönyvi példát emelek, valamelyik fishnek biztos nem lesz drága. Ha feltűnően nagyot emelek, akkor fishek dobnak, de egy ilyen szándékosan jön, és túlzottan olvasható, hogy mi van nálam.
Flopot néz velem drágán is, és ha eltalálja, akkor nem tudom tesztelni lapja erejét, mert nem emel vissza. -
attiati
veterán
Ezek nem az én lépéseim. Csak az ok érdekelt volna, hogy egy nem fish játékos miért játsza ezt. Ha nem pluszos, akkor gondolom nem játszaná. Talán, ha jól időzíti és csak nagyon feszes játékosok ellen alkalmazza, akkor tud vele pluszban lenni. Az emelésem méretéből jól olvashatta, hogy mi lehet nálam.
De ezért te is túlzásokba esel. Ezzel a két órával jól legyaláztál
-
SLYM
veterán
válasz L|zsidoboz #8047 üzenetére
SH-n több a fish?
HU egy érdekes dolog. nagyon nem értek hozzá. ha nézek valami videot róla azt se tom mit miért csinál az aki magyaráz. pláne a fix limit HU-nál. miért jó a HU? ott is vannak gyenge játékosok? több mint FR-en? fura lenne. sok terembe ilyen NL50-től vannak egyátalán HU asztalok
-
L|zsidoboz
őstag
válasz concret_hp #8042 üzenetére
FR-en tényleg sokszor van így, Caken legalábbis tapasztaltam, hogy ülök 6 asztalnál, 7-8 regulár ott van minden asztalnál.
Ettől függetlenül, ha valaki jó, akkor abban a mezőnyben is tud nyerni.Amúgy szerintem megéri váltani, SH és HU a jövő.
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #8045 üzenetére
de itt is csak PP-kkel adhatsz meg. J4o-val sose lesz ez plusz EV
-
SLYM
veterán
válasz attiati #8043 üzenetére
olvassá má valami stratégiát bazze. de komolyan. volt már olyan, hogy te megadtál egy 12 BB-s emelést valami szar kézzel? értelmes játékos ilyet nem csinál. meg felejtsd már el azt, hogy megadás. mi az? megadni csak az all-int szoktuk (kis túlzással persze)
ez a J4-re lejön A44 board ez szörnyű. mikro van ez? szerintem nekem kb soha eddig nem jött J4-emre A44 board. hihetetlen miket írsz néha. ennyi erővel ha 27o-val megadod az all-int amit jó esetben egy AK tolt rád nem is vagy annyira hátrányba. 2x nyer az AK egyszer meg te a 72o-dal. tök jó biznisz. full komolyan mondom hogyha csak 2 óráig olvasgatnád a kezdő cikkeket valami póker oldalon már sokkal pluszosabb lenne a játékod
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Szerintetek FR-en mennyire jövedelmező preflop monsterbet-et megadni, és flopot nézni kettesben teljesen idióta lapokkal.
Ha lejön valami, akkor lehet csalogatni vagy callozni, egyébként könnyű fold.
Általában az ilyen szitukkal szoktam nagyon sokat bukni. AA,KK,QQ, AK,AQ lapokkal erősködök, és J4o jellegű lapokkal lejön neki egy A44.
Mennyire jövedelmező ez neki hosszútávon? Mert a kommentjéből látszik, hogy nem fish. Teljesen tudatos.Szoktam én is hasonlót játszani, és nyerő, de azért nem 10-12BB-ig emelést adok meg. És ők olyankor rosszul játszák meg monster lapjukat. Vagy preflop monsterbetet csak kézbepárral adok.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz L|zsidoboz #8013 üzenetére
fullringen sajnos tényleg vna olyan, hogy egész jó playák ülnek az asztalnál és gyakorlatilag tényleg csak a rake termelődik. 5-6max asztalkon ez gondolom jelentősen ritkábban fordul elő, többek közt ezért is kéne váltanom mostmár tényleg.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
L|zsidoboz
őstag
-
SLYM
veterán
válasz L|zsidoboz #8039 üzenetére
hol a blogod?
-
L|zsidoboz
őstag
30/28 az már brutálisan LAG.
Gondolom ő valami értelmesebb siteon nyomja, PS vagy FT, ahol ez működik.
Prímán ezzel nem hinném, hogy nagyon pluszos tudna lenni a mostani NL200 mezőnyben.
22/20 az pedig az ideális szerintem, én is odáig akarok felmenni kb.17/14 az amúgy egyáltalán nem nit, nit az a 10 alatti PFR, ez kb. olyan átlagos TAG.
3bet light? Nézd meg a blogom utolsó bejegyzését, ott olyan 4beteket kapok, hogy csak na.[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz L|zsidoboz #8029 üzenetére
NL25 SH. érdekesek a statjaid. elég nitnek tűnik(persze csak a magas limit miatt, én itt aszittem ilyen 30/28-as leszel). PS-en az edzők ilyen 22/20 másik 28/26-al tolja. nem szoktál sok 3-bet light-ot kapni az ellenfelektől? az AF brutál egyébként
az SSS statjaim VPIP 6.88 / PFR 6.48 / ATS 13.38 / AF 8.04
[ Szerkesztve ]
-
ktg3
őstag
na hol a hiba ebben?
-
Vandit.
addikt
Valami vicceset mondtam?
Mási kommentre akartam írni csak félrement. Ettől függetlenül nem mindegy.[ Szerkesztve ]
-
L|zsidoboz
őstag
FE flush ellen? Ahhoz aztán tényleg nagyon nit ellenfél kell (márha nem négy szín van az asztalon).
Az ai szerintem nem jó játék ilyen esetben amúgy, mert csak jobb lap adja meg.
Inkább emelnék egy akkorát, amivel az A és K magas flushdrawnak már ne legyen meg az oddsa, ha meg visszahív, akkor jön számításba az ellenfél imidzse.
Ha biztos vagyok a flushben, és nincs meg az oddsom (a feltételessel együtt sem), akkor crying fold /ez a nagyon ritka eset számomra, csak nit és kevésbé agr. embereknél jön számításba/, ha viszont egy agresszív lopkodós ellenfélről van szó, akkor szívfájdalom nélkül rá lehet tolni, legfeljebb újratöltök.[ Szerkesztve ]
-
L|zsidoboz
őstag
Enyém ebben a hónapban így néz ki:
17.52VPIP / 14.24 PFR / 23.96 ATS / 4.85 AF (kb. 10.000 hand)
3bet range alatt nem tudom mit értesz konkrétan ebben az esetben.
Ha arra vagy kíváncsi, milyen gyarkan 3betelek, azt nem tudom, mert nem találom a PT-ben.Már régóta SH-n játszok, FR-en csak Caken játszok nagy ritkán, vagy ha van NL400-600 FR asztal prímán. Egyrészt gyorsabban jön a rake, másrészt élvezetesebb számomra.
Te statjaid FR vagy SH?
És ez SS vagy BS?Good to be good, but better to be lucky.
-
ktg3
őstag
ezen gondolkodtam de sztem indenképpen megéri setre flös húzó ellen az allin mert egyrész a potodds sem lesz jó neki másrészt nem beszélhetsz ezekután implikált esélyekről.. ha nincs bent több játékos vagy 3 szor rontottam el ilyen h nem toltam be a zsetonokat hanem csak 2/3 ad potot hívtam amit kis limiten gond nélkül megadnak húzóval...
utána kb dobni kell és azt nehéz. -
regent
aktív tag
válasz -=Jam=- #8024 üzenetére
Nem mintha számítana, de 11 outja van. Gondolom nem számoltad a negyedik 9-est amivel pókere lenne.
Amúgy ez érdekes kérdés, ha setesedtünk, de sanszos, hogy az ellenfélnél meg kész flöss van, akkor vajon megéri-e allint tolni a setünkkel? Ugye ott van a 11 out, plusz az esetleges folding equity, ha nem A magas a flösse.
Szerintetek?<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
-=Jam=-
őstag
-
Pá
addikt
Sanszos egy pánikba esett AK, de sztem sokkal többször lesz magas pár nála. Én eldobnám.
Vandit.: sajna melóhelyen le volt tiltva a pokerorg.com, szal most nem tudom megnézni
Használjátok a handhistory.hu-t, az bejön
[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Vandit.
addikt
-
-=Jam=-
őstag
A példában amit írtál, a TT-vel ilyenkor én csak set value miatt adok meg, ha nem jön le, akkor minden emelésre dobok floppon, még ilyen alacsony lapoknál is... Jó estben is két magasabb lapja van mint neked. 5$-od van bent felesleges itt a maradék 20-at is feláldozni, lesz ennél jobb helyzet is a duplázásra... Egyébként a legtöbb esetben ilyenkor JJ-AA lesz az ellenfélnél, csak idiótán játsza meg, mert rossz játékos...
Statod alapján valahova a TAG és LAG játékosok közé raknálak...
Ami nekem nem tetszik az az, hogy a VPIP és a PFR között nagy a különbség, sokszor coldcallolsz, ami nem túl jó játék főleg ha SH-n játszol... Én is így játszottam, mint Te kb, de nemrég kicsit agresszívebb lettem preflop, többet 3-betelek, illetve nem nagyon callozok pozicíón kívűl... eddig bejött.[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
szerk: illetve NL200 SH-en mik a statjaid? VPIP PFR ATS preflop 3-bet range és az AF-ed érdekelne. (jó tudom ellenfélhet igazítasz mindig, de csakhogy azért érezzem nagyvonalakban, hogy mi a jó)
nekem NL25 SH-n 24.28 VPIP 17.04 PFR 36.84 ATS 2.2-es AF-el. 3-bet range-et nem tom, hogy kell beállítani
tudom elég fish statok de gyakorlok meg olvasom a cikkeket. mondjuk az a baj, hogy itt a postflop játék elég nehéz. sőt néha még preflop se tudom mindig mi lenne a helyes. érdekes szitu
én BU, ellen CO.
CO raise 1$ én raise TT-vel 3-ig. ő raise 5-ig. (arc ilyen 50 hand alatt 20/14)
én call.flop 259 rainbow. CO donk all-in. hero? full stackel ülünk mindketten
itt egyébként foldolnék. ha ugyanez JJ-vel lett volna akkor calloztam volna. mire tennétek ilyenkor az ellent? ez speciel nem az én kezem, csak kitaláltam, de van néha pár érdekes szitu amivel nem tok mit kezdeni. hasonlók mint ez. pl mi az a mini 4-bet, meg miért megy itt all-in az ellen?
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz L|zsidoboz #8016 üzenetére
hát ilyen 5 BI tanulópénz azon a limiten tényleg durva. tényleg mióta tolsz SH-t?
-
ktg3
őstag
válasz L|zsidoboz #8016 üzenetére
de kipróbáltad már?
ha kipróbáltad is nem tudom h hogyan tudsz dönteni "pár" hand alapján
no mind1, te érzed igazad van, vigyázni kell a pénzre -
ktg3
őstag
he felfelé haladsz rendesen helyes bankrollmenedzsment szerint akkor ugye akkor lépsz feljebb ha megvan az követkeő szint elkezdéséhez elegendő pénzed..
namost ha valahol megakadsz mert jobb játékosok vannak akkor egy idő után te is hozzájuk fejlődsz mert jobbak közt játszol..
ha annyira jobbak h le is húznak akkor lejjebb mész 1-gyel..az emberek ált azért ragadnak meg egy szinten mert az kifog rajtuk illetve ott megragadnak.
hiába jobb játékosokkal akar játszani nem fog feljebbülni mert nem teheti meg
ha meg már skilles vagy akkor van pénzed felülsz a jobbak közé...ezt így csinálja aki anyagi okokból játszik többnyire (sztem )
mert ez a gazdaságos[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Ok, azt hiszem értjük egymást.
Egyébként még régen én is vadásztam úgymond a könnyebb asztalokra. Sőt ha van választék még most is inkább oda ülök be. De már az sem gond ha épp nincs, akkor nyerek azon, ami van.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
L|zsidoboz
őstag
Ezt írtam én is az elején, hogy rövid távon biztos nem éri meg.
De azt most is tartom, hogy sokkal többet fejlődik a játékom 5 regulár ellen, mint 3 fish és két közepes képességű ellen.
És én sem azt mondtam, hogy direkt a nehéz asztalokat keresem, csak azt, hogy nem keresem direkt a gyengét.
Szerintem az egyik ok, ami miatt sokak megragadnak egy bizonyos limiten, hogy nem fejlődik a játékuk semmit. Én meg ezt szeretném elkerülni.Meg abban is igaza van, ha SSS-t játszik, akkor nem is nagyon kell fejlődni, a játéka gyak. minden limiten ua.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
válasz L|zsidoboz #8011 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű és van igazság abban, amit Ő mond.
Minél jobb játékosok ellen játszol, annál kisebb a profitod. És simán előfordulhat olyan helyzet közel azonos tudású játékosoknál, hogy ugyan még mindig nyereséges az egyikük, de már annyira sem, hogy a rake-t fedezze.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
L|zsidoboz
őstag
Ezt mondom, hogy olyan nem lesz, hogy 5 vagy 8 tök egyforma játékos üljön egy asztalnál.
Egy 22/19-es játékos épp úgy jó lehet, mint egy 15/13-as vagy egy 18/16-os.
De ha együtt játszanak, nem csak egymás között fogják tologatni a pénzt hosszútávon, egyik nyerő lesz, a másik nem.Good to be good, but better to be lucky.
-
SLYM
veterán
válasz L|zsidoboz #8009 üzenetére
tegyük fel, hogy én jó játékos vagyok. aztán tegyük fel, hogy ül még az asztalnál 8 jó játékos, akik kb olyan jók mint én. itt mivel mindenki ugyanolyan jó nem érdemes jáccanunk, mert az az 5% rake pont megeszi a nyereséget. illetve mivel itt nincs nyereség csak 0-ás a játékunk egymás ellen, azért pont annyi mínuszba leszünk mint amit a rake-ként elvesz a terem. legalábbis én így gondolom. mindenképp gyengébb ellenfelekkel kell játszanunk. ja jobbak ellen játszunk vesztünk. ez van. most kajak nem értem mi az amit szarul mondok, vagy amit te nem értesz
-
L|zsidoboz
őstag
a mindig csak ragularok ellen tolnánk akkor a rake megenné a nyereséget.
Ezt fejtsd ki.
Én még nem vettem észre, hogy megették volna a nyereményemet.
Ez kb. akkor lenne igaz, ha a klónjaid ellen játszanál.
A rakebackem meg akkora, hogy ha már 0-s a játékom, abból is bőven meg tudok élni.Mondjuk ha sss-t játszol, ahhoz tényleg nem nagyon kell fejlődni.
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #8006 üzenetére
NL100. de ezek jó asztalok. és mivel a full tilten akkor is kapsz rake-et ha csak lapot kaptál ezért ez egy átlagos asztalon akár még több hand is lehet. ahova én már beülök azoknál minimum 20$ az átlagpot és 30% a flopnézés. na ebből egyszerre nem szokott 2-3-nál több lenni szóval ezzel számolni kell. ja és arra ne számíts, hogy napközbe jó asztalokat találsz. az esélytelen. este kell tolni
uzsi nemértem mit nemértesz. nitek ellen lehet egy jó játékkal kb 2BB/100-at hozni, fishek ellen meg sokkal többet. mostha ehez hozzáveszem, hogy én egy nit ellen se tudnék pluszolni, akkor elég nehezen lennék pluszos magas limiten ha nem keresem a fisheket. de szerintem ezzel nem csak én vagyok így
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #8004 üzenetére
NL200-ra sehogy. még nem mertem beülni. illetve nem volt olyan kimagaslóan jó asztal, hogy beüljek oda. csak nézegetem az asztalokat, meg jelölgetem 1000-el a fish-eket. majd ha meglesz a 2000$ akkor néha bepróbálok egy NL200-as asztalt is. rb? én kb heti 30$ rb-et kapok. ehez kell kb 1500-2500 hand. attól függ, hogy milyen asztalokon ülök. mostanában újra SnG-zek, mert kell a változatosság. meg mostanában kevesebb az időm is, mert angol órákra kell járnom. szóval néha még ez a 2000 hand/hét sincs meg
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #8001 üzenetére
mióta itt fórumozok senki se szólt azért, hogy egy hsz-ra egy hsz-el reagálok. szóval ez így fog maradni. az a nem megengedett, hogyha egy postra reagálok 2 hsz-el. illetve érdekelne, hogy mégis, hogy válaszoljak egy postban mondjuk egy 40 post-al előbb írt postra. nem kényelmes, nem átlátható, szóval felejtős
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz L|zsidoboz #7992 üzenetére
magas limiten is a fisheket keresik az emberkék. ha mindig csak ragularok ellen tolnánk akkor a rake megenné a nyereséget. én NL100-on meg 200-on is találok fisheket a full tilten. nem fogok csak azért erős ellenfelekkel játszani, hogy termeljem a rake-et a teremnek, vagy netán még egy 0-át se tudnék hozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest