Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ALFA

    senior tag

    Egy 2 gb-os (nettó 1,85) pendrájv hirtelen hibássá vált úgy egy hete, megkértek, mentsem meg.
    Elmondás alapján kb. 400 MB-nyi portable progi volt rajta, majd csináltak egy _ nevű új könyvtárat, amibe txt, rtf és xls fájlokat másoltak információkkal és részben személyes adatokkal kb. 100 MB méretben. A másolás befejezte után a pendrájvon a _ könyvtár üresnek mutatkozott, miközben kb. 600 MB-nyi terület hiányzott a teljes kapacitás és a látható fájlok által foglalt terület között. A portable progik gond nélkül működtek.

    A portable progikat lementettem nekik, majd meglepetésemre a pendrájvot a win7 gond nélkül újraformázta, viszont azóta az 1,85 gb-ból csak kb. 600MB szabad kapacitása van és írásvédetté vált.

    Nem tudtam az írásvédettséget megszüntetni, se a registry, se a diskpart nem volt megoldás.

    Recuva 3 körös teszt során 21 fájlt talált első körben, de a második körben 17%-nál hirtelen maximálisra nőtt a prociterhelés és csak újraindítás segített. Cardrecovery 24 képet talált, de jópárra 5 gb-os méretet írt.
    Végül dd révén sikerül lementeni 2 gb-s fájlba a pendrájv tartalmát, belenézve elég érdekes, úgy tűnik, a portable progik rajta vannak, pár kép is van a JFIF szavak alapján, míg nagy részén 00 és FF váltogatja egymást szabályos blokkonként. A pendrájv első 10 karakterén XSYSLINUX feliratot olvastam, amit nem értek, mert win7-en használták, de arra tippelek, valami kéretlen progi csinálhatott vele valamit.

    Csináltam néhány képernyőképet, kiraknám valahova, hátha van valakinek tippje, hogyan lehetne visszanyerni a tartalmát, csak nem tudom, hova. :F

    Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

Új hozzászólás Aktív témák