Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALFA
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Amint írtam, a diskpart nem működik, vagy hazudik.
Amit mellékeltél, a képen csak az szerepel, hogy a parancs sikeresen lefutott.
Csakhogy a parancs hatástalan, láthatod, az attributumok változatlanok maradnak, én megcsináltam az újra lekérdezést:
-
ALFA
senior tag
Tudna valaki segiteni, hogy mit jelent ez az üzenet és hogyan tudnám orvosolni?

-
ALFA
senior tag
Amint írtam, ez egy tesztelésre szolgáló gyűjtemény volt, csak portable progikkal.
Lementették a fontos adatokat egy csattogni kezdő hdd-ről, és másolás után eltűnt minden, amit rámásoltak. Mivel a portable progik közül jó párat megtaláltam rajta, most az a kérdés, hogy hátha megtalálom, és ha igen, vissza tudom nyerni a fontos fájlokat.
A pendrájv persze, hogy nem érdekes, az adat a fontos.
Kár, hogy a dd csak később került a kezem ügyébe, jó lett volna azzal kezdeni.
-
ALFA
senior tag
Egy 2 gb-os (nettó 1,85) pendrájv hirtelen hibássá vált úgy egy hete, megkértek, mentsem meg.
Elmondás alapján kb. 400 MB-nyi portable progi volt rajta, majd csináltak egy _ nevű új könyvtárat, amibe txt, rtf és xls fájlokat másoltak információkkal és részben személyes adatokkal kb. 100 MB méretben. A másolás befejezte után a pendrájvon a _ könyvtár üresnek mutatkozott, miközben kb. 600 MB-nyi terület hiányzott a teljes kapacitás és a látható fájlok által foglalt terület között. A portable progik gond nélkül működtek.A portable progikat lementettem nekik, majd meglepetésemre a pendrájvot a win7 gond nélkül újraformázta, viszont azóta az 1,85 gb-ból csak kb. 600MB szabad kapacitása van és írásvédetté vált.
Nem tudtam az írásvédettséget megszüntetni, se a registry, se a diskpart nem volt megoldás.
Recuva 3 körös teszt során 21 fájlt talált első körben, de a második körben 17%-nál hirtelen maximálisra nőtt a prociterhelés és csak újraindítás segített. Cardrecovery 24 képet talált, de jópárra 5 gb-os méretet írt.
Végül dd révén sikerül lementeni 2 gb-s fájlba a pendrájv tartalmát, belenézve elég érdekes, úgy tűnik, a portable progik rajta vannak, pár kép is van a JFIF szavak alapján, míg nagy részén 00 és FF váltogatja egymást szabályos blokkonként. A pendrájv első 10 karakterén XSYSLINUX feliratot olvastam, amit nem értek, mert win7-en használták, de arra tippelek, valami kéretlen progi csinálhatott vele valamit.Csináltam néhány képernyőképet, kiraknám valahova, hátha van valakinek tippje, hogyan lehetne visszanyerni a tartalmát, csak nem tudom, hova.

Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest