Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Melyik tápegységet vegyem?
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
prokxy
veterán
Ilyet sem láttam még
-
Sunrider987
aktív tag
-
ProEvoFan
nagyúr
Nah végre. Gránátos Witch Hunterel T10en vagyok. Szerintem jól haladok, T11 is menni fog. Megpróbálom farmolni a currencyt, és innentől bármi lehet belőlem.
-
Remiel
őstag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Bocs csak épp dolgozom, lejárt az szerkesztés ideje. Elmondom mire gondoltam ezzel:
Nem azzal van a baj, hogy kifogásolják ha valami hibás, a baj a stílussal van, meg a látásmóddal.
Semmi gond nincs, ha egy játék hibáit bárki bárhová beírja. A gond ott van, ha mondjuk néhányszor rápróbál valamire és nem azon gondolkozik mi lehet a gond, miért nem sikerül, hanem teleír mindent azzal, hogy ez a játék egy szar (lehetne egyébként bármilyen más game is). Ha valamit nem lehet megcsinálni, mert bugos, vagy bármi olyan miatt, ami a fejlesztők hibája, teljesen természetes, hogy le kell írni. De pl azért mert valami nehéz, vagy a játékos skillje még nem elég, nem gyakorolja, csak mindenáron túl akar lenni rajta és ezért nem sikerül, majd mindenféle fórumon azt írja ez a játék egy fos, na azzal van a bajom mindössze. Ezen az alapon az Elden Ring lehetne a világ legrosszabb játéka, mert én annyi sikertelen, órákig tartó bossfight-ot (illetve próbát) nemigen láttam máshol. De mint említettem már, ha ez valami bug miatt van, nincs gond azzal, ha bárhol megjelenik.
Nem hiszem, hogy POE 1 ben egy uber Mavent valaki elsőre leölne (bár lehetnek kivételek, de az nem jellemzö), de ettöl még nem lesz szar a játék, pedig nem is beta. Ilyen alapon bármi amit nem tudunk megcsinálni degradálhatja a játékot a béka feneke alá (nem írok segget, mert gondolom ettöl nem lenne stílusos).
-
Remiel
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Hát ha neked ezen múlik a stílus, akkor régen rossz. Attól, ha valaki nem csak csillámpónis szép szavakat ír le, még nem lesz bunkó és fordítva is igaz lehet valaki végtelenül sötét paraszt úgy, hogy nem mond ki ilyesmit.
Ja 1992-ben lehet ezt jelentette a vérpistike, de ha jól emlékszem most 2025 van. És nálam nem ezt jelenti... természetesen én kérek elnézést
De bocs én befejeztem az offot, mert ahogy látom nincs értelme bármit is mondani mantrákkal szemben.
#2185gyugyo79 írtam volna olyat, hogy nem lehet leírni a hibákat? Ha jól rémlik ezt írtam:
Nem azzal van a baj, hogy kifogásolják ha valami hibás, a baj a stílussal van, meg a látásmóddal.
Valamint hálás vagyok, hogy beosztod az időmet és aggódsz, hogy nem marad idöm játszani, igazán kedves tőled -
Ma esti nyeremenyjatek
Aki 21:00:00 utan elsonek valaszol erre a hszre annak adok x db mapot, ahol x = 17-map szintjeTehat ha 15os kell akkor 2dbot, ha 10es akkor 7et.
-
freddirty
senior tag
Kötelező olvasmány ha currency-t gyűjtenél és kérdéseid vannak:
https://www.reddit.com/r/PathOfExile2/comments/1i1zhkd/how_to_earn_currency_a_guide_for_the_common_exile/ -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
zsirfecske
üzenetére
Jujj, benéztem.Azr hittem ma jön.
-
ProEvoFan
nagyúr
Ha jól látom konzolon még nem aktiválódott az új patch.
-
gyugyo79
addikt
A leírtak jelentős részét értem és egyet is értek. Ami értehertelen, hogy miért ne lehetne leírni valaminek a hibáit ? Vagy csak úgy lehet, hogy ha valaki leírja ami szerinte nem okés akkor mellé ír annyi pozitívat is ami már elfogadható a játék szerelmeseinek is (De akkor mi lesz azokkal akik csak éppen elvannak vele a következő játékig stb) ?

Pont neked is el kellene engedned a fórumozást , mint szerinted sokaknak a játékot ha zavar, hogy a többség a hibákat felsorolni (még akkor is ha amúgy sokkal de sokkal több minden tetszik nekik mint ami nem), azok megoldása miatt használja, vagy csak, hogy kiírja a frusztrációját . Hisz nem tetszenek amit olvasnod "kell" mégis olvasod meg írogatsz.
Pedig helyette játszhatnál is a szerinted éppen még nem tökéletes mert béta PoE2 -vel is (De hogy lesz jobb ha mindenki kussol a hibákról és megy mással játszani ?).De látod te sem tudod ezt megtenni.
No ez pont ugyanaz és ha megérted te miért csinálod, majd megértesz másokat is
-
Sunrider987
aktív tag
"Vegyünk egy átlagembert, dolgozót, netán család is van, de szeret játszani és mondjuk nem akar szopni 3 napig egy valamivel. Nem vérpistike, aki napi 10-14 órát ül a gép előtt."
"Aki viszont tudna gyakorolni, csak lusta és leszarja és megveszi, hát az olyan is... de mindig lesznek ilyenek és a legszebb az, hogy még verik is a mellüket, hogy mekkora fasza gyerekek, mert nekik van 4 asc lvl20-on."
Aztan mi lett azzal a stilussal?
A GGG lathatolag a felet se gondolta at annak amit vegul kiadott early acces cimke alatt. Az item tervezo csapat olyan itemeket tervezett a jatekba ami pont szembemegy a jatek tervezett sebessegevel, olyan skill interakciokat eredmenyezett ami a poe-nak is becsuletere valna. A jatek alig tobb mint alpha nem beta meg veletlenul sem, hianyzik a tartalom ketharmada tehat nem lehet feature complete mert egyszeruen hianyzik a jatek nagyresze.
A verpistike se azt jelenti amit te irtal, tessek itt egy meghatarozas:
"A kifejezés sokkal régebbi az internetnél, én 1992 körül hallottam először szerepjáték közben (azt hiszem, a Marczibányi téri AD&D-klubban). Azt a játékost nevezték így, aki minden szituációt erőszakos úton akar megoldani, a kalandból pedig csak a harc érdekli."
Mondtam en is valamit aztan vagy megerted vagy nem.
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nem fogja megvaltani a jatekfejlesztest az otleted. Mindeki tudja hogy ami ertekes az ritka es forditva. Innentol kezdve senkit nem fog erdekelni egy "reward" amit megvehetsz a vendortol csak ugy, annak az erteke pontosan NULLA. Tehat a te megoldasod nem fog semmifele carry-t megszuntetni mivel csak azt fogjak keresni aminek van erteke, amit nehez megszerezni ezert ritka. Legyen az ascendancy, boss loot vagy achievement. Azt ne kerdezd hogy minek ez a mentalitas, hogy aki lusta de azert annak is kell az amiert a masik vert izzadt...
Azt viszont gondolom magadtol is felismered hogy trade nelkul nincs carry problema se. Nem a tunetet kell kezelni hanem az okot hacsak nem vagy olyan orvos aki abbol el hogy folyamatosan visszajarnak hozza a betegek, Hm hm...
Nem ertem amugy minek vitted el az egeszet ebbe az iranyba itt mindjart peticio fog jonni hogy ne irhassak tobbet a topicba mert addig emlegetem a trade ban-t a jatekbol hogy a vegen meg a fene tudja de megtortenik. Vagy ez volt az ordogien gonosz terved eredetileg is?
-
Remiel
őstag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Mondok neked én is egy példát, aztán vagy megérted vagy nem

Vegyünk egy átlagembert, dolgozót, netán család is van, de szeret játszani és mondjuk nem akar szopni 3 napig egy valamivel. Nem vérpistike, aki napi 10-14 órát ül a gép előtt.
Na neki tökéletes mondjuk egy ascendancy vagy Arbiter carry, feltéve ha meg tudja fizetni. Mondom ezt úgy, hogy nem értek egyet azzal, hogy az ascendancy pontokat ilyen könnyen meg lehet szerezni. Én napokig mentem mire meglett mind a 4 (na jó a 4. volt a kihívás igazából), de nekem van időm, nem is kevés erre ha akarom. Aki viszont tudna gyakorolni, csak lusta és leszarja és megveszi, hát az olyan is... de mindig lesznek ilyenek és a legszebb az, hogy még verik is a mellüket, hogy mekkora fasza gyerekek, mert nekik van 4 asc lvl20-on. Szintén saját tapasztalat, discordon.
Nem hiszem, hogy a GGG az ascendancy pontoknál átgondolta a carry lehetőségét, hiszen most is azt nyilatkozták, hogy azért ilyen nehéz megszerezni őket, mert azt akarták, hogy kihívás legyen és nem is nagyon akarnak ezen változtatni, mármint a nehézségén. De mondom, mindössze egy apró változtatás kell, aki nem futotta le a szobákat ne tudjon bemennia főbosshoz és tadaaa máre meg is van oldva
Achivementet meg ehhez ne hasonlítsd, mert ezek valóban + jelentenek a karinak, nem csak egy 10. lovat. Mondjuk ha POE 1 játszol ott az achik egy részét is carry-zik, mert némelyik olyan hogy mire összehozod még a kedved is elmegy az élettől.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sunrider987
üzenetére
Mondok egy példát aztán vagy megérted vagy nem. Diablo 4 -> Lilith ha megölöd kapsz egy lovat jutalmul meg egy achievement. Így indult. Van jelentősége a lónak a játékban úgy, hogy 10+ másik elérhető ? Nincs. Van jelentősége a achievementnek úgy hogy valójában nem te csináltad meg ? Nincs. Mégis felérték ésszel, miután beindult a carry, hogy ez így nem jó, mert valamiért csak beindult (lehet, hogy vagy az achi vagy a ló mégis sokaknak annyit számít, hogy akár fizettek is érte). Ezért bevezették, hogy csak akkor kapod meg a lovat és az achievementet ezek után, ha egyedül csinálod. Ha téged nem érdekel a ló meg az achievement akkor vagy nem is mész rá vagy választod a carry-t. Ha viszont igen akkor gyakorolsz, rászánod az időt és megoldod egyedül és örülsz ha sikerült. Nincs itt semmi trade ellenesség meg ssf meg semmi. Csak ha 2 oldalra vesszük azt akit ez érdekel meg azt akit nem akkor mind a 2 oldalnak meg van adva amit akar.
Most itt neked az fáj, hogy amúgy szerinted többet veszítenél mint egy "achi" vagy egy "ló" mert kevesebb lenne XY Ascendancy ponttal. Megértem, hogy ez fájna és nem is akarom elvenni ezt senkitől. De erre azt mondom, hogy miért nem rakják egy NPC-hez megvehetően. Akitől meg lehet kapni ha teljesítetted a kihívást vagy meg lehet venni goldért ha nem akarod teljesíteni. Így nem lenne egy olyan tartalom a játékba amire egyesek határeset "üzletet" építenek ki. Persze mindent meg lehet mindig magyarázni, hogy nekik a carry a játék meg stb és miért akarom én ezt elvenni azoktól akik ezt csinálják de ezt vállalom ...
-
Argh!
senior tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
PoE2 Trade - Path of Exile tessék
-
prokxy
veterán
A sima fehér Sapphire ring miért ilyen kelendő? 1 ex-ért tettem fel és egy rakat bot írt rám.
-
prokxy
veterán
"kellett érte fizetni 30$ és jaj mekkora lehúzás, mert ez is olvastam sok helyen." => nekem 120+ órám van benne és nagyon nem bántam meg, sőt, ma veszek egy másik supporter pack-ot, mivel ad 300 aranyat 2 kis petet, meg egy rakat dolgot és stash úgyis kell, 2 pet az aranyos, meg egy rakat skin. 2-3x ennyi idő sztem még simán benne van, a Monkom 86-os, a Witch-em ma kezdem, Mercenary-m 30-as, szóval bőven van még mivel benne elütni az időt.

De kinek mi. Van aki még az ingyenes játékon is morog, el kell őket engedni.
-
Remiel
őstag
válasz
gyugyo79
üzenetére
A carry mindig is jelen volt a POE-ban, mondjuk itt az ascendancy-t pont elcseszték, mert elég az utolsó bosshoz bemenni, de elég lesz ha azt csinálják mint az egyben a labbal, hogy végig ott kell lenni mindenkinek minden szobában és egyből nem lesz olyan könnyű és egyszerű.
A boss carry meg hát na... azzal kb semmit se lehet tenni, de mondjuk nem is az adja a játék 90%-át.
És akkot csak úgy bele a semmibe...
Én a magam részéről úgy vagyok vele, ha valami nem tetszik, hát nem játszom vele és ebből következően nem sírok tele fórumokat, hogy mekkora szar a játék, mert nem érdekel, meg minek, ha nekem nem felel meg? Akkor keresek mást, jobbat (nekem), szebbet ésatöbbi. A játéknak van egy mechanikája, története, menete... ha valakinek gondja van vele 100 másikat talál ami lehet jobb neki, de nem látom be minek folyamatosan kritizálni, amikor 1000x le lett írva, hogy egy félig kész BETA fázisban lévő játékot tesztelnek a gamerek, de rengetegen csak a hibákat emelik ki és pocskondiázzák. Nem azzal van a baj, hogy kifogásolják ha valami hibás, a baj a stílussal van, meg a látásmóddal.
Tény a játék a jelenlegi fázisában nem tökéletes. Azt is meg merem kockáztatni, hogy amikor kijön a végleges az sem lesz az. Ja tudom kellett érte fizetni 30$ és jaj mekkora lehúzás, mert ez is olvastam sok helyen. Gondolom senki fejéhez nem tartott a GGG fegyvert, hogy vegye meg, legalábbis nálam tuti nem jártak.
Mindig lesz, currency, item real money trade, ahogy a WoW-ban is lehetett aranyat venni, gondolom a Diablo sem kivétel, vagy ott a Blizzard szed be pénzt tök mindegy. Nem kötelező ez sem természetesen, aki megengedheti magának hát csinálja, míg a support észre nem veszi és bannolja (ismerek olyat aki így járt, nem a levegőbe beszélek).
És a játék valóban kínál megoldást mindez ellen... kifogásolja valaki a tradet, mert szar, mert fos, meg másnál mennyi currency van már? Hát ott az SSF ott nincs trade, aztán hajrá. Ott meg majd lehet sírni azért, mert pont a nem megfelelő itemek esnek, vagy pont az az egy kulcs unique nem lesz meg sosem ami kéne. De hát ugye a trade maga a megtestesült gonosz, szóval valamit valamiért. Tradelni fárasztó sokszor ez tény. ráírsz 20 emberre és nem válaszol, aminek sok oka lehet. El sem akarja adni (pricefixer), ebben a szakaszban már 1-2 exért nem jön ki a mapról, ha elkapod a HO-ban talán rászán egy kis időt és ilyesmik. Van amikor pl egy jewelt fél vagy egy óráig tart mire meg tudok venni, de sajnos ez is része. De mint mondtam ez nem kötelező... sem eladni, sem venni
-
zsirfecske
addikt
"Flasks with Quality are now able to be salvaged."
hopp
ezt is láttam jönni, de már nem volt orb-om flaskákat is venni. így is kb 50 regal orb-ért vettem quality-s cuccokat vegyesen (100/100/200 körül vannak a matijaim úgy hogy még level 58 vagyok cruel act2-ben... fegyverre való valahogy mindig több van).de legalább a quality-s falskákat mindig eltettem stash-be. most aki akar az vásárolhat, míg nem esik le az infó másoknak is. bár nemtom ér-e majd sokat.
-
zsirfecske
addikt
-
freddirty
senior tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
korrekt a videó, amikor már ráuntam a mapokra akkor én is futottam pár tucat ultit és jövedelmező volt. Nem annyira mint mondjuk egy audience frag farm, de jó volt. Annyival egészíteném ki, hogy szerintem nem szabad eladni a kevésbé értékes coul coreokat hanem irány be a reforging benchbe, ahol van esély hogy háromból vacakból lesz egy értékesebb soulcore. Tehát még ha csak mondjuk 1 azcapa esett 20-30 runból, akkor 50 db-ot bedobva van esély hogy 1-el még több lesz és ez eléggé növeli a ráfordított idő nyereségességét. Inscribed ulti pedig olyan sok esik, nekem állandóan van vagy 30 a stashben amit lefuthatok.
De mostanra eléggé beesett az azcapa soul core ára, mert sokan futják, szóval már nem annyira érdemes időt fordítani ultira. -
Dehogy már egymásnak essetek egy hülye játék miatt, mindenki úgy játszon ahogy neki jó! Én például tegnap gondoltam kipróbálom, hogy csatlakozok másokhoz, nos úgy sült el, hogy négy 90+os emberhez dobott be, gyakorlatilag csak kullogtam utánuk és szedegettem a cuccokat, mert mindent otthagytak, még az Unique cuccokat és EX orbokat is(24db-ot szedtem össze utánuk 😳), ja és húztak rajtam 5 szintet+több mit 100K aranyam is lett😂 Szóval tök jó volt, így is lehet farmolni... érdekel valakit, szerintem nem😅👍
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nem beszolas csak en aki hasonlo modon jatszok lassan kezdem nem erteni neked mi a gondod, az hogy a sajat magad altal valasztott modon erted el amit es nem ismeri el itt mindenki egyhangulag? Miert fontos ez? ha neked nem eleg/jo ugy akkor mitol lesz ez mas csak mert kihivasnak hivod meg hogy masok megkerulik ezt a kihivast amikor jelenleg a jatekot jatszani a kihivas es ebbe rondit bele a trade mod ami lehetove teszi a carry-t. Mitol jobb az ha neked meglesz az exkluziv skinned hogy te solo csinaltad meg a masiknak meg mas szinben ugyanaz mert az meg nem solo de megcsinalta? a world of warcraftba ment ez a fajta elitizmus es ott se ertettem es csak arra volt jo hogy megossza a jatekosokat nyerni senki semmit nem nyert vele...
A Poe nekem azt jelentette hogy egy buildet hasznalva farmolom a tokeltes itemet ami sose esett de mint cel mindig ott volt es ha ehez bossokat kelett leverni akor azt csinaltam, de a lenyeg mindig az item reward volt nem az hogy hu levertem A5 Siriust vagy +4 Arbiter of Ash-t... es emiatt erzem hogy elcsuszott a fokusz mert most pont nincs eleg item reward cserebe a jatek minden apro hibat azonnal kemenyen megtorol. Ez nekem mar kicsit kezd tobb mint kihivas lenni en nem erre fizettem be. Neked meg lassan fogalmam sincs mi is a problemad, ha durva/uber bossokra vagysz azok majd ezutan fognak jonni de a carry ugyanugy opcio lesz, szoval... -
-FreaK-
veterán
válasz
gyugyo79
üzenetére
Épp most néztem, kapcsolódik a témához:
I Got Addicted to Trial of Chaos, So I Ran It 144 times – Path of Exile 213-15 perc egy run (10-es kulcsok), viszont csak a kulcsokat megvenni hozzá 2 nap volt.
Elég szép mennyiségű cuccot szedett össze vele, nyilván ez tényleg ilyen Orb Farmer build/gear. -
gyugyo79
addikt
válasz
Sunrider987
üzenetére
Az, hogy ha egy "kihívás" -ra a carry is megoldás az vicc szerintem. Aki nem tudja megcsinálni annak nem lesz meg na bumm. Vagy vissza megy később vagy nem stb. Ha nem "kihívás" hanem "GGG vicc" stb néven futna akkor másképpen látnám

Igen mindenki úgy játszik ahogy neki tetszik, viszont az aki nem teljesíti a "kihívást" is ugyan azt érdemli mint az aki igen (csak az nem érti, hogy miért kihívás aki nem akarja) ?
Azt, hogy ehhez amúgy a ki hogy játszik meg SSF meg stb miért van belekeverve pláne nem értem ...
Azt sem írtam, hogy a carry ne mehetne ha Gipsz Jakab is látni szeretné a tartalmat és csak úgy tudja hát lássa, csak a jutalma legyen azért a hozzáadott értékkel egyenlő
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nem jo helyen tetted fel a kerdest, egyreszt mindenki ugy jatszik ahogy neki tetszik, ha trade akkor ugy, masreszt folyton az jon ki hogy akkor aki ssf-et tol az erre veri ki mert aki meg trade-el az nem akkora ugyes jatekos, amit en kifogasoltam hogy a jatek bevalott sajat koncepciojaval megy szembe a trade de erre is le lettem kijabalva
Szerencsesebb lehetne az hogy erezd jol magad azzal amit te valasztottal magadnak csak itt ugye vannak atjarasok a ketfele jatekmod kozott es ezt a tradesek az istennek se akarjak elismerni, azt meg nem hinnem hogy a fejlesztok valaha levalasszak a ket jatekmodot es kulon balance legyen trade es kulon ssf-re. Ha megis akkor azonnal megszunne az adok kapok, szerintem. -
gyugyo79
addikt
Ha kizárod a carry, kulcsvásárlás stb. mert úgy hasonlítgatni, hogy melyik gyorsabb elég fura csak szerencsével lesz szerintem gyorsabb a Chaos már akkor is ha farmolod. Mert ha már 4 kört kell menni mert nincs meg 3 ból a 3 kulcs darab nem lesz gyorsabb.
Fél óra meg kevesebb majd akkor lesz ha farmolod meg olyan karakter/ build van használva ami nem nehezített pálya erre.
Infernalist -al ahol a minionok a mob és közted vannak és a DPS is jó én tuti 30 perc alatt voltam a végére. DE nem akkor mikor még a szobákat sem ismertem / volt új Gauntlet szoba addig persze, hogy nem annyi. De nincs ám olyan nagy variácó a szobákból és a mobok is kb ugyan ott vannak max mások a tulajdonságok, tehát ha már fejből megy akkor kb végig lehet szaladni. De ez igaz a másikra.Ez már nem neked. Csak úgy bele a semmibe

Ezt vegyünk ruhát, vegyünk carry-t vegyünk ... Komolyan a nagy agyondicsőített PoE -ba ez a megoldás mindenre sokaknál ??? Szóval a játék neve lehetne "Orb Farm X" és a célja a játéknak egy minél tökéletesebb Orb Farmer felszerelés össze állítása.. Az, hogy a játékba rakott kihívások, meglegyenek nem lényegesek azok csak azért vannak, hogy XY orobot legyen hol elégetni egyeseknek míg szerezni másoknak. Azt nem értem, hogy a GGG miért nem árazta már be rögtön és lenne választható opció, hogy náluk megvegye ezt aki akarja ...
Halkan jegyzem meg volt szerencsém olyan játékhoz, ahol pld a játékba rakott nagyobb Bossokért / kihívásokért járó jutalom egy része nem járt ha nem egyedül oldottad meg míg a lootért stb lehetett csapatban farmolni nyugodtan. Szóval ez is csak akarat kérdése. -
Edge
veterán
válasz
Sunrider987
üzenetére
köszi

pomk: nyugodtan spoilerezz sose fogom elolvasni azokat, mit is csinál a boss?

-
Remiel
őstag
hát sok lehetőség van... olyan relic ami növeli a dodge távolságot, blink, shield charge... szóval moving skill boostok... nézz meg egy sanctum runnert 15-20 perc alatt végigfut, nekem 30-40 perc max, mert figyelni kell, de egy óránál tovább sosem tartott az elején max... nekik egy csapdás szoba 30-40 másodperc például és ilyen apróságok... de mondom ha nem akarsz szenvedni mint én az első karimmal, akkor egyszerűen várd ki míg valaki felteszi 35 exért és az max egy perc
-
Har_melin
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
szerintem nincs mit kompenzálni rajta. Korábban (úgy két hete?) pöfögtem egy kicsit, hogy bossos mapokon nem hogy +1 szintű mapot nem dobott a boss, hanem egyáltalán semmilyet se. Sima sárga, három modos mapok, ahhoz, hogy az atlasz passzívjait be lehessen gyűjteni. Utána megoldottam (csak +2 szintű mapokat futottam az aktuális maximum szintűekkel, azokig elugráltam alacsonyabb szintű mapokkal, hogy ne pocsékoljam el őket), de ezeknek pont semmi köze nem volt bossokhoz.
-
fgo
tag
Hogy lehet a support gem capacityt növelni?Alapból 9van,kellene még.
-
pomk
őstag
Teganp eljutottam Act3 - Quenn of Filth bossig...
Elolvastam a kő táblákat ami a lore-t tartalamazta. Hát b@szki nagyon durva...elolvasni is, átérezni, és ahogy ez az egész beleillik az Act3 világágba és a mitológiába. Ráadás maga a boss és ahogy kinéz. Spoiler nélkül, de nem tudom, valakinek felünt-e, mit csinál mielőtt kezdődik a harc.
Először azt mondtam blöáá, pfúúúj b@zze' aztán utólag átgondolva teszi fel a koronát a sztorira amit a táblákon olvastam.
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Miert az osszes egymasnak ellentmondo cselekedetuknek mi az ertelme? Eroltetik a darkest dungeon+ elden ring izometrikus verziojat de beraknak olyan skill/item kombokat ami ezzel az elkepzelt lassu/megfontolt tempoval szoges ellentetben all. A jatekost probaljak folyamat lassitani de a szembejovo mobok azert hastened +enraged+multiple projectiles poe 1 mobok. Ragaszkodnak hogy a player death az must have a meaning de cserebe nem adnak semmit se lootot se elvezetes jo gameplayt nyujto buildet hanem allandoan belenyulnak es kinerfelnek mindent amitol elmozdulnal az altaluk elkepzelt tetulassu tempotol.
Ha nem poe-nak hivjak hanem azt mondta volna a GGG hogy ok fiuk szeretnenk kiprobalni valami mast mint a poe akkor meg elfogadhato lenne csak akkor nem erdekelt volna feleennyi embert se. Ott van a No rest for the wicked early accesbe halottal rola? Nem? Nem csodalom, izometrikus soulsike arpg az Ori and the Blind Forrest fejlesztoitol, amikor kijott kb ket nappal kesobb a kutya se tolta mar, nekem fel ora volt amig eljutottam oda hogy engem ez rohadtul nem fog erdekelni. Es ha a GGG ugyanebbe az iranyba erolkodik tovabbra is akkor a poe2 se...jah tudom neked ez nem veszteseg, jovan....
Amugy igen, helyes az eszreveteled, a podcastbe arrol beszeltek hogy minden 1-4 mapon kellett volna spawnoljon boss tehat eddig bugos volt most kijavitjak de ugyanakkor rogton agyon is vagjak merthat mostmar nerfelni kell a megnovekedett loot chancet... hagyjuk mar... -
Har_melin
addikt
Ha jól látom, akkor miközben csinálnak egy boss tabletet, drasztikusan lecsökkentik az esélyét annak, hogy a boss több vagy jobb mapot dobjon. Ennek mi a fene értelme van?
Eddig a pinnacle bossok kivételével nem volt boss specifikus, farmolható drop, és most se írják, hogy ez változna. A csak a bossra érvényes spec módosítók (amit adhat a tablet) annyira nem mozgatják meg a lelkesedésemet. -
Remiel
őstag
válasz
freddirty
üzenetére
Vegyük azt, hogy 15 perc alatt lemegy (nagyon ideális esetben) és nem kap olyan szivatós debuffokat, hogy belehal. A végén esik egy fragment... legyen háromnegyed óra a három, mert ugye az nem fordul elő, hogy mindhárom végén ugyan azt dobja... ja de előfordul, de most legyen az, hogy nem. Aztán a neked könnyű trialmaster vagy megöli, vagy nem. Ha igen lehet előről kezdeni. Vagy megveszi a fragmentet ahogy mondod 50 exért.
Egy sanctum lemegy fél óra alatt kb, ha tudod mit csinálsz és az utolsó bosson kívül semmi extra. Valamint a TFT-n 35-40 exért is megvehető a 4 ascendancy egyben, akár lvl20 környékén, annyi a lényeg, hogy sima act2-ben elérd a questet, hogy lásd a bejáratot.
Szerintem (bár lehet nincs igazam) a második opció jobb
-
Jazz^
tag
0.1.1 patch note
Tomorrow we’re planning to release patch 0.1.1 for Path of Exile 2holnap jön, ha minden igaz.

szerk: nem válasz akart lenni
-
freddirty
senior tag
miért nem ultimatumot futsz? Szerintem ha már pár sec alatt lemegy egy boss akkor játszva letolod negyed óra alatt a 10 kört és ha megvetted a három fragmentet (nem drága olyan 50 exa a három, de egy esni fog mindenképpen a 10 kör végén). A trialmaster boss elég egyszerű pár másodperc alatt az is fekszik, tehát igazából nagyjából mindegy is milyen módosítókat szedtél össze a 10 trial alatt.
-
freddirty
senior tag
Ennyire még nem sikerült feljuiceolni a mapot (+1108%waystone), meg is lett az eredménye:
-
Win-T
őstag
Nagyon is figyeltem a módosítókra, gyönyörűen jött ki a leosztás, semmi pozitív nem volt a mobokon. Ellenben volt nekik lassítás, 30% mínusz HP, több sebzést kaptak be. Mondom: egész végig bármire ránéztem meghalt azonnal, ott meg mintha öt méter vastag vasbeton falba ütköztem volna.
Már ott tartok, hogy szégyenszemre meg fogom venni TFT-n ezt a szart. -
freddirty
senior tag
-
fgo
tag
Nálam megint nagyon lagol tegnap este is ez volt így játszhatatlan .Másnál is ez van?
-
Win-T
őstag
Jó hát ezzel a Zarokh-al a Sekhemas végén menjenek a faszomba. Full 14k honorral, 50% honor resisstel, sebzés bónusz boon, minden fasza jóság rajtam. 13 percig kerülgettem a szarjait, ez alatt jó ha egy harmad HP-ját le bírtam verni, ennyi idő alatt a véletlen bekapott sebzések szépen lassan megettek.
Hát mégis mennyit kéne ebbe sebezni, hogy rakják oda ahová gondolom... többi boss másodpercek alatt hal.
-
ProEvoFan
nagyúr
Nektek most működik a trade? Nekem error.
-
Sunrider987
aktív tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Project Sunder Totem Titan(Palsteron buildjet kovettem)
Lehetne jobb is de nekem megfelel, ha meg sokaig huzzak az idot akkor el kell dontsem hogy megyek tovabb totemekkel vagy atallok a "standard" Stampede+Hammer of the Gods buildre amivel cArn eppen lvl 100at keszul meglepni.
Vagy eppenseggel nekialhatok minden classbol a masik ascendancy-nak is... -
Lmh
őstag
Performance/net stabilitás/ping ügyben nem varható változás? Vicc hogy guild wars 2 wvw-t tudok játszani ahol 60vs60 pvp fightokat le bír követni wifimen a steam deck, a poe2 meg single player játékként fossá laggol a szar szervereiken.
Kb emiatt nem inditottam el a játékot 2 hete. -
Argh!
senior tag
Valaki POB-rol tud valamit? Ugy volt hogy 13.-án már lesz, de nem találom.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Sunrider987
üzenetére
nemrossz, ha rápörgetsz egy jó stat-ot még abszolút használható is
-
-FreaK-
veterán
válasz
Sunrider987
üzenetére
A srác a dream fragmentet mondta a videóban ha jól emlékszem.
-
Sunrider987
aktív tag
Vendor drop
-
Sunrider987
aktív tag
Mivel itt a forumban is volt rola szo:

-
Sunrider987
aktív tag
válasz
tibee77
üzenetére
Oke zsoke
Csinaltam en is ugyanezt evekig mas jatekokba de kiegtem belole annyira hogy azokkal nem jatszom azota sem, ez van. Gondolom nyilvanvalo hogy tereferezni itt ezen a forumon abszolute semmit se jelent a jatek jovobeni alakulasarol, es remelhetoelg egy masodpercig se gondoltad hogy amiert leirtam hogy "ban trade" akkor a GGG maris szalad es megcsinalja. Ha viszont arrol erdeklodnel hogy honnan szedtem ezt az elvetemult otletet akkor tudnam mondani hogy meglepoen sok helyen csiripelik a kismadarak, a "full account wipe" cimu masik notaval egyutt. Raadasul ezek mind traden jatszok mivel ertelmes eszmecsere soran dumcsiznak es nem titkoljak hogy de marpedig ok is foleg kereskednek es ez a mostani piacter ez elromlott picit, nekik igy mar nem tetszik.
Ami engem illet nalam a kivaras jatszik, latni akarom a balance patchet meg utana a reakciokat ugy a jatekosok mint a fejlesztok reszerol, szerintem tul lassu a tempo es meg sok mas bajom is van, pl az 5 meglevo endgame kepes karim melle nincs kedvem felhuzni a masik ascendancyt is mindegyikhez... -
tibee77
őstag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Semmi nem lesz az tuti, trade marad ott ahol van (ott leszek en is
).mivel ez nem kompetitiv jatek, illetve van olyan resze de most nem azt jatszuk ezert a kutyat nem erdekli ki mit csinal benne.lehet barmit farmolni amugy a jatekban de semmi nem lesz annyira jövedelmezö mint tradelni.ha az embernek van egy kis penze akkor traden snipeolni itemeket a legjövedelmezöbb.mindig figyelem, hogy vannak-e olcsobban felrakott cuccok.multkor vettem egy kalandra ringet 200 div-ert, egy nap mulva elment 220-ert.Astramentist is szoktam nezni, hatha vannak olcsobbak.Elöbb emlitettetek sapphire ringeket, ott is a dream fragment 60 div körül megy,azert olyan dragak azok a base-ek.es ezt ugy csinalom ,hogy 0 idöt forditok ra mert fut az active search igy nem is kell figyelnem folyamat a weboldalt.emellett nyomhatom a mapokat,kvazi passziv bevetelem van, nem is keves az ilyen tradekkel. -
Esett egy jo kis ketkezes, amit 4divre lealkudtak(eddig nulla divem volt). Sorba beadta a 3kulcsot is a 4.ascendecyhez, az is lement.
Today was a good day
-
Har_melin
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Most mit akarsz hallani, azt, hogy igen, az vagy?
Mielőtt írtam, direkt megnéztem a yt-on az időpontokat Pohx monk buildjénél, amit én is követek. 1 hét alatt lett vele lvl90 SSF-ben. Tehát meg lehet csinálni.
A GGG szempontjából ez a fontos, mert akkor a játéknak ehhez a részéhez nem kell más gondokat hátrébb sorolva hozzápiszkálni.
Hogy én tudnám-e utánozni? Valószínűleg nem, mert kevesebbet kockáztatok, rosszabb a kontrollom, utálom a végeérhetetlen farmolást azért, hogy a nyolcszázkilencvenhetedik staff végre beadja, amit szeretnék.
De ezért nem is játszom SSF módban. És még mindig csak lvl86 vagyok, három hét alatt, és 3 divet belerakva van kb. olyan gearem, mint neki SSF-ben. Szóval ha ez vígasztal, akkor én is balfasz vagyok, csak nem érdekel. -
Har_melin
addikt
válasz
boogie84
üzenetére
Hol írtam olyant, hogy ezzel akarnák megkedveltetni?
Az SSF egy nehezítés, nyilván a rutinosabbaknak megy könnyebben. Viszont ha ott a demonstrálható példa, hogy mondjuk 100 óra játékkal akár SSF-ben is össze lehet rakni egy olyan buildet, amivel vígan tolod a T15-17 mapokat, akkor az egy objektív cáfolat arra, ha valaki a dropra panaszkodik. (Vagyis nem kell a drop rebalanszolására átirányítani X fejlesztőt, dolgozhatnak tovább azon, ami ki volt adva nekik.) Az, hogy a 100 órát valaki egy vagy négy hét alatt teszi bele, mindegy. (Az, hogy valaki ügyetlen, figyelmetlen és ezért belehal mapokon, az SSF-ben, trade-ben, bármiben az lesz. Magamat is beleértve.)
-
boogie84
veterán
válasz
Har_melin
üzenetére
Meg a GGG is talán támogatja valamennyire, hiszen az endgame-ben is kényelmesen grasszáló SSF karakterek a legjobb cáfolatai annak, hogy "nem lehet haladni, mert szar a drop".
Világ streamerei egyesüljetek, a maradék 99,9%-a úgy megy ahogy akar...
A legtöbb streamer nem kezdő játékos, és átlagosan sokkal sokkal több időt tud játékra fordítani (valszeg jobban is ismeri a játékot). Sőt valszeg kvalitásban is magasan az átlagember felett van.
Sztem nem jó példa. Ha ezzel akarják megkedveltetni a játékot akk nekem kevésbé fog tetszeni.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Sunrider987
üzenetére
Mondjuk ezt most nem teljesen értem. Sapphire ring ugyan ez kéne legyen. Ránézek Trade-en és 101 találat van 1ex-ért. Pedig a videóban is azt mondja, hogy 20-25 kéne legyen, és nem számit még az ilvl se.
Ebből pont találtam egyet a stash-ban, stellar amulettből meg sajna csak kéket.
-
freddirty
senior tag
redditről, poe2 chance orb calculator:
https://poeladder.com/chance?ladderIdentifier=ssf_poe2_early_access&isPoe2=truenem tudom mennyire korrekt, de kábé OK, én néha rádobok pottyant gold ringre egy chance orbot és idáig két ventor jött is belőle, tehát az 1:10 az oknak tűnik. Az astramentis 1:2000 esély is ok-nak tűnik ilyen olyan reddit/youtube infók alapján.
-
Har_melin
addikt
válasz
Sunrider987
üzenetére
A streamerek azért IS(!) csinálnak rendszeresen SSF buildeket, mert az is egy speciális kihívás. Nem most kezdték, szinte minden ligában csináltak az 1-ben is.
Ráadásul most van 12 class és attól, hogy streamer, még nem biztos, hogy mindegyikkel akar játszani. Eltelt több, mint egy hónap, a neki tetszőket már kipróbálta, feladta vagy kimaxolta, valami tartalmat viszont mégis posztolni kellene, ha már ebből él. Akkor legyen SSF.
Meg a GGG is talán támogatja valamennyire, hiszen az endgame-ben is kényelmesen grasszáló SSF karakterek a legjobb cáfolatai annak, hogy "nem lehet haladni, mert szar a drop". -
savior
őstag
Én általában ott adom fel az ilyen játékokat, hogy napi 5-6 órát belerakok, de nem esik semmi értelmes. Ez megy néhány napig aztán inkább lelépek.
-
crazygamer75
tag
válasz
Sunrider987
üzenetére
Soha ne mondja az ember hogy soha, de a Poe-ban soha nem fogják eltörölni a trade-t. Ok van x streamer aki ssf-re ránt rá, viszont van cc 200 000 játékos aki nélküle elhúz a rákba. Amúgy mi a próblémája bárkinek azzal ha én és még x 1000 játékos megvásárolja a buildjéhez a dolgokat játékcurrencyből? Erősebb lesz nálad és előled levadássza a bossokat? Nem, semmi ilyesmi nem történik. Egy gear currency-jét kifarmolni, kb ugyanakkora kihívás, mint leverni xy boss-t. Pont megvan a lehetősége mindenkinek arra amit szeretne, aki akar trade ligát nyom, aki nem az meg ssf-et. Miért kellene már betíltani az egyiket, ha semmi közük egymáshoz? Csak mert valakinek szúrja a szemét, miközben simán ssf-ezhet?
-
Har_melin
addikt
válasz
Sunrider987
üzenetére
Igen, az item swapolás egy saját játék, de kit érdekel? Nem kell részt venned benne. Ha valakinek az a szórakozás, hogy időnként fut pár mapot, de egyébként ül a HO-ban és csencsel, az mennyivel rontja a te mapozási élményedet? Attól, hogy valaki megpróbálja szakmányban gyártani az Astramentist, neked még pont ugyanannyi esélyed van arra, hogy kiessen egy monsztából, mint ha nem csinálná.
-
Remiel
őstag
válasz
tomazin
üzenetére
semmit
amik írnak rád azok botok... be van nekik állítva egy ár amin már azonnal küldenek üzenetet, majd szépen le is tradelik veled
Mivel sokan kérdeztpétek mi az a tft ami emlegetek leírom ide is:
Discordon van egy szerver oda kell csatlakozni, szinte mindent árulnak... ascendancy, boss carry, itemek, mindent
the forbidden trove
Nem magyar és elég szigorú szabályai vannak, ott nemigen találkoztam csalóval, mert a POE acc alapján tiltják ki aki szabályt szeg
-
boogie84
veterán
válasz
tomazin
üzenetére
minimum ára 135 divine!!! El ne add bagóért!Ha sima amuletted van akkor azért drága,mert rányomják a chance orbot és kiadhatja nekik ezt az amut. Okosan árazd be.
Letöltés: Sidekick POE2
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Arc Raiders
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Először azt mondtam blöáá, pfúúúj b@zze' aztán utólag átgondolva teszi fel a koronát a sztorira amit a táblákon olvastam.
Lehetne jobb is de nekem megfelel, ha meg sokaig huzzak az idot akkor el kell dontsem hogy megyek tovabb totemekkel vagy atallok a "standard" Stampede+Hammer of the Gods buildre amivel cArn eppen lvl 100at keszul meglepni.

).mivel ez nem kompetitiv jatek, illetve van olyan resze de most nem azt jatszuk ezert a kutyat nem erdekli ki mit csinal benne.lehet barmit farmolni amugy a jatekban de semmi nem lesz annyira jövedelmezö mint tradelni.ha az embernek van egy kis penze akkor traden snipeolni itemeket a legjövedelmezöbb.mindig figyelem, hogy vannak-e olcsobban felrakott cuccok.multkor vettem egy kalandra ringet 200 div-ert, egy nap mulva elment 220-ert.Astramentist is szoktam nezni, hatha vannak olcsobbak.Elöbb emlitettetek sapphire ringeket, ott is a dream fragment 60 div körül megy,azert olyan dragak azok a base-ek.es ezt ugy csinalom ,hogy 0 idöt forditok ra mert fut az active search igy nem is kell figyelnem folyamat a weboldalt.emellett nyomhatom a mapokat,kvazi passziv bevetelem van, nem is keves az ilyen tradekkel.
Ha igy ertetted egyedul a Polcirkeln az amirol halottam de senkinel se lattam hogy build enabling lenne. Az Astramentis az teljesen mas teszta ott a nyers 100+attributum az amiert mindenkinek kell...
minimum ára 135 divine!!! El ne add bagóért!