Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz
Hokunda
üzenetére
hát vita nincs ebben, csak én pl ma este akartam idő híján először Arbitert ölni, erre pont jön a peccs.
na most ez olyan szinten fogja megkavarni a karim, hogy be kellett lépjek az imént screenshotokat csinálni a kariról, legalább a passzív fáról, skill gemekről stb, mert az update után csomó mindent újra kell majd osztani, akár csak hogy map-ozni tudjak.
agyalok is még mindig, hogy nem kéne-e letudnom még jelenlegi verzión a dolgot, mert abszolut beláthatatlan a gemling változtatásokból eredő életképessége.
-
Hokunda
senior tag
Egy EA státuszú játékban tényleg azon megy a polémia, hogy nerfelnek//buffolnak kivesznek itemet/bulidet/skillt?
Főleg annak tudatában, hogy az economy még maradhat is a zsákban 20-50-300-végtelen divvel. Inkább azt tudnák valahogy megoldani, ha valakinek nincs heti 35-40 órája a játékra ne csak a szètbarmolt tradebe tudjon csöppenni!
-
Remiel
őstag
Az ES buildek nagy részét is lehet kukázni, mivel a Grim Feast nemhogy nerfelték, hanem kivették, mondván majd átalakítják
szóval csesszék meg
az übermeta 2 hites monkokat is remélem lenerfelik a béka segge alá
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
ja, visszavonom a nagy dps-t, még egy alap support-ot heréltek ki:
Scattershot Support now has Supported Skills deal 35% less Damage (previously 20%).több mint harmadával csökkentett skill dmg?! és tényleg mindezt azért, mert a deadeye túl op volt? a kis gránátos fickók meg járulékos veszteség?
illetve ha ez akkor a meglévő itemekre is értendő, mégis lesz dps növekmény:
The base Damage of all Crossbows has been increased. Crossbows also now have two-handed versions of added Damage modifiers, instead of the one-handed versions they were using.Szeszkazán:
nincs valahol egy lista csak az újakról? itt szűrni nem lehet, de tök érdekelne pl. hogy hány új spirit support van. -
zsirfecske
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
bakker ezek is mennyit változtak, support-okat is nerfeltek erősen, de a legdurvább ez:
Cannibalism now provides 2% of Life recovered on Kill while a Supported Skill is active (previously 4%).
simán lefelezték

Inspiration now causes Supported Skills to have 30% less Cost (previously 40%).
ez meg gondolom szinkronban van a mana változtatásokkal
-
Szeszkazán
senior tag
Az új gemek fent vannak:
Skill gems : https://poe2db.tw/us/Skill_Gems
Support gems : https://poe2db.tw/us/Support_Gems
Spirit gems : https://poe2db.tw/us/Spirit_Gems -
savior
őstag
Titánnal melyik skill vagy build az, amelyikkel pörgős a játék?
-
zsirfecske
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
jaja, egy biztos, érdekes lesz, főleg hogy nekem a teljes karit újra kell dolgozni a fentiek miatt (jewels, passzívok, ascendancy-k). innentől jöhet megint a thorycrafting, jól megkavarták az egészet, ezer új változó került be stb.
nincs bajom a játék balansszal és a nehezítéssel se (értsd: az op build-ek akár teljes ellehetetlenítésével, imba itemek módosításával). ugye ez még early access, fel kell legyünk készülve rá hogy mindent ilyen szinten átváltoztatnak.
-
-FreaK-
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Azt azért hozzá kell tenni, hogy a nagy nerf hegyek mellett nem látunk még 3 dolgot:
1: 100 új support gem
2: 100 új unique
3: sok skill változtatás, amit direkt nem írtak beleSzóval nehéz így látni, hogy mi lesz a vége, talán nem lesz annyira rossz mint elsőre látszik.
-
zsirfecske
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
most néztem csak meg, jó nagy nerf hegyek!
én a gránátos build-em szemszögéből (ami nem egy op meta típus) is szinte csak sz*patást látok, főleg a skilleknél. mondjuk az ascendancy változtatások ha jól értem eredőben buff-ok lesznek, legalábbis damage-ben, de attribute-ban jól megszívom a stackerek miatt a -20% penalty-vel. szóval minden felborul, már csak azt nem tudom, hogy Arbiter bácsit gyorsan megpróbáljam a patch előtt, míg a 85% fire res-em is él (+3 skill slot miatt amit elvesznek), vagy várjak a 0.2.0-ig, ahol vsz a 40k dps-em szignifikánsan megnő majd de a life meg bezuhan.
Gemling Legionnaire
- The Enhanced Effectiveness Ascendancy Passive Skill now also grants 20% less Attributes.
- The Integrated Efficiency Ascendancy Passive Skill has swapped positions with Gem-Studded. It no longer provides +3 Skill Slots. Instead, it now causes Skills to gain 20% increased Damage per socketed red Support Gem, Skills gain 6% increased Skill Speed per socketed green Support Gem, and Skills gain 20% increased Critical Hit Chance per socketed blue Support Gem.
- The Implanted Gems Ascendancy Passive Skill no longer provides +1 to level of all Skills. Instead, it now provides a choice between +2 to level of all Skills with a Strength requirement, +2 to level of all Skills with a Dexterity requirement, or +2 to level of all Skills with an Intelligence requirement.Skill Changes
- Cluster Grenade's Mini Grenades Explosion Radius is now 1.4 metres (previously 1.2 metres).
- Explosive Grenade cooldown is now 7 seconds (previously 3 seconds). Now has an Explosion Radius of 2-2.4 metres at Gem levels 1-20 (previously 1.8-2.4). Now has a Detonation Time of 3 seconds (previously 2.5 seconds).
- Flash Grenade now has 500% more Stun Buildup (previously 400%).
- Gas Arrow, Gas Grenades and Decompose now have a limit of 6 Poison Clouds.
- Voltaic Grenade cooldown is now 6 seconds (previously 3 seconds). Now has an Explosion Radius of 2-2.4 metres at Gem levels 1-20 (previously 1.8-2.4). Now has a Detonation Time of 2.5 seconds (previously 1.2 seconds).
- The Poison Cloud on Gas Arrow, Gas Grenade and Decompose now gain 20% more Radius per second, up to a maximum of 80% (all previously 50%, up to a maximum of 200%).
- The spread of Grenade Skills with more than one projectile (such as when using the Scattershot Support) has been reduced by 40%, except for Cluster Grenade.General Improvements
Grenade skills now have a small amount of random variation in travel distance when firing multiple grenades at once.
Ez mondjuk általános change-ként elég nagy horderejű lesz, vsz az elvesztett manát ellensúlyozza majd level 20 körüli skill-ek esetén:
The mana cost for all Attacks, Marks and Warcries has been reduced, most notably at higher Gem levels.
Ez meg csak tovább fogja nerfelni a karikat:
12 Jewel Sockets have been removed from the Passive Skill Tree. Existing characters with Jewels in these removed sockets can reclaim their Jewels to their main inventory using the new /reclaimjewels chat command.
-
wiggen123
senior tag
Craftolásra kíváncsi leszek, mokortol lesz lehetőség recombinátorozni a geareket. Ha 20-30-tól engedik, akkor végre lehet jobban haladni trade szarakodás nélkül is.
Nekem D2 Javazon egyik kedvenc karim volt anno, biztos most is kipróbálom. -
0karmacoma0
senior tag
Csak az alacsonyabb tiereken illetve a kevesebb modos high tiereken lesz több lehetőség. Ott ahol tényleg farmolnál csak 1 halál lesz. Amúgy nem is lenne gondom azzal, hogy elveszítem a mapot, sose voltam a 6 portal def híve, csak a loot miatt érzem így túl stresszesnek
-
Jacktor
aktív tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Nekem is a deadeye (explo) van fullra húzva, már az es verzió és tényleg nincs mit húzni rajta. Megmondom őszintén kicsit már unalmas is volt a kétegérgombos játék, úgyhogy biztos kipróbálom az új classt. Bár kicsit félek is tőle, hisz a kampány jóval keményebb mint az endgame, legalábbis számomra, de már nem félek kereskdeni!

-
savior
őstag
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Úgy tudom hogy többször is fellehet majd éledni a mapon a halál után.
-
-FreaK-
veterán
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Teljesen megértelek, nagyon hasonlóan vagyok vele én is. Szintén abba hagytam már pár hete.
LE-be most beraknak egy új funkciót: halál esetén megkapod a körülötted lévő lootot. Ezt átvehetnék onnan..
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Drasztikus változtatások, ami szerintem nem is gond egy Early Access korai fázisában. Én január végén kiszálltam, mert nem élveztem annyira endgame-et- Sajnos ragaszkodnak az 1 halál/nehezebb map metódushoz, így továbbra se kockáztatnám, hogy valami elveszett drop miatt gyűlöljem az életem. Egész karrierem során 1 komolyabb cuccom esett(The Squire, amikor még 100ex fölött ment), pedig farmoltam össze mirror fölötti stasht 1-2 ligában. Egyszerűen nem hiányzik ez az életemből. Utálok mindig arra fókuszálni, hogy biztos felvegyem a divine-t a földről, nehogy betaláljon valami random 1 hit. Valahogy túl stresszes így nekem, pedig nem halok túl gyakran.
A kampányt és az early endgame-et azért mindenképpen végigtolom az új classal. Olyasminek tűnik amit nagyon szoktam élvezni early game-ben(Majd utálom kényszerből lebutítani endgameben). Remélem szép lassan elkezdik majd javítgatni azokat a dolgokat, amiket most nem kedvelek a játékban(Sebzés scale módjai, Life buildek védelmi opciói, kiterjedtebb basic craftlehetőségek). Ez most nem az a patch, de bőven van még idejük összerakni a játékot. Amúgy is fölösleges kiégni úgy, hogy a content kétharmada hiányzik. 1-2 hétre így is jó lesz, bár valahogy nem ütött be az a hype amire számítottam magamtól a nagyobb update-eket várva. -
-FreaK-
veterán
válasz
_ocsisajt
üzenetére
Nekem mákom van, mert a deadeye nem sok nerfet kap (leszámítva a grim feast, de arra még nem álltam át), viszont a crossbow alap sebzések növekednek. Most már csak azt kéne kitaláljam, hogy új karakter, vagy vigyem tovább a meglévőt.
De lehet kezdek egy ice monkot inkább. -
_ocsisajt
őstag
válasz
Jacktor
üzenetére
Én most a maradék 2 miliommal sceptreket nyomattam, hátha ad egy +5-öset... (patch után már NEM lesz 5, 4 lesz a max!) Hát kettő négyest adott, mondjuk abból az egyik upgrade lett, akkor a mostanit elraktam tartalékba ha rip van... Bár ennyi nerf után a maradék kedvem is elment, komolyan...
Ez lett, nem is kellett exaltozni, így adta gyárilag (quality nélkül):
Külön fájdalmas az is, hogy az Oaksworn-t is kinyírták... Milyen jó volt levelingre az az 50 spirit!

Kiwi leszek arra is, hogy a mostani mapozós 24905-ös avg damage a snipereknek (16 db) mennyire fog leesni a patch után!
-
Jacktor
aktív tag
Reggel még volt egy órám gondoltam futok pár mapot. Aztán nézelődtem kicsit Alva-nál mit tudnék venni a már tök felesleges 16 divemből, így találtam 8 divért egy King in the Mists valamit, amivel egy bosshoz tudtam bemenni, ami végül kidobta az Ingenuity-t.
Nem nagyon tudtam mi történik és ki ez csak ütöttem ahogy tudtam, aztán harmadjára meglett. Kár hogy csak most, mikor már nincs mit csinálni
-
Lokids
addikt
Én nem bánom ezeket a nerfeket. Úgyis jön 5 új asc meg 100 új gem amiket ki kell próbálni. És valakik úgyis rájönnek, hogyan lehet eltörni a játékot.

-
Jacktor
aktív tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Elvből nem klikkelek az ilyen címekre. De neked azért kösz

-
CptAdamica
veterán
Jó kérdés, remélem, hogy így lesz.

Nem hiszed el, mit hozott a legújabb POE 2 PATCH! Én is meglepődtem!
Van magyar összefoglalója is a patch-nek, bár ez még a streamből van. -
freddirty
senior tag
-
Har_melin
addikt
most néztem meg kicsit célirányosabban, főleg az Ice Strike monkom kapcsán, mert eddig az volt a legstabilabb build, az egyetlen megbízható bosskillerem.
- a mostani 6300 ES várhatóan lemegy valahol 5000 környékére.
- a Grim Feast nélkül a mapozás sokkal szaggatottabb lesz, mert állandóan le kell majd állni használni a Meditationt.
- a Tempest Bellt amennyire látom szarrá nerfelték, minden vonalon. Csökken a sebzése, sokkal ritkábban tehető le, vagyis bossok ellen is lesznek lyukak.
- ehhez jön, hogy a freeze eleve majd sokkal lassabban épül fel.
- az Inegnuity nerf miatt a sebzésem nem tudom, mekkora része megy a kukába, de sok.
Összegezve: igen, OP volt az Invoker. Olyan 20-30 div körül lehet, amit ráköltöttem, ezzel lehetett mapbossokat és T1-T2 endbossokat farmolni anélkül, hogy állandó stressz legyen a játék. Nekem ennyi mondjuk jó két hónap alatt jött össze, szóval nem volt teljesen sétagalopp, de így élvezni tudtam valamennyire a grindelést, a lvl90 fölötti lassú haladást, mert nem folymatos rip-közeli élmény volt játék. Ennek most várhatóan vége, bár egy gyors próbát azért majd teszek vele péntek este. A kedvemet minden esetre inkább lelohasztották, mint felcsigázták. -
_ocsisajt
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
Pontyosan így érzek én is.

Most béna elvágott kézzel még tolom egy kicsit, hogy végre meglegyen a 90-es szint, de utána adios a kedvenc minionos buildemnek...Kieg.: Mindég a top playerek alatti lelkes félcasualok szívják meg, mint én, akik sokat játszanak, de nem profi szinten, főleg ebből a HC játékosok. Gyakorlatilag a lovamnak nem csak egy lábát lőtték el, hanem az összeset plusz meghagyták a torzóját és még rá is vizeltek...
endgame és endgame közeli minion nerf, kutya nerf, pózna nerf, Grim feast kivesz, stunok és mindenféle csúnyaságok sokkal több ideig hatnak stb. stb... Elmennek a picsbe...Megyek vissza chillbe FM24, indítok egy új mentést amiben összemördzsölök pár csellendzset. (Magyar klub, csak saját nevelésű játékosok és max. magyar igazolások stb. - Nem, nem vagyok turbomagyar, csak ki akarom próbálni
) -
Har_melin
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
Én elkezdtem végigolvasni, aztán próbáltam szűrni az általam játszott buildekre, de a lényeg - nerftenger a köbön és ha van buff, akkor az olyan buildeknél, amelyek nem érdekeltek. Van, ami mérsékelt(nek tűnik), van pár nagyon durva. Ez utóbbiak valamennyire várhatóak voltak, pl. az ES generálás, eva/ES bónuszok a fa jobb oldalán, de ettől még azok a buildek nagyon fognak szívni. A Grim Feast teljes kikukázása nagyon durva lesz az összes CI buildnek.
Én tuti, hogy nem fogok elkezdeni semmit, nincs kedvem szopóroller tengerimalackodni. Várok legalább egy hetet, amikorra lecseng az első dráma, kiderül, mi maradt életképes, ne adj isten mit fognak vissza buffolni valamennyire.
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Path of Exile 2 0.2 Patch Notes Summary (Raxx)
tl;dr annak aki nem akarja átolvasni az egészet,de mégis kíváncsi a lényeges dolgokra (like me)
mármint tl;dr, de így is 52 perc
-
Har_melin
addikt
válasz
Jacktor
üzenetére
Akkor eddig lehet, hogy mázlim volt és hamarabb kiiktattam a forrását a dolognak, mint hogy észrevettem volna. A második esetben esélyem sem volt mert valami csótány packot érintett és azok eleve eltűntek a skill effektek alatt, nem is láttam, hogy hol vannak a célpontok. Ráadásul elég gyorsak is, mikor megpróbáltam leszakítani párat a csordából, vagy csak visszavonulni, pillanatok alatt a nyakamon volt az összes újra.
-
Jacktor
aktív tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Többször is találkoztam ilyennel. Explo+Shockburst gyakorlatilag nem sebezte őket. Több fajta is volt. Volt amit több perces spammal sikerült megölnöm, volt amelyiket muszáj voltam egy nagyobb tömegbe becsápítani hogy legalább a robbanó hullák/Herald sebezzék, volt aminek spec mechanikája volt, pl. előbb meg kellett ölni az idézőjét vagy csak közvetlen közelről lehetett sebezni, stb. (ezt konkrétan itt olvastam hogy vannak ilyen mechanikák) szóval elég nagy a merítés, mindig leizzadok ha megjelenik egy ilyen lény.
Jól használom az időátfordítómat és péntek 21:00 az itteni pacth?
-
Har_melin
addikt
Másodjára halok be egy Vaal City mapon (most már semmilyen waypoint módosító nincs rajta, csak ami a mapról jön). valami olyan rare módosítóba futok bele, amelyik vagy sebezhetetlenné teszi a követőit, vagy feltámasztja őket (a franc se látja a tömegben), és közben saját maga is folyamatosan visszatölti a HP-t. Valószínűleg nem a waypointttól függ a dolog, bár nem tudom, de én ilyennel még nem talákoztam. A map szintjátől nem függ, az egyik halál T15-ön volt, a másik T11-en.
Volt már valakinek ilyen afférja? Mi ilyenkor a teendő? Nem papírtigris buildek, az egyik egy nagyjából mindent vivő IceStrike monk, a másik egy Lightning Arrow deadeye és mégis megfektette őket. -
savior
őstag
Valakinek van benne tapasztalata, hogy a warbringerrel vagy a titánnal könnyebb, élvezetesebb a játék? Van egy warbringerem, ami nagy kedvenc, de jó lenne tudni, hogy a titán mit bír. Meg aztán jön egy új warrior ascendancy is.
-
pomk
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ha jól értem (bár nem vagyok nagy endgame guru), de azzal, hogy a mappok esetén bevezették a "Number of Trials: X" számot ez teljesül, nem?
-
CptAdamica
veterán
Azt nem írták, hogy a Citadel-eket meglehet majd próbálni többször is?
-
Har_melin
addikt
válasz
_ocsisajt
üzenetére
a kampány kihagyásának a leghetősége már régóta téma a PoE-ban, rendszeresen előkerül, mindig elutasítják. Az egyben engem már azért nem zavart, mert több évnyi rutinnal igazából bármivel, ligakezdő karakterrel is át tudtam rohanni rajta két-három nap alatt. (Ami egy örökkévalóság a powerplayerek 5-6 órás, vagy még gyorsabb meneteihez képest.) A kettőben már tudom, hogy hol mire számítsak, de még nem ismerem annyira a mechanikákat, supportokat, hogy ugyanolyan magabiztossággal haladjak. Ráadásul a kettő pályái sokszor elb*ttul hosszúak, csomó labirintussal, amiket végképp nem volt energiám megtanulni.
A HC ehhez még külön haba a tortán, szóval részvétem, az én tűrőképességemet ez már messze meghaladná. -
_ocsisajt
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
Huu, akkor ez félrement, újrafogalmazom.
Alapvetően nekem nincs gondom a repetitivitással... Eleve ügyeleti rendben dolgozom, ami baromi unalmas plusz az új infernalom (kopp-kopp***) egész jól bírja és napok óta endgame-ben vagyok...
Azzal van inkább gondom, hogy mivel még a karaktereim élettartama nem éri el (nagyon messze van) a D2R-es állandót (hetekig-hónapokig él egy karim), ezért SOKSZOR kell átvergődnöm a kampányon, ami már egyre jobban nem fun.
Ezt a D3/D4 esetében kiküszöbölték azzal, hogy átugorhatsz az endgame-re. (Most ezen el lehetne filozofálgatni, hogy melyik a jobb, a kötött szintes pályák, vagy az automatán a szinteddel megegyező mobok egy nyitott endgameben...Nálam sokkal, de sokkal okosabb és kreatívabb eNberek dolgoznak ott, találjanak ki valami újat!
)*** Jelenleg level 89 közepe, FR: 76, CR: 67, LR: 71, Chaos: 44 (eek),
Life: 1287, ES: 3487 (Grim nélkül), Mana: 1274 (MOM)
16 Sniper, Mapozós Average Damage per use: 19251 pózna nélkül. xD -
savior
őstag
Sziasztok.
Az új szezonnal érkező dolgokról tudni már valamit? Balance is érkezik? Ki mit indít? -
Har_melin
addikt
válasz
_ocsisajt
üzenetére
nem panaszkodok, ez olyan, mint ha az uszodában arra panaszkodna valaki, hogy vizes lesz a medencében.
A repetitivitás ennek a műfajnak olyan tulajdonsága, amit legfeljebb enyhíteni tudnak a fejlesztők így vagy úgy, de megszűntetni nem fogják tudni. Aki ilyen játékkal játszik, az ennek a tudatában teszi, legfeljebb mindenkinél máshol van az a pont, ahol a megszokás már felülírja az elérhető bónusz utáni vágyat. -
Har_melin
addikt
-
pomk
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
Teljesen megértem amit írsz. No offense, de nekem meg pont a mapozás tűnik repetatívnak.
Bár még annyira nem merültem bele, hogy elég mély tapasztalatom legyen, csak a felszínt kapargatom...De nekem is a 10+ éves tapasztalatom során nem találkoztam olyan ARPG játékkal ahol az endgame nem a folyamatos, ismétlődő körökről és az egyre jobb itemek kereséséből állna.
De csak ismételni tudlak téged, mindenki mást szeret, mindenkinek más játék rész okoz örömet. És ez így van jól.
-
Har_melin
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Jó, én mondjuk úgy, hogy mázlista voltam, mindkét build, amivel eljutottam a 7-8-ig, képes volt a trialmastert nagyjából stressz nélkül lecsapni. A sekhma trialokat elviheti az ördög, ezzel ezer százalékig egyetértek.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Har_melin
üzenetére
kb 5 órát csesztem el a trial-okkal, úgy hogy ezen kívül az elmúlt 1 hónapban nem játszottamennyit összesen. xp-ből buktam közben vagy még egyszer ennyi időnyit (level 92 már meglenne, most 91 elejére estem vissza). ez szimplán nem éri meg nekem, grindolni 3 fragmentet hogy utána 1 hit-eljen a trialmaster valamelyik physical skillje. persze, ha 10x nekimennék, ok, de minden éróbálkozásnál 3x 10 trialt menni újból, az nem pálya. sekhemas még rosszabb időben és attól meg idegbajt is kapok, hiába a 80% honor res és max honor boost. ez van.
-
Har_melin
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Na ez meg olyasmi, amit én nem csinálok soha. Lehet, hogy ötször, tízszer elbukom, lehet, hogy emiatt elmegy a kedvem az egésztől és jegelem hónapokra, de még soha nem carryztem. Nem valami "morális" okból, ha a carry legit és nem számít cheatnek, akkor semmi közöm hozzá, másnak mitől szórakoztató a játék, nekem pont ez a rész nem vonzó. Valahol ez egyébként összefügg azzal, amiért nem akarok extra tartalom nélkül új ligát kezdeni. A kampányban már pontosan tudom, melyik boss mit csinál, mire kell(ene) figyelni és azt is tudom, hogy csak gear kérdése, hogy mindegyik pikk-pakk leverhető legyen.
Egyértelműen kihívás vacak gearrel szembeszállni velük (a PoE1-ben volt egy srác, aki valamelyik ligát full fehér cuccban tolta), de ez engem ugyanúgy nem vonz, mint a HC vagy az SSF. Inkább megpróbálom azokat a bossokat, amelyekhez még nem jutottam el, de akkor meg nem érdemes az időmet kötelező kűrökre elpocsékolni. Szerencsére senki sincs rákényszerítve, hogy valaki más dilijei szerint játsszon, mindenki a saját kedve szerint tudja élvezni (vagy unni) a játékot. -
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
na felgyúrtam a max reseket elég szépre:

egyrészt itemek-ből (+1 max all body armor és +2 max light/fire res jewel), másrészt a gemling thaumaturgical infusion-ből (14 skill slot amiből 4 db 5 support gem-es, a többi csak 4, de mivel 2 spirit gem is bent van, oda nem tudok elég supportot rakni, mert egyszerűen nincs még elég a játékban). ezen felül reálisan +1 max rest tudnék kirakni, és a patch után +1 még jöhetne spirit supportból, ha beraknak legalább 4 újat.
kíváncsi leszek 85% fire res mit ér majd pl. arbiter ellen (semmit, legalábbis a 1 hit tűzmechanikák ellen).
-
zsirfecske
addikt
válasz
Har_melin
üzenetére
megértelek, két elbukott 1 hit trialmaster fight után (shekemas-al már nem is idegesítettem magam) inkább megvettem a carry-t a 7-8. ascendancy pontjaimhoz. szó szerint 3 bruttó perc alatt megvolt, onnantól hogy írtam egy srácnak discord-on, aki épp akkor gyűjtötte össze a party-t és még volt egy helye. szégyen vagy sem, a legjobban elköltött div-em valaha.
most végre ki fogom próbálni hogy mind a 13 skill slotom telepakolom support gemekkel (főleg a fire res-t tolva) ls nekimegyek a citadel boss-nak. na az lesz még idegesítő, ott meghalni, mikor a 3 fragment maga is több div-et ér

-
Har_melin
addikt
11 éve játszom a PoE-val. Most a kettőben felhoztam mapozásra öt karaktert. Nekem ennyi bőven elég a repetitív kötelező feladatokból. Egy új build amúgy is mindig nulláról indul, mindig meg kell tanulni. Heti pár óra játékkal nekem nulla vonzerőt jelent, hogy azzal is kínlódjak, amivel nem muszáj. De mindenki a saját kedve szerint játszik, ha azt élvezed, akkor azt csináld.
-
pomk
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
Én pont az ellenkezője vagyok!
Számomra az az izgalmas és érdekes, hogy hogy alakulnak az egyes karakterek nulláról. Milyen skillek vannak, melyiket hogyan lehet kombinálni a másikkal. Ezen felül ha nulláról indulsz, akkor azért nekem sokkal nagyobb a kihívás és van miért odaülni játszani, mintha indítok egy karaktert, eljutok Clearfell-be, kinyitom a ládát és kiveszem a szükséges skill / support / spirit gemeket, runeokat, geart. Nekem pont a fejlődés, gyüjtőgetés, karakter építés ami motiváló. Én biztos, hogy egy új ligát fogok indítani.
-
Har_melin
addikt
válasz
tibee77
üzenetére
engem legfeljebb egy-egy új build kipróbálása érdekel, ahhoz meg inkább szopás, mint élmény a kötelező fejezeteken szar gearrel átvergődni. Ha van olyan tartalom, ami csak a patch utáni változatban érhető el (és tetszik) az más, de ha tényleg minden hozzáférhető lesz a legacyban is, akkor kínlódjon a szintezéssel a harapós ló.
Hozzáteszem, én még 10+ év alatt soha, egyetlen ligában sem jutottam el odáig, hogy mindent kipipáljak, pár übermázlis dropot kivéve soha nem dúskáltam a currencyben, hogy pénz nem számít alapon szereljem fel a karaktereimet. Amikor leálltam egy-egy ligával az nem azért volt, mert már nem lett volna hova fejlődni, hanem mert ráuntam a végeérhetetlen grindre.
-
_ocsisajt
őstag
Nyah, 152 rarity kezdi hatását kifejteni az új karin... (Sajna amun nincs rarity, de oda a +3 summon, sok life, rarity az csillagászati ár HC-n)
Tegnap Div, most leültem kicsit farmolni és citadella boss adott is egy perfect j.orbot (raritys volt a WS is eleve)
-
tibee77
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
En az economy- uj dolgok miatt kezdek uj ligat mindig.Szeretem 0-rol kezdeni par havonta, mert valljuk be, ha az ember sok orat beleöl a liga elejen, akkor hamar eljut a vegere a jateknak (ugy ertem a veget, hogy minden boss megvan, felcuccolt karakter is) es ra lehet unni a dologra.
-
Har_melin
addikt
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ez biztos? Mert akkor az economy reseten kívül valóban semmi értelme a "ligának". Az meg igazából legfeljebb azoknak jelent könnyebbséget, akik eddig egyáltalán nem játszottak vele és nincs semmilyük.
Ha tényleg megkapjuk az összes új skillt, osztályt, cuccot a legacyban is, akkor a franc se fog nekiállni nulláról felkínlódni egy új karaktert, előszedem a jó kis leveling cuccokat és hajrá. -
Har_melin
addikt
első blikkre a Ritualist tűnt nekem a másztszí újdonságnak a +1 gyűrűvel és a felturbózott statokkal. Ha az Ingenuity-höz nem nyúlnak akkor ez egy borzasztó power creep lesz, szinte bármilyen skillel.
Kicsit jobban megnézve viszont azt hiszem, az Amazon lesz a befutó, az In for the Kill és Penetrate ággal. Nem tudom, milyen statok lesznek majd a lándzsákon, de egy íjon már T8 Accuracy is 347-450, ebből kap 86-125 flat phys dmg-et. ez a másfélszerese a legerősebb base-nek és több mint a duplája a legjobb flat phys módosítónak. Add hozzá a rare és unique mobok elleni +50% sebzést (itt azért majd megvárom, hogy milyen feltétlekkel aktiválódik az Open Weakness), meg a 40%-kal megnövelt skill speedet. Ez papíron nagyon brutálnak látszik pl. egy Lightning Arrow buildnél. De akár Ice Strike staffos buildnél is.
-
Har_melin
addikt
válasz
Hangfalképű
üzenetére
eleinte minden currency sokkal olcsóbb, viszont kevés cucc van a piacon. Azért rohan minden powerplayer a mapokra, elcsípje azt a sweet spotot (általában másfél-két hét után szokott eljönni), amikor ő már elég sok currencyt begyűjtött, de az infláció miatt még nem szálltak el az árak és viszonylag(!) olcsón lehet endgame farmolós cuccokat venni.
"Megérni" ritkán éri meg, ha van egy fullra felhúzott, felszerelt karaktered, amivel már nem is igazán kereskedsz. Az új liga miatt a régiben valószínűleg sokkal kevesebben maradnak. Tehát bármit, amit nem alván keresztül akarsz venni vagy eladni (ésszerű áron) egy örökkévalóságig fog tartani.
De igazából senki nem az economy miatt kezd új ligát, hanem hogy kipróbálja az új lehetőségeket.
-
Hangfalképű
tag
Na és economy reset ér annyit, hogy újra a nulláról induljunk? Egyáltalán mivel jár a piac reset? Merre mozdulnak az árak, miért éri meg ott indulni?
-
malacka87
őstag
Gondolom most megint mindent 0-ról kezdünk igaz?
-
zsirfecske
addikt
aztaq, láttatok már ilyen corruption mod-ot? vajon boss-okra is hat?

(14% rare and unique, én vaal-oztam rá) -
_drk
addikt
Ez most itt Poe2 és április 4. Jön az update.
-
_drk
addikt
Kijött a bejelentés és síri csönd? Mi van itt?

Várom már nagyon április 4et. 2 hónapja pihentem a játékot, de már most beleakarok mélyebben merülni.
Nagyon nem is lesz más játék közeljövőben tehát szabad a terep. -
_ocsisajt
őstag
Nyah, visszatértem Infernalistra és az új karival loot T15-ös mapon.

Szerintetek ez mit érhet HC-n?
Ami az érdekesség, hogy adott egy oakswornot amit vaalozva átpergett a spirit 61-re, YAY +1 sniper.
-
Win-T
őstag
Ezek az új mapok nem tudom... nekem ez nem annyira tetszik, hogy nem a mapokon találok tennivalókat hanem az egész map egy mechanikára van felépítve.
A másik meg tök jó, hogy visszaadják a 6 teleportot egy-egy maphoz, de basszus nem fordítva kéne ezt? Ahogy nehezedik kellene esetleg több lehetőséget adni? De lehet az én logikám működik hülyén.
-
Jacktor
aktív tag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ja bocs, én a Shekemash trialokról beszéltem, Te meg a Chaos-ról. Chaos-ban az első 10 körös cucc adja meg a 5-6. asc-et, a Trialmaster legyakása pedig a 7-8-at. Utóbbi (is) elég szar, mivel előbb a 10-es chaos próbákkal ki kell farmolni a három különböző belépőt hozzá, hogy aztán lehet hogy 1hiteljen mint engem 2x is

To Unlock Ascendancy and gain Passive Points 1 and 2 complete:
- The Trial of the Sekhemas via the quest with Balbala's Barya in Act 2.
For Passive Points 3 and 4 complete:
- The Trial of Chaos via the quest with the Chimeral Inscribed Ultimatum in Act 3.
For Passive Points 5 and 6 complete either:
- The Trial of the Sekhemas via a Level 60+ Djinn Barya with "Number of Trials: 3" (3 floors), OR,
- The Trial of Chaos via a Level 75+ Inscribed Ultimatum with "Number of Trials: 10" (10 Rounds).
Passive Points 7 and 8: Complete either:
- The Trial of the Sekhemas via a Level 75+ Djinn Barya with "Number of Trials: 4" (4 floors) AND its Pinnacle Boss Fight, OR,
- Defeat the Pinnacle Boss Fight behind the locked doors in the Trial of Chaos via a Level 75+ Inscribed Ultimatum with "Number of Trials: 10" (10 Rounds) AND all three fragments; Cowardly Fate, Deadly Fate, and Victorious Fate. -
zsirfecske
addikt
na akkor ezeket nem jól tudtam, mondjuk így tényleg passz miért nem ad pontokat a 7 trialos lev62 ulti.
-
Jacktor
aktív tag
Igen. Minden +1 szintű trial elsőre ad +2 asc pontot, így lesz 8 ha megcsináltad a 4 szintes trialt is. Annak a végén a boss elég szopó ahogy olvasom, én nem mentem ellene, inkább bementem egy proval aki legyakta pár exért (így a 4 szintes szopót is megspróroltam). Ráadásul ha még egy futamot sem mentél, akkor is be tud vinni a 4-es szintre és egyben megkapod a 8 asc pontot.
-
pomk
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
1-2 és 3-4 pontoknál emlékszem, hogy ugyan azzal a coinnal / amulettel tudtam többször is megpróbálni ha meghaltam a trial közben. Az 5-6 esetén viszont meghaltam, vissza tett az elejére ahol a dzsinn van, viszont eltűnt a coin az inventoryból és onnan is ahova be kell tenni. Így akkor gondolom új coin kell hogy újra próbáljam?
-
pomk
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Úgy emlékszem, hogy az első kettőt sekhemas volt, a 3-4 chaos.
De nem sokkal azután hogy írtam, esett egy Djinn Barya, aminél már a commentben ott volt hogy ad ascendancy pontot. Viszont itt is volt egy számomra meglepő dolog: szintén ott volt hogy Number of trials: X (nem emlékszem a számra
), viszont meghaltam a trial közben és nem is tudtam újra indítani a trialt úgy mint az 1-2 pont esetén. Én bénázok, vagy innentől ez ilyen lesz, hogy 1 coin - 1 lehetőség? -
zsirfecske
addikt
attól függ hogy csináltad meg az első két pontot. ha nem volt sekhemas, akkor az első két pont a chaos 4 trial, harmadik és negyedik a chaos 7 trial, ötödik és hatodik a chaos 10 trial és trialmaster a hetedik és nyolcadik pont. tehát level 75 inscribed ultimatum kell innentől legalább mindenhez.
-
pomk
őstag
Cruel, Act3, Lvl. 65 witch. Esett egy lvl. 62 Inscribed Ultimatum. Number of trials: 7.
“Trial will not grant additonal asc. skill point”…
Nem egy ilyennek kellene adnia az 5-6 pontokat?
-
boogie84
veterán
PoE 2 Druid - Release Date, Overview, Skills, and Guide
There's a chance that the Druid may come to Path of Exile 2 on April 4 at 12PM PDT with the release of the Dawn of the Hunt update for Early Access - note that this is just speculation for now.
-
_ocsisajt
őstag
Ez is baba volt nagyon. 3.1K hp, 1.2K ES, 1.7K Mana (Mind Over Matter rulez)... Kék, meg nem sok modos T15 mapokat vitte szépen... Le is nyomtam vele az időmanipulálós bosst, tehát megvolt a 2X4 pont is ascendancy-ben... De ezt túlizgultam és ebattam, ha bementem volna a karikába a fázisnál, utána lenyomtam volna simán...
Mindegy, most szerintem indítok egy Poeguy (az az akcentus, attól kiégek
) féle totemes buildet*, meglássuk...* [link]
-
_ocsisajt
őstag
Jaa ok, de szerintem még kevés vagyok damageben hozzá:
Azon theoryzok, hogy kiveszem a grim feastet (boss fight, nem tudom előtte túltápolni ES-t), berakom a raging spiritet a szokásos demolisher/splinter/envenom/corro-val...
Most Grimmel (vitality supp) és RS nélkül Bossos gemekkel sniperek (level 89 wok):
11 sniperem van így:
Grim (vita) nélkül RS-el: 12 sniper... Hmmm RS-ek szétkapkodják az armorját, eleve még ott lesz a sebezhetőség is.(Ha a póznát úgy tudnám leszúrni, hogy a warriorból táplálkozzon, az lenne a tuti, de ott arra úgy sem fogok tudni figyelni sztem)
Szted? -
_ocsisajt
őstag
válasz
tomazin
üzenetére
Már nézek

Pont ezért tenném fel itt a kérdést, hogy az új karimmal megszereztem a 3 fragmentet, hogy lemenjek a Pinnacle of Flame bosshoz. De nézem a guide videót... https://www.youtube.com/watch?v=hMRzhQckPRQ
Ami a videóban van 8.30-nál lévő mechanikán tuti elhasalnék (addig elég managelhető)... Most ott milyen karival érdemes bemenni? Mondja is, hogy nem baj, ha ki van tényleg maxolva a fire res. Túróba, most nevelhetek fel másik karit aki erre van rágyúrva.

Most már van egy 88-as gemling minionosom, de vele nem merek oda lemenni, főleg, hogy most várok lootra/tradere... Mert a 15-ös mapok már jól mennek, de a fire resem nagyon gagyi...
-
Pocok256
veterán
válasz
Hokunda
üzenetére
Nem igazán ezért sem szoktam ezeket játszani mert faceroll a game. Viszont ennek az eleje nagyon igéretes volt eszeméletlenül élveztem a fél órás boss fightot ahol rettenete oda kellett figyelnem és nem az volt hogy one hitelt hanem ha 2-3 at hibáztam akkor kampec. Végjátékba faceroll van és akkro van kampec ha épp ugy dobja a dobókockát hogy valami random kivédhetetlent srosol. Értem amúgy, hogy sehol sem jobb de azért na álmodozni bilibe lógatni a kezem csak szabad

-
Hokunda
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Tudsz olyan argt ami más lett volna? Diablo 2-3-4, Last Epoch, Wolcen, Van Helsing, Grim Dawn...egy idő után mind arról szólt, hogy van 1-2 nemesis, act boss akárminek is nevezték de maga a mob az csak számsor/másodperc semmi több, ha megvan a gear akkor a játék 1-2 helyen kemény, de a map az kör/másfél perc.
-
Pocok256
veterán
válasz
shotika
üzenetére
Lvl kell igazából. Én lvl 91 vagyok max resi chaosbol is max evasion és közel max armour így aránylag jól húzom de azért van az a elite sereg ami one hitel engem is. Azok ellen az a 1 megoldás van hogy legyen elég dps-ed ha van 50-100k közötti dps ed akkor úgy már jól vagy.
Én eléggé csalódtam a játékba mert szerintem túl könnyű csak grind kell és nulla iq egy idő után... Az eleje jobban tetszett amikor folyamat hekyezkedni kellett meg tanulni az enemyt.
-
shotika
őstag
válasz
zsirfecske
üzenetére
Én a trial bossnál hagytam ott a játékot. Baromi idegesítő volt végigmenni rajta, hogy aztán a boss egyhiteljen - sőt igazából fogalmam sincs, hogy mije ölt meg. Ez volt január 8-án, azóta be se léptem.
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
közben rájöttem, hogy én vagyok sügér, 17% armor-ral próbáltam a trialmastert (full evasion build), úgy nem csoda hogy megöl a fizikál lecsója, hiába overcapped minden res-em. átpakoltam a mellvértet és a kezest, rögtön 44%-ra ugrott a damage red míg az evasion maradt nem vészes 66%, lehet így kéne próbálnom...
amúgy a 10 chaos trialt 79-80-as inscribed ultimatumokkal nagyon simán csinálom, ebből tök jól lehetne keresni is, mert harmad div körül van egy fragment. nem is kellett volna az átok honorszopattyú felé néznem se, már rég meglennék
ez a két cucc volt stash-ben csak úgy, mondjuk vsz javítana az insta fizikál halálon:
-
zsirfecske
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
köszi, lehet élnék vele, csak akkor ki kell farmolnom / meg kell vennem a fragment-eket hozzá. meg nem is vágom hogy lehet ezt csinálni, gondolom a secret door-hoz eljutáshoz kell menni egy 10-es kört mindenképp, de vajon elég közben behívni a party-ba valakit vagy az elejétől együtt kell menni?
ez az egész trial cucc annyira katyvasz, remélem full game-ben kezdenek vele valamit, messze a játék legidegesítőbb része. főleg a shekamas a honor rendszerével, mikor maxos honor ressel meg 4k+ honorral beszopsz vmi szar afflictiont és egy olyan elkerülhetetlen gauntlet pályát a 4. floor-on amin bármit csinálsz bukod a honor nagy részét. vagy csak simán fekszel a bossnál mert 2 mm-rel arrébb vagy mint kéne. vagy nem érsz el valami ostoba szaladós játékban időben egyik sarokból a másikba
-
Pocok256
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Chaosnál én tudok segíteni engem meg sem sebzett anno. Monk kissé otvar imbára siekrült.
-
zsirfecske
addikt
válasz
tomazin
üzenetére
najó én letojom ezeket a trialokat, nincs idegrendszerem ehhez a tököléshez. 7-8. pontok kellenének, de trialmaster kinyírt a piros fizikál támadásával (újra én ezt nem fogom grindolni), a shekamas meg egy gyenyó szemétség.
ha valaki esetleg megszán és segítene, szóljon

-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Nem veletlen hivjak trial of suckmyass-nek... Es raadasul kell hozza movement speed, mert anelkul nem ersz korbe.
-
zsirfecske
addikt
válasz
_ocsisajt
üzenetére
az ilyeneket gyűlölöm, nekem ezért nincs meg a 7-8. pontom mai napig. rászántam az időt hogy letolom az összes floort, nem néztem előre videót és ez a genyó persze hogy ugyanígy nyírt ki. ok csak sc, de az biztos nem jó design hogy elkerülhetetlen halál van egy magadtól elsőre ki nem található mechanika miatt. ok, legyen act bossnál ez, de ne trial uccsó szinten már baszcsizzák meg
Új hozzászólás Aktív témák
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
)