- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz
spidersoft #1598 üzenetére
Én 640-en se a tv-n, se a házimozin nem hallottam még zajt tekerés közben.
-
Technoman
őstag
válasz
Tündike25 #1597 üzenetére
Média lejátszó:
Nos, amennyiben ragaszkodsz a TV-be épített média lejátszóhoz (én inkább külső Media Playert javasolnék) akkor mind a külső, mind a fájlba pakolt, azaz belső feliratot tudja kezelni helyesen "Grétsy László szinten"
Érdekesség, hogyaa külső felirat "Felirat 1-nek" , a belsőt viszont "Feliratszöveg-nek" látja.
Nem írtad le, hogy milyen formátumot akarsz vele lejátszani (én főleg csak mkv anyagokat használok, tehát a fenti leírásom is e formátumon lettek tesztelve), ha HD-t , akkor nem igazán ajánlom a WIFI-t mert lesznek egy-két olyan anyagod -nagy bitrate, 1080p-s filmek- amik biza' szaggatottan fognak menni. Ez természetesen nem a TV/Laptop hibája, hanem a WIFI karcsúbb jeláramlásának a hibája. Ajánlom a LAN-t. Ott nálam még 3D-nél sem volt röcögés, akadás a filmnél, WIFI-nél itt már valószínűbb a dolog.
Még egy: Lesznek olyan filmek, amiket a TV-be épített lejátszó nem fog látni/lejátszani (nem hiába ajánlottam a külső lejátszót) Ilyen pld a tömörített fejléccel muxolt filmek többsége (Compressed Header 5.1)
Lejátszási aránynak cca 80%-os értéket mondanék (NINCS 100%-os lejátszási értékkel bíró TV és nem is lesz!)
Hang:
Bár echte BD anyagom nincs , így nincs többcsatornás HD hangom sem, de a DD, dts hangokkal szépen elboldogul.(én hálózatról nyomom a 3D filmjeimet)
TV:
Ár/érték arányban én a 640-est jobbnak tartom, mert: + van feketéje, olcsóbb, viszont - aktív 3D. A 650-esnél ez pont fordított. -
spidersoft
senior tag
válasz
Panthera #1596 üzenetére
pendrive-ról csinálja. HDD-ről még nem próbáltam... megosztott mappára meg még mindig nem tudok vele csatlakozni
Vagy fícsör, vagy bug
Most sorozatot nézek, eddig akármelyik részben pauzáltam vagy tekertem bele 10-ből 9-szer csinálta, más fájlokkal lehet nem fogja, majd kiderül.
-
Tündike25
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék h a Pana tévéken ez a Médialejátszó külső feliratot (ékezettel) ill. különböző hangsávokat is tud-e kezelni? És ugye akadásmentesen, kiváló minőségben, pufferbetelés nélkül?PC-ről szeretném nyomni a filmeket WIFI-n keresztül, eddig ez a Samsung tévémen remekül müködött, de szeretném nagyobbra cserélni. 47As650 és 48AS640e közül melyiket ajánljátok?
Köszi! -
Panthera
őstag
válasz
spidersoft #1595 üzenetére
Hdd-ről játszod le a filmeket? Ha igen, akkor próbáld ki, pendrive-nál is csinálja?
-
spidersoft
senior tag
telefonnal felvettem, de nem hallani jól... ettől magasabb hangja van. igazából nem hangos, nem zavar, csak fura
pause közben is csinálja, hangerő állító gombra vagy mute-ra elhallgat.
-
Z10N
veterán
válasz
spidersoft #1593 üzenetére
Mint az elektromos autoknal a menetzaj generalas
-
spidersoft
senior tag
AS600: direkt van a tévének film lejátszása közben, előretekeréskor olyan hangja, mintha magnókazettát pörgetnék?
Nem sivalkodás, hanem mint a kazetta dobjának a súrlódása... Ez némítással abbamarad, szóval a hangszóróból jön. Halkan csinálja, nem zavaró, csak érdekes.
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Elég drágának találom a panasonic saját webkameráját,szeretnék venni egy webkamerát a TX48AS640 típusu VIERA tv-hez.
Kezeli valamelyik logitech vagy egyéb márkájú webkamerát a jelzett készülék?Tapasztalatok ez ügyben?Előre köszi a válaszokat,üdv.
-
csalafinta65
senior tag
-
ttwepinefrin
tag
Üdv!
Megbírkózik a 2 tb-al. -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1586 üzenetére
Én win 8.1 alatt ténykedek és még nekem "nem kockának" is összejött a dolog. Szóval, hajrá...
-
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1584 üzenetére
Szerintem itt is 3 TB a max. Mivel a "felvevős" TV-knél, a háttértárat 3 terkában maximálták, gondolom a "butább" modelleknél is meghagyták ezt a korlátot (nincs 3-as vinyóm, tehát csak elméleti okfejtés részemről a dolog)
Viszont, ha hálóba kötöd a TV-t és PC/Laptop/NAS cuccon lévő vinyóval küldöd meg, akár a csillagos eget is láttathatsz vele (nálam így müxik a 4 terkás WD My Book) -
ttwepinefrin
tag
Üdv!
Szerintetek a AS640e médialejátszója mekkora külső tárolót láthat?
2T? -
krizso007
csendes tag
Ok.
Progam megnyit, csatlakozva a tv-hez ,kezdőlapon a Swipe & Share- kiválasztása, a megjelenő felületen a jobb felső sarokban lévő "tv-t és parabolát " ábrázoló ikonra rákattintasz és már tölti is be a tv- adást. ( vagy képfájlt amit éppen a tv megjelenít).
Közben látom a képet amit feltöltöttél , nekem nem ilyen , neked valamiért nincs jel.
Nekem felkínálja a tv adást illetve a külső hdd-t is , rákattintok az ikonra és már töltődik is be. Nem tudom nálad mi lehet a gond. -
Technoman
őstag
Sajnálom virkir, de igazat kell adnunk krizso007 kollégánknak. Most próbáltam ki, és tényleg van egy ilyen alkalmazás a Swipe & Share-be. Meg is néztem a magyar sarki fény jelentést a Dunán, a mobilomon. Igaz, baromi késésbe volt a Tv adással és csak DVB-T-n tudtam kipróbálni, de müxik.
Most már nyugodt leszek, ha székrekedésem lesz, nem kell a TV-t kivinni a csempésbe, csak válogatnom kell a szarabbnál szarabb műsorok között (Való világ, Barátok között..... -
krizso007
csendes tag
Természetesen 48AS640-es tv-m van. Továbbítja a tv adást , pontosabban azt amit a tv kijelzője megjelenít , ha teszem azt filmet nézel külső adattárolóról akkor azt a képet. A program segítségével vezérelheted a tv-t csatornát válthatsz és akkor a telefon vagy tab kijelzője is vált . wifin a tv remote 2 program fogadható az adás Swipe & Share funkcójának használatával. Nem tudom mi ment a tv 2-őn , csak a fénykép kedvéért kapcsoltam be a tv-t.
Felnőtt filmet csak óvatosan nézni az este ,a gyerekek simán "rácsatlakoznak" a tv-re a másik szobából.
-
Technoman
őstag
válasz
krizso007 #1573 üzenetére
Ok, ezt még nem próbáltam ki, de a képed tanúsága szerint így is müxik, ha 640-esed van (ma is tanultam valamit
)
Egyébként mit ad most éppen a TV2, a Matrix 4 részét?)
Viszont az alapkérdés az volt, hogy a 640-es tud-e TV Anywhere funkciót. Anywhere (bárhol, akárhol...)
Amit te mondasz, az az hogy uazon a wifin tudsz nézni valamely TV jelét, de már a bivajbasznádi rokonoknak nem tudod a TV adás megmutatni (hacsak nem országos lefedettségű Wifi jeled van) -
krizso007
csendes tag
-
Technoman
őstag
válasz
krizso007 #1570 üzenetére
Látom "parázs vita" keveredett belőle.
Megnéztem a dologot, sem a magyar, sem az angol oldalon nem írja a TV Anywhwrw-t.
ht42: próbálj máskor, máshogy megkönnyebbülni a "csempésben", nem kell ott az embernek az izgalomkrizso007 Kevered a szolgáltatásokat (nem csodálom, mert néha nekem is keverednek ezek a dolgok, annyi van belőlük) A fájl küldés TV-re (mobil/tablet), az a Swipe & Share, a fordítottja lenne az Anywhere.
-
-
ht42
senior tag
válasz
Technoman #1565 üzenetére
Kár...
Tegnap éppen az Ateltico meccs tizenegyesei előtt kellett klotyóra rohannom, milyen jó lett volna, ha a tableten nézhetem az eseményeket, a tévét mégsem vihetem be - csak állítva fér el.
Mondjuk a panashop oldala a 640-esnél ezt írja:
"2D/3D Full-HD LED TV, 1200 Hz BLS képfrissítés, nyílt Internet, Nagysebbeségű panel, Aktív 3D technológia, Magas kontraszt, 176 fokos nézési szög, VR-Audio true surround hangzás, Beépített Wi-Fi, Dual-Core processzor, TV mindenhol funkciók, DVB-C, DVB-T és analóg tuner, Media Player (AVI/MKV/WMV/MP4/M4v/FLV/3GPP/VRO/VOB/TS /PS, MP3/AAC/WMA Pro/FLAC/Apple Lossless/WAV, JPEG), HbbTV, Saját kezdőképernyő, Böngésző, My Stream, Swipe and Share, 3xHDMI 1.4, 2x2.0 USB, Hangirányítás, Bluetooth, 1xLAN, Energiaosztály: A+, Touch pados távírányítóval. Aktív 3D szemüveg opció" -
Panthera
őstag
640-nél ki lehet kapcsolni úgy a kezdőképernyőt, hogy bekapcsoláskor mindig teljes méretű tv csatornára ugorjon, de gyorsan elő lehessen hozni a médialejátszót? (Anélkül, hogy váltani kelljen a képernyők között.)
-
ht42
senior tag
A 640-es ugye nem tudja a tv anywhere-t?
-
bigrock
addikt
Üdv, mindenkinek!
Pana TV-t vásárolnék, mert nagyon bejön ez a márka, sokáig néztem egy CRT-s elődöt (Anyámnál még most is az megy) Amire kell: max. 42", sportokat, főleg focit néznék rajta. 3D, smart nem kell. Mit javasoltok?
Köszi! -
Technoman
őstag
válasz
krizso007 #1561 üzenetére
ttwepinefrin
Lecsekkoltam neked ezt a HDMI dolgot és valóban, sajna a TV tényleg csak sztereóba adja tovább a HDMI-s bejövő jeletsajnos engem is megzavart az a tény, hogy már utángyártott távot használok a Yamahamhoz, és minden mindennel össze van kötve. A sok bába között most tényleg elveszett a gyerek.bocsi
)
Viszont a Yamaha-n -úgy tudom olyan az erőlködőd van- erre a célra van egy fasza dolog, jelesül az "5 ch Stereo" mód. Kapcsold be és bár nem lesz egy IMAX 200 csatornás mozi hatásod, de jelentősen nő a sztereóhoz képesti térélményed (mind az 5 hangszóró szólni fog) Én már több éve csak így nézem a szinkronizált sorozataimat (azok ugye általában 2 csatornásak) -
krizso007
csendes tag
válasz
ttwepinefrin #1558 üzenetére
Igaz, lehet. Rosszul írtam az előző hozzászólásban , a gyereket kérdeztem , de most magam győződtem meg róla . Az xbox360 HDMI-n csatlakozik a tv-hez , a tv opticával az erősítőre , és a tv nem adja ki az 5.1 -et az erősítőnek, pedig a játék 5.1 es hangal van . Az erősítő sima sztereo jelet kap .
-
ttwepinefrin
tag
válasz
csalafinta65 #1545 üzenetére
Hi!
igen tényleg,már 2db. samut visszavittem ,ez már talán marad,és ebbe nincsenek belevilágítások legalább. -
törölt tag
válasz
csalafinta65 #1545 üzenetére
Miért vinné vissza?
"én a 2 hónapja vett készülékem mindennap megcsodálom"
Egy ff CRT után? -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1556 üzenetére
Nem vagyok egy nagy konzol bubus (legutoljára akkor konzoloztam, amikor Luke Skywalker fénykardozott
, de szerintem lennie kell minden eszközön egy "downmix" szerűségnek (ez keveri le 2 csatornára a többcsatornás hangot), ilyen pld az általam már említett dts 2.0 vagy DTS Neural Surround. Természetesen ez megtalálható a konkurenciánál is, a Dolby kódolásoknál.
Biztos van ilyen az eszközökön. Keresél ilyet vagy ehhez hasonlót. -
ttwepinefrin
tag
válasz
Technoman #1554 üzenetére
Hi!
SAW1114-velem próbálta a tv-t,csak nem írta oda,így kicsit érthetetlennek tűnhetett.
Az ő WD tv-vel próbáltuk az én tv-met.
SAW1114-nél az ő tv -vel van hang mindegy,hogy digital- ra,vagy stereo-ra van állítva a WD.
Igazából ez akkor érdekes,ha pl. rákötnék mondjuk 1 XBOX 360-at HDMI-vel,és nem lenne erősítőm,és ha a játék 5.1-et adna ki nem hiszem hogy lenne hang a tv-én.
De ezt majd kipróbálom.Igen a saját média lejátszójával tökéletes,csak más külső forrással van ez.
Kösz,hogy foglalkoztok az üggyel
-
krizso007
csendes tag
válasz
ttwepinefrin #1551 üzenetére
Nekem 640-es tv-m van , simán továbbítja az 5.1-et és dts-t optikán keresztül az erősítőmre. Az én erősítőmön pedig nincs optikai digitális csak koxiális digitális bemenet ezért még egy jelátalakítót is közbe kellett iktatni. Saját médialejátszóját használva , ha csak 5.1-es hangfájl van az mkv-ba csomagolva azt is simán lekezeli és megszólaltatja a saját"hangszóróin is" ,nyilván nem 5.1 ben. Az xbox hdmi-n csatlakozik a tv-m hez , a tv pedig optikán az erősítőre , az erősítőn simán 5.1 ben van hang a játékokhoz, tehát a tv fogadja az 5.1-es hangot hdmi-n is .
-
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1551 üzenetére
ttwepinefrin
Senki sem tart amatőrnek, nem kell itt roncsiznod)
De még mindig nem mondtad meg a márkáját az eszköznek, a fenti írásodba, én még mindig ott látom a hibát.Egyébként ördögöd van, nekem is Yamaha-m van, talán még a tiednél is régebbi (NO HDMI-vel természetesen) RX-V350 (már a harmadik távot fogyasztom el hozzá, de a világ kincséért sem cserélném le egy f@stakicsás HDMI-képes erősítőre)
Szóval, ha jól tudom uolyan mindkettőnk TV-je (AS640) és az erősítőnk is (nagyjából) Én tudok akár dts-t is kihozni úgy a TV-ből, hogy hálózatból játszom le a filmet, természetesen a Yamahán keresztül szólaltatva meg.
+ amit fentebb már leírtam. Mit lehet leszűrni az egészből. Kizárásos alapon az MP beállításánál van a gond.saw1114
Nézd el nekem, hogy a WD TV LIve-ba már annyira nem vagyok képben, de nagyon régen volt már ilyenem. Ha jól emlékszem két dolog nagyon tetszett a WD-ről Dune-ra váltásnál. A 23.976 röcögösmentes kép és (talán) a dts 2.0-ás meglét
Szép volt, jó volt a WD korszakom (2 típusom is volt) de az még a kezdeteknél volt, vagy 6 éve. -
saw1114
tag
válasz
Technoman #1550 üzenetére
üdv WD TV live jelenség az,hogy a wd digitális hangkimenetre van állítva hdmi-in csatlakozva a tv re olyan tartalomnál amin 5.1dd van nem ad ki hangot a tv-én és a tv ből kivezett optikai kábelen sem továbbitja 5.1dd az erősítöre de viszont olyan tartalom amin csak strereo hang van azzal nincs baj szol a tv és az erősítő is.de viszont a wd hangkimenetet átállítom stereora akkor mindenhol ad ki hangot 5.1 dd tartalomnál is de csak stereoba 5.1 dd dts stb felejtős.a wd-t digitális hangkimenetre visszaállítva optikain egyenesen aaz erősitőbe viszem a jelet a wd ből akkor az erősítön van hang 5.1 dd dts stb de a tv-én csak akkor van hang a film amit nézek stereo hanganyagot tartalmaz.olyan mint ha tv nem tudná lekeverni a hdmi-n kapott digitális hangot stereora hogy a tv hangszóroin keresztül halljam és nem is továbbitja az erősitőre se.remélem nagyából érthető amit leirtam
-
saw1114
tag
-
-
ttwepinefrin
tag
válasz
Technoman #1550 üzenetére
Üdv!
A haverom 6-éves alsóközép kategóriás tv-én van hang,mindegy mire van állítva a lejátszó(digital,stereo)
Mielőtt túl amatőrnek tűnnék: 6.1-es YAMAHA erősítőm van RXV-440RDS ami abban az időben igen jó kleptika volt.Kb. 12-14 éve,nincs rajt HDMI aljat.
Ezzel azt akarom mondani,hogy nem most kezdtem az 5.1-es világot,mindig is érdekelt az audio-video .
Tudom,hogy a tv-ből nem fog kiugrálni az 5.1,de simán le kéne,hogy tudja keverni ,nem csak a 2.0 hangot megszólaltatni.
Erre példa a haverom 6 éves kleptikája.
A tv. beállítás menüébe hiába van a HDMI digitálisra állítva.+ha,a tv nem is tudja megszólaltatni amin csodálkozok,de nem is továbbítja az 5.1-es hangot az erősítőnek optikán keresztül.
Persze,ha külső lejátszóból viszem az optikát az erősítőbe úgy természetesen van,de az lett volna kérdés,hogy a tv. miért nem fogad ill. továbbít 5.1-et hangot HDMI.in. -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1548 üzenetére
Minden bizonnyal olyan MP-d van, ami pld nem tudja a dts 2.0-át.
De igazából nem is értem a kérdésedet, miért kéne 5.1-be is szólnia a TV-nek, amikor fizikailag is csak 2 db hangszóró(nak nevezett valami) van benne?
Minden MP (ártól/márkától/tudástól függően) máshogy adja ki a hangot a TV-re. Az én Dune playámnál ezt pld úgy élem meg, hogy külön van egy HDMI hang opció, ott tudom az erősítő meglététől/hiányától függetlenül engedélyezni ill. tiltani a hangot.
Menj be a playa hang beállításába, ott van a kutya elásva.
Egyébként milyen márkájú? -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1548 üzenetére
.
-
ttwepinefrin
tag
Hi! Help!
Következő amit nem értek,most próbálgatunk 1 média lejátszót,és nem tudom miért de a tv-én szem szól a digitális hang(5.1) nem ad ki hangot.
Új hdmi kábellel összedugva a tv nem ad hangot,csak akkor mikor a media lejátszót stereo-ra állítom.
A tv,hdmi beállítás,diditális,analog,semmi.
Ennek így kell lennie?
Mert,ha teszem fel,lenne 1 BL.lejátszóm,összedugva hdmi. kábellel,és ha nem lenne erősítőm,akkor nem tudnék filmet nézni?
Na ilyenkor mi van???????????
Ja, a haverom 6 éves tv-én van. -
Dave567
addikt
válasz
ttwepinefrin #1542 üzenetére
Hát akkor próbáld meg full sötétben, lehet akkor jó lesz.
(#1543) Technoman: Sajnos igen ez ember függő is.
De azon se fog tudni változtatni, ha vesz egy BD lejátszót, teljesen jó a virágboltból beszerzett BD50-is. -
adm
őstag
válasz
ttwepinefrin #1540 üzenetére
ugyan az enyém passzív 3d-s, de akkor vannak ilyen jelenségek ha teljesen hagyományos 2d anyagot próbálok a tv-vel 3d-síteni. nem láttam, hogy szó lett volna róla és hülyének sem akarlak nézni, de 3d-s anyagot néztél?
én is most néztem végig a hobbit trilógiát, eddig is úgy gondoltam, hogy kb. ez az a látvány világ amivel érdemes foglalkozni az élőszereplős filmeknél és ez be is igazolódott. rá is játszanak és tudják is használni.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
ttwepinefrin #1544 üzenetére
Nem tervezed visszavinni? Ha ilyen sok negatívumot írsz róla. Mert ha elégedetlen az ember egy TV- vel, az nagyon nem jó. ( én a 2 hónapja vett készülékem mindennap megcsodálom.képminősége miatt elsősorban persze..nem Pana egyébként)
-
Technoman
őstag
válasz
A fenti írásomhoz még annyit, hogy pont tegnap találkoztam egy emberrel, akinek a szeme még nálam is érzékenyebb és az aktív 3D technológia korlátait is sokkal jobban látta ill. kevésbé tudta tolerálni, mint én (jelesül az áthallással volt problémája)
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a 3D hajnalán/csúcsán ezernyi cikk született arról, hogy az emberiség cca 10%-ának problémája van a 3D technológiával (szédül/nem látja a 3D-t/szellemképesnek érzés/stb...)Aztán ott van az a tény is, hogy jó magyar emberhez híven, nem a kereskedelemben vásárolt lemezzel + BD lejátszóval próbálgatjuk ezt a 3D-t, hanem a vérpistikésnCoreBithutorrentekkel. Na, azoktól csodát nem szabad várni.
De lehet, hogy a szemüveg volt csak szimplán rossz.
-
ttwepinefrin
tag
válasz
Dave567 #1541 üzenetére
Nem teljes sötétben néztem.
Sajnos nem tudom leírni mi villogott,lehet a környezet ,mert a szemem sarkába pont beleesik az ablak,lehet tényleg teljes sötétbe kéne.
Másik szemüveggel kéne kipróbálnom,tudom márt leírták,hogy ugyan az,de bízok benne hogy jobb lesz.Azért kösz.
-
Dave567
addikt
válasz
Akkor viszont nem tudok segíteni, biztos full sötétbe nézted, csak a tévé világított?
-
ttwepinefrin
tag
válasz
Dave567 #1539 üzenetére
Aktív,A visszavitt samu 4200-4600-al semmi ilyen gond nem volt,nem hiszem hogy érzékeny lennék rá.
Technoman: Én sem várok annyit el tőle mint pl. a samu-tól,az ebbe nagyon jó volt,és sajnos össze tudom őket hasonlítani.
A Pana, a mélyebb részeknél nagyon homályos,szellemképes,de a közeli fókuszált kép pl. személy se tiszta.
+ Nagyon vibrálósnak érzem az egészet,én is kiemelten nézem mint te. -
Dave567
addikt
válasz
ttwepinefrin #1537 üzenetére
Lehet érzékeny vagy rá.
Aktív vagy Passzív, most nem tudom sry? -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1537 üzenetére
Na már most, mivel nem tegnap óta foglalkozom a TV-vel, ezért már megtanultam, hogy mindenki másként éli meg egy technológia korlátait. Van akinek ez fel sem tűnik, van aki a fejét fogja.
Írd le pontosan, hogy mi vibrál (a TV képe vagy viszont a környezet.
Mivel ismerem a 3D korlátait, tudom, hogy mit várhatok el tőle, viszont az is érdekes volt, hogy otthoni közegbe jóval kényelmesebb volt 3D-zni, mint az üzletben, ahol vettem. Pld simán megnéztem Bilbóék 3D-s kalandjait egy-ültő helyembe (cca 5-5,5 óra) Viszont anno az Avatartól az atyaúristenvipesimaxmoziban már 10 perc után jojózott a szemem.
Egyébként én "dinamikus" képi üzemmódban nézem a 3D-t, mivel cca -20%kal sötétebb az aktív technológia. Az eddig használatos True Cinema már túl sötété nekem. -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1534 üzenetére
ttwepinefrin
Na várjunk csak, villogott???
Van az adott területen -ahol TV-zel- működő LED vagy akármilyen neon alkalmatosság (pld energiatakarékos izzó)?
Durva, de nálam a februári, szikrázó kék ég is bezavart rendesen (!)Midway
Nem azért mert nem jó típus, hanem azért mert manapság használt elektronikát -főleg TV-t, mobilt- , azaz a mindennapos használati termékeket nem veszünk. -
ttwepinefrin
tag
válasz
Technoman #1533 üzenetére
Üdv! Kösz az utána járást.
Én, SSG-5100GB típusú szemüveggel próbáltam,és nálam is felvillant a led zöldre.
Viszont szinte elviselhetetlenül vibrált,a 3D-t kihozta de nagyon kellemetlen volt a villogás miatt.
Ha beszerzek hozzá ajánlott szemüveget,majd megosztom veletek van-e különbség. -
Technoman
őstag
válasz
Panthera #1531 üzenetére
Csak az a gond, hogy amit te belinkeltél, az nem az a hemű. Én az SSG-P51002-esről írtam neked. Lévén, hogy nem vagyok akkora nagy Samus fan (legalábbis TV-ben nem), nem tudom megmondani, hogy a 0-ás hemű miben tér el. Ez a típus (mmit a 2-esre végződő) csak az RF kompatibilis TV-khez jó (azaz a Bluetooth TV-khez, ez Pana nyelvre lefordítva 2011-től frissebb plazma/LED-re értendő)
Hogy hogy tudom pároztatni őket? Megfogtam a heműt (addig még nem találkozott azzal a 640-es TV-vel) megnyomtam a gombot -ha jól emlékszem úgy 5 mp-ig-, utána az addig pirosan világító/villogó LED zöldre váltott a hemű bekapcsolója mellett. Ennyi volt. Nekem nem írt/jelenített meg semmit a TV-n. -
Technoman
őstag
Szóval, amiért nem venném:
1. A termék nem hivatalos magyar típus, nem volt itthon forgalomba (bár, annak függvényében, hogy tavaly az MM és az Euronics is nem magyar típusokat kezdett forgalmazni, a fenti mondat nem biztos hogy helytálló) Egyébként angol és talán görög oldalon lehet vele találkozni.
2. Tavalyi modell (azaz 2013-as) erre utal, a típusszámában az azóta már nem használt "L" betű.
3. Középkategóriás modell lévén röhejesen drága, ha már 42"-osért ennyi pénzt kiakarsz dobni, várd meg a 2015-ös modelleket, ott is szórhatod a pénzedet vagy megadhatom a bankszámlaszámomat is.
4. Ha jók a megérzéseim, akkor ez az itteni ET60-as testvére, bár nem volt rossz képe, de mivel EDGE-LED-es megvilágítású volt, baromira láttam a széleken a bevilágítás.
5. Árra még 1x visszatérve, ha mindenáron passzív 3D-s TV-t akarsz, ennyiért az 55"-os (azaz 140 centis) AS650-est kapod (érzed a kontrasztot?) Qrva drága ez az FT60-asAmiért talán mégis:
Ahogy írtam nem volt rossz képe, 2013-ban a kedvencem is volt a tesója(ET széria) egy teszt pld:[link] -
Midway
senior tag
Panasonic VIERA TX-L42FT60E [link] tv-ről nem találtam semmi írást a fórumban.
Jó ez a tv? Van gyenge pontja? Adnak hozzá szemüveget vajon?
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman #1526 üzenetére
ttwepinefrin
Na, megnéztem neked ezt a Samus hemüt (uazt, amiről már fentebb beszéltem)
Nincs jobb alsó sarokban kis ikon, ezt nem tudja. Ellenben qrva gyorsan "közösül" a TV-vel és a kapcsolatot egy zöld felvillanó LED jelzi a hemü tetején a bekapcs gomb mellett. A 3D az 3D, semmivel sem rosszabb, mint az eredeti Pana hemü.Kvardlipot
Természetesen, hisz Bluetooth. Azt mindig párosítani kell, legyen az teló, lapi-topi, hemü, másod távvezérlő (pld Pana) stb.... -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1520 üzenetére
Ma kapok Egy Samus szemüveget kölcsön -feltételezem az általam belinkelt, fenti képen lévőt- majd megnézem vele.
Az üggyel kapcsolatban egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy -természetesen- a Pana BT-s szemüvegeknél kiteszi a kis ikont. Sőt, két "gagyi" hemüvel is kipróbáltam, mindegyikkel műxik és ki is rakja mindkettőnél a jobb alsóba a kis ikont. De mindkettőnél más a párosítási metódus!
Meddig nyomtad a Samunál a gombot? -
rsf
senior tag
650 ajánlott beállítások: [link]
-
Dave567
addikt
válasz
ttwepinefrin #1522 üzenetére
Lehet buta kérdés, de raktál be 3D-s filmet?
Elviekben akkor tud csatlakozni ha 3D-s jelet érzékel, szerintem ha bevan kapcsolva a tévé, akkor hiába nyomkodod a szemüveget. -
ht42
senior tag
válasz
ttwepinefrin #1522 üzenetére
Fogalmam sincs, nincs szemüvegem.
-
ht42
senior tag
válasz
ttwepinefrin #1520 üzenetére
A tapipados távirányító bluetoothos. Ha az működik, akkor a bt működik.
-
ttwepinefrin
tag
Üdv! igazad van,nem volt annyi eszem hogy wifi-vel próbáljam,ennek az oka nem értek hozzá.
Nagy nehezen rájöttem,működik is telefonnal,de az lett volna a lényeg,hogy kiderítsem működik -e a tv-ben a bluetooth. Persze ez kilőve mivel wifi kell hozzá.
A szemüveget gondoltam,hogy párosítani kell ennyi eszem nekem is van.
Akkor a kérdés lényege: samsung szemüveggel (párosítva) ki kéne,hogy tegye a szemüveg ikonját a tv. alsó sarkába?
Mert ez nem történik meg.Vagy azért mert samsung szemüveg, vagy nem jó a bluetooth.
Ha valaki ,Panasonic tx-48as640e-tulaj tud ebbe segíteni azt megköszönném.
Azért remegek 1 kicsit,mert már a 3. tv.-m 4 nap alatt,ezért még ma vissza tudom vinni
A megértéseket köszönöm. -
virkir
veterán
válasz
ttwepinefrin #1518 üzenetére
miért nem lehet vele se telefonnal,se tablettel komunikálni vele?pana app fentvan mindegyiken.
Ugye ezt wifi-n otthoni hálózatból próbálod?
Mert az alkalmazás nem blútyutyon kommunikál, ez szépen le is van írva a play-ban.
A szemüveget meg ha kékfogas először nem párosítani kéne a tv-vel? -
ttwepinefrin
tag
válasz
Technoman #1512 üzenetére
Üdv! A szemüveget úgy kértem kölcsön,de szerintem bluetooth. Az a fúrcsa,hogy a tv. alsò sarkába ki kellene tennie a szemüveg töltöttségi szintjét,de nem. Lehet azért mert samsung? A másik kérdés,miért nem lehet vele se telefonnal,se tablettel komunikálni vele?pana app fentvan mindegyiken.A távirányító alkamazásra gondolok.Már arra is gondoltam,hogy nem jó a tv. bluetooth-a.Hogy tudom ezt kideríteni?
-
propeee
csendes tag
És sikerült, meghosszabbították! Most nagyon örülök!
Technoman: Ez tuti nem Auchan akció volt, mert én a PcLand-nál vettem.
-
propeee
csendes tag
Láttam én is anno az országos promót, de a pénzem akkor még nem volt meg. Nagyon akartam, de nem jött össze! Csak február 5-el tudtam megvenni, a fizumból kiegészítve. Sajnálom nagyon, 5 évvel csak megnyugtatóbb lett volna. Viszont sok Panás ismerősöm van és azzal nyugtatnak, hogy többeknek még 6-7 éves plazmákkal sincs semmi bajuk, a mai napig azon tévéznek. Remélem ezzel sem lesz baj még sokáig!
Köszi ht42, hogy megnézted azért! -
Technoman
őstag
válasz
propeee #1513 üzenetére
Utalnék a 1341 h.szólásomra [link]
Az Auchanos promóció részleteit -tehát az Auchan és a Pana magyar képviselete közötti megállapodás- nem ismerem., de nem hiszem, hogy ott is 1 hónap türelmi időt adtak.
Az oldal nem elérése pedig annak is köszönhető lehet, hogy vége az ötéves promóciónak.
Egyébként nekem sem sikerült belépni, de mi értelme lenne belépnem? Már regisztráltam a karácsonykor vásárolt TV-met és kinyomtattam a kiterjesztett garanciát. -
propeee
csendes tag
Sziasztok!
Próbálkozott mostanság vki a panasonic5y.com oldalon regisztrálni?
Tegnap a fórum olvasgatása közben vettem észre hogy akinek Pan European garancia papírja van annak 30 napon belül regisztrálva meghosszabbítják a garanciáját 5 évre. Na most én nagyon benne vagyok(febr 5-én vettem), ma mindenképp regisztrálnom kéne (48as640-em van), de folyamatosan "hiba az oldalon" üzenetet kapok, ha regisztrálni akarok. Másnak sem sikerült belépni? Megőrülök, ha lecsúszok erről! -
Technoman
őstag
válasz
ttwepinefrin #1510 üzenetére
Na várjunk csak. Milyen szemüveget vettél hozzá? Infrás vagy Bluetooth-ost?
Pld ilyen kellene hozzá, amin RF felirat van a dobozon (azaz rádió frekvenciás) Ellentétben, a cca 2011 előtt használatos IR technológiával. A két technológia természetesen nem kompatibilis egymással. -
ht42
senior tag
válasz
ttwepinefrin #1508 üzenetére
Mit?
-
ht42
senior tag
válasz
ttwepinefrin #1506 üzenetére
[Ezt] nézd meg. 1:50-től van az okosság. Ennél részletesebben úgyse tudnám elmondani. Mindkét eset benne van: WPS gombbal a routeren, vagy anélkül.
-
ht42
senior tag
válasz
ttwepinefrin #1504 üzenetére
Wifi?
-
ttwepinefrin
tag
Hi! Megvan Végre a TV. A kalandot majd késöbb elmesélem. Már meg is akadtam ,felismeri a hálózatot de ha beírom neki a kulcsot nem fogadja el .Mit tegyek vele? Vigyem vissza?
-
Technoman
őstag
Megjött az összehasonlító táblázat a 2015-ös modellekre (4K) http://www.hazi-mozi.hu/
-
Z10N
veterán
válasz
ttwepinefrin #1499 üzenetére
A Pana-t mar a cseheknel gyartjak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged