Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #8851 üzenetére
Nem "kóstolgatás".
Mindössze arra próbállak rávezetni, hogy az említett tévé nem feltétlenül "más kategória".
Sőt...! A Panasonic LCD vonalán ez a csúcs tévé, miközben a SONY "XH90"-es sorozata felső-közép kategória. Klassz tévé, de messze nem hibátlan.
Az sem egyértelmű, hogy a FALD háttérvilágítás jobb, mint az Edge LED.
Amennyiben mindkettőben bekapcsoljuk a "Local Dimming" funkciót, úgy egyértelmű előnye van az előbbinek ("blooming"...) Ám azt kikapcsolva más a helyzet.
A "GX942" kontrasztja jobb ilyen módon, mint az "XH90"-é, és nagyobb esély van arra, hogy kevésbé szenvedjen bevilágítási problémától, mint a SONY Direct LED-es tévéje esetében.
Mindezeken túl is "almát az almával" érdemes összehasonlítani, és mivel minden egyes technológiának megvan a maga előnye, és hátránya, nem árt tartózkodni az olyan sommás kijelentésektől, hogy egyik, vagy a másik "kategóriákkal" jobb.
Mindig azt kell vizsgálni, hogy miben jobb, és milyen felhasználói preferenciák számára.
A Panasonic minden terméke baromi drága, ez nem is vitás. (Ahogyan az sem, hogy jó lett volna, ha a "DX900"-as irányt viszik tovább.)
De főleg a "GX942" az MVA paneljével nagyon erős versenyző. Az említett alternatívákkal összevetve is.
-
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #8827 üzenetére
"Attól függ mire viszed
Számomra, aki főleg házimozizik és monitorként használja a jelenlegi Panáját,
a negatívumok:
IPS, 50Hz, Edge LED, az itt felsoroltakhoz képest qva drága ár"Légy szíves, ne dezinformáld a kérdező fórumtársat!
Ugyanis mindkét említett tévé 120 Hz-es, VA panellel rendelkezik. Hovatovább a "75GX942" az "AU Optronics" kiváló, jól ismert MVA paneljével.
Az két ismert probléma ezekkel a tévékkel kapcsolatban a minden konkurenshez képest magasabb árazás, és hogy alig adtak el belőle világszerte, ezért véleményt, tesztet szinte nem lehet találni róla.
Amit igen, az alapján ezek bitang jó tévék.
Még az sem biztos, hogy az Edge LED hátrány, mert az említett MVA panelekre nem jellemző a "felhősödés", és bizony ha nincsen fényszivárgás, akkor összességében sötét tartalmaknál a kép nagyobb területén összefüggűbb, jobb fekete szintet képes produkálni, mint a kevés zónával rendelkező FALD-os tévék (amelyek a zónák határán lévő képi objektumoknál erőteljes "blooming"-ot produkálnak, főleg HDR tartalom esetén).
Ezek a Panasonic modellek is használnak egyfajta spéci dimming-et. Az elérhető review-k alapján - nem meglepő módon - nem is működik túl jól. (Van "blooming".)
Ám sajnos nem sikerült az ég világon sehol semmi info-t találnom arra, hogy ez a funkció ("Local Dimming Pro") kikapcsolható-e.
Itt egy rövidebb teszt angolul: REVIEW: Panasonic TX-75 GX942E - Giant TV for the discerning (This year's largest TV The Panasonic TX-75GX942E serves sparkling picture quality)
Nagyon remélem, hogy legkésőbb tavasszal lesz módom személyesen, és alaposan letesztelni! Én ugyanis még mindig nem vetettem el (éppen a fentiek miatt), hogy ez lesz a következő tévém.
"FALD" ide, vagy oda... a SONY XH9005 kiváló LCD tévé, de éppen a "Dark room performance" területén nem teljesít jól.
Ha valami szemnek kellemes fényforrás van mellette, és/vagy nem túlzottan fényárban úszó (sok tükröződést okozó) közegben nézi valaki, akkor remek.
Ez a két Panasonic tévé jobb lehet ezen a téren. (A képminőségük pazar, az egyértelmű.)
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Technoman #8818 üzenetére
Hallod, amit most leírtál az enyhén volt csak kínai, vagy akár mandarin nyelven is lehetett volna
Pedig nem vagyok már huszonéves (vagy tán az a baj), és műszaki/technikai emberkének tartom magam (autószerelő és villanyszerelő vagyok)
Na jó, azért a nagyját értettem, de egyelőre még tapogatózok..
-
viizo
tag
válasz
Technoman #8785 üzenetére
Szia!
A fekete szintről: nálam egy a GX820-as egy légtérben egy kalibrált ASUS PB24Q8-as (színmegjelenítés terén referenciszintű, nem vmi olcsó gagyi) monitorral van, IPS panellel, így közvetlenül ezzel tudom összevetni. A tudom-tudom, VA vs IPS, de a monitor feketéje nevetséges a TV mellett, szeressem bármennyire is, és legyen bármennyire is színhű.
A GX saccra a PX8-asodnál jobb lehet, nekem a szomszéd szobákban lévő P42C2 és P42CX3 plazmáknál érezhetően jobb a LED TV feketéje. A plazmáknál sötétszürke, a LED feketébe hajló, nagyon sötét kékes árnyalat.
G20-at régen láttam már, nincs előttem a feketéje, de az nagyobb modell mint az előzőek, így lehet hogy azt még nem éri el, vagy olyasmi lehet, bár a GX / HX LED-nek a valós kontrasztja kb 4500:1-hez, a G20-asnak nincs ennyi. Az AS640 feketéjét viszont lehet hogy nem éri el a GX/ HX.
A fekete szinttel nincs bajom a GX-nél, inkább a teljesen fekete háttérnél, ha nincs rajta tartalom, akkor a felhősödés az, ami észrevehető. De szerencsére ritka, hogy ne menjen semmi a TV-n, csak fekete kép
OFF: én is 15 éves Yamaha erősítővel mozizom (egy 6.1-es RX-V440-el), a mai napig hibátlan és imádom. Azok a régi jó dolgok.. -
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #8776 üzenetére
Nem probléma, hogy részletesen megírtad mindezt, sőt!
Így kellene mindenkinek, amikor tévévásárlásban segítséget kér!
A márkahűséget illetően... én arról már leszoktam. Nem nagyon tudok már olyan nagyvállalatot mondani, amelyik megérdemli.
Az előző hozzászólásomban, a "gördíts vissza" tanács nem az ilyen fórumokon jellemző "használd a keresőt" jellegű üzenet. Hanem azért írtam, mert már csak pár hozzászólásoddal feljebb is láthatod, milyen kihívásokkal kell megküzdenie azoknak, akik Panasonic televíziót vásárolnak manapság.
Alapvető(en elvárható) funkciókat vágtak ki az OS-ből, a terméktámogatásuk pedig az egyik legrosszabb. Ez sajnos tény!
Tényleg érdemes elolvasnod a legutóbbi ~200 hozzászólást, hogy érdemi döntést tudj hozni.
Az "alternatív" beszerzési forrást és felhasználást illetően nem én vagyok a megfelelő segítségnyújtó, mert én gyári eredeti DVD-ket és BD-ket nézek a tévémen.
Az 5 év "extra garancia" szolgáltatásban viszont nem nagyon bíznék a helyedben. Most kapásból nem emlékszem a pontos dátumra, de szerintem volt már 2 éve is, hogy legutóbb ilyen akcióval rukkolt ki a hazai képviselet.
Ha idénre terveztek volna ilyet, akkor már tudnánk róla. Korábban mindig ősz közepe és karácsony, vagy újév között volt jellemző.
Ami pedig az említett hátrányokat illeti... A HDMI 2.1 szerintem lényegtelen. Igaz, engem a tévés konzolos játék hidegen hagy.
Az "Edge LED" megoldás viszont lehet előny is. Ha sikerül egy bevilágítástól mentes panelt kifognod. Nincsen "blooming", mint a FALD-os tévék zöménél.
-
viizo
tag
válasz
Szia! Némileg hasonló cipőben jártam, mint Te: ha TV, akkor csak Panasonic. Hogy miért? Mert 20+ éve szinte csak Pana tévéim vannak, kezdve a képcsöves korszaktól, egy 42"-es plazma ma is hűen szolgál a gyerekszobában. Elmentem hát egy kis körútra, melyet napokig tartó tesztek olvasása, ill. témába vágó YT videók böngészése spékelt meg, a cél nálam a min. 55", HDR, 4K, természetes színvilágú kép, illetve filmek terén a minél jobb 'mozis' képre beállíthatóság volt. Az, hogy mennyire okos a platform alatta, nem volt szempont - a kép minőségére mentem, a középkategóriás készülékek (OLED és csúcs LCD-k kilőve) között szétnézve.
Az alábbi eredmény született:
1, a konkurens koreai gyártók képe nem győzött meg a kategóriában: alapból irreálisan túlszaturált szinte mind, de ha visszaveszed a színeket akkor már fakó, a bőrszínek megjelenítését pedig legtöbb esetben inkább nem is minősítem. 90%-ban filmeket / sorozatokat nézek a TV-n, nem pedig demókat vagy rikítóra húzott természetfilmeket, ráadásul Pana plazmáról (is) jőve volt már bizonyos igényszint kép terén - elvetettem őket.
2, megnéztem a feltörekvőket (pl TCL, Hisense), de azokról vagy jót, vagy semmit - marad a semmi. Na jó, csak két dolog: sorjás előlappal nem láttam még tv-t, de a Hisense-nél sikerült, brrr. Kép terén az egyik Hisense (8Q) már hozott egy egészen jó szintet, de ott a menü nyomogatása közben kétszer is teljesen befagyott a gép, csak a hálózati kapcsoló kihúzása segített. Ilyet ne már, legyen akármennyire okos.
4, A szóba jöhető Philips-eket megnéztem: lassú menü, a kép a mezőnyben átlagosnak tűnt.
3, Pana GX / HX sajnos sehol nem volt kirakva azokon a helyeken, ahol néztem, így a mezőnyből a Sony maradt: az XF9005. Az alatta lévő szériákat megnéztem, de utóbbi jóval jobbnak tűnt szinte minden téren azoknál. Az XF9005 képe kifejezetten meggyőző volt a fenti sereg után, a tesztek is agyondicsérték, és kevés hiányzott, hogy elhozzam, de a tv rendszere nyomkodás közben egyszercsak végzetesen belassult, és a vége itt is hálózati restart lett. Az értékesítő fejcsóválva jegyezte meg: sajnos az Android rendszeres gépeik egy része ilyen: szeretnek belassulni, néha teljes hálózati kikapcs-bekapcs kell nekik, ők az üzletben mindegyikkel gyakran ezt játsszák - persze ettől a TV teljesen jó, csak törődni kell vele. Megköszöntem a türelmet, majd átgondolom. Hazamentem, összegeztem az eddigieket, megnéztem a GX/HX árakat, újfent a teszteket, beszámolókat, és megrendeltem egy 58"-as méretű GX820-as Panát a kicsit kisebb méretű Sony XF árának kétharmadáért.
És a konklúzió, úgy, hogy mögöttem most is ott áll az 58-as Panny GX820-as:
1, A HX gyakorlatilag ugyanazzal a panellel és csupán 1-2 apró feature-rel jobban felszerelt, mint a GX, csak jóval drágábban. A széria 810/830-as verziójának a 'hajlított fémcsík' talpa helyett a 800/820-as tömb talp designja sokkal elegánsabb, viszont sajnos már nagyon kevés helyen lehet kapni a GX szériát - a HX került előtérbe, ugyanazért a tudásért / képért jóval (20-30%-al) drágábban. A TV külalakja a nagyság ellenére kifejezetten elegáns, meglehetősen vékony keretekkel. A távirányító egyszerű, kézreálló, könnyen kezelhető, tizenéve ezt a távot reszelgeti a cég, de szvsz a huszonéves képcsövesemhez is dettó hasonló járt.
2, A Pana képe a magas bitrátás 4K tartalmakkal (HDR, Dolby Vision) lenyűgöző: a bőrszínek TERMÉSZETESEK (True Cinema / Normal mód), a színek csodásak: nem túlszaturálva színes, hanem jó értelemben, amit a fentieknél nem láttam, csak az XF-nél. Számomra meglepő, de akár 720-as tartalmakkal is nézhető marad a felbontás korlátai ellenére, ergo a felskálázás is ügyes. A fekete szint egy kategóriaátlag IPS panelhez képest mélyebb, viszont sötétben jól láthatóan felhősödik helyenként a VA panel.
3, Az okosrendszer pont annyira okos, amennyire kell: nálam eddig egyszer sem fagyott be, de én leginkább a NAS-on fájlböngészésre, Youtube-ra, és minimális böngészésre használom. A kép ezerféle módon paraméterezhető, ennek megfelelően a menü egészen összetett, ám mégis könnyen és gyorsan kezelhető.
4, A beépített médialejátszó NAS-ról a 4K HDR / Dolby Vision fájlok nagy részét megette, viszont ha a filmek nagyja virágbolti beszerzés, akkor nem árt előtte egy sample, mivel volt amivel nem boldogult. A nagy handycap a medialejátszónál a DTS támogatás hiánya - rengeteg film eredeti hangsávja vmilyen DTS, ami sokaknak fájhat, úgyhogy külső lejátszó ajánlott hozzá, akinek nem megfelelő a többségében Dolby-s szinkron.
5. GX / HX szériában két dolog, ami negatívan érinthet sokakat: a tükrös üvegképernyő, ami mindent visszatükröz, ha szembefény éri, ill. a látószög. Utóbbi akkor jó, ha a keret két széle között ülsz, egyébként oldalról egyre inkább fakulnak a színek. Fényes nappaliba ezek miatt pl. nem ajánlanám a szériát, ill. ha sokan ülnék körbe, akkor sem. Ha inkább félhomályban / sötét környezetben, illetve nagyjából szemből nézed, akkor viszont ezek nem jelentenek gondot.
6, A TV számomra baromi jó választás lett - a hendikepekről tudtam, számomra egyik sem probléma, mert olyan helyen nézem, ahol egyik sem gond, a kép abszolút természetes és "mozis' hatású, ráadásul ezerfelé paraméterezhető, a 4K tartalom pazar, a felskálázás jó. Egy pillanatra sem bántam meg a Pannyt, nálam egyedül az XF9005 volt összevethető vele - utóbbi a legtöbb technikai paraméterében jobb, de akkor egyharmadnyival több pénzért, és a kevésbé stabil, de feleslegesen csilivili rendszerrel utóbbi már nem érte meg a felárat. -
AL
addikt
válasz
Szia. Nekem is volt már 10 Panasonic tévém. A régi képcsöves korszakból kezdve. Voltak és vannak hibáik, de minden márkának van. Nekem mindegyiknél a szép élethű színek és a 3D hez hasonló mélységérzet tetszik, tetszett. A Sonynak is szép a képe, de mégsem olyan, mint a Panasonic, valami hiányzik belőle. Kár hogy lassan tönkreteszik ezt a márkát. Több videóm, DVD és Blu Ray játszó is volt tőlük és minőségre messze veri a többi márkát. A 2. Kiadású DVD játszójuk még mindig működik. A Panasonichoz hasonlóan a régi Thomzonokkal is nagyon elégedett voltam. Remélem sikerrel jársz. Ha Pesten laksz, vagy jársz, akkor a Corvin negyed metromegálónál van egy nagy Panasonic mintabolt. Máshol talán már nincs is. Üdv.
-
Piftuka
veterán
válasz
Technoman #8773 üzenetére
Nem valószínű, hogy fogsz találni bárkit!
Javaslom, gördíts vissza itt a témában.... alig 20-30 hozzászólás, és máris hónapokra mentél vissza az időben.
Panasonic tévéből világ viszonylatban is alig adnak már el, Magyarországon pedig lassan a "kihalt állatfajok" közé sorolható. (Magának köszönheti a borzalmas terméktámogatás, és irreálisan magas árai miatt.)
Amennyit lehet tudni róla.... szinte 1:1-ben az XG800 szériának felel meg minden szempontból.
A szériából 810/830-ban érdemes gondolkodni, mert kicsit jobb, "komplexebb" tévé, mint a 800-as.
Gurabli fórumtársunk részletesen leírta a lényeget róla a saját tapasztalatai alapján.
De... elnézve az Árukereső oldalán jelenleg fellelhető áraikat (akár GX8, akár HX8) egy rossz vicc.
A "SONY 65XF9005" megeszi reggelire ezeket minden szempontból.
Neked házimozira kell, ezért a jó fekete szint, a magas kontraszt, és a piacvezető mozgásmegjelenítés (natív, 10 bit-es, 120 Hz-es panel mellett) a preferencia nyilvánvaló módon.
Szvsz érdemes inkább arra, és a +3 év SONY jótállás kiterjesztésre költened a ~400.000 forintodat, mint egy bármelyik "Panasonic GX/HX8xx" készülékre.
De még ezt is előbb megvenném (ha lemegy az ára 400.000 közelébe), mint a Pana 8-as szériát: Samsung UE82RU8002 Mert azért ez már bitang nagy képméret a tévé készülékek kínálatában.
(És amúgy a Samsung utolsó korrekt, hagyományos LCD tévéje.)
-
blakey
titán
válasz
Technoman #2221 üzenetére
Azt vedd fiigyelembe, hogy az ajánlások azért vannak, hogy tudjuk mihez tartani magunkat, tehát, ha veszel egy 42"-os tv- és többnyire 3m-ről nézed, akkor nem fogod látni a FHD előnyeit nemhogy az UHD-jét. Szóval nem arról szól a történet, hogy kötelezően onnan kéne nézned. A 48"-os tv-met 2,5m-ről nezem, ebben a távolságban már nagyon kell figyelni, hogy lássam a FHD előnyeit egy jóminőségű 720p-vel szemben, ezért elég gyakori, hogy 720p-ben nézem a filmeket az élmény megmarad és még helyet is spórolok.
-
törölt tag
válasz
Technoman #2221 üzenetére
Magam is írtam, hogy ezek ajánlások, csak nem vetted észre. Van egy másik cikk a témában: [link] Ezt is és a többit is szakírók írják, valamennyire talán jobban értenek hozzá, mint egy-két felhasználó a fórumon, téged és magamat is beleértve. Gondolom ezt nem kérdőjelezed meg.
Látattok-e már olyan felhasználót, aki a 42"-os FHD TV-jét saját testhosszánál kevesebbről nézte?
...ÉS akkor nem beszéltem pld egy 50"-os 4K-s TV ajánlott nézési távolságról. Talán Gimlinek vagy Frodónak jó ez a táv, de én 2x ilyen magas lévén, a hosszú lábaimat talán tekerjem fel?Ezeket a mondataidat inkább az oldalak szakíróinak címezd.
-
Panthera
őstag
válasz
Technoman #2071 üzenetére
Win7 alatt az eszközkezelőben, a lemezmeghajtó csoport alatt külön-külön megjelennek a csatlakoztatott usb-s tárolók.
Olyan velem is előfordult már, hogy nem engedte leválasztani. Viszont ha gyors eltávolításra van állítva, akkor biztonságos leválasztás nélkül is lehúzhatod elvileg (ugyanitt le vannak írva a tudnivalók). -
törölt tag
válasz
Technoman #2067 üzenetére
Nem vita, mert természetesen fő az óvatosság, én tévéről beszéltem, hogy USB miatt senki nem panaszkodott a topikban, de HDMI-panel hibára már többen is. Vinyót vagy drágább és fontos adatot tartalmazó cuccot világos, hogy óvni kellene. Én max pendrive-ot nem féltem a tévébe, vagy a gépbe ki-be dugdosni. Szóval ne értsd félre szándékosan.
-
válasz
Technoman #2053 üzenetére
Nekem egy 2010-ben vásárolt PY80P-re volt rádugva a linuxos (akkor még) xbmc és ez volt nekem a "media center". Egyszer én is sajnos működés közben húztam ki a HDMI kábelt és kiégett rögtön két portja, a harmadik rá pár hónapra ugyanúgy ment tönkre. Azóta én is csak áramtalanítva csatlakoztatok mindent mindenhova. A szervízes akkor azt mondta, hogy az egész panelt kellene kicserélni, mert csak a HDMI-t külön nem lehet. Azóta már megváltam a plazmától, mert TV-ként még tökéletesen üzemelt, amit meg én nem használtam rajta.
Szóval plug and play ide vagy oda, csak óvatosan a dugdosással.
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
válasz
Technoman #552 üzenetére
Régi post, de most olvastam. Én is nagyon vigyázok erre a dologra, de te ma már a falból is kihúzod a tv-t HDMI húzogatás előtt, vagy csak kikapcsolod a be-kikapcsoló gombjával? Bár nem tudom a mai LCD tv-ken van-e bekapcsológomb... Az én Pana plazmámon van, és utána pár másodperccel kattan is egy relé benne.
blakey
Köszi! A 640-es képe jobb annyival, hogy megjérjen +10e Ft-ot? -
válasz
Technoman #2007 üzenetére
@Technoman
Nem tudom, hol olvastad, hogy mkv-t nézek én BD50-es filmekről írtam, de ha mkv-t nézek azt sem szoktam 15MBs alatt megnézni, a legtöbb BD rip. De nem is ez a lényeg, a 32"-es monitoron sem volt semmi kockásodás PowerDVD-vel. Meg nem is a mozizás az elsődleges számomra, hanem a nagy munkaasztal, mivel ekkora méretben nagyon kevés monitor van. Viszont a TV gyártók szerencsére gyártanak ebben a méretben is és biztos nem azért mert a kutyának sem kell. A hardforumon ezeknek külön nagyforgalmú topicja van.
"Backlight vs. Edge" Ezt nem igazán értem, a backlight mint háttérvilágítás mostanában az LCD-ken vagy full/direct LED, ami mátrix alakban van a képernyő mögött, az edge LED meg csak oldalt szélek mentén helyezkedik el. De mind a kettőt háttérvilágításnak (backlight) hívjuk. Vagy valamit félre értek? Vagy Backlit-re gondolsz? Mert az meg a full/direct LED.
-
blakey
titán
válasz
Technoman #2011 üzenetére
Online vásárlásnak minősül a netes megrendelés, függetlenül, hogy kihzta a futár vagy személyesen lett átvéve. Offline vásárlás amikor bemész és megveszed.
(#2012) samecG
Még akkor is neten kell megrendelni ha előtte bemész a boltba és meg is vennéd. Ilyenkor elvonulsz egy félre eső helyre és az okostelóddal megrendeled vagy ha nincs okostelód akkor hazamész és otthonról megrendeled. Én is megtanultam, hogy neten kell rendelni. -
blakey
titán
válasz
Technoman #2007 üzenetére
TV átmérőjével- TV képátlójával(#2008) samecG
Árulj már el egy-két fimcímet, stb, akár privátban is. Kiváncsi vagyok, mert nálam nincs gond, így látatlanba meg csak találgatni tudunk.14 nap csak online vásárlás esetén érvényes, offline vásárlás esetén 3 nap és csak meghibásodásra vonatkozik.
-
válasz
Technoman #2001 üzenetére
@Technoman
Ha kicsit tovább olvasod alatta ez van angolra fordítva: "This TV does not incorporate Q.Dot and is not compatible HDR or ISF, but offers a Full LED backlight on 65 "and 55", and Edge LED on the 40 "and 50". It incorporates a VA panel (no IPS) with Local Dimming (not Pro very few areas, but could offer a very good contrast native anyway)."
Bár én úgy tudtam, hogy a local dimming csak Full/Direct LED-el működik rendesen, és azért felel, hogy egyenletes legyen a fényerő a teljes képfelületen. Ezért kicsit értetlen vagyok én is. Sajnos a Panasonic oldalán, az adatok között nem írnak erről semmit. Egyébként 55" felett érthető, hogy nem edge LED van, ott már nagyon nagy lenne a felhősödés, kisebb méretben az edge LED még nem annyira zavaró.Az egérmoziról annyit, hogy szerintem, akkor jó a mozizás, ha a látóteredből minél nagyobb területet fed le a képernyő. Na most én a 40"-es képet max. 1 méterről nézem, mivel elsődlegesen számítógép monitornak veszem, ezért nekem ez elég nagynak hat. Általában az emberek 23-24" esetleg 25" néha 27" és ritkábban 32"-es monitorokat használnak az íróasztalon, ahhoz képest ez a 40"-es mammut méretű. Járt már nálam egy Benq BL3200PT, ami 32" és 2560x1440 WQHD VA paneles és az is már nagynak tűnt a korábbi 24"-es képest. Egyszer kell csak leülni egy ekkora monitor elé, többet nem akarsz kisebbet.
-
samecG
csendes tag
válasz
Technoman #1987 üzenetére
Válaszok :-) :
Samsung és Pana aktívval is próbáltam
Samsung az RF-es szemü. Típus: SSG-P51002
Pana: TY-ER3D4MA
Pana szemünél megjelenik az ikon, valamint Samsung szemünél is, ha bekapcsolom és elindul a film átteszem 3d-be, akkor elsötétülnek a lencsék. Elméletileg ezek is kompatibilisek a tévével. Ez jelentené az összehangolást is?
OU és SBS-el is próbáltam. De itt mit jelent, hogy átvált két sorossá?Valamint én tudom, hogy egy mkv sosem lesz olyan minőség mint egy Blu-Ray. De szerintem az mégsem kóser, hogy a filmekben a kontúrok duplák. Olyanok mint mikor régen az antenna rosszul volt beállítva a tévén és szellemképes volt. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha valahol a kép összerakása és 3d között lenne félúton a kép :-)
És ugyanilyen kategóriájú más márkájú tévén ugyanaz az mkv-nál nincs gond. Ott ahol tű éles a kontúr, ezen a tévén meg szellemképes. Ahol a fókusz van az okés, de a mellette lévő szereplő vagy tárgy kontúrja gáz. Es mondom a másik tévén meg ezek is okésak. De már arra is gondoltam, hogy hibás lehet a tévé. Mert szerintem itt is, vagy külföldi fórumokon már szétszedték volna, ha ilyen lenne a 3d. Vagy írtak volna róla valamit, hogy mondjuk nem teljesen jó. Mert hiba még az, hogy akármelyik USB-be dugom a mobilvinyót. Felismeri, de nem játszható le róla semmi. NTFS amúgy. 64 gigás Pendrive az meg okés. Ezért is gondolom még, hogy hiba lehet a tévével. -
válasz
Technoman #1990 üzenetére
@Technoman:
Itt olvastam, de más oldalon is találkoztam vele, hogy a kisebbek edge led-el fognak kijönni, bár nem tudom mennyire hivatalos az infó. A direct led-nek csak jobban örülök. Igazából nagy monitort (az, hogy TV is az nem nem olyan fontos, mert előfizetésem sincs semmilyen TV szolgáltatásra) kerestem, de a Philips BDM4065UC-m kívűl nem találtam 40"-t, azzal meg vannak gondok. kb. 1 méterről fogom nézni, ami nekem pont ideális ~110ppi, oprendszert sem kell skálázni, bár legtöbbször linuxot használok, ott meg nincs ilyen gond. Másik fontos dolog a VA panel, IPS nálam nem játszik, de erről most ne nyissunk vitát, kinek mi jön be. Azonkívül van pár BD50-es 3D filmem, amit szeretnék 3D-ben is élvezhetően nézni. Láttam androidos TV-ket, de azok nem jöttek be, a Firefox OS meg érdekes megoldás. Szóval amint kijönnek az AMD R390-es kártyák szeretnék egy ilyen kombót összehozni. Amiket olvastam a CX700-as sorozatról, azok mind tetszenek, még az ára sem vészes nálunk. -
blakey
titán
válasz
Technoman #1957 üzenetére
Half OU, SBS és minden ami nem eredeti okozhat anomáliákat. Tehát ha eredet 3D-t nézünk akkor sokkal kisebb az esélye a rossz minőségű anyagnak, persze nem kizárt. 3D-t csak Blu-ray-en nézek, ha nincs akkor 2D, uh., igen, a minőséget nem egyéb fájlok alapján kell megitélni.
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman #1955 üzenetére
Kiegészítve Blakey írását még azzal (most jutott eszembe), hogy abban az esetben-eléggé elítélhető módon
- ha nem gyári, 3D-s BD lemezzel próbálkozol, hanem a T-betűs dologgal, aminek ...orrent a vége. Na ott előszokott még ilyen fordulni, főleg, ha a 12 éves "vérpistikés", papa gépén mókolt, 3D-s verziót töltögeted le. (már találkoztam ilyen borzadályokkal)
-
törölt tag
válasz
Technoman #1936 üzenetére
Leírtam már, van VA, IPS, sőt harmadik típusú is, de ez most mindegy. Én jelen időben is tudok összehasonlítást végezni. De nem is kell nekem hogy legyen. ott van a tesztoldal videója, ami szemlélteti a két panelt ahogy fordítják jobbra-balra.
Ehh, nem tudsz olvasni a sorok közt?
Az csak egy frappáns válasz volt a kérdésedre: NEM akarom újra kezdeni a vitát Nem toltam rád, már én is csak beszálltam, mert aki szokott, most is az kezdeményezett: (#1930)
Tekintettel..... igen, ezért nem kellene neked is az IPS- VA vitát generálni (a kvázi összehasonlításodra gondolok, ami az összes tesztoldalnak ellent mond), arra elég egy elvakult is ide. Nyílván lényegtelen kérdésről van szó, mert szemből nézi mindenki a tévét.
ht42 Egyet sem?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Technoman #1928 üzenetére
Nem is kell olyan lehetetlen szögből nézni a Tv-t, ellenőrzésre ellenben jó lehet. Mondjuk én a sajátomon (nem Pana), főleg ha fekete is van a képen már némi kisebb mértékű változást látok, ha átülök a kanapé másik sarkára (az egyik sarka a Tv középpontja körül van sacc / kB, a másik meg kB 2,5-2-7 méterrel arrébb, mindezt 2,5m távolságból. Ettől függetlenül egyáltalán nem zavaró.
Isten ments még egy sokadik és parttalan IPS vs. VA vitátó! Csak azt felejtik el mindig a kedves vitatkozó kollégák, hogy egyik sem tökéletes és az igényeik sem biztos, hogy fedik egymást.
-
törölt tag
válasz
Technoman #1932 üzenetére
Ha nem akarod, hát ne is kezdeményezz. Hagyni kellene ezt az állandó VA magasztalást is. Nagyon jók az IPS-es Panák is. A Panasonic topikosok nagyobb részben IPS-es tévét használnak, legalább erre legyél tekintettel.
Dave567, Miért kotyogsz bele már megint mások beszélgetésébe? -
ht42
senior tag
-
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Technoman #1898 üzenetére
Ezek szerint ennyire rossz a hangminősége, hogy még egy sima tv műsor is élvezhetetlen vele? mert valaki azt írva(az igaz, hogy ez a hsz már jó pár hónappal ezelőtt íródott), hogy "Szokol rádió feeling", meg hasonlók, de természetesen a blu-ray filmeket házimozin nézném és csak a sima TV műsorok lennének a tv hangszóróival használva, amiken általában sima Stereo hang van, arra azért gondolom még megfelel ezen típusú Panasonic TV hangminőség nem?
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Technoman #1882 üzenetére
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a számomra hihetetlenül részletes leírást és tapasztalatot, és természetesen blakey neked is, úgyhogy még a hangot kipróbálom majd az Auchan-ben és ha jó akkor meg is veszem, remélem hasonló pozitív dolgokról tudok majd beszámolni róla mint ti.
-
-
ht42
senior tag
válasz
Technoman #1890 üzenetére
Hát erről a témáról napokig lehet beszélni...
Gondoljunk arra, hogy a napocska folytonos spektrumát elő kell állítani egy olyan készülékkel, ami csak 3 nagyon keskeny frekvenciasávot tud összesen.
Ez még semmi. Fekete-test sugárzást kell tudnia előállítani, mint a Napnak (lehet, hogy egyeseknek furán hangzik, de a Nap fizikai értelemben fekete-test), a megfelelő freki-intenzitás függvényt kell követnie.
Ez még mindig semmi. Tudnia kell alkalmazkodni a szem és az agy színlátásához, ami nem egy egyszerű dolog, gondoljunk csak arra, hogy látunk olyan színt is (pl. bíbor) ami egyáltalán nincs a spektrumban, tehát olyan inger nincs, csak érzet. A színérzetünk még a tárgyak alakjától és környezetétől is függ.
És még csak a színekről volt szó, hol vannak a mozgások... ?
Csoda, hogy szívnak a tévégyártók?Szubjektivitás: Majd próbáld ki, akármelyik beállítást, a szemed előbb-utóbb hozzászokik, és akkor az lesz a természetes. Az agy kompenzál, emlékei vannak a tárgyakról, ha elég ideig nézel egy lila fejű bemondót, végül bőrszínű lesz a feje többé-kevésbé.
Nekem elég rossz a szemem, inkább a műszernek hiszek, bár pumma szerint a számok nem számítanak
Valamelyik nap meccset néztem az új beállításokkal és olyan furcsának tűnt a fű színe, túl zöld volt. No mondom ez a beállítás se ér szar se. Aztán kinéztem a kertbe, és a mi füvünk ugyanolyan színű volt. No erről ennyit... -
blakey
titán
válasz
Technoman #1882 üzenetére
Azért nem annyira egyszerű a válasz.
Bizonyos mértékben szükség van rá, tehát hiszek bennük abban viszont már nem, hogy a számok valóban fedik a valóságot, tehát nem érdekel, hogy 800-1000-1200Hz, az érdekel, hogy legyen benne interpoláció és BFI, használom, jót tesz a mozgásmegjelenítésnek.
Kalibrálás:
Az nem jó ha pirosas, zöldes, netán kékes a kép, semlegesnek kell lennie, tehát olyan jelenetnél ahol a rendező zöldes képivilágot álmodott meg akkor az zöldes legyen, pirosnál pirossas és így tovább.
Az avforumsos beállítás közel tökéletes, legalábbis nálam, a monitorom is kalibrált és közel azonosak. Az itt közzétett beállítást még nem próbáltam. Amúgy ezek műszeres beállítások, tehát ha valaki a zöldesre bukik vagy netán a pirossasra, akkor egy picit teker rajtuk és kész.
Ha pirosas v. zöldes akkor ábrákkal ellenőrízni lehet, hogy valóban így van-e.
Itt meg lehet nézni, hogy minden négyzet látszik-e.
Innen le lehet tölteni kalibráló videókat.
A lényeg, hogy a fehér háttér előtt villogó vízszintes oszlopok szürkék legyenek és ne menjenek el semmilyen írányba. A fehér szintén fehér maradjon, a fekete meg fekete.Szóval nem mindegy, hogy milyen forráshoz kalibráljuk a megjelenítönket. Azt kell mondanom, hogy nálam az avforumsos beállítás nagyon jó, egy-két beállítással szinte tökéletes, nálam, uh. hétvégén kipróbálom az itt közzé tett beállítást is és utána többet tudok mondani, de ahogy korábban írtam, nekem a 22-es háttérfény annyira alacsony, hogy rengeteg "csuszkázás" kell ahhot, hogy kompenzáljuk, ezért van ennyi adat elállítva. A 640-es szürkeskálája nagyon jó gyári értékeken is, azon csak finomítani kell, legalábbis 30-40 közötti fényerőnél, a többi valószínűsíti a jó sok állítgatást.
-
blakey
titán
válasz
Technoman #1875 üzenetére
Helyesbitek
, nincs valós 100Hz-es panel, minden LCD panel 50 Hz-es, azt szoktuk "valós" 100Hz-esnek hívni amelyik interpolál, tehát van benne ilyen lehetőség. A t9bbi magas Hz sem feltétlen kamu, mert további algoritmusokkal "javítják" a megjelenítést, az egyik ilyen a BFI (Black Frame Insertion).
Ami a hangot illeti, leírtam, vállalható a hangja, sőt hangszín segítségével finomítható, nem nevezném rossz hangzású tv-nek.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Technoman #1875 üzenetére
Nagyon szépen köszi neked is a részletes választ.
A készüléket ma az Auchan áruházban volt lehetőségem megtekinteni, m1HD adás ment rajta, aminek szerintem elég szép volt a képminősége, de sajna hangot nem tudtam tesztelni, mert az összes tv némítva volt, de majd ezt legközelebb akkor bepótolom.
Blu-ray lemez alatt természetesen az eredeti gyári film lemezeket értettem, de akkor elmondásod szerint ezeknél nem lesz elmosódással probléma, és köszi, hogy a valós Hz számot is megírtad, mert 100Hz nekem bőven elég, hiszen Sony és Samsung tv-ket nézegettem eddig és azoknál a "valós" Hz ezen árkategóriákban csak 50Hz volt, és árban is többe (180-200e Ft között) kerülnek az ugyanilyen méretűek mint ez a Panasonic TX-48AS640E.
1TB-os külső HDD-vel szerintetek minden gond nélkül meg fog birkózni? Olvasom még itt a hsz-ekben, hogy a 720p-s mkv videók lejátszása nem igazán megy neki, ez még mindig aktuális vagy ezt már javították a legfrissebb firmware-val?
Magyar szervizt tekintve egyébként milyen a Panasonic? Remélem nem kell a vásárlás után hosszú évekig szervizbe vinnem, de azért még vásárlás előtt szeretnék a lehető legtöbbet megtudni erről a márkáról, mert sajnos eddig nekem a TV-ket tekintve a Panasonic-ról szinte 0 infóm van minden tekintetben, illetve Samsung-nál elég sok "szürke import" TV van forgalomban, amit nem hivatalos magyarországi Samsung garanciával adnak, de gondolom ha Auchan áruházban veszem ezt tekintve nem lesz gond, mert elvileg hivatalos gyártói garanciával hirdetik. -
blakey
titán
válasz
Technoman #1866 üzenetére
Amúgy ebből látszik, hogy nem minden készüléken működik egy adott beállítás, nálam pl. az avforums-os beállítás közelebb van a semlegeshez, mint bármelyik színhez, de ki fogom próbálni ezt is.
ht42
Pontosan ezért kell 0-ra állítani, ugyanis HD esetén csak művileg élesít valamit ami nem tesz jót, nem ártana ha a gyártók eleve 0-ra tennék, amúgy az az alap. HD esetén csak gyakorlott szem ill. megfelelő ábrák (csíkos) mutatják meg az eltéréseket. Színekre természetesen nincs hatása, de a képminőségre igen. -
spidersoft
senior tag
válasz
Technoman #1860 üzenetére
...ráadásnak a szervizek általában csak egy vagy nagyon kevés típussal foglalkoznak (márkaszervizek). Hordanak hozzájuk mondjuk három márkát, amiből nagyon sok a két márka, a harmadikból meg, mint ahogy mondod is, egyébként is alig adtak el, így százalékosan lehet, hogy abból a típusból több hibásodik meg annak ellenére, hogy tizedannyival találkozik a szervizes.
A másik három-négy nagy márkával meg szinte nem is találkozik, mert azokat szimplán más szerződött partnerhez hordják a boltok és más van a kézikönyvben is, és csak elvétve tolja be egyik-másik markikanéni a nem-márkahű trubadúrládáját.
-
LittleSami
csendes tag
válasz
Technoman #1851 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor nem jelemző a probléma vele? Pl: panel hiba, szoftver hiba es egyebek. Csak azért kérdeztem mert volt egy Philips tv-m (tudom hogy nem Pana) és bedöglött, mikor bevittem a szervízbe nagyon sok Philips tv volt bent amik hibásak voltak! Azt mondta a szervizes hogy nagyon sok Philips és Pana tv-t visznek be panel hibával mert seria hibások!
-
blakey
titán
válasz
Technoman #1856 üzenetére
Egyszer sem, nagyon passzentos, pontos az illesztés, azzal nincs gond, sőt nagyon kényelmes. 7e az edigi-be. Gépet kellett vennem a gyereknek és hétvégi akcióban annyi kedvezményt kaptam rá, hogy belefért a 2 szemüveg ill. egy fekete hp patron, így annyiba került az egész, mint hétfő óta a gép.
Akár mondhatnám, hogy ingyen volt.
-
blakey
titán
válasz
Technoman #1774 üzenetére
Tegnap kipróbáltam a samu szemüvegeket, azon kívül, hogy idióta az "összeszerelés", "miért nem normál módon működik"
elven kívül teljesen rendben van, sötétben semmi villogás, lehet, hogy a beállításoknak köszönhető, de tökéletesen érzékelhető a 3D és azonnal kapcsolodtak egymáshoz. Nincs semmilyen kijelzés csak a szemüvegen lehet látni, hogy ki vagy bekapcsolja az ember. Megéri azt a pénzt.
-
törölt tag
válasz
Technoman #1772 üzenetére
Hasonló, ok nélküli kötekedés volt a Samu topikban is, majd olvasd el.
Csendesen kérődzik, igen jámbor fajta, Pedig éhes borja nagyokat döf rajta, Talán felfúvódott szegény pára.
A dedós vitájának meg semmi értelme, mivel olyan nem létezik, hogy melyik a jobb tévé, vagy panel, vagy bármi, mert sokféle szempont van. Mikor, hol és kinek mire melyik a legjobb, az nagyon egyéni dolog, nem mérhető úgy mint a 100 méteres síkfutás. -
ht42
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged