Új hozzászólás Aktív témák
-
superg
senior tag
Visszaolvastam,ha jól értem ez vga függő probléma.Nálam sincs semmi probléma,most direkt kipróbáltam tök ugyanaz mint monitoron be tudok lépni a Biosba is semmi csíkozódás,lejátszás is tökéletes.Intel i3-4330 intergrált vga és AS640-es
Boxról is elég durva dolgokat írtok , bő 1 éve használok egyet vele néha timeshift-re semmi probléma,igaz van néhány 4.3 műsor amit széthúz bármire is állítom az STB-t de ezt az STB hibájának tudom be. -
blakey
titán
Én is sokadjára "mondom" értem, nem kell többször leírni, nálam nincs ilyen, szerencsére. Már rég eladtam volna ha ilyen lenne vagy visszaadtam volna az eladónak.
Amúgy ennek szívesen utánanéznék, hogy miket írtak a tv-dre, mert érdekel, én hiába nézem, az enyémnél nincs ilyen hiba.
-
blakey
titán
Sajnos biosba nem tudok belépni, mac-ket használok.
Elhiszem, hogy nálad van ilyen hiba, vagy kezo0-nál lassan vált felbontást, de ezekkel a hibákkal nem találkoztam, szerencsére.
A mai világban sokmindent figyelembe kell venni, más gyártóknál más hiba fordul elő. Én egyelőre úgy vagyok, hogy eszembe sem jutna másik gyártótól venni, mindegyik gyengébb nála, legalábbis abban a kategóriában, de némelyik magasabb kategóriásnál is jobb. Tavalyi modellek már nem DTS képesek, pl., de mindegyik gyártó butítja a tv-it, valamivel mindig spórolnak. -
blakey
titán
Az egész reagálásom lényege, hogy nem általános Pana jelenség, ha az lenne akkor nálam is jelentkezne, lehet, hogy a 2015-ös szériákra jellemző, de a 2014-es (AS640) modellekre nem feltétlenül, kipróbáltam egy laptoppal és semmi jelerősség vesztést nem tapasztaltam. Én elhiszem, hogy nálad nem jó, de azt nem, hogy általános Pana betegség lenne, Pana plazmásoknál sem nagyon olvastam ilyet, pedig követem a dolgokat.
Ha ennyire nem jó nálad, akkor meg kell vállni tőle, felesleges szenvedni, szerintem.(#3925) kezo0
Na, ilyen sincs nálam, azonnal vállt a megfelelő formátumra, 1 máspodperces sötétedés után. A UPC box hibája, hogy később jelenik meg a kép, ezt minden tv-n kipróbáltam (Toshiba, LG, Panasonic), állítsd fix 1080i-re és semmi gond nem lesz.
Milyen 2014-es modelled van? -
kezo0
addikt
Nálam van egy olyan jelenség is, amit eddig nem említettem.
Amikor a HDMI-n a tévébe érkező jel más formátumra vált (pl. egy HD műsor után SD-t akarok nézni vagy épp fordítva, vagy mondjuk egy 720p-s forrás után 1080p-s filmet), akkor nagyon sokszor előfordul, hogy a tévé képe nem vált egyből a másik formátumra, hanem rövid elsötétülés után (ami még normális lenne ilyenkor) csak szürkésfehér, villódzó képpontokat mutat, azaz igazi klasszikus "hangyafocit". Ez eltart 4-5 mp-ig, majd a kép elsötétül, és újabb pici gondolkodás után végre átkapcsol az új formátumra. Olyan is van, amikor képformátum-váltáskor egymás után többször (!) is lefut ez a ciklus, tehát elsötétül - hangyafoci - elsötétül - hangyafoci - elsötétül - hangyafoci - elsötétül, majd végre megjön a kép az új, megfelelő formátumban. Szerencsétlen esetben 20-30 mp (!) is eltelik, míg a tévé végre képes kiadni újból a rendes képet. Na most el lehet képzelni, milyen az, amikor a UPC-s boxon kapcsolgatva egy SD adásról egy HD-ra váltok, a tévé meg eljátssza ezt a fél perces szerencsétlenkedést, mire képes megjeleníteni az újonnan kiválasztott adás képét...
Finoman szólva bosszantó, de már beletörődtem, hogy ez a tévé ilyen. Korábban volt már két Panasonic plazmám is, és jelenleg is van egy kicsit régebbi (talán 2011-es vagy '12-es évjáratú) Panasonic LED LCD-m is, de ilyet egyik sem csinált soha, csak ez a 2014-es modell. A képe viszont piszok jó, amire újra és újra képes vagyok rácsodálkozni, szóval inkább elviselem ezt a kis idegesítő hülyeséget tőle. -
blakey
titán
A földelés pont nem érdekel, mert a HTPC kivételével (bár az sem biztos), többnyire nincs földelés a hálózati csatlakozásnál, viszont a pillanatnyi hálózati ingadozás gondot okozhat, nálam az antenna csatlakozásoknál van földhurok leválasztó, így nem éri áram a tv-t az antenna csatlakozás felöl, nagyon sok gondomat megoldotta, a gondok nem a Panasonic tv-nél kezdődtek hanem régen és akkor úgy döntőttem, hogy ez a megoldás működhet, és működik. Sehol nincs felesleges kóboráram.
Mindent elolvasok, nem kell visszaolvasnom, de ha nálam nincs HDMI gond akkor már nem általános jelenség, ennek okát meg kell vizsgálni, de nem feltétlenül csak a tv HDMI része lenne a hibás. Első körben másik hálózati csatlakozóba tenném a HTPC-t, tehát ne onnan kapja az áramot ahonnan a tv, alkalmaznék ferrit gyűrűket vagy olyan kábelt vennék amelyiken van ilyen, nekem a tv-be csatlakoztatott HDMI-kábel ferrit gyűrűs ill. ott a földhurok leválasztó ami hasznos antenna csatlakozásakor.
-
kezo0
addikt
Szia,
korábban én is tapasztaltam a saját 58AX800-asomon hasonlót, le is írtam szépen az ügyfélszolgálatnak (több levélben is, mert elég sokáig nem reagáltak, és közben voltak újabb észrevételeim), akkor most idézem is az idevágó részeket,vastaggal kiemelve a lényeget:"... A tévére rákötöttem egy USB-s külső HDD-t, és miután ezt leformázta magának a tévé, szépen tud rá műsorokat rögzíteni, akár előre beprogramozva is. Kár, hogy műsorrögzítés alatt az éppen felvett csatornán kívül nem lehet a többit nézni, mert ugye a kártya egyidőben csak egy csatornát tud kikódolni.
... Sebaj, gondoltam, hiszen mialatt a saját tunerjéről épp rögzít a tévé egy műsort, én közben majd nézek rajta a HDMI-bemeneten keresztül rákötött boxon egy másik műsort. Csakhogy műsorrögzítés alatt időnként a tévé HDMI-bemenetére sem lehet átváltani, és nézni egy külső forrás jelét, mert ilyenkor azonnal megáll a műsor rögzítése a saját tunerről. Ezt viszont nem értem, miért van... Ráadásul véletlenszerűen fordul elő, mert pl. tegnap du. a tévének sikerült felvennie egy műsort a saját tunerről, miközben a HDMI-bemenetén keresztül végig egy másik programot néztem, este viszont azonnal megállt egy másik műsor rögzítése, amikor a tévé HDMI-bemenetére kapcsoltam a műsorrögzítés közben.
Kérdésem: ez vajon normális (és akkor miért van), vagy egyedi hiba lehet?
...
Megjegyzés: ez a tévé ugyebár tud kétablakos PaP üzemmódot, és azt veszem észre, hogy amikor egymás mellett jelenítem meg az egyik HDMI-bemeneten érkező jelet és a tévé saját tunerjének a képét, akkor a saját tuner képe még jobban kockásodik, mint egyébként, sőt, egyes adóknál teljesen szétesik - pedig ilyet nem csinál, amikor csak a saját tuner képe van teljes képernyőn megjelenítve. Mintha a HDMI-bemenetre váltáskor a háttérben a tévé saját tunere nehezebben birkózna meg a csatornák vételével és/vagy kikódolásával. És lehet, hogy a műsorrögzítés is ezért áll meg ilyenkor. De szerintem ez nem normális... Vagy ha az, akkor nem értem, miért történik, mindenesetre eléggé korlátozza a készülék általam tervezett használhatóságát.
...
Kiegészítés: a fenti levelem óta koax-kábeleket és csatlakozókat cseréltem, így már nem kockásodnak a tévé tunerjével vett csatornák, és amikor a HDMI-bemenetre váltok, akkor sem áll meg a háttérben a műsorrögzítés. Ami nem jelenti azt, hogy ilyenkor nem esik vissza a tuner által érzékelt jel szintje, csak azt, hogy most már ez a kisebb jel is elegendő ahhoz, hogy ne álljon meg a rögzítés. Tehát a HDMI-bemenetre történő átváltáskor valószínűleg ugyanúgy visszaesik a jel, csak mivel magasabb értékről történik ez a visszaesés, így már nem okozza a levelemben leírt problémát. Mindazonáltal furcsa, és nem normális jelenség."Szóval az én problémám megoldásához elég volt annyi, hogy erősebb jellel kezdtem táplálni a tévét, ezért azóta amikor a HDMI-bemenetet használom, az erősebb beérkező jel miatt a jelszint esése sem eredményezi a kép szétesését vagy kockásodását a DVB-tunerrel vett adásokban (holott a jelszint valószínűleg ugyanannyit esik ilyenkor, mint korábban).
Végül már a Panasonic egyik magyarországi főmuftijával leveleztem, aki erre a jelenségre a következő választ adta: "A HDMI bementre váltáskor visszaeső jelszintért nagy valószínűséggel a készülék vezérlőszoftvere felelős. Rákérdezek a gyárban, hogy ezt tudják-e orvosolni."
Ez tavaly áprilisban történt, azóta sem kaptam rá további választ, de mivel nálam végül ez a hiba a tévé erősebb jellel való táplálása miatt időközben már nem okozott gyakorlati gondot, ezért nem is forszíroztam tovább a kérdést... De a jelenség létezik, efelől semmi kétség. -
asanotadanob
tag
-
Technoman
őstag
Z10N
Bocsi , kicsit kihasználtam a hosszú hétvégét
Szóval az árazás. Horror (még) Összehasonlításként a kifutó, csúcs 2D-s TX-42AS600-as 130-ért vihető. Ellenben pld az új TX-40CS520 170.000.- ba kerül (nagyjából egy szinten van, de kisebb)
Tehát, a többi típusra is vetítve úgy 30-50%-os az eltérés. Bonyolítja a dolgot, hogy a Pana (ugyebár) 2015-ben már inkább 4K-ba nyomul, ott megint más az értékkülönbség (hál' istennek pozitív értelemben)samecG
A hiba ott lehet, hogy te a "régi" típusú aktív szemcsivel próbálkoztál (Infra), ezekhez meg már 2012 óta a Bluetooth szabványú szemcsi kell. Keresd az "RF" logót a szemüveg dobozán. -
-
spidersoft
senior tag
telefonnal felvettem, de nem hallani jól... ettől magasabb hangja van. igazából nem hangos, nem zavar, csak fura
pause közben is csinálja, hangerő állító gombra vagy mute-ra elhallgat.
-
superg
senior tag
Ips-nél is megvan ugyanez a gond.Amiről kollega írt az nem is a betekintési szög,hanem a glow(felfénylés).A fekete nem szemből nem fekete.Vagy kékül vagy szürkül stb.Va-nál IPS-nél is megvan,paneltől függ hogy épp milyen színben pompázik,de a feketétől távol van.
IPS a szines tartalmaknál jobban tartja a színeket az tény
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest