Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vaakuum #42202 üzenetére
A gond az, hogy ezzel a 1803-as update-el kikerült a rendszerből a HomeGroup, vagyis az Otthoni csoport. Hogy milyen megoldás vagy workaround van erre, azt perpillanat nem tudom, lehet érdemes lenne a Windows 10 topikba is benézni, és ott is utána érdeklődni ennek, főleg mert mert ez így már nem is annyira hálózati probléma, sokkal inkább az oprendszerből fakad.
-
válasz
Marci112233 #41907 üzenetére
Mappa jobb egérgomb. Tulajdonságok, megosztás fül. Windows Millennium óta így csinálom. A nyomtatók is megoszthatók.... Az otthoni csoportot a megjelenésekor kipróbáltam, de nem volt egy jó döntés egy vegyes hálózatban. Linux nem kezelte, XP nem kezelte, így maradt az egyszerű smb.
-
Beni2360
félisten
válasz
Marci112233 #41907 üzenetére
Itt mintha írnának a fájlok és nyomtatók megosztásáról.
A HomeGroup használata helyett mostantól megoszthatja a nyomtatókat, fájlokat és mappákat a Windows 10 rendszerbe épített szolgáltatások használatával:
- Hálózati nyomtató megosztása
- Fájlok megosztása a Fájl Explorerben -
waveson
tag
Sziasztok!
Van egy Supermicro-s gépem, amiben gyárilag volt egy 10 Gigabites hálózati kártya.
Mivel nem volt 10 gigabites switchem így nem is foglalkoztam vele, az alaplapi két "Intel(R) I210 Gigabite Network Connection" eszközkezelőben így nevezett alaplapi hálózati kártyát használtam/használom.Most azonban kellene már a 10Gigabites hálózati kártya, Windows 10 szépen fel se ismerte, így letöltöttem hozzá a drivert.
Intel(R) Ethernet Controller X540-AT2 néven találtam meg az AIDA-ban, innen szedtem drivert: https://downloadcenter.intel.com/product/60020/Intel-Ethernet-Controller-X540-AT2
Feltelepíti, bár elég sokat szórakoztam vele, mert közölte hogy időtullépés miatt nem sikerült a telepítés, aztán letöröltem, végül feltelepedett.....
És itt jön a probléma...Egyrészt nem látja a hálózati kapcsolatokban, kb mintha a videókártya lenne és azt akarnám én hálózati kapcsolatokban látni..És magában az eszkökezelőben is alig van róla infó,míg az alaplapinál 2 sornyi fül van, Link Speed Power management Teaming stbstb, addig itt gyakorlatilag csak egy "Speciális" fül van, amiben azért látszik hogy hálózati kártya...
Szóval, hálózati kártya elviekben feltelepítve, ha aida jó infót írt akkor jó drivert is szedtem, de gondolom ha a driverre baj lenne akkor nem települt volna (bár nem ment simán..), és egészen egyszerűen nem látom a hálózati kapcsolatok között (win10 pro), ha beledugok hálózati kábelt, akkor zölden világít meg villog, de semmi nem történik...:/
A szolgáltatásoknál bekapcsoltam azt a funkciófigyelő akármit, mind a kettőt, de semmi nem változott. -
n.norbi
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hálózati beállításokkal kapcsolatban.
Adott két otthoni gép. Egyiken win 10 a másikon pedig win 7. Mindkettő routeren keresztül csatlakozik az internethez kábel segítségével. Router: Asus RT-AC51U Wireless router, AC750
Próbálkoztam beállítani a hálózatot, hogy fájlokat másoljak egyik gépről a másikra de nem jártam sikerrel.
A két gép elvileg látja egymást. Pingelésnél nincs vesztett csomag. Ha megnyitom a Windows intézőt akkor a hálózatoknál kilistázza a másik gépet.
Ha a win 7es gépen az intézőben rákattintok a hálózatnál a másik gépre felhasználót és jelszót kér. Semmi ilyet nem generáltam korábban.
A win 7es gépen ha otthoni csoportot hoznék létre hibaüzenetet ad, hogy nem lehet létrehozni. A win 10es gépen ezt meg tudtam tenni.Mit tehetnék?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Van egy viszonylag triviális dilemmám, ami rég kísért, mert nem látom át teljesen a dolgot. Ma más miatt át kellett néznem a tűzfalszabályokat és megint fennakadtam ezen a soron (*nat):
-A POSTROUTING -j MASQUERADE
A leírás, amit annak idején a nulláról indulva követtem (Gentoo WiKi - Home Router), az általam is érthető következességgel a WAN interfészre limitálja ezt a szabályt:iptables -t nat -A POSTROUTING -o ${WAN} -j MASQUERADE
... viszont később praktikus okokból fontossá vált, hogy a külső DNS címen át (ami dinamikus IP-re mutat) is el lehessen érni pár gépet a helyi hálózaton belülről is (hogy el lehessen menteni a DNS címet a hordozható eszközökön és bárhonnan működjön az elérés). Mikor feltűnt, hogy ez nem működik, hamar eljutottam oda kis olvasgatással, hogy miért, és ekkor egyszerűen kivettem ebből a szabályból az interfészt, majd úgy is veszett "örökre", miután működni kezdett a dolog és azóta is furdal picit, mikor meglátom, hogy van-e ennek valami számottevő hátránya (akár biztonság, akár teljesítmény szempontból). Abszolút nyugodtan hagyhatom így, vagy mit nézzek meg, mint "szélsőséges eset", ahol ez számíthat (csak nem biztos, hogy eddig épp kiszúrtam, ha gondot okoz)?És ha már írok, egy másik furcsaság, ami régóta így van (csak azért nem üldöztem sokat a bakit, mert pont elég az 5Gbps is). Idő közben már kicseréltem egyszer a NIC-eket a két gép közt (kíváncsiságból, hogy ez megfordul-e) és kábelcsere is volt (mikor hosszabb kellett), de mindig ebbe az irányba asszimetrikus a sebesség:
PS C:\Program Files (user)\iperf-3.1.3-win64> .\iperf3.exe -c 192.168.1.11
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-10.00 sec 5.22 GBytes 4.49 Gbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 5.22 GBytes 4.48 Gbits/sec receiverPS C:\Program Files (user)\iperf-3.1.3-win64> .\iperf3.exe -c 192.168.1.11 -R
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 11.0 GBytes 9.42 Gbits/sec 0 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 11.0 GBytes 9.42 Gbits/sec receiver(A "szerver" oldal Gentoo Linux, a "kliens" Windows 10)
Az egyetlen "babrálás" linux oldalon van a QoS miatt, minden más alapértelmezett konfiggal fut:
ethtool -K enp1s0 gro off
Erre állítólag szükség van akkor is, ha csak a WAN felé akarok fq_codel-t és HTB-t. -
bPatrik0521
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az ügyben hogy nem megy a vezeték nélküli képernyő kiterjesztés két gép között. Windows 10-es gépekről van szó, asztali gép képét szeretném a laptopra kiterjeszteni. Úgy tudom hogy vezetékesről wifis laptopra nem lehet kiterjeszteni. Próbáltam is, de nem ment. Most beszereztem egy wifi adaptert az asztali géphez de így se igazán működik. Annyit sikerült elérni hogy 1x kiírta hogy csatlakozott, a laptop képe szürke lett majd pár másodperc múlva megszakadt. De addig se működött igazán, csak szürke kép volt. Se előtte, se utána többet nem jelent meg az action center > connect menüpontban. Próbáltam úgy hogy a laptop a routerre volt csatlakozva, úgy hogy az adapterrel osztott hálózatra csatlakozott, úgy hogy semmire se, és sehogy se megy...
Minden youtube videóban 1 pillanat alatt csatlakozik mindenki, én már temérdek órát elpazaroltam erre. Mi hibádzik a dologban? Connect app és dxdiag szerint támogatja ezt a funkciót, illetve a miracast-ot mindkettő.
Asztali gép: i7 7740x, 8GB RAM, MSI x299 Raider, GTX970, TP Link TL-WN823N adapter, Win 10 Pro
Laptop: Microsoft Surface Pro 4, i5 8GB RAM, Win10 Pro -
cyber86
őstag
A windowsos fájlmegosztást azért szeretem, mert nem kell külön program hozzá és elvileg úgy van beállítva a hálózat, hogy ha egy új gép csatlakozik rá az is eléri a server gépet és módosítani is lehet az adatokat így nem kell oda mennem mindig a server géphez ha törölni akarok valamit. A munkacsoport egyezik. A hálózati profil is magánra van téve. Szóval nem tudom miért nem látni ja meg az a fura, hogy saját magát se látja.
-
Lacir
csendes tag
Üdv.!
Egy cég telephelyén 2db ugyanolyan számlázó programot használunk.
Ezek a programok külön-külön helyi hálózaton vannak. Mondjuk Cég1 belső háló, Cég2 belső háló
Az operációs rendszer mindkettő belső hálón Windows server 2003 (tudom már nem támogatott rendszer, de ez van)
és különböző számú kliensek, melyek fix IP-vel és DHCP-vel is csatlakoznak hozzájuk.
Egyik kliens sincs tartományba léptetve, MUNKACSOPORT-on keresztül működik a file megosztás
Van még egy vegyes halmazállapotú hálózat (Cég 3) belső IP címekkel, melyek az internetre is kimehetnek UPC combo boxon keresztül
A UPC belső IP címe 192.168.0.1 (DHCP-t is ad Cég 3-nak)
Cég 3 IP címek 192.168.0.2-től indulnak
Cég 2 IP címek 192.168.1.2-től indulnak (DHCP-t is kap Cég 2 Windows server 2003-tól)
Cég 1 IP Címek 192.168.1.100-tól indulnak (DHCP-t is kap Cég 1 Windows server 2003-tól)
Ugye címütközés most nincs mert nem látják egymást a hálózatok.
A kérdésem: meg lehet azt oldani 4 hálókártyával (1 külső az internet felé, 3 belső a helyi lanok felé), hogy a UPC boxon keresztül kilássanak az internetre?
Ez egy asztali gép lenne linuxos tűzfal programmal és külön külön állítható szabályokkal.Lacir
-
somasz
addikt
válasz
ArthurShelby #41206 üzenetére
Hálózathoz csatlakozáshoz kell jelszó, vagy windowsba bejelentkezéshez?
-
L_ajos
őstag
válasz
Dark Archon #41185 üzenetére
Akkor egyszerűsítek én is
Modem - M
Tenda router ( a modem után az első ) - R1
TP-Link ( a Tenda után a második ami majd adná tovább a netet a számítógépnek és a PS4-nek ) - R2M megy R1 Wan mjad LAN-on továbbad R2-nek ahol elakadok a leírás szerint, mert ha R2 nem WAN akkor nem is talál hálózatot, ha R2 WAn akkor megtalálja mint hálózat és a windows azt írja "internetelérés" de mégsincs net.
Most ítt tartok
-
Ricco_hun
senior tag
Na, most már megint újra látom a "Hálózat" résznél a gépneveket, de a windows rendszerbiztonság felhasználónevet és jelszót kér, holott egyik gépen sincs beállítva jelszó amit a windows indulásakor kérne.
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
Egy Debian alól futó samba megosztással lenne egy kis gondom.
A hálózaton minden pc látja a megosztást, be tud lépni, tud írni/olvasni. Egy usert használ mindenki.
Viszont van egy hálózati nyomtató, ami a samba megosztásba scannelne, a hálózat felderítője látja is a megosztott mappát, de nem fogadja el a username/passwordöt (authentication failed). Nyomtatni mindenki tud róla.Ha látrehozok egy megosztást bármelyik windowsos PC-n arra gond nélkül csatlakozik.
A nyomtató üzemeltetője szerint a Debian samba szerverrel lehet valami.
A netet már végigböngésztem, de nem találtam semmit. Tud nekem valaki valami ötletet adni?
Köszönöm!
-
makosteszta2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Windows 10 hálózati mappa és nyomtató megosztásában. A legújabb verzió feltelepítése után az addig remekül működő megosztások és gépek eltűntek.
Az ilyenkor szokásos beállításokat elvégeztem. Magánhálózatban és Nyilvános hálózatban is beállítottam a speciális beállításokat. Kikapcsoltam a jelszavas megosztást, bekapcsoltam a hálózatfelderítést, megosztást.
Közös munkacsoportban vannak a gépek, különböző elnevezésekkel. Néha látják egymást a gépek, de a megosztások akkor sem működnek, nem enged tallózni a gépen. Olyan is van, hogy egyetlenegy gépet sem lát pl egy 5 gépes hálózatban. Több hálózatban is tapasztaltam ezt a hibát, de egyelőre nem tudtam megoldani. Próbálkoztam a hálózati kártya és a beállítások alapértelmezettre állításával, de az sem segített.
Az a furcsa, hogy ahogy akár kisebb akár nagyobb vezetékes, vezeték nélküli hálózatról van szó az új frissítés után állítódik el...
Valaki találkozott hasonló hibával? Esetleg ötlet a megoldásra?
Köszi előre is!
-
Clemi
veterán
Érdekes anomália van az itthoni hálózaton.
Adott két PC és egy Laptop, mindegyiken W10x64 (az én gépemen pro verzió, a többin Home).
Az egyik Home verziós géppel engedte csak a rendszer az otthoni csoport létrehozását, amire azért volt szükség, mert különben nem látták egymást a gépek a hálózaton. A csoport létrehozása után a hálózati helyek megjelentek, a megosztott mappákba be lehet lépni, de a csoportot létrehozó gépen a hálózati helyek között saját gép nem látszik, nincs a felsorolásban, a többi gépnél igen.
Minden gépen ugyanazok a beállítások vannak, routeren kiosztott fix IP cím, a gépeken automata IP konfiguráció, a fájl megosztás, hálózati felderítés bekapcsolva, a jelszó kérés kikapcsolva és a Windows kezeli az otthoni csoport tagjait.
Itt csak az a kérdés, hogy miért nem látja saját magát az a bizonyos gép. -
slycugel2000
tag
Sziasztok!
Kérlek valaki segítsen, lehet, hogy hülyeséget kérdezek.
Ugye Digis Huawei eszközöm van és egészen eddig működött a wifi, ha nem is túl gyorsan.
Aztán 1 órával ezelőtt ki kellett húznom az áramból , mert áthelyeztem. Visszadugtam és a vezetékes net működik, de közben eltűnt a wifi hálózat. Egyik mobil eszközről sem látom a hálózatomat.
Már többször újraindítottam a gépet és az eszközt is, sőt a Huawei admin felületén is mindent rendben találtam.Nem értem mi történt, amikor a Digisek meghozták az eszközt 2 napja, csak simán átdugtam az UTP kábelt a UPC-s eszközből a Digisbe (a másik vége as PC-ben) és minden változatlanul működött, nem kell semmit állítgatnom a Windowsban.
Windows 7 64 bites verziót használok, mit és hol kell beállítanom, ha valami elállítódott?
Köszönöm!
-
makosteszta2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Windows 10 hálózati mappa és nyomtató megosztásában. A legújabb verzió feltelepítése után az addig remekül működő megosztások és gépek eltűntek.
Az ilyenkor szokásos beállításokat elvégeztem. Magánhálózatban és Nyilvános hálózatban is beállítottam a speciális beállításokat. Kikapcsoltam a jelszavas megosztást, bekapcsoltam a hálózatfelderítést, megosztást.
Közös munkacsoportban vannak a gépek, különböző elnevezésekkel. Néha látják egymást a gépek, de a megosztások akkor sem működnek, nem enged tallózni a gépen. Olyan is van, hogy egyetlenegy gépet sem lát pl egy 5 gépes hálózatban. Több hálózatban is tapasztaltam ezt a hibát, de egyelőre nem tudtam megoldani. Próbálkoztam a hálózati kártya és a beállítások alapértelmezettre állításával, de az sem segített.
Az a furcsa, hogy ahogy akár kisebb akár nagyobb vezetékes, vezeték nélküli hálózatról van szó az új frissítés után állítódik el...
Valaki találkozott hasonló hibával? Esetleg ötlet a megoldásra?
Köszi előre is!
-
Van egy Raspberry Pi3-as home serverem, amin Samba fut. A saját gépemen az RPi-ről megosztott fájlokat egy felcsatolt távoli meghajtóként használom, DDNS címmel hozzárendelve ( hogy akárhonnan elérjem őket ).
Ha a RPi-vel egy hálózatban vagyok ( egy routeren, egy alhálózaton ), akkor miért mégis az interneten keresztül másolja az adatokat, és nem a helyi hálózaton? Hogyan lehetne beállítani ( akár szerver oldalon - Debian, akár kliens oldalon - Windows 10 ), hogy ez esetben a helyi hálózaton másoljon?
A méréseim:
DDNS-el felcsatolt meghajtóként, LAN-LAN kapcsolatnál a sebesség ~6MB/s
Helyi hálózati IP-vel felcsatolva ( 192.168.0.3 ) a sebesség ~11MB/s -
Sziasztok.
Adott egy NEC express 5800 szerver két hálózati kártyával. Van két alhálózat más átjárókkal. Az egyiknek 192.168.1.1 átjárója (ami egy router), a másiknak 192.168.64.3 (ami egy szerver).
Azt látom, hogy ha a két hálózatból származó netkábelt bedugom a 2 portba, akkor mindkét hálózatban lévő gépeket tudom pingelni és a wsus is látja mindkét alhálózatot. Úgy látom a netet a 192.168.1.1 alhálóból kapja, a másikból csak a belső hálózatot éri el.
A két hálókártya végülis két alhálózat összekötésére való vagy más a célja? Pl redundáns net, stb? Okozhat ez a megoldás problémákat? Vagy a szerver megoldja az útválasztást, ilyesmiket? A szerveren windows server 2012 r2 x64 Standard oprendszer van wsus 4-gyel.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
netreg #40756 üzenetére
Ha egy sim kártya képes 4g routert keresel, akkor Milyen routert vegyek topikban találsz ajánlásokat.
nem olyan régen kérdezte valaki.(#40758) spiritex
A kérdés jó, de a választ nem tudom.
Olyan beállítás nincs benne, hogy amivel lehet direktben szabályzni ?Egyaltalán nem abszurd, a megfelelő eszközzel egy kattintás:
Pl, Mikrotiken egy szabály, Ubiquiti Edge Routeren szintén egy szabály.
És a lan hálózat elérését nem befolyásolja, mind a 2 esetben switchre vannak a gépek kötve és a router csak routol.
Mind a 2 ben rendes tűzfal van, ami konfigurálható, míg ahogy tapasztalod is, a soho eszköz ilyennel nem rendelkezik.
Nem vagyok biztos benne, hogy az adott eszközzel ezt meg tudod csinálni.
Még a windows tűzfalával próbálkozhatsz, de lehet, hogy a beépített szolgáltatást nem tudod tiltani, mert hát a winupdate ilyen, és érthető mód mindenkinek az az érdeke, hogy működjön is. -
spiritex
veterán
válasz
Galopp #40702 üzenetére
A többiektől is kérdezném. Előre is köszi!
Azóta úgy hallottam, hogy a fals proxy nem fogja érdekelni a win update-et, az csak a böngészőkre hat.
A router-ben sajnos csak wifi alapú mac-szűrés van, a mini pc viszont LAN-on csatlakozik, így az nem játszik.
A kérdésem az lenne, hogy ha a router-emben beállítom a "Hálózati szolgáltatás szűrőt" az segíthet? Így beállítva rendben lesz szerintetek ahhoz, hogy a W10 ne tudjon kimenni a netre frissítésekért, de a homegroup többi gépét elérjem?
Azért kellene ez, mert a mini PC-met CSAK filmnézésre szeretném használni, és nem gond, ha nincs rajta net, tehát ha nincs net, nincs fertőzés, így frissítés sem kell. Nem szeretném állandóan félbehagyni a filmeket, mert mindenféle ablakot dobál fel, vagy éppen újraindításra, régi windows törlésére figyelmeztet.
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Adott egy Hálózat ,asztali gép kábelen és egy Nas a Routeren csatlakoztatva. Szépen látják is egymást. Vettem egy laptopot ami Wifin keresztül csatlakozik a hálózathoz,megcsináltam az otthoni csoport megosztást látják egymást a gépek ,viszont a laptop nem látja a Nas-t a windows-os hálózaton
mi lehet a baj?
-
Soma01
veterán
Windows hálózati (internet) probléma esetén tudtok segíteni?
Telefonnal jó az internet, csak a laptopomon nem jön be néhány oldal egyik böngészővel sem és egyik fajta nettel sem. Telefonon, wifin bejön a neten minden oldal. Mobilnettel sem jön be a laptopon egy csomó oldal. -
jerry311
nagyúr
válasz
PlatiaAmos #40143 üzenetére
Hát az attól függ.
Kell ehhez a netes játékhoz felhasználónév és jelszó? Ha igen, akkor úgyis aszerint lettetek kitiltva, tehát az account bukó és vele együtt az accountba fektetett pénz is.
Ha MAC címet ellenőriz a játék, akkor azt a kliensből tudja megtenni, hálózati alapokon nem, mert a világ másik felén lévő szerver nem fogja látni a MAC-et.
Tehát a gépben kellene elsőként MAC-et cserélni. Ez simán megoldható Windows Registryben.
Ha ez nem segít, akkor kártya csere. Ha alaplapi kártya, akkor ne felejtsd el letiltani BIOS-ban. -
dugynok
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi gondom lenne. Eddig volt egy laptop virágbolti 32bit win7-tel (évek óta nem frissítettem) smb megosztással mappák megosztva, látta a médiabox és telefon is, működött szépen. Proci csere miatt újraraktam a win7-et, 64bit full legal. Windows frissítések elött beállítottam a megosztást a mappákra, működik is most is szépen, tudja olvasni az eddig beállított mappákat. Elkezdtem a windows-t is frissítgetni, jó sokat szedett le. Végeztével szerettem volna még más mappákat is megosztani az otthoni hálozatba, be is állítottam, de már se telefonon, se a médiaboxon nem tudom hozzáadni a mappákat. Az eddig beállított mappákból szépen olvas, azzal nincs gond, de mikor új mappákat akarok megadni médiaboxon, nem lép fel a laptop-ra, de hálózaton látja, jelszó nincs beállítva, ki van kapcsolva a jelszókérés. Tűzfal és security-k le vannak lőve, uninstal, de úgy sem megy
Wifin kapcsolódik és eddig is azon kapcsolódott a laptop a hálózathoz.
5let, hogy mit csináljak, hogy mennjen? Esetleg lehet, hogy a frissítések között volt olyan, ami az smb1-et kikapcsolta (talán a wannacry miatt?). Hogy tudom visszakapcsolni? -
Véreshurka
senior tag
válasz
krealon #39743 üzenetére
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
"Azt azonban erdemes figyelembe venni, hogy a lefoglalt IP cimeket a lease lejartaig mas gep nem kaphatja meg a DHCP szervertol, igy esetleg elfogyhat az IP cim a DHCP pool-bol, es az ujonnan csatlakozo eszkozok nem kapnak ervenyes IP beallitasokat."
Ha ugye a DHCP pool x.x.1.2 - x.x.1.254 között oszt címeket akkor azt jól gondolom, hogy ez 252 db eszköznek tud IP címet osztani? Tehát egy otthoni háló esetén ha csak az általad említett androidos MAC cím nullázódást nem vesszük figyelembe akkor gyakorlatilag "esélytelen", hogy elfogyjon a cím, nem? Pusztán elméleti kérdés...
Érdemes-e a DHCP pool címkiosztást módosítanom mondjuk x.x.1.100 - x.x.1.254 közé és a fix eszközöknek a x.x.1.2 - x.x.1.99 közötti címek közül választanom?
""B. Olvastam a topikban, hogy a windows néha bedob a hálózati meghajtók közé szellem meghajtókat is, még nincs ötlet ennek a kiküszöbölésére."
Kerlek ne gyarts varosi legendakat.
A windows a halozatfelderiteskor a kozelben levo es magukrol azonosito informaciot sugarzo eszkozoket is kilistazza a halozati helyeknel.
De ezekrol maximum a nev es a halozat-hozzaferesi-cim (MAC Address) deriteto ki, mivel ezek nelkulozhetetlnek a halozati kapcsolatra kepes gepek reszere. Nelkuluk nem tudnanak egymassal kommunikalni a gepek. Es teljes mertekben veszlytelen adatok is."Ezt csak emiatt a hozzászólás miatt kérdeztem, de lehet, hogy félreértettem valamit... Tegnap újra megnéztem, most nem találtam semmilyen ismeretlen eszközre utaló jelet hálózati meghajtó csatolásakor, csak a saját eszközöket, pedig a múltkor biztos, hogy láttam pár olyan eszközt is ami nem az enyém.
""C. Androidon SMB szerver csatolásakor tudok az appal kerestetni a helyi hálón megosztott szervereket. Ezzel állítottam be a telefonon az SMB szervert, viszont az auto keresés közben feldobta a laptop-omat is, hogy azt is fel tudom csatolni. Az tuti, hogy nem állítottam be a laptopon semmilyen megosztott tartalmat. "
Lasd elozo valasz vege."
Tehát akkor ha jól értem, nem gond, hogy ott van a laptopom, mint munkaállomás úgysem, hogy nincs róla megosztott adat, illetve nem hoztam létre a laptopon semmilyen hálózati csoportot. Csak azért lovagolok ezen, mert azt hittem, hogy ahhoz, hogy ez látszódjon, be kell állítani valamit a win-en. Egyébként megnéztem az általad adott elérésen a megosztásaimat, semmi sincsen megosztva.
A routerembe dugot USB-n engedélyeztem az SMB megosztást, itt ha felcsatlakozom látom a megosztott mappákat, illetve az általad említett IPC$ mappát is, erről is kérdezni akartam, de így akkor világos
BÁRKI:
Tegnap sikerült újra a hálózatom közelébe férnem, és egy kicsit nézelődni újra a beállítások között, iletve olvasom folyamatosan a Syno NAS topikot is, és lennének még újabb kérdéseim
bárkihez aki érez egy kis kedvet a felvilágosításomhoz:
1. Megnéztem újra a bridge-ben lévő HGW-m beállításait: itt a LAN menüpont alatt azt látom, hogy a DHCP szerver engedéylezve van, a kezdő cím 192.168.1.2, a vég cím 192.168.1.254, DNS szerver: 192.168.1.254, Default gateway: 192.168.1.254. Ez eddig ok. Kell-e hogy engedélyezve legyen a HGW-n a DHCP, illetve hogy ki legyen töltve a DNS szerver cím vagy a Default Gateway. A DNS szerver, illetve az alapértelmezett átjáró a HGW után bekötött routeren nincs kitöltve. Nem itt kellene nekem ezeket beállítani és a HGW-n kitörölni az értékeket? Vagy csak beállítani a routeren az értékeket, a HGW-t meg nem bántani?
2. Futtatok VPN szervert a routeremen, hogy kívülről is bejussak a hálózatomba, viszont a VPN szerver beállításainál az alhálózat 10.8.0.0 , illetve ha fel vagyokkapcsolódva a routerben látom, hogy a csatlakoztatott eszköz a 10.8.0.2-es címet kapja. Ez jelent-e gondot? Illetve meg is válaszolom magamnak ezt: a böngészőbe lépve elérem a belsőhálós címen a router admin felületét, illetve elérem az SMB-s megosztásokat is android alól, tehát nekem úgy tűnik ez működő dolog. Azonban olvastam a Syno NAS fórumán, hogy win alatt ez probléma lehet és, hogy így ezzel a VPN által osztott alhálózati címmel nem lehet elérni a belső hálóról semmit. A kérdésem pedig az, hogy meg lehet-e változtatni a routeren belül simán a VPN által osztott alhálózati címet a rendes alhálózatomra (192.168.x.x)? Vagy ebből lehet-e bármilyen galiba hálózaton belül?
3. A routerre kötött USB lemezt ugye mint már említettem SMB szerverrel megosztom. Működik, android alatt helyi kereséssel meg is találja ezt. Itt ugye kidobja az eszköz nevét, és annak címét. Viszont két eszközt látok benne, mindkettő a saját routerem, de míg az egyik a 192.168.2.1 címmel van ott (ezzel működnek a megosztások), addig a másikat a 192.168.2.255 címmel látom, itt nem működik semmi, belelépve, felh.nevet és jalszót adva nem tölt be semmi. Azt tudom, hogy erre a címre (192.168.2.255) nem állítottam be semmit. Ez mi lehet?
A válaszokat mint mindig, most is előre is köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz
Véreshurka #39734 üzenetére
"5. Van esetleg bármilyen felsőkorlát a lease time-nál? Vagy ha túl nagy értéket adok meg akkor úgy is jelez majd a router?"
Nincs felso korlat.
Azt azonban erdemes figyelembe venni, hogy a lefoglalt IP cimeket a lease lejartaig mas gep nem kaphatja meg a DHCP szervertol, igy esetleg elfogyhat az IP cim a DHCP pool-bol, es az ujonnan csatlakozo eszkozok nem kapnak ervenyes IP beallitasokat.Az androidos eszkozoknel elofordulo "hiba", hogy ha firmware frissitesnel kinullazodott a wifi adapter MAC Address-e, akkor minden csatlakozaskor egy veletlenszeru erteket general MAC cimkent, igy mindig uj IP cimet kap. Egy ilyen eszkoz gyorsan ketvallra tudja fektetni a DHCP szervert.
"androidon belül mit tudnék megnézni, miért nem működik a PING parancs?"
A ping ugy mukodik, hogy a ping-elo gep kuld egy "ICMP echo request" csomagot a ping-elt gepnek, majd a ping-elt gep ezt megkapva, visszakuld egy "ICMP echo reply" csomagot.
De ha a ping-elt gep ugy dont, hogy ot nem erdeklik az "ICMP echo request" csomagok, akkor nem fog rajuk valaszolni. Ilyenkor jon a "timed out" uzenet a ping-elo gepen, ha az megunta a varakozast a valaszra."ha elérem az SMB / FTP szervert a két nem pingelhető eszközről akkor végülis ez nem gond?"
Ebbol nyilvanvaloan latszik, hogy a halozati eleresben nincs gond, viszont a ping csomagok szurve vannak.
Igy tehat a ping hianya nem okoz gondot."B. Olvastam a topikban, hogy a windows néha bedob a hálózati meghajtók közé szellem meghajtókat is, még nincs ötlet ennek a kiküszöbölésére."
Kerlek ne gyarts varosi legendakat.
A windows a halozatfelderiteskor a kozelben levo es magukrol azonosito informaciot sugarzo eszkozoket is kilistazza a halozati helyeknel.
De ezekrol maximum a nev es a halozat-hozzaferesi-cim (MAC Address) deriteto ki, mivel ezek nelkulozhetetlnek a halozati kapcsolatra kepes gepek reszere. Nelkuluk nem tudnanak egymassal kommunikalni a gepek. Es teljes mertekben veszlytelen adatok is."Ez igaz lehet androidon is? Ott is mintha lennének olyan meghajtók ami senkihez nem kapcsolódik."
Androidon nicsenek meghajtok.
Kevered a fogalmakat.
Az eszoz neve, mint munkaallomas azonosito jelenhet meg a halozati eszkozok listajaban.
Ebbe "belepve" mar megosztasokat lehet listazni. (Nem meghajtok.)Az SMB (Server Message Block, mas neven CIFS, mas neven Windows Network) szerver-kliens alapu protokol, ami a Microsoft megvalositasaban ugy tortent, hogy minden allomas egyszerre szerver es kliens is. A protokol mukodesenek egyik alapeleme a rejtett,
IPC$
nevu "megosztas", ami nem igazi megosztas, csupan egy szabvanyos pont, amin keresztul az azonositas es a hitelesites megtortenik. Ha megprobalsz belelepni, akkor osszesen egy azonositasi folyamat zajlik le, es semmi sem listazodik benne."C. Androidon SMB szerver csatolásakor tudok az appal kerestetni a helyi hálón megosztott szervereket. Ezzel állítottam be a telefonon az SMB szervert, viszont az auto keresés közben feldobta a laptop-omat is, hogy azt is fel tudom csatolni. Az tuti, hogy nem állítottam be a laptopon semmilyen megosztott tartalmat. "
Lasd elozo valasz vege.
"Merre tudnám kideríteni Win10-en belül, hogy mit oszt meg a gép?"
Win7: My Computer (Sajatgep) --> jobbkatt --> Manage (Kezeles) --> System tools (rendszereszkozok?) --> Shared Folders (Megosztott mappak?) --> Shares (Megosztasok?)
Win10-en is hasonlo.
"Egyébként felcsatoltam a meghajtót, de nincs benne semmi."
Megegyszer: Nem meghajto, hanem megosztas.
Es azert nincs benne semmi, mert csak egy technikai eszkoz, nem valodi megosztas."Lehet, hogy csak jelzi a rendszer, hogy a hálózatban van még egy megosztásra képes eszköz? De akkor miért nem jelzi a többi eszközt?"
Mert itt csak az SMB szerver funkcioval biro eszkozok listazodnak.
A linuxos (es androidos) vilagban a kliensek nem szoktak szerverek is lenni. -
Véreshurka
senior tag
válasz
krealon #39728 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A 2. pontnál lévő igen válaszod gondolom arra vonatkozott, hogy a bridge módban lévő HGW csak átengedi a netet azon a későbbiekben állítani semmit nem kell.
3. pusztán a kíváncsiság kedvéért (ha bonyolult lenne, vagy nem írható le röviden vagy a linkelt posztban benne van a válasz akkor hagyjuk): miért nem ajánlott az asus router elérését is áttenni a 192.168.1.x IP címre?
4. pontnál az a netmask-om, akkor azokból a címekből válogatok, illetve már használom is egy ideje
5. Van esetleg bármilyen felsőkorlát a lease time-nál? Vagy ha túl nagy értéket adok meg akkor úgy is jelez majd a router?
6. a 2,4 GHz elég leterhelt, arra akkor valószínű beállítom, 5 GHz-en rajtam kívül még egy SSID látok, de külön csatornán vagyunk távol egymástól, akkor ott maradok az automatán.
+1: köszi, ezt átolvasom és próbálom megérteni!
Bárki: még 3 kérdésem volna amit elfelejtettem feltenni az előző hsz-emben, csak most jutottak eszembe:
A. Felcsatoltam egy USB-t a routerre amin létrehoztam egy SMB és egy FTP szervert. látom minden eszközzel a szervereket, működik minden mindennel mindenhogy. Azonban próbálom PING paranccsal is elérni az egyes eszközöket. Egyelőre 7 eszközzel kapcsolódom: 1 win10, 3 android, 3 ios. Ezek közül két androidos eszközt nem tudok pingelni, nem jut el egy csomag sem hozzájuk (connection timed out). A harmadik androidos eszközzel is volt ilyen problémám, ott egy újbóli ROM telepítés után már nem jött elő a probléma azaz tudom pingelni, azonban a másik 2 eszköznél nincs lehetőségem ROM telepítésre, és ha nagyon nem muszáj nem is szeretnék gyári beállításra sem visszaállni. Van esetleg valakinek ötete arra vonatkozóan, hogy androidon belül mit tudnék megnézni, miért nem működik a PING parancs? Vagy ha elérem az SMB / FTP szervert a két nem pingelhető eszközről akkor végülis ez nem gond?
B. Olvastam a topikban, hogy a windows néha bedob a hálózati meghajtók közé szellem meghajtókat is, még nincs ötlet ennek a kiküszöbölésére. Ez igaz lehet androidon is? Ott is mintha lennének olyan meghajtók ami senkihez nem kapcsolódik.
C. Androidon SMB szerver csatolásakor tudok az appal kerestetni a helyi hálón megosztott szervereket. Ezzel állítottam be a telefonon az SMB szervert, viszont az auto keresés közben feldobta a laptop-omat is, hogy azt is fel tudom csatolni. Az tuti, hogy nem állítottam be a laptopon semmilyen megosztott tartalmat. Merre tudnám kideríteni Win10-en belül, hogy mit oszt meg a gép? Egyébként felcsatoltam a meghajtót, de nincs benne semmi. Lehet, hogy csak jelzi a rendszer, hogy a hálózatban van még egy megosztásra képes eszköz? De akkor miért nem jelzi a többi eszközt?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
so_ha
senior tag
Sziasztok!
Erre és erre keresnék megoldást, ha tud valaki segíteni előre is köszönöm!
(Win10 frissítésnél az Avira blokkolta a Host fájlt, így élő netkapcsolat mellett sem működnek a böngészők.)Weboldal: "Ideiglenes DNS-hiba történt"
Ezt lefuttatva: ipconfig /release
Ezt az üzenetet kaptam: Windows IP Configuration
No operation can be performed on Wi-Fi while it has its media disconnected.
No operation can be performed on Helyi kapcsolat* 2 while it has its media disconnected.
An error occurred while releasing interface Ethernet : Valamelyik cím még nincs hálózati végponthoz társítva.Köszi so_ha
-
NorbixD
tag
Üdv.
Otthoni hálózatot szeretném beállítani amivel két problémám merült fel. A helyzet a következő:
Adott a padláson egy VDSL router (adb VV3212) ami:
VDSL-en csatlakozik az internetre
192.168.1.1 címen elérhető
DCHP: 192.168.1.10 - 192.168.1.126
be van kapcsolva rajta a vezeték nélküli hálózat "wifi" néven WPA2-AES jelszóval
Ebből a routerből mennek a vezetékek a házban a többi eszközhöz és a másik routerhez.A másik router (TP-link 840N) udvaron egy mellékhelyiségben talállható. A hálózati vezeték mindkét router LAN portjába csatlakozik. A beállításai a következőek:
DHCP off
Static LAN adress: 192.168.1.2
A vezeték nélküli hálózat ugyanarra a ssid/jelszó párosra van konfigurálva mint a VDSL routernél.Két problémám van:
1. Ha vezetékkel csatlakozom a VDSL routerhez akkor mindkét router(192.168.1.1, 192.168.1.2) beállítási felülete elérhető. Viszont ha vezeték nélkül csatlakozok ehhez a hálózathoz akkor a TP-link routerhez nem tudok hozzáférni. A VDSL routerben az "AP isolation" és a "WIFI segregation" beállítás is ki van kapcsolva. Érdekes, elméletileg vezetékkel és wifivel is a ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozom a VDSL routeron keresztül (szobámban szinte csak ennek a jelét lehet fogni). Honnét tudja a TP-link a különbséget? Én már csak arra tudok gondolni hogy a VDSL router szoftvere bugos és igatából "AP isolation" és a "WIFI segregation" nem kapcsolja ki.
2. Adott két számítógép az egyik a VDSL routerhez csatlakozik vezetékkel a másik pedig a TP-linkhez vezetékkel. Fájlokat szeretnék megosztani a két gép közöt. Windows 10 rendszer fut mindkét gépen. Ha használom a homegroup funkciót ami generál egy jelszót és ezt beírom a másik gépbe is akkor ez tökéletesen működik. Viszont ha nem homegroupon keresztül akarom akkor a TP-linkre csatlakozott számítógépről rá tudok menni a VDSL routerre csatlakozottra viszont fordítva Windows cannot acess problémát kapok. Van valakinek valami ötlete erre? Ezt próbáltam már úgy is hogy a TP-link routert telejsen kiiktattam a láncból a jelenség ugyanaz volt.
Igazából mindkét jelenséggel lehet élni csak idegesí hogy nem tudok rájönni hol a hiba.
-
P.mini
aktív tag
Sziasztok! Remélem, hogy jó helyre írok. Adott egy Lenovo, amivel egy olyan manővert szeretnék végrehajtani, hogy kábeles internet megosztása mobil hotspotként. A vezérlőpultban egyáltalán nem működik a dolog. Rendszergazdai parancssorba beütve viszont elindítható (egy usb wifi adapterrel, mert a windows 10 szerint a beépített nem alkalmas hotspotra. Ez azért is gáz, mert Win8.1 szerint az volt. ), viszont nem akar rá csatlakozni az eszköz. Ha a létrehozott hálózat állapotát megnézem, ott azt írja, hogy hálózat nem elérhető. Természetesen az Ethernetnél be van kapcsolva a megoszthatóság. Most jön az érdekes része: Connectify-vel, vagy Mars Wi-Fi-vel tökéletesen megosztható az internet! Viszont nem nagyon bízom ezekben, jobban szeretném a Windows "gyári" alkalmazást használni hozzá. Már mindent elolvastam angol nyelven is, de nem találtam olyat, ami működött! Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
karlkani
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39274 üzenetére
Kártyát sajnos nem tudtam szerezni, ellenben kipróbáltam több variációt. Gép indítása után jelentkezik a probléma, ~5-10 perc elteltével van hálózati elérés (igaz csak 100 Mbps-es hálózat van a helyi kapcsolatnál). Amíg nincs hosszabb leállás (~8-10 óra), addig akárhányszor újraindíthatom a gépet (néhány órára ki is kapcsolhatom), bejelentkezés után van hálózat (100 Mbps teljes duplex). 10 Mbps-re állítva első indítás után is van hálózai kapcsolat azonnal, kipróbáltam, ellenben automatikusra, valamint 1.0 Gbps-re állítva azt írja, nincs kábel csatlakoztatva (eddig ezeknél is 100 Mbps volt).
- Live Linux, Connect Box - PC
- Live Linux, Router (100 Mbps-es) - PC
- Windows, Router (100 Mbps-es) - PCMindegyik esetben ugyan az a helyzet, ~5-10 perccel bejelentkezés után van csak hálózati kapcsolat.
Ma kipróbáltam egy laptopot nálam, hogy kizárjam a kábel hibát.- Windows, Connect Box - HP laptop (cat5 kábel, ~50m)
Bejelentkezés után azonnal volt hálózati kapcsolat (1.0 Gbps a helyi kapcsolatnál), speedtest.net-en mértem sebességet.
Nincs más hátra, kell vennem a gépbe egy gigabites hálózati kártyát. Milyet érdemes venni? Jók ezek a 2-3 ezer forintos kártyák, boltból, garanciával, vagy jobban járok egy használt kártyával hardverapróról, próbagaranciával?
Előre is köszönöm!
-
jerry311
nagyúr
Úgy gyorsulhat ha a GS108 helyére teszed a GS716-ot és közvetlen arra kötöd a QNAP-ot 2 Gbps-en.
Így esetleg kihasználható a 2 Gbps ha egyszerre több gép dolgozik róla.
Windows-ok alapból nem fognak gyorsulni több hálókártyával sem, mert csak a szerver változatok támogatnak LACP-t.
Ha iSCSI-t használsz, akkor lehet a PC-kbe 2 (vagy több) hálózati kártyát és a Multiple Connected Session (MCS)* segítségével gyorsulást elérni. Nyilván így dupla (vagy több) kábelezés kell mindegyik ilyen géphez. Switchen külön VLAN erőteljesen ajánlott ebben az esetbenFüggetlenül attól, hogy (valószínűleg) nem gyorsul tőle semmit, a Zyxelt is átraknám a 16 portosra, így tehermentesítve az Asus (és gondolom internet) felé menő portot.
* NAS oldali támogatás is kell hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Korábban már írtam ide, hogy nem megy a megosztás 2 Win 7-es gép között. A mostani konkrét szitu:
Van egy Android-os media Box-om, amin bekapcsoltam a SAMBA-t (felhaszn. és jelszó nélkül egyelőre), de a Win 7-es gépem nem látja. Pontosabban: A "Network" alatt kilistázza 3x is az "Other és a Media deices" alatt, de ugye nekem nem ez ami kell. Így az egyikre kattintva feljön a WinMediaCenter és ott tudok ilyenekben böngészni rajta, mint pl. "Képek", itt látom is a Box-on lévő összes képet és kb. ennyi. Természetesen normálisan, mint külön eszközt szeretném elérni, hogy rendesen tudjak tallózni a rajta lévő mappákban és file-okban, de ez nem akar összejönni.
Próbáltam már beírni az ip-jét is, úgy is valami "Hálózati hibát" dob ki a Windows, a Troubleshoot-er meg nem talál rá megoldást.
Android-os Tablet-ről, Wi-Fi-n elérem mind a Win 7-es, mind pedig az Android-os Box-om megosztásait gond nélkül, illetve a Box-ról is elérem a Win 7-es gép megosztásait. Csak Win 7-esről nem tudom elérni a Box-ot.
Win-en simán egy Homegroup-ban vagyok és be van kapcsolva a "hálózati felderítés" is.
Asus RT- AC55U Router-em van, szerintem ott minden jól van beállítva (legalábbis én nem piszkáltam)...Hol lehetne kezdeni a megoldást?!
Köszi bármi segítőkész ötletért!
-
karlkani
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #39271 üzenetére
Igen, még májusban, de nem a gép első indításakor. Viszont akkor 100 Mbps teljes duplexre állítva jó volt Windowson is (néhány héttel ezelőttig). Linuxon is csak 100 Mbps-et írt a hálózatra (de ezt betudom annak, hogy cat5 kábel van használva, bár vagy két hónapig jött a 240/20 Mbps rendesen, utána kezdett el szarakodni), viszont ott nem néztem, hogy betöltés közben kialszik-e a hálózati kártyán a világítás. Ezt megnézem még holnap reggel, ugyanis ma már akárhányszor indítom újra a rendszert, vagy kapcsolom ki a gépet 1-2 órára, lesz hálózat azonnal. Hosszabb 8-10 órás szünet után van ez.
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hete megint előjött, hogy bekapcsolása után ~5-6 percig nincs hálózati kapcsolat (előzmények). Azt írja, nincs bedugva a hálózati kábel. A gép hátulján abban a pillanatban kialszik a csatlakozónál a fény, amint a bejelentkezési folyamathoz ér a rendszer. A fent említett időszakban bármit csinálhatok, nem történik semmi, ha eltelik az a néhány perc, onnantól minden rendben (a helyi kapcsolatoknál 100 Mbps-es hálózatot ír, 1Gbps-es az alaplapi kártya, UPC 240/20, Connect Box modem módban, ~50m cat5 kábel (tudom, cat5e kellene minimum)). Tegnap este rákötöttem a gépre egy TL-R460 routert próbaképp (tudom, hogy csak 100 Mpbs-es portjai vannak, ilyen van itthon elfekvőben). Azzal is hasonló a helyzet. Ma bekapcsoláskor figyeltem a fényeket rajta, abban a pillanatban kialudt annak a portnak a fénye, ami össze van kötve a hálózati kártyával (a csatlakozónál is az alaplapon), amint bejelentkező képernyőhöz ért a Windows. ~5-6 perc elteltével "helyrejött". A kábel hibát az utóbbi esetben kizárnám, több, új kábellel (cat5, cat5e) is próbáltam a routert a géphez csatlakoztatni.
Ötleteket a jelenséggel kapcsolatban előre is köszönöm!
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Vezetékes hálózatot szeretnék megosztani laptopról wifin keresztül.. Felraktam a gépre a connectify programot. elindítom, beállítom a megosztást, frakón megy is kb 1 percig és leáll.
Ugyan ez megy bármelyik virtual router programmal...
Windowson belül mit lehetne állítani , hogy ne dobja le a hálózatot ?
-
krealon
veterán
"Kodi 17.4 libreelec
Windows 7 - simán megosztom otthoni csoportban egy mappát, azaz hozzádok mindenkit. Kodi nem látja amikor forrást hozzá akarom adni."Ez egy Kodi FAQ:
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/index.html
34b. Windows 10-en megosztottam egy könyvtárat, a Kodi jelszót kér hozzá.
Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Speciális megosztási beállítások > Az összes hálózat > Megosztás jelszavas védelemmel > Jelszóval védett megosztás kikapcsolása
Megjegyzés: a Windows 10 alkotói frissítésével (Creators Update) változott az SMB (samba) megosztások kezelése a Windows-ban, ezt követte a 17.4-es Kodi is, SMB1-ről SMB2/3-ra váltottak. További infók itt. -
krealon
veterán
válasz
renaldooo #39020 üzenetére
"Mindemellett van egy FANTOM telefon a kódolt hálózaton(hálózat felderítésnél), de nem szerepel se a DHCP-be, se máshol."
Nem a kodolt halozaton van. Az a Windows hibaja, hogy nem kulon listazza a halozatra csatlaozott es a csak eszlelt, de nem csatlakozott eszkozoket.
A windows-nak azt kene irnia, hogy a vetelkozzetben erzekelheto UPnP (magukat wifi-n hirdeto) eszkozok listaja.
Ez hasonlatos az elerheto Wifi halozatok lstajahoz. Ha az utobbi nem zavar, akkor az elobbinek sem szabad. -
n1nja
tag
Sziasztok.
Elakadtam. Segítsetek.
Adott egy hálózat, ami valamiért rosszalkodik.
Van két PC, mindegyiken megosztások. A cél, hogy "A PC" lássa "B PC" megosztásait, továbbá, hogy egy tablet lássa mindkét PC megosztását. IP alapon működik minden szépen, de ha a gépnevekkel próbálkozom, akkor vagy nem találják meg egymást vagy csak időszakosan, néha-néha. Utóbbi esetben érezhetően lassabb a hálózati böngészés. A "B PC"-n nemrég újratelepítettem az operációs rendszert. Előtte nem tapasztaltam ilyen hibát.
"A PC": Windows 10 Home x86
"B PC": Windows 10 Pro x64
Munkacsoport: Workgroup
Hálózat típusa: magán
Tűzfal: Windows tűzfal
Router: TP-Link Archer C5
Mindkét PC-nek a DHCP tartományon kívül eső statikus IP-je van a router-ben lefoglalva.Köszi az ötleteket.
Üdv.
Gábor -
krealon
veterán
válasz
pajszer91 #38852 üzenetére
"Ha rámegyek az intézőben a hálózatra, akkor mindennap számomra ismeretlen telefon típusok tűnnek fel, mint csatlakozott eszköz."
Pontositsunk.
Ott a lathato eszkozok vannak felsorolva, nem a kapcsolodottak. (Koszonhetoen az UPnP-nek)Ez egy ugyanolyan lista, mint a halozati ikonnal, az elerheto vezeteknelkuli halozatok listaja. Amiatt nem aggodsz?
Az hogy a Windows grafikus feluleten nem valasztottak el jol lathatoan a tobbi, halozatra csatlakozo eszkoztol, az a Microsoft hibaja.
-
krealon
veterán
"WIFI hálózatot szeretném bővíteni, hogy a ház több részén és a kertben is legyen vezetéknélküli. Erre a célra van egy kialakított UTP + 230V-os hálózat a megfelelő helyen. Szeretném ha a hálózat homogén lenne (azonos néven, jelszóval szeretnék csatlakozni).
Milyen eszközt lenne érdemes ide rakjak?"Access Point-ot, vagy AP / switch modu otthoni routert.
Az, hogy a wifi halozat neve es jelszava ugyanaz a kulonbozo AP-kon, nem teszi egysegesse azokat.
Az Apple (iPhone, iPad) keszulekek kepesek csak automatikusan vandorolni kozottuk a terero fuggvenyeben.Mas keszulek szamara (Android, Windows, stb) ezek teljesen fuggetlenek, es addig nem tortenik meg a valtas, amig a gyengebben vehetorol le nem szakadnak.
Ha minden eszkoz szamara szeretnel automatiksan es kiesementesen roaming-olo lefedettseget, akkor az legolcsobban az Ubiquiti Unifi AP-kkel lehet megvalositani.
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Két gép között megosztott mappával, nyomtatóval kapcsolatban adódott gondom, ebben kérném a segítségeteket.
Van egy windows 7 professional pc, ezen van megosztott nyomtató és mappa.
Ezt szeretném elérni egy Windows 10 home-al telepített laptopról.
Routerre vannak kötve lan kábellel.
A 2 gép látja egymást, de nem csatlakoznak egymáshoz, egy ideig megy végig a zöld folyamatjelző mikor kattintok a hálózati eszközök mappában a másik gép ikonjára, de aztán ismeretlen hibára utalva nem tudnak csatlakozni.
Érdekesség hogy próbáltam windows 7 -es laptoppal csatlakozni a windows 7-es pc-re, és sikerült.
A windows 10-esre azonban ezzel sem, de ez nem is lenne fontos, a lényeg hogy a windows 10-es laptop csatlakozzon a windows 7-et futtató pc-hez.
Természetesen a fájl és nyomtatómegosztás engedélyezve van. Jelszó van a windows 7-en.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Scrym
tag
Üdv.!
Nem tudom létezik e ilyen program, windows alá szeretném. Azt kéne tudnija hogy kiolvassa az IP címet (NAT-olt háló, DDNS kilőve) időközönként és elküldje mondjuk e-mailben vagy valami útón módon. El mondom miért vólna fontos, talán érthetőbb lesz a problémám.
IP Cam - Telenor mobilnet (apn: online, NAT-ol háló, tehát nincs publikus IP), van egy állandóan működő PC a hálózatban (rögzítés).
Telenoros mobilról tudom távolról nézni, csak annyiból rossz, hogy mikor IP változás van akkor TeamViewer és úgy tudom kiolvasni a routerből az IP-t. Na ezt szeretném valahogy automatizálni, hogy időnként megkapjam azt az IP-t amin van a router. Létezik ilyen? Köszönöm a segítséget!
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni vpn beállítással kapcsolatban.
Van egy pptp vpn szerver egy mikrotik routeren, ahová Windows kliensek jelentkeznek be, és a két hálózatnak, a vpn hálózatának, és a kliens gépek hálózatának azonos az IP cím tartománya, de IP ütközés nincs. A vpn-be lépett vendég gépek 192.168.1.240-254-ig kapnak címet, a helyi gépek ennél alacsonyabb tartományban vannak, és az a baj, hogyha a távoli gépek blépnek a vpn-be, akkor csak a távoli hálózat IP címeit látják, és a saját helyi hálózatukat nem. Tehát, ha van a helyi hálózatukban is egy szerver, vagy egy nyomtató, mondjuk 192.168.1.50, akkor azt már nem látják.Ilyet egyszer már sikerült megoldanom openwrt alatt, és azt hiszem, proxy-arp kellett hozzá, de már nem emlékszem rá, hogy pontosan mit csináltam, és most a Mikrotik alatt nem sikerül. Vagy kell valamit csinálni a kienseken is? A kliensek vpn kapcsolatában ki van kapcsolva, hogy ne használja a távoli átjárót, az rendben van, tehát a net a helyi hálózatról megy (wifi). A távoli vpn hálózatban csak egy szervert kell elérnie a klienseknek.
Kérem szépen ebben a segítséget. Előre is köszönöm!
-
pixelshader
tag
Helo. Egy remote desktop alkalmazást próbálnék használni wifi hálózaton. (teamwiever) Valamiért nem megy.
gép1 amit vezérelni akarnék: windows 8 egy belkin routerrel amin be van kapcsolva a wifi ap.
Gép2: windows xp egy asus routerrel ami csatlakozik a másik routerre.
Xp miatt van? Vagy mi lehet a probléma? A 2 gép csak akkor látja egymást ha mindkettőt rákötöm az 1ik routerre. -
válasz
betyarr #38260 üzenetére
Ezzel most nem leszel kisegítve, de volt már hasonló történetem.
Az a gyanúm, hogy a médialejátszó nem igazán SMB-barát. Milyen készülék? (És mi az a cu Win10?)
Ezek a cuccok jellemzően Linux-alapúak, a CIFS (SMB) szolgáltatásuk nem feltétlenül tökéletes -- ebben a kérdésben sajnos a Windowsnak "van igaza", mivel ez az ő protokollja.
Egy ismerősöm kvázi no-name doboza is igencsak hektikusan látta a PC SMB-megosztásait (az NFS és a DLNA rendben volt), aztán egy szoftverfrissítés megoldotta.Egy keresztpróbát kéne csinálni valamilyen más hálózati eszközzel (nem Windows-PC-vel, de egy telefon már tökéletesen megfelel), hogy azok mit látnak az SMB-n megosztott tartalmakból.
MaCS
-
betyarr
veterán
válasz
betyarr #38219 üzenetére
nem hiszem el...már lassan szétberhelem a windows 10-et a sok beállítással,de a hálózati lejátszó még mindig nem képes megjeleníteni az otthoni csoportban a megosztásokat.segítsen valaki pls!mit tegyek?húzzam újra a wint?eddig minden winnel működött (7,8,8.1,10) csak a 10 creators update cseszett ki az egésszel
-
psg5
veterán
Sziasztok megkockáztatom ide is a kérdésem, mert lehet ide való:
Segítségre lenne szükségem:
Hálózatba kötve PC-k, egy NAS-t használunk szerverként, melyre dolgozunk. (windows 7-es OP rendszerek)
Egy word megnyitva, szerkesztve, közben megszűnik az internet kapcsolat. Ezután ha nem időben mentettük a fájlt (vagy pontosan nem tudjuk milyen művelettel) bezárása után a fájl már nem lesz törölhető. (közben szerencsére mindig létrehoz a felhasználó egy másik példányt ebből).
Kérdésem, milyen módon lehet törölni az így írásvédetté vált fájlt, amikor törlésekor kiírja, hogy:
"A művelet nem fejezhető be, mert a fájl meg van nyitva egy másik programban"....stb
Biztosan nincs másnál nyitva az adott fájl.
Gépek újraindítása sem oldotta meg. Nas-t nem szeretnénk nincs hozzáférésünk az újraindításához. -
intensa_man
tag
Sziasztok!
Lehet valahogy a hálózati meghajtókat késleltetve csatolni? Adott egy RT-n18U router, amin van egy HDD. Ha bekapcsolok egy Windowsos gépet, rögtön azt írja ki, hogy nem sikerült minden hálózati meghajtót csatolni. Ha 5mp később rákattintok az ikonra, már simán megnyitja a meghajtókat. Gondolom hamarabb próbálja felcsatolni őket, mint ahogy a wifi kapcsolat feláll.
Előre is köszönöm a választ! -
-oli-
aktív tag
Ha letörlöd az otthoni csoportot, utána totál belekeveredik a windows, ezen már túl vagyok. Újra kell telepíteni...Minden gépet látok, a szervert el tudom érni minden gépről, de arról egyiket se. Majd talán a Windows 25-ben kapunk egy normális hálózatkezelést...
-
-oli-
aktív tag
Ok. Egy kereskedelmi egységről van szó, Windows 10 pro-val, egyszerre volt feltelepítve mind, nem őskövület de nem ultramodern gépekkel(i3,FX,i5, stb) Frissítések telepítve, átlag programok telepítve(chrome, office, avast, stb)
5 gépet használunk eladásra, 4-et háttérmunkára.
Amire használjuk:
- Számlázóprogram hálózatban. (ez megy otthoni csoport nélkül is)
- Hálózati nyomtatás.(ez nem megy otthoni nélkül)
- Megosztott mappában különböző adatok: pdf, doc, stb
Egy (fő)switch kapja a netet és látja el a legtöbb gépet, két további switch van beállítva, mert szükség volt bővítésre. Wifi csak telefonokra.
A egyik háttérmunkás gépet elneveztem szerverre(erről megy a számlázó), a többi, munka1, munka2, stb
A Szerver létrehozott egy otthoni csoportot, jelszóval védve.
Pár hónapig minden ok, esetlegesen kicserélt munkaállomás simán csatlakozik az otthoni csoporthoz.
Nemrég észrevettük, hogy a szerverről nem lehet elérni egy nyomtatót se, látom hogy az otthoni csoport csatlakozásra alkalmas(ő hozta létre!!!!????
)
Azóta egy újratelepített gép(sem a szerver) se tud csatlakozni a csoporthoz, a folyamatjelző fut, de sosem ér véget, hibát nem ír ki, diagnosztika nem tudja megállapítani a hibát.
Tűzfalat és az Avastot is kikapcsoltam, változást nem hozott.
Hálózati profiloknál mindenki magánjellegű, felderítés, nyomtatómegosztás bekapcsolva, windows kezeli a csoportokat.Remélem nem felejtettem el semmit...
-
Faterkam
addikt
válasz
krealon #37820 üzenetére
Igen, ebben igazad van, nem fogalmaztam pontosan
A szolgáltatásoknál is kutakodtam, minden hálózat és megosztással kapcsolatos szolgáltatást elindítottam. Most már a hibaüzenet megváltozott a következőre: 0x000006d9
Ezt mindenhol a Windows tűzfal hibájára írják. Annak meg az AVG kavar be szerintem. Bár azt nem értem, akkor a fájlok, mappák miért látszódnak a másik gépen is, és a nyomtató meg nem. -
krealon
veterán
válasz
Faterkam #37808 üzenetére
"Csináltam új hálózatot, töröltem a nyomtatót, viszont most nem engedi megosztani, ha menteném a beállításokat.
[...]
Nyomtatomegosztas hiba: 0x00000001"A neten olyan eseteket talaltam, amikor virusirtas utan registry hibak keletkeztek, es ez vezetett a fenti hibahoz.
Az egyik eszkoz, ami malware irtas utan ellenorizni tudja a serult, vagy hianyzo windows szolgaltatasokat:
Farbar Service ScannerA masik az ESET Services Repair utility, de ez mar kulon nem elerheto, csak a Sirefef trojan eltavolitoba integralva.
Megoldasi javaslat volt meg a tuzfal kikapcsolasa, de ezt csak atmeneti interzkedeskent erdemes kiprobalni.
-
Vertigo18
addikt
Hálózat típusa: magán
Jelszavas megosztás: itt arra gondolsz, hogy beírtam-e jelszót ahhoz, hogy az Otthoni csoporthoz csatlakozzak? Igen, beírtam, ugyanaz a jelszó mind a két gépen. Az "új" gépen ha belépek, le tudom szedni a "régi" gép megosztott tartalmait. Az új gép által megosztott cumókat nem látom a hálózat egyetlen régi gépén sem...
IP címmel való kapcsolódás: az mi az? Hogyan kezdjek neki? Bár ha az új gépről elérem a régit, akkor nem értem, hogy a régiről miért nem az újat...
Tűzfal: mi a célgép? Az "új"? Sima Windows tűzfal van mindkét (igazából 4) gépen. -
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy Windows 8 alatt két gép van egymás mellett. Mindkettő csatlakoztatva van az otthoni csoporthoz. A "kisebb" gépről tudok mindent szépen másolgatni, törölgetni a "nagyobb" gép megosztott mappáiból.
Ugyanúgy végeztem a megosztást a "kisebb" gépen is, azonban a nagyobb gépen nem érek el egyetlen, a kisebb által megosztott mappát, fájlt sem. Azt írja ki, hogy "A ~~kicsi nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához..." blah, blah, blah... A vicces, hogy mindkettőn ugyanúgy van minden megosztva.
Viszont feltűnt, hogy a "kicsi" gépen ha jobb egérgombbal rámegyek a megosztandó mappára, ott kiválasztom a "Megosztás ezzel ---> Adott személyek" menüket, akkor Ott van egy "mindenki" (Írás/olvasás), "Vertigo" (Írás/olvasás), illetve egy olyan, hogy "<ismeretlen partner>" (Tulajdonos)! Hát ez meg mi??? Van egy olyan érzésem, hogy ez kavar be valamit...
-
Blackdeath12
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó topickba írok.
Szeretnék wifit, és lan kapcsolatot kombinálni, de sajnos nem megy.
Nos a dolog ott kezdődik hogy van 1 előfizetésem a UPC hez, amihez adnak Wi-Free-t, és gondoltam okosban megoldom, hogy kicsit megdobjam a torrent sebességét.
Tegyük félre a sallangot, amit az oldalukon leírnak.
Ami működik: Ha telefont összerakom géppel(a telefon wi-free hálózatra csatlakozik!) kábelen keresztül(usb) a windows 10 em lát 2 lan kapcsolatot. Ilyenkor a torrent gond nélkül megy, megnövelt (!!!) sebességgel, mivel ugye p2p alkalmazásról beszélünk. A problémám ott kezdődik, hogy a Wifi sticket (a 3. eszközt amin netet akarok behozni a gépre) a gép lekezeli, és vagy az lesz a prioritásos hálózatom, vagy nem használja abszolút. Hogy tudom az elérni, hogy a windows minden hálózatot kezeljen úgy mint az lan rendszernél? Mielőtt jönnek olyan segítő jellegű válaszok, hogy ezt nem támogat azt nem támogat, azok kérem kíméljenek, mivel amit leírtam az megvalósítható egész biztos. csak annyit kéne tennem hogy a wifi stick prioritását a lan prioritásával teszem egyenlővé, és minden hálózatot pörgetne a gép.
Van 1 bizonyos Speedify nevű program, az ugyan ezt csinálja csak persze delláér.
Remélem érthetően fogalmaztam... -
gabber01
addikt
Sziasztok!
Nem tudom ez a legmegfelelőbb topic, a hálózatok - mélyvíz topicba már írtam, szerintük nem oda való, de hálózatban kellene egy kis segítség. Jobban mondva egy pár napja észrevettem, hogy ha megy a torrent, akkor a rendszer képes megröccenni, ami a hang pillanatnyi recsegésében nyilvánul meg leginkább, de rosszabb esetben még az egérmozgáson is lehet látni, hogy nem teljesen folyamatos. Félek, hogy a márciusi windows 10 updatek tehetnek róla, mert gyanúsan azóta produkálja ezt, és korábban nem tapasztaltam ezt. Kicsit utánaolvastam, és találtam egy-két programot, ami a rendszer késleltetését méri (dpclat, latencymon). Ezekkel vizsgálva a latency értékek szinte egyenes arányban növekednek az adatforgalom sebességével, de általában 1500 és 15000µs között mozog, de láttam már 60k fölötti értéket is.
Latencymon szerint a tcpip.sys és ndis okozza a legnagyobb gondot. De hiába próbáltam utánaolvasni, nem találtam semmi okosságot, hogy mit lehetne ezekkel kezdeni. Driverek frissek, biost már nem tudom frissíteni újabbra, hangkártyának nincs köze hozzá, sem a hálókártyának (alaplapi ethernettel, és wifi adapterrel is tökéletesen megegyező tünetek vannak).
Megpróbáltam már a tcpip-t is resetelni netsh int ip reset-tel, bár ettől én sem vártam sokat.Ezen jól látszik, hogy mikor zártam be a torrentet. Egyébként most minimális feltöltés volt csak, pár tíz/száz kB, letöltés szinte semmi, csak a netrádió ment közben még. Klienstől függetlenül, szinte amint megnyílik, az egekbe szökik a latency.
Vírusírtó/tűzfal jelenléte érdektelen, azok kikapcsolt állapotában is ugyanez van.Latencymon lényegét megpróbálom bemásolni:
SYSTEM INFORMATION
_________________________________________________________________________________________________________
Computer name: DESKTOP-G5OP4TF
OS version: Windows 10 , 10.0, build: 14393 (x64)
Hardware: ASRock, H61M-DG3/USB3
CPU: GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz
Logical processors: 4
Processor groups: 1
RAM: 16338 MB total
_________________________________________________________________________________________________________
CPU SPEED
Reported CPU speed: 3093 MHz
Measured CPU speed: 1 MHz (approx.)
Note: reported execution times may be calculated based on a fixed reported CPU speed. Disable variable speed settings like Intel Speed Step and AMD Cool N Quiet in the BIOS setup for more accurate results.
WARNING: the CPU speed that was measured is only a fraction of the CPU speed reported. Your CPUs may be throttled back due to variable speed settings and thermal issues. It is suggested that you run a utility which reports your actual CPU frequency and temperature.
MEASURED INTERRUPT TO USER PROCESS LATENCIES
The interrupt to process latency reflects the measured interval that a usermode process needed to respond to a hardware request from the moment the interrupt service routine started execution. This includes the scheduling and execution of a DPC routine, the signaling of an event and the waking up of a usermode thread from an idle wait state in response to that event.
Highest measured interrupt to process latency (µs): 13620,007131
Average measured interrupt to process latency (µs): 19,793529
Highest measured interrupt to DPC latency (µs): 13603,784560
Average measured interrupt to DPC latency (µs): 12,959061
REPORTED ISRs
Interrupt service routines are routines installed by the OS and device drivers that execute in response to a hardware interrupt signal.
Highest ISR routine execution time (µs): 89,9570
Driver with highest ISR routine execution time: USBPORT.SYS - USB 1.1 2.0 portillesztőprogram, Microsoft Corporation
Highest reported total ISR routine time (%): 0,034170
Driver with highest ISR total time: USBPORT.SYS - USB 1.1 2.0 portillesztőprogram, Microsoft Corporation
Total time spent in ISRs (%) 0,04220
ISR count (execution time <250 µs): 39385
ISR count (execution time 250-500 µs): 0
ISR count (execution time 500-999 µs): 0
ISR count (execution time 1000-1999 µs): 0
ISR count (execution time 2000-3999 µs): 0
ISR count (execution time >=4000 µs): 0
REPORTED DPCs
DPC routines are part of the interrupt servicing dispatch mechanism and disable the possibility for a process to utilize the CPU while it is interrupted until the DPC has finished execution.
Highest DPC routine execution time (µs): 12708,826382
Driver with highest DPC routine execution time: ndis.sys - NDIS (Network Driver Interface Specification), Microsoft Corporation
Highest reported total DPC routine time (%): 0,608556
Driver with highest DPC total execution time: tcpip.sys - TCP/IP-illesztőprogram, Microsoft Corporation
Total time spent in DPCs (%) 1,944169
DPC count (execution time <250 µs): 533218
DPC count (execution time 250-500 µs): 0
DPC count (execution time 500-999 µs): 529
DPC count (execution time 1000-1999 µs): 818
DPC count (execution time 2000-3999 µs): 303
DPC count (execution time >=4000 µs): 0Másik topicban kapott javaslatot már próbáltam, offload kikapcsolása és torrent process prio csökkentése, de semmi.
Szóval, valakinek van esetleg még ötlete, hogy mit lehetne tenni? Baromi bosszantó, hogy egy vacak torrent mellett nem lehet csinálni semmi mást.
-
krealon
veterán
"Két win 7-et szeretnék ethernettel összekötni. Követtem az általános leírásokat az otthoni csoport beállításához, de olyan üzenetet kapok, hogy "ez a számítógép nem csatlakoztatható", "számítógép hálózati helyét Otthoni értékre kell állítani".
A hálózati és megosztási központban a vezeték nélküli hálózat alatt megjelenik egy "nem azonosított hálózat"."Ha az egyik gepen van interneteleres, akkor azt megosztva a Halozati katya iranyaba, lesz a gepeknek C osztalyu IPv4 cime (192.168.x.0/24).
A kozvetlenul osszekotottt halozati kartyak (DHCP szerver hianyaban) APIPA cimet talalnak ki maguknak (169.254.0.0/16), amit a windows "nem azonositott halozatnak" nevez.C osztalyu IPv4 eseten mar be lehet allitani a windows tuzfalat, hogy mukodjon a helyi halozat.
Illetve kezzel is beallithatsz IPv4 cimeket a halokartyakon (pl
192.168.11.1
es192.168.11.2
, netmaszk mindketton255.255.255.0
), ekkor nem kell internetkapcsolat. -
Shadowfax
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert már órák óta bújom a netet, de nem vagyok egy nagy hálózati guru, nem tudom, mi lehet a gond.
Szóval: ma kicseréltem a 12 éves Linksys WRT54G routerünket egy Asus RT-N18U-ra (Milyen routert vegyek topikban olvastam jókat róla). Erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben borzasztóan belassult a net, s már a garantált 1 MB-ot se hozta (Netmánia 20/1). Az új routerrel mindent szépen beállítottam, viszont a – nem mai darab – Thinkpad X200-asomat állandóan ledobálja a wifiről. (Intel 5100AGN kártya van benne, drivert már frissítettem, amúgy win 8.1 az OS). Kiírja, hogy korlátozott a net elérés, de aztán magától helyrejön pár perc múlva. Mikor hibajavítást nyomtam, először azt írta, hogy „A windows nem tudta azonosítani a hálózat proxybeállításait”. Utánaolvasva, az automatikus proxyészlelés kikapcsoltam, de sajnos a probléma megmaradt, most viszont a hibaelhárító azt írja ki, hogy „nem tudta azonosítani a problémát”.A régi routerrel ilyen gond nem volt. Elvileg a PS4 és a telóm is ugyaninnen kapja a wifit, de még nem vettem észre, hogy azokat ledobta volna.
Előre is köszönöm a segítséget. -
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék kérni egy ki segítséget. Adott egy router, switch, Nas, médialejátszó. Így vannak elhelyezve:
Nappaliban van a router, erre csatlakoztatva lanon egy TV, asztali BD lejátszó, Nas, negyedik portból egy cat5e kábel megy a switchbe ami helyileg a hálóban van. Ehhez csatlakoztatva a Dune, egy másik TV és egy PS4. Biztos van valami megoldás, hogy ebben az esetben is legyen gigabites belső hálózatom.
Semmit nem számít belső hálózat szempontjából a szolgáltatótól kapott sávszélesség, jól sejtem?Amennyiben rákötöm a switchre a laptopot, ha jól tudom windowson belül van lehetőség arra, hogy gogabites vagy sem a belső hálózatom. Jól tudom? Laptopban gigabites hálózati kártya van.
Probléma az, hogy a hálóban lévő dunével próbálom lejátszani a 4K filmeket, amikor a bitsebesség 100 Mbit/s körül van akkor gond. Megnéztem az olvasási sebességet a 4K film esetében: 11 MB/s. Dune és a switch cat5e kábellal vannak összecsatlakoztatva. Mit javasoltok, nem tudom átrendezni az eszkőzeimet. Más kábel esetleg?
-
szerzsike120
csendes tag
Üdv! Mai napon vásároltam egy TP-Link TG-3269 hálózati kátyát, mert az alaplapi 100mb/s-s kártya nem támogatta a UPC 240mb/s sebességű netet. Beletettem a gépbe a kártyát, van is net, de ugyanolyan sebességet produkál mint a régi kártyánál, illesztőprogram pedig Windows 10-s nincsen hozzá. Tud ebben valaki segíteni, hogy tudnám az internetemet kihasználni így? Milyen beállítások kellenek a helyes működéshez? A gép Windows 10-s rendszerrel használom. Hívtam az UPC-t ott bemérték a szinteket, és azt mondták, még mindig azt érzékelik, hogy nem tud fogadni az új kártya 100mb/s-tól nagyobb sebességet. A modemig eljut, de onnantól nem!
-
LWhite
tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan szolgáltatást/programot amit egy linux szerverre (vagy szerver elé - ekkor lehet windows is-) tudok elhelyezni MAC szűrés céljából. A cél az lenne, hogy a mostani proxyt nem nagyon bolygatva működjön a mac szűrés a teljes hálózaton. Ajánlottak erre a célra Radius szervert, de könnyen konfigurálhatónak kellene lenni. Adott esetben az sem baj, ha tudunk hozzá egy php-s kezelőfelületet írni.
Lehet, hogy nem jó topikban vagyok, tudok ajánlani másikat, ha ez így van?
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Igaz számítógépes probléma miatt írok ide, de talán idevalóbb a kérdésem.
A hálózatunkban (gigabit portok, 1 router - 3 pc) az egyik PC-re való fájlmásolás (windows otthoni csoport) esetén a sebesség lassú. Kb 3-5 MB/s, esetleg felugrik 10-re, de nem sok időre. Viszont, ha erről a PC-ről másolok másikra, akkor megy 1 gbps sebességgel is. Tehát csak egy irányban van gond. Csak 100 mbites hálókártya van itthon, azzal kipróbálva ebben a pc-ben megy a teljes sebességével, de ugye az csak 10 MB/s, nem segít ki nagyon.
Szóval az alaplapi hálózati vezérlővel lehet gond, vagy valami szoftver, de már tanácstalanság van.
Ami biztos jó: hálókábel, router, winyók sebessége.
Egy laptoppal összekötöttem a gépet, de ott ugyanúgy egy irányba lassú. -
faranus
aktív tag
Sziasztok
Egy kérdéssel fordulnék felétek, elnézést a szakmaiatlanságomért, de még csak most kezdem kapargatni a hálózatépités jéghegy csúcsát!
Szeretnék egy itthoni hálózatot kiépiteni, elsősorban az lenne a cél hogy képeket, filmeket meg tudjak osztani a hálózaton, és tárolni is tudjam.
A legegyszerűbb megoldásra törekednék, ámbár van egy kis bökkenő a dologba, windowsr és OS X et használok vegyesen, konkrétan úgy szeretném hogy a macbookról feldobom a hálózatra a fotóimat, ahoz hozzá tudja férni a windowsos gépemen, és onnan is tudjak megosztani filmeket, képeket a hálózaton, egy apple TV-n keresztül meg a tv-re nyomatnám!
Lehetséges ez egyáltalán? Szerintetek érdemes vele foglalkozni, utánajárni vagy vegyek egy apple time capsulet, és felejtesem el a windowsos gépet? (ezt szeretném elkerülni)
Előre is köszi a választ
-
válasz
L_YKing #36756 üzenetére
Mármint, ha elromlott a hálózati adapter? Ez attól függ... Ha jelenleg alaplapra integrált verziót használsz, akkor azt cserélni nem tudod, de egy üres bővítőhelyre betehetsz megfelelő kártyát, és az alaplapit BIOS-ban letiltva használod az újat. Ha jelenleg is kártya van benne, akkor értelemszerűen csere. Egy hálókártya nem túl nagy összeg újonnan sem.
Amúgy a Windows eszközkezelőben rendben lévőnek látszik minden, nincs mellette sárga felkiáltójeles háromszög?
szerk.: És kap is IP címet a gép?
-
Marci112233
addikt
Üdv!
Segítségre volna szükségem.
Adott a gépemben egy plusz hálózati kártya a külső kamera rendszer számára. Típusa: TP-Link TF-3238DL.
Na most nem működik. Gépem az aláírásomban vagy teljes egészében az adatlapomon.Oprendszer: Windows 10 Pro x64
Eszköz kezelőben ezt látom, de ha frissíteni akarom akkor azt írja naprakész.Ötlet mi le ehet a gond?
-
válasz
cellpeti #36678 üzenetére
Milyen verziós a Windows-ok vannak használatban?
Milyen típusú a router?
Hálózati meghajtóként van felcsatolva a router-re kötött HDD?
Adhatsz a router-ben MAC cím alapján fix-ált IP címet a kliens eszközöknek.
Kábelen vagy wifi-n próbálod elérni a router-re kötött HDD-t? -
cellpeti
nagyúr
sziasztok
van egy Asus routerem és 3 laptop itthon. Total Commanderben mindegyik eléri a routerre kötött HDD-t, de Windowsba 3ból 1 gép nem látja a hálózatot. Ötletetek lenne rá? Egy munkacsoportba is vannak. Adjak fix IP-t a gépeknek?
-
Micka21
tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e, hibaelhárításban kérnék segítséget:
Egy irodai pc-nél nincs internet (volt,de megszűnt), miközben a belső hálózatra tudok csatlakozni.
Windows 7 hibakereső diagnosztika azt írja hogy „A DNS kiszolgáló nem válaszol”
Ha publikus DNS szerver címet írok be (8.8.8.8), akkor működik a net probléma nélkül. (mást nem változtatva, minden automatikusra állítva, mint korábban)Az egész úgy indult, hogy reggel a windows 7 asztalon folyamatosan össze vissza mozgott az egér, hiába az újraindítás és minden külső hardver kihúzása a gépből (egér, billentyűzet, netkábel, usb-k …). Aztán egyszer csak jó lett és nem volt indokolatlan mozgás az asztalon. Ekkor felraktam az Avast ingyenes verzióját és a már korábban felrakott de letiltott Malwarebyte programot frissítettem, ezt újra kellett telepíteni a frissítések miatt. A Malwarebyte még akkor frissült mikor az Avast már fent volt. Avast vizsgálat nem talált semmit, Malwarebyte is csak pár szemetet talált (nincs log file), ezeket törölte is. Valamikor ekkor szálhatott el az internet. Próbáltam minkét programmal kapcsolatos hibákat keresni a neten, vannak is bejegyzések, de nem segítettek.
Amit próbáltam :
- Avast és malwarebyte uninstall, registry-ből kulcsok manuális törlése (amit lehetett, nem safe mode-ban)
- Avast és malwarebyte újratelepítése, majd uninstall windows safe módban
- Adwcleaner telepítés futtatás, tisztítás, uninstall
- Cmd-ben parancsok használata: ipconfig / flushdns; registerdns; release; renew, netsh int ip reset, netsh winsock reset
- C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts file gyári tartalmú
- Internet beállítások alaphelyzetbe állítása
- Avast-ban átnéztem a beállításokat és nem találok olyan részt hogy bármit is blokkolna, saját magát sem tudja frissíteni.
- Avast-ban az összes biztonsági funkció kikapcsolása
- Windows tűzfal kikapcsolva, korábban is ki volt kapcsolva
- Hálókártya letiltása majd engedélyezése, illesztő programjának frissítése
- Avast uninstall, Eset installHa más fali dugaljból- vagy routerből hozok kábellel internetet azzal is ezt csinálja.
Ha az utp kábelt más gépre (laptopra) kötöm minden gond nélkül van net a laptopon.
Kifogytam az ötletekből, hátha másnak eszébe jut a megoldás. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Flowtation #35950 üzenetére
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok
Valószínűleg vótmá, mert nagyon alap kérdés, de nem találtam megoldást:
Windows 7-es otthoni hálózathoz szeretnék csatlakozni windows 10-ről, de számomra teljesen értelmezhetetlen, hogy mi kéne ehhez. Próbálok csatlakozni kér felhasználónevet és jelszót, /windows7 működik ha csak a jelszót írom be/ felhasználónevet random megadhatok, de az otthoni csoport jelszavát nem hajlandó elfogadni, most akkor mégis milyen jelszóra gondolhat?
(Valószínűleg én vagyok a világ legnagyobb értelmi fogyatékosa, de ezt a csodálatos windows 10-et már többszöri próbálkozásra se sikerül pár napnál tovább elviselni, valamiért minden tök egyértelmű dolgot valahogy máshogy kell megcsinálni mint ezelőtt...)
Köszönöm -
nimfas
addikt
Nem tudom itt elfér e a kérdésem:
Alábbi képet kapom ha a hálózatra dugott GoFlexNet-es mini nast szeretném elérni. Semmit nem variáltam a beállításokkal, Androidos tv-box pl látja simán samba-n keresztül, onnan nézem a filmeket is.
Csak windows 10 frissítés lett telepítve, az csinálhat ilyen anomáliát?
Megoldási javaslat? -
krealon
veterán
válasz
SunMount3r #35898 üzenetére
"Viszont amikor SMB Source (ill. LAN) search)-öt nyomok az Android-os Box-on, akkor magától nem találja a PC-t a hálózaton (No server)."
Ez viszont a Master Browser election-nal van kapcsolatban.
Amig nincs stabil MB a halozaton, addig ures a lista.A Windows es a Samba eloszeretettel veszekszik ezert a funkcioert, igy nalam (otthon) a routeren futo samba altal szolgaltatott WINS szerver es a kapcsolodo DHCP option (44) zarja rovidre a temat. Ehhez viszont megfelelo (pl OpenWRT kompatibilis) router kell.
-
quailstorm
nagyúr
A hálózati adapternél kivettem az IPv6 támogatást.
Eddig ennyi, de a lap nem jön be. Marha idegesítő...
C:\Windows\system32>nslookup material.angularjs.org
Server: google-public-dns-a.google.com
Address: 8.8.8.8
Non-authoritative answer:
Name: s-cert-1.firebaseapp.com
Addresses: 23.235.33.171
23.235.37.171
Aliases: material.angularjs.org
angular-material.firebaseapp.com -
quailstorm
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35683 üzenetére
A Windows 10-es számítógépemen már a hsz megírása előtt megtettem, és nem segített.
Valamint ismétlem, ugyanazon hálózaton androidos telefonon, wifin bejön az oldal. De azért még fogok próbálkozni.Router ping eszköz:
PING material.angularjs.org (23.235.37.171): 56 data bytes
Reply from 23.235.37.171: bytes=56 ttl=51 time=30.7ms seq=0
Reply from 23.235.37.171: bytes=56 ttl=51 time=30.6ms seq=1
Reply from 23.235.37.171: bytes=56 ttl=51 time=30.4ms seq=2
Reply from 23.235.37.171: bytes=56 ttl=51 time=30.6ms seq=3--- material.angularjs.org ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 30.4/30.5/30.7 msWindows 10 tracert
H:\dokumentumok\SZTE\szemeszter 3\intUI\fapp1>tracert material.angularjs.org
Tracing route to s-cert-1.firebaseapp.com [23.235.33.171]
over a maximum of 30 hops:1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 1 ms 1 ms 2 ms 10.0.0.1
3 1 ms 1 ms 1 ms 10.1.129.65
4 8 ms 8 ms 8 ms xe-7-0-0.cr02.budapest.digicable.hu [94.21.3.10]
5 8 ms 8 ms 8 ms 10.1.127.5
6 8 ms 8 ms 8 ms 10.1.250.33
7 9 ms 9 ms 8 ms bb01.budapesta.rdsnet.ro [213.154.125.65]
8 * * * Request timed out.
9 9 ms 9 ms 9 ms 83.217.233.9
10 25 ms 25 ms 26 ms ae-6.r02.frnkge04.de.bb.gin.ntt.net [129.250.3.62]
11 * * * Request timed out.
12 26 ms 26 ms 26 ms 23.235.33.171Trace complete.
Semmilyen böngészőben nem jön be, szerintem lokálisan blokkolja valami. De honnan tudom meg, hogy mi?
-
quailstorm
nagyúr
Hello! Nem tudom pontosan hova forduljak a problémámmal. Otthoni és hálózat.
Van az alábbi honlap: https://material.angularjs.org/
DNS névfeloldás sikertelen. Non-existent domain hiba.
Webproxyval bejön, telefonon bejön. Gépem az adatlapomon, windows tűzfal ami tudtommal semmit se blokkol, Eset NOD32 csak antivirus, Windows 10 AU.Szolgáltatóm a digi és a router tőlük származó ZTE F668. Bár mivel mobilról megy a site, nem hiszem hogy itt a baj.
Mit nézzek meg? Mi blokkolhatja az oldalt? Köszi előre is.
-
Az mennyire triviális, hogy a Windows 10 Home 32 bites notebook nem látja a helyi hálózaton, pontosabban a routeren megosztott SMB mappákat? A többi gép simán írja-olvassa őket, de ez a Nem érhető el, lehet, hogy nincs hozzá jogosultságod hibát adja, ha beírom a \\IP-t a fájlkezelőbe. Böngészőben IP-re simán bejön a router adminfelülete, és persze a hálózaton szépen jön az internet.
Köszönettel: MaCS
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #35611 üzenetére
Videó -> fájlok -> videó hozzáadása. A megjelenő ablakban a tallózást választod. Megjelenik egy lista, aminek az alján van a "hálózati hely hozzáadása". Erre klikkelve kapod a beállító ablakot, amiben a PC IP címét kell megadnod, a megosztott könyvtár elérési útját, és a bejelentkezési adatokat. Elnevezed a megosztást, és ennyi. Elméletileg alapértelmezetten Workgroup csoportban vagy. De, azt javaslom, hogy kérdezz rá valamelyik Kodi , vagy Android boxos topikban (most az S905 topik a legpörgősebb) a Windows specifikus dolgokra! A NAS -om ugyanis Linuxos, aminél pl. nincs munkacsoport, és nem használ " \" jeleket az elérési úthoz.
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #35548 üzenetére
Nekem egy HiLinkes modemem van. Ez virtuális ethernet portot hoz létre. Az Anniversary -ban van hotspot funkció. A hálózati beállításokban összekapcsolja a virtuális portot egy fizikaival. Ez lehet a Wifi, és a LAN is. A Wifit teszteltem, működik. A LAN -t még csak az összekapcsolásig próbáltam, nem kötöttem rá a fizikai portot külső eszközre. Viszont, így a Windows lezabálja a mobilnetemet, mert a Win -nek ez egy bejövő LAN kapcsolat, amit nem lehet metered módra állítani (köszi Microsoft). Újabb kerneles (4.6.3) Puppylinux alatt is életre tudtam már kelteni a modemet, de a portok összekapcsolása még hátra van. Szóval, van esélyed a sikerre.
Kenny123:
Két hete vettem a harmadik Powerline párosomat. Egyiket sem kellett állítgatni. Nincs is mit. Bedug, müxik. Ennyi. -
mikk2000
őstag
válasz
jerry311 #35493 üzenetére
Szia,
kipróbáltam XP-n, de úgy látom a több Windowson is hasonlóképp működhet. Szóval valóban kiszürkül az összes felhasználó mikor kiveszem pipát az automatikus beléptetés elől, de az alkalmaz gombra azt a felhasználót ajánlja fel beálításra, akin épp a kurzort állt. Hát elég megtévesztő így, de mindegy. A lényeg, hogy azért szürkül ki az összes többi felhasználó, mert csak egy felhasználóhoz lehet megadni ezt a lehetőséget, és ez abból áll, hogy a gép indulásakor automatikusan ezt a felhasználót lépteti be a rendszer az előbb begépelt jelszóval.
A hálózati megosztást nem tudtam kipróbálni, de mivel van jelszó, feltehetően működni fog, szóval köszönöm az infót!
Már csak egy kérdés van, ha mondjuk behal ez az automatikusan belépő a fiók annyira, hogy nem tud belépni, akkor elvileg gáz van, tehát van arra lehetőség, hogy a gép induláskor kényszerítetten kelljen választani a felhasználók közül, az automatikus bejelentkezés helyett?
-
adam89
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de elég fura dolgot vettem észre az imént.
Telekomos szolgáltatásaink vannak (IPTV, telefon, net), amiket egy Speedport W724V Typ C eszközön keresztül haszálunk, valamint a szobámban van switchként (a gyenge wifi miatt, plusz mert itt két pc is van) egy plusz eszköz (TP-Link WR1043ND v3) is. Mindkét eszközön jelszóval van védve a Wi-Fi-hozzáférés. A két szobai gépem között fájlmegosztás is van, sima windows-os módszerrel (felhasználói név + jelszó párost kér a hozzáféréshez). Oprendszerek: W10 Pro.A probléma amit észrevettem először az volt, hogy idegen eszközök (2 telefon, 1 tablet) jelentek meg a Windows Intéző hálózat részén. Később a hálózati infrastruktúra részben pedig egy tök ismeretlen TP-Link router. Az eszközöket vizsgálva csak a MAC-címüket látom, dupla kattintásra az idegen router admin felületét se nyitja meg.
Néztem még a saját routereken az idegen eszközöket a a WiFi-nél, nem találtam idegen MAC-címmel semmit sem.A kérdésem az lenne, hogy ez a mi a fenétől lehet? Próbálgatja valaki véletlenszerűen a hálózatokat, hátha jó jelszót tippel? Esetleg a Windows/saját hálózati eszközök gondolnak túl valamit, és jelenítenek meg olyat, amit nem kéne? Esetleg az ingyenes Telekomos Wifi kavar be? (elvileg nálunk is van, egy rövid levél jött róla..)
Most ideiglenesen megszüntettem a PC-ken minden megosztást, elrejtem/cserélem az SSID-kat, valamint a WiFi-nél beállítom a MAC alapú szűrést is, plusz jelszócserék. Ezeken kívül mit tegyek még?Köszi!
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne,adott egy otthoni hálózat amely áll egy routerből,3 számító gépből,egy Zyxel NAS-ból és néhány androidos mobilból, ja és egy Wd média lejátszóból. A gond a következő,lehet hihetetlen valaki használja a NAS-om és nem ebből a hálózatból, fut rajta egy Transmission kliens és frankón pakolja bele az Ő letöltendő cuccait az enyémeket pedig dobálja ki! A NAS-on lévő könyvtár jelszóval van védve,egyszerűen nem értem. Ma reggel odáig jutott a dolog hogy a Windos hálózati eszközei között nem látszik a NAS, a Windowsos Transgui (azt hiszem ez a neve) kapcsolódik de semmilyen állományt nem lát. Mit tudok tenni, valami megadta magát? Valaki segítsen. -
kmisi99
addikt
Sziasztok. A szolgáltatós modemem egy d'link dcm 704. Persze egy rakat..., de van rajta USB port amibe pl pendrive ot bedugva, a windows simán eléri és amolyan kis média szerver.
De mivel eléggé hulladék kategória, vettem egy tplink routert, a dlink wifijét letiltottam, és a tplink látja el a wireless access point funkciót. De amióta ez van azóta a windows nem tudja elérni mint hálózati tárhelyet, meg se jelenik.
Viszont FTP-n keresztül simán elérhető, szóval az új router kavart be. Természetesen a dlink beállításaiban minden ilyesmi engedélyezve van, ha a dlink wifi hálózatára mennék fel akkor nem lenne gond, de az eléggé összeomlós.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35187 üzenetére
Ezt elképzelhetőnek tartom.
De már megszoktam a TC-t.
Mindenféle másolást / áthelyezést ezzel oldok meg.Ugyanaz a fájl Windows Intézővel most 3 perc 18 mp alatt másolódott át. ( 84.1 MB/s )
40-112 MB/s között "ugrált" a sebesség....mint látható is :
Egyébként meg kár ezen a témán lovagolni....
Egy hálózatot otthonra - ideális esetben - 1x kell JÓL kiépíteni.
S ha biztosra akarunk menni akkor lehet Cat6-s kábel.
Annyival nem kerül többe ...ráadásul egy átlagos lakáshoz, házhoz nem is kell olyan sok. -
Saint
aktív tag
válasz
makoss #34974 üzenetére
Windows Sajátgép, egér jobklikk hálózati meghajtó csatlakoztatása, és be tallozod a meghajtót, adsz neki egy tetsző meghajtó betüt, és már kész is Itt egy kis segitség
-
Saint
aktív tag
válasz
vaksi8 #34964 üzenetére
Kitudod majd használni, de egy gyorsabb proci azért jobb lenne, és egy ssd is amire töltesz, mert ha jó a torrent amit töltesz, jól seed-elik, akkor 80-100 mb/másodperc is lehet ami a vinyóra feliródik, és az már nem kis mennyiségű adat..
elvileg a digi azt irja, hogy I7-es proci kell hozzá...
Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB SSD meghajtó Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS Gigabites router (opcionális) -
törölt tag
A non Hi-Link tulképp egy régebbi firmware verzió. Ezzel modem módban csatlakozik, és lassabb az adatátvitele. A Hi-Linkes firmware -rel Windows alatt automatikusan indítja az alapértelmezett böngészőt egy 192.168.8.1 -es IP -vel, és ezen a webes felületen éred el a gép saját USB -jében levő modemet. Vagyis, emulál egy külső hálózati eszközt. Ha jól értettem, akkor ez az un. CDC-ETH mód. Remélem, hogy az itteni topiklakók értik a szitut.
-
Titmouse09
aktív tag
Be kellene állítani a két gépnek pluszban egy-egy IP címet.
Pl az egyik gépbe dugod a 4G-t:
IP: 192.168.200.1
maszk: 255.255.255.0Másik gép:
IP: 192.168.200.2
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.200.1ezeket a címeket is fogja kezelni a wifis "router" bármi módosítás nélkül, mivel switch szinten az IP címre nem is figyel oda (illetve persze odafigyel, de nem fogja ez a dolog megzavarni).
Ezeket a címeket így lehet beállítani:
Beállítasz egy statikus címet, lehetőleg a DHCP tartományán kívülit mindkét gépen. Ekkor ugye még semmi extra, írtad, hogy ilyet már csináltál. Na de ekkor irány a Speciális gomb és ott hozzá lehet adni még IP címet. Gyakorlatilag egy hálózati csatolónak 2 IP címe lesz. Hozzáadod a fenti címeket, a másodlagos gépen pedig még az átjárót is.Próbaként egyikről a másikat meg lehet pingelni.
Ha pedig élesben működni kell, akkor csak megosztod a 4G-s modem internetét arra az interfészre, aminek be lett állítva a 200-as cím.
Remélem sikerült érthetően leírnom, még jobban remélem, hogy működik is.
Azt viszont nem sikerült leszűrnöm, hogy milyen mobil eszközökről van szó. azoknak is kell ilyenkor is net? illetve azok nem windows-os eszközök?
-
Arpee78
senior tag
válasz
krealon #34512 üzenetére
Próbálom beállítani a Qos-t, van ott egy legördülő lista, de nincs közte olyan ami a VPN-re emlékeztetne. A böngészés prioritását alacsonyabbra veszem, hátha. Stresszeltem a gépet Youtube 4K videókkal, de QoS-el és anélkül is megszakadt a kapcsolat.
A VPN-nek milyen portot kell állítani a Qos-ben?
A Windows-os RDP-hez a hálózaton látni kell a gépet amihez kapcsolódni akarok. Egy sima helyi hálózatban(tartományos vagy munkacsoportos) közvetlenül kapcsolódhat a másik géphez, annak nevét vagy IP címét beírva. A munkahelyi gép és az otthoni gépem nyilván nincs egy helyi hálózatban ezért kell a VPN.
A számítógépen beállítva a VPN-t működik is a dolog, tudok csatlakozni és dolgozni, csak néha instabil. A routeren is beállítható a VPN csatlakozás, a router csatlakozik is, ennek ellenére az otthoni gépemen nem látni a munkahelyi gépem. Tehát a router nem "forwardolja" a VPN-t hozzám az otthoni gépemre.
Diginet 100 csomagom van. Asus RT N12+ routeren kapcsolódok a netre. A gépemen Win 10 pro van. Mi infó kell még?
-
Livius
őstag
Hello!
Az alaplapomon egy integrált Intel Ethernet Connection (2) I219-V LAN kártya van. Azt vettem észre, hogy naponta legalább kétszer, a netezés közben azt mondja a windows 10, hogy megszakadt a kapcsolat, és lent a hálózatikon a piros ikszel mutatja is ezt. Ekkor persze el is megy ténylegesen a hálózat, majd 1 percen belül visszacsatlakozik. Ma például kétszer csinálta ezt a gépem, kb a két hálózat megszakadás között 4-5 óra telt el.Van valami ismert jelenség ami ezt okozhatja, hol milyen naplózásból lehetne kideríteni hogy ekkor mi miatt megy el a hálózat?
Egy telekomos Speedport HGW-ét használok, más PC-ék teljesen stabilan kapják a hálózatot tőle. Az intel legfrissebb driverét használom.
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Következő lenne a rejtvény: hálózaton van egy NAS egy backup megosztással, illetve a windows kliens gépen Cobian backup fut. A célom az lenne, hogy azt a megosztást csak és kizárólag a Cobian érhesse el (tehát se manuálisan, se valami más kártékony kód ne férhessen hozzá).
Csináltam a NASon egy backup felhasználót aminek megadtam a kellő jogokat, de itt elakadtam, mivel jelen pillanatban nem tud a cobian sem rácsatlakozni. Ha meg központilag a Hitelesítő-adat kezelővel megadom az adatokat, azzal minden programnak megadtam az engedélyt is.
Szóval arra gondoltam vagy marad a tűzfal, vagy valahogy a Cobian szoftvert fel kéne ruháznom a backup felhasználó jogosultságaival. De az utóbbit hogyan érjem el, vagy kinek van még ötlete, illetve általában mit szoktak erre a problémakörre alkalmazni?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Mobil flották
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest