- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
so_ha
senior tag
Eddig nem volt routerem, és lassan beköti a Digi az optikát, amihez adnak egy ONT készüléket, ami Wi-Fi képes. Az átmeneti időre eddig tökéletesen működött az asztali gépem netes megosztása, ezért kerestem megoldást arra, hogy ne kelljen újra telepíteni/konfigurálni, mert a win10 tökéletesen működik. Szerencsére lassan leszokhatunk a régen megszokott újra telepítésektől. Azért köszi a segítséget/próbálkozást!
-
so_ha
senior tag
A normál havi frissítéseknél nekem sem változott semmi, csak a verzió váltásoknál.
Sajnos nem vagyok szakértő, így korábban itt a fórumon kaptam segítséget, ami így működött (most nem):
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=Hálózatnév key=Jelszo keyUsage=persistent
netsh wlan start hostednetworkHa jól értem ugyan ez, amit leírtál nekem?
A registry-ből törölném a linkemen megadott paramétert az megoldhatná a virtuális hálózatok törlését? -
so_ha
senior tag
Valakinek nincs erre valami 5lete?
-
so_ha
senior tag
A neten ezt találtam. Szerintetek lefuttatható ez a parancssor:
You can delete this parameter using this command:
reg delete hklm\system\currentcontrolset\services\wlansvc\parameters\hostednetworksettings /v hostednetworksettingsRestart your computer. After the restart, make sure that the settings of the hosted network have been reset.
net start wlansvc
netsh wlan show hostednetwork -
so_ha
senior tag
Sziasztok! A hálózati szakik segítségét szeretném kérni az alábbi problémához:
Asztali pc netes kapcsolatát osztom meg Wi-Fi-n keresztül a laptoppal, és az okos telóval. A Win10Pro 1809-es verzió frissítése után nem tudom létrehozni a hálózati megosztást. Ez korábban minden nagyobb verzió váltásnál így volt, ahol a végén csak új Windows telepítéssel tudtam ezt megoldani. Erre keresek egy kulturáltabb megoldást, hogy ne kelljen telepíteni/belakni/paraméterezni újra mindent.
1, Azt vettem észre, hogy az eszközkezelőben, ha a rejtett eszközök megjelenítését bekapcsolom, akkor duplikálódott az MS Wi-Fi Direct Virtual Adapter. Eltávolítottam a #2-es adaptert, majd gép újraindítás után ugyan úgy ott volt. Majd eltávolítottam mindkét adaptert, és újraindítás után azonnal csak az egyiket, majd kb. fél perc után a másikat is létrehozta a Windows magától.
2, Lefuttattam k.feri80 megoldását is, majd újraindítás után létrehoztam egy új virtuális hálózatot, de sajnos így sem működik.
Hálózati megosztási központ => Magán hálózat => Helyi kapcsolatok => Kapcsolat neve => Hozzáférés típusa: Nincs hálózati hozzáférés
Minden paraméter ugyan az, mint a Windows verzióváltás előtt, mit tudnék még megpróbálni, hogy működjön újra telepítés nélkül a hálózati megosztásom?Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv so_ha
-
so_ha
senior tag
válasz
krealon #39669 üzenetére
Köszi a segítséget!
Még délelőtt visszaállítottam a korábbi win10 verziót (szükségem volt a gépre), mert hiába próbáltam a host fájlt visszaállítani az eredetire, és az Avira-t is hiába töröltem illetve újratelepítettem és kivettem a pipát, hogy ne blokkolja a host fájl cseréjét.
A hétvégén újra próbálkozok a v1709-es verzióval, ha újra előjönne a hiba az új Avira paraméterezés mellett is, akkor próbálkozom az általad leírtakkal. Még egyszer köszi az infót! -
so_ha
senior tag
Sziasztok!
Erre és erre keresnék megoldást, ha tud valaki segíteni előre is köszönöm!
(Win10 frissítésnél az Avira blokkolta a Host fájlt, így élő netkapcsolat mellett sem működnek a böngészők.)Weboldal: "Ideiglenes DNS-hiba történt"
Ezt lefuttatva: ipconfig /release
Ezt az üzenetet kaptam: Windows IP Configuration
No operation can be performed on Wi-Fi while it has its media disconnected.
No operation can be performed on Helyi kapcsolat* 2 while it has its media disconnected.
An error occurred while releasing interface Ethernet : Valamelyik cím még nincs hálózati végponthoz társítva.Köszi so_ha
-
so_ha
senior tag
Eddigi 5 nap tapasztalata: Titmouse09 leírása/segítsége alapján működik a rendszer.
- Android telefonon működik a hálózat (csak rövidebb ideig tesztelve, de nem dobott ki)
- Laptop jellemzően 1,5 órát csatlakozik max térerővel, max adatátvitellel, utána dobja a hálózatot, és az asztalit isHa a további napok, hetek is az előzőket hozzák, akkor nekem tökéletesen megfelelő. Szintén Titmouse09 segítségével ütemezett feladattal létrejön a hálózat, de a tapasztalat alapján bontani, majd újra csatlakozni kell, mert ellenkező esetben 5 percenként bontott a kapcsolat, de így már 1,5 órát lehet használni (logikát nem találok benne, de így műxik).
Anomáliák: Amikor szétesik a kapcsolat, bontja a vezetékes hálózatot is, pontosabban egyik sem bontódik, "csak" megszűnik a kapcsolat, amit nem lehet bontani, csak a gépek újraindítása old meg (illetve volt olyan, hogy a laptop újraindítása nélkül is sikerült az újra csatlakozás). Logikai összefüggést nem találtam, hogy mitől lett 1,5 órás a kapcsolat, a korábbi 5 perccel szemben, mert minden beállítás ugyan az (Titmouse09 által javasolt DNS beállítások maradtak, az új IP beállítást törölni kellett, mert azzal egyáltalán nem volt kapcsolat).
Még egyszer köszönöm elsősorban Titmouse09 segítségét, de a többi fórumos társnak is!
-
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34467 üzenetére
Akkor inkább privátban írnék, hogy ne zavarjam a többi fórumost.
-
so_ha
senior tag
válasz
Doky586 #34460 üzenetére
"Aki szeret szopni az úgy jár mint te"
Ha ez egy délutánt jelentett, akkor annyi belefért. A régi szakik valószínűleg még a régmúlt idők hasonló szívásai miatt tiltakoznak. Egyébként nem kis energiámba került a lakás felújításnál, hogy minden kábelt (net, tv, telefon) eltüntessek, így ezért nem akartam egy routert, pláne ha még működik is a szoftveres megoldás ... -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34458 üzenetére
Még egyszer mindent köszönök!
Este tudok csak gép elé jönni, majd kérdeznék még valamit. Ma reggel 1 órát stabilan ment a laptop, tehát minden módosítás nélkül sikerült a netre csatlakozni, bár az asztali gépen minden újra indításnál újra kell indítani a hálózatot. A ping 6ms, a letöltés 82Mbps, feltöltés 53,5Mbps (a csomag 100/50-es), ha ez maradna, akkor széles vigyor a képemen.
Két kérdésem azért most is lenne:
- A működéstől függetlenül állítsam be a laptopon az IP címet amit ajánlottál?
- Mobil telefonnal (android) nem sikerült a páromnak csatlakoznia ... kell valamit azon is konfigurálni?Köszi so_ha
-
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34456 üzenetére
Újra indítottam mind a két gépet, és az asztaliról eltűnt az új wifi kapcsolat. Lefuttattam a ki, majd a bekapcsolást, és újra élt. A laptop maximum térerővel látja a gépemet az összes jel közül a legerősebb, de miután az asztalomon van, így nem meglepő. Amikor kikapcsoltam az Ethernet megosztását, majd be a Digi-t utána volt kapcsolat pár másodpercre, de mire a böngészőt megnyitottam volna, már nem volt kapcsolat. Nincs az alap Win tűzfalon kívül külön telepített program. Holnap délután még próbálkozok, de nagyon szépen köszönöm az eddig kitartásodat és segítségedet!
Ha valami 5leted lenne még, azt szívesen veszem/venném, de csak holnap olvasom.
-
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34454 üzenetére
Csak ha "simán" megosztom nem látja a laptop az Ethernetet.
Újra kellene a parancssort is futtatni?
Az eddigi megosztott kapcsolatból automatikusan elvette a megosztást, ahogy az Ethernethez betettem.Hülyeséget írtam, mert azt nem is kell lássa ... de nem változott a helyzet.
Részsiker van, mert az élőbb azt írta a laptopon, hogy csatlakoztatva ... de eldobta.
-
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34452 üzenetére
Újraindítottam - csatlakoztam - Beállítottam a DNS paramétereket
De sajnos még sincs net ... -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34450 üzenetére
Azt írja, hogy pillanatnyilag semmilyen hálózathoz sem kapcsolódik.
Tehát egy hálózat sincs. -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34448 üzenetére
-
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34446 üzenetére
Rendszergazdai?
Felhasználóként lefuttatva nagyon sok sort. Mi érdekel ebből? -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34444 üzenetére
Nem jeleníthető meg
Az asztali gépemen a kezdőoldalam jön be a megadott címre. -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34442 üzenetére
Az előző képek jók?
-
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34440 üzenetére
Az wifi kapcsolat nincs csatlakozva ... az nem hiba?
Mit értesz adapterbeállítások alatt? A hálózati kapcsolat tulajdonságairól? -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34438 üzenetére
Újra kezdtem az egészet, és már látom a hálózatot a laptopról, de azt írja a kapcsolatnál:
Nincs internet (biztonságos)
És csak a "Szétkapcsolás" gomb jelenik meg, de még sincs net a gépen.Csatlakozásnál fut a laptopon a "Hálózati követelmények ellenőrzése".
Majd kiírja a "Nincs internet (biztonságos)" felirat. -
so_ha
senior tag
válasz
Gubek-Einste #34435 üzenetére
Valamit elbaltáztam ... Most azt írtja, hogy nincs helyi kapcsolat, az újonnan létrehozott wifi kapcsolatnál.
Az előbb már láttam a hálózatot, és be is voltam jelentkezve a laptopról, de a net nem ment.
Mit csináltam rosszul?Az előbb még láttam a laptopon a hálózatot, most valamiért már nem ...
-
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34433 üzenetére
A megosztott kapcsolatnál az engedélyezés után a legördülő menüben több opció jelent meg.
Otthoni hálózati kapcsolat:
A "Helyi kapcsolat* 11"-et jelöljem be? -
so_ha
senior tag
válasz
Gubek-Einste #34426 üzenetére
Hosted network supported : Yes
Királyság van ... ha minden igaz ... köszi!
Csak az utolsó sort néztem ... -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34419 üzenetére
Még 1 kérdés eszembe jutott:
Nem a wifi kapcsolatot kell megosztanom, hanem a hálózati net kapcsolatot ... ha jól értem? -
so_ha
senior tag
válasz
Titmouse09 #34419 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget!
A következő kérdés szintén laikus lesz:
- a parancssort a laptopon kell lefuttassam?
- a megosztást meg az asztali gépben?- vagy mind a kettőt asztali gépen?
(és az itt megadott jelszóval tudok a laptopon keresztül belépni a hálózatra?) -
so_ha
senior tag
Sziasztok!
Nem olvastam a több ezer hozzászólást végig, ha véletlen elhangzott már ilyen kérdés, akkor bocsi!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi eset szoftveres beállításaira, ha kérhetném laikusként/szájbarágósan leírva.Internetet akarok megosztani saját gépről, mPCIe (Shuttle WLN-C) wifi kártyával router nélkül. A hálózati kábel közvetlenül csatlakozik az asztali gépembe (Digi net), melyben az előbb említett wifi kártya is van. Azt szeretném, ha a laptopom ezt a wifi-t látná, illetve ezen keresztül csatlakozna az általam használt netre (nem fájlmegosztás, csak net megosztás, és tudom, hogy csak akkor használható a laptopon a net, ha az asztali gép is csatlakozik a hálózatra). Mind két gépen Win10 operációs rendszer van.
Mindenkitől azt hallom, hogy elvileg plusz szoftver nélkül lehet Win beállításokból, ... de routert vegyek.
Ha lehet, akkor routeres hittérítés nélkül ha valaki tudja a megoldást, azt előre is köszi a szakértelmet/segítséget!so_ha
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- Logitech G915 Wireless mechanikus (tactile) billentyűzet (US)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest