Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adam89

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nem tudom jó helyre írok-e, de elég fura dolgot vettem észre az imént.
    Telekomos szolgáltatásaink vannak (IPTV, telefon, net), amiket egy Speedport W724V Typ C eszközön keresztül haszálunk, valamint a szobámban van switchként (a gyenge wifi miatt, plusz mert itt két pc is van) egy plusz eszköz (TP-Link WR1043ND v3) is. Mindkét eszközön jelszóval van védve a Wi-Fi-hozzáférés. A két szobai gépem között fájlmegosztás is van, sima windows-os módszerrel (felhasználói név + jelszó párost kér a hozzáféréshez). Oprendszerek: W10 Pro.

    A probléma amit észrevettem először az volt, hogy idegen eszközök (2 telefon, 1 tablet) jelentek meg a Windows Intéző hálózat részén. Később a hálózati infrastruktúra részben pedig egy tök ismeretlen TP-Link router. Az eszközöket vizsgálva csak a MAC-címüket látom, dupla kattintásra az idegen router admin felületét se nyitja meg.
    Néztem még a saját routereken az idegen eszközöket a a WiFi-nél, nem találtam idegen MAC-címmel semmit sem.

    A kérdésem az lenne, hogy ez a mi a fenétől lehet? Próbálgatja valaki véletlenszerűen a hálózatokat, hátha jó jelszót tippel? Esetleg a Windows/saját hálózati eszközök gondolnak túl valamit, és jelenítenek meg olyat, amit nem kéne? Esetleg az ingyenes Telekomos Wifi kavar be? (elvileg nálunk is van, egy rövid levél jött róla..)
    Most ideiglenesen megszüntettem a PC-ken minden megosztást, elrejtem/cserélem az SSID-kat, valamint a WiFi-nél beállítom a MAC alapú szűrést is, plusz jelszócserék. Ezeken kívül mit tegyek még?

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák