- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Van nekem is kérdésem közben. Van egy szerver szoba, ahol semmi nincs felcímkézve, vannak benne hálózati eszközök, modem, switch, két asztali gép szervernek használva valami régi szünetmentesen plusz még egy gép, ami szervernek néz ki meg 2-3 modem. Az informatikát outsourcolták, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden remote desktoppal megy, és szinte sosem dugják ide a képüket. Nekem viszont jó lenne tudni információbiztonsági szempontból, hogy melyik micsoda, mihez csatlakozik, milyen hálózaton van, milyen IP-t kap, és így tovább. Van erre valami jó minimál invazív módszer, vagy best practice, hogy ne borítsam fel a teljes szervezet életét és mégis információhoz jussak?
-
inf3rno
nagyúr
Valószínűleg az IP-je más hálózatban van, mint a számítógéped, azért nem látod az admin felületét. Én úgy szoktam megoldani, hogy a kapcsolat beállításainál a fix IP-t ideiglenesen átteszem az AP hálózatába. Nem tudom, így utólag gondolom ez is gányolás, és inkább az admin oldalakon kellene átírni, hogy minden ilyen kütyü a router hálózatában legyen és ne legyen cím ütközés, de azt hiszem nem mindegyiknél konfigurálható az IP. Biztos jön majd valaki, aki mond valami okosabbat, kíváncsi vagyok.
-
Land
veterán
Alapértelmezetten bridgeben van. Mögé pedig kell a 2 router, mert az Asustól megy egy kábel a nappaliban levő TV-hez, egy kábel a hálóban levő TV-hez, egy kábel pedig a TP-Linkhez (3. szoba). A TP-Linkből megy egy kábel a PC-mhez, illetve egy kábel a céges laptophoz (Wifit próbáltam, a panel beton falai miatt állandóan szakadozott, ami miatt belefagytam a céges programba állandóan).
Második részhez nem értek, nappal utána olvasok. -
Sziasztok!
Évek óta egy második routert (TP-Link) használok AP-ként, hogy tovább osszam a wifi-t. Valami történhetett amikor a Telekomnál gigabites netre váltottunk, mert onnantól kezdve az asztali PC-n vacakolt ipv4, illetve már az utóbbi időben már a TV adók is elmentek. Nagy nehezen kiderült, hogy ez a második router összeveszett a Telekomossal, és ez volt minden probléma oka.
Most szeretném bekonfigurálni a TP-link-et, hogy AP-ként üzemeljen, de nem érem a böngészőből az admin felületét, csak a Telekomé jön be.
Abben kellene segítség, hogy miért nem érem el, illetve, hogy pontosan hogyan állítsam majd be, hogy ne legyen ilyen összetűzése a másik eszközzel.
-
Land
veterán
Sziasztok!
A Wifi hálózatot kellene rendbe tennem, mert pár hete teljesen gatya.
Digis netem van, mely a következő módon épül fel:
Digis modem bridge módban, a LAN1 pont nyitva (192.168.1.1)->Asus RT-AC58U 1 Gb Router (192.168.1.1)->TP-Link Archer AX10 (Digitől bérelve) bridge módban (192.168.1.2)Erre kellene megoldanom, ha lehetséges, hogy az Asus és a TP-Link routereken is legyen 2.4 GHz és 5 GHz Wifi csatorna. Az sem baj ha feleződik az 1 GB-es net, mivel laptophoz/telefonhoz az is bőven elég.
AZ SSID nevek különbözőek, de ha mindkettőn engedélyezem a Wifit, akkor az Asusra csatlakozva (2.4 és 5 esetén is) van internet, a TP-Linknél nincs (2.4 és 5 esetén is).
Ha csak az Asuson van engedélyezve a Wifi, akkor a 2.4-en van internet, az 5-ön nincs.Mit állítsak és mire? Köszi!
-
jerry311
nagyúr
válasz
daninet #57290 üzenetére
Megfelelő eszközökkel és beállításokkal megoldható. Együtt a kettőn van a hangsúly, mert ha nem megfelelő az eszköz, akkor eleve nem ad lehetőséget beállítani dolgokat, amikre szükséged van.
Szvsz, a LAN --> WAN közti NAT a vízválasztó, mert sok otthoni routerben nem lehet kikapcsolni, úgyhogy kicsit feljebb kell lépni árban. -
daninet
veterán
válasz
Doky586 #57289 üzenetére
egy mikrotik eszközről van szó, nem adják meg a logint. Elérem a RouterOS bejelentkező képernyőjét. Kértem, azt mondták majd ők távolról beállítanak nekem amit akarok
De egyébként se megyek vele semmire, mert már eleve nincs publikus IP-m. A bázis állomásukon is van egy router ami valami 192-es címet ad nekem.
-
-
daninet
veterán
válasz
MasterMark #57283 üzenetére
"Mit akarnál ezzel elérni?"
Jelenleg a szolgáltatóm nem ad publikus IP-t, ráadásul egy olyan routert adott amiben semmilyen beállításhoz nincs hozzáférésem. Duplánt (triplán?) NAT-olt a kapcsolatom. Ez miatt tele vagyok problémákkal, a NAS-om nem csinál backupot a cloudba, mert nincs nyitva neki port, nem érem el a fájlokat rajta távolról, plex szerverem csak dísz, nem tudok a unifihez controllert hostolni, mert nem érhetőek el a cuccok kintről és még lehet sorolni.
A cél az lenne, hogy úgy netezzek, mintha csak a saját routerem fordítana címet.
Most persze lehet hogy ez némileg kompromisszumos lesz, de pl ha anyáméknál beteszem a VPN szervert DMZ-be, akkor már egy lépéssel közelebb vagyok a megoldáshoz gondolom.
Szóval érdekelne az "ultimate" megoldás és a némileg kompromisszumosabb megoldás is.
Jó lenne, ha a VPN szerver tudna egy 100-200mbps sebességet. Ugyan jelenleg csak 30mbps netem van, de valszeg leváltom majd mobilnetre ami tud többet ezért jó ha van benne tartalék. -
Nem tudom megfelelő topic -e ,de hátha találkozott már valaki ilyen hibával .
Pár hete kezdődött :
Minden alkalommal ,ha bekapcsolom a gépemet nincs hálózat(még a routert sem látom böngészőben ), azt írja nincs bedugva a kábel ,pedig de. Ami az érdekes, hogy ha kihúzom -bedugom a hálózati kábelt a gépemből ,vagy a routerből akkor egyből megjavul . A hálózat többi gépén nincs ilyen probléma ,tehát szerintem az én gépemmel van valami gebasz.
Frissítettem a LAN drivert /win naprakész/ flushDNS parancsot is próbáltam ,de a hiba megmaradt. Valami ötlet ? -
MasterMark
titán
válasz
daninet #57282 üzenetére
Ja értem.
Akkor:
1: Igen, a kliens lehet nat mögött.
2: Valami gyors protokoll (wireguard) es erős szerver.
3: Létezik Layer 2 VPN is, de ezt nem tudom pontosan hogy érted. (a wireguard emitt kiesne, az csak Layer 3) Ha a te oldaladon akarsz natolni az azt is jelentené, hogy ha te leszakadsz a vpnről akkor náluk elmegy a net. Nem tudom mit szeretnél ezzel elérni, de biztos átgondoltad?Szerk.: Illetve belegondolva érzek itt egy kis pradoxont is, mert ugye a vpn szerverhez kellene élő internetkapcsolat.
Mit akarnál ezzel elérni?
-
daninet
veterán
válasz
MasterMark #57281 üzenetére
Igen. Én 3 router mögött vagyok nagyjából, egy darab nyitott portom sincs.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Szolgáltatóm révén passzív a kapcsolatom. Anyámék nem messze digi-sek, nekik aktív, van saját IP-jük.
A unifi routerrel tudok 2-3 eltérő protokollon vpn kapcsolatot csinálni.
1) Működik a VPN ha a kliens oldal passzív?
2) Milyen vas kell egy ~200mbps sebességű vpn szerverhez?
3) Megoldható lenne, hogy NAT-olás nélkül kapcsolódjak a hálózatukra és az én eszközöm legyen az első címfordító? (persze mindezt úgy, hogy nekiknotthon megmarad a saját kis mesh hálózatuk) -
dkess
őstag
válasz
jerry311 #57275 üzenetére
Apróság, de több HDD alapú RAID tömb is segíthet LAG -ot vagy multigigabit -et szaturálni. Nálam 2 RAID tömb van és egy gigabit -es LAN mellett van külön 2.5 Gbe LAN is. Párhuzamosan simán ki tudja tolni a max. sávszélességet is akár (110 + 280 MB/s) ...
Ettől függetlenül érdemes tervezni minden komponens teljesítményével, erősségeivel illetve gyengeségeivel, hogy ne legyen szűk keresztmetszet meg kellemetlen meglepetés se ...
-
dethroner
veterán
Tudnátok egy kis leírást, segítséget írni? Szeretnék a W10-es pc-n egy mappát megosztani amiben zenék vannak és wifi-n keresztül androidos telóról lejátszani. Mit kell ehhez beállítanom?
-
jerry311
nagyúr
válasz
k-dani #57273 üzenetére
LAG redundanciára is jó, nemcsak sebesség növelésre. Sőt, nagyon sok esetben nem a sebesség miatt használják.
A legtöbb otthoni NAS 1-2G környékén teljesít, amíg mondjuk 1-2 dolgot kell olvasni. Minél több a munkamenet, annál jobban belassulnak, annál inkább korlátoznak a HDD-k. (SSD, és SSD cache már más kérdés) -
citkar
addikt
Üdv!
A problémám, hogy a közelmúltban lecseréltem a routerem (egy Asust egy Xiaomi ax1800-ra), korábban is használtam egy TP Link switch-et, mert kevés volt a LAN port. Korábban a switch-be bedugott NAS-t is elértem távolról megfelelő port forward mellett, de most csak akkor érem el távolról, ha közvetlen a routerre dugom a NAS LAN kábelét. Belső hálón teljesen jól működik (switch mögött is), de csak akkor érem el távolról, ha a switch-ről átdugom a routerre.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja a problémát, esetleg a switch épp most kezd megfáradni? -
k-dani
csendes tag
válasz
jerry311 #57268 üzenetére
Természetesen nem nézek 10*4K filmet, de lehet, hogy kettőt igen, miközben egy (három) linux disztribúció töltődik lefele a NAS-ra. És lehet, hogy a kölök pont akkor húzza le a NAS-ról az egyik disztribúciót a laptopjára. Persze lehet, hogy Link Aggregationnel se leszek előrébb ezzel a NAS-sal és konzumer switchcsel.
2.5-10G-t azért nem veszem számításba, mert egy olyan eszközöm sincs, ami tudná, a Link Aggregationt meg egy már igen, és egy másik kell csak vele szemben.
De nem erőltetem mindenképp, ha a hozzáértők szerint semmi értelme, azt is el tudom fogadni. -
k-dani
csendes tag
-
jerry311
nagyúr
válasz
k-dani #57264 üzenetére
Több kliens esetén lehet értelme LAG-nak. de még akkor is kérdéses, hogy egyáltalán kiterhelik-e az 1G-t huzamosabb ideig.
Még 4K HDR filmnél keresni kell azokat amik 100 Mbps fölé mennek, egy átlag 4K film inkább csak a fele. Nézel egyszerre 10x 4K filmet?
MP3/FLAC gyakorlatilag nem jelent terhelést.
LAG-nak tényleg akkor van értelme, ha olyan dolgokat használsz több kliensen egyszerre, amiknek kell a gyors NAS elérés.
(Vagy ha tud okos LAG LB protokollt a switch, de akkor meg kell LAG a kliens felé is... Egyszerűbb a 2.5-5-10G. Használtam LAG-ot egy ideig itthon, ritkán volt haszna, lett inkább 10G.) -
Markizmark
addikt
válasz
Johnzy #57229 üzenetére
Egy falon kívüli kültéri szekrénybe van be***va egy sima 4G-s router, és ezután van pár sima ethernet switch a kameráék és 4 meglévő mérleg számára. Semmi komoly IT cucc nincs, eddig minden réz. 1-2 épületet kellene ráfűzni még ugyanerre a helyi hálózatra, ennyi a történet. Csak épületek között nem akarok rezet vinni, főleg nem magas, fémlábú silókon átlengetve.
-
user12
őstag
válasz
k-dani #57264 üzenetére
Szia
A linkelt switch "normál" L2 switch, valóban nem támogatja az LACP-t.
Amit felsoroltál néhány klienst, én nem is aggódnék ezen, hiszen az 1 db gigabites link is ki tudja szolgálni ezeket. De csinálhatod azt is, hogy rádugod a hálózatra mindkét csatlakozót, ilyenkor külön-külön kapnak 1-1 IP címet és beállítod, hogy pl a DLNA-t az egyik interface-n szolgálja ki, a fájlszerver meg a másikon menjen. Ez is egy lehetséges megvalósítás. -
dawil
tag
válasz
ElektrikusDE #57232 üzenetére
Sajnos az APN protokollja mar igy is ipv4 es volt, ahogyan a roamingprotokollja is. SZoval nem tudom, mi lehet akkor a gond.
-
k-dani
csendes tag
Ha már előjött a Link Aggregation, én is érdeklődnék vele kapcsolatban.
Itthoni hálózatomat építeném ki.
Gigabites Digi internetem van, Asus RT-AC65P routerrel. Van egy Zyxel NAS520 típusú NAS-om, aminek két gigabites portja tudja a Link Aggregationt (erről a NAS dokumentációja az egyik helyen azt írja: "The NAS uses Link Aggregation to provide load balancing and fault tolerance. The switch must also support LACP", egy másik helyen meg: "Link Aggregation: Select this option to use IEEE 802.3ad port link aggregation to combine the two Gigabit Ethernet interfaces into a single logical link."). Nem fogom tudni magam kiképezni a rászánható kb. 10-20 órában a téma szakértőjévé, de azért próbálok utánaolvasni.A fentebb is linkelt TP Link TL-SG108E youtube videó hozzászólásai között például ilyeneket olvasok:
"I've read on TP-Link site that this switch uses static link aggregation and not LACP"
"The LAGG on this switch is a static LAGG. It sucks but you can't use LACP or anything more advanced."
"this switch, does not support increased LAG speeds only Failover"
"It’s just a shame it doesn’t support LACP Link aggregation"Ezekből számomra az derül ki, hogy a 16 portos testvérével nem tudnám kihasználni a NAS Link Aggregate funkcióját.
Megoszlanak a vélemények, hogy van-e egyáltalán értelme használni a funkciót (a topikjában teszt is van linkelve, ahol sok előnye nem mutatkozik, igaz, a tesztkörnyezet nem feltétlenül egyezhet az én felhasználási módommal). Ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor a teaminggel egy kliens nem lesz képes nagyobb sebességre, meg a merevlemezek se lesznek gyorsabbak, viszont több kliens használatával, és a NAS-on több eszköz elérésével talán lenne értelme használni. Arra gondolok, hogy a NAS-ra a RAID lemezeken kívül rá lehet dugni USB3-as eszközöket is (meg memóriakártya olvasója is van). A NAS-on zenéket, filmeket (linux disztribúciókra gondolok:) tárolok, meg egyéb saját adatokat.
A hálózaton lenne 1-3 laptop/PC (néha wifi, néha kábel), 1-3 tv (némelyik wifi, némelyik kábel, a rendelkezésre álló kábelek függvényében), nyomtató/szkenner (wifi és kábel is lehet), 1-3 hálózatos médialejátszó (jelenleg Raspberry és Amlogic S905, film és zene lejátszására, leginkább kábelen) és még telefon, tablet, néhány okos eszköz wifin (és egyelőre nem tervezem, de talán a jövőben lehet még játékkonzol itt-ott).
A tervem, hogy az előszobába jön a Digi, ott rögtön csatlakozik a wifi routerem és tennék oda egy switchet. Ebbe dugnám a NAS két portját, és innen ágazna szét az Ethernet 4 szobába (meg a koax a tv-knek), falba vésett csövekben (valószínűleg sok helyen kell majd vésni, úgyis épp kisebb lakásfelújítást szeretnék a szobák újrafestésével). Úgy számolok, hogy kb. 11 kábel menne a szobákhoz (részletezve: nappaliba 2 helyre 2-2, szoba1-be 2 helyre 2-2 - külön falakon a rugalmasság miatt, szoba2-be 2 - itt csak 1 fal alkalmas, szoba3: ide már fixen megy 1 kábel bevakolva és most azt a részt nem szeretném újravésni/festeni), kell 2 a NAS-nak, meg 1 a router felé, tehát 16 portos switchet keresek, ami kompatibilis a NAS-om Link Aggregate funkciójával. Esetleg a kábelek számát csökkenthetem, ha nem minden fali csatlakozó dupla portos, de így is kellene a switchen 11-12 port.
-
dkess
őstag
Igazából nem annyira bonyolult a switch. NAgyjából lehet mindent alapértelmezésen hagyni és akkor eléggé "Plug'n'Play". Egyedül a link-aggregation -t kell állítani. Ebben a YouTube videóban láthatod, hogy kell beállítani (egy másik Easy Smart switch, de a szoftver ugyanaz lesz): [link] .
Az öntapadós kábelcsatornával úgy vagyok, hogy amennyiben egy-két méter kellene hirtelen - akkor: legközelebbi barkácsbolt. Úgy egyébként meg "véséspárti" vagyok. Neked ugye nagyobb adag kellene - így érdemes körülnézni net -en esetleg. Ugyanakkor ebben kb. olyan szinten vagyok, mint Te ...
-
dkess
őstag
Nagyon szívesen.
Igen, az első forgatókönyvnél 3 kábel lenne a nappali és az előszoba között - a másodiknál pedig kettő.
Ezt a 16 portos switch -et ajánlanám az előszobai rackszekrénybe:
TP-Link TL-SG1016DE - 25K HUF ( [link] ). L2 Switch, rack -elhető, VLAN kezelés, Link Aggregation, IGMP Snooping, Ventilátor nélküli stb. stb. Részletek a specifikációk fül alatt: [link] .
Igazából ennek a "buta switch" (az 'E' betű hiányzik a végéről) verziója olyan 3K HUF -al olcsóbb - így az előbbit javasolnám. Link aggregation igénye esetén meg természetesen igazából csak azt ...
-
dkess
őstag
Jól emlékszem akkor írtad, hogy van alhangon vagy 200 méter Cat6 kábeled - meg gondolom az "apró" melléje ... Maga a ház sem tűnt annyira hatalmasnak - 2 szint: 70 + 50 nm.
Egyébként amin gondolkodtam csak nem írtam le korábban - lehetne pl. az előszobában egy rack szekrény (mondjuk egy 6U) a NAS -nak meg switch -nek, meg a UTP kábelek ide futhatnának össze.
Általánosságban azt érdemes figyelembevenni, hogy amennyiben NAS is van LAN -on (ami több LAN kliensel is kommunikál és internetre is kimegy), akkor az a LAN -on komolyabb igényeket támaszt. Különösen, ha a NAS -nál link aggregation -el is terveztél eredetileg. Hovatovább az említett saját példámból kiindulva nem lenne párhuzamos 2.5 Gbe LAN nálam, ha nem lenne NAS (hanem csak egy sima csillag gigabit - oszt ennyi) ...
"Hogy jön ki a 12 port az emeleten, ha csak 4 kábel megy fel a switchből?"
Számold össze a gondolatjeleket az előző hsz -emben. Ebben a forgatókönyvben a switch a nappaliban lenne és minden arra lenne dugva.
"Az előszobába nem mehetne a switch és onnan egy kábel vissza a nappaliba egy sima switchbe a többi eszköznek?"
Ez ugye két szakasz:
- Digi ONT és nappali AX92U --> előszoba switch (gigabit),
- előszoba switch --> nappali switch (gigabit).Gigabit internetnél az előbbi még elmenne (ha nem lenne kliens dugva az AX92U -ra - főleg olyan ami a NAS -t nyekteti, mert akkor az az internet elől enné meg ezt a gigabit -es linket).
Az utóbbi gigabit -es kapcsolaton viszont a következő kliensek versenyeznének a gigabit internetért meg a NAS -ért és egyebekért: asztali PC, médialejátszó, TV, PS5, céges laptop stb. stb. (nappali vezetékes cuccok) ... Jól hangzik? Ugye, hogy nem ...
Mondjuk, ha két UTP -t hoznál vissza a nappaliba és elosztanád a klienseket - pl. asztali PC kapja az egyiket és minden más switch -en, akkor viszont megfelelő lehet. Azaz:
AX92U (nappali):
WAN: Digi ONT
LAN1: Uplink az előszoba switch -hez.
LAN2: Semmi
LAN3: Semmi
LAN4: SemmiElőszoba menedzselt switch (amennyiben a NAS -ra nem akarsz link aggregation -t, akkor nem kell menedzselt switch):
LAN1: Uplink a nappali AX92U -ból.
LAN2: Asztali PC (nappali),
LAN3: olcsó 5 portos switch (nappali): médialejátszó, TV, PS5, céges laptop (persze ad-hoc lehet WiFi -n is),
LAN4: NAS1 (előszoba - link aggregation)
LAN5: NAS2 (előszoba - link aggregation)
LAN6: Node (előszoba)
LAN7: Emeleti Szoba1 (UTP)
LAN8: Emeleti Szoba2 (UTP)
LAN9: Emeleti Szoba3 (UTP)
LAN10: Emeleti Node (UTP - emeleti AX92U)
LAN11 ... LAN16: Többi LAN port igény szerint - pl. földszinti szobába/dolgozóba/konyhába stb.Avagy pl. egy ilyen alternatíva: Digi ONT és AX92U a nappaliban (az előző jobban tetszik). Aztán:
AX92U (nappali):
WAN: Digi ONT
LAN1: Uplink1 az előszoba switch -hez (link aggregation).
LAN2: Uplink2 az előszoba switch -hez (link aggregation).
LAN3: Asztali PC,
LAN4: olcsó 5 portos switch: médialejátszó, TV, PS5, céges laptop (persze ad-hoc lehet WiFi -n is),
Előszoba menedzselt switch:LAN1: Uplink1 a nappali AX92U -ból (link aggregation).
LAN2: Uplink2 a nappali AX92U -ból (link aggregation).
LAN3: NAS1 (előszoba - link aggregation)
LAN4: NAS2 (előszoba - link aggregation)
LAN5: Node (előszoba)
LAN6: Emeleti Szoba1 (UTP)
LAN7: Emeleti Szoba2 (UTP)
LAN8: Emeleti Szoba3 (UTP)
LAN9: Emeleti Node (UTP - emeleti AX92U)
LAN10 ... LAN16: Többi LAN port igény szerint - pl. földszinti szobába/dolgozóba/konyhába stb. -
devil-k
nagyúr
Nálunk hasonló a szitu, vésés vésés hátán, máshogy nem lehet kivitelezni igényesen. A mi házunk három szintes és szobánként legalább 1 dupla Cat6A sftp fali végpont van/lesz, de az irodámban pl 3 dupla aljzat lesz. A földszinten lesz egy rack szekrény, a falakban Cat7 sftp kábel van húzva. Egyelőre itt tartunk, nemsokára felkerül a rack és az eszközök is. A wifi pedig mesh rendszeren lesz kivitelezve.
-
válasz
Gubek-Einste #57246 üzenetére
Köszi
.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 3
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Synology NAS
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest