Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
A suliban, ahol dolgozom mind2 erősítőből van 1-1 db. Tapasztalataim alapján a Vidi agyonveri az Oriont. Mondjuk ha jól tudom, akkor az Orion ezen típusai tranyósak voltak, később jöttek ki az IC-s ek. Na én olyat próbáltam. Gyengécske a hangja. Vidi sokkal karakteresebb, dinamikusabb.
Lehet, h a kis Vidit hazacsábítom...
-
Ebit
addikt
"Ez az 1987-től gyártott erősítő a hazai ipar egyik kimagasló, a Videoton pedig legjobb fejlesztésű erősítője volt, és persze még ma is az. A néhai Hi-Fi Magazin/Hi-Fi Mozaik 3 (1987/3) akkori leírásából és véleményéből az az alábbiak emelhetők ki: A specifikáció közepes teljesítményű, de igényes készülékre enged következtetni. A jellemző kimeneti teljesítmény lényegesen nagyobb 2x30 wattnál, még a 2x40 wattot is meghaladja, tehát az erősítőnknek komoly tartalékai vannak! A frekvenciaátviteli görbék igencsak tisztességesek. A szokásos, a 3 decibeles határolással körülbelül 10Hz-150kHz sávszélesség adódik. A teljesítmény-frekvenciatartomány a gyári előírás szerint mérve roppant széles. Igen alacsony a torzítás, lényegesen kisebb a specifikált 0,06, illetve 0,09%-nál. A kimeneti teljesítmény függvényében vizsgált harmonikus torzítás is rendkívül csekély. Az intermodulációs torzítás szintén kellően alacsony, teljesíti a specifikációt. A zajok nem zajonganak; halláshelyes (IEC "A") szűrőn át mérve különösen alacsonyak. Összefoglalva a mérés eredményét: az EA 7386 S becsülettel teljesíti az - igényes! - specifikációt. Kimeneti teljesítménye dicséretesen nagy, egyéb paraméterei egyenletesen jók.” A szeánszon az ellenfele az Orion 1025B (vagyis a "kis" Orion) erősítő volt. A mérkőzést 2,5-1,5 arányban a Videoton EA 7386 S nyerte."
-
Ebit
addikt
válasz
Fl4tl4nd3r #245 üzenetére
Nem a 7-es felépitésében, beállitásaban, és a szabályozási rendszerében, is a kornak megfelelően korrekt volt,és még ma is az.
Pety
Heybrook HB-1-nek gyártó Vifa dán hangszórógyártól származó" elfekvő raktár készlet",és egy korrekten, megtervezett hangváltó,és doboz.
Anno, én sokat hallgattam a HB1 külőnbözö verzióit,de csak közepesnek tartom.
-
Pety
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #246 üzenetére
Szerintem nem volt alkalmad semmivel összehasonlítani,nincs viszonyítási alapod.
Sajnos ez el tudja vinni az embereket,egyébként valaki már említette de videoton hangfalakból a preludium volt valamire való én is meglepődtem a hangján először.
Asszem a Heybrook HB-1 hangfal koppincsa. -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Hát kinek mi..... nekem az erősítőből csak a középhang hiánzik... magas van benne,mély is van..... Nekem a DC 250 kifejezetten jól szólt...Még a régi fajta papír magas,lemezkosaras mély teljesen jól elvoltam vele... kis hangerőn elég szépen szólt.... nagy hangerőt fölös említeni mert se a vidi erősítő se a hangfal nembírta....Egyetlen hangfal van vidiből ami tetszik az a DCR 3090 viszont abba kb minden rossz......
-
Ebit
addikt
Videoton EA-7386 volt az egyik legjobb szériában gyártott hazai erősitő, az Orion 1025, SE 260 mellett.
-
Pety
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #242 üzenetére
Jó példát hoztál DC 2050,na ilyenem nekem is volt mindkét szériából a világosszürke műa peremes papírmagasos és a dóm sugárzős barnás műanyag színű kerettel gyártott is és igen nem rég adtam el az egyiket ami még megmaradt ugyanis nem használtam már vagy 6-8 éve.visszakötöttem próbaképpen mielőtt elpostáztam és hidd el siralmas hangja van egy kis polcsugárzóhoz képest is.Anno 91-ben vettem az első nyári munkámból ha jól emlékszem 4500Ft a pár és az annyinak számított mint most kb 80-100 eFt csak akkor nem igazán lehetett más kapni még(persze volt már) és még én is azt hittem ez milyen jó.....
Egyébként arra az erősítőre gondoltam,nagyon sáv határoltan szól,de ez nem csak az én véleményem,igen ezért cseréltem le ezeket mert mindig valami hiányzott abból ahogy szólt,viszont inkább fárasztó volt a hangja,de ez csak egy vélemény ami nem egyezik a tiéddel. -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Mint mondtam ezcsak esti kis erősítő...... ha zenét hallgatok arra ott a 600-as végfok semmi hangszín stb csak simán végfok.Meg amugyis ki annyira nagy igényes zene téren akinek ilyen erősíője van?Örüljön hogy szól és igenis van mélye.Akinek nemteccik vegyen valami denon highend erősítőt 2milláér meg ugyanennyiér hangfalat hozzá vagy csöves elő+végfok és halgassa a minőséget.Aki meg sima mp3 zenét hallgat annak nemmind1?Valami írtó sz@r hangfallal lehetett hallgatva ez az erősítő mert egyáltalán nem olyan szar,teljesen hallgatható....Sokán fikázták pl a dc2050-et is.Pedig annak van a legszebb hangja a vidik közül.Aki igazán sz@r vidit akar az pl halgasson meg egy dcr3090-et.....Nagy dög,semmi mély,középhang semmi,magas is 0 abba a hangfalba semmi nemjó... Ea6383 egyre gondolunk?A fluorescent kijelzősre?Mert az egy dc2050-el szerintem teljesen jó.Akinek nemteccik az vegyen valami "hifi" csodát a teszkóba és halgassa azt.....
-
villamos
őstag
A rendszerek leggyengébb láncszeme a hangfal. Ha jó a hangfal, akkor egy ilyen régi vidi is csodákra lehet képes, míg egy vacak hangfalat még egy milliós nagyságrendű erősítő is vacakul fog megszólaltatni.
-
Ebit
addikt
Ezeknél, gyárilag fix fiziologiai hangemelés/ loudnes/ volt beállitva,később az egyik, modositás pont erre irányult,hogy ezt kikapcsolják,és megközelitőleg lineáris teljesitmény frekvenciamenetet,hozzanak létre.
-
Pety
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #237 üzenetére
Szerintem nem hallottál még normális mélyeket,vagy nem egyformák az igényeink ilyen téren.
Egyébként nekem nincs ilyen erősítőm csak hallottam,hogy szól és köszönöm a véleményemet már leírtam.
"Loudness+nyélre csavart bass poti nemelég?" hidd el nem jó irányba jársz,ez a hangján mit sem változtat max olyan hangokat emelsz ami már addig is jelen volt a hangképben.
Felejtsd el a hangszínszabályzokat és loudnesseket. -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Abban nincs mély? Loudness+nyélre csavart bass poti nemelég? Normális szobahangerőn egy jó hangfallal igenis van mélye.... nálam 3-as hangerőn is leesnek a polcról a dvd-k (ezt használom esti kis erősítőnek).Ha nincs benne neked mély ott valami más a baj..... nagy hangerőn meg nevárj tőle se mélyet se teljesítményt......
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Van egy videoton erősítőm, alig használtam, első tulaj vagyok, szal széthajtva sem volt...
A probléma az, hogy halkan szólnak a hangfalak benne, leglaábbis egyik oldalt - vagy sehogy. Tehát rá van dugva 2 ugye, egyik rendesen szól, másik viszont éppen... Lehet monóra is kapcsolni, akkor viszont hangosabban szól a másik... valakinek tipp?És ami fontos, hogy nem házibulin volt használva, no meg gyári hangfalaival, megkímélt darab.
-
Drexler
tag
Ma kicseréltem a közepeket és sztem ugyan ugy szol mint a régi.Kiprobáltam ugy is hogy csak az 1ik let kicserélve ,de semmi különbség a kettö között. Ugy hogy most van 1 kék pillém.Amugy kérdeztem nem javitják sehol. Se Orion se a hangszoro javitosok.Szerintem tuti ez a közép csak a befogatással kell melozni 1 kicsit.
-
krystman
őstag
Helló! Mi a véleményetek a VideoTon EA 6383 S erősítőről? Nekem ez van 2db 110W-os hangfallal de nem tudom, nekem annyira mélytelenül szól valamiért. Igaz én csak a Loudnest használom de még így is olyan üresen szólnak a mélyek benne. Vagy ez a erősítő alapból így szól?
-
Ádyka
őstag
Szia!
Nos szerintem szorgalmasan figyeld a vaterát és társait, hátha valaki bontásból épp ilyet árul. Semmiképp ne pótold más típussal. Legrosszabb esetben hanyagold a tölcséres gyári hajkurászását, és vegyél bele használtan egy pár kék pillés nem tölcséres (Pl HS 280-ba való) sima dóm közepet. Így akkor is egy HS 500 szinten marad a dobozod.
De mint mondtam, szerintem légy türelmes és várd meg a bele valót.
Vagy próbáld javíttatni.Vagy várjuk. A pilléje nem tök ugyanlyan mint a HS 280, 500, 501 stb... kék közepe?
Mert ha igen akkor nem kérdés mi a teendő.Üdv
Á -
neduddki
nagyúr
HI!
amikor meglatom eszt atpoyikot mindig felgyun az ingencia hogy oszerakjam a videoto-orion parosom, csak az kerekkotoje a dolognal hogy a Genelec-et sem hallgatom:- (
udv
neduddki
-
shalafi66
veterán
Az a gond, hogy kiváltani semmivel nem lehet, mert ilyen hangszóró ma nem nagyon kapható. Inkább meg kéne próbálni vadészni hozzá egy pillét, talán még itt-ott fellelhető. Esetleg javítani.
A HB 13-15 egyébként jó lehetne, csak kissé másképp fog szólni, mint korábban, át kéne variálni a hangsugárzó eleve elszúrt váltóját.
-
shalafi66
veterán
Nem igaz, hogy ne volna különbség, nagyon is fontos, a habszél anyaga, illetve a felragasztás módja, de közlöm, hogy még a ragasztó is tud iszonyatos akár 3dB-s különbségeket okozni. Szóval ha nem kötelező, akkor meg főleg figyeljen mindenki, kivel, hol, mit, és mennyiért, és hogyan javíttat.
A HS280-nál meg amúgyis mindegy, ott maguk a hangszórók is annyira sokfélék voltak az idők folyamán, hogy lehetetlen volna adatlapot gyártani hozzá. Az általad felsoroltak még a legkisebb különbségek.
-
Drexler
tag
Csak az a gáncs hogy a doboz lyukába beleesne a tied ,ugyanis 135 a furat átmérö. Esztétika: a gyári is ilyen kerek az 511-esben, csak az alu tölcséres és lehetetlen beszerezni a kék pillét rá. Nekem csak a kék van kiszakadva a tekercsnek semmi baja. A másikba ép a pille csak kettöt cserélek hogy 1forma legyen.
-
Drexler
tag
Hali!
Nem tudja vki hogy mekkora hközépsugárzó van az orion hs511-es hangfalba,mert tönkrement a kék membrán. Vagy milyen tipusu középpel lehetne kiváltani? Elöre is THX -
fero02
nagyúr
Jobb helyeken ez nem úgy működik, h én belülre ragasztom, mert a Józsi kívülre.
Nem véletlen lett úgy kivitelezve a gyárban. Értelemszerűen az ember igyekszik a gyárihoz legjobban hasonlító állapotot megcsinálni. Legalábbis én mindig ehhez tartom magam.
Orion meg kb úgy lehet, ahogy mondtad. Általában a gyárak "jó módukban"el szoktak "kutyulni"...Sajnos.
-
Ádyka
őstag
Kapásból nem volt kérdés. De mindenki hálás ismét.
Nos nem az a fickó csinálta akit linkeltem (Ő belülre ragasztja, ha valaki erre háklis, bár ilyen hangsugárzónál közel 0 lesz a különbség), én legalább adtam egy pesti lehetőséget az elkeseredett videoton tulajoknak, hogy miként lehelhetnek életet szeretett hangsugárzóikba. Nem kötelező élni vele. Kritikával meg már tele van a Ph, meg a többi hasonló fórum is.
Mint mondtam, nem kötelező semmi. Elnézést.Más:
Szerintetek miért van annyi különbség 2 különböző pár HS280 között?
Esetleg az egyik későbbi kiadás, más revízió?
Az egyiken Rumba feliratú tábla van, a másik már nem rumbázik.
A rumbásnak mintha vastagabb lenne az anyaga, vagy talán csak az összeillesztésnél hagytak más méreteket? KÉPA bal oldali rumbán a díszkeret is recés, míg a jobb oldali már sima felületű.
A bal oldaliban csillapításnak padlószőnyeg szerű van a doboz oldalán hullámban, míg a jobb oldaliban valami szánalmas összegyűrt kispárna szerűség, szinte véletlenszerűen beledobva. Ahogy esik úgy puffan. Na jó nem kispárna, hanem valami géz csomagolás kitömve valamivel.
Súlyukat nem tudom lemérni, nincsen 0,1 kg pontosságú mérlegem. -
Ádyka
őstag
válasz
oldbone'76 #206 üzenetére
Egy időben sok hangszórót javíttattam nála. Bár az utóbbi időben picit talán drága lett, de egy próbát megér, mert tényleg profi.
Aztán találtam egy másik fickót, aki kb fele annyiért dolgozik, de sajna az elérhetőségét most nem tudom megmondani, 2-3 havonta személyesen találkozok vele spontán.
Igazából nem egy nagy szám a szélezés, de a türelmet és a szakszerű munkát meg kell fizetni mindenhol.
ui: Az ismik azt mondják meggárgyultam .........
De most miért? Pedig már alacsonyabb
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #206 üzenetére
Hááát láttam már ezt-azt.
-
oldbone'76
tag
válasz
shalafi66 #204 üzenetére
Köszönöm szépen!
Megérdeklődöm. Aztán még az is lehet, h megtartom az egészet. Mert tetszik a hangja. Régen hallgattam már sztereó rendszert. Emléxem az első fizetésemből annó vettem egy yamo cd power 100-at. Orion mini hifi erőlködővel, meg egy cdp-597 es sony cd vel használtam. A mai napig működik. Az erőlködő mindig is kicsit zajos volt nekem, de akkor is szépen szól. Csak otthagytam a szülői házban... Már régen nem hallottam...
Azért fura, h ennyire megmaradtak a tipus számok, pedig nem ma volt... A mostani hang dolgaimnak max a márkáit tudom.Még egyszer köszönöm. Még lehet, h visszatérek.
üdv
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #203 üzenetére
Nem tudom hirtelen. Mostanában csak rossz munkákról hallok, vagy oylanról, ami hozzám kerül mások után, hogy hozzam helyre. Fehérváron a H2000-nél az üzemben biztosan megcsinálják működőképesre.
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #200 üzenetére
Abból, hogy lecserélik a membránszélt. 1200-tól fölfelé lehet megcsináltatni 200mm-es hangszóróknál.
-
oldbone'76
tag
válasz
shalafi66 #199 üzenetére
Miután felfedeztem a repedést, hozzáértem ujjal a gumihoz, ami elkezdett tovább hasadni, porladni. Gondoltam ránézek kiszerelve. Leszedtem a műanyag kávát, kicsavartam a hangszórót, de az állt mint f... a betonban. Vissazarktam mindent, de sajna ezt a gumi nem viselte szó nélkül, és a repedésre ellentétes oldalon igencsak belehasadt a szíve. Ahol egyébként nem értem hozzá kézzel. Gondolom a műanyag káva vághattata meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest