Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Nikon DSLR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
maszekember #299 üzenetére
És szted ez a leg megfelelőbb topik a kérdésednek?
-
maszekember
aktív tag
Üdvözlet!
Szeretnék venni egy mélynomót...
Egy music centerbe szeretném kötni,konkrétan egy Sharp XL-UR 230 -ba,aminek a leírása szerint van mélynyomó kimenete.
A kérdés az,h 30-40ezer ftért mit tudtok ajánlani (a szoba,amit be kell búgjon a láda 10 m2) ,a másik dolog,h mélnyomó kimenet csk egyféle van ugye? (ez van a könyvben:"1 x subwoofer output ( RCA phono ) - rear" )Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
szerkesztve:ezzel szemezek most.
-
shalafi66
veterán
Csak fejből emlékszem ennyire, sokat lehetett javítani egy időben.
Ebből a csapatból a 7300 tuner volt az igazán érdekes, és talán az egyik legjobb húzás a Videotontól.
Cserékkel azért óvatosan kell bánni, ma sokkal könnyebb belefutni egy hamis tranyóba, amik benne vannak, pedg biztosan eredetiek..
-
shalafi66
veterán
A 200-as még a jobbak közül való. És az ovális mélyközéphangszórók ötlete is ide köthető Magyarországra. Egyébként teljesen jó ötlet, sok pozitív hatása van ennek a membrán alaknak, kár, hogy ma nem használják méltóan.
Hja, vissza a HS200-hoz, fektetve elhelyezni viszont nem volt jó ötlet az oriontól. -
Pety
senior tag
válasz
shalafi66 #290 üzenetére
Nekünk/nekem sosem volt ilyenünk egyik barátomnak volt sokáig az én tetszésemet annyira nem nyerte el a hangja.
HS-200-as viszont sokáig volt a tulajdonunkban bár akkor még gyerek voltam de nekem annak tetszett a hangja de valószínűleg az idő szépíti a dolgokat.Az a tv ovál hangsugárzó nem volt semmi azért középnek használva. -
shalafi66
veterán
A végfok változott, más lett a visszacsatolás, és a DF, egy BC337-et nagyobb max. áramú jobban hűthető 139-re cseréltek, nomeg a végtranyók is kényszerűségből, kifogyóban volt a TE1819-20, később már a BD809-810 is. Szóval a vége valamivel jobb lett, de a szabályzós, előerősítős rész rosszabb...
-
shalafi66
veterán
Nem volt az elfekvő, csak a gyártás vége felé kezdték használni. A Videotonnál mindig előjöttek vifa hangszórók, d25 magas és a d75 közép.
Egyébként igen, a Prelu B32 volt az egyetlen olyan magyar gyártású hangsugárzó aminél a váltó és a doboz rendben voltak.
A többi Videoton is ezen bukott el, mert a jó hangszórók (dóm magas kivételével) mindig adottak voltak, jobbak a Vifánál, de normális váltó nélkül hiába. -
Tigi
őstag
válasz
Fl4tl4nd3r #281 üzenetére
Köszi az infót, de semmiképp nem buherálok bele.
Nem szívesen válok meg ezektől a cuccoktól, de egyébként is már csak ezek "rontják" a nappali összképét a színük miatt. -
Tigi
őstag
Sal 4610-es házimozi szettet, de a center-t és a hátsó sugárzókat eladom mert nem kellenek.
Ha esetleg valakit érdekelnek akkor ne tartsa magában.Egyébként tegnap vettem egy Technics SU-V300-as erősítőt és egy Technics Tuner-t is.
Így eladóvá vált a Videoton erősítőm, a Siemens Tuner-em és a pár Orion HS-288 is ha valakit érdekel.
-
Bodin
senior tag
Hi mindenkinek!
Összegyűlt pár felesleges dolgom, illetve keresek is ezt-azt.
Szert tettem egy HS700-ra, ebbe keresek mélyet, mert az egyik megadta magát. LB1221
Illetve a nagy Orion tuner ajtaját és hangolókulcsát is keresem.Eladók, cserélhetők az alábbiak:
Orion HS282 fekete, cserélt, vastag és hosszú kábelekkel, szép állapot
Orion HS480 barna, a páron összesen 1 cm-nyi hiba van, az is az aljánÉrdekel cserébe a nagy Orion erősítő, deck, lemezjátszó, állvány.
További szép napot mindenkinek! -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Meglehet oldani hogy bírja a 4ohmot is,a végfokokból kell kiszedni két diódát és bírja simán a 4ohmot...... előtte nekem elhalálozott 4ohm alatt...de ha csak lájtul hallgatod akkor mehet rá simán a 4ohm de ha meg is hajtod akkor diódák ki esetleg venti a bordára és megy
Nekem most egy 25ös mélyközepet hajt a vidi mellet ottvan 5.1 szóval mintha mélyláda lenne kb...... Azért ha kell hangerő átváltok a 600as végfokra
Nemszeretem igazán a gumiperemes vackokat már...... textilperemes öntvénykosaras 40 vagy 50centis hangszórók a nyerők
-
Tigi
őstag
Hali
Nem találtam jobb topicot a kérdésemnek, remélem azért kapok választ.
Egy 2x35W-os erősítőre max. mekkora hangfalat köthetek rá?
Előre is köszi.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Fl4tl4nd3r #273 üzenetére
a HFM végefelé kezdték mérni hogyan viselkednek az erősítők komplex terhelés hatására (hiszen a hangszórók + hangváltók azok), és úgy rémlik azon vérzett el nagyon csúnyán a Videoton konstrukciója
-
Ebit
addikt
válasz
villamos #274 üzenetére
Többek között érdemes kicserélni a táp kondijait, mivel a mai kondik sokkal jobbak, de nem érdemes a kapacitást megnövelni, mivel nem javít számottevően
A kapacitás növelése-csökkentése eltérő kimutatható, hangkaraktert képez,izlés dolga,ki melyiket szereti.
A szabályzó részen is érdemes, némely értéket megváltoztatni,megjegyzem TL082-t több nagynevű gyártó is használta. -
villamos
őstag
Annak ellenére, hogy nem nyújtanak ezek a gépek kimagasló minőséget, még mindig sokan bütykölgetik, tuningolják őket.
Olvasgattam fórumokat már csak kíváncsiságból is, hogy hogyan lehetne javítani rajta, itt van néhány tipp.
Többek között érdemes kicserélni a táp kondijait, mivel a mai kondik sokkal jobbak, de nem érdemes a kapacitást megnövelni, mivel nem javít számottevően. A végfokokban lévő kondik ellenben jók, azokat nem kell cserélni. A BD139 ill 140 -es tranyók viszont vacakok, azokat érdemes mai szériára cserélni, jelentős hangzásjavulás érhető el ily módon. A többi tranzisztor cseréje is javít valamelyest.
A végfokokba a BD 243-244 helyére, a mai BD 911-912 párost lehet betenni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Fl4tl4nd3r #245 üzenetére
pontosan ahogy mondod!
érdemes megnézni az EA-7386 kapcsolási rajzát: teljesen ugyanaz a vacak végfok (ami veszettül kényes rá, milyen terhelést kap, nem szeret minden hangszórót), mint a korábbi modellekben, de előtte az előerősítőben a TL082-k sem a hangminőségükről híresek
egyszerűen egy más dobozba tett régi Videoton erősítő, de valóban semmi különös...
-
Pety
senior tag
Azért hallottam már hallgatható tranyós erősítőt is,valahogy ide húz a szívem/fülem.Ezért mondtam neki minden adott a javításhoz,szerszám és tudás is,rengeteg szakirodalom csőkatalógus.Alkatrész meg rengeteg található,az újak pedig általában sokkal jobb minőségűek kondik stb,ezen nem szabad,hogy múljon,onnantól már sznobizmus ha ilyenen valaki fennakad bár a high-eng erről szól én még csak hi.fi-zek.
-
Ebit
addikt
Nekem jelenleg is az egyik erősitőm Luxman,és nagyon közelit a hangzása egy csöves karakterhez.
Sokszor ezeknél az old dolgoknál, az üzemeltetés-szervizelés az egyik legkomolyabb feladat, mert az eredeti alkatrész források megszűntek, a helyettesitők, vagy jók...,de mindenképpen mások. -
Pety
senior tag
1300 ájró??????uuu nem kicsit sok
Sajnos meg kell fizetni az eltalált dolgokat.
Nekem ilyen téren szerncsém van a legjobb barátomnak a hobbija az elektronika és ért is hozzá,édesapjától örökölte,10 évesen már csöves erősítőt gyártott.Ezt tőle kaptam,nekem adta saját magának csinált másikat A osztályú 3 wattos(annak de jó hangja van),neki viszont sokkal érzékenyebb hangfalai vannak,ezeknek jobban kell a kraft.
Sajnos ezeknek az achilles sarka a kimenőtrafó,azt sosem tudod olyanra megtekerni mint egy gyár főleg ilyenek akik erre tették fel mindenüket.
Sokan el sem hiszik ezeket a teljesítményeket,3 meg 10 watt kinevetik egészen addig míg meg nem szólal.Én is nemrég szabadultam meg egy régi Pio erősítőtől 2X80W-os volt de avval fájt a zenehallgatás és egyáltalán nem volt hangosabb,de olyan karcos hangja volt hijjjj... -
Pety
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #264 üzenetére
Nem a csöves erősítőktől nem tetszik ennak a videotonnak a hangja,régen volt unitrám is de szerintem az is lekörözte.
Tényleg azóta sokkal jobban oda tudok figyelni a hangokra,zenére,hangszerekre.Előtte volt olyan amit pont ezek és ehhez hasonló készülékek simán el tudtak tüntetni egy zenéből komplett hangszereket úgy hogy azt sem tudtam ott volt.Ebit: Beag AE-211 átépítve EL 84-re B&W 303 egy normálisabb álvány,denon cd,taya,gx-4000
Erősítő idáig-->egy garnitúra ECL-86(1,5 évig bírta,4db)kb 8000ft,második nekifutásra 4dbEL84+ 2db ECC83+csőfoglalat 15eFT.Az erősítőt ingyen kaptam,barátom ingyen szervizeli.
Hangfalat vennék másikat ennek is van elég hibája bár ár/érték aránya nem rossz,sajnos nincs olyan hely ahonnan hazahozhatnék próbálgatni több félét s eldönteném melyiket válasszam.Tehát elégedettségről szó sincs -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
De elég sok erősítőt és hangfalat hallottam már,és az én véleményem az hogy ez az erősítő még elég sok mai vackot porig aláz.Énsem használom aktívan(bár estére rászoktam hogy újra ő szól) de nincs szivem eladni.Ha meg erő kell ott a végfok és a szélessávó hangfalak.Hifi minőség nincs de helyette van hangerő
Szóval sima gumiperemes hangszórót nem is igazán hallgatok......
-
Pety
senior tag
Valami ilyesmi a véleményem nekem is "több sebből vérzik"HS-280 messzire tőlünk,haver faterjánál innen 150km-re az erősítő meg javításra volt akkor nála,mindkettőnkben mély nyomott hagyott az az erősítő és nem pozitívat.....
mindegy már nem hallgatok tranzisztoros erősítőt,megtértem -
fero02
nagyúr
-
Ebit
addikt
A 244 hsz-ben szerény személyem által, bejött a képbe a 7-e.ott váltottunk.
Értettem a hangfallal lapcsolatos véleményedet, de sokan nem tudják, hogy lehetett,itthon kereskedelmi forgalomban vásárolni a HB-1 et, ami kinduló pontja volt több magyar hangfalnak is.
Jobbat én is hallottam már, az egy másik kérdés,hogy ,hány embernek ,van otthon szebb hangzású hangfala. -
Pety
senior tag
"Heybrook HB-1-nek gyártó Vifa dán hangszórógyártól származó" elfekvő raktár készlet",és egy korrekten, megtervezett hangváltó,és doboz.
Anno, én sokat hallgattam a HB1 külőnbözö verzióit,de csak közepesnek tartom."
Én a videotonok között értettem hogy jó,azért hallottam már jobbat.Az erősítő 7386 az már a laposabb fajta,na olyat viszont normális hangfallal nem volt módom még hallgatni,itt a 6386 volt szó egyébként.
-
fero02
nagyúr
A suliban, ahol dolgozom mind2 erősítőből van 1-1 db. Tapasztalataim alapján a Vidi agyonveri az Oriont. Mondjuk ha jól tudom, akkor az Orion ezen típusai tranyósak voltak, később jöttek ki az IC-s ek. Na én olyat próbáltam. Gyengécske a hangja. Vidi sokkal karakteresebb, dinamikusabb.
Lehet, h a kis Vidit hazacsábítom...
-
Ebit
addikt
"Ez az 1987-től gyártott erősítő a hazai ipar egyik kimagasló, a Videoton pedig legjobb fejlesztésű erősítője volt, és persze még ma is az. A néhai Hi-Fi Magazin/Hi-Fi Mozaik 3 (1987/3) akkori leírásából és véleményéből az az alábbiak emelhetők ki: A specifikáció közepes teljesítményű, de igényes készülékre enged következtetni. A jellemző kimeneti teljesítmény lényegesen nagyobb 2x30 wattnál, még a 2x40 wattot is meghaladja, tehát az erősítőnknek komoly tartalékai vannak! A frekvenciaátviteli görbék igencsak tisztességesek. A szokásos, a 3 decibeles határolással körülbelül 10Hz-150kHz sávszélesség adódik. A teljesítmény-frekvenciatartomány a gyári előírás szerint mérve roppant széles. Igen alacsony a torzítás, lényegesen kisebb a specifikált 0,06, illetve 0,09%-nál. A kimeneti teljesítmény függvényében vizsgált harmonikus torzítás is rendkívül csekély. Az intermodulációs torzítás szintén kellően alacsony, teljesíti a specifikációt. A zajok nem zajonganak; halláshelyes (IEC "A") szűrőn át mérve különösen alacsonyak. Összefoglalva a mérés eredményét: az EA 7386 S becsülettel teljesíti az - igényes! - specifikációt. Kimeneti teljesítménye dicséretesen nagy, egyéb paraméterei egyenletesen jók.” A szeánszon az ellenfele az Orion 1025B (vagyis a "kis" Orion) erősítő volt. A mérkőzést 2,5-1,5 arányban a Videoton EA 7386 S nyerte."
-
Ebit
addikt
válasz
Fl4tl4nd3r #245 üzenetére
Nem a 7-es felépitésében, beállitásaban, és a szabályozási rendszerében, is a kornak megfelelően korrekt volt,és még ma is az.
Pety
Heybrook HB-1-nek gyártó Vifa dán hangszórógyártól származó" elfekvő raktár készlet",és egy korrekten, megtervezett hangváltó,és doboz.
Anno, én sokat hallgattam a HB1 külőnbözö verzióit,de csak közepesnek tartom.
-
Pety
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #246 üzenetére
Szerintem nem volt alkalmad semmivel összehasonlítani,nincs viszonyítási alapod.
Sajnos ez el tudja vinni az embereket,egyébként valaki már említette de videoton hangfalakból a preludium volt valamire való én is meglepődtem a hangján először.
Asszem a Heybrook HB-1 hangfal koppincsa. -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Hát kinek mi..... nekem az erősítőből csak a középhang hiánzik... magas van benne,mély is van..... Nekem a DC 250 kifejezetten jól szólt...Még a régi fajta papír magas,lemezkosaras mély teljesen jól elvoltam vele... kis hangerőn elég szépen szólt.... nagy hangerőt fölös említeni mert se a vidi erősítő se a hangfal nembírta....Egyetlen hangfal van vidiből ami tetszik az a DCR 3090 viszont abba kb minden rossz......
-
Ebit
addikt
Videoton EA-7386 volt az egyik legjobb szériában gyártott hazai erősitő, az Orion 1025, SE 260 mellett.
-
Pety
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #242 üzenetére
Jó példát hoztál DC 2050,na ilyenem nekem is volt mindkét szériából a világosszürke műa peremes papírmagasos és a dóm sugárzős barnás műanyag színű kerettel gyártott is és igen nem rég adtam el az egyiket ami még megmaradt ugyanis nem használtam már vagy 6-8 éve.visszakötöttem próbaképpen mielőtt elpostáztam és hidd el siralmas hangja van egy kis polcsugárzóhoz képest is.Anno 91-ben vettem az első nyári munkámból ha jól emlékszem 4500Ft a pár és az annyinak számított mint most kb 80-100 eFt csak akkor nem igazán lehetett más kapni még(persze volt már) és még én is azt hittem ez milyen jó.....
Egyébként arra az erősítőre gondoltam,nagyon sáv határoltan szól,de ez nem csak az én véleményem,igen ezért cseréltem le ezeket mert mindig valami hiányzott abból ahogy szólt,viszont inkább fárasztó volt a hangja,de ez csak egy vélemény ami nem egyezik a tiéddel. -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Mint mondtam ezcsak esti kis erősítő...... ha zenét hallgatok arra ott a 600-as végfok semmi hangszín stb csak simán végfok.Meg amugyis ki annyira nagy igényes zene téren akinek ilyen erősíője van?Örüljön hogy szól és igenis van mélye.Akinek nemteccik vegyen valami denon highend erősítőt 2milláér meg ugyanennyiér hangfalat hozzá vagy csöves elő+végfok és halgassa a minőséget.Aki meg sima mp3 zenét hallgat annak nemmind1?Valami írtó sz@r hangfallal lehetett hallgatva ez az erősítő mert egyáltalán nem olyan szar,teljesen hallgatható....Sokán fikázták pl a dc2050-et is.Pedig annak van a legszebb hangja a vidik közül.Aki igazán sz@r vidit akar az pl halgasson meg egy dcr3090-et.....Nagy dög,semmi mély,középhang semmi,magas is 0 abba a hangfalba semmi nemjó... Ea6383 egyre gondolunk?A fluorescent kijelzősre?Mert az egy dc2050-el szerintem teljesen jó.Akinek nemteccik az vegyen valami "hifi" csodát a teszkóba és halgassa azt.....
-
villamos
őstag
A rendszerek leggyengébb láncszeme a hangfal. Ha jó a hangfal, akkor egy ilyen régi vidi is csodákra lehet képes, míg egy vacak hangfalat még egy milliós nagyságrendű erősítő is vacakul fog megszólaltatni.
-
Ebit
addikt
Ezeknél, gyárilag fix fiziologiai hangemelés/ loudnes/ volt beállitva,később az egyik, modositás pont erre irányult,hogy ezt kikapcsolják,és megközelitőleg lineáris teljesitmény frekvenciamenetet,hozzanak létre.
-
Pety
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #237 üzenetére
Szerintem nem hallottál még normális mélyeket,vagy nem egyformák az igényeink ilyen téren.
Egyébként nekem nincs ilyen erősítőm csak hallottam,hogy szól és köszönöm a véleményemet már leírtam.
"Loudness+nyélre csavart bass poti nemelég?" hidd el nem jó irányba jársz,ez a hangján mit sem változtat max olyan hangokat emelsz ami már addig is jelen volt a hangképben.
Felejtsd el a hangszínszabályzokat és loudnesseket. -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Abban nincs mély? Loudness+nyélre csavart bass poti nemelég? Normális szobahangerőn egy jó hangfallal igenis van mélye.... nálam 3-as hangerőn is leesnek a polcról a dvd-k (ezt használom esti kis erősítőnek).Ha nincs benne neked mély ott valami más a baj..... nagy hangerőn meg nevárj tőle se mélyet se teljesítményt......
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Van egy videoton erősítőm, alig használtam, első tulaj vagyok, szal széthajtva sem volt...
A probléma az, hogy halkan szólnak a hangfalak benne, leglaábbis egyik oldalt - vagy sehogy. Tehát rá van dugva 2 ugye, egyik rendesen szól, másik viszont éppen... Lehet monóra is kapcsolni, akkor viszont hangosabban szól a másik... valakinek tipp?És ami fontos, hogy nem házibulin volt használva, no meg gyári hangfalaival, megkímélt darab.
-
Drexler
tag
Ma kicseréltem a közepeket és sztem ugyan ugy szol mint a régi.Kiprobáltam ugy is hogy csak az 1ik let kicserélve ,de semmi különbség a kettö között. Ugy hogy most van 1 kék pillém.Amugy kérdeztem nem javitják sehol. Se Orion se a hangszoro javitosok.Szerintem tuti ez a közép csak a befogatással kell melozni 1 kicsit.
-
krystman
őstag
Helló! Mi a véleményetek a VideoTon EA 6383 S erősítőről? Nekem ez van 2db 110W-os hangfallal de nem tudom, nekem annyira mélytelenül szól valamiért. Igaz én csak a Loudnest használom de még így is olyan üresen szólnak a mélyek benne. Vagy ez a erősítő alapból így szól?
-
Ádyka
őstag
Szia!
Nos szerintem szorgalmasan figyeld a vaterát és társait, hátha valaki bontásból épp ilyet árul. Semmiképp ne pótold más típussal. Legrosszabb esetben hanyagold a tölcséres gyári hajkurászását, és vegyél bele használtan egy pár kék pillés nem tölcséres (Pl HS 280-ba való) sima dóm közepet. Így akkor is egy HS 500 szinten marad a dobozod.
De mint mondtam, szerintem légy türelmes és várd meg a bele valót.
Vagy próbáld javíttatni.Vagy várjuk. A pilléje nem tök ugyanlyan mint a HS 280, 500, 501 stb... kék közepe?
Mert ha igen akkor nem kérdés mi a teendő.Üdv
Á -
neduddki
nagyúr
HI!
amikor meglatom eszt atpoyikot mindig felgyun az ingencia hogy oszerakjam a videoto-orion parosom, csak az kerekkotoje a dolognal hogy a Genelec-et sem hallgatom:- (
udv
neduddki
-
shalafi66
veterán
Az a gond, hogy kiváltani semmivel nem lehet, mert ilyen hangszóró ma nem nagyon kapható. Inkább meg kéne próbálni vadészni hozzá egy pillét, talán még itt-ott fellelhető. Esetleg javítani.
A HB 13-15 egyébként jó lehetne, csak kissé másképp fog szólni, mint korábban, át kéne variálni a hangsugárzó eleve elszúrt váltóját.
-
shalafi66
veterán
Nem igaz, hogy ne volna különbség, nagyon is fontos, a habszél anyaga, illetve a felragasztás módja, de közlöm, hogy még a ragasztó is tud iszonyatos akár 3dB-s különbségeket okozni. Szóval ha nem kötelező, akkor meg főleg figyeljen mindenki, kivel, hol, mit, és mennyiért, és hogyan javíttat.
A HS280-nál meg amúgyis mindegy, ott maguk a hangszórók is annyira sokfélék voltak az idők folyamán, hogy lehetetlen volna adatlapot gyártani hozzá. Az általad felsoroltak még a legkisebb különbségek.
-
Drexler
tag
Csak az a gáncs hogy a doboz lyukába beleesne a tied ,ugyanis 135 a furat átmérö. Esztétika: a gyári is ilyen kerek az 511-esben, csak az alu tölcséres és lehetetlen beszerezni a kék pillét rá. Nekem csak a kék van kiszakadva a tekercsnek semmi baja. A másikba ép a pille csak kettöt cserélek hogy 1forma legyen.
-
Drexler
tag
Hali!
Nem tudja vki hogy mekkora hközépsugárzó van az orion hs511-es hangfalba,mert tönkrement a kék membrán. Vagy milyen tipusu középpel lehetne kiváltani? Elöre is THX -
fero02
nagyúr
Jobb helyeken ez nem úgy működik, h én belülre ragasztom, mert a Józsi kívülre.
Nem véletlen lett úgy kivitelezve a gyárban. Értelemszerűen az ember igyekszik a gyárihoz legjobban hasonlító állapotot megcsinálni. Legalábbis én mindig ehhez tartom magam.
Orion meg kb úgy lehet, ahogy mondtad. Általában a gyárak "jó módukban"el szoktak "kutyulni"...Sajnos.
-
Ádyka
őstag
Kapásból nem volt kérdés. De mindenki hálás ismét.
Nos nem az a fickó csinálta akit linkeltem (Ő belülre ragasztja, ha valaki erre háklis, bár ilyen hangsugárzónál közel 0 lesz a különbség), én legalább adtam egy pesti lehetőséget az elkeseredett videoton tulajoknak, hogy miként lehelhetnek életet szeretett hangsugárzóikba. Nem kötelező élni vele. Kritikával meg már tele van a Ph, meg a többi hasonló fórum is.
Mint mondtam, nem kötelező semmi. Elnézést.Más:
Szerintetek miért van annyi különbség 2 különböző pár HS280 között?
Esetleg az egyik későbbi kiadás, más revízió?
Az egyiken Rumba feliratú tábla van, a másik már nem rumbázik.
A rumbásnak mintha vastagabb lenne az anyaga, vagy talán csak az összeillesztésnél hagytak más méreteket? KÉPA bal oldali rumbán a díszkeret is recés, míg a jobb oldali már sima felületű.
A bal oldaliban csillapításnak padlószőnyeg szerű van a doboz oldalán hullámban, míg a jobb oldaliban valami szánalmas összegyűrt kispárna szerűség, szinte véletlenszerűen beledobva. Ahogy esik úgy puffan. Na jó nem kispárna, hanem valami géz csomagolás kitömve valamivel.
Súlyukat nem tudom lemérni, nincsen 0,1 kg pontosságú mérlegem. -
Ádyka
őstag
válasz
oldbone'76 #206 üzenetére
Egy időben sok hangszórót javíttattam nála. Bár az utóbbi időben picit talán drága lett, de egy próbát megér, mert tényleg profi.
Aztán találtam egy másik fickót, aki kb fele annyiért dolgozik, de sajna az elérhetőségét most nem tudom megmondani, 2-3 havonta személyesen találkozok vele spontán.
Igazából nem egy nagy szám a szélezés, de a türelmet és a szakszerű munkát meg kell fizetni mindenhol.
ui: Az ismik azt mondják meggárgyultam .........
De most miért? Pedig már alacsonyabb
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #206 üzenetére
Hááát láttam már ezt-azt.
-
oldbone'76
tag
válasz
shalafi66 #204 üzenetére
Köszönöm szépen!
Megérdeklődöm. Aztán még az is lehet, h megtartom az egészet. Mert tetszik a hangja. Régen hallgattam már sztereó rendszert. Emléxem az első fizetésemből annó vettem egy yamo cd power 100-at. Orion mini hifi erőlködővel, meg egy cdp-597 es sony cd vel használtam. A mai napig működik. Az erőlködő mindig is kicsit zajos volt nekem, de akkor is szépen szól. Csak otthagytam a szülői házban... Már régen nem hallottam...
Azért fura, h ennyire megmaradtak a tipus számok, pedig nem ma volt... A mostani hang dolgaimnak max a márkáit tudom.Még egyszer köszönöm. Még lehet, h visszatérek.
üdv
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #203 üzenetére
Nem tudom hirtelen. Mostanában csak rossz munkákról hallok, vagy oylanról, ami hozzám kerül mások után, hogy hozzam helyre. Fehérváron a H2000-nél az üzemben biztosan megcsinálják működőképesre.
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #200 üzenetére
Abból, hogy lecserélik a membránszélt. 1200-tól fölfelé lehet megcsináltatni 200mm-es hangszóróknál.
-
oldbone'76
tag
válasz
shalafi66 #199 üzenetére
Miután felfedeztem a repedést, hozzáértem ujjal a gumihoz, ami elkezdett tovább hasadni, porladni. Gondoltam ránézek kiszerelve. Leszedtem a műanyag kávát, kicsavartam a hangszórót, de az állt mint f... a betonban. Vissazarktam mindent, de sajna ezt a gumi nem viselte szó nélkül, és a repedésre ellentétes oldalon igencsak belehasadt a szíve. Ahol egyébként nem értem hozzá kézzel. Gondolom a műanyag káva vághattata meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ukrajnai háború
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest