Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
válasz
oldbone'76 #198 üzenetére
javítás...
-
oldbone'76
tag
Sziasztok!
Videoton Altus F4 hangfalnak kezdenek elporladni a membránt tartó gumiai a mélyeknél. Helyesebben az egyik alsó mélynél. Túl szeretnék adni rajtuk, de így nem nagyon lehet. Valaki tudja, h mi a teendő ilyenkor a gumival? Vagy milyen illeszkedő hangszóróra lehet cserélni? Amúgy attól a szétmáló hangszórótól eltekintve gyönyörüen szólt. Csak nem kellett volna hozzáérni
, de a nagyon teli mélyeknél már néha berezonált...
előre is köszönöm a válaszokat
-
Bodin
senior tag
1000 éve nem néztem a topikot, őszintén szólva el is felejtettem.
Kárpótlásul itt egy bővített lista:
Orion:
HS200 25w 4 ohm
HS280 50/80w 48*26*26 9.6 kg
HS282
HS400 40w 61,5*37,5*19 13kg
HS480 70w 95*28*24
HS500 80/100w 66*40*28 14kg
HS501
HS511 90/110w
HS700 90/120w 72*46*30 19.5 kg
HS522 60/120w 77*35*29 20kg2 utas VT:
Saphir1 DP202A 25/50w 4 ohm 45-20000Hz 39,5*25.5*22
DC1828 45/80w 8 ohm 50-20000 Hz
Solo 55/70w 8 ohm 45-23000 Hz
Sonata DB1588 40/60w 50-20000 Hz (reflex)
DB1312
DB1600 40/50w 8 ohm
DB2228 60/100w 8 ohm 40-20000 Hz
DB2040A 30/40w 45-20000 Hz
DT132 E 20/15 W 4ohm 50-20000 Hz 26x22x16,4 (Minimax)
Solo B21 45/65w 8 ohm 45-20000 Hz
Opal D256A 40w 4 ohm 40-20000 Hz 60*30*30
Preludium B31
Preludium B323 utas VT:
SL301QB 55/80w 8 ohm 40-20000 Hz
SL451QB 90/120w 35-20000 Hz 85*23*26 11kg
DC1680 35/45w 8 ohm
DC2050E 40/50w 54*28*22
DC2002A 45w 4 ohm
DC2012A 45/60w 4 ohm 58*29*20,5 kb 11 kg
DC2016A 30/45w 4 ohm 45-20000 Hz 39*28*22
DC2080 40/50w 8 ohm
DC2550A 70/110w 8 ohm 30-20000Hz, 65*33*24 13,5kg
DC2510 70/110w 8 ohm 25-20000 Hz (poti)
DC2580 60/80w 8 ohm 65*35*24 40-20000 Hz
DCR2520A 70/90 8 ohm 25-20000 Hz
DCR3090 130w 75*43*30
DC3588
Toccata DC 4588
Cavatina DC 2388
Sonus C100 180/250w 110*33*30 30-25000 Hz 25kg
AL110 85*28*25
Bonus 901 45w/60w 45-22000Hz 72*31*201 vagy sok utas VT:
HC 20/10 47*30*20
Hypermax 60/100w 8 ohm 92*54*40 25-22000 Hz 45 kg
Videoton HIFI állvány: 49*100*40 -
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #186 üzenetére
Amúgy én szívesen beszélgetnék (nem vitatkoznék
) veled ilyesmikről , mert marhára érdekel a téma, és nem adatott meg nekem sajna az elektroakusztika tanait vizsgálni. Nem gúnyból írtam, tényleg.
Ádyka: Fuha, ezt aztán megmondtad
-
fero02
nagyúr
Szerintem inkább Te boldogítottad őt. Semmiféle okítás nem zajlott se itt, se a másik topikban. Az, hogy vki pusztán száraz tényeket közöl, illetve egy egy terméknek/termékben felfedezni vél rossz dolgokat (ami manapság sajnos nem nehéz feladat ugyebár) az ne az ő sara legyen már.
A "Mo. legnagyobb Vidi szakértője" mondatodra reagálva: elég erős a gyanúm, h aki a h2000 hangszóróit bemérte (nyugodtan nézd meg az adatlapok alján, h ki készítette őket
) és olykor olykor a fejlesztésekbe/módosításokba/javításokba is beleszólt, uram bocsá' hadd értsen már vmit hozzájuk.
A "nesze semmi fog meg jól" mondatodra reagálva: amíg ilyen lenéző, beszóló, prosztó hangnemben beszélnél velem (vagy bárki mással) sztem senki nem mondana neked lóf@szt sem. No comment.
Arról nem is beszélve, h aljas módon a többieket felpiszkálva próbálod meg a népet Laci ellen fordítani. Elég undorító, aljas, kis féreg módszer. - Az ilyen embereket hamarabb ki szokták rakni...
Viszlát'!
-
shalafi66
veterán
Talán ha nem csak write only módban működnél, és elolvasnád, amit írok, esetleg valami tanulságot is leszűrhetnél belőle.
"Egy biztos. Mindíg piszok nagyra értékeltem az ilyen nesze semmi fog meg jól hozzászólásokat."
Mint ez a mostani, általad írt. Ugyanis kettőnk közül én csak a valóságról írtam."Emberek! Kik vagytok ti, hogy megkérdőjelezitek Magyarország legnagyobb Vidi szakértőjét?"
Szerintem ezt a hozzáállást inkább hanyagolni kéne, nem vagy abban a helyzetben, hogy velem szemben ilyen kijelentéseket tehess. Majd ha esetleg válaszoltál a kérdésre: [link]"rögtön jön a fika."
Tisztázzuk, én sosem "fikáztam" senkit, és semmit, mert mindig tényekkel, bizonyítékokkal indokoltam azt, amit leírtam. Akinek pedig a véleménnyilvánítás fikázásnak számít, az egyszerűen nem normális. -
Ádyka
őstag
Gyerekek fel ne kapjátok már a vizet...ér ez annyit?
Hehe, engem vagy 4 hónapja próbált boldogítani az ember, fantasztikus szakmai hozzáérésével. Na azóta nem is jártam erre. De látom zajlik az okítás még mindíg.
Bárki mondd valamit, bárki feltesz egy képet, rögtön jön a fika.Emberek! Kik vagytok ti, hogy megkérdőjelezitek Magyarország legnagyobb Vidi szakértőjét?
Egy biztos. Mindíg piszok nagyra értékeltem az ilyen nesze semmi fog meg jól hozzászólásokat.
Az jutott eszembe, hogy egyszer volt itt a PH-n egy fickó, aki valami számtech témában osztotta az igét, többezer hozzászólással kiérdemelte, hogy kihalatak a topicok amikben megjelent. Majd törölték a júzert....nyugodjék békében......
Viszlát 4 hónap múlva!
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #177 üzenetére
De hát nem akartalak meggyőzni és igazságot osztani, csak leírtam az ÉN véleményem, amiről te leírtad, hogy az nem jó vélemény. Vélemény az a világ legszubjektívabb dolga, nem mérés alapján dől el, és nem más mondja meg helyettünk, abban másnak nem lehet igaza, csak nekünk. Ez az egyetlen gondom, hogy ezt nem érted, semmi más. Miért ne írhatnám le, hogy nekem nem tetszik a hangja?
Valóban, nem vagyok túl rózsás kedvemben ma (tegnap), bocs a kirohanásért. -
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #176 üzenetére
Há' jónak én sem neveztem
Kemény, hogy 1 és 3 kHz között gyakorlatilag nem szól a többi frekihez képest. Hogy meredeken jön föl, azt is látom, és hogy aztán megy le, így most egy picit nem értem, mire a nagy mély dummogás. Azt a kiemelést 10k-tól (gyak. 8-nál is hallható a mérés szerint) hallottam, zavaró. Legalábbis nekem. Erre mondtam a magashang problémát.
Sajnos azt nem tudom, a hallgatott zenékben milyen frekik voltak, és mi zavart annyira, a mélyet egyáltalán nem értem. Lehet, hogy meghalt egy tekercs a váltóban? -
shalafi66
veterán
Sajnos kell, mert az előbb is a nemtetszésből egy hibás következtetést vontál le.
DC2050 átvitele
Ezt én mindennek nevezném, csak jónak nem, és egyértelműen a váltó okolható minden hibája miatt. Látszik is sztem. Az is h. mélyhiányos, illetve az is, h. az egyébként viszonylag jó magashangszóró hibás illesztése miatt elég durva anomáliák hallhatóak a felső oktávban. -
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #169 üzenetére
Ha majd különbséget tudsz tenni hangszóró, hangsugárzó, hangváltó és hangfal között, akkor folytathatjuk, addig csak a minimális, minden embernek kijáró tiszteletet követelem meg. Pont.
Frankón leírtad, ugyanezt üzenem én is neked szóról szóra. Pont.
Ui.: minden embernek kijáró tisztelet - ez egy picit hibádzik a megnyilvánulásaidban, pont ennyi tiszteletet fogsz másoktól kapni.
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #168 üzenetére
Kicsit vegyél már vissza. Hangzásról csak akkor lehet vitatkozni, ha le tudom mérni egy hangsugárzó dinamikus viselkedését? Figyelj, nem mindenki foglalkozik itt elektroakusztikával, ellenben nem kell ahhoz ilyen végzettség, hogy meg tudjuk állapítani melyik hangsugárzó hangja tetszik és melyiké nem. Simán csak fül kell hozzá és egy kis gyakorlat. Ez a "többieknek is szól" pedig úgy hangzik, mintha te szartad volna a spanyolviaszt.
-
shalafi66
veterán
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #168 üzenetére
Nos....tehát gőzöd sincs arról amit irkálsz itt össze-vissza, különben már a választ írtad volna le és nem félrebeszélnél....
Tegyük fel le tudom irni. Nem akarok vitatkozni, mert ugye Te jobban ismered a hangváltók felépitését. Simán csak eszmecserére kérlek és ez a többieknek is szól.
B.
-
válasz
shalafi66 #168 üzenetére
Nos, én azt hittem a hangfalakon zenét kell hallgatni. Mindig így tettem, ez alapján ítéltem meg hogy jó-e valami vagy sem, valami tetszik-e vagy sem, ki is alakult bennem egy fals vélemény...mint kiderült a segítségeddel.
Én nem tudtam hogy méregetni őket, nem zenét hallgatni rajtuk. Sokkal felvilágosultabb lettem most, így mától mikrofonnal fogok járni zenéz hallgatni.
-
shalafi66
veterán
Ha majd különbséget tudsz tenni hangszóró, hangsugárzó, hangváltó és hangfal között, akkor folytathatjuk, addig csak a minimális, minden embernek kijáró tiszteletet követelem meg. Pont.
Negyedét sem értetted meg annak, amit leírtam, és ez eléggé szomorú. Főleg neked. De azért számomra sem öröm olvasni.
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #157 üzenetére
Csak ismételni tudom önmagam. Attól hogy neked közvetlen belátásod van abba, hogyan készültek, készülnek a Videoton hangdobozok, és mérted is őket, a büdös életben nem fogod a saját véleményemet megváltoztatni. Főleg nem úgy, hogy a Whaferdale-t mint hangsugárzót ócsárolod. A végén még az lesz, hogy a Videoton gyártotta a legjobb minőségű, legszebb hangú termékeket.
Semmi bajom nincs a Videotonnal, nem a 2050 az egyetlen, amit hallottam, de nem tetszik a hangja és kész. Meghallgattam egy Technics erősítővel, és egy HK-val is, (pöppet sem egy kategória a Videoton bármelyik erősítőjével), még mindig nem tetszik. Nem igazán változott a helyzet. A Technicsnél eltünt a zavaró magas, cserébe maradt a sok mély. HK-val a mély zavaróan sok lett, magas ciccegő szar. Basszus le negyedig, magassal nem tudok mit kezdeni. CD-t és bakelitet próbáltam, mielőtt jönnél a forrásanyag milyenségével. Ez van.Attól, hogy nekem van egy véleményem, ami téged úgy látom személyes sértésként ért, nem kéne engem leugatni, hogy "márpediga2050azkirály csak meginittegyfasz, aki kritizálja a Videotont és most jól megmondom, merénvagyok a Videoton gyártó-mérnök".
Nekem nem fogod megmagyarázni, hogy a valóság más, mert te azt mérted. Ez itt a szobában kérlek szépen akkor nem valóságos, csak kitaláltam. Én kérek elnézést, mérnök úr, hogy rosszat merészeltem szólni egyetlen konstrukcióról.De ez nem azt jelenti, hogy a mérések ne úgy működnénak, ahogy kell. Valószínűleg jobbak, mint egyes emberek "hitelesített" hallása.
Nekem nincs hitelesített hallásom, csak összehasonlítási alapom. Szerintem elég sok, de nem ez a lényeg.
Az itthon gyártott 200-as mélyözepek önmagukban biztos, hogy jobbak voltak, mint az M21.
Minden Videoton hsz jobb, mint a többi nem? Csak itt a váltót rontották el, ott a doboz rossz, emitt két hangszóró nem jön ki egymással...
Részemről a vita lezárva, nem offolom szét a topikot. Hallgass te 2050-et, én addig hallgatok mást, és mindenki megnyugodhat.
Goto #154.
Ui.: különben sem neked válaszoltam, mikor írtam, milyen hangdobozt vegyen/ne vegyen az illető egy megadott árkategóriában. Te szóltál bele, itt kezdőtött.
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #158 üzenetére
Szia.
Kérlek fejtsd ki műszaki egzakt magyarázattal, hogy egy hangváltó, hogy rontja el a mélyátvitelt, miért nem megy mélyebbre egy hangszóró? És objektiv véleményre vagyok kiváncsi, mert ugye más szubjektiv véleménye kizárja a valósságot.
"Mert a zenehallgatás minden percében azt hallod vissza, amit a mért jellemzők mutatnak" from (#157) shalafi66 válasza WD40 (#154) üzenetére
Tudod alapvető tévedésben élsz... A zene hallgatás nem mért jellemzőkről szól, nagyon jó műszaki paraméterei lehetnek egy hangfalnak ha "döglött" a hangja.
A szobának a mély kiemelései nem segítik a hangfalakat hanem éppenséggel beleszólnak az elméletileg hű átvitelbe, amúgy ez a kiemelés egy szobánál rezonancia lévén jön létre, amiről még a hülye is tudja, hogy káros mellékhatás, ezért nem értem, hogy tudja ez jól segíteni a hangfalat. És szerintem a hangszóró rezonancia frekvenciáját ne keverd össze a doboz vagyis kész komplett hangfal alsó határfrekvenciájával
B.
-
shalafi66
veterán
De nagyon is van. Nyílt színen sértegetsz. Sosem írok semmit alap és indok nélkül, minden amit idevéstem, biztos alapokon áll.
Nem az érzéseit vontam kétségbe, hanem leírtam az én objektív véleményem, ami biztosan igaz, és ebben az esetben kizárja az ö szubjektív értékelésének valósságát. Egy perccel később az is kiderült, h. miért hallotta ő másképp, és miért volt igaz a gondolatsor, amit a mérések és hallgatások alapján szűrtem le.
Te látod az egészet tévesen, ugyanis az én hangszóróimról illetve istenségekről hitről itt szó sem volt.
Még valami, vagy bizonyítod azt amit lentebb rólam írtál vagy visszavonod itt és most. Nincs sokkal több választásod sztem, már ha maradni akarsz az ember kategóriában.
-
válasz
shalafi66 #161 üzenetére
Továbbra se értem milyen jogalapot generálsz arra hogy ha 10 ember 10 félét gondol egy szubjektív dologról akkor te kijelented hogy a te igazságod az egyetemes igazság.
Még akkor is ha adott esetben mondjuk te tervezted az összes videotont hangszórót, miből meríted a bátorságot, hogy a te hasonképp szubjektív véleményed alapján kijelentsd hogy adott esetben a te hangszóróidről mások által képzett vélemény hibás?
Itt nem arról van szó hogy te mekkora Isten vagy (még ha az is lennél), hanem milyen jogon ítélkezel más véleménye felett.
Talán picit gondolkodhatnál is, mielőtt mások véleményének esel itt, ok indok, és főleg alap nélkül...
(téma részemről lezárva...ehhez már nincs mint hozzáfűzni, lol)
-
shalafi66
veterán
Úgy, hogy én ismerem a szóban forgó hangszórók és hangsugárzók valós képességeit, mértem már néhányat közülük. Mellesleg egy hozzászólással később kiderült, hogy a mélykiemelést csak az erősítő miatt hallotta, a hangsugárzó átvitele olyan, amilyennek én leírtam. Talán ha olvasnál is mielőtt nekemesel itt, ok indok, és főleg alap nélkül...
-
ádyz
addikt
Üdv.
dc2550 mélyén mennyiért cserélnek(pontosabban pótolnak, teljesen eltűnt) habszélt?
úgy általában.
-
válasz
shalafi66 #157 üzenetére
"Látod pont ezaz az eset, amikor van egy megingathatalannak hitt személyes véleményed, csakhogy ezzel szemben a valóság más, az, amit én leírtam."
Ne haragudjál már, de hogy mered magad, és a te véleményed, más véleménye fölé helyezni, kétségbevonni a másikat? A hallás, és hogy kinek mi tetszik egy szubjektív dolog. Így a te véleményed egyáltalán nem jobb mint más véleménye.
-
shalafi66
veterán
Alapvető tévedések. A DC2050 a váltó miatt mélyhiányos, maga a hangszóró 50Hz alatti -3dB-es pontot produkál, ami messze elég egy közepes méretű szobában, ugyanis zárt dobozról lévén szó csak 12dB/oktáv meredekséggel esik az átvitele, így a szoba mélykiemelései pont jól segítik.
Másrészt a DC2550-t véve zárt dobozként, már 40Hz-en volt a -3dB-s pont, a -10 pedig 30-on, ez szerintem nagyon jónak számít, ettől jobbat nem nagyon lehet elérni ma sem, bármiylen hangszóróval is dolgozunk.Az a rész igaz, hogy az orion hangsugárzóknál nem csak a váltók voltak elszúrva, a bolgár hangszórókészletük is használatra teljesen alkalmatlan volt. Megmutatkozott ez a rossz lengőrendszerben, és T-S paraméterekben, rossz mélyátvitelt és alacsony érzékenységet okozva.
Még valami, a H2000 (videoton eszközökkel új hangszórókat gyártó vállalkozás) jelenlegi hangszórói között van olyan mélyközép, ami 160mm-es és az alsó határfreki csak 36Hz... Ehhez szerintem nem kell fűznöm kommentárt.
-
shalafi66
veterán
Látod pont ezaz az eset, amikor van egy megingathatalannak hitt személyes véleményed, csakhogy ezzel szemben a valóság más, az, amit én leírtam.
"A lényegen nem változtat egy karakterisztika, nem fogom attól azt gondolni, hogy valami jó, amit már hallottam és nem csak 2 órát."
Dehogynem. Mert a zenehallgatás minden percében azt hallod vissza, amit a mért jellemzők mutatnak. Attől alakult ki az a hibás vélemény amit Te képviselsz, merthát a ma hangszórót-hangsugárzót gyártók többségének közölt adatai nagyon messze vannak a valóságtól. De ez nem azt jelenti, hogy a mérések ne úgy működnénak, ahogy kell. Valószínűleg jobbak, mint egyes emberek "hitelesített" hallása.
A 9.3 hangja nekem jobban tetszett, a katasztrófa jellemző kissé erős
Ismerem a Wharfi hangszórókat, nagyon messze vannak a Videotontól mind beépített ötetekben, mind gyártási precizitásban, mind használati értékben.
A Prelu mindössze attól jó, hogy az első olyan hangsugárzó volt a B32-es változata, aminek nem szúrták el a váltóját. Nem a vifa hangszórók miatt lett az, ami. Az itthon gyártott 200-as mélyözepek önmagukban biztos, hogy jobbak voltak, mint az M21.
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #151 üzenetére
Szia!
Szerencsémre nekem kevés Videoton hangfalhoz és egyéb termékükhöz volt közöm, (valamint nem is akarom, hogy több legyen hozzájuk,) mert már annak a pár darabnak is annyi baja van, hogy nem kívánom senkinek sem azt a kínzást, amit hallgatásuk alatt át él az ember...Nem tudom, hogy Te hogy bírtad ki, de gratulálok hozzá!
A másik nagy magyar gyárat (Orion) jellemzően egy sztori: jóbarátom, akinek HS500 hangfalai vannak, 30cm-es mélyekkel, átjött hozzám, hogy megnézze az új szerzeményemet. Hallgatgattuk és egyszer csak megkérdi: hol a mélynyomó? Elkezdte nézni a hangfalam oldalát, hátha ott van egy nagyobb hangszóró ugyanis mindösszesen 1db 16cm-es mély van benne és nem hitte, hogy abból jön a mély....
Ja és a a magasa sem vág 15kHz felett.
A kolléga aki sokalta a mélyet puffogós mélyközépre gondolhatott szvsz ~70-100Hz környéke, és igaza van szintén shalafi66 -nak, mivel ennél mélyebbre semelyik magyar termék (O és VT) nem megy (lásd fenti sztori)B.
-
Degeczi
nagyúr
"6363s-en hallgattam"
ha ez módosítatlan alapállapotú erősítőt takar, akkor nincs min csodálkozni: az a kikapcsolhatatlan és brutálisan nagyot emelő loudness miatt tényleg alkalmatlan zenehallgatásra...a Warf 8.4 egyébként nagyon kellemes hangú, tényleg nem egy kategória a régi Videotonokkal (leszámítva valóban a Preludiomot persze)
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #153 üzenetére
Namost vitatkozhatunk itt impedanciákról, kiemelésekről, a személyes vélemény az személyes vélemény. Soknak érzem a mélyet, a magasat pedig bántónak. A lényegen nem változtat egy karakterisztika, nem fogom attól azt gondolni, hogy valami jó, amit már hallottam és nem csak 2 órát.
Igaz, a 2050-eket egy 6363s-en hallgattam, máson nem, lehet akkor abban nincs rendben, esetleg a hangváltóban fáradt el valami... De komolyan, a héten meg fogom hallgatni másik erősítővel, annyira bizonygatod az általam leírt hangkép ellenkezőjét, kezdem azt hinni, hogy a fülem rossz.
A 9.3 hangja nekem jobban tetszett, a katasztrófa jellemző kissé erős
A Preludiumhoz én sem hasonlítanám, az tényleg más, jobb. De itt most a DC2050-ről van szó. (A Prelunak elég kevés köze van a "Videoton"-hoz, szemben a 2050-nel.) -
shalafi66
veterán
A személyes véleményed viszont alapjaiban nem stimmel. A 2050 mélyben ponthogy kevés, a papíros magasa pedog teljsen rendben van, még akár az is lehet hogy jobb az impválasza, mint a wharfi dómjának. A hibája annyi, hogy 15k körül esik, és kicsit irányított.
A 9.3 is kissé katasztrófa sztem, egy Preluval nem hasonlítanám össze pl.
-
WD40
aktív tag
válasz
shalafi66 #151 üzenetére
Ezt el is hiszem
, de pl. a 2050-ről van személyes véleményem, azt írtam le. Még a gyári hangszórók vannak benne, nekem nagyon nem tetszik a hangja. Persze a Whaferdale sem tökéletes (ennyiért amúgy sem lehetne, bár tudom, tudom, lehet kevés pénzből is jót alkotni), de ha a 2050-nél rosszabb, akkor az már egyenesen katasztrófa lehet
(Hallgattam fél évig egy pár 9.3-at, nem nevezném viccnek. Mondjuk az nem a linkelt kategória, és korban is nagy a különbség).
-
válasz
shalafi66 #149 üzenetére
"Sunyi, Wharfi sokkal inkább a vicc kategóriát erősíti mint akármelyik videoton."
Értem én hogy vannak akik elfogultak a magyar ipar remekeivel szemben (alapvetően én is), de ez önmagában kevés ahhoz hogy pl. a linkelt wharfedale vicc kategória legyen akármelyik videoton mellett. -
WD40
aktív tag
válasz
gaboooka #147 üzenetére
Heló,
DC2050 felejtős. Szerintem torz hangképe van, rohadt sok mély, zavaró magas. SL 451-ről nem tudok nyilatkozni.
Reflexion Venice nevű valami az vicc. Sony nem lehet rossz, csak hát erőltetni ezt a 3 utas témát...
A többi meg hát... Miért kell neked 3 út?
30k körül vegyél használt kétutast, Wahferdale-t, Yamahát, vagy Pioneer-t szerintem... pl. ezt . -
gaboooka
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem náhány hangfalat a nappaliban történő zenehallgatásra.
Kíváncsi lennék a véleményetekre.Tehát:
VIDEOTON SL 451 QB
VIDEOTON DC 2050(E)
[Dinamic Pearl]
[SONY SS-MF450H]
[Reflexion Venice]20-25nm-en üzemelne a páros...
-
nova001
senior tag
hello
van egy orion ht 550 hangfalam most vettem de nme tudom kikapcsolni nincs rajta olyan gomb :S ilyenkor mivan akkor ??? valaki tudja -
hkari
őstag
Sziasztok. Találtam egy Videoton EA6383S-as erősítőt. Örülök neki,mert sokkal szebben szól mint a Denon házimozi sztereóban. Hogy kell bekötni a hangszórókat? Lehet fordítva van nekem. Középső nagyobb lukba kell a + a kicsibe a -?
-
tommek01
csendes tag
még itt egy kép is(már az elöbb is felakartam rakni csak a mérete miatt nembírtam)
KÉP: http://prohardver.hu/dl/upc/2009-07/05/220034_srgagbi6vpb5zesn_hangfal1.jpg -
tommek01
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy pár Videoton Sonus C100-asom.Még egy pár adatod megtudok osztani: Power Handling Capacity 180W , Music Power Handling Capacity 250W , Frequency Range 30-25000 Hz. Kb oylan 25 Kg
-
batmab
senior tag
Üdv!
ha netalán valakit érdekel egy nem teljes Videoton-Akai torony,akkor... -
shalafi66
veterán
Videoton membránszél ma már nincs, a Hangszóró 2000 gyárt habszéleket olyan méretben amik videoton hangszórókra is jók, de ezek 100-300mm-ig kaphatóak, tehát a "nincs más" kifogás nem igaz.
A HA22-nek pedig eleve kevés a mechanikai kitérése, ezzel a felülre ragasztott habszéllel még kevesebb lett, illetve a lengőcséve is rossz pocícióba került az eredetihez képest, nem beszélve egy új membránszél rezonancia megjelenéséről. Minek tovább rontani azt, ami eleve nem tökéletes? Ráadásul így esztétikailag is problémás. A hangszórójavításnál azért nem a központosítás az egyetlen lényeges dolog. Üzenem a "srácnak".
-
Ádyka
őstag
válasz
shalafi66 #133 üzenetére
A somogyi habszél messze a legrosszabb, hamar elfárad. A srác videoton haszéleket használ 20-25-ös mélyekre. A 30-ast somogyival oldja meg mert nincs más.
Az én vidim gyári habszéál fáradása után az első szerelő belülre ragasztotta a peremet, majd újabb 10 év elteltével a következő szerelő kívülre. LINK
Hiszem, hogy meg tudom állapítani egy rendszeren/hangsugárzón, hogy mi szól jól és mi csak "hangos". Biztos valamit vátoznak az átviteli karakterisztikák a nem típushelyes / nem 100 %-ban megegyező alkatrész cserét követően. De kéremszépen. Ez videoton.
Gyári állapotban sem művelt csodákat az ember fülével. Sőt.
És én sem vettem észre különbséget műszer nélkül (és annak hiányávan) a különböző szélezések között.
Természetesen a közpotosításra minden esetben oda kell figyelni. -
shalafi66
veterán
Ezt csak szebben lehet csinálni, és a Videoton hangszóróknál a membránszél mindig a membrán alsó feléhez kötődik, ha felülre ragasztod, elrontod vele a hangszórót mechanikailag is, és az átvitele is rossz irányba változik, új rezonanciák jelennek meg.
Továbbmegyek, még az sem mindegy, hogy milyen habszéllel javítják meg. -
Ádyka
őstag
Nos a hétvégén összefutottam egy újabb szépséggel.
Videoton DB 2228, tökéletes állapotban, természetesen frissen szélezve.
Kb 20.000 pénzre jött ki az eladási ára (csereberével), annyit mondjuk szerintem nem ért. -
Ádyka
őstag
Most hétvégén láttam az egyik ócskapiacon 1 pár SL 301 QB hangfalat, elég szép állapotban. A fickó 12 ezrest kért érte.
-
j.bravo
addikt
A B-set még nem kezdtem el szétszedni
Igazad van egyébként, ha életet akarnék leheltetni a régi 1025-be, anyagilag nem érné meg - érzelmi okok befolyásolnának...
De ha lecserélném, akkor is csak használtban gondolkod(hat)nék: az újonnan kapható, megfizethető, de villogó űrhajó külsejű, minihifinek csúfolt mjúzikcenterek hangjától finoman szólva is nem vagyok elmosva; a rendes hifi pedig pillanatnyilag nem megfizethető számomra, sajna. -
RZS
tag
szia!
nekem van SE1025b uj, utangyartott vegfoknyakom elado, ha erdelkel.
ha rabiznad 1 nagyobb rutinrokara, rezsioradijert nemhiszem, hogy megerne. elszöszöl vele 2 orat es annyiba kerul a dija mint 1 masik erosito
sikerult megszereznem 1 teljesen hibatlan Orion minihifit + HS280 + HS 501et. ennyi eleg lesz a muzeumomba
van 1-2 bontott cucc ami megmaradt, eladom oket, ha vkit erdekel..... -
pee13
senior tag
Ha valakinek kellene egy LB1031: [link]
-
pee13
senior tag
-
j.bravo
addikt
válasz
bpityusz #118 üzenetére
Egy régi NAD-on gondolkodtam még anno (talán 3020... vagy 2030? rég volt, nem emlékszem), de egyrészt a szívemhez nőtt a kis Orion, meg különben is... kidobni semmiképp se akarnám, akkor inkább vegye át egy hozzád hasonló megszállott és újítsa fel magának. Vagy ha nem dolgozik drágán, akkor nekem is akár.
-
bpityusz
csendes tag
Hali!
Hát egy 1025B-hez nekem is van szerencsém. Én úgy kezdtem, hogy fogtam egy darab 2es alu lemezt és hajlítottam, reszelgettem, fúrtam... új hátlapot, amire RCA, meg tisztességes hangfal csatlakozó került.
Másodsorban a végfok környékén néhány kondit érdemes cserélni. Az idő vasfoga ugye...meg sose voltak szegények valami nagyon minőségiek. Sajnos a panelek sem az örök életnek szóltakGyenge pont a potméter is, azt cserélni szinte lehetetlen, ha meg akarod tartani a gyári forgatógombokat. én szédszedtem, kipucoltam. De ha esetleg találsz olyat, akkor mázlid van. Nálam kényszerből menniük kellett a tranzisztoroknak is, az is sokat dobott a hangján.
Viszont a lényeg: ha nem vagy olyan "őrült", mint én, hogy ennek márpedig szólnia kell, akkor nem túl drágán lehet kapni sokkal finomabb cuccokat. -off Pl. egy régebbi pioneer azért komolyabb on-. -
j.bravo
addikt
Üdv!
Van nekem két darab Orion SE1025-ös erősítőm; az egyik az első szériás IC-s, a második már az 1025B; ami tranzisztoros. Nagyon elégedett voltam már az elsővel is, csak tizenegynéhány év után sok-sok kontakthiba jött elő: elment az egyik csatorna, vagy a jobb csatorna potiját feltekerve is a bal hangszóró szólalt meg, stb.
Egy ideig némi mozgatásra (jelforrásválasztó gombok, hátlap, hangerőpotméter) elmúlt, aztán már nem. Akkor épp láttam egy olcsón árult 1025B-t, és megvettem, ami kb mostanáig hibátlan volt, azonban most ez is kezdi.Mit lehet vele tenni? Szeretném megmenteni, a HS280-akkal együtt számomra tökéletesen megfelelő, nekem tetsző hangzást adnak.
Anno (talán az általános hifi topikban, akkoriban mintha csak az lett volna még) komplett átforrasztást javasoltak, aminek az IC-s készüléknél neki is álltam, azonban költözni kellett, összecsomagolni, és azóta is ott áll bedobozolva, már nem biztos hogy össze tudnám rakni
-
pee13
senior tag
Üdv, nem tud valaki Bp-n emberkét, aki javítana nekem egy hs-280 mélyet? Esetleg újat, vagy hibátlan használtat vennék. Sajnos sikerült beszerezni egy iszonyatos brummot, zene közbe véletlenül levettem a némítást a mikrofonról. Az egyiknél az alsó porvédő membrán felszakadt, és az eredeti ragasztó alászorult, de én ezt nem vettem észre, és megragasztottam. Borzalmasan röfög
Megpróbálom még felnyitni a ragasztást és kiszedegetni a darabkákat, de nem sok reményt fűzök a sikerhez..
-
RZS
tag
netan komplett Orion minitorony vkinek?
-
RZS
tag
erdekel vkit elado HS 280?
-
shalafi66
veterán
válasz
Fl4tl4nd3r #94 üzenetére
Viszont ez a leírás így szinte teljesen hiteles és pontos. ;-)
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
válasz
bpityusz #104 üzenetére
Hát tény h egyik se valami jó minőségű hangfal viszont ha valaki szeretné megőrizni őket és hallgatni is megleeht őket eléggé szép hangúra csinálni.És úgy h a gyári hangszórók is maradnak.Legfőképp a hangváltó az oka,reflex dobozoknál meg az egész reflex rendszer azt nagyon elcseszték anno.....
-
bpityusz
csendes tag
válasz
Fl4tl4nd3r #98 üzenetére
Hali!
Nekem is hs 280 és dc 2550a-hoz volt/van szerencsém
Ha pl. Lord bácsi hammondját, vagy Gilmour gitárját hallgatom, akkor a basf fóliás (kék membrános) 280-asok nyernek. A vidinek van mélye -véleményem szerint nem megy túl mélyre de amit tud, azt ki is emeli kicsit-, van magasa, nekem a közép hiányzik nagyon.Ez elektronikus zenénél nyilván nem akkora hátrány. Az Orion tapasztalatom szerint kevésbé terhelhető, cserébe precízebb, de hamarabb kezd torzítani. A vidi menő keretei meg jó, jó, de vastagok, a hangzásnak nem használ. Orionon meg az a "Super Hifi Box" felirat ne volna...Mindkettő vérzik egy-két sebből, de ha ezek lennének a világ leggyengébb hangsugárzói... szebb lenne a világ
-
ABnormal
őstag
milyen topikok vannak itt kérem...
én egy pár dc2550a-n és egy pár hs282-n hallgatom a zenét... -
RZS
tag
udv!
akkor most az egyik meg jo, nem? nezd meg a hangvaltojat es koppintsd le. arulnak kulon tekercseket es bip-kondikat.
amugy lehet meg venni uj videoton hangszorokat is....
a Hifi Magazinban szoktak lenni hangfal tesztek, meg kellene keresni a Tiedet, hatha benne van es akkor lenne tobb hasznos infod is rola. -
shteer
titán
eszembe jutott mire kellett a mérőszalag
Videoton DC2580
Impedancia 8Ohm
Névleges teljesítmény 60W
Zene teljesítmény 80W
Tartomány: 20-20000Hzméretek: 650*350*240
falvastagság: 12
hátsó külső süllyesztés: 12
hangszórók elhelyezkedése (középpontok):
magas: ~100 felülről
közép: ~202 felülről
mély: ~197 alulról -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Hát igen ez megint ízlésfüggő de tény h van vidi-ből is eléggé csúnyácska doboz.A zene meg megint olyan dolog h ki mit hallgat.Én személy szerint nem rock-ot szval nekem ebből is jobb választás volt.És azért a teltebb mélyek rock-nál se jönnek rosszul,egy ütősebb dobhangnál jó ha van mély is
-
KrAt
veterán
DC2050E 40/50w 54*28*22
Ilyen van nekem, napokban vettem, ismerőstől, felújítva, tökéletes állapotban
-
Bodin
senior tag
válasz
Fl4tl4nd3r #94 üzenetére
Szia.
Annyit tudok hozzáfűzni hogy a kinézet relatív. Az tény hogy a VT többet adott a külcsínre, de tudok mondani szép Oriont és a nekem csúnya VT-t is.
A gumi mélyek emberibb mélyet eredményeztek, viszont az Orion széleket nem kellett cserélni. Ha "dam-dam" os zenét hallgat az ember, a VT hangfalaknak tényleg jó hangjuk van, viszont rockzenére én jobban szeretem az Oriont. -
Bodin
senior tag
Szia.
Az Altusról már hallottam, bár bővebb infóim nincsenek róla. A retronom.hu -n van róluk régi teszt, méretek sajnos nem. Lehet kacsa volt a 2x30 cm és rosszul emlékezett a kedves fórumozó, mindenesetre megnéznék egyet élőben ha léteznek.
Végül pedig köszönjük a Hypermaxot, bent lesz a listában. Elképesztő! -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Én nemértem h mérmondják többen azt h az orion anno jobbvolt... Erősítőjét nemismerem az lehet h nemvoltrossz de a hangfalai h marhasz*arok voltak az már tuti....1,kinézetre sztem nagyoncsúnya, 2,textilperemes mélyekvoltak benne.Én elég nagy vidi rajongó voltam/vagyok egy ea6383 még mindig dolgozik nálam perpill egy mélyládát hajtva mivel csak 1 végfok van már szegénybe de ha lesz időm akkor megcsinálom már a másikat is
Sztem ahoz képest h mennyi idős még igen jó a hangja,azért nagy minőséget nemkell várni tőle de sztem még elég korrekt azért.Hangfalakból nekem volt 2050,2550,3011,3090 szval volt egy pár ezek közül sztem az egyik legjobb hangú a 2050.A hangváltók csapnivalók mindegyikbe a 3011ben és a 3090-ben meg nagyonsúlyos hibák vannak.. Pl:beletettek egy olyan hangszórót egy nagy reflexdobozba ami zárt dobozba való lenne stb... Sajna már nekem egysincs meg ezekből csak 2db teljesen átalakított dc2050.Akinek van még ilyen és szeretné megtartani az eredeti állapotot akkor újítsa fel de ha rendesen megszeretné csinálni akkor először legfontosabb a hangváltó.És nemszabad reflexcsövet tenni a 2050-be mer elég sok helyen láttam ilyet,az úgy tökéletes zárt dobozként.És ha egy mód van rá akkor inkább peremeztessük az eredeti mélyet nehogy utánzat sz*rokat rakjuk helyettük
Ha valakinek viszont reflex vidi doboza van és szeretné rendese megcsinálni akkor új hangváltó,h2000-es hangszóró bele mert az már jó reflexbe és egy rendes reflexcső és nagyonmegfog lepődni h milett belőle.Bocs h ennyit írok és csak a vidiről nekem ezvolt/van orion valahogy nekem nagyonúnszimpatikus szval arról nemtudok semmit.
A felsorolásba sztem még betehető az AKAI Sr-Hf 5 is pl mert ezt is a videoton csinálta anno
Hát kb ennyi
-
gege71.hu
addikt
Szaisztok
Orion HT 500HC cuccot vettunk anyuméknak karácsonyra.
Az vele a gond ha source selectnél lépkedek csak akkor juthatok mondjuk a dvd/dvix részlegből (ami teljesen jol mukodik, szól) az aux1 vagy aux2-be ha közben érintem a Tunert(rádió)
Ez önmagában még nem lenne olyan tragikus, csupán az benne a roppant bosszantó, hogy a rádió csutka hangerőn van mikor belépek rá, egy pöccentés a hangra és visszaáll arra amin lenni kéne, de hát ez így ki****tt gáz
Tovább lépve mondjuk az aux1re amire tortenetesen lemezjátszó van kotve az azon a hangon szol amin lennie kell épp. és tokeletesen szol sztereóban.
Nezegettem neten erre megoldásokat de semmit nem találok.
Esetleg firmware upgrade vagy ilyesmi kéne? Mondom ez má a cseredarab ugyanazzal a problémával mint az előző. Anyumék szívják a vérem, hogy oldjam meg mer ez így nem jó (mondjuk tényleg nem az)..szóval SEGÍTSÉG!köszi
gege -
WD40
aktív tag
No akkor én is bővíteném a listát egy brutál állattal:
Videoton Hypermax
60/100W (8Ω)
920x540x400mm
Térfogat: 125l
45kg
25-22000HzHangszórók:
2*25mm magas
2*100mm magas
1*37mm közép
1*130mm közép
2*250mm mély(ezek az adatai papíron)
Szerk.: este lemérem az RA6363s receiver méreteit, tömegét, ha érdekel
-
Bodin
senior tag
Az időközben bővült lista:
Orion:
Orion HS480 70w 95*28*24
Orion HS400 40w 61,5*37,5*19 13kg
DB1600 40/50w 8 ohm
DT132 E 20/15 W 4ohm 50-20000 Hz 26x22x16,4 (Minimax)
Preludium B31
Preludium B323 utas VT:
Videoton SL451QB 90/120w 85*23*26 15kg
DC2050E 40/50w 54*28*22
DC2002A 45w 4 ohm
DC2012A 58*29*20,5 kb 11 kg
DC2550A 70/110w 8 ohm 30-20000Hz, 65*33*24 13,5kg
DC3090 130w 75*43*30
DC3588
Toccata DC 4588
Cavatina DC 2388
Sonus C100 110*33*30 25kg
AL110 85*28*25
Bonus 901 45w/60w 45-22000Hz 72*31*20 -
Ádyka
őstag
Sajnos nem hallottam 2x30cm-es méllyel szerelt vidiről.
Viszont a sonus c101-ről fogok képet kérni ismerősömtől, ugyanis egy db sincs róla a neten.Van még 1 sztorim.
Egykori szomszédom zenész volt, hegedűzött. Valamint el volt eresztve lével is. Mondta, hogy lessem meg a hifi-jét. Akkor láttam életemben először OKANO típusú tornyot, arany színűt. A hangfalak szerepét, egy hatalmas JBL felirattal ellátott Sonus C101 töltötte be. Azt mondta, hogy nem tetszett neki a hangja, ezért feltuningoltatta a "JBL"-eket. Kicserélték benne neki az összes hangszórót horror áron, és hallása szerint valamivel jobb lett.Utána világosítottam fel, hogy ez soha nem volt JBL. Rögtön magához nyúlt.
Mondom szerintem sem szól valami jól. Átjött hozzám, és meghallgatta sokkal olcsóbb hangfalaimat, és rosszul volt, hogy neki miért nem ilyen legalább. Erre áthoztuk a kamu JBL-eljeit, és nálam is szarabb hangzást produkáltak. -
Bodin
senior tag
Köszönöm Neked és Ádyz-nak is.
Igen, sajnos sok ilyennel találkozni. Most pl a Vaterán is van egy Sonus C101, megörültem mikor megláttam, mert ilyesmit keresek, erre látom benne a 2 pár legalapabb Somogyit.
Nem tudod véletlenül a Sonus sorozat melyik tagja szólt a legszebben? Illetve írták hogy léteztek 2x30 cm-es méllyel készült VT hangfalak is. Hallottál már róluk?szerk: szépek a hangfalak, nem láttam még ilyeneket.
-
Ádyka
őstag
DC 2012A
58x29x20,5 kb 11 kgA típusra rákeresve a googliban, pont ugyanilyet egyet sem találok. Kölönlegessége az AKAI dóm magassugárzó. 12 éve van nálam. Rögtön peremezésre szorult, ami 10 évet bírt, most esett át a második felújításon. Minden porcikája teljesen eredeti. Kivéve a JAMO címkét.
Ezen kívül sztereo üzemmódban ég 1 pár HS280 teljesít szolgálatot.
[link]
[link]Egy pár szóra had említsem meg a SonusC101-et.
1995-96 körül két ismerősöm is vett belőlük, mert egy időben roppant akciós volt (az árára sajnos nem emléxem). Brutális iker 25-ös mélyek jellemzik, és elég nagy terhelhetőség. Szinte versenyeztünk egymással, kinek szól jobban a rendszere. Nos a brutálisan jó kinézet a hangzás rovására ment. Jó hangos volt, de semmi több. Sokkal szebb hangzást értem el a DC2012A és HS280 párossal. Ezt nem szívesen, de a sonus 101 tulajok is belátták. Kár érte.Más.
Szörnyülködve tapasztalom, hogy magyar emberek miként bántak a videoton és orion hangfalaikkal. A vatera tele van agyon gányolt, fúrt farigcsált, somogyival telerakott dobozokkal. Mondván fel van tuningolva meg 200 wattos. Persze.
Reflex nyílást vágnak egy alapból zárt dobozba tervezett mélysugárzónak, és reklámozzák, hogy mennyivel jobban szól. Ezeknek a cuccoknak, pont az eredetiségük az egyik nagy varázsuk. -
Degeczi
nagyúr
nem tudom, volt-e ebből többfajta bekötés is - de könnyen lehet, h igen, és ez az átalakító nem illeszkedik az erősítő aljzatának bekötéséhez (és pl. a két csatorna különbségét hallod)
utána kellene nézni a bekötéseknek (de akár ki is lámpázható az átalakítóba egy csupasz 6.3-as dugót rakva), és legföljebb az erősítő aljzatának bekötését is ehhez alakítani
ha van pákával barátságban lévő ismerősöd, annak nem lehet probléma
-
mcs
veterán
Azt a hangszórót akkor éppen a fejesére értettem, és csak akkor szólt az egyik, ha oldalt volt a dominó dugónak az a kis jelzése. A fejesnek természetesen semmi baja, hiszen alapjába véve tökéletes.
Amúgy kiöntött henger az egész átalakító.
A fura az, hogy ha bekapcsolom a mono hangot, akkor szűkebb lesz a hangkép, de ha kikapcsolom, ugyan terjedtebb, de mégse stereo hatású.
-
Degeczi
nagyúr
mert mintha arra panaszkodtál volna, h csak az egyik hangszóró szól
mivel az erősítőben a füles a végfokokra csatlakozik, ha azokkal baj volna (pl a hangszórók közül normál esetben sem szól mindkettő), akkor a füles sem lesz jóamúgy lehet akár rosszul bekötött átalakító is
szétszedhető a csatlakozója, vagy egyben kiöntött henger az egész? -
mcs
veterán
Hát ez az átalakító olyan, hogy a dominórészén van egy kis ,,jelzés".
Ha úgy dugom be, hogy lent van a jel, akkor szól, de mint említettem, csak monoszerű hangképpel (mind a kettő fele, csak nem éppen stereos térhatással). Kazettával is megnéztem, és úgy is. Ha úgy dugom be, hogy fent van a jel, akkor ilyen fura, rotyogó módon. Ha a jel bal oldalt van, akkor a bal fele, ha meg jobb oldalt, akkor meg a jobb fele szól.Normál esetben meg...mind a két hangszórónak elporladt a membránja, szóval gondolhatod, hogy milyenek.
Egyik szinte teljesen elnémult, csak beroppan, és a másik ugyan szól, de már az is nagyon fingik.
-
mcs
veterán
Megnéztem az átalakítót.
Működni működik ugyan rendesen, de a sztereótól nagyon távol áll a hangzás.
A mély és magas állítás valóban jó, de hiába, ha monós színezetű hangja van.
Bedugtam többféleképpen is, és vagy rotyogásszerű hangja volt, vagy csak az egyik hangszóró szólalt meg. Nem tudtam kihozni belőle a rendes stereot. -
mcs
veterán
Na, megvettem az átalakítót 250 ft-ért egy márkaszervízben, itt Kecskeméten.
Majd este tudom kipróbálni. -
ádyz
addikt
Üdv.
Nekem 2db DC2550A hangfalam van, Philips erősítőn.
Simán veri a mai kínai szar "csodákat". Csak a mély habszélével van a gond, az szét szokott porladni.
-
mcs
veterán
Igazából bakelithallgatás miatt veszek. Van egy Taya DP-510 lemezjátszónk, és kíváncsi vagyok, hogy szól erősítőn keresztül a fejessel.
Jelenleg kazis decken keresztül (Technics M205) tudom hallgatni így, csak az a gáz, hogy eléggé kontakthibás lett a csatlakozója, mellesleg ekvalizere sincs. -
mcs
veterán
Seeyasztok!
Van egy Videoton 6360 S erősítőnk lent a nappaliban, és vennék hozzá dominó->jack átalakítót, hogy használhassam vele a fejesemet (AKG K44).
Arra lennék kíváncsi, hogy fejhallgatóval is működik-e a magas/mély szabályzás? -
laolaj
aktív tag
Hali mindenkinek...
nekem lenne 1pár ilyenem Videoton DC 2050E
esetleg valakit érdekell???
üdv.
-
villamos
őstag
A Minimax kimaradt...
DT 132 E 20/15 W 4ohm 50-20000 Hz 26x22x16,4
-
Bodin
senior tag
Elég nehéz infókat találni, minden segítséget szívesen fogadok.
Hibák biztosan előfordulnak, nyugodtan szóljatok.Orion:
Orion HS480 70w 95*28*24
DB1600 40/50w 8 ohm
Preludium B31
Preludium B323 utas VT:
Videoton SL451QB 90/120w 85*23*26 15kg
DC2050E 40/50w 54*28*22
DC2002A 45w 4 ohm
DC2550A 70/110w 65*33*24 13,5kg
DC3090 130w 75*43*30
DC 3588
Toccata DC 4588
Cavatina DC 2388
Sonus C100 110*33*30 25kg
Sonus C101 140/200w 8 ohm 112*30*28 23kg 30-20000 Hz
AL110 85*28*25 -
Degeczi
nagyúr
?
mi ebben a meglepő - ez pontosan így van: a hangszóró tulajdonságai határozzák meg, milyen dobozra van szükség = a doboz is a konstrukció része
éppúgy, mint a hangszóró vagy a hangváltóha egy adott típushoz tervezett dobozba más jellemzőjű hangszórót teszel, minden fölborul!
azt pedig bárki meghallja, h semmi mély nincsen, vagy épp ellenkezőleg: csillapítatlanul puffogó, ronda
-
rampez
csendes tag
Na megkaptam...a választ. a hangszóróhoz kell építeni a dobozt...
azért szerintem ez már tulzás bár nemkétllem h jó dolog azért meghalgatnám h érzeme a különbséget
-
-
rampez
csendes tag
Ha tényleg semmi okosat nem tud majd senki mondani, majd ami passzol bele belerakom, csak szól majd. Nem törexem a HI-END minőségre az azoknak való akik már nemtudják a pénzt hova elverni.
-
shteer
titán
-
villamos
őstag
Csak egy tipp, de ahogy olvasgatom a hangszórós topikot, a következőket feltételezem...
Shalafi azt fogja mondani, hogy nincs sok értelme dobozhoz hangszórót keresni, hanem egy adott hangszórókhoz kell dobozt építeni.
Az új hangszórók teljesen másmilyen paraméterekkel rendelkeznek (sokkal jobbak), ezért nem passzolnak a régi dobozokba.
Azt fogja tanácsolni, ha szereted a hangját, hogy az elhasználódott hangszórókat javíttasd meg, ha még megvannak. A magassugárzó kiváltható...
Azt is fogja mondani, hogy a régi Videoton dobozok többsége ezer sebből vérzik, mind maga a láda, mindpedig a benne lévő hangváltók megérnek egy misét...
kb... -
Bodin
senior tag
Bocsánat, itt a link: hangszoro2000
Pontosítanék, nem Videoton hangszórókat gyárt, de helyettesíthetők vele. Pl a DC 3011A az sokkal szebben is szól az újakkal. Shalafi66-ot keresd. -
rampez
csendes tag
-
Bodin
senior tag
Nem egyszerű...
Videoton Musical Encyclopédia -
Bodin
senior tag
Szerintem úgy lesz megoldva a probléma, hogy elhozza a másikat és ha az jó, akkor kicseréljük.
-
rampez
csendes tag
Sziasztok remélem jó helyre írok. Szeretnék 1 videoton 2 utas hangfalamat új hangszórokkal ellátni. 1 videoton hi-fi BOX brillant 4 lábon
Van 1 25cm és egy 9cm es luk rajta. 8ohmra gondoltam, vagy hany wattot rakjak bele. Tudnátok tippet mondani hogy hol tudnám beszerezni a hangszórókat, hangváltót bele. Hirtelen ezek jutottak eszembe. Előre is köszi a válaszokat![link]
-
Degeczi
nagyúr
így van, nekem is nagyon "mászkálós" viselkedése rémlik
megváltás volt utána az a kis Orion tuner (digtális kijelzővel, de amúgy még éppilyen analóg fölépítéssel), mert az mindig stabilan az állomásokon maradtráadásul az Adia/Cleón asszem az első programgomb előtti csonk forgatásával volt ki/be kapcsolható az AFC, ami elég kényelmetlen, rossz fogású
-
villamos
őstag
Mérni kell, de sima multiméterrel nem fog menni, speckó mérőhíd kell hozzá, vagy mi...
Ha mért érték közel áll az alkatrészen szereplő értékhez, akkor jó. Ha viszont száraz a kondi, akkor drasztikusan kevesebb...
Szerintem tökmindegy, antennával is mászni fog...
Antenna gyanánt egy hosszabb drótdarab is megteszi akár, de készíthetsz egyszerűen szalagkábel antennát is... -
Degeczi
nagyúr
"Magnósok évkönyve létezik szkennelt formában is?"
most kaptam linket erre a kincsesbányára, van itt minden!
(az "egyéb könyvek" alatt vannak a Magnósok évkönyvei) -
villamos
őstag
A trafó csak így a la natúr? Nem gyenge.
Én anno egy 6363 -ast vettem. A trafója ennek egy vasdobozba van, gondolom árnyékolás gyanánt. Mégis eszméletlenül brummos...
Nem hangolódik el? Mert szokásuk ezeknek....
Tápszűrő kondit nézd meg, nem e száraz, mint a sivatag...
Szerintem is konyhába egy kommersz párezerforintos rádió való, nem egy ilyen... -
Bodin
senior tag
Egy másik fórumon találtam:
Pedig a legtöbb videoton hangsugárzó még az elkövetett hibák ellenére is messze az olcsó kommersz házimozis cucok színvonala fölött van még mindig. Ráadásul egy-két típusnál könnyen korrigálhatók a tervezés hibái is apró alakításokkal a hangváltón (reflexcsövön, ha van). Ilyen a DC2550, DC2050, DCR3090, DC3011. Ezektől valamivel magasabb szinten állnak a későbbi '90-es évekbeli hangsugárzók, Az SL301QB, SL451... sorozat, vagy a DB2228, ami félig-meddig a preludiumra hajaz. Ezzel elérkeztünk a veszprémi videoton utolsó értékelhető hangsugárzóihoz: a régi, még viszonylag jó minőségű TVM hangszórókkal szerelt Concerto, Toccata, Cavatina.. stb sorozathoz. Itt már a váltókra is sokkal jobban figyeltek mint a régi típusoknál, jóval kevesebb a nagy, feltűnő, zavaró tervezési hiba, és végül az utolsó értékelhető hangsugárzó a Preludium, ez már egészen jónak számít még a mai viszonyok közt is. A B32-es verzió a D25-ös dómmal már hangváltó szintjén is szinte tökéletes. Tehát ez szinte az egyetlen videoton, ami gyári állapotában is megfelelő.
Esetleg (bár ehhez nehéz hozzájutni) a vifa közép és magashangszóróval szerelt Sonus C100 is egészen jó lehetőség. Csak vigyázni kell a két dán hangszóróra, mert régen nincs már utánpótlás belőle.
-
Bodin
senior tag
Tegnap beszereztem egy Cleopátrát első tulajtól.
Majd teszek fel képeket a belsejéről is.
-
aazimi
tag
Hello!
A hangszóró Kft.-nél (Szfehérvár) gyártanak ma is videoton hangfalakat, hangszórókat. A régi típusok számai alapján lehet venni azokhoz hangszórókat. Nekem is van egy videoton erősítőm és két 3 utas hangfalam, a mélynyomók habszéle ment szét, de ott vettem hozzá zsír újakat és nem volt drága sem.
Üdv.
-
Bodin
senior tag
Szerencsére nálunk más a helyzet. Elég nagy a konyha, és keveset főzünk benne, nem hiszem hogy a terhére lennének a körülmények. Pont a mérete és a kinézete miatt tetszett meg. Az hogy hogyan szól mellékes, mert amit levált az minősíthetetlen. Az élettársam szerencsére nem szól bele, szerintem örülni is fog neki.
KMT: Köszönöm, el fog férni!
-
Degeczi
nagyúr
nem tűnik kimondottan jó ötletnek: ott párás, zsíros a levegő, ami nem tesz jót egy ilyen cuccnak (ami a szellőzése miatt nem zárt)
a mérete ráadásul hatalmas (vagy 15 éve eladtam, már nem tudom pontosan, de megdöbbentően nagy - látom, közben szerencsére meg is lett), így elhelyezni is nehéz - engem biztosan kivágna az asszony egy ilyennel a konyhából
a kezelése sem praktikus, mert csak 5 állomást tud eltárolni, és azt is kényelmetlen tő-potméterekkel (amik szintén érzékenyek szennyeződésre, de könnyen le is törhetnek)
konyhában szerintem úgyis csak az a lényeg, h szóljon vmi, nem a minősége (bár abban ezek a régi Vidik sem jeleskednek) - sokkal praktikusabb és asszonybarátabb egy kicsi, strapabíró konyharádió, amit a konyhaszekrény alá is szépen föl lehet szerelni
-
Bodin
senior tag
Van itthon 2db RK 09 jelzésű hangfalam. 16-os mély, papír magas. Valami Tesla koppintás, vagy a Tesla koppintott, nem tudom. Azokhoz gondoltam beszerzek egyet rádiót hallgatni a konyhába. A sok mini cucc meg megy a levesbe. Ahoz tökéletesen jó lesz.
Meg megfogott a mérete is. Szerintem külsőre szép és inpozáns. Csak írja meg valaki a méreteket, nem tudom befér-e oda ahova szánom. -
Bodin
senior tag
Up, hátha tud valaki pár mérettel szolgálni. A Cleopátra is érdekel ám.
-
Bodin
senior tag
Tudja valaki az Orion nagytorony (260 SE) és a Videoton nagytorony (EA-6383 S) erősítőinek a méreteit?
-
Bodin
senior tag
Pár doboz teljesítmény és dobozmérete:
Orion HS 480 - 70w 95*28*24
HS 280 - 50/80w 48*26*26 9.6 kg
HS500 - 80/100w 66*40*28 14kg
HS700 - 90/120w 72*46*30 19.5 kg
HS 522 - 60/120w 77*35*29 20kgVideoton SL 451 QB - 90/120w 85*23*26 15kg
VT DC2050E 40/50w 54*28*22
DC2550A 70/110w 65*33*24 13,5kg
DC3090 130w 75*43*30
VT Sonus C100 110*33*30 25kg -
Van egy orion 1015-ös 4*15ös erősítőm, teljesen gyári, még a matrica is
Ezekívül van egy hs 280-as hangfalpárom felújítva, és egy dobozilag-nyákilag felújításra váró hs500as párom. Cefetül szólnak együtt2*100 + 2*80 meghajtva egy marantz párossal. Természetesen az 500 a hátam mögött, a 280as elől.
Nagyon jók ezek a régi vidi cuccok, én nagyon szeretem őket. Az az igazság, hogy sose fognak értük annyit adni, amennyit érnek, így meg is maradnak.
Jó persze, nem egy Dzsamó, vagy Bőzen, de ahhoz képest amennyiért lehet kapni (már ha lehet ugye) nagyon jók.
Állítólag van Fehérváron egy bót', ahol a régi vidisek szervizelik a vidi cuccokat. Tud erről valaki-valami pontosabbat?
-
kisninja
őstag
Nekem orion hs 501 van. Jelenleg nem használom de soha nem adnám el. Szép jó és csodás hangja van. Mélyeket kicseréltem de a gyári is megvan.
-
KMT
addikt
Épp "most" cseréltem le a videoton erősítő + orion hs400 kombót. Nem tudom, hogy megtartsam-e, vagy eladjam-e. Bár használni nem fogom, úgyhogy... (:
-
villamos
őstag
Ami azt illeti már akkor sem a csúcstechnológiát képviselték. Olyan alkatrészeket pakoltak beléjük ami épp elérhető volt, és az bizony nem volt csúcsminőség.
Ami azt illeti túl sok típus nem is nagyon volt. Mégis melyik érdekelne?Létezik. P2P oldalakon fel szokott bukkanni néha itt-ott...
-
Bodin
senior tag
Szerencsére még ma is meg lehet venni őket akár kifogástalan állapotban is, persze vannak ritkább (már akkor is) típusok is. Nem döngetni szeretnék, hanem csak nosztalgiázni. Akkor szinte csak ezek voltak elérhetők, nem volt igazán más. Ma már nem igen állják meg a helyüket a HIFI kategóriában (talán már akkor sem), de azért sok mai gagyi elbújhat mellettük.
Nem tudod, a Magnósok évkönyve létezik szkennelt formában is? Én az előbb találtam meg a Hifi magazint. Itt rendelhető: www.hifimagazin.hu
Illetve egy nagyon jó és érdekes oldal: www.retronom.hu
-
villamos
őstag
A Csabai Dániel féle Magnósok évkönyve című sorozatot keresd, jól le van írva jópár típus. A leírások mellett részletes paraméter lista, és kapcsolási rajz is megtalálható az egyes készülékekhez.
Annak idején a Hifi magazin is tesztelte ezeket a hazai gyártmányú készülékeket.
Ezeket a régi vasakat leginkább bizományiban lehet megtalálni, vagy esetleg apróhirdetés útján. Nagy teljesítményt ne várj tőlük, (remélem nem ez a cél) annak idején nem a wattokra gyúrtak. -
Bodin
senior tag
Sziasztok.
Ezt a topikot azért nyitottam, hogy próbáljunk átfogóbb képet formálni a rengeteg régi típusról. Tud valaki olyan oldalt ahol le vannak írva időrendben a megjelent erősítők, hangfalak? Jó lenne ha a műszaki paraméterek, is ott lennének.
Szeretnék venni egy rendszert de ilyen hiányos tudással nem is tudom mit keressek.
Remélem hasznos lesz a topik másoknak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest