Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Bekötötték az optikai netet 1 gbit/s, meg 2 TV.
Mondták, hogy a saját routeremet "dinamikus módba" kell átállítani, mert nincs elég Ethernet slot az ő router-jükön.
Na most én ilyet nem ismerek. Az AP mode-ra gondoltak?
ASUS RT-AC52U routerem van. Tudom, hogy nem fogja tudni az 1 gbit-et.
Ez az AP mód nem az, amikor a router egy switch-ként használható? Mert akkor megoldódna a slot hiány.
Azon gondolkodom, hogy a nem nagy sebességigényű eszközöket kötném az ASUS-ra, a ONE által adotton meg hagynám a PC-ket.
Most nem vagyok otthon, de ha a TV UTP-vel van bekötve, akkor az menne az ASUS AP mode-ról, vagy közvetlenül az övékéből kell jönnie?
Kamera volt még a hálózaton. -
gduck
addikt
válasz
Intruder2k5 #9184 üzenetére
Nem is értem miért nem váltanak már optikára. Én ezt a rosszabb TV minőséget se látom az exDigin (van exVoda és exDigi is), lehet azért mert csak egy FullHD-s TV-n nézem
-
garga pista
őstag
Használjuk pls. a linkelést, ha már tudja a fórummotor: ipv6-test.com
Fritzbox routerem van, de van Asus routerek topik ott biztos tudnak segíteni. Nem tudom mennyire lehet ennek a csoda oldalnak hinni, mert elsőre Adblock-al (Chrome alól) tanúsítványt kért...Majd Adblockot kilőve, újra töltve bejön, de még az IPv4-es tesztek is elbuktak rajta
Szerintem ezt a tesztelést engedd el, ha nincs gondod. Közben a test-ipv6.com oldal sikeres 10/10-et mutat és nincs is semmi gondom. Ha meg gond van, általában az első tipp sok helyen (itt a topikban is) az IPV6 tiltása...
Nekem amióta exDigim van optikával, sosem volt gondom vele. Szülőknél amíg nem lett Digi optika, előtte Telekom VDSL volt, a céges VPN állandóan megszakadt, ott az IPV6 tiltás oldotta meg a dolgot. -
Soma01
veterán
válasz
garga pista #9191 üzenetére
Köszi a választ!
Amiket említettel olyan opciók nincsenek nálam. Gondolom, neked nem Asus routered van.
Use native IPv4 connection nincs de van hasonló, a Connection type ami native-re van állítva. Gondolom ez lesz az.
A Use DHCPv6 Rapid Commit meg nincs, még hasonló sem.Meg úgy látom, hogy te egy másik oldalon teszteltél mint amit említettem. Mert a másikon (test-ipv6.com) nekem is 10/10 mint ahogy azt írtam is. Nezd már meg te is a te (gondolom Mikrotik) routereddel az ipv6-test.com oldalon a tesztet.
De már inkább azt gondolom hogy az az oldal a hibás. Lehet a modernebb böngészők miatt. Ezért kérdeztem hogy hogyan lehetne még tesztelni? -
cocka
veterán
válasz
boborján2 #9193 üzenetére
Ezt a baromságot nekem a webes felület szokta írni.
Igen és általában előfizetett csatornák tartalmaira írja ezt ki. Az egészben az a furcsa, hogy mondjuk kilistáztatsz egy sorozatot. Ugyanazon a csatornán az egyik epizódjáról szóló információ megnézhető, a másiké meg ezt írja.
Na hogy EBBEN mi a logika, azt a jó ég se tudja. Ez már rohadtul nem magyarázható szerzői jogi maszlaggal. Mert itt még csak arról sincs szó, hogy bármelyiket le akartam játszani. Egyszerűen csak a hozzátartozó információ/leírás érdekelt volna és emiatt a hülye üzenet miatt nem nézhetem meg.Mondjuk ha S2E1, S2E2 és S2E3
megnézhetőleírása olvasható, akkor az S2E4é miért nem? -
boborján2
senior tag
Die Hard 3 (mozi+)
Múlt hét szombati felvétel, hajnalban még néztem ,most meg nem lehet , de még törölni sem.
Most ilyenkor hogyan tovább?Szerk.: Android telefon appban nézhető
-
garga pista
őstag
Saját routeren nézd meg az IPv6 beállítást. Nálam exDigi optika van, 10/10-et dob rá, sosem kellett belenyúlnom a beállításokba, vagy foglalkozni vele.
A saját routeremben "Use native IPv4 connection" az IPv6 beállítása, illetve a Use DHCPv6 Rapid Commit be van kapcsolva. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Régi Digis ügyfél vagyok, FTTH, 1000 Gbps net van nálunk. (most cseréltek modemet, ontt) Az normális hogy az ipv6-test.com oldalon egyszer ipv4 , egyszer ipv6 címet látok és a dns is egyszer az egyik működik az oldal szerint, egyszer a másik? És maga a teszt elég lassú is. A net amúgy jó. Semmi gond. De új a router (Asus AX57) is és gondoltam letesztelem. A másik ipv6 teszt oldalon mindig 10/10 az elért pomt. Telekomos nettel az egész lefut hamar 20/20-al. Egy másik Telekomos helyen megin csak olyan mint nekem otthon.
A Onenál van hiba vagy nem kell ezzel foglalkozni? Vagy hogyan teszteljek? -
attila.86
tag
Sziasztok. Olyan gondom van, hogy vezetêkes netet szeretnék beköttetni ASAP egy családi házba, ahol volt koax one szolgáltatás pár hónappal ezelőttig, viszont most az ügyfêlstolgálat koaxot oda már nem köt, pedig ahhoz technikus sem kéne, csak egy modem/router. Az ügyfélszolgálat meg digis területként kezeli már, pedig tuti nem lettek áttéve a szomszédok sem. Annak kivitelezése az üfsz szerint is hetek, mert a cím viszont a technikai oldalon mêg nincs regisztrálva exdigis hálózathoz. Tudna esetleg valaki segíteni, aki bennfentes, egy koaxos bekötésben? Nagyon köszi.
-
cocka
veterán
A vezetékes telefonvonal újabban mobilszám tárcsázása után tök süket. A hívott félhez kicsörög, de én a szaggatott hosszú búgások helyett semmit nem hallok. Ez normális? Mert szerintem nem.
-
válasz
Intruder2k5 #9162 üzenetére
Természetesen nem változott semmi, ma már megint se net, se tv náluk. Az előbb próbáltak beszélni párommal messengeren, de egy 10 perces kapcsolatból jó ha egy percet tudtak beszélni, a többi akadozás, dadogás, meg újracsatlakozás volt. Azt mondja tegnap se lehetett nézni az F1 időmérőt, akkor is többször nem volt jel, mint volt. Természetesen a hiba nem csak nála van, facebook-on a fél falu hőzöng, hogy ez nem szolgáltatás, naponta kétszer bejelentik, de a One úgy néz ki, magasról tesz rá.
-
boborján2
senior tag
Kérlek (szerintem mindannyiunk nevében) a linket ,linkként illeszd a fórumba.
Nem törik le a kezem a kimásol , beilleszt miatt, de ha már van egyszerűbb módja ,akkor inkább legyen az.
Egyébként engem a CC és a Paramount csatorna ami valamennyire megmozgat. Nem örülnék ha ezek eltűnnének. Ugyanakkor a zene csatikból talán az mtv live hd amiért elmorzsolnék egy könnycseppet. A többi nem nagy eresztés. A zenei igényeimet pomt kielégíto a yt (premium). Ráadásul akkor amikor én akarom és nem feltétlenül SD vagy VHS minőségben.
Ha viszont valóban kukába mennek a felsorolt csatornák ,akkor kíváncsi vagyok ki mit pakol a helyére. Már ha egyáltalán van mit. Ha pedig semmit ,akkor melyik operátor mennyit hajlandó csökkenteni az árakon. Azért feltételezem szolgáltatói szemszögből nem a legolcsóbb pack a piacon ez a pár csatorna.
-
válasz
szabonagyur #9159 üzenetére
Náluk van exDIGI FTTH is, mondtam is neki, hogy köttesse át arra. Kérdezte is a technikust, hogy lehet-e, az meg mondta, hogy persze, de azért gondolja meg, mert szerinte azon sokkal rosszabb a TV képminősége. Na de ettől basszus, hogy hetek óta alig van napközben szolgáltatás? Ettől mi lehet rosszabb? Nevetségesek...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Intruder2k5 #9158 üzenetére
Itt továbbra is csak ez van, nem is hiszem, hogy változtatnának rajta.
Mivel új építésű lakópark itt gondolom ha akartak volna raktak volna optikát (4 éves ház)
-
válasz
szabonagyur #9155 üzenetére
Sógornőmnél se változott semmi, tegnap se volt szolgáltatás. Múltkor volt kint technikus a szomszédjában, azzal beszélt ő is, azt mondta majd jönnek a külső hálózatos szerelők és állítanak az erősítőkön.
Na de mikor kérem, őszre?
Hát nem kapkodják el, az biztos...
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #8560 üzenetére
Nos itt van a meleg újra (30+) és megint elmegy a net
Jel értékek nem igazán változtak a korábbi képhez képest.
-
Migee
tag
Szép napot !
Adott egy volt digis , mostmár one Alcatel I-240W-A optikai routermodem.
Szeretnék egy saját routert mögé rakni. Bridge modeba át tudom rakni a portokat, illetve L2 modeba. Viszont azt hogyan tudom beállítani, hogy az új router legyen a PPPOE kezelő? Magyarul a szolgáltató által adott eszköz csak ONT legyen? Elvileg a szolgáltatói one felületen, ha bejelemkezem, lehet állítani. De ott már az írja, hogy ONT modeban van, és átállíthatom router modeba. Pedig a valóság az, hogy Router modeban van az Alcatel. A szolgáltatói ONT-Routerben nem tudom kikapcsolni a pppoe-t. Mi a megoldás? Hívjam fel őket? VAlami tipp? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
One 1Gbit/s internet és TV csomagot fognak bekötni hozzánk. A kérdésem:
A routert amit adnak, azzal lehet majd használni egy régebbi lézernyomtatót USB-n keresztül?A mostani ASUS routeremnél USB-n keresztül megy.
-
Hmm, most nézem csak, hogy az utóbbi két hónapban visszaállították a hó végi befizetési határidőt. [kép] Nekem korábban is így volt, aztán amikor módosították 25.-ére, volt hogy megcsúsztam vele, mert elfelejtettem.
-
jovás
senior tag
ExDigin az RTL 5 perce színes csíkozik... de amint látom az exVodán is, akkor ez RTL hiba lesz.
-
dombila
őstag
válasz
boborján2 #9138 üzenetére
Én a tapasztalatom írtam le. Az ÁSZF-ben nem szerepel sehol konkrétan leírva, hogy a One TV app szolgáltatás mire jár. Csak annyi, hogy TV Family csomag mellé.
A telekomnál sosem voltam, így nem tudom.
De a Vodafone és még korábban az UPC-s Horizont TV esetében nem volt csatlakoztatott eszköz szám korlátozás csak arra vonatkozóan hogy egyidejűleg hány eszközön nézhető az adás. Tetszőleges számú eszközzel be lehetett regisztrálni/lépni.És igazából a regisztrált eszközök számának nincs is jelentősége, csak az egyidejűleg csatlakoztatottnak.
Abban nem is lenne gond a max 5, de hogy regisztrálni sem lehet többet, az komolytalan. Az Max-ot vagy a Netflix-et akárhány eszközre feltehetem, akárhány böngészőben beléphetek, nincs korlát. Csak az egyidejű megtekintések számára van korlátozás. -
boborján2
senior tag
-
dombila
őstag
Nekem az is bajom a OneTV app-al, hogy akkor is csak 5 eszközt engedélyez, ha több TV előfizetés van. Nálunk 3 TV Family előfizetés van egy fiókban (3 külön cím), de így is csak 5 eszköz, mert nem előfizetésenként adják a OneTV app szolgáltatást, hanem előfizetőkként. Ez azért így elég furcsa.
-
dombila
őstag
válasz
boborján2 #9134 üzenetére
Pedig ez az.
Itt kellene látszania az aktív eszközöknek és itt lehetne törölni a feleslegeseket.
Eddig nekem itt látszott is rendesen, de most pont ugyanezt látom, hogy az app nem aktív.
Ehhez képest 3 eszközön is működik.
Ez valami félresikerült fejlesztés eredménye lehet. -
boborján2
senior tag
Mi az a one tv app?
(biztosan nem a mobilos app,mert az másik fülön szerepel és aktív.)
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
unicumnext #9131 üzenetére
TV app menüpont? most nekem is hiba üzenetet ad. Délelőtt voltam erre és akkor azt írta nincs bekapcsolva
, (persze régi eszközön működik) és az extra szolgáltatásoknál kapcsoljam be, de ott meg nem volt ilyen szolgáltatás.
Extra szolgáltatásoknál jelenleg megjelent és aktív. -
jovás
senior tag
válasz
unicumnext #9131 üzenetére
Reggel óta ez megy.
-
-=MrLF=-
senior tag
Üdv.
Hogyan lehet a One tv ből eszközöket törölni? Sajnos elértem a max darab számot.
Valami selfcare-t emleget az online fiókomban, de egyszerűen nem találok ilyet.
(Média boxom nincs.)
Már végig böngésztem az online fiókot is, a One appot is telefonon, de nem találom. -
-
vlevi
nagyúr
Akkor ez az érthetetlen kategóriába tartozik, mert én ugyanezt próbáltam reggel, csak egy másik csatornán.
Volt egy műsor, ami 5-kor kezdődött, beletekertem, castoltam, és az elejétől játszotta
Ezután az élő adást castoltam, és az éppen aktuálisan futó műsort nem onnan adta, ahol az élő adás tart, hanem a legelejétől.
Aztán néhányadik próbálkozásra kiírta, hogy húzzak a ...-be, mert túl soxor vagyok bejelentkezve. -
pjen
félisten
Nem szoktam ilyent csinálni, de most megpróbálltam. HBO láthatatlan ember, valamikor éjjel. Előre tekertem a telón kb 20 percet aztán castoltam. A Tv onnan játszotta ahol a telón tartott, viszont a telón utána semmit nem tudtam csinállni. A kép ott megállt ahol indult a cast.
-
vlevi
nagyúr
Van egy műsor, ami pl hajnal 3-kor ment le.
Az applikációban elkezdem nézni, és, mivel az első 10m perc csak reklám, ezért bele tekerek. Megnyomom a castolas ikont, akkor átmegy a tv-re, de az elejétől kezdi, és kénytelen vagyok végig nézni a 10 perc reklámot, mert castolas közben nem lehet tekerni.Ja, amíg probálgattam, fax kivan, megint túllépte a maximális kapcsolatok számát. Pedig egyedül én használom, reggel 6-kor, egyetlen készüléken.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
garga pista #9122 üzenetére
Ezt mondd a Direct One-nak
Szó szerint virtuális kártyát írt a menü
-
garga pista
őstag
válasz
-=RelakS=- #9120 üzenetére
Inkább integrált kártya a jobb megnevezés rá. Az MZ-52 egy műholdas box amit a DirectOne (ex UPC Direct) ad. Ugyanúgy működik a dolog, mint a Prime Mindigtv box, abban sincs fizikai kártya, hanem a processzorba/egyéb chipbe van integrálva. Gyakorlatilag a boxnak van egy olyan egyedi azonosítója mint a LAN kártyának a MAC címe, meg persze más egyéb biztonsági cucc, ami dekódolást végzi. (Hasonló ez a megoldás a cardless, kártya nélküli CI modulhoz.)
-
cocka
veterán
válasz
-=RelakS=- #9114 üzenetére
Mi az, hogy virtuális kártyája van?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
-=RelakS=- #9116 üzenetére
Semmi gond.
Igen, van Direct One műholdas szolgáltatásnak külön téma.
Ha a boxon csavaros F csatlakozó van esélyes, hogy műholdvevő. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=- #9114 üzenetére
Miért is ne legyenek a szolgáltatók nevei összekeverhetőek?
Már 10 perce legalább nyomozok, és megtaláltam a kis dobozt: Direct One szolgáltató MZ-52-es kütyüje.
Nem csoda, hogy piszok fura volt a piros felület.
Persze amikor megkérdeztem a szomszédot, hogy a "van"-e a szolgáltató, akkor igen volt a válasz, mert pont ennyire (nem) ért hozzá.Szóval ha jól értem, akkor a kérdésemre ne itt várjam a választ
-
-=RelakS=-
veterán
Szomszéd kapott egy új tv boxot. Ez valami nagyon újdonság lehet, mert ilyet még nem láttam, hogy virtuális kártyája van, illetve internet nélkül is működik. Nekem még a Vodafone-tól örökölt szörnyűség van.
Namost bekapcsolás és beállítás után valami olyasmit ír, hogy "A smartkártya nincs eltávolítva, várjon 20 percet, és utána hívja az ügyfélszolgálatot (200)"
Ez gondolom üzemszerű, viszont kb hány perc után kellene, hogy működjön?
A szomszéd amúgy csak a dobozt kapta (+ tápegység, hdmi, távirányító), semmiféle utasítás nem járt hozzá. -
FattyDove
őstag
válasz
kabelmania27 #9085 üzenetére
Nyockeresek, van nálatok net? A nepsziben egy órája semmi
-
Blackmate
őstag
Nekem is volt hasonló a 17.ker-ben évekkel ezelőtt: reggel jó, napközben, este pedig pixeles, szétesős kép. Magától megoldódott
Amit tudsz csinálni: elosztó nélkül (még a földhurok leválasztót is kiiktatva - mivel optikán jön, így szerintem nincs is rá szükség) direktbe köss egy TV-t a Huawei F kimenetére. Ha úgy is kockás a kép, akkor a hiba nagy valószínűséggel nem nálad van. -
vlevi
nagyúr
Azt is tegyük hozzá, ha a telefonos applikációban beletekersz, (mert ott lehet) és utána kezded el castolni, akkor is az elejére ugrik, és kezdheted nézni elölről.
Ez akkor szívás, ha pl. egy előző sportműsor (tenisz, golf, stb.) megcsúszik, vagy az, ami téged érdekel később kezdődik, mint pl. az Indy 500 másfél óra halasztás eső miatt, azt akkor is végig kell ülnöd.
Vagy csak szimplán úgy van időzítve a TV adás, hogy az előtte lévő 10 perc reklámot beleszámítják, a kezdés időbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!