Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Vagy szülés utáni depressziód. Ja, várj, nem az, a másik fajta. Bár ennek kapcsán nekem mindig az böki a csőrömet, hogy ezt a nők kisajátítták maguknak, pedig egy féfinek sokkal angyobb stressz, hogy hirtelen visszaesik egy helyet a hierarchiában.
Amúgy ha már tablet: én egyre jobban kacsintgatok a surface felé, itt vannak a lakásban a laptopok szanaszét, és szinte már nem is használjuk őket (bár valamiért a skype még azon megy, pedig ez sem logikus), egyszerűen nem tudják betölteni a lyukat a tablet és az asztali gép között, mert szinte már nincs is ilyen. Gyerekek is mindent a tableten néznek már, pedig ezek még nem is windowsosak, játszani meg úgyis az azstali gépen játszunk. Csak kicsit még azért tartok a Windows RT-től, a Core i5-ösök meg a szörnyen fölöslegesen potens hardverük miatt elképesztően drágák.
p
-
jeges
senior tag
válasz
parandroid #48698 üzenetére
aha. ezek szerint ha bajszot növesztek, nem lesz prosztatarákom?
-
parandroid
félisten
-
jeges
senior tag
válasz
BlacKSouL #48691 üzenetére
ezek szerint keresel csak még nem jött össze a váltás... nem tudom, milyen iskola, de gondolom ha elvégzed, jobb esélyekkel indulsz. költözés megfordult a fejedben valami olyan területre, ahol könnyebb munkát találni? vagy ez nem működik?
szerk: ez a movember mi a szösz? egy ismerős bajszot növeszt, azt ezért csinálja?
-
BlacKSouL
addikt
Nem állást, nem állni akarok...
Munkát akarok amit megfizetnek.(2005-ben hangzott el egy telefonbeszélgetés egy barátom és egy lehetséges munkaadó között, egy expresszbeli hirdetésre reagálva):
- (~Halló)
- Kezét csókolom. Az expressz újságban olvastam a hirdetést, az állás iránt érdeklődnék.
- Ez nem állás, hanem munka, itt dolgozni kell, ...
- Viszonthallásra! -
BlacKSouL
addikt
Nem értem a kérdést.
Iskola miatt elmaradt időt kell pótolnom. Ha nem pótolom kiba.. rúgnak. Itt nincs nagyvonalúság.
Miért dolgozom? Mert ezért kapok némi alamizsnát.
Miért itt? Mert 6 éve ide jöttem, és nemrég jött el az idő, mikor idejét éreztem a váltásnak.
Miért még mindig itt? Mert cégek százai kapkodnak utánam mindenfelé, hogy rengeteget fizethessenek kevesebb melóért.
Na jó, az utolsó mondatom azért nem igaz, viszont rávilágít miért itt szopok még mindig. Elgondolkodtam a munkanélküli státuszon, de abból a helyzetből nehezebb keresni, mint ebből. Keresek, és míg nem találok, addig itt kell szopni.
De attól még szar..sőt, egyre inkább az.Juteszembe: Movemberrel ki hogy áll? Én este már letúrom. Nem mintha a térdem verné, de a borostától hosszabb nekem hülyén áll, meg kényelmetlen is.
-
BlacKSouL
addikt
Na ki dolgozik ma is reggel hét óta? Úgy van..
Kicsit úgy érzem beszűkült körülöttem a világ. Felkelek, elmegyek kocsié', bejövök dolgozni, este 7-kor hazamegyek, lerakom a kocsit, hazaséta, vacsora, fél óra pihenés, elálmosodás, alvás. Felkelés...
Kicsit olyan droid feeling. De legalább még meg se fizetik. Nemhogy tisztesség szerint, de mondhatni sehogy. -
Viszlát
addikt
válasz
FehérHolló #48686 üzenetére
Koszi, ez jolesett.
-
neduddki
nagyúr
hi!
ha aszongya nekem vki hogy hatarozottan megkedvelek egy tabletett elkudom a franc a due ez a 13as yarvik egyre kozelebb all hozzam :- )
udv
neduddki
-
MurdR
veterán
válasz
adamssss #46908 üzenetére
Alufóliával az esetek nagytöbbségében ki lehet játszani ezeket w kapukat, de volt már arra példa hogy a csajszinál úgy pittyegett a kapu, hogy be volt tekerve a rúzs alufóliába, bár lehet nem kellő gondossággal. Sokkal egyszerűbb onnan lopni, csak a sok idióta madárnak a leg egyszerűbb verzió nem jut az eszébe
Jah, és sem ''rejtett erőforrás'' vagyok, csak ifjabb koromban dolgoztam madarasteszkóba meg corába -
FehérHolló
veterán
válasz
EQMontoya #48594 üzenetére
Soha nem volt még benne részem egyik oldalról sem.
Más: 15 óra munka után végighajtottam a városon lámpa nélkül. (A város határában tankoltam, ott kapcsoltam le.)
Az utolsó kanyarban jött oda hozzám egy fickó, hogy szóljon.
Még jó, hogy nem okoztam komolyabb kárt senkiben. :S -
Bemasolom ide is, mert ez is priceless.
Tunes-saga ujabb epizodja: bent a cegnel a Mac-rol ravarazsoltam nagy nehezen a sorozat elso harom reszet az iPad-re. Tegnap. Utana kikapcsoltam (ill. zaroltam). Ma este hazajovok, es videok sehol.
A 'Videos' alkalmazas egy nagy feher ures kepernyot mutat. Ez nagyon intuitiv, Dzsoni Ajv buszke lenne ra, nincs egyetlen zavaro elem sem rajta. Ha kilovom az appot, akkor utana neha visszajon, es mondja, hogy ures, neha nem. A 'wifi sync' be van kapcsolva.
Ha bemegyek a store-ba, akkor szepen latszik, hogy a sorozatot megvasaroltam, ott a 'purchased' felirat. Letolteni nem lehet.
...eees, fel orat beszeltem az Apple supportal, fingjuk sincs, hogy mi van. Szerintuk kene egy Mac, amivel szinkronizalok. Szerintem meg az iPad nem egy Mac tartozek. Szerintuk se, de azert kene egy Mac.
Ja, azt mondjak, hogy biztos a Macbookomon van a film. Es mivel azon van, ezert nem tudom magamhoz letolteni. Kerdeztem, hogy ez most hogy van, egy fizikai peldanyt vasaroltam a filmbol, es at kell terelgetni a biteket a vezeteken az egyikrol a masikra, mashogy nem megy? Szerintuk nem, hivjam oket, amikor majd a Mac kozeleben leszek (sok-sok nap), es akkor megprobaljuk megoldani.
Most mit mondjak erre, komolyan? Amikor azt adja elo valaki, hogy a film lehet, hogy NINCS NALAM, es at kell huzni a Mac-en keresztul.
-
2700k betéve - pipa, 5Ghz - pipa, memória belőve - pipa, D14 fanless - pipa, teszt 100% work : max. 70C - pipa. Minden másra ott a Master Card, de az élmény felbecsülhetetlen
.
-
BlacKSouL
addikt
Jó ám pénteken is bent ülni így éccaka reggel 7 óta. De hát vadász, vadász...
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #48671 üzenetére
Nagyon durva, hogy megszerzel egy pénzért megpályázható tenderen egy 20 éves jogot, beruházol, alkalmazottat veszel fel, majd szűk fél év után azt mondják, hogy bocsi, de mégse...
Döbbenet. Egyszer durva jogbizonytalanság, hogy tollvonással elveszik a boltosoktól a cigijogot, utána egy tollvonással visszamenőleg belenyúlnak saját törvényükbe és elveszik attól is, akinek odaaták ezt a jogot.
MAgyarország, nemzeti együttműködés, simplisziti, vatevör. -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #48668 üzenetére
Az indoklás nem semmi: túl jól mentek ezek a boltok és sok becsődölés előtti bolt volt...
Csakhogy, ez további kérdéseket vet fel, ti. hogy miért kell mindig belenúylni a rendszerbe? Verseny, szabadpiac, az vajon mi?Mi lesz akkor, amikor az összes pénztárgép az országban be lesz kötve a NAV-hoz? Úgy nyúlnak majd majd a rendszerbe, hogy betíltják a legjobban menő pékségeket?
Elköltöztetik a jobb helyen levő benzinkutakat? stb...
Azért nem semmi ez a fajta jogbiztonság, amiben bárkinek vállalkoznia kell...
KI lesz holnap a következő?persze a mutyisokat nem sajnálom, de akkor is, kabaré, ami itt megy.
-
pohár
félisten
-
Integra
titán
válasz
fokukac #48665 üzenetére
látszik, hogy a talpnyalók hada is távol áll a fiúk által elképzelt ideálistól
egyébként meg elég egyértelmű, hogy azért van ez a módosítás, mert a hatalmi viszonyoknak nem megfelelőnek tűnik a trafikos bizniszből a döntéshozók zsebébe a visszaosztás.. kicsit rendet vágnak maguk közt -
fokukac
nagyúr
-
Dylen
senior tag
válasz
concret_hp #48661 üzenetére
Igen, olyasmi. Akkor ezt hanyagolom ezután.
BS: gondolom tapasztalatból beszélsz
-
Dylen
senior tag
Volt már veletek olyan, hogy csípett az ananász?
Kicsit olyan érzés, mint mikor az ember megégeti a nyelvét és utána érzékeny és kevésbé érzi az ízeket. Nagyon rossz. Megkóstolták a többiek is és nekik nem csíp. -
EQMontoya
veterán
válasz
Melack #48654 üzenetére
Erre van egy összeesküvés-elméletem: gazemberek ezek, de nem buták. Legalábbis nem mind.
Odaadták a haveroknak nagyobb haszonnal a cigipiacot, de erősen számítottak rá, hogy nőni fog a fekete dohánypiac. Abban pedig nagy a haszon.Az pedig könnyen lehet, hogy az említett trafikok egy jelentős része nem a haveroknál van, a bezárásuk pedig szépen a nem legális források felé tereli az embereket.
Egyre inkább az a gyanúm, hogy a csempészcigi biznisz drága fideszes barátaink kezén megy át.
-
EQMontoya
veterán
Napi okos...
-
Integra
titán
válasz
fokukac #48643 üzenetére
itt mondjuk szerintem nem az a dolog szépsége, hogy lúzerek, hanem, hogy a haszonleső seggnyaló elvtársak már egymással marakodnak és ölik egymást, akár csak szaros párszázezer nettóért. felőlem éhen is halhatnak, belőlem eddig sem láttak egy fillért sem
a fekete dohányipar meg virágzik..
a nav-os balhé meg nagyon jól rávilágít, hogy a nagyok amúgy is külön adózás alatt vannak.
amúgy ne gondold, hogy a tüchtig németeknél nem ugyanúgy megy az adócsalás, szart nem, csak 1000x nagyobb összegekkel. az utolsó ilyen nagy balhéjuk akkora volt, hogy átrajzolta a politikai térképet is. a különbség csak annyi, hogy a maradékból a németek még mindig sokkal jobban tudnak élni, ezért nincsenek olyan állapotok ott, mint abszurdisztánban.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #48639 üzenetére
Automata. És rögtön kikapcsolja. Mire az első lengéscsillapító a felső pontjára felér, a motor már áll.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #48635 üzenetére
A Ford akkor állítja le magát, ha üresben a váltó és nem nyomom a kuplungot, valamint áll az autó.
Egyébként 5-6 másodpercre már érdemes leállítani a motort a start-stoppal, de vannak olyan megoldások is, amiknek már 3 mp is elég a spóroláshoz.Dugóban araszolni vagy úgy szoktam, hogy kikapcsolom a start stopot, vagy ha látom, hogy pillanatokon belül indulni kell, akkor egyszerűen nyomom a kuplungot és akkor nem áll le.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #48639 üzenetére
én ebben évek óta biztos vagyok. úgy nyilatkozgatnak, hogy mindig meglegyen a hullámvasút, és a haverok keresnek rajta.
@Integra: olvastam én is, még tegnap. ez aztán a kiszámíthatóság, felsőfokon.
gyuriék mindig csodát várnak...
először az egykulcsostól várták a csodát, aztán a mercedes-gyártól, most meg éppen az alacsony kamattól és az ingyenhiteltől, hogy majd ettől mindenki be fog ruházni. PEdig a lényeg az üzleti környezet lenne, az pedig kiszámíthatóan instabil, a működési környezet, az adószabályok, MINDEN konstans változik. -
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #48635 üzenetére
Nyomva kell tartani a kuplungot, ha csak rövid időre állsz meg, és nem akarod, hogy kikapcsolja a motort.
Ha automata, akkor így jártál. (Cserében annál nem kapcsolja ki rögtön a motort, ha megállsz.)fokukac: Én egyre biztosabb vagyok benne, hogy direkt manipulálják az árfolyamot, a magánérdekeiknek megfelően. No magic.
-
Dylen
senior tag
Nincs kedvem ma dolgozni, NY-iak hálaadásoznak, meg amúgyis péntek van
-
BlacKSouL
addikt
Asus K53SJ notebooknál hogy lehet letiltani a touchpad-et, ha se ahhoz, se az usb-s egérhez nincs telepítve driver, és semilyen beállításnál nincs olyan opció, hogy"touchpad automatikus letiltása" pl. Viszont az Fn+F9 kombinációra sem tilt le, pedig elvileg az a piktogram és a netes infók alapján a megfelelő kombó.
Gépelésnél kolléga így konkrétan idegbajt kap.
Eszköz beállításainál pedig a Letilt gomb nem aktív... -
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #48629 üzenetére
BMW 118d van a cégnél, és én ha nem felejtem el rendszeresen kikapcsolom induláskor, ugyanis kevés olyan helyzet van, ahol legalább 20 másodpercig állni kell, viszont rohadtsok olyan, amikor forgalmi okok miatt meg kell állnom 2 azaz 2 másodpercre, és ennek meg olyan okos a rendszere, hogy képes az állóra fékezett autónál azonnal leállítani a motort, ám mivel gyakorlatilag 1 sec múlva már lépek is le a fékről, és mennék tovább, 1 másodperc állás után, szinte a főtengely leállás után azonnal már indítania is kell a motort. Eleinte eljátszottam vele, persze 2 percen belül max 3x csinálja meg, utána már a töltés negatívba megy, tehát nem állít le, de egy idő után marha idegesítő. Látod, hogy feltorlódik a sor, de azt is látod, hogy az eleje már megy is, de nem tudsz annyira lassan csorogni, hogy ne kelljen 0-ra állni. És pont mikor a koccanás elkerülése miatt megállsz, már indul is az előtted lévő. Ekkor a motor leáll, majd indul is, és mész tovább. Ennek végképp semmi környezetvédelmi haszna nincs.
Fogalmam sincs hány másodpercre éri meg leállítani, de szerintem 30 alatt fölösleges.Plusz az aktív kormányrásegítés meg a passzív sávtartási segéd (szenzorok nélküli buta verziója) rendszeresen ellentart(!), mikor enyhén kanyarodnék, vagy pláne benntartanám magamtól a sávban(!) és néha erővel kell a kanyarba vagy az ívre, a sávba behúzni a kocsit, ettől viszont hirtelen megugrik, és fél sávnyival arrébb találja magát az ember. De ez sem mindig, szóval még veszélyes is, mert nem számíthatsz rá biztosan.
-
tbs
addikt
válasz
bandus #48583 üzenetére
Azokon már megtanultam uralkodni soksok éve.
Nem, régebbi (10+) sérülés. Akkor bactak rája, most meg szívás volt vele. De durván jól csinálták meg (Veresegyházi Misszió, ~1cm-es vágásnyom a talpam belső oldalán, helyrenyomták a csontit). Sajog picit, de az originális fájdalom eltűnt... Holnap még meg kell mutatnom az embernek, oszt sanyi (+kapok egy gézbumszlit a talpam alá pár hétre). -
Kidus
őstag
válasz
bobsys #48631 üzenetére
A vegere a precision es a toshiba kozt szarakodtam fel orat, aztan a toshiba lett, mert talan cseppet erosebb, bar a kijelzo nem tunik olyan jonak, es kisebb is, viszont uj, garis, win8 es konnyebb.
Koszi a segitseget!szerk:
Most nezem Florida
Mondom miket csinalsz te fent hajnal 4-kor...
Amugy en nem megyek sehova BF ongyilkossag, az elso lapi amit linkeltem meg megjatszhato lett volna, karpereceket osztottak ra Walmartban, de mire visszaertem mar ezren voltak ugyhogy fordultam is kifele.
Online sokkal jobb kenyelmesen kave mellett -
bobsys
veterán
Precisonnel le fog szakadni a kezed, hatad olyan nehez
Dell geek squad inspiron - nooooo way, Intel Celeron cpu gepet nem vesz az ember
Asus - ok
Toshiba - ok
Tokimndegy, hogy az Asust vagy a Toshibat veszed-e meg, a kulonbseg, hogy a Toshibaban a grafikai processzor gyorsabb illetve + 2 GB RAM ami nem rossz. Ha csak $50 a kulonbseg akkor Toshiba, mert RAMbol sohasem eleg, hangyanyit gyorsabb grafika es nagyobb hard drive (mar ha szamit)Sok sikert es vigyazz ne tapossanak ossze
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #48626 üzenetére
bruttó ár = nettó ár * (1+áfakulcs)
átrendezve
nettó ár = bruttó ár / (1+áfakulcs) = bruttó ár * "inverz áfakulcs"ahol "inverz áfakulcs" = 1 / (1+áfakulcs)
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #48623 üzenetére
megjelenés alapján profilba vág
szerintem ha jogerőre emelkedik az ítélet, utána a burgert is hamar kiveszi a mcdonalds a kínálatból. -
bobsys
veterán
A proci egy Core 2 Duo szintjen van, net elfog menni rajta, meg szerintem meg talan a 1080p filmek is, de ilyen dvd meg divxel nem lehet problema. Az ara $178 az jo, annyiert hasznaltan mennek a core 2 duos gepek.
Viszont barmilyen munkat felejtsel el vele ezzel nem fogsz tudni dolgozni egy percet sem -
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun #48615 üzenetére
es igy majd 10 perc elteltevel erted mar?
(#48620) concret_hp
-
Kidus
őstag
Hatha van itt valaki, gyors valasz kene nekem.
Ilyet erdemes venni? Ma este 178 dolcsi lenne ami eleg baratsagos de nem ertek hozza abszolut melysegeiben csak kell egy laptop amin tudok filmezni meg netezni kb ejjel meloban.... -
NoLF
veterán
válasz
Winner_hun #48613 üzenetére
Ez ugye nem komoly kerdes?
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun #48613 üzenetére
HI!
1-1/1.27=.2126....
udv
neduddki
p.s. ERTEDDDDDD?????
1-1/1.afa=szorzo naaaaaaaaaaaa?
-
Winner_hun
félisten
27 százalékos áfa számítása nettó értékből
- A nettó, vagyis az áfát nem tartalmazó összeget szorozd meg 0.27-tel. Így megkapod a 27 százalékos áfát.
- Ha például nettó 100 ezer forint áfáját szeretnéd kiszámolni, akkor az a fenti szorzás alapján 27 ezer forint lesz (a bruttó, 27 százalékos áfát tartalmazó összeg pedig 127 ezer forint).27 százalékos áfa számítása bruttó értékből
- Osztással és kivonással: A bruttó, vagyis az áfát tartalmazó összeget oszd el 1.27-tel, így megkapod a nettó értéket, amit ki kell vonnod a bruttó összegből. Ha például a bruttó összeg 127 ezer forint, akkor 127 000 / 1.27 = 100 000, majd 127 000 – 100 000 = 27 000.
- Szorzással: Szorozd meg a bruttó értékét 0.2126 (az érték kerekítést tartalmaz), így megkapod a bruttó érték áfa tartalmát. Az előbbi példánál marad 127 000*0.2126=27 000Ezt más %-nál (nem 27) hogy tudom meghatározni hogy mennyivel kell szorozni?
-
Hujikolp
őstag
válasz
Hujikolp #48611 üzenetére
Ahh, szorry, azt hittem elő, de ez már a felvétel. Elvileg túlélte: Facebook - Időkép és időkép oldal
-
Hujikolp
őstag
még nem bukott fel a nap mögött
-
szben05
tag
Az igaz, hogy 2014-től visszajön a sorkatonaság?
-
EQMontoya
veterán
Az ágy már túl mainstream, mi?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #48598 üzenetére
persze hogy cumshotot olvastam...
-
Viszlát