- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nike_
addikt
válasz
homeless09 #21097 üzenetére
Oda olcsón nyomják az oroszok. Na meg gondolom az ukránoknál nincs akkora jövedéki adó, mint nálunk.
Ma vagyok 5 éves a PH!-n. Jupi.
-
fokukac
nagyúr
válasz
homeless09 #21097 üzenetére
sorolj már fel pár környezõ országot, ahol olcsóbb....
ez adópolitika kèrdése...
èn azért ettõl függetlenül örülök, hogy nem ukrajnában élek.
de te bármikor átköltözhetsz...)))
-
fokukac
nagyúr
válasz
homeless09 #21094 üzenetére
ez egy ásványkincs, aminek van világpiaci ára, és mi azon vesszük (mert nekünk nincs).
Azért megy föl az ára, mert az összes pofátlanul gyorsan fejlődő iparosodó ország is fogyasztani akar, ugyanúgy, mint a nyugatiak.alapvetően ezért megy fel az ára.
meg azért, mert a világ jegybankjai már 3 éve számolatlanul öntik a pénzt a világpiacra (lásd még likviditásfokozó intézkedések, quantitative easing), és ez a pénz jórészt a nyersanyagokban és a részvénypiacon kötött ki, felhajtva az árakat.
Azon lehet lamentálni, hogy a 430 ft-os árnak a fele adó - az tényleg pofátlanság.
ja, és készülj fel, lesz még tízszer drágább is a benzin---
korlátozottan áll rendelkezésre, tehát előbb-utóbb el fog fogyni.
Csak idő kérdése. 20-30-50-100 év, de el fog következni az a pillanat, amikor sokkal kevesebb lesz belőle... -
zoltanz
nagyúr
Racecam, már be sem köszön. Hát-hát.
ellopom ezt a smiley-t
-
fokukac
nagyúr
válasz
homeless09 #21092 üzenetére
csak az a kèrdés, hogy mikor...
-
szg88
őstag
válasz
homeless09 #21090 üzenetére
Én az 500-at várom
-
homeless09
őstag
425Ft benzináras napot mindenkinek...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #21080 üzenetére
A reggeli hangulatot a -2,5°C mellett a végtelennek tűnő köd, és az éjszaka lehullott hó uralta.
-
Timocicu
senior tag
válasz
Winner_hun #21081 üzenetére
-
Timocicu
senior tag
válasz
venember83 #21083 üzenetére
Csak érdeklődtem, mert erre sem reagált.
Pedig ez nem személyes alternatíva volt lehetséges okként. -
Timocicu
senior tag
válasz
Winner_hun #21081 üzenetére
Kérdésem megegyező!
Elvesztettél Valakit? -
Winner_hun
félisten
-
venember83
nagyúr
Itt a tavasz! A reggel már le kellett vegyem a kesztyűt a plusz fokokban.
-
FehérHolló
veterán
1-2 hónapja volt szerencsém egy aránylag olcsó sörhöz, aminek a zöld színű doboza a szokásos tömeg többszörösével nyomta markom üres állapotban is. (Nem a markom volt üres, hanem a doboz ofc.
) A nevére már sajnos nem emlékszem, de tecsós árfekvésben 120 forint környékére lőném be.
Itt talán több segítséget tudsz kapni: [link]
-
tbs
addikt
válasz
Tothgera30 #21073 üzenetére
Nem. Kell, mágneses tartónak. A sörkollektorhoz amúgy is a jobb termikus tulajdonságokkal rendelkező alu dobozok kellenek...
Winner: köszi, megnézem, oszt ha télleg vazs, akkor jelentkezhetsz a karton egy részéért (doboz kell vissza - nem összegyűrve).
-
tbs
addikt
Mondjatok egy sörösdoboz méretű sörösdobozt, ami nem alu, hanem acél. Lehetőleg idehaza beszerezhetőt. Kéne egy kartonnyi.
-
kételkedem
addikt
-
fokukac
nagyúr
mondjatok már egy jó defragmentáló progit...
a diskkeeper láthatólag nem tud megbírkózni a feladattal
defragmentál, azt mondja, hogy minden oké, majd egy újabb analízist nyomva aszongya, hogy izé, a performensz iz degraded, és hogy jajj, tizeniksz-ezer fregment van.
úgy, hogy előtte két perccel fejezte be az előzőt. -
fokukac
nagyúr
setítnek soxeretettel!
-
most nézem a magánnyugdíj pénztáras papíromat amit kaptam. a tavalyi vére kb 22% volt a hozama, az meglehetősen király
-
Ramius
őstag
válasz
Winner_hun #21057 üzenetére
0 és 2 fok között mozog itt, és nem olvad.
-
tildy
nagyúr
Tudom, bar a kiirason es a korabbi szakmai kovetelmenyeken ez nem latszodik ( kozepfoku vegzettseg eleg). Viszont jol fizet!
Meg mindig jobbak az eselyek, mint anno bejutni Malev pilotanak
Egyebkent magam is meglepodtem, a HVG allaskereso oldalan mennyi allaslehetoseg van.
Nekem a leghosszabb munkanelkulim 4.5 honap volt odahaza, 2004-ben. Azota max 1-3 honap.Nem tudom otthon mit lehetne valtoztatni, az biztos, hogy muszaj a munka utan menni, ha amugy egyaltalan nincs.
-
Ramius
őstag
A mára beígért +10 fokból nem lesz semmi. De legalább nincs mínusz.
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
37% juppi uj rekord:- )
udv
neduddki
p.s. na beleptunk az u rendszerben is
-
kételkedem
addikt
Nincs munka, nincs munka mi?
Általában a speciális képességű, végzettségű szakemberek találnak munkát. A közepes képességű, közepes végzettségű vagy képzetlen emberek munkakilátásai rosszak. A munkanélkülivé válástól az újra munkába állásig átlagban 16 hónapot töltenek az emberek álláskereséssel! Ebben benne van az aki egy hét alatt újra állást talál, és az is, aki évek óta képtelen elhelyezkedni.
-
degu
senior tag
válasz
Tothgera30 #21047 üzenetére
En is most ertem haza,1 1/2 oraja zotykolodok a heven,30 percet vartam a csatlakozo buszra,100km-t utaztam oda-vissza,viszont ott virit elottem az asztalon a kolbaszos bableves...
Szep az elet! -
-
válasz
Tothgera30 #21047 üzenetére
wow, hogy lett meg?
grat hozzá!
-
Most értem haza... 12:12-től vonaton vagyok, és pár percre szálltam le, szóval több mint 700km-t utaztam ma, viszont egy ProBook virít az asztalon
.
-
BlacKSouL
addikt
időkép.hu-n nincs olyan hogy sártérkép? Itt valamit elnéztek, és zúzott kavics helyett tört földet szórtak szét a járdákon. Most 10 centi vastag latyak, 2 centis sár, 5 centis jeges hó és fél centis vízátfolyás váltakozik hosszú kilométereken a városban. Tényleg szép a tél.
De legalább a nap süt. Most. -
fokukac
nagyúr
Sziasztok! még egy láma kérdés:
Windows XP-ben, árthatok azzal, ha törlöm a Documents and Settings\IBM\Local Settings\Temp\ könyvtárat?
elképesztő mennyiségű szemét gyűlt benne össze, most vettem észre...nyomhatom a delete gombot, vagy ezt használja valami?
-
zoltanz
nagyúr
Sport1 22 órától: [http://sport.hir24.hu]
-
7
addikt
válasz
Winner_hun #21036 üzenetére
Tudom, hogy magas labda
-
válasz
Tothgera30 #21032 üzenetére
Használtam/telepítettem már Seven Ultimate-t 512MB-os laposra (Fusi Li 1705 emlékeim szerint), úgy hogy ebből még integrált vidikari is levett, és felment rá, még használható is volt, pedig az csak DDR2-es volt.
-
-
válasz
Winner_hun #21029 üzenetére
-
7
addikt
válasz
Winner_hun #21029 üzenetére
Túlértékelt szín. A barnás árnyalatok sokkal jobbak, nemde?
-
Winner_hun
félisten
-
válasz
Tothgera30 #21019 üzenetére
akkor ez lesz, lassan meghirdetem a laposomat, az árából meg veszek 1 ilyet (egyébként 1 boltos le akar beszélni róla, merthogy milyen lassú ha frissít a Windows..., de nem érdekel
)
-
7
addikt
válasz
Tothgera30 #21026 üzenetére
Ilyenre gondoltam. Fülespohár és üvegbögre kifejezésre is dob ilyesmiket a Google, és nem tudom eldönteni.
-
-
7
addikt
válasz
Tothgera30 #21022 üzenetére
És akkor mit mondasz azon edényekre, amik 2dl-esek, üvegből vannak, hengeresek, fülük van?
-
A bögre - általában nagy űrtartalmú, nem átlátszó, és füle van, henger alakú, füle egyenesen, függőlegesen csapott, szája ritkán kihajló.
A pohár - leggyakrabban üvegből van, néhány esetben műanyagból, természetesen űrtartalma kisebb mint a bögréé, általában 2dl, amelyik nagyobb űrtartalmú annak nincs füle (azok a 3dl-es poharak).
-
Igen volt, kicsit bánom is hogy eladtam, méghozzá egy piros színű volt a tulajdonomban...
Nagyon is érdemes, netre és szövegszerkesztésre bőven elég, néha egy kis COD2/NFS MW is belefért. Természetesen én főleg filmeket néztem rajta, illetve zenét hallgattam, főleg ezért is vettem. De számoltam rá hogy hucolászgatni fogom magammal mindenfelé, viszont a terv nem jött össze, mert nem vittem sehová és féltettem is, nehogy megsérüljön a buszon-vonaton (bármilyen laptoptáskáról is legyen szó, azért egy tömött buszon igen csak tudna koppanni). Viszont egy személy szépen látja a kijelezőt, filmezés közben, ami azért nem olyan kicsi, és ez nem hiába volt már a második 10"-es netbookom.Pár képet kapsz róla... [link]
-
zoltanz
nagyúr
Meg tudná mondani valaki mi kell a Win-hez (ha az ember géphez/notihoz veszi használtan), hogy később ne legyen gondom. Én úgytudom a számla a legfontosabb (gondolm az adásvételi is róla ha használt).
-
válasz
Tothgera30 #21015 üzenetére
Hello
Ha jól láttam neked volt ASUS 1015BX netbookod, értelmes választás netre, filmnézésre (akár HDMI-n keresztül, a saját képernyőn persze elég kicsi) ?
-
asuspc96
senior tag
válasz
kételkedem #21014 üzenetére
Rendben elolvasok egy párat ! Köszönöm az infót
Tothgera30: érthető a véleményed....
asuspc96
-
-
kételkedem
addikt
válasz
asuspc96 #21007 üzenetére
Nem könnyű gyerek-szülő kapcsolatban vitázni! Lehet, de arra nagyon figyelni kell, hogy ez ne fajuljon veszekedéssé, ne sértsük meg a másikat. Egy bizonyos életkor (érettség) elérése előtt nem igazán lehet vitatkozni, mert a szülőnek érvényesíteni kell az akaratát.
Ez egy nagyon bonyolult kérdés, még a konkrét helyzet ismeretében sem biztos, hogy lehet rá egyértelműen válaszolni! Ha még élne, lehetne tanácsot kérni Ranschburg Jenő-től. Én az ő nevelési elveit követve nőttem fel és a gyerekeimet is ezek alapján nevelem. Ha komolyan érdekel a téma, akkor az ő könyveibe érdemes beleolvasni.
-
asuspc96
senior tag
válasz
Tothgera30 #21008 üzenetére
Jobb felvetés ?
-
-
asuspc96
senior tag
Helló !
Van-e ennél megfelelőbb topic mint ez számomra ?
Kétlem....szóval a kérdéseim:
Tehát lehet-e intelligensen vitatkozni a szülőkkel/gyerekekkel ?
Ha igen miért ?
Ha nem miért ?
Van konkrét könyv ami ezzel foglalkozik ?
Vannak konkrét bevált szempontok amiket figyelembe lehet venni egy ilyen veszekedésnél ?előre is köszönöm a válaszokat, asuspc96
-
nike_
addikt
Meg is válaszolta magának a kérdést:
-
szg88
őstag
válasz
Pisztillus #21002 üzenetére
Tőlem ráér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest