Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
válasz
philoxenia #34098 üzenetére
Az én címemet egész jól belőtte. Buda...
-
csapos2
addikt
válasz
venember83 #34092 üzenetére
Kösszentyű.
-
bnss
veterán
Szia Verus!
---
Ilyet még nem pipáltam... win telepítés, partíciók törlése (kivéve egyet), de nem tudom átméretezni az új partíciókat, csak a régi méretre képes particionálni. Kezd egy kicsit bosszantó lenni, mivel épp az lenne a lényeg, hogy átméretezzem az egyik partíciót.
-
Verus
senior tag
Szép jó napot!
-
NoLF
veterán
erre valaki valami ötlet?
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #34086 üzenetére
csak nem, este 7ig dolgozom, csak nem lesz dugó akkor már...
-
csapos2
addikt
Hello világ!
Segítséget szeretnék kérni. Szükségem volna egy olyan nagyeszűre, aki IP cím alapján meg tudja mondani, a tulajdonost, de legalább azt, hogy hol lakik. Ha van ilyenre lehetőség, és az itt lévők közül tud valaki segíteni, kérem tegye meg.
Előre is köszönöm
-
Racecam
nagyúr
válasz
bolondember #34082 üzenetére
Nem lehetne csak az utóbbi?
-
BITBOYS
addikt
válasz
venember83 #34084 üzenetére
Főleg egy ilyen Agár/Dán dog keverék
kételkedem: Az EPO az valami tuning gyógyszer, ugye? -
NoLF
veterán
válasz
bolondember #34082 üzenetére
hát én meg nem dugom a nátót, az biztosh!
-
bolondember
MODERÁTOR
kellemetes szép nátós-dugós napot!
-
NoLF
veterán
cuki
-
bnss
veterán
Sziasztok, win telepítés mentes délelőttöt!
-
NoLF
veterán
fákk, kiderült hogy holnap suli van...
én viszont haza terveztem menni, úgyhogy mindenképp meg is teszem, főleg, hogy anyumnak szülinapja van.
ejj ejj.. -
Pisztillus
senior tag
válasz
frame>24 #34047 üzenetére
Pontosan, ahogyan írtátok. Azonban a Sedatif PC homeopátiás szer, teljesen más kategória. Egy biztos: a szervezet számára idegen anyagot (xenobiotikum) nem tartalmaz.
AMD túlélte a kalandot, akkor nagy baj nincs...
A gépem meg mondjon le! Ezt a hsz-t a harmadik nekifutásra írom...
-
NoLF
veterán
hihi, elkésvén munkahelyről, elhúztam Winner mellett
én már benyomtam a reggelit
-
rarri
senior tag
Bettike iskolában, én meg megyek aludni.
Mindannyiótoknak szép napot szeretnék kívánni!
-
Lortech
addikt
válasz
kételkedem #34057 üzenetére
Apropó munkahely, kéne lassan készülni melóba..
-
kételkedem
addikt
Jóreggelt ON lakók!
Tegnap a szabadnapomon betonoztam, ma lazítok a munkahelyemen.
-
Lortech
addikt
Nahát, bekapcsolom a tévét, és az ált. iskolás bombázó osztálytársnőm beszél épp az RTL klubon. Kicsi a világ.
-
AMD Power
titán
Jó reggelt!
Irány a munka.
-
FehérHolló
veterán
esemény: hajnali 4kor 3 adag kávé bevitele a szervezetbe
előzmény: este ágynak estem, amikor tanulni kellett volna
eseményt kiváltó ok: bioritmus az alvó állapotéhoz konvergált az ébrenlét helyett
következmény: magas pulzus és vérnyomás -> hiperaktivitás
maradanadó károsodások: a várható élettartamom 3 perccel csökkent
szlogen: a sikeres ZH-ért bármit -
nygma
addikt
Szép reggelt ON lakók!
Közeleg a hétvége,utolsó munkanap...
-
ngabor2
nagyúr
ébresztő, itt a péntek! holnap meg mihály-napi vásár
-
neduddki
nagyúr
HI!
/na kiboritom a vegyszerzabalo bandat:/
agyarok ma neki SEDATIF-ot, oszt ne mergezzetek mindefele szarral:- )))
udv
neduddki
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Pisztillus
senior tag
válasz
frame>24 #34035 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok így elvarázsolva...
Lesz még folytatás, lehet, tényleg beindul az a topic...
Race: Ez mindent megmagyaráz, alkalomszerű használat esetén nem kell tartani a hozzászokástól.
Philoxenia: Klacid, Dalacin, Meromycin - ezek makrolidok. Hatásspektrumuk a penicillinekéhez hasonló, peniicillinallergia esetén első adandó szerek.
Na mára elég ennyi, mentem aludni - holnap hosszú nap [egésznapozás] lesz. Jó éjt mindenkinek!
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia #34040 üzenetére
"Tölts után azonnal... fennáll a kijózanodás veszélye!" - "A sörszint vészesen alacsony!"
-
fero02
nagyúr
Jó éjt ON-olók!
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #33950 üzenetére
Ja, ja, én ilyen mocsok vagyok.
-
Racecam
nagyúr
válasz
Pisztillus #34034 üzenetére
Azért ezt nem mondanám, alkalomra szoktam. Rendszeresen soha nem használtam, mert nem volt rá szükség. (Tehát napokon keresztül.) Éjszakás műszak után voltak alvászavaraim. Mivel nem vagyok állandó éjszakás, ezért hetente egyszer-kétszer szedtem. Ettől nappal is jól aludtam, mondjuk 6 órát, és este sem volt soha problémám az elalvással.
-
BlacKSouL
addikt
ehh
Most akkor ki akart itt adót csalni? -
frame>24
addikt
válasz
Pisztillus #34034 üzenetére
Azért írhatol néha nyugodtan enzimindukciósat is, meg receptorosat is, sőt írhatol penicillinekről, cefalosporinokról, aminoglikozidokról, makrolidekről, tetraciklinekről, szulfonamidokról, stb. Én ugyan nem vagyok gyógyszerész, de a téma érdekel, mert részben kapcsolódik a kutatásainkhoz.
A többiek most nagyon rühellenek engem, lehet, hogy már érik a BAN-om!
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Racecam #34033 üzenetére
De ahogy a szavaidból kiveszem, már nem használod, és amikor kellett, akkor is csak rövid ideig. A tolerancia viszont elsősorban az években mérhető adagolás során fejlődik ki, sokféle mechanizmussal (receptorszám és érzékenység változás, lebomlás gyorsulása [enzimindukció], stb.) Rövid ideig tartó kezelés során ettől nem kell tartani, ettől függetlenül én - ebben is - a fokozatosság híve vagyok. Azaz a gyógyszereknél célszerű kerülni az ágyúval verébre effektust - sajnos az antibiotikumoknál nem ez megy. De ez már itt is off...
-
Racecam
nagyúr
válasz
Pisztillus #34030 üzenetére
Nekem egy időben kurvára bejött a "szer" (nem írom le többet a nevét, mert azt hiszik a gyógyszergyár reklámembere vagyok), hatásában is, zero hozászokás és gyors kiürülés, nem voltam ébrdés után használhatatlan még órákig.
-
AMD Power
titán
válasz
Pisztillus #34019 üzenetére
Rátoltam még egy sört. Jól fogok aludni szerintem.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
philoxenia #34029 üzenetére
Ez pontosan így van, ahogy írod.
A patikában is az a fő probléma, hogy nagyon sokszor akkor is hozzánk jönnek, hogy adjunk valamit, amikor nyilvánvaló, hogy az orvoshoz kell menni a problémával.
De azt hiszem, most egy kicsit leállok a szakmai résszel, mert olyan messze szaladt innen mindenki...
AMD: Te jó ég, mire?
Remélem a déli Mydeton-ra és a jagerre...
Szép álmokat!
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Racecam #34028 üzenetére
A toleranciát általánosságban értettem, nem kimondottan a Dormicum-ra. Rengeteg példa van arra, amikor a szervezet megpróbál kibújni a gyógyszerrel való beavatkozás alól - ilyenkor más módon ható gyógyszerekre van szükség. Mint korábban említettem, ugyan használjuk a gyógyszereket, sok hatásmechanizmust is ismerünk. Ugyanakkor nagyon sok mindent nem, s van egy pár olyan gyógyszer, amiről tudjuk, hogy egy adott betegségre hatásos, csak azt nem, hogy miért. A szervezetünk működését tekintve rengeteg tanulnivalónk van még. Ehhez nagy lökést adott a teljes géntérkép elkészítése, de még nagyon az elején vagyunk az útnak. De nem filozofálok itt tovább, mert kidől a topic.
De a szorongás attól, hogy nem fogok tudni aludni - egy tipikus ördögi kör. Itt bizony a szorongást kell kiütni, és a másik jön magától. (Mármint az elalvás) Még az is lehet, hogy a placebo (hatóanyag nélküli tabletta) is megoldotta volna a kérdést - amúgy rengeteg esetben elég ennyi is!
És igen, szólj csak bele, mert az így kialakuló beszélgetések, viták, tapasztalatcserék viszik előre a dolgok megértését és elfogadását. Oktatóként is, és most patikavezetőként is mindig az volt a mottóm, hogy inkább kérdezzenek meg valamit tőlem akár háromszor is, minsem egyszer elrontsák.
Ezt miért csinálja? Kijelölöm neki utólag az OFF-ot (mert ugye nem vettem be a Cavinton-t), erre nem teszi bele... Na még 1x...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pisztillus #34027 üzenetére
Álmatlanságnál sokféle kiváltó ok, sokféle hatással, /nehezen elalvás, felszínes alvás, korai ébredés stb. / lehetséges, Általában a tartós álmatlanság esetén jobb szakemberhez fordulni szerintem, bár az országban kevesen foglalkoznak tudtommal kifejezetten alvászavarokkal.
-
Racecam
nagyúr
válasz
Pisztillus #34027 üzenetére
Nem tudom, a Dormicum-hoz milyen hozzászokás, vagy tolerancia alakul ki, de ahogy én tudom, pont az a jó benne, hogy ez nem jellemző rá. Ezt mondjuk saját tapasztalattal maximálisan meg tudom erősíteni.
AMD pedig nem tud aludni, az volt a baja, ha szorongott is, az szerintem attól volt, hogy előre félt, hohy nem fog tudni majd aludni.
Na jó, minek szólok bele mindig olyasmibe, amihez nem értek...
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Racecam #34024 üzenetére
Mert az ilyen szereknél van egyfajta rangsor. Ezeket a gyógyszereket szedato-hipnotikumoknak (nyugtató-altatóknak) hívják, a két hatás viszonylag könnyen átmegy egymásba, a nyugtató irányából az altató felé - de vissza nem. Annál az embernél, aki még soha nem szedett ilyesmit, az elalváshoz is elég lehet egy nyugtató (pl. a Xanax), így megmarad az esélye annak, hogy később, ha majd kell, a Dormicum (ami viszont kifejezetten altató) hatni fog. Ugyanis ezen gyógyszerekhez nem csak hozzászokás, hanem tolerancia is kialakul. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ugyanazon hatás eléréséhez több gyógyszerre van szükség.
Bocsi, ha nagyon tudományosnak hatott, de jobban nem tudtam összefoglalni.Philo: Ez meg a másik - a kiváltó ok megszüntetése, amire ebben az esetben a Xanax alkalmas, de a Dormicum nem.
Köszi a tippet!(A személyes véleményem meg az, hogy én a Xanax-ot sem ajánlom feltétlenül első szerként - az orvos lehet, hogy igen. Mindenféleképpen érdemes valamilyen gyógynövény alapú készítménnyel próbálkozni, s annak hatástalansága esetén - vagy igen súlyos problémák esetén - kell orvoshoz fordulni. De ha lehetséges, akkor a lehető legrövidebb idő alatt el is kell hagyni ezt a fajta gyógyszert!)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pisztillus #34023 üzenetére
Itt a Gőzben van ez is. Hasznosságát a lekérések száma mutatja....
Ha nyitsz ilyet, akkor elképzelhető az is, hogy a most szakmáról nem író, de a fórumon esetleg jelen lévő kollégáid is besegítenek.Télapó: az álmatlanságnak több oka is lehet, amennyiben például szorongás okozza, akkor a Xanax jobb lehet az altatónál.
-
1010
őstag
pangas van itt nagyon semmi szaftos tortenet
-
Racecam
nagyúr
válasz
Tegnap AMD Xanax-ot akart bevenni, hogy tudjon aludni.
Miért nem mondtad neki, hogy inkább Dormicum-ot nyomjon, ha ilyen gondjai vannak? -
Pisztillus
senior tag
válasz
frame>24 #34021 üzenetére
Na, nem lehet engem olyan könnyen elkergetni...
Ha lesz is ilyen topic, attól még itt is elő fogok fordulni, s ha kell, szívesen segítek is.
Közben meg kutakodtam egy kicsit a két másik Arcképgyáros után, s meg is találtam Agostino és Jag személyében. Tényleg nem semmi, amit csinálnak mind a négyen, gratula és egyben köszönet a munkájukért!
-
frame>24
addikt
válasz
philoxenia #34020 üzenetére
na mivan, meguntátok őt is a sok szakszöveggel, mint engem, mi?!
mod: still it does not change the point
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Nyiss egy topikot, ahol rendszeresen látsz el gyógyszerügyben tanáccsal másokat........
-
Pisztillus
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit nem nézek ide - mert ugye jött a sok beteg (némelyik Lipótról
), és mik történnek itt... Kivi vagyok, mikor lesz patikus rang is...
Verus: Gratula a táskához, legyen sok örömed benne!
AMD: Ha most még nincs semmi bajod, akkor már nem is lesz, jó sörözést!
(Amint a mellékelt ábra is mutatja, hazaértem...)
Philoxenia: Gondoltam már rá, azt hiszem, ez hamarosan be is fog következni. Csak egyedül egy kicsit húzós, nincs kizárva, hogy rábeszélem az egyik kollégámat is - ne keressétek, még nincs itt regisztrálva. Szóval tervben van a dolog, még agyalok rajta egy kicsit. Hol lenne érdemes megnyitni?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó estét !
-
Racecam
nagyúr
válasz
venember83 #34011 üzenetére
Nem feltétlenül. Ez csak azt jelenti, hogy valamiért foglalt a szerver.
-
fero02
nagyúr
válasz
venember83 #34011 üzenetére
Az elmúlt héten igen sokszor futottam bele...
kételkedem: Neked is jóccakát!
rarri: szia! Jó munkát!
-
fero02
nagyúr
Kik közt?
Amikor egy ilyen dumát lök a böngésző, akkor mivan? Miért csinálja ezt? Csak ezen az oldalon talákoztam ilyennel.
503 - Service Unavailable
Sajnos kérését pillanatnyilag nem tudjuk teljesíteni. Kérjük próbálja újra egy kicsit később.
Unfortunately your request can not be fulfilled at the moment. Please try again later.MOD: jóccakát!
-
NoLF
veterán
e?
ez az este nem úgy alakul ahogy terveztem... -
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #34002 üzenetére
van benne valami...
no mindegy, megyek zuhanyni, aztán laszani. jóccak.
-
fero02
nagyúr
Szép estét mindenkinek!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology routerek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest