Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #49696 üzenetére
No csak elment a csomag. Postával.
-
pohár
félisten
-
Ma is késett 85 percet ez a kib@szott vonat...
Mindegy, legalább meghajtottam az Astrát
.
-
Dylen
senior tag
Vágási Feri a nyugdíjról (biztos vótmá')
-
Dylen
senior tag
válasz
venember83 #49691 üzenetére
és én hogy kerüljek közéjük?
-
venember83
nagyúr
Vissza a topik három alapkövéhez:
"A női lábak olyanok, mint a felső tízezer. Nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kell kerülni."
-
BlacKSouL
addikt
NA most akkor nekem tulajdonképp mit kell tennem? Itthonmaradni és kussolni, vagy mindenáron külföldre emigrálni, vagy külföldre emigrálni és addig szidni a hazai helyzetet míg mindenki nem emigrál, vagy mit? Tehát mondjuk én. De mi legyen anyámékkal? Vagy nagyanyámmal? Vagy minden ismerősömmel? Mondjam mindenkinek hogy milyen jó lesz és menjen mindenki külföldre, aztán kintről a valag pénzből küldjek én is haza rendszeresen, mert az otthon maradónak csak még sokkal szarabb? Vagy maradjak, szorítsam össze a fogam, és tűrjem türelemmel akármit is csinálnak velem? Mert boldogok a szegények, mert övék a mennyeknek országa?
Tehát nem értem hogy nekem mit kellene tennem? most, 3 év múlva, 5 év múlva, 10 év múlva?
Röviden: értem én hogy itt szar máshol meg jó. tehát??
-
tildy
nagyúr
válasz
bolondember #49685 üzenetére
Kicsit másképp érzem innét szidni ami rossz, mintha kinntről tenném.
Kinn emlékeim szerint nem szidtam Magyarországot , igaz istenítettem a UK-t .
Viszont hazajőve nagyon látszik mennyi helyen mekkora gáz van itt. Mikor én fizetek teljes árú jegyet a vonaton, nekem kell állnom súlyos ezrekért , az ingyen utazó mama meg arra se képes , hogy az ingyenjegyet kiváltsa... Igen bosszant.És igen áteshettem arra az oldalra, amikért anno tivéket szidtam: most már látom, hogy tök jogos , amit mondanak.
Nem szándékozom hazajönni , ez az ország a múltam és se nem a jelenem, se nem a jövőm.
Nolf: tudod ha az ember csak ezt ismeri, és mást nem , vagy nemigazán, akkor nem veszi észre, mekkora tolvajrablás,átverés, és rossz dolgok vannak ebben az országban. Némely város, és a természet gyönyörű ,a bulik jók,a sör olcsó ...
Szóval ha ebben benne vagy, lehet fel sem tűnik, hogy...Mondom ezt úgy, hogy régen nem éltem rosszul (igaz túl jól sem) itthon. És igen, kinn is 1 hónapig kellett rágnoma tfl fülét, hogy duplán lett levonva az oysterre bérletem a bankkártyámról , de visszakaptam az összeget. Itt a bkv elavult (több mint 5 éves ) tartozást (nem is tudtam róla, figyelmeztetést nem küldtek , jegyzőkönyvet kértem, nem mutattak ) is kamatostul bevasalt rajtam.
-
Attól a Posta-tól, amelyik a pénzváltásért is pénzt kér, én sokat nem várok. Ezért aztán az ilyen borítékokat papír- és nyomtatványboltban szerzem be. (A munkahelyem mellett is van egy, ha valami épp nincs, másnapra - vagy ha időben szólok és belefér, akkor még aznapra olyat hozat, amilyet csak akarok.)
Az orvos meg elszúrta, de nagyon. Nem lep meg, a napi patikai ügymenet során annyi ilyet tapasztalok, hogy hajajj...
-
bolondember
MODERÁTOR
én szívtam eleget ilyenekkel Belgiumban és Németországban.
E111-gyel se mindig állnak szóba az emberrel - anélkül meg abszolúte nem!
Én nem egyszer kaptam már ilyen borítékokat postán, tuti peched volt. Légy úkárezident, csak ne istenítsd nekem itt folyton-folyvást, hogy milyen így, milyen úgy, milyen amúgy. Elhiszem. De az ember általában nem szarik oda ahol eszik.
szerk.: engem személy szerint nem kell sajnálni. De szerintem a társaság egy részét pláne nem. Ott se fenékig kejfel az élet, ebben biztos vagyok. Legfeljebb úgy érzed. Aztán, ha valami miatt mégis csak hazajössz, remélem revidiálod álláspontod, de legalább elgondolkodsz az egészen.
Emlékszem még, nem is olyan rég még te cseszegetted Tivéket, hogy hogyan lehetnek ilyenek, stb - és pont ez lettél. Mostantól cseszegethetlek?! -
tildy
nagyúr
válasz
Pisztillus #49677 üzenetére
Bolondember: Pisztillusnak igaza van. Az orvosnak többlet adminisztráció , és enm is tudta hogy kell. Az angol TB kártyám itt volt, de az nem volt jó. Talán ha az E111em itt lett volna, más lenne a helyzet. Államközi egyezmények pedig elvileg tiltják a kettős adó és TB beszedést, nem?
Amúgy írt olyan gyógyszert de mondtam írja teljes áron: Monuralt és Cifrant írt. Mivel ott volt az egyik szülőm, így végül az ő nevére. ÉG az arcomról a bőr, hogy erre kényszerültem.
Aztán hibáztam a gyógyszertárban is. Az egyik recepten nem volt Taj szám, én meg azt hittem lemaradt, hát ráírtam ....Így az a recept kuka.
Más:
Kérlek ne mondjátok, hogy túl nagyok az elvárásaim itt, de:
Elmegyek a postára, kérnék (értsd vennék) előbb nagy fóliaboritékot : nincs . Postadoboz? Az sincs .Nagy pukis borítékot, az sincs, és egyébként is a feladónak kell gondoskodni a csomagolásról. Zagyad...Na , ezért leszek én UK resident, nem másért. És tényleg őszintén sajnállak benneteket, hogy ilyen körülmények közt vagytok kénytelenek élni.
-
válasz
venember83 #49681 üzenetére
Akkor erről lemaradtam, sebaj majd tegnapután, vagy holnapelőtt újra megprobálom
-
nike_
addikt
ma hamar vége lett a napnak.
üdv
-
Hibázott az orvos, amikor a teljes ár jogcímen történő felírást megtagadta - ha jól veszem ki a szavaidból, itt ez történt. Az E111 kártya is csak akkor kellett volna, ha támogatott gyógyszert ír. Az, hogy most mi a helyzet a TB jogosultsággal, az csak rád (és az azt ellenőrző APEH-ra) tartozik, azt nem vizsgálhatja sem az orvos, sem a patikus, amikor a gyógyszert kiadja.
BE: Ha a kint tartózkodás ideje alatt az angol TB-be fizet (márpedig Tildy esetében úgy látom, ez a helyzet), akkor nincs szükség az itteni 5k-s befizetésre, mert támogatott gyógyszer rendelése esetén a támogatás összegét a honi TB elkéri az angol TB-től, aki azt át is utalja. Na ehhez kell az E111, bár - szvsz - elégnek kellett volna lenni az angol igazolásnak is, csak a sok adminisztrátornak lövése sincs, hogyan kell azt bevezetni a rendszerbe, a sok meló miatt meg nem jut rá idejük, hogy utánanézzenek
. De a lényegen ez mit sem változtat: nem támogatott, de vényköteles gyógyszert fel kellett volna írnia (ehhez TAJ-szám és BNO kód sem kell a receptre), 0%-os támogatásút pedig teljes ár megjelöléssel (és ugyancsak TAJ szám nélkül) ki kellett volna írnia.
-
Dylen
senior tag
válasz
bolondember #49664 üzenetére
És mit mondjak neki?
"Légyszíves cseréld már át a csengőhangodat valami másra a kedvemért, mert rohadtul idegesít!" ?
Biztos átcserélné. -
Winner_hun
félisten
kittycat vajon élt az önbannal, de lehet nem kellett volna, ezért kukaccal az elején visszajött?
-
venember83
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
Hú ez de b..tt jól néz ki
-
tildy
nagyúr
No nem kaphattam nem tb tamogatasos , de csak vennyel kaphato gyogyszert : fedezetlen a tb jogviszonyom. Oke , megertem, meg helyeslem is.
De az angol biztositasomra nem adnak : nalam volt az NI (tehat a kinti biztositasi kartyam) , illetve tul sok adminisztracio lenne, azt sem tudjak hogy kell arra adniuk. Nemzetkozi E111 kartyam meg UKben maradt.Gyogyszer igy : nincs. Vagyis van, szegyellem is magam erte.
Csak egy dolgot nem ertek, az a sok szemet naplopo, aki ar sorba a segilyirt, de persze tb-t nem fizet, az miert kaphat tb ellatast, en meg , aki evekig rendesen fizettem miert nem?Honvagyam van. Haza. Vissza.
-
pohár
félisten
szééép jóreggelt
-
lujó55
addikt
Kapcsolj ki!
Nézz nyugis internet oldalakat. Pl. szép, régi rádiógyűjteményt -
Dylen
senior tag
ójee, már megint a gumimacit kell hallgatni
jaj de pofánvágnám -
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #49660 üzenetére
nemtom, ezen már agyalj Te
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #49657 üzenetére
áááá, szóval ismered személyesen...akkor már akár be is mutathatnál neki
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #49657 üzenetére
Fő a változatosság.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #49654 üzenetére
De nyugtass meg hogy csak kőcccsönbe kapja néhanéha esténként
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #49651 üzenetére
Nem mondod hogy ilyen szép és f.sza van
-
bolondember
MODERÁTOR
nyugis pénteket to evrivan!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #49642 üzenetére
bizony
-
BlacKSouL
addikt
Ez a Jakabos Zsuzsa bizony eléggé húha...
-
NoLF
veterán
válasz
venember83 #49638 üzenetére
elég ha írok neki egy mailt
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #49636 üzenetére
na most gondold el, ha még ilyen sem lenne.
bírnád?
-
Naggyon lassú...
-
pohár
félisten
válasz
bolondember #49618 üzenetére
értő olvasás rulz
-
lujó55
addikt
El fogok menni valami kivizsgálásra. Már megint fáj a fejem. Azon kívül, hogy szar érzés, már kezdem unni is.
-
Winner_hun
félisten
[KLIKK] CC-> magyarra. Mindenről van benne szó..
-
Dylen
senior tag
emlékeztek a középső fickóra? [link]
most tudtam meg, hogy itt dolgozik tőlem 5 méterre -
zoltanz
nagyúr
válasz
bolondember #49622 üzenetére
Ez olyan mint az egyszer nézhető kategória. Persze mert ha egyszer se nézed meg honnan tudod, hogy milyen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #49623 üzenetére
nincs Neked valami munkád?
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #49622 üzenetére
"jelekből ítélve nem ismered azt a rövid szólást, mely a nem kimondott szép emberekre szokás mondani:"
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #49621 üzenetére
jelekből télve nem ismered azt a rövid szólást, mely a nem kimondott szép emberekre szokás mondani:
"érdekes egy arc. Érdekes, hogy ez egy arc!" -
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #49620 üzenetére
Az értelmét idéztem, javítva a hibát, ami miatt félreérthetővé vált a hsz.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #49619 üzenetére
és most kitől idéztél?!
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #49618 üzenetére
"érdekes film volt ez a Szellemíró"
-
pohár
félisten
érdekes egy film volt ez a Szellemíró...
-
Winner_hun
félisten
-
lujó55
addikt
válasz
zolynet #49609 üzenetére
Na, inkább elbújok a világtól
Ekkora ötletet: kartonlap. Egy időben drága édesanyám tett kartonlapot a szélvédőre, hogy reggel ne kelljen kapargatni azt a drága 601Spezialt
Aztán jött egy finom eső, a karton átázott, utána meg megfagyott. Darabokban jött le a szöszmösz...
Hogy kéne elbújni? Az a herripotteres láthatatlan köpeny jól jönne, de amilyen szétszórt vagyok leteszem valahová és utána nem találom többé -
lujó55
addikt
válasz
venember83 #49606 üzenetére
Jaaaaa, orvosi fecskendővel kéne spriccelnem, az ablakot, nehogy mellé is menjen?
Így már más! Akkor én tévedtem -
lujó55
addikt
Pofon egyszerű:
Fogsz egy befőttes üveget, letekered róla a kupakot. Festesz a kupakra néhány ecsetvonással körömlakkot. Hagyod, hogy szépen megszáradjon. Kb 10 óra elteltével mikor már teljesen térhálósodott a lakkréteg szépen kiteszed a kupakot a jó hideg teraszra. Ha reggelre nem pattant le a lakk, akkor szerencséd van, mehet tovább a kísérlet. Beviszed a hideg kupakot a fürdőszobába és engedsz rá meleg vizet. Utána megszámolod, hogy hány repedés keletkezett a bevonaton. -
zolynet
veterán
válasz
venember83 #49599 üzenetére
lehetőleg vmi jó szőrös h rátapadjon
NoLF: há ki legyen az okos?
nem is rossz ötlet -
pohár
félisten
nincs suli, jeeee
Aktív témák
- Xbox Ultimate előfizetések
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest