Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nobeige

  tag

  válasz Migee #617 üzenetére

  HIbák:
  Amikről itt is, meg máshol is lehet olvasni.
  Az enyémen két oldalt rózsaszínes elszíneződés, középen pedig inkább zöldes, de lehet hogy ez utóbbi csak illúzió. A vicc, hogy ez az elszíneződés csak és kizárólag akkor látszik, ha szemből nézed a tévét. Semmilyen más szögből nem látszik. Inkább lenne fordítva...
  Csak bizonyos árnyalatoknál látom műsor közben, gyakran egyáltalán nem látszik a képen. Igazából az se lenne baj, ha az egész rószaszín lenne, csak homogén legyen.

  Majdnem fekete tartalom esetén a képernyő széle teljesen befeketedik. Kb egy-egy tenyérnyi szélességről beszélünk. Ritkán látható a hiba, akkor is csak rövid ideig. Olyan, mintha nem érne el az erő a két szélre. Ezt hívják vignettálásnak, a fotós szakzsargonból kölcsönözve a szót.

  Függőleges sávok: ezeket én inkább csak tesztábrákon látom, műsoron szerencsére nagyon ritkán és akkor is csak enyhe mértékben.

  Nem hiba:
  szar forrásnál nagyon zagyva fekete közeli kép. De ezt nem a tévé csinálja, hanem ilyen gyatrák is tudnak lenni a források. (Drága a sávszélesség mindenkinek, szeretnek spórolni vele)

  Gyors mozgás:
  A gyors mozgások gyorsak :-)
  Nem érzékelek lényegi különbséget a hálószobai plazma meg e között ezen a téren. Trumotion user, de-judder 1, de-blur 9
  Volt olyan foci közvetítés, ahol arra gondoltam, hogy aha, na itt van egy kis elmosódás, amit a tévé produkál. Aztán átkapcsoltam egy másik sportadóra, ahol egy másik meccs ment, és ott rendben volt a kép. 1080i volt egyébként mindkét adó. Lényeg, hogy gyakran már eleve benne van az elmosódás a kapott jelben, még videókamerás élő közvetítéseknél is. Gondolom az adók nem mindig a legjobb minőségű feedet kapják vagy adják tovább a végfelhasználónak.

  ISF Haladó1-en használom, super resolition a legenyhébb fokozaton. zajcsökkentések ki, din. kontraszt ki, a többi alapértéken.
  Minden bemenetre ezt a profilt használom, ezekkel a beállításokkal.

  Bár nem hibátlan a tévé, összességében nagyon elégedett vagyok. Ha valakinek nem nagy anyagi teher az ára, akkor érdemes próbát tenni vele. Adósságba azért ne verje magát senki emiatt, szerintem.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés