Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nobeige

  tag

  válasz krx21 #475 üzenetére

  "A mozgásfelbotás a panel sebessége, "

  Hát nem.

  "Nem kérdés, hogy ma nincs tv sem oled, sem lcd, ami megfelelően tudná mozgatni a 4K-t. "

  Mindegyik megfelelően tudja mozgatni. A sample&hold megjelenítésnél a látásunk a korlátozó tényező, illetve a műsorforrás alacsony képkocka száma. Gyakrabban változó tartalom vagy a kép villogtatása- javul a mozgásfelbontás. Villogtatás esetén viszont megint csak előjönnek hibák - dupla kontúr, szaggatás. Képkockaszám növelése a forrásban - filmek esetén számos nézőt zavart, tévé adásoknál nagy baj nincs, de az 50i helyett az 50p jobb lenne, csak éppen jelentősen növekedne a továbbítandó adat mennyiség, ezért nem jellemző az FHD 50p

  A plazma tévé nagy mérnöki csoda - elképesztő ügyesség kellett ahhoz, hogy színes mozgóképet tudjanak előállítani kétállapotú "fénycsövekből."
  Ez az elképesztő invenciózusság sem volt elegendő azonban ahhoz, hogy mozgás közben ne legyenek képhibák (dfc, zajosodás), és hogy ne legyen kevés a natívan egyszerre megjeleníthető színek száma (dither).

  A gyártók továbbléptek a plazmán, kész, ennyi volt, nem valószínű, hogy visszatér. Talán 20 év múlva jön valami új. Addig vagy reszelik tovább az OLED-et, vagy marad az LCD, ami olyan, amilyen.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés