- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
olvastam az eszmecsereteket a hdrrol. Nem vagyok szakember szóval csak józan paraszti ésszel. Mondjuk ha a valós fenytartomany 0sotetseg és 10napba nezek közt van ebből a kamerák felfognak mondjuk 5 egysegnyit tologatjak a 0-5 és a 5-10 között akkor a mostani hdr fotók amik csak effektek össze vagy le és felnyomjak a rögzített tartalmát ami lehet nem isnszukseges mer egy jobb LCD monitor/tv meg tudja jeleníteni az egészet amire manapság a raw képes. Inkább azért szórakoznak vele hogy a rosszabbakon is megjelenjen vagy a szemünk is lássa mert ha nagyon fenyeset nézünk elveszlenek a sötét részletei és fordítva. Na most jön az oled tv ami lenti tartományt szépen megjeleniti. Ennél a pontnál nem értem hdr tartalom mit akar jenteni mert inkább cdrnek hívnám.compressed dinamika tartomány. Hacsak nem jönnek ki hdr felvevokkel. De addig is ezektől eltekintve tényleg kíváncsi vagyok a szemünk hogy birkózik meg akar a meglevő dinamikatartomannyal oleden. Ha világít egy lámpa kozeppen körülötte a sötét szoba részleteit a pupillaszukules miatt úgy sem érzékeljük. Nem? Tehát hiaba van ott a szem vagy inkább az agy nem látja. Ezért félek kicsit az oledtol mert ilyenkor csináljuk az hogy feltekerjuk a fenyerot azaz tomoritjuk a fenytartomanyt és elkezdjuk érzékelni a sötét ami mostmar szürke,részén lévő részleteket.bár így a szép feketenek annyi.
Hm? Azaz lehet hogy az oled szépséget nem a sötét tartományban megjelent részletek hanem a feketebb miatt kiemelt színek adjak
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Spórolós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Parfüm topik
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Metal topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 855 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor