- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
A sharpness is állítható a menüben? Azt nem láttam eddig tesztoldalon és a én készülékem meg valahol még Kínában várakozik.
-
Gaboman
nagyúr
Nem tudom hogy jobb e mint az 5000 de nekem a képminősége nagyon tetszik.
Igaz az Ekenen most állítottam fókuszt, sokkal jobb képe lett mint gyárilag!
-
Gaboman
nagyúr
Nekem ilyen kamerám van, nem rossz a minősége de, inkább egy Firefly S6 mint ez a típus!
-
kettom
csendes tag
-
busman
veterán
Rendeltem egy H9-et. Egyből jön hozzá egy SJ 4000 es akksi is. Kíváncsi leszek...
-
Gaboman
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Sajnos nekem sincs egyik sem, de az iden szeretnek egy kamerat, amiben van stab, es elvileg ezekben van valamifele.
(#617) Márton válasza Attila444 (#615) üzenetére
Van nekem is egy Xiaomi, en a szupport miatt vettem. Sajnos mar annyit volt szetszedve, hogy szinte lehullik az elolap. (Lehet, odaragasztom...) -
Avicularia
veterán
-
synar
őstag
válasz
Avicularia #616 üzenetére
Javasolt az Eken-hez beszerezni az SJ4000 aksiját itt tesztelik le és jobb eredményeket kaptak, mint az eredetivel:
Using SJCAM batteries on Eken H9
Seeing how consistent and weak the 1050 mAh battery is, I inserted 900mah battery from SJCAM, as they are the same size. To my surprise, not only that the battery meter remained more stable, but I also got way better recording performance by using "weaker" battery on paper.
Results with 900mah battery
Recording time :
1920 x 1080p 60 fps - around 70 minutes (35 more compared to original battery)
1920 x 1080p 30 fps - around 120 min (40 minutes more than with original battery) -
Gaboman
nagyúr
Ebben a Yi és Eken videó minőség témába annyit azért hozzáfűznék hogy, videók alapján Pl: fórumban a most feltöltött Yi autós videó fókusz beállítás után sem valami túl meggyőző, sem ez a videó.
Vid
Nem tudok egy érvet sem mondani hogy mi az amivel kitűnik a H9-hez képest.
De ha ti tudtok akkor osszátok meg velem, mert érdekel ti mit láttok amit én nem. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Avicularia #614 üzenetére
Nagyon tetszik a minősége az autóban is!
Élesek a képek jó a kidolgozottsága és nem zajos mint nálam.synar
H9 clubban pont erről volt szó, ami kijött legújabb driver már 24FPS a 2K-nál a régebbi 15-el szemben.
És elképzelhető hogy a következőnél a fehéregyensúly is szabályozható lesz.Más:
Hawkeye Firefly 6S 4K kameráról kinek mi a véleménye, videók alapján nagyon ígéretes! -
synar
őstag
válasz
Avicularia #618 üzenetére
Ha kijönne az Eken-hez olyan firmware, vagy cf, amiben lennének manuális beállítási lehetőségek az remek lenne. pl. sharpness, gamma ezekhez biztos hozzányúlnék.
-
Márton
nagyúr
válasz
Avicularia #618 üzenetére
egyetértek!
-
Avicularia
veterán
Ha a Yi-hez megveszed azokat a tartozékokat amit adnak az Eken-hez ,akkor kb.2x annyiba kerül. És kijelző sincs rajta. Úgyhogy ár-teljesítmény viszonyban verhetetlen az Eken. Viszont ha valaki jobb képminőséget szeretne, akkor nyilván talál, csak mélyebben kell belenyúlni a bukszába. De ezt eldönti mindenki magának.
-
Márton
nagyúr
-
Avicularia
veterán
válasz
Attila444 #615 üzenetére
Szvsz meg a Yi-nek sokkal rosszabb a képe és még ráadásul jóval drágább is. Egyébként nagyon komálom a Xiaomit mint márkát. [link]
Persze, ezzel nem akarom azt mondani, hogy az Eken jó kamera. Én speciel arra vettem, hogy voltunk Thaiföldön 2 hetet nyaralni és ha olyan szitu van akkor be tudjam vinni a vízbe illetve ne menjen tönkre a Panasonic TZ-70 amivel a videók zömét csináltam.
Ja és az Eken-re rá van hazudva az1050 mAh az akksira .Lemértem usb doctorral mennyi töltést vesz fel és 714 mAh volt a végeredmény. -
Attila444
aktív tag
Ti amúgy mit láttok amit én nem? Ennek ez Eken-nek a képminősége szörnyű, zajos, túlélesített valami, amin felkúrták a kontrasztot, hogy úgy hátha jobbnak néz ki.
Egyedül az ára csábító, de ezzel a minőséggel egy forintot nem ér szerintem. -
Avicularia
veterán
Eken H9 mint autóskamera [link]
Persze a youtube kb. tizedére veszi le a bitrátát. -
Gaboman
nagyúr
Bocs, elrontottam, ez az én videóm, ezen látom én is, sajna ott van!
Teszem fel a másikat:
GP4 vs Eken
Az Eken igazi hátránya a napfényváltozásnál jön elő, bár tényleg a -0.7 beállítást sokallom.
A végén ott a következtetése is, természetesen a GoPro 4 jobb kamera, de van olyan amiben az Eken sem rosszabb. -
Márton
nagyúr
Rossz videót linkeltél, ez csak 1:20, gondolom a tiéd.
Én még nem láttam olyan éles Eken videót mint amilyet bármelyik Hero-m csinált (3,3+).
Ezen is amit most linkeltél, tényleg csak én látom a zajt? A fákon pl.
Vagy az 5 villanydrót szélein. Tiszta szőrszál.tvamos: azokat nem ismerem. van natív fájlod róla?
-
Gaboman
nagyúr
Eléggé furcsa amit írsz, pont most néztem egy úriember összehasonlító tesztjét a GoPro4 és az Eken között.
A részletek kidolgozottsága, élessége szabadtéren az Ekenen jobb, viszont az árnyékolásban pedig a GoPro4.
GoPro4 vs Eken H9.
2:26secnél mutatja meg a lényeget és ír hogy az Ekenen zajosabb a kép, a Heron simább.
Viszont a -0.7 expose szerintem túl sok az Ekennek, -0.3 ami a legjobb, nem csoda hogy sötét a kép. -
Márton
nagyúr
válasz
Avicularia #602 üzenetére
Köszi az újabb nyers videót és az élményt
Az apró részletekkel még mindig nem vagyok kiegyezve, de ez lehet már a 4 mpixeles szenzor miatt van. És én munkaeszközként tekintek rá, sokaknak ugye hobbi, arra bőven jó. Ennyi pénzért ajándék a kam! -
tvamos
nagyúr
---
-
Avicularia
veterán
Beteszem ide a videót, vigyázat jó combos méretű 8 perc és 3.5 giga [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest