- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
koxkids #2571 üzenetére
Már megint egy ThiEYE panasz.
Pedig épp kezdett hiányozni a T5E sokrétű finomhangolhatósága.
De minden ilyen hsz megerősít a döntésemben.Amúgy ne várj sokat ezektől a kínai kamerák kínai fejlesztésű abandonware alkalmazásaitól szerintem!
Már annak is örülni kell, ha egyáltalán működik. -
Sziasztok!
Adott egy Thieye T5 Edge kamera. Szeretném a telefonos (iOS) alkalmazás segítségével a telefonra importálni pl a fotókat a kameráról. Ez sikerül is, de hihetetlen gáz minőségben.
Van erre bármi megoldás?
-
Teasüti
nagyúr
Én megrendelném amelyik szimpatikus, majd lemérném a sebességét és ha nem hozza a papírformát, akkor visszaküldeném. Nekem a Sandisk Extreme (sima, nem a Pro) volt szimpatikus, nem is kellett csalódnom benne. T5E és V50 Pro kamerákban próbáltam, mindkettő szép felvételeket csinált.
MÁS
Az normális, ha az Akaso kamerája feldarabolja a fájlokat? Feltűnt, hogy nem tud 4GB-nál nagyobb fájlokat írni.Fájlrendszer exFAT.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
ArthurShelby #2564 üzenetére
Akkor azt is.
-
DUB Inc.
aktív tag
-
-
HGTimber
tag
Szerintetek SJCAM SJ8 Plus (132 USD) vagy Hawkeye Firefly 8SE (140 USD) vagy ThiEYE T5 Edge (95 USD)?
Nem tudok dönteni.
-
Jackal2
senior tag
Thieye T5 Edge AV OUT-ját használta már valaki? Ha igen, hogyan?
-
StLui
veterán
ThiEye T5e-nél csúszik a hang, fullhd 120fps-sel használom, ezt helyre lehet valahogy hozni? Sony Vegas-t használok, ezt ott kéne helyre rángatni mindíg? Ha jól hallom egyre nő a csúszás. Általában csak a bringa hangja hallatszik ezért nehezebb kicsit kitalálnom, hogy mikor mennyit csúszik.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kkm0614 #2556 üzenetére
FW az ugyanaz a mikrofonos és az anélküli változaton? Néztem én is ezeket, bár nem frissítettem, inkább megváltam a kamerától végül. Én csak arról tudtam, hogy ha nincs rendesen csatlakoztatva, akkor recseg a hang. Amúgy meg ha jól emlékszem, akkor a mikrofont külön kell bekapcsolni a gyors menüben.
-
kkm0614
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Thieye t5e akciókamera. Szerintem elég gyenge a mikrofonja és sok a bizsergés a videó alatti hangok közt. Próbáltam egy külső mono 2,5mm-es mikrofonnal javítani a helyzeten de azt használva nincs hang csak súgás van. Láttam "fixit" videókat, hogy nem lehet teljesen bedugni a miki csatlakozót, ezért meghekkeltem a jack dugot és tövig be is lehet nyomni, de semmi. Valakinek ötlet , esetleg eladó gyári mikrofon T5e-hez? Firmware a legfrissebb.
Márk -
Arween
senior tag
Aliexpressről tud valaki esetleg eredet mijia 4k minihez vízálló tokot olyan 25 dollár környékén?2 hete rendeltem a geekbuyingról még fel sem adták csak ígérgetnek....
-
jdeutsch
tag
Szép napot mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni, melyet előre is megköszönök.
Rendelkezem egy Xk detetect X380-as dronnal, rajta egy 2 tengelyes giro-val, + boscam ts832-vel + HS1177 kamerával.
A Boscam galaxy D2 monitorral rendben működik, eddig semmi gondom nem volt.
Rendeltem, egy ThiEYE T5 Edge kamerát mely meg is érkezett, ezt szeretném használni
A fentebb említett HS1177 helyett. A gyártói, kereskedői oldalakon azt olvastam hogy van AV kimenet valamit FPV támogatás, és ezt látszik igazolni a kameráról írt teszt anyagok is.
Lásd itt: /https://quadkopter.blog.hu/2018/07/20/thieye_t5_edge_akciokamera_teszt_gazdasagos_gopro/
Sajnos nekem, -/lehet én vagyok tudatlan,-/ nem sikerült összehozni hogy működjön, végig
Próbáltam a neten fellelhető FPV kábel bekötési lehetőségeket, eredménytelenül.
Minden tanácsot, ötletet, segítséget nagyon megköszönök.
Üdv: DJ -
norberto9
aktív tag
válasz
Donki Hóte #2551 üzenetére
Köszi
-
-
norberto9
aktív tag
Sziasztok!Akciókamerához létezik napellenző?És ha van,hol lehet bezerezni?
-
jdeutsch
tag
Én is onnan rendeltem gondolom ugyanazt (Samsung Micro SD Class 10 EVO 2017 New Model R100 64GB)
bár lehet jobban jártunk volna az alig drágább "plus"-al, (Samsung Micro SD Class 10 EVO Plus 2017 New Model R100 W60 64GB) de ez már "eső után köpönyeg".
Korábban írta itt valaki hogy általában 2 hét alatt megérkezik, de ezek szerint már ez sem igaz.
jdeutsch
tag
Szép reggelt Neked és a csapatnak!
Nem tudom mi változott a 180623-V5.0-hoz képest, a change log-ban ennyi van:
„Version: TI/UN9-180720-V5.0
1.fix the freeze problem”
Hogy érdemes-e frissíteni ? nehéz a válasz a Tiéden levő verzió ismerete nélkül.
Pár perces tapasztalat: bizonyára az általam használt Sandisk kártya is „sovány” a kamerának,
Mivel 4k 30 fps esetén néha meg-meg rezdül a kép, míg 1080p 60fps esetén hibátlan.
Remélem csak a kártya okozza, de ez majd csak a gyorsabb kártya megérkezése után nyer bizonyosságot.
bl4ze
veterán
válasz
jdeutsch #2542 üzenetére
Nálam is volt + 1 db elem a remote-hoz, szerintem tartozék.
Én még várom a memória kártyát, csak sokkal lassabb van itthon, arra nem volt hajlandó még videózni.Nekem a 180623-V5.0-át mutatja.
Érdemes frissíteni FW-t a TI UN9-180720-V5.0 -ra vajh?Van changelog, vagy miben lehet több ez a 0720-as FW ? Esetleg tudod?
-
jdeutsch
tag
Szép napot mindenkinek!
Ma dél után megérkezett a TomTop-tól július 29-én megrendelt, és július 31-én feladott ThiEYE T5 Edge kamera, a Yun express szállította, Amsterdamból pedig a DPD kézbesítette.
Hibátlan, sértetlen, (bontatlan) csomagolásban, minden tartozék a csomagban, sőt + 1 db
A BT távirányítóhoz tartozó elem is volt a dobozban, hogy tartozék-e vagy véletlenül kerűlt bele, nem tudom..
A gyártó oldaláról letölthető a legújabb softver verzió (T5 Edge TI UN9-180720-V5.0 )
de szerencsémre ezzel már nem kell foglalkoznom, mivel a kamera már ezzel a verzióval érkezett. Tesztelésre még nem volt idő, (a memória kártya még ezután fog érkezni) bár a próbára betett Sandisk Ultra UHS-I 32GB-os kártyát ( C10 80 MB/s ) gond nélkül elfogadta.
A lakásban kísérlet képen próbálva néhány perc videót is rögzítettem 3840 * 2160) 30fps- mal.
Röviden ennyi, csupán annyi volt a célom, ha valaki ezt a kamerát szeretné megrendelni,(TT-tól) és bizonytalan a szállítást, vámkezelést illetően nem kell aggódnia.
jdeutsch
tag
Szép napot Neked és minden fórumozónak!
„Az jó ár, akkor azt meg kell venni”
Valóban, jó ár, de a szépség hibája a dolognak, hogy kb 1 hónapja nem elérhető az EU-s raktárak egyikében sem, ugyan ígérték hogy értesítenek, de ez ideig semmi sem történt, így én is megrendeltem a TT-tól a T5 edge-t.
Küldtem e-mailt, kérlek nézd meg.
DUB Inc.
aktív tag
Én is a V50 mellett tettem le a voksomat, pénteken ha minden igaz meglesz.
-
Teasüti
nagyúr
Jó ötletnek tűnt lerakni a kerékhez, aztán kiderült mégse: szerencsétlen kamera ért le először a földre.
Legközelebb olyan helyet kell találnom, ami nem ér le ha dől a gép.És a fun fact, hogy a felvétel sincs meg.
A kártyán nincs nyoma, úgyhogy vagy olyan idióta voltam, hogy el se indítottam, vagy nem tudom. Ha felvétel közben történik vmi a kamerával, akkor gondolom lenne egy sérült fájlom legalább.
Talán ezt sajnálom a legjobban. Vmi epic felvételt vártam, ha már sikerült beáldozni egy kamerát. -
-
Teasüti
nagyúr
Egy napja van meg az Akaso V50 Pro és a ThiEYE TE5. Egyetlen egy összehasonlító felvételt csináltam eddig, motor hátuljára raktam fel őket egymás mellé a majrévasra (kapaszkodó) a bicikli tartókkal.
Képstabilizátor mindkettőn be volt kapcsolva a támogatott legnagyobb felbontásban és 30 fps-ben mindkettőn. Színbeállítás alapértelmezett (mindkettőn van több opció is, majd próbálgatom). Szélzaj csökkentés aktív. Az Akaso-n van egy motorozás téma (scene), arról fogalmam sincs mit csinál, de bekapcsoltam.
-1 EV értékkel indítottam a későbbi utómunka miatt, gondolván hogy így nagyobb dinamikatartományt tudok lefedni, ha nem égnek be a világos területek.Most néztem végig a nyersanyagot mindkét kamerán és hát egyelőre az Akaso produktuma jobban tetszik. Az Akaso-n az árnyékok ugyan bebuktak, a ThiEYE-on meg a világos részek kiégtek -1 EV-n is. A színekkel nincs gondom (IPS kijelzős laptop, de SAMOLED-es telefonon is jónak tűnik), de a fehéregyensúly jobban el van találva az Akaso-n. ThiEYE-on végigpróbáltam fénykép módban a szín opciókat és mindegyik borzalmas az alapértelmezetten kívül, így innentől azokat hanyagolom is. Akaso-n még nem próbáltam, ott is lesz natural, vivid, stb. De alapértelmezetten sem fakók a színek, sőt! Kb pont olyanok, mint a való életben (amennyire ezt a monitorom vissza tudja adni, nincs kalibrálva). ThiEYE-on is jók a színek, talán egy kicsit kevésbé természetes, mint az Akaso-n. Túl hideg, pedig a fehéregyensúly napfényre volt állítva mind a kettőn. (ThiEYE-on van egy csomó opció a WB-re, lesz ez még jobb is.)
A képstabilizátorban egyértelműen az Akaso viszi a prímet, egyrészt mert minden felbontáson bekapcsolható, másrészt mert sokkal természetesebb a kamera mozgása, jól visszaadja a motor mozgását, dőlését és korrekten kiszedi a rázkódás nagy részét. Hullámosodást a motor vibrálása miatt csak nyomokban fedeztem fel, nem zavaró. ThiEYE-nál sajnos egy csalódás, de ez nem volt nagy meglepetés: már youtube-on is láttam, hogy gyenge képstabilizálásban. Egyrészt 1080p60 felett nincs (de 1080p superwide esetén sincs, szóval ki se lehet használni a teljes képérzékelőt bekapcsolt EIS mellett
). A motor mozgását nem tudja természetesen visszaadni. Túl nagy holtjátékot enged a szögelfordulásokban (mint gimbal-nál a "control dead zone" beállítás), így darabosan mozog a kép amikor elfordulásnál hirtelen kompenzál.
A felvett hang az Akaso-n szép, természetes, nincsenek zörejek, enyhe szélzaj hallható csak, a motor hangja szép tiszta, nincs dinamika kompresszió, még a társam beszédhangja is jól hallható mikor mellém állt. ThiEYE-on viszont szörnyű a hang. A szélzaj miatt recseg, a mikrofon egyértelműen clipping-el, a szűrő algoritmus össze-vissza dobálózik a dinamikával - a motor hangja nem egyenletes, hol hallható, hol elnyomja - ahogy vadul próbálja kiegyenlíteni a hangot.
Így fedélzeti kameraként egyértelműen az Akaso nyer.
ThiEYE-on gimbal nélkül nem lehet kihasználni a nagyobb felbontásokat.Egyéb észrevételeim:
Akaso-n az ISO érzékenység 50-nél kezdődik, ThiEYE-on 100-nál. ThiEYE-nál 0,3 EV lépcsők vannak, Akaso-n csak 1. ThiEYE-on van Bluetooth, ami ha jól gondolom távirányítóhoz lesz majd jó, viszont a távírányító nem jár mellé. Akaso-hoz kapunk egy RF távirányítót a csomagban. Akaso hajlamos lefagyni usb/wifi kommunikácó közben, az auto power off-ot kikapcsoltam mindkettőn, mielőtt vmi hülye firmware bug miatt megszakítják a kapcsolatot. Akaso mini usb-vel kommunikál, ez töltés szempontjából nem kedvező, viszont kompatibilis a gimbal-ommal, amihez mini usb-s GoPro csatlakoztatási lehetőségek vannak.
ThiEYE-on van is, meg nincs is külső mikrofon bemenet. Van egy 2,5-ös jack csatlakozó, viszont tervezési hiba miatt nem használható barkácsolás nélkül.Szóval ha vki a külső mikrofon miatt választaná, az csúnyán csalódni fog. Youtube-on van pár ember, aki kisüllyesztette fúróval a bemenet körül a készülékházat, hogy be tudja dugni a csatlakozót. Enélkül használhatatlan. Vagy keresni kell egy olyan mikrofont, amin a jack csatlakozó borítása átmérőben ugyanakkora, mint a csatlakozó maga.
ThiEYE-on van egy rakás beállítás, szanaszét lehet állítani rajta mindent, kezdve egy rakás felbontással. Ez nagyon tetszik benne, az Akaso sajnos csak pár felbontást tud. ThiEYE-on állítható többek közt a képélesség is, Akaso-n sajnos nem (éles képet készít, de jobb szeretném magam élesíteni a képet utómunkával).
Továbbá van rajta PAL/NTSC opció, így a felvételek készülhetnek 25 (és ennek többszöröse) vagy 30 (és ennek többszöröse) képkockaszámmal. Valamint ott van az 1080p120 és a 720p240, ami király ha vkinek ez kell. Akaso "csak" 1080p60 és 720p120 módban tud rögzíteni. A látószög állítható mind a kettőn.
Akaso tud H.265-ös formátumot, ThiEYE csak H.264-et.
ThiEYE gépre dugva forrósodik, Akaso nem. Ez fura, talán a ThiEYE-ban alultervezett a töltőáramkör? Megkérdezi csatlakoztatáskor, hogy tárhelyként, töltőként vagy külső áramforrásként akarom-e használni az usb portot. Jelenleg tárhelyként üzemel, miközben nézem róla a videókat. Az akkuja teljesen fel van töltve. És melegszik.Jah igen, majd elfeljtettem: Akaso érintőképernyős, THiEYE pedig nem!!!
Első benyomásra nekem az Akaso tetszik. Ár/érték arányban szerintem verhetetlen, 120 fontért egy teljes szett GoPro kiegészítő érkezik mellé, két aksi, töltő és RF távirányító. A ThiEYE-hoz ugyanannyiért nem jár semmi extra alapból, csak egy GoPro tartó és a vízálló tok. +20 fontért (vagyis 140-ért) kaptam mellé egy második akkut és egy töltőt. Wow!!!
Természetesen még tesztelgetem őket, még végig akarom zongorázni a különböző beállításokat, hátha lehet ezt még hangolni. De elsőre úgy néz ki az Akaso fog maradni. ThiEYE erre a felhasználásra alkalmatlannak tűnik. Gimbal nélkül nem az igazi. Meglátom hogy teljesít más beállításokkal.
Viszont az már látszik, hogy más erősségeik vannak ezért alapvetően más felhasználási területre valók. Egyszerű átlagember akciókamerájaként az Akaso szerintem jobb. ThiEYE-t akkor választanám, ha komoly szintű anyagot készítenék és megvan hozzá a profi eszközparkom is. -
dynamicrossh
tag
Sziasztok!
Most, hogy a diszkont légitársaságok már azért is fizettetni akarnak, hogy a kézipoggyászomat a fedélzetre vihessem nagyon megérett bennem a gondolat, hogy az eddigi fotó-videó apparátust lecserélném valami könnyen hordozható kis cuccra. A sportkamerákat nézegetem, mert kompakt a méretük, egész tűrhető videót csinálnak, némelyiknél a fotók minősége is tűrhető, és van pár plusz funkció ami vonz, mint pl a vízalatti videók készítése.
Első körben az SJCAM SJ6 Legend az SJ5000x elite és a Sony HDR-AS50 ami megtetszett. De nem igazán tudok dönteni. Némelyik youtube-os tesztben egész jól teljesítenek valamelyikben nem. Meg plusz ugye jönnek mennek a firmware frissítések, ami miatt változik is folyamatosan a helyzet.
Valaki esetleg használt ezek közül egynél többet és tud valami tippet adni? Vagy esetleg másik kamerát ajánlani 50k körül? -
majnkopf
tag
Sziasztok, eléggé ismeretlen vagyok ebben a témában így szeretnék egy kis útbaigazítást, tippeket szerezni tőletek. Remélem nem kérdezek sok hülyeséget majd, hozzáértő szemeknek lehet butaságnak tűnik majd.
Szeretnék egy olyan kamerát ami azért képes hosszabb videók rögzítésére (1-1,5 óra) és elég "szép" képet, illetve jó minőségű videót csinál. Autóról lenne ez a videó készítés tehát kellene hozzá némi rögzítő is, akár belülre akár az autó oldalára. Ahogy nézegettem azért a belépő 30-40e körül van. Teljesen hobbi célra lesz, tehát nem lesz havi szinten tucatvideó készítés így ennek függvényében szeretnék egy nem túl drága, nem túl profi, de mégis használható kis "olcsó" és jó minőségű kamerát beszerezni Tudnátok esetleg segíteni, hogy érdemes-e illetve mibe érdemes fektetni, hogy jó legyen a végtermék és a gatyám se költsem rá. Köszönöm szépen -
Petyamester
csendes tag
Ezt egyébként csak ritkán csinálja, de akkor is zavaró... az is lehet, hogy nem tudom még megfelelően kezelni.
Nemrég kimentem tesztelni, az 1080p 60fps és a 4K 30fps gyönyörű. Az 1080p 120fps pedig akad, nem tudja lejátszani semmi (tv, laptop), gondolom ez természetes.
Az első pár teszt alapján erősen ajánlott a Firefly 8SE 90-es lencsével! -
Petyamester
csendes tag
válasz
Teasüti #2520 üzenetére
Értelek, köszönöm!
A másik amit észre vettem, hogy bekapcsolásnál bejön a kamerakép és nem tudok semmit sem csinálni, bármilyen gombot nyomok semmit nem csinál, kikapcsolni sem tudom, csak ha kiveszem az aksit.
Ha után visszateszem akkor már mindent érzékel, firmwaret is frissítettem de semmi... ugyan az, tapasztalt valaki hasonlót? -
Teasüti
nagyúr
válasz
MineFox54 #2518 üzenetére
Passz. Ne hallgass rám! Én kb 5 napja találtam ki, hogy akciókamerát szeretnék venni.
Én csak megnéztem 20-30 Youtube bemutatót és tesztet, és abból formáltam azt a véleményem, hogy ha olcsó kellene, akkor Apemen A80.(#2519) Petyamester
Ez azért van, mert az NTFS egy naplózó fájlrendszer és ilyet nem használunk memória alapú hordozható eszközökön a véges írási ciklusok miatt. És az ipari szabvány amúgy is a FAT32 a mulitmédiás eszközöknél mind a mai napig, míg az NTFS nem terjedt el PC-ken kívül kb sehol. Az exFat meg nem naplózik ezért nem fárasztja a memória cellákat, ugyanakkor megvan minden előnye a régi FAT32-vel szemben pont úgy, mint az NTFS-nek: nagy fájlméret, nagy partíció méret. Ez már inkább elterjedt, főleg hogy kb ez a jelenlegi sztenderd az SDXC-vel bevezetett memóriaméretek óta, hisz FAT32 csak 32 GB-ig tud címezni. Nagyjából az összes eszköz, ami 32 GB-nál nagyobb kártyát kezel, mind exFat fájlrendszert licencelnek. Ideértve az összes Android-os eszközt is, amik gyárilag root nélkül tudnak csatolni exFat meghajtókat.A másik oka meg nem technikai, sokkal prózaibb annál: az NTFS a Microsoft tulajdona, vagyis licencdíjat kell fizetni utána. (Ahogy az exFat után is, igaz. De mi oka volna bármelyik gyártónak NTFS-t támogatni? Plusz kiadás és technikailag nem ideális erre a felhasználásra.)
Pont két napja néztem utána magam is, mert viszek egy vinyót magammal nyaralni és össze kellett hoznom a telefonommal.
-
Petyamester
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Firefly 8SE 90 kamerát, ami ma jött meg.
Van már valakinek esetleg? Lenne pár kérdésem, írjatok rám privátban légyszi.
Ami feltűnt, hogy csak exFat-ban ismeri fel az SD kártyát, NTFS-ben pedig nem. Ez miért van? -
bl4ze
veterán
Nem használ itt tényleg senki ThiEye T5 Edge kamerát ? ?
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Fixen elhelyezve, egy futóversenyen egy célkapuban szeretném a versenyzők befutását rögzíteni.
Nem lényeges a különösebb minőség, a költséghatékonyság annál inkább. Az a fontos, hogy a versenyzők rajtszámát tudjam ellenőrizni.
Egyetlen lényeges dolog, hogy stabilan rögzítsen, ne álljon meg ok nélkül. Plusz töltés közben is tudjon rögzíteni.Tehát, mi a legolcsóbb, használható kamera?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
norberto9 #2512 üzenetére
Én is azt néztem most, neki van videója a V50 Pro-ról is. Sajnos nem ugyanazokon a helyszíneken.
Úgy tervezem felrakom mindkettőt a sisak egy-egy oldalára, és akkor mehet a menet. Ugyanazt fogja látni mindkettő, ugyanolyan merev (vagy nem merev) lesz a rögzítésük. Meglátjuk melyik ad majd jobb képet és hangot.Ahogy nézegetem a T5E menüjét, egyre inkább tetszik az a kamera. Elég sokoldalú beállításai vannak. Akaso ehhez képest fapad.
Meg ami még érdekel és nem térnek ki rá egyetlen teszten sem, hogy a mobilalkalmazások mennyire használhatók. -
norberto9
aktív tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
norberto9 #2510 üzenetére
140 font Amazonról. Csomagban van egy töltő és két akku. Ezek nélkül ugyanannyi lenne, mint a V50 Pro: 120.
Igen, lényegében elég meggyőző papíron.
Youtube-on annyira nem jön ki a különbség szerintem, ezért most megnézem a saját szememmel.
Képstabi nincs 1080p felett, de sztem sisakon úgy is 60 fps-el rögzítek (vagy 120-szal
), szóval meglátjuk. A komolyabb felvételekhez meg ott van a gimbal, ahogy mondtad.
Ugye videót csak az Edge-ről láttam, az nem volt meggyőző. Amíg nem mondtad, addig azt se tudtam, hogy van sima T5E is.
Láttam már egy-egy top action camera 2018 válogatásban, de egy kalap alá vettem az edge-el. Meg mikor mondták, hogy ugyanaz mint az SJCAM 7, akkor utána már csak legyintettem. -
norberto9
aktív tag
-
norberto9
aktív tag
Sok szerencsét a kamerához,és váljon be neked
-
norberto9
aktív tag
válasz
Teasüti #2505 üzenetére
Én nem lefikázni akarom az Akaso v50pro-t,de szerintem az Ambarella proceszorral és a Sony lencsével nem tudja felvenni a versenyt az iCatch V50 processzor és a Panasonic 34112 lencse.Nekem az nem teszik hogy például a tárgyak(p:.fa,bokor) körvonalai olyan mitha "világítanának".De az összes ilyen lapkakészlettel és lencsével szerelt kamerán látom ezt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
norberto9 #2504 üzenetére
Néztem ezt a T5e-t. Korábban nem is tudatosult bennem, hogy a T5e és a T5 edge két különböző kamera. Gondoltam csak rövidítenek. Ahogy látom ugyanaz a bele, mint az SJCAM 7 Star-nak (amiről láttam összehasonlító videót: nem tetszett). És nincs képstabi 1080 felett.
Értem én, hogy gimbal, én is rendeltem egyet. Viszont elsősorban sisakkameraként fog funkcionálni. Nekem fontos a jó képstabi.Viszont tetszik benne a külső mikrofon és a 120/240 fps.
És valóban szép színei vannak alapból is.
Ennek ellenére nem bánom a döntésem. Majd elválik. Max cserélek.
Elméletileg el is állhatok a vételtől Amazonnál, ha nem jön be. -
norberto9
aktív tag
válasz
Teasüti #2503 üzenetére
Nekem a kiegészítők pont nem fontosak.A gimbalt arra találták ki amire van,és tökéltes vele a felvétel. A színek számomra fontosak,mert ha valami fakó szar képe van akkor annak mi értelme van.Számomra az a fontos hogy éles legyen a kép és azt adja vissza amit élőben látok.Számomra a Thieye T5e pont ezt adja egy gimballal kiegészítve.Viszont a v50-nél pont ezeket nem látom.A gopro pedig egy túlhisztizett szar,főleg annyi pénzért.A gps-t és egyébb felesleges dolgokat én pont leszarom.Én 4k-s tv néztem a vudeóit a v50-nek és sokkal szarabb felvételeket csinál számomra mint a konkurencia!!!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
norberto9 #2500 üzenetére
Nekem mindegy milyen színei vannak, ha olyan téma akkor úgyis fel lesz dolgozva az anyag. Color grading nélkül minden szarul néz ki szvsz. A színt nem is figyeltem egyik kameránál se. Nekem tetszó színvilága egyedül a GoPro-knak van, de ott is jobb inkább "flat" módban rögzíteni utómunkához.
A minél több, jobb, élesebb képi információ számít csak. Ehhez meg kell egy éles, nagyfelbontású kép, egy jó képstabi, és jó dinamikatartomány. Ezért a természetellenesen ugrálós képstabis gépek kilőve (viszlát ThiEYE), vagy a képstabi hiánya (viszlát YI), az interpolált felbontások kilőve (viszlát 60$-os kamerák), az SJCAM a borzalmas mikrofon miatt kilőve. Akkor mi marad? V50 (Pro) tetszik csak, a többiek lehet jobbak ebben vagy abban, de az összkép csak a V50-ben teljes. És ezért az árért kapok hozzá egy teljes felszerelést, távirányítót, külön töltőt, két akkut.
Mások (Xiaomi, GoPro, YI) úgy tudom semmit nem adnak a kamera mellé ráadásul.Akkor áruld el nekem ár/érték arányban mi az ami ennél jobb?
Mutass egyet, ami 120 fontig bezárólag nem rosszabb semmiben, csak jobb lehet képben és hangban! És legalább ilyen jó képstabiban.
És mellékelik mellé a kiegészítőket, amik további kb 20 fontos tételt képviselnek. A távirányítóról nem is beszélve, az sok másiknál egyszerűen nincs is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest