Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolty
aktív tag
válasz
molnarpeter #13197 üzenetére
Igen, én is ezen a véleményen vagyok, hogy a 15W40 nem előrelépés ezen a téren.
Nyomás állításon már túl vagyok, de nem hozott eredményt. Köszönöm, hogy utánanéztél egyébként!!
Számomra mondjuk úgy rémlik a magyar utasításból, hogy meg kell lennie alapjáraton is a kettő bárnak. Mikor az oldalát leszedtem akkor próbáltam megrángatni, mozgatni a csapágyakat, nem tapasztaltam kottyanást. Aztán kaptam olyan tanácsot is, hogy ne nagyítózzak, időnként vegyem le a szelepfedelet és ha ott fröcsköli az olajat, jó az olajnyomás. Utólján oda jut el ugye az olaj. Valószínű, hogy ilyent fogok rendelni [link] Viszonylag még árban is elmegy. -
molnarpeter
nagyúr
Előbb kimaradt, 15W40 és 10W40 ugyanúgy fog viselkedni melegen nagyjából
Nyomást lehet állítani is ( [link] 50. oldal körül írja az olajpumpát, bemelegedve maximális fordulaton ha nincs meg a 2.0 bar, akkor állítani kell). Csapágyak lehetnek kopottak. Meg ugye a szivattyú maga. Szerintem első körben szabályzó csavar beljebb teker, az ingyen van, de benne vannak a könyvben a csapágy kopás határok is, hajtókar csapágy csere egyszerű, főtengely nyugvókat be lehet forgatni, csak a két végén kellhet többet szerelni...
-
Kolty
aktív tag
A 10W50 jól hangzik, a 15W50 is jó lenne, de ahogy látom nem fogok találni számomra megfizethető max: 25.000.ft./20L áron.
molnarpeter Normális, hogy esik lefele, de alapjáraton visszaesik fél bárra. Elviekben és gyakorlatbon is működhet, hogy sűrűbb olajjal változik ez a dolog pozitívan. Rés veszteséggel magyarázzák, kopottabb a szivattyú. Egy hatvan éves konstrukció. Ezek az olajak valószínű, hogy túl jók hozzá amik ma vannak.
-
válasz
molnarpeter #13193 üzenetére
Köszönöm szépen!
Valószínűleg ez lesz a leírás alapján. Az emlékeimben zöld volt a flakonja, illetve inkább JCB márkájú. Vélhetően ez annak lesz a Hammerite verziója.
A Mazdára fújnám, lebeszéltek használt autó esetén az alváz- és üregvédelemről.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
focvis #13191 üzenetére
Bizonyára erre gondolsz
[Waxoyl] (Talán az Üregúr is waxos anyagot használ. TTF csinál Mike Sanders zsíros kezelést, az mondjuk drága, de jó. Van hasonló anyag olajban is, pl tengeri szállításhoz osyris x 9100, 1 évet kültéren kibír azt hiszem. Rövid távra, vagy fedett helyen megteszi bármi zsír vagy hidraulika olaj is - abban több a korrózió gátló.)
-
válasz
molnarpeter #13188 üzenetére
Péter, ha már itt vagy és mezőgazdaság.
Pár éve egyszer linkeltél egy professzionális anyagot, spray vagy folyadék, viaszos vagy olajos, esetleg egyszerre a kettő, mezőgazdasági gépekhez ajánlották korrózió megelőzésére. Emlékeim szerint évente újra fel kell hordani, ugyanakkor nem igényel profi körülményeket, házilagosan is kivitelezhető.
Megvan esetleg? Köszönöm előre is! -
Kolty
aktív tag
válasz
molnarpeter #13188 üzenetére
Igen, jelenleg is 10W40van bent, de az olajnyomás sokat esik alapjáraton ha bemelegszik. Ismerős tanácsára vettem 15W40es olajat, de jobban átgondolva pont nem melegen lenne változás a 10W40.hez képest. Jól gondolom ugye?
Illetve azért télen is megy. Keveset, de megy. Talán olyant kéne néznem, hogy 15W50? Így az hidegen nem változtatna sokat és könnyen indulna, illetve talán hatással lenne az olajnyomás esésre ami melegen jelentjkezik.
-
molnarpeter
nagyúr
Régen egyértékű olajakat használtak, és adalékokban szegényebbeket... Nyugodtan mehet bele szvsz 15W40/20W50, vagy SAE40/SAE50 ha csak nyáron megy, télen is használva egy 10W40-nel könnyebben indulna, stb. Könyvben nincs konkrét termék ajánlás, ruszki szabvány, nyugati olaj lista?
Repsol SAE40 adatlap ugrott elém hirtelen [link]
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok! Talán itt tudok tájékozódni a dologgal kapcsolatban amivel "küzdök" egy ideje. Van egy K25.ös zetorom aminek nem igazán tudom a mai olaj jelölését, viszkozitását. A gyári útmutatás ez lenne:
Vajon a mai olajak közül milyen jelölésű felelhet meg ezen követelményeknek? Köszönöm.
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark #13184 üzenetére
Valószínűleg hengerfej tömítés alatt enged kicsit. Minimális.szelepfedel tömítés volt cserélve.
Rá próbálok hátha segít enyi a tervem.
Se a motul se a liqui Molly nem egy legalja termék.
Holnap megyek a packert a postára és 15 én felöntöm -
troll81
addikt
A liqui Molly termékeit használtam az ,1.8 Mk1 focusban 440 km adtam el.
Így aztán van némi bizodalom ezekhez.
Csak nem eszik meg egy motort...
Amúgy meg ha beáll akkor mondhatjuk hogy szar a termék
És mehetek kártérítést kérni -
Audience
aktív tag
válasz
troll81 #13178 üzenetére
Nem tudja senki, hogy tönkre teszi-e! De a gyártó a jóváhagyott olajjal/specifikációjú olajjal vizsgálja a motort, arra adja a garanciát. Senkinek nincs fogalma, hogyan változtatja az olaj paramétereit. Lehet, hogy egy adott paramétert javít sok mást meg leront...
Ha bevizsgálják az olajat (garis ügyintézésnél már hallottam ilyet) akkor bukhatod a garanciát.
-
troll81
addikt
Sziasztok [link] valaki próbálta már?
Van egy kis olajpara a motoron hátha megszüntetné ez az adalékanyag -
embe
nagyúr
válasz
focvis #13164 üzenetére
Közben találtam ezt az Unix biocid klíma fertőtlenítőt. Ha nem hab, akkor veszek egyet. Habot nem merek belefújni. Ezzel befújom a mellékelt csővel a levegőjáratot. 500ml-es jut mindenhová.
-
szimi57
őstag
Sziasztok! Hyundai i30 2012-es 1.4 G4FA motorba melyik olaj ajánlott vegyes felhasznál esetén. A 10w60-at most hanyagolnám. Motorvédelem az elsődleges szempont. Tudom, hogy nem a megfelelő olaj csesz ki a motorral, hanem a tulaj.
-
embe
nagyúr
válasz
focvis #13160 üzenetére
Nekem összevissza időnként jön a "klíma szag". Ez a "biocid bomba" - hatásos? Nem tudom mi az, rákeresek, emiatt nem is volt szempont a klíma bomba kiválasztásánál.
Én használtam az idén 2 bombát, illetve vagy félóráig ment egy ózongenerátor benne. Lehet csak átmosom.... -
válasz
norrberth #13158 üzenetére
Lehet, a szellőzőrendszerben van a büdi forrása. Hadd szóljon az ózon, 20 perc a beugró mikor nem büdös.
Amennyiben utána se jó, jöhet a biocid bomba - a Loctite / Würth profi. (Én a 8-900 forintos kaufferes legolcsóbb biocidot veszem általában, de nem büdös a klíma, alig használom.) -
norrberth
addikt
Látod...
Állandóan csak a meló 😹Molnárpéter #13155
Szerintem magasnyomású tényleg túlzás.Tegnap megcsináltam.
Sajnos még mindig érzem a savanyú szagot.
Tudtam én, nem ment át rajta a szer.
Én már nem szedem szét megint.Ismerősnek van Ózon.
Rámegyünk azzal is. 20 percet kap -
norrberth
addikt
válasz
molnarpeter #13153 üzenetére
Annó vettem párologtatót bontóból. Tesztelni
Akárhogy fújtam az egyik oldalról.
Túl oldalon csepegve jutott át. Túl vastag
Nyugodtan fújkálhatod.Megfogom csinálni megint.
Habozás mint halálnak a csók.
A priccolómba rakok Sanyitolt [link]
Ez átfog jutni.
Tegnap a vizes mosás ért max valamit😂Habbal nem vagyok elégedett.
Bejutott max 1cm a lamellákba a többi lecsorgott.
A motor meg mit toljon át? Ha anyag se volt benne.
Vagy a boxba landolt 80% a habnak
Totalcarnak van egy videó fent.
Mikor habbal takarítja a kopasz.
Habot azt mondja átküldi... Az nem igen kisfiam.
Szana szétfujta 😂Jöhet a 2 ik kör.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
norrberth #13151 üzenetére
Köszi a bőséges beszámolót!
Azon kattogok, nehogy kapjon belőle mögötte a hideg-meleg állító, vissza kéne nézni a képeket amikor szétkaptam a rádió részt... Mondjuk csak nem para, ha amúgy is itt csapódik le a víz (azaz kéne legyen kellő távolság és szintkülönbség). -
norrberth
addikt
Megnéztem már mit vettem...
Túrtam régi szivacsot.
Akkor mondom 30 perc után.
Sanyitol semmi mintha be se lett volna fújva.Frionett nem rágta meg.
Nem porlad, de gyengébb lett a szivacs.Am big man
Szarnak ette😂 -
norrberth
addikt
válasz
focvis #13143 üzenetére
😹😹
Qru 13141
El se hittem olyan jól megszárítja.
És a műanyag boxot is.
Pedig úszott minden.Összeraktam kész..
Szerintem jövőre Ózon elég lesz neki.
Sok meló ez🤓
Telenyomtam habbal, megvártam mig folyós lesz.
Motor felrak 1 percre csak, áttolja a szert.
És még 2x megismétel.
Majd 2x ion cserélt vízzel átmosattam.
És leszáritottam.
Frionettek még sose csináltam, remélem a hőcserélő körüli szivacsot nem rágja meg. 😁Az a legnagyobb baj függőlegesen van benne és 9 centi vastag párologtató.
Bízom benne átjutott a szer.
Felkellett volna tolatni meredek dombra.
Kicsi döntést adni neki.
Remélem sikeres volt a takarítás mert savanyú szaga volt.
Jó csak kicsi, de zavart.
Majd kiderül ha elmúlik a szer illat. -
Igen, kb. csak a hirdetésekben lehet japán. Egyszer meggugliztam a japán olajpiacot, és valóban létező márka az Eneos, nem a Szakál-Metál találta ki a márkanevet.
Jappppánszivóbenyámba én ILSAC GF6A-t teszek (0W-20), Neked az ILSAC GF-6B (bé-bé-bé) kell, mert az a 0W-16-os.
-
No.01
addikt
Akkor az Eneos csak a hirdetesekben Japan? (ezen azert most meglepodtem, de mintha regebbrol remlene, h valaki irt hasonlot...
Ha megsem a Toyota OEM (ez valoban letezik, nem pedig csak valamelyt nagy gyarto a beszallito?) akkor mi?
Toyota hybridekhez meg a Motult irtak... Az regen 2T-be meg gokartba nagyon jo volt, de annak mar jopar eve -
norrberth
addikt
Nincs kegyelem
-
Qru
MODERÁTOR
Elég vagy az egyiket vagy a másikat tartani, mert ezek kvázi "párban" járnak. Az API az tisztán Amerikai szabvány az ILSAC meg Amerikai - Japán szabvány.
Pl az API SM az kvázi teljesen megfelel az ILSAC GF-4-nek (annyi a difi hogy a GF4-nek tudnia kell egy extra üzemanyagtakarékossági tesztet is sikeresen abszolválnia).
Nálam pl ILSAC GF-4 (vagy jobb) vagy API SM (vagy jobb) az előírás 5W30 vagy 5W40-es viszkozitás mellett.
Eneos: régebben használtam a Jazz-be de mióta a Lengyel Orlen gyártja azóta nem vagyok annyira fanboy. Igazából kb egy Total szintjén van (és ez inkább az utóbbinak dícséret).
-
No.01
addikt
Akkor jol gondoltam... reggel egy beszelgetesbe keveredtem, de az ILSAC jelolesekrol sajna fogalmam sincs lehet azzal volt kapcsolatba. En csak annyit tudok amolyan okolszabalykent, h a viszkozitas stimmeljen es az API legalabb olyan legyen, mint az eloirt minimum. Az nekem mar ujdonsag, h meg az ILSAC specifikaciot is figyeljem.
Btw ugyanezen beszelgetes kozben jott fol: ugy osszesegeben mikent allnak a hozzaertok es a szakma(?) az Eneoshoz?
A beszlgetes tobb resztvevoje mernok es ok egyontetuleg a regebbi nagyobb es bevalt markakat reszesitik elonyben kihangsulyozva, h a beszerzes forrasa mennyire fontos.
Utobbit adom, de en az Eneosrol csak annyit tudok, h mar joideje hasznalom, gond nem volt vele, de nekem is feltunt, h 1-2 csatorna a Youtubeon mostansag eloszeretettel tultolja ami nekem mindig kisse kontraproduktiv. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Erdekelne mit gondoltok olaj ugyben...
Gyarilag API SN-t ir a manual. Lehet ebbe API SP/RC-t tenni? (marmint szabad?)
0W-16 egyebkent es Eneos illetve Toyota Hybrid. -
-
norrberth
addikt
válasz
molnarpeter #13118 üzenetére
Én mikor megyek a vagba [link] 😹
-
norrberth
addikt
Már kitakaritom a párologtatót is.
Hangsúlyozom Frionett habbal.
Fújósok nem jutnak át a függőleges 9-10Cm vastag lamellán.
Bombákat inkább hagyjuk...
Mindegy ha egy illatosítót rakok be.Ózon meg ökör húgyozással egyenlő...
Sokan nagy tévhitbe élnek ezzel kapcsolatban.
Semmibe nem néztem soha.Sokan összekeverik a klímatisztítás és a klímafertőtlenítés fogalmát, pedig a kettő nem ugyan az. A zuhanyzás és a tisztálkodás helyett használt dezodor közötti különbséggel lehet a legjobban szemléltetni a kettő közötti különbséget.
Míg a vegyszeres fertőtlenítés, a vegyszertől függően, akár több hónapon keresztül is aktív védelmet tud nyújtani az újra fertőződés ellen, az ózonos fertőtlenítést követően, akár perceken belül újra fertőződhet a felület...
Míg a tisztítás során a szennyeződés eltávolításra kerül, addig a fertőtlenítésnél csak elpusztulnak a baktériumok és gombák, de az egyéb szennyeződésekkel együtt, benne maradnak a klímában.
-
norrberth
addikt
-
norrberth
addikt
Akinek pollenszűrő után van a motor pl Golf 7
Nem árt a motort leszedni, és kifújni kompresszorral, és megtakarítani körülötte is a boxot.
Hát.... brutális ami szénkefepor volt benne, és lényegében ez megy az arcunkba..
Köszönet ennek a vidinek. [link]Nem túl jó tervezés, azok a jók amik pollenszűrő előtt vannak, pl Golf 5, Passat B7
Etkán meglehet nézni melyiknek milyen. -
norrberth
addikt
válasz
molnarpeter #13101 üzenetére
Nekem most ilyen gyertyákat adtak.
2 felbontva.
A zacskósba ami volt, oldala megütve.
Szerintem földre esett példány. 😂
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Facebook és Messenger
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest