Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rocky975
senior tag
Sziasztok!
Tavaly decemberben vettem egy 2015-ös mk5 mondeot 1.5 tdci motorral.
A motorolaj igénye ford wss-m2c950-a.
Jelenleg a gyárinak mondott Castrol magnatec 0w30D olaj van benne.
Tudtok esetleg valami jobbat ajánlani helyette, vagy ez jó olaj , maradjak ennél?
Köszönöm! -
Asbee
veterán
válasz
#27070592 #11396 üzenetére
Az auchanos üzemanyagoknak, oldalukon fent vannak a vizsgálati jegyzőkönyvei, de sajnos májusi az utolsó ami még a 98-as. Lassan elvileg fent lesz a júniusi, abban már talán az új szerepel. Egyébként meglepően jók ezek alapján az az üzemanyagjaik, aztán persze kérdés ez csak a mintánál van-e így.
Személy szerint nem hinném kockáztatnának.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ugyan nem teljesen olaj téma de tankolt már valaki auchanos "pro100" benzint?
Elvileg új termék, a 98E5 benzin helyett forgalmazzák, de az nem derült ki a hírekből hogy etanol helyett ETBE lesz benne vagy maradnak a pálinkánál.. -
tboldi
nagyúr
válasz
erik365 #11389 üzenetére
Nemtom, neked melyik motorkódú van, de az biztos, hogy az én 155 pónis 199A8000-em (a MiTón kívül még Abarth Grande Punto) rendszeresen szokott járni dynamic módban és 3000 rpm fölött, illetve gyakran járhatott előttem is. Na meg egy darabig a 30k-es periódust is tartották, többszörösen is hátrányos helyzetű.
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #11384 üzenetére
Úgy 1000 km-enként 1-1,5, legrosszabb esetben 2 deci. Igazából kibekkelhetném enélkül is, a relatíve sok városozás miatt ebben is hamarabb cserélek olajat, minthogy a minimumig leérjen.
Eddig amennyit rátöltöttem az együtt töltött ~3200 km alatt, az a maradék 7 deciből történt, és még mindig van ~2 a flakonban.
A T-Jeteknél 400 grammot adnak meg mint elfogadható max. olajfogyi, amit már kiszámolgattam, hogy deciliterben mennyit jelenthet. [link]
Ebben még bőven benne van, aggodalomra nincs ok. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy #11380 üzenetére
És az sem biztos, hogy az is valós volt. Felröppentek olyan hírek is, hogy ezt a hamisítás dolgot csak az importőr terjesztette, hogy az eredeti de szürkeimportos olcsóbb termékeket kiszorítsák a piacról ezzel növelve a forgalmukat. Ez végül öngól lett, mert az egész márkát megbillogozták miatta és jelentőset vesztettek rajta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #11383 üzenetére
Nem vészesen kell bele több, a kis tesóba 4,3/4,5 liter kell (cseretöltet/száraz töltet).
-
A.Winston
tag
-
A.Winston
tag
Sziasztok,
megkerdeznem megkerdeznem velemenyetek hogy oljahamisitas mennyire para manapsag. Par hete csereltem magamnak eloszor. Bardibol vasarolt castrol magnatec 5w20 4 es 1 L-es kiszereles, ranezesre oke es erzesre sem mondanam h gond van, de most talaltam ilyen cikkeket h para lehet amugy. Kell ezen aggodni egy ilyen webshopnal is elofordulhat? Oszinten nem nagyon neztem csomagolast mert fel se merult bennem akkor.. :/ -
tibbike01
őstag
válasz
MasterMark #11370 üzenetére
Nekem a FilterABC mindig drágább volt, mint a Kauffer pl. Pedig szerettem volna tőlük rednelni sokszor.
Milyen motor van twingoba, hogy 4 liter olaj megy bele?
Nekem a régi 1.6 Leonba ment 3.6 liter és fullon volt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #11371 üzenetére
Tavasszal rendeltem es pikk-pakk megjott a pakk. Akkor nagy a szoras naluk...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #11370 üzenetére
Patent, abba hany liter olaj kell amugy? Sokkal tobb mint H4-ekbe?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #11366 üzenetére
Kauffer gyors, toluk szoktam rendelni inkabb.
A Legaba mit teszel? Eco-Nergy?
-
válasz
MasterMark #11364 üzenetére
Dupla olajcsere, vagy ezt mind felveszi egy Twingo?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #11364 üzenetére
Csinos pakk. Honnan rendelted?
-
troll81
addikt
[link] szerintetek mennyire passzol egy smax 2.5 t be? (Volvo motor b5254 t)
Elvileg visszafelé kompatibilis? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy #11359 üzenetére
CNG miatt nem kell semmi különleges olaj, ami a sima benzinesbe való az kell ebbe is.
-
dellfanboy
őstag
opel zafira a, 1,6 benzin+CNG be pontosan milyen motoroolaj kell? kell vmi speci a gyari cng kialakitas miatt? jelenleg vegyesbe van hasznalva az auto benzin+cng
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Egy 2019-es 2.0 TDI octaviaba milyen olajat ajánlanátok? 230000 km van az autóban. Előre is köszönöm a segítséget.
-
szimi57
őstag
válasz
MasterMark #11348 üzenetére
Úgy emlékszem 17-18 e. körül volt. Olajvásárláskor az ár másodlagos nálam.
-
tboldi
nagyúr
válasz
mamboo #11349 üzenetére
Motion_Blurnek van ilyen motoros Jettája, emlékeim szerint Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W30-cal üzemelteti. Mennyiséget sajnos nem tudok.
szerk.: Vagyis üzemeltette, márciusban váltott Motulra. Ha visszakeresel ebben a topikban az ő hsz-aira, bővebben is elolvashatod a sztorit.
-
mamboo
tag
Sziasztok,
Édesapám vett egy 1.2TSI golfot( hagyjuk is
)
motorkód: CBZB
Milyen olaj és mennyi kell bele?
Köszi nektek! -
grizlisandor
veterán
Szuper, csak párat ajánlottam, amiről hallottam már.
Tényleg a Motul Specific 913D, első sorban azt dobja fel a Motul olajkereső.Folytatom még:
ELF Evolution 900 SXR 5W-30, Renault beszállító.
SHELL Helix Ultra Professional AF 5W-30, modern földgáz alapú motorolaj.
Castrol Magnatec Professional A5 5W-30, kézikönyv márkaajánlása.
PETRONAS Syntium 3000 FR 5W-30, Mercedes beszállító.Szimpátia és ár alapján bármelyik jó a felsoroltak közül.
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter #11343 üzenetére
[link] például
-
kaszaking
tag
Nagyon köszönöm a segítséget
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #11340 üzenetére
Igen, tokeletes az ajanlas.
Motul Specific 913D is jo bele nem csak az Eco-Nergy.
Amugy en a Totalt raknam bele, olcso es jo.
-
troll81
addikt
Sziasztok Skoda Octavia 1.9tdi 2005 axr motorkod.
A lehetőség szerint valami jó olajat keresek bele 5-30 ből csere periódus most 6-7000km sok rövidtávú használat miatt.
Köszönöm a segítséget -
grizlisandor
veterán
válasz
kaszaking #11339 üzenetére
Ha jól emlékszem ez már Forddal közös motor, így 5W-30 (Ford WSS-M2C-913B) kell bele, 913 C vagy D is jó, mivel visszafelé kompatibilis. ACEA A5/B5, SAE 5W-30 ajánlást is láttam
Ford Motorcraft SAE 5W-30 a gyári motorolaja.
Vagy valamelyik nagy gyártó termékét, ami teljesíti a fentieket, pl.:
Motul 8100 Eco-nergy 5W-30
TOTAL QUARTZ 9000 FUTURE NFC 5W-30Azért várj meg egy megerősítést vásárlás előtt.
-
kaszaking
tag
Sziasztok.
Volvo S40 1.8 kinetic 2008 milyen motorolaj ajánlott? Milyen jóváhagyás kell? 10 ezrenkènt cserélve lesz. -
-
Morris
veterán
válasz
grizlisandor #11333 üzenetére
De a gen2 már szíjas, nem?
-
Morris
veterán
válasz
dellfanboy #11325 üzenetére
Mágus is írta annak idején. Talán itt vagy a Vw topikban.
-
Asbee
veterán
válasz
Morris #11323 üzenetére
Az a baj, rengetegen a gyári előírást és az azon belüli mozgást sem tartják be. Mai napig rengeteg helyen él a 100 ezer felett mehet a 10w-40, jajj ez csak egy szívó benzin és társai. Vagy picit csipegeti az olajat? Mehet bele a "vastagabb" olaj. A gyári előírást bekell tartani az tényleg fontos. Az olajcsere periódus, na az már más kérdés.
-
Asbee
veterán
válasz
dellfanboy #11325 üzenetére
Tapasztalatok, ami azt mutatja tényleg meghálálja az okoskerés meg a vezérlés a 0w-30-as olajat.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Morris #11322 üzenetére
Ebben igazad van, néha tényleg vannak kivételek bizonyos típusoknál. De alapszabályként többnyire érdemes ragaszkodni a gyártó által előírt paraméterekhez, ekkor nehéz mellélőni. A Corollámnál nincs ilyen előírás, hogy csak ezt meg azt a márkát használhatom csak annyi, hogy 5W-30, még egy API besorolás (ez meg visszafelé kompatibilis, azt már bőven túlteljesítik a mostani olajok). Bár itt is fel van sorolva többféle viszkozitás, a gyakorlati tapasztalatok alapján érdemes ragaszkodni az elsődleges ajánláshoz, mert vastagabb olajjal hosszútávon gondok lehetnek.
-
Morris
veterán
Ez értem és én is így látom. A használati szokásoknak megfelelő olajat érdemes használni. Én nem pályázok vele. Nekem jobbára városi felhasználásra kell az autó. Így számomra a hidegen megfelelő kenés a lényeg.
Sűrű vagy állandó pályára én is vastagabb olajat használnék.
De ezért is van olyan eset amikor még a meleg oldalt is emelik W-50-re, W-60-ra.
Szóval én nem értek egyet azzal, hogy mit javasol a gyártó. Ez ugyanaz mint amikor mondják, hogy a chipelés hülyeség.
Persze, nem mindegy hol használja az ember. Ugyanis a gyártó nem fog 150 féle variációban motorvezérlőt piacra dobni.
Kiad egyet, ami univerzálisan használható mindenütt.
Olaj esetén a specifikáció stimmeljen, a többi relatív. -
Morris
veterán
válasz
kw3v865 #11321 üzenetére
Nem feltétlenül. A gyártó soha nem fogja beismerni, hogy elsőre nem jól döntött.
Sőt, a gyártó majd minden esetben a pénz miatt fog leragadni egy adott olaj mellett. Nagyon jól mutatja ezt a VW. Korábban castrollal, most a Shell-el szerződtek.De van még egy eset is. A vw 1.4 tsi láncos motorjánál 5W30 volt a gyár által előírt, holott a vezérést módosító keréknek jobb volt a 0W30-as olaj.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Morris #11315 üzenetére
Olyat kell beletenni, amit a gyártó előírt abba a motorba. Ez nem választás kérdése.
@ #11314 Asbee
Gondoltam, hogy ilyesmiről van szó. Megtaláltam, van itt több topikja is ennek az olajnak. A 2018-asra, a 2022-esre vagy a 2023-asra gondolsz, mint új ESP 5W-30 ? Te melyik laborvizsgálatról olvastál? -
Asbee
veterán
válasz
Morris #11319 üzenetére
Gyakrabbak az olajfogyasztás gondok, már alacsonyabb km-nél is mióta átált a vw 0w-30-ra nekem ezt mondta. Ez most egy embertől infó nem készpénz. Valószínű az 5w-30 jobban bírja a felhígulást, (hosszú olajcsere periódus, sok dpf regen) és a pályán csapatást. Elég összetett, speckó ezeknek a dízeleknek a thermo managmentje , ilyen melegben pályán simán van 120-125 fok körül az olajhő. De nem vagyok se olajmérnök, se járműmérnök, ilyen olyan tapasztalatok vannak amikre valamennyire lehet alapozni.
TSI-k főleg a lánc miatt és a turbó-rövid távok miatt szeretik a 0w-30-at. -
kw3v865
senior tag
Hol lehet megtalálni a különböző típusú olajoknak az összetételét? Hosszú évek óta Mobil 1 ESP 5W-30-at használok, anno elég alaposan megnézegettem az adatlapjukat (PDS), de ennyire részletes infókat nem találtam róluk. 0W-30-ra inkjább nem váltok, mert 5W-30 az előírás, alternatívaként TopTec 4200 jó lehet vagy valamilyen Total? Egyszer TopTec 4300-at vettem, de aztán már nem emlékszem miért, de váltottam (már fogalmam nincs melyik paramétere nem volt szimpatikus számomra).
-
mamboo
tag
Max. 10.000-ként cserélem. Köszönöm az infót Nektek!
-
Asbee
veterán
válasz
mamboo #11306 üzenetére
Minden normális márka jó. Időben csere sokkal fontosabb, minthogy Motul vagy más. 0w-30 ban Shell nagyon fejlett modern gtl olaj, 5w-30 ban Total szintén egy modern jó olaj, jó áron, LM Toptec 4200 amit rengetegen használnak, szintén folyamatosan fejlesztett jól adalékolt olaj. Mobil 1 esp ami nagyon jó volt, de kiherélték. 0w-30 ban jó.
-
mamboo
tag
Sziasztok,
504/507 olajból a Motulon kívül melyik márka ajánlott?
Köszi! -
Amazon.de-n most van egy 5,06 eurós voucher a LM TT4200-re.
Osztrák címre 51-5 = 46 € (kb. 17 e. Ft)Csak egy kannára érvényesíthető sajnos.
-
Gyula84
veterán
válasz
grizlisandor #11301 üzenetére
akármit is beszél valószínű, hogy igazat mond
-
-
grizlisandor
veterán
MX-5 motor építéső videóban hallottam egy érdekeset, hogy abba az épített motorba 15w50 motorolaj a minimum, pedig gyárilag 5w30 menne bele.
Beszél illesztésekről, meg kenéshiányhiányról, de ez nekem már magas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest