- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Jövő héten rendelek Reolinkről. Ha valakit érdekel és szeretne társulni
-
válasz
albgab #40239 üzenetére
Ezekhez a régi kazánokhoz in. procontroll gateway volt nekem is 3000-es van otthon, de meghagy butának, viszont nagyon gazdaságosan működik..
Újabbakhoz CT200 (2300-ashoz, fiúk lakásában nekünk olyan van)
CT200 kompatibilitási listaÁtnézve a listát lehet hogy a Condes 3000 is támogatott : 7736900599 ZSB 22-3 CE 23
-
Degeczi
nagyúr
válasz
albgab #40247 üzenetére
Ez az EMS rendszer, a sokat említett EMS ESP összerakható hozzá egy ESP32 és pár kiegészítő alkatrésszel.
De ha nem ténylegesen kazánparamétereket akarsz állítgatni, csak fűtést ki-be kapcsolni, pláne ha esetleg még nincs is okosotthonvezérlő rendszered és nem is feltétlenül szeretnél, akkor jobban jársz vmilyen wifis termosztáttal. -
albgab
aktív tag
válasz
Audience #40241 üzenetére
Szerelési könyvében ezt találtam:
A készüléket csak Bosch szabályozóval lehet üzemeltetni.
Az FW 100 és az FW 200 fűtésszabályozók közvetlenül elöl is beépíthetők a Heatronic 3-ba.
Külön rendelhető tartozékok:
• Időjárásfüggő szabályozók, például FW 100, FW 200
• Helyiséghőmérséklet-szabályozó FR 110
• Távvezérlők FB 100, FB 10Kompatibilitásra nem találtam semmit se.
-
tototos
addikt
Eddig nem történt ilyen így foglalkoztam a témával. Termofejek vannak így nem volt extrém túlfűtés. Lehet a kazán is csak keringetett már és nem fűtött. Védelem arra van, hogy ha megállna a HA vagy elmenne a hálózat akkor csak a fali termosztát alapján menne a vezérlés. Az a gond, hogy hiába nem jön adat a szenzortól nem lesz inaktív a HA-ban hanem az utolsó ismert értékek látszódnak. Sajnos nincs időbélyeg vagy valami amit egyszerűen lehetne triggerként használni, helyette most azon gondolkozom hogy csúszóablakos megoldás és ha 15 percig nem történik vlaamilyen változás akkor megállt a szenzor és kikapcsolom az adott termosztátot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
LLKobe #40242 üzenetére
Megfontolandó, érdemes-e, mert sok TV-n ilyenkor tizenpár W-ra ugrik föl a készenléti fogyasztás a ma megszokott fél W körüliről, úgy pedig a mai áramdíjakon ez önmagában egy ezres is lehet havonta.
Ha úgyis csak ki-be kapcsolás kell, arra ezért gazdaságosabb egy wifi-IR gateway mint pl. a népszerű Broadlink Minik. De aztán ha beindult a TV, már elérhető az API-ja is. Pl. a Philips Android-TV integráció is támogatja ezt, h a TV-hez tartozó médiajátékos bekapcsolási parancsát infrán add ki ezért. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Integrál már esetleg valaki android TV-t home assistant-ba?
Vettem egy TV-t amin a fent említett rendszer van. Igazából csak ki/be szeretném kapcsolni a TV-t home assistant alól -
modflow
veterán
Van egy Blitzwolf BW-SHP10 okos wifis dugaljam.
A karácsonyi kivilágítás ezen volt beprogramozva, mikor kapcsoljon ki-be.
Tegnap volt egy félórás áramszünet, utánna vettem észre, hogy este a fények nem kapcsoltak be.
Az appban láttam, hogy bármit állítok be, nem veszi figyelembe.
Már újra párosítottam a routerrel, de most sem csinál semmit a programozásra. Manuálian tudom app-al kapcsolni, de ennyi.Mi a fene lehet a baja?
-
albgab
aktív tag
Sziasztok,
nagyon kezdő vagyok a témában így most jönnek a különböző ötletek.
Adott egy Bosch Condens 3000 W ZSB 22-3 CE gázkazán és egy Siemens REV 200-as termosztát.
Van valami lehetőség a kazánt távolról vezérelni?Köszi a válaszokat
Gábor
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Xiaomi BLE szenzort használok ESPhome BLE trackerrel. Ma azt vettem észre, hogy az egyik szenzor lemerült de a HA-ban látható volt, csak fixen ugyanaz az érték volt látható. Ez vajon miért van? Nem kellene inaktívra váltania? Sajnos most pont belefutottam abba, hogy a szenzor bemenete egy generic thermostatnak és a fix érték alacsonyabb volt mint target így több órán át működtette a kazánt.
-
atirag
őstag
Üdv. Egy aqara rendszert akarok építeni ,de van egy netatmo termosztátom. Az aqara saját applikációjával és a homekit otthon alkalmazásával akarom vezérelni.
A termosztátot csak az otthon alkalmazásban tudom állítani. Azzal létre tudok hozni olyan automatizálást,hogy egy beállított séma van minden nap külön, de ha valaki itthon van akkor napközben egy beállított értéket kövessen?
Köszönöm. -
8nemesis8
veterán
válasz
enginev3.0 #40231 üzenetére
Mi a különbség? (most még ott használnám, de hamarosan ESP32 megjön és utána HA alatt menne....)
Kínából jött?
Ha mégis megfogják akkor mivel kellene számolni? -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Xiaomi mijia hőmérséklet szenzort vennék okosotthonhoz, ahogyan nézem itthon majd 4000ft, aliról ha rendelek akkor kínából küldve kell rá fizetni áfát vagy vámkezelést/vámot?
Onnan olcsóbban megjönne és gondolom itt nincs régiós különbség? -
-
-
Gubbba
tag
válasz
vampire17 #40156 üzenetére
Köszi az eddigieket, folyamatosan olvasgatok és informálódok a Wiser-ről, szimpi a rendszer, bár nem olcsó. Egy valami nem tiszta még mindig, bár lehet, hogy pont erre céloztál. A radiátorok nálam csillagpontosak, azaz van hozzájuk osztó-gyűjtő, magukon a radátorokon pedig nem termo szelep van, hanem hagyományos. Ezért gondoltam arra, hogy a Wiser vezeték nélküli radiátor szelepét az osztóra tenném. Vagy az ott nem működik? Mindenképp egy padlófűtés vezérlő és a vezetékes termoelektromos szelepek kellenek? Tehát a radiátorokat is kvázi ugyanúgy tudom csak vezérelni, mint a padlófűtést?
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
kenand #40218 üzenetére
Infláció nem segít mostanában :/
A frissítésekkel jó deal HA ki tudod használni.
- ha kell az android és HA app kell akkor nyert ügy, mert jobb áron van mint amit alapnak használnak
- ha kell gomb és gyors legyen, esetleg ESPHome mehet rá akkor a sima NSPanel elég mindenre
Sajna ma reggelre kaptam választ és nem akarnak multizónás termosztátot adni sima NSPanelnek...remélem változik a véleményük, mert ez viszont erős funkció a Pro verzióban
A 0.5 fokos érzékenységet/állíthatóságot még magyarázom nekik, mert kérdés jött vissza a feedbackre -
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
tototos #40205 üzenetére
Igazából ezzel is meglehet oldani, sajna a videóban említett webpages funkció nem tölti be nekem a local HA weblap verzióját. Holnap kipróbálok még valamit, mert valami nem ok a wifis részen...
Amúgy már van hozzá leírás hogyan legyen teljes hozzáférésed és már mehet is fel a HA companion appDE, akkor elveszíted a gyári OTG frissítéseket, amit senki nem ért miért, de ez an egyenlőre.
Nekem marad alap állapotban, hogy tudjak frissen tesztelni és videókat feldobni majd a csatornára.
Ez az eredeti amit rebrandeltek és írtak hozzá appot: Tuya Smart T6E
Az egyetlen bajom az alap eszközökkel, hogy a frissítések van amikor remek, van amikor az alap FW után soha hozzá sem nyúlnak. Sonoff ennyiből jó, fejlesztik.De Ali-n van olyan verzió is amiben van 2 relé, de mégis 4" droid az előlap....
-
golya87
őstag
válasz
vampire17 #40208 üzenetére
Köszönöm?
Itt a fórumon nem volt róla szó. Google először Legrandot említ. (Hogy jönnek ők a mi házunk PLC-s, Panasonic hőszivattyús, Siemens termosztátos rendszeréhez?) Majd ezt a Bticino gyártót találtam, amiről még soha nem hallottam, így nem gondoltam, hogy ez lesz az.
-
Salex1
őstag
Van egy broadlink RM4 pro eszközöm, amivel a rádiós redőnyömet szeretném vezérelni. Viszont két dologgal is elakadtam.
Első, hogy rátanítottam 4 távirányítót és abból 1 egyáltalán nem működik, másik kettő néha igen néha nem, a negyedik rendben megy. Mind közvetlen közel van. Ami már 10m-re van, azt rá tudtam tanítani, de az már messze van neki.
A másik gondom, hogy az applikációban beállítom, hogy minden nap 18:00-kor futtassa a zárást, és nem történik semmi. Még azt nyomozom, hogy azért történik-e mert nem fut éppen az applikáció, vagy kiadja a parancsot, csak a redőnyök nem reagálnak.
Tud valaki segíteni?
A kapuval már nem is próbálkoztam, mert gondolom messze van... -
vampire17
addikt
válasz
golya87 #40207 üzenetére
https://github.com/anotherjulien/MyHOME
Sracok, en tenyleg ertem hogy ez egy forum, ahol kerdezni szoktak, de azert 5 masodperc google keresés miatt is?! Konkretan elso harom talalat a "Home assistant Legrand Myhome" szavakra......
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Kaptam ma ajánlatot fűtés és szivattyú vezérlésre, társasházban, MyHome rendszerben. Össze lehet ezt valahogy hozni Home Assistant-tal?
Nem sok mindent találtam róla, talán ez egy bus alapú, két vezetékes rendszer, jelentsen ez bármit is. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Sonoff NSPanel-nél létezik olcsóbb érintő kijelzős eszköz a piacon amire fel tudok pakolni valamilyen egyedi guit ami HA-val kommunikál? Vagy szerezzek be egy tabletet? Ami tetszik a Sonoffban hogy egy szerelvénydobozba befér és nem kell mindenféle rögzítéssel bíbelődni.
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Kezdokent az okos otthon vilagaban szeretnek kiprobalni egy valtokapcsolot tavolrol vezerelni, melyik a legjobb valasztas, esetleg ami ajanlott vagy van rola tapasztalat? Sonoff dolgokat nezegettem eddig lehet zigbees vagy sima wifis esetleg mind a kettore pelda.
-
enginev3.0
félisten
VM alatt csinált már valaki Zigbee2MQTT ? konfig fájllal nem boldogulok
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Fuser és Tsa #40193 üzenetére
Az enyem nem sikitozik, de egy évben egyszer meddig tart levenni az érzékelőt és a kábelt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Notebook hibák
- Diablo IV
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest