- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Nincs olcsón jelenlét érzékelő? Azt értem, hogy a sima mozgásérzékelő nem jó, mert ha alszol, ülsz a budin, akkor azt hiszi hogy nem vagy ott. De nálunk a cégnél ha mozdulatlanul ülök a budin percekig, akkor se kapcsol le a villany Míg ha kimegyek, 30 sec, és már nem is világít. Minden helyiségbe kell egy, és kész. Vagy nem ilyen egyszerű, csak én képzelem így?
-
veterán
válasz vargalex #300 üzenetére
OpenWRT van szintén, így ssh-n keresztül így:
sshpass -ptitkosjelszo ssh -o StrictHostKeyChecking=no root@192.168.1.1 iwinfo wlan0 assoclist | grep " / " | awk -F " " '{ print $1}'
ennek eredményét dolgozom fel.
sajnos a routeremen van kb 10k szabad hely, így abból az irányból nem tudok nagyon mit csinálni.
Gondolkodom egy router cserén tp link 1043 -re vagy még nem tudom mire[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, most álltam neki én is az okos otthon fejlesztésnek.
Első körben rendeltem pár sonoff wifi kapcsolót, wifis lámpakapcsolót, két wifis konnektort és egy broadlink rm mini 3-ast.
Először a szobámba szeretném a két lámpát wifisre megcsinálni, az egyik wifis konnektorba pedig a mélynyomó lesz dugva, így egy helyről irányíthatóvá tenném a világítást és a tv/erősítő/media playert, valamint egy sonoff-ot rákötnék az új bojlerre, amit ritka hülyén kötöttek be, és egyszerűen nincs rajta fizikai kapcsoló.
Szeretném majd az egészet hanggal is irányítani, csak még nem sikerült eldöntenem, hogy amazon echo dot vagy google home.
Tudom, ezek nem beszélnek magyarul még, de elvileg home tud olaszul, ami nekem tökéletes.
Echo dot fele húz, hogy olcsóbb, viszont ha majd később szeretnék pár chromecast audiot a lakásba, akkor azzal a home tud együttműködni, még nem döntöttem.
Ti melyiket ajánljátok?Ami tervben van még, de majd csak a következő ütemben lesz megvalósítva, az az összes lámpa wifissé alakítása, a szobákba és kültérre hőmérséklet, páratartalom és légnyomás mérők amik adatai lakáson belül és otthoni hálózattól távol is elérhetőek, redőnyöket és függönyöket motorizálni, valamint wifis légkondi telepítése, ajtó nyitás érzékelő, egy-két wifis kamera.
Bojlert lenne érdemes még valahogy okosítani, normális és távolról is leolvasható víz hőmérséklettel, de még nem tudom hogyan oldható meg.Gondolom ezeket mind úgyse tudjam majd kezelni egyszerre se az echo, se a home, mindenképpen kell majd egy szerver, nem?
Ezeket a jövendőbeli igényeket
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
veterán
válasz vargalex #303 üzenetére
megnézem, köszönöm, de nem tudom pontosan. Ez egy régi Tplink 841N. Eredeti firmware-el és egy elég bizonytalan ADSL kapcsolattal sok gond volt vele. Szinte naponta újra kellett indíteni. Aztán kapott egy OpenWRT-t. A helyzet sokat javult, de nem lett tökéletes. Majd jött a T-home, és nyugdíjaztam egy kis időre. De rájöttem hogy NoIp-s dyndns-t nem tudok a t-s routerrel frissíteni, így vissza került lan-lan kapcsolatba. Egy darabig ment párhuzamosan a két wifi, de mivel be akartam vonni a smarthone projectbe, így a t-s router wifi-je ki lett kapcsolva egy ideje. Jelenleg tökéletesen működik, csak néha lekapcsolódnak az eszközök. (androidos mobilok) lehet elkezdem log-olni, ha majd itton leszünk pár napot. Ma pl még egyszer sem dobott le, pedig csak én vagyok itthon. (Úgy van megírva az sw, hogyha bárki itthon van nem kapcsolnak le a rádió pl)
-
ajtofelfa
újonc
Sziasztok! Tök kezdőként keresek választ náhány kérdésre. Synology NAS-ra húzott Domoticz alá szeretnék behúzni fűtést, öntözést, redőnyvezérlést. Nem vagyok mérnök, de valamennyi műszaki érzékem azért van, ezért mertem belefogni.
Jól érzem, hogy a mysensors gateway sokkal szélesebb körben konfigurálható különböző olcsó szenzorokkal, mint az RFLink Gateway? Nekem az RFLink beszerzése és konfigurálása sokkal egyszerűbbnek tűnik a Synologyhoz illesztés miatt, no meg sosem foglalkoztam Arduinoval, viszont mintha korlátozottabb lenne a szenzorok/vezérlők száma, ami illeszhető hozzá.
A fűtésem családi házban egy Computherm RF8 rendszerrel működik, 3 szintnek 3 termosztátja van zónaszelepekkel, 868 MHz-n működik. Ezt a cuccot lehet valahogyan integrálni, vagy a funkcióit ki kell váltsam más eszközökkel?
Köszönöm!
-
powerwade
senior tag
az egyik wifis konnektorba pedig a mélynyomó lesz dugva, így egy helyről irányíthatóvá tenném a világítást és a tv/erősítő/media playert
Ez az ötlet nálam is felmerült... de kb 10 mp alatt elvetettem az első éles teszt után Ugyanis hangfal/erősítő brutálisan "pattant" ki (vagy be?) kapcsoláskor.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz powerwade #307 üzenetére
Akkor is, ha betartod a megfelelő sorrendet?
Nekem is voltak pukkanási problémáim, de amióta megfelelő sorrendben kapcsolom be és ki őket, nincs már ilyen jellegű gondom, először a mélynyomót, majd az erősítőt, utána a tvt, végül a media playert kapcsolom be, és úgy, hogy mind egy konnektorban vannak, kivéve a tvt.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Akkor, ha csak hangvezérlés a végcél, a legolcsóbb megoldás az echo?
Érdemes vajon megvárni az idei frissítést?
3 hónapon belülre ígérik.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Yoshida
aktív tag
Ha rászánnád magad, hogy átállj dynu-ra (ingyenes https://www.dynu.com/) akkor tudok segíteni, szerintem ugyanott lesz a beállítás a routeredben, és elsőre tényleg nem megy, kellett kutakodni kicsit, hogy mit mire kell állítani.
Tegnap végre megjött az FTDI USB to serial adapter, így fel tudtam tölteni a sketch-et az arduino mini pro-ra, ami a külső hőmérő lesz. Van ratja egy DHT22 hő és páramérő.
szerk: (meg egy 2.4ghz rádió, ami van a serial gateway-en is, de ez az első eszköz ami csatlakozna hozzá)
Persze nem működik
Vagy nem tudom domoticz-ban hogy kell felismertetni az új node-ot, ami a serial gateway-hez kapcsolódik, vagy nem jól töltöttem fel (arduino nanot beállítva töltöttem fel a sketch-et, de ez mini pro. ha minit választok ki, akkor valami sync errort dob fel az arduino IDE progi). Vagy nem jól kötöttem be a rádiót, vagy a rádió részén kell még valamit állítani amiről nem tudok, vagy, ezt tegnap vettem észre, hogy én két ceruza elemről fogom működtetni, ezért 3.3V-os arduino mini prot használok hozzá, viszont azt írják a DHT22-nek 5V kellene... Gondolom akkor kell egy feszültség emelő elektronika, az megint 1 hónap mire megjön De ha lesz időm, kipróbálom a breadboardon, ott van 3,3V, meg 5V-om is, külön ráadok 5V-ot a DHT22-re, és kiderül hogy az-e a baj.Ha semmi se csüng az arduino pro minin, akkor is meg kéne hogy jelenjen domoticz-ban? Tehát azt szeretném ellenőrizni, hogy a serial gateway látja-e a 2.4ghz-es rádión a másik arduino node-ot.
Írták még, hogy érzékeny ez a rádió a tápfesz-re, tegnap megjöttek a kondik is, úgyhogy azt is még kipróbálom, hátha csak az a baja.[ Szerkesztve ]
-
drogery
tag
Szerintem igen. (telefonról is lehet, az valszeg olcsóbb, de szerintem az nem egyenértékű).
Lehet Diy echo-t is csinálni, de az is több lesz mint $50 és a mikrofonja közel sem lesz olyan jó.Következő generációról nem tudok nyilatkozni. de a gen1 vs gen2 között nincs számot tevő különbség..
-
Yoshida
aktív tag
Tegnap este volt 10 percem, rájöttem, hogy arduino pro / pro mini is van az arduino IDE progiban, azt kiválasztva sikerült feltölteni a sketch-et, domoticz meg is találta a node-ot (tehát megy a 2.4GHz-es rádió kommunikáció), látja hogy van rajta egy temp meg humidity sensor, de mégsincs rajta adat, és unknown sketch-nek ismeri fel a node-ot, míg a gateway-nél látja hogy temperature sensor, vagy mi a sketch neve, és ugyanazt töltöttem fel a node-ra is, ott mégse megy...
Majd agyalok még rajta, hogy mi a baja. Meg rákeresek domoticz site-on.
szerk: közben azt találtam, hogy lehet hogy gyenge a rádió, kell a kondi neki segítségnek (ezt több helyen is írják, hogy ajánlott a kondi, az stabilizálja a tápját a rádiós egységnek) este kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Alakul ez, 10 percet várni kell ha bekapcsolom a kültéri egységet, utána kezd el hő és páratartalom adatot küldeni. A rádió megjavult a kondival 22uF-et raktam rájuk, az került a kezem közé először. 4.7-47uF-ig bármi jó, azt írják.
Egyelőre sajna 0 fokot, és 0% párát ír ez a kültéri egység (itt van a másik mellett az asztalon), lehet hogy hibás a szenzor, de várok még vele fél órát 3.3V-ot most megkapja, azzal mennie kellene. -
Zirowe
nagyúr
Vegul berendeltem egy 2nd gen dotot nemet ebayrol 20k-ert.
Kivancsi leszek.
Kb egyidoben fog megjonni a sonofokkal.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Elvileg itt linkeltek ket fwt, amivel az echo tudja rendesen kezelni a sonoffokat, vagy ez nem jo?
Az uton levo braodlink rm pro es rm 3-nak utananezve az alap alexa skill szegenyes, de van hozza egy android app (broadlink rm plugin), amivel ezek athidalhatoak es rendesen tudja kezelni az echo, majd meglatjuk mi lesz belole.
A lampa kapcsolokhoz sima sonoff wifi 10A-t vettem, de lenne egy 1200wattos bojler is, amit igy kapcsolnek, ahhoz vettem egy sonoff pow 16A-t, az megfelel majd a celnak?
Kozben tegnap este "teljesen felporogtem", es berendeltem par nodemcu-t es szenzorokat a szobakhoz.
Szeretnem, ha minden szobaba lenne 1db nodemcu, rajta 1db dht22, 1db bmp280, 1db mq7 vagy mq9 (mindkettobol rendeltem), 1db fenyerzekelo, 1db hc-sr501 mozgas erzekelo.
Ez mind rakotheto egyszerre egy darab nodemcu-ra?
Illetve az egyikre meg menne egy rf vevo, hogy az erkelyen levo homero adatait fogadni tudja.Ezeknek az adatai ugye leolvashatoak http oldalon, illetve lattam neten, hogy megoldhato, hogy alexa felolvassa az ertekeket.
Kezdesnek ok, de szeretnem rendezetten es egy helyen elerni majd az adatokat, illetve hazon kivulrol is+sonoff es kapcsolok iranyitasa, kesobb meg raknek be ket webcamerat is, aminek a kepet is szeretnem majd latni, illetve legkondi iranyitas.
Erre kell majd nekem ugye a domoticz?
Mi az a legkisebb /leggyengebb pi, amin ez elfut ilyen igenyek mellett?
Masra a pi nem lenne hasznalva.Egyelore ennyit terveztem, kerdes, hogy igy kivitelezheto-e.
[ Szerkesztve ]
-
drogery
tag
a linkelt sonoff fw is megfelelő. de ha lesz egy pi-d amire teszel domoticzot, akkor lehet célszerűbb felrakni amit én linkeltem és akkor domoticzon keresztül irányítod alexával.
nekem egy pi zeron fut domozicz és a ha bridge, de orange pi zero is megfelelő (4-5k).
sima sonoff is elég 1200 watthoz. 10A az 2400watt max.
1db dht22, 1db bmp280
ezek ütik egymást, mindent amit tud a dht22 azt tudja a bmp is csak kicsit pontosabban.
szerintem ezek elférnek egy nodemcu-n, tippre van annyi pin rajta.Domoticzhoz van alexa skill, h felolvasson mindent, és akkor nem kell a szensorokhoz megmókolni külön.
-
Zirowe
nagyúr
Igen, kozben elmelyultem a szezorokban, es latom, hogy a bmp280 fejlettebb, viszont hianyzik belole a paratartalom meres (e verzioban van benne, de nem azt vettem).
A legvegso az lenne, hogy egy kis szines tpuch screent rakok a pire, ebben az esetben is eleg lenne a pi zero?
-
Zirowe
nagyúr
Közben rendeltem is egy zero w-t, köszönöm az infókat, majd ha megjött minden szerintem még úgyis lesz sok buta kérdésem.
-
Zirowe
nagyúr
Durva, hogy legelsőnek az utolsóként rendelt a pi-k érkeztek meg..
Hétfőn rendeltem Hollandiából egy sima zerot és egy w-t, ma meg már a postaládámban volt.
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Működik itt valakinek úgy, hogy raspbianon (pi 3) fut a domoticz, és ahhoz kapcsolódik az arduino serial gateway sketch-el?
Ezt a leírást követném: [link]
Van egy megjegyzés arra ami nekem kellhet:
"If for some reason you can't use the GPIO pins of the Raspberry Pi, you could connect the radio to a arduino with the GatewaySerial sketch and feed the pi through a serial port:"De sajnos az első parancs hibára fut:
Build
Login to your Raspberry Pi and get the code from MySensors repository (master branch):git clone https://github.com/mysensors/MySensors.git --branch master
cd MySensorsEz lesz belőle nekem:
pi@controller:~ $ git clone https://github.com/mysensors/MySensors.git --branch master
Cloning into 'MySensors'...
fatal: unable to access 'https://github.com/mysensors/MySensors.git/': GnuTLS recv error (-54): Error in the pull function.Van valami verbose mód, amit guberáltam google keresővel, úgy futtatva a végére ez lesz:
error: RPC failed; result=28, HTTP code = 0
fatal: The remote end hung up unexpectedlyBármilyen ötlet?
-
balibatyo78
csendes tag
Sziasztok!
Most fedeztem fel ezt a topikot a napokban. Örülök hogy végre létezik ilyen. Én kb 2 éve használom a Domoticz-ot MySensors-al. Előtte Openhab volt, de az nekem nem vált be, nem fejlődött olyan intenzíven mint a Domoticz.
Jelen konfigom:
RPI 2-n raspbian alatt megy a legfrissebb béta domoticz, illetve Node Red. A PI-n USB-n van egy RF-LINK gateway (433Mhz-en), egy Zwave.Me stick, és a MySensors serial GW. Wifin van egy xiaomi gateway. Xiaomi-hoz most érkeznek még szenzorok. Jelenleg nekem vannak rádiós dugaljak, mysensors-os dimmerek, hőmérséklet érzékelők, relé panelek. Elektromos fűtésem van, annak a vezérlése egész télen szépen ment domoticz-ról. -
fecus
őstag
válasz balibatyo78 #331 üzenetére
Most óvatosan csomagold dobozokba és küldd át nekem! Már meg is spóroltam azt a sok fejlesztési időt.
Gratulálok, szép lista!
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Yoshida
aktív tag
válasz balibatyo78 #331 üzenetére
arra lenne pár tipped, hogy mit és hol nézzek meg, ha nem megy a serial gateway a pi-n?
a gateway windows alatt domoticzban tökéletesen fut, van egy hőmérő, és egy rádió is rajta, minden megy szépen. Ugyanezt rádugtam egy pi3-ra, és felraktam a domoticzt, valamint ezeket futtattam:
git clone https://github.com/mysensors/MySensors.git --branch master
cd MySensorsdmesg-el itt megatláltam hogy nekem a rákötött usb-t elvielg ttyAMA0-nak látja, így az alábbit írtam be:
./configure --my-gateway=serial --my-serial-port=/dev/ttyAMA0 --my-serial-baudrate=115200
make
sudo make install
itt kiírt egy-két dolgot, azokat lefuttattam, hogy elvileg induljon a boot során automatikusan.
Domoticzban add hardware, kiválasztom hogy mysensors USB gateway, látja is a ttyAMA0-t, hozzáadtam, de nem csinál semmit, no data vagy mit ír ki...
Ebből próbáltam meg: [link]
köszi
-
balibatyo78
csendes tag
A ttyAMA0 a PI GPIO tüskéin lévő soros port (RX,TX) Amit te belinkeltél leírást, az az SPI-buszos átjáró. Ha USB-n csatlakoztatsz mondjuk egy Arduino nanoval egy serial gateway-t akkor az ttyUSB0-ként kell hogy megjelenjen a domoticz felületén. egyéb parancssoros dolgokra ilyenkor nincs szükség.
Amivel rengeteget sz*vtam hogy a USB-soros átalakító IC-k nem mindegyik elég gyors, és téveszt. ha több csomagot küldök be a gateway-nek, akkor téveszt, maradnak ki infók. Egyedül a CH340-es chippel szerelt nanók váltak be ilyen átjáróhoz, vagy pedig az itead-ról mostmár rendeltem egy sensebender gateway-t, ami az ethernetet is tudja, de egyenlőre sorosként használom. Nem nagyon favorizálom az USB-s átjárókat, mert ha újraindítom a málnát akkor keverednek a soros port címei. Igaz össze lehet bind-olni, de ha cserélek valamit, akkor megint bukik minden.
-
Yoshida
aktív tag
válasz balibatyo78 #334 üzenetére
Köszi, működik!
Windowson se kellett semmit mókolni, bedugtam, domoticz felismerte, itt Pi-n is ezt csináltam, és mégse dobta fel az usb-s eszközt, hanem csak ezt a tty-t, amire azt hittem hogy akkor az az usb-s...
De ma megint megnéztem domoticz-ben, és ott volt az usb eszköz is a lenyílóban, előtte csak a TTY-os volt...
Elég drága volt ez az USB-s arduino nano, remélem beválik, és stabil lesz. Egyelőre csak egy DHT22 van rajta.
Ha meg előjön az USB-s gond, akkor tovább gondolom én is majd, köszi az infót
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
válasz balibatyo78 #336 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy merülőben levő elemnél, ahol kicsi a feszültség, a DHT22 már überszarul mér ellenben egy SI7021-el Egy "előnye" van: a szép fehér szenzorház.
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
Már úton van a BME280
USB-s nanoból sikerült valami original mittomén milyet venni, 2000.-ért persze aztán láttam hogy van jóval olcsóbban is. USB nélkülit 1.4 Eurótól lehet már szerezni aliexpressen, abból van már 4 itthon, csak a BME280 jöjjön meg, hogy megcsináljam a kültéri hőmérőt.
DHT22 meg a mysensors.org oldalon levő példában volt, persze azt már nem említették, hogy elemes kültérihez nem lesz jó, csak utána olvastam át, mikor már úton volt...
DC-DC step-uppal van értelme foglalkozni? Hogy mindent kiszedjen az elemből.
-
balibatyo78
csendes tag
Igazából én nem sok értelmét látom a DC-DC konverternek. a szenzorok az nrf24 és az atmega elketyeg 1,8V-tól. Addig úgy sem lehet leengedni az elemet, mert ott már nincs power ami az adáshoz kell. Az atmegához pedig sensebender bootloadert használok 8Mhz-en. Azt még tesztelem, hogy mekkora az a fesz amikor még biztonságosan elküldi az adatot. de sajnos ahány féle elem gyártó, annyiféle elem. CR123A típust használok.
Nekem így nég ki egy beltéri szenzor, amin 2 féle I2C kiosztás van:Jut eszembe! Ha valaki tudja, honnan lehet olyan nrf24l01 rádiót venni, ahol az antenna végén nincs az a pici pötty, az érdekelne. sajnos azt vettem észre, hogy ez a sorozat, ami a képen is van, nagyon vacak a rádió térereje. A GND réteg jobban belóg az antennához. Ez nekem már 5 méteren is okozott hibákat, és a kommunikáció is jóval lassabb.
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
válasz balibatyo78 #339 üzenetére
Ez profi így, az antenna hack-et nem próbáltad? 8.33cm kábelt forrasztott asszem rá a csóka, és jobb lett a jel
-
őstag
Ez valamilyen kész cucc, vagy te készítetted?
Jól néz ki! -
BSOD
senior tag
Mennyi ideig ketyeg erről az akkuról? Milyen gyakran kell etetni?
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
balibatyo78
csendes tag
Hát, ez nagyon változó. Sok dologtól függ. (mennyi időközönként ébred a cucc, mennyi adatot küldök be) Nekem még csiszolni kell a szoftveren, ha tizedeket billeg a hőmérséklet, akkor ne küldje folyamatosan. Kollegámnak 2db AA ceruza elemről tavaly február óta megy. Nekem van egy BME280 ami 1 percenként ébred, márc 15 óta megy, Induláskor volt az elem 2,943V most pedig 2.931V, de ez nem új elem.
Ez a feszültség log az övé. Millivoltban: -
BSOD
senior tag
válasz balibatyo78 #344 üzenetére
Meg is tévesztett a lítium felirat. Nem akku, hanem elem. Ok.
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
balibatyo78
csendes tag
Csak érdekesség képpen, a MySensors protokollal foglalkozó srácok ide gyüjtik a projekteket:
Van sok jó ötlet.
-
veterán
Aki jártas a mysensor-os arduinós cuccokban, ahoz lenne egy kerdésem.
Megjött az mq2-es szenzor
A kód felöltése és futtatása után a serial monitoron viszont ezt kapom vissza az értékek helyett:
0 MCOGN:INIT NODE,CP=RNNNA--,VER=2.1.1
3 TSM:INIT
4 TSFUR:MS=0
11 !TSM:INIT:TSP FAIL
12 TSMAILNT=1
14 TSMAILDT
Arra rá jöttem, hogy a debug csinálja, de nem tudom merre induljak el, mi az amit elrontottam? -
Yoshida
aktív tag
Úgy néz ki, ez a raspberry pi és usb-s arduino serial gateway domoticzhez két pontban is el tud vérezni Egyik, de az oka csak elmélet: ha a pi rebootol, akkor az arduino túl gyorsan éled fel, és nem látszik, ki kell húzni az usb-ből az arduinot, majd visszadugni. Nekem ettől egyből újra működik.
De írják azt is, ha több usb eszköz van rákötve, akkor jöhet elő az a jelenség, amiről nemrég szó volt, miszerint más lesz az eszköz neve, és domoticz nem fogja megtalálni. Erre van megoldás viszont: [link]
Még nem próbáltam, mert csak egy eszköz van usb-n rákötve. (vnc-vel érem el távolról, még monitor sincs rajta)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest