Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz EQMontoya #71574 üzenetére

Szerveren/nason nekem is debian/ubuntu fut, de vga, wifi, ujjlenyomat-olvaso, webcam, mikrofon, hang es hasonlo driverekkel biztos nem allnek neki szopni linux alatt. Szeretem a szep, fekete hajamat, ugyhogy ettol inkabb megkimelem magam.

Nekem Thinkpad-en (X220, X230i) ezek közül egyedül az ujjlenyomatolvasót kellett "drivereznem" Linux alatt - erős idézőjelekkel, mert inkább arról volt szó, hogy extra csomagot kellett telepítenem ahhoz, hogy legyen szép GUI-s ujjlenyomat-beállító felület, ehhez nyilván agysebészeti tudás kellett (khm, kopipészt két sor esetén a terminálba). Kb. minden más out-of-the-box működik.

A hajam még megvan, őszülni sem emiatt őszül, tbs-nek meg már tizenpluszéve se volt sok. ;]

T520-on (ami jelenleg a Win 10-es gép egy nagyon ritkán bekapcsolt desktopon kívül itthon) ellenben sokkal több hajtépés volt a driverekkel szórakozni. Igaz, minek mentem oda akarom mondani minek akartam a Lenovo által hivatalosan Win 10 alatt már nem támogatott, csak annak futtatására egyébként tökéletesen alkalmas vason Win 10-et használni. (Ezt disclaimer-nek írom, hogy nem a Win 10/Microsoft hibája, hogy a gyártó nem ad ki hivatalos W10 drivereket.)

;] akarom mondani FehérHolló:

ez nem az a hely, ahol a unix vs linux témát érdemes lenne kitárgyalni ;]

Nem tehetek róla, itt vannak csak informatikus ismerőseim, akik ajánlhatnák a Linuxot. ;]

Új hozzászólás Aktív témák