Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz kraftxld #65148 üzenetére

Én úgy érzem, hogy NZ nagyon messze van, jobb lenne valami közelebbi európai országot nézni.
    Illetve amíg elég kicsi a gyerek, addig azért pár hónap többet számít, amit külön töltünk, mint esetleg nagyobb korában, tehát egyelőre ezt a részt sem találtam még ki (anyagilag biztos jobban megérné).
    Igazából nekem most sem elsősorban a pénzzel van gondom, hanem azzal a sötétséggel, agresszióval, szétszakadt társadalommal, ami körül vesz, illetve nagyon pesszimistán látom a jövőt (habár ez lehet, hogy csak percepció kérdése).
    Viszont itthon mindig csak beszélünk arról, hogy jó lenne valamerre menni, hogy a gyerekünk már egy egészségesebb társadalomban nőjön fel, de elég nehezen lépünk a cselekvés útjára, úgy gondolom, hogy az első 1-2 nagyobb lépést nagyon nehéz megtenni (főleg, hogy annyira nem érzem közvetlenül a bőrömön azokat a negatívumokat, amiket leírtam fentebb, csak nem lenne jó arra ébredni egyszer, hogy már sokkal közvetlenebbül érint minket bármi).

concret_hp: pont a hétvégén próbáltam ki egy bose quietcomfort 35 II-t az auchanban (meglepődtem, hogy ilyen árú termékeket is forgalmaznak :) ), és nagyon tetszett, azóta azon gondolkozom, hogy venni kellene egyet, de azért elég drágának tartom (a jelenlegi fejhallgatóim közül a legdrágább talán 44k volt, ez pedig 130k). Régebben dolgoztam open office-ban (kb. 40 fő volt egy légtérben), olyan munkahelyre nem kívánkozom vissza, nem is értem, miért nyomják ennyire azért, hogy éves szinten pár négyzetméter bérlését megspórolják, miközben sokkal fárasztóbb, kevésbé tud produktív lenni az ember, stb...
    Jelenleg ugyan kb. 8-an ülünk egy irodában, de úgy érzem, hogy néha ide is jó lenne valamilyen active noise cancellinges cucc, valaki vagy hangosan hallgat zenét (nyitott fejhallgató rulez), vagy telefonál, vagy beszélget, stb - tehát még ennyi embernél is azért jelentős a zajszennyezés, ritka az olyan nyugodt időszak, amikor mondjuk legalább negyed óráig csend van.
    Egyelőre ugyan itthon jól elvagyok a középkategóriás Sennheisereimmel (HD 598CS és HD 558), csak arra kellenek, hogy ha a gyerek a másik szobában alszik, akkor őt ne zavarja ha esetleg filmet/sorozatot nézek, vagy játszok valamit, de irodában kétségtelenül nagyon hasznos lenne.

Új hozzászólás Aktív témák