- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD FX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Naszóval, ha már nem mobilról vagyok. Ez az egész cécó nem is annyira arról szól, hogy 3 év múlva lesznek kifizetve a túlórák, hanem a munkaidőkeretekről. Nem tudom már a pontos számokat, de meg volt eddig is határozva, hogy hetente max 8, havonta max 20 túlórája lehet a jómunkásembernek, ha ezt túllépte, meganalizálták a céget némi bírsággal. Ezt eddig háromhavi munkaidőkerettel lehetett kijátszani valamennyire, ahol a heti 8 óra maradt ugyan, viszont elmehetett 60 túlóráig akár egy hónapon belül is, arra kellett figyelni, hogy a keret háromhavonta restelődik. Nem néztem át az új törvényt, de az a gyanúm, hogy ez a keret lett most munkaadói szempontból még tovább lazítva.
A másik dolog az, hogy a túlórákat sok helyen nem úgy adják, hogy ki lesz fizetve, hanem majd le lehet csúsztatni. Erre nem tudom, hogy eddig mi volt az időkeret, most van rá három évük, hogy úgy túlóráztassanak, hogy majd egyszer lecsúsztatod. Lehetőleg akkor, amikor a cégnél úgyis leállás lenne, vagy amikor beteg lennél, legalább nem kell táppénzre menned. Ezek ilyen praktikus dolgok, lehet őket kulturáltan is kezelni, de ez ugye hozzáállás, és munkaügyi kultúra kérdése. Addig is lehet gyűjtögetni a havi 20-30 túlórákat, néha kivehetsz egy-egy napot cserébe (már ha van elég ember, és lesz, aki elvégezze a munkát), legalább addig sem fogy a szabikereted.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Suzuki topik
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Elektromos autók - motorok
- Crimson Desert
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- XPS 9640 16" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyarított (lézerezett) vbill gar
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Dell Latitude 5430 üzleti laptop (14", i5, 16GB RAM, ÚJ 500GB SSD, 93% akku)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 256GB - Menta - Samsung.hu, Garanciális, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Watch S4 2028.02.06-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest