Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz parandroid #51359 üzenetére

PErsze, ha menekülsz az íróasztaltól, akkor érthető - de erre van a mobil, meg a tablet, meg a noti, amit nyomogathatsz bárhol a lakásban.

Nálam az asztali számítógép az életem központja, a stabil pont, ami amelett, hogy rajta van az életem, egyben központi szóakoztató center is, arról hallgatok zenét (hifire kötve), arról nézek filmet, a médialejátszó mint kvázi NAS-t éri el, így arról játszom le a sorozatokat, stb.

Amint egy notebook-ban meglesz az a tartósság, és az az ár-érték arány, és mondjuk bele tudok rakni 10 TB-nyi vinyót úgy, hogy ne féltsem, egyből alternatíva lesz, de addig nem; a fentiek számomra előnyt élveznek a hordozhatósághoz képest.

@Montoya: az egész notebook-evolúcióban ez az elb>szott 16:9-es képarány zavar a legjobban, hogy munkára és mondjuk fénykép-nézegetésre, szerkesztésre is teljesen alkalmatlan (mert a fotók többsége mondjuk portré, azaz álló-kép).
    Ennek az egész folyamatnak a kicsúcsosodása az 1368*768. Agyfaszt kapok attól, hogy semmi nem fér ki, mondjuk az excel fejléce elfoglalja a fél monitort. Persze el tudom hide-olni, de akkor meg percenként kétszer elő kell hívnom... Csodálatos ez az egész, hogy hogy teszik a pc-t alkalmatlanná a munkára az illetékesek.

Itt van pl. az X230-asom. Pont ugyanolyan széles, mint a 4:3-as T60-asom, csak elloptak (kispóroltak) egy 5 centis csíkot a monitoromból. Pont azt a csíkot, amitől jobban használható lett volna mondjuk egy táblázatra. Vagy szövegszerkesztésnél, hogy lássam görgetés nélkül, hogy mit írtam az előző bekezdésbe...

Mindezt azért, merthogy az emberi látómezőt így jobban kitölti (12 colon nem mindegy???), meg hogy multimédia (ki néz filmet notebook-on??); holott az igazi ok az, hogy így spóroltak kb. 5 dollárnyi anyagköltséget.

Új hozzászólás Aktív témák