Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
inertia
csendes tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Várom otthon a Forma-1-et, 1 óra körül a budapest tv-re téved a távkapcsoló.
Aktuális műsor:
HŐEMELKEDÉS PETIVEL.
Téma: Elfolytott vágyaink.
A buzi mű-sorvezető vár. (Anettka produkció természetesen..)
Betelefonál egy csaj.
''Szia Peti, én egy 17 éves lány vagyok, és van egy nagyon perverz elfojtott vágyam.''
''Igen? Mesélj róla!''
''Az a vágyam, hogy légyszi NE írjátok már az ELFOLYTOTTAT LY-nal, mert az J-vel van írva..''
''Á. Más gondod nincs? Akkor szia.''
hihetetlen...ez egy TV műsor...meg a többi is. :((( -
PeliScan
addikt
Hallott már vki Ares ram-ról, vagy ultragagyi? Mel kéne adni, csak nem tom, hivatkozhatok-e arra, hogy márkás. :)
-
Panther
HÁZIGAZDA
átrakod a jumpert ''clear''-re, kihúzod a gépet a konnektorból (ATX-nél ez is kell! legalábbis nálam.), visszadugod, jumper vissza ''normal function''-ra, aztán kész is Minden törlődik, jelszó is. 100%.
-
Hequila
őstag
Másnál látszik az a kép, amit néhány hozzászólással ezelőtt beraktam?
-
hogyishívnak?
aktív tag
Szia! Persze , hogy nem gond..
A jelszót régebben tuti az óra áramkör tárolta (ez tartalmaz sram regisztereket is) mint emlitette. A mostani lapokban viszont lenne lehetőség ezt akár eepromba is tárolni ha az alaplap gyártójának ez lenne a fontos. Mivel ezeket kevésbé ismerem ezért nem írtam konkrét választ. A különböző PROM-okra picit visszatérve.
PROM: programozható memória (csak 1 szer nincs lehetőség a megváltoztatására)
EPROM: programozható memória ami törölhető általában ablakon keresztül UV segítségével. (néhány spec verzióba az ablakot nem épitik be ezért nem törölhető és létezik olyan ablak nélküli ami röntgen segítségével törölhető)
EEPROM: programozható memória ami elektromosan is törölhető
Flashrom: az eeprom utódja, pontosan nem tudom mi a különbség de mindkettő írható és olvasható elektromosan és fesz.nélkül megtartja a tartalmát. -
guess.who
senior tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Ha van a deszkádon CMOS Clear, vagy hasonnevű jumper, akkor az törli a jelszót is, illetve minden egyéb beállítást a BIOSból... Átállítod, bekapcs -ekkor elvileg minden tök süket lesz-, kikapcs, visszaállítod, és a BIOS defaultban lesz... :)
De elvileg megjátszhatod azt is, hogy kiveszed az elemet a lapból egy 10-20 percre, ekkor is törlődik minden... -
Mifi
csendes tag
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Sziasztok!
Ha nem gond, hogy hozzászólok. Az eepromot valóban lehet elektromosan írni de miután egyszer meg lett írva legjobb tudomásom szerint már nem lehet beleírni. Tehát gyanítom, hogy a jelszó nem eepromban van. De meglehet, hogy tévedek. Ami tuti, hogy a BIOS resettel törlődik a jelszó is. -
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Köszi, maj' utánanézek, mim van. :)
-
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Az eeprom-hoz nem kell uv. Az elektromosan is törölhető.Az uv az eprom törléséhez szükséges. Az írása elektromosan megoldható általában külső égetőfeszültség segítségével. Ez lehet ablakos vagy ablak nélküli.(eprom létezik ablak nélküli ami röntgennel törölhető változat is,de ez ritka és spec.dolog.) Előfordul olyan eprom is amit nem lehet törölni mert az ablakot nem teszik rá.
-
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Akkor ehhez UV kéne? Vagy az csak régen volt divat? :)
-
hogyishívnak?
aktív tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Nem biztos. A mai óra áramkörök tartalmazhatnak eeprom ot is. Ott nem sokat ér az ''áramszünet''. Csak a gyártón múlik miben tárolja (sram vagy eeprom) a jelszót. Ha fontosnak tartja a gyártó a biztonságot akkor nem fogja sramba tárolni hanem kitalál más megoldást az esetleges jelszófeloldásra. Az alaplap leírásában benne szokott lenni!
-
PeliScan
addikt
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Szerintem is, de nincs kedvem csak ezért az összes beállítást törölve kipróbálni. Végüli is ez ua mintha kivennéd az elemet, úgy meg biztos, enm?
-
PeliScan
addikt
Hm, bocs, hogy hardver támával betolakodok, de nincs kedvem ennek nyitni egy újat.
Ha jumperrel törlöm a BIOSt, akkor az esetleges password is törlődik? -
klumbik
tag
na végre itt van a kezeim között a fire gl2!!!:D kár hogy nincs digatcam-em, mert elég tiszteletet parancsolóan néz ki. majd holnap vmikor beszerelem. jaaaaj, meg win2k-t is kell telepíteni :(
-
jojojo
senior tag
HELP!!!!
Nektek se jön be a stop.hu??? -
CsendPenge
őstag
Egy sör van a mancsomban, szóval én most jól érzem magam! :DDD
-
Polesz
addikt
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Na én most megyek aludni. Ezentúl csak a linuxos témákra és teljesen szakmai témákra ébredek fel :(((
-
hogyishívnak?
aktív tag
Jó látni, hogy mindenki felébredt. :(((
-
Polesz
addikt
Den: szerintem szólj rájuk mert egésznap csak moderálhattok egy folytában. Én már nem fogok reagálni többet az ilyenekre :(((
-
Den
veterán
Polesz ezt miért kellett? Minek szítani egy fölösleges vitát? Sefternek volt egy tévedésen alapuló beszólása. Tisztázódott a tévedés, tudjuk mi a valóság. Pont.
Fölösleges személyeskedni, pláne hogy Sefter nem személyeskedett. -
hogyishívnak?
aktív tag
Mondtam, nekem nem gond és még azt is megértem , hogy nem vagyunk 1 formák. Mindenki másban hisz, más fontos neki de ezért nem kell másokat ''megváltoztatnia''. Ha valaki ennyire nem ért 1et ennek a napnak a jelentésével azt beszélje meg otthon, mondja el itt is a véleményét 1 szer de megfelelő időben és helyen.Ha meg ezt nem teszi akkor ha azt a szál virágot átadja akkor se mondja közben az illetőnek , hogy de sokba került.1ébként nem is biztos , hogy mindenkinek 100%ig tisztába kell lenni az eredetével, elég ha csak megpróbál picit jobban odafigyelni a másikra amiről soxor az év többi napján megfeledkezünk esestleg.
-
Den
veterán
válasz
hogyishívnak?
üzenetére
Hát sajnos előfordul hogy oda nem illő beszólásokkal ''eltérítenek'' topicokat. Ennek leghatásosabban úgy lehetne elejét venni ha lenne bennünk annyi önuralom, hogy nem reagálunk a provokációra. De emberek vagyunk, én is hibás voltam, én sem tudtam megállni hogy ne reagáljak. Sajnálom hogy tönkretettük, az egyébbként teljesen jó szándékú topicodat.
-
hogyishívnak?
aktív tag
Den: Igen arra gondoltam a Nőnap topic-ban, de nem fontos (legalábis nekem). 1szerüen elszomoritott, hogy emberek ennyire ....... Na mind1 nem vagyunk 1formák, de legalább ne b@sznának minden topicot szét. Részvétem a PH-val kapcsolatos nyügökért ami rátok szakad a moderálásokkal,értetlenkedésekkel.
Üdv: -
Hequila
őstag
Van valakinek ötlete, hogy mé nem müxik?
Nem én b@sztam el, egy animált gif lenne -
Hequila
őstag
Hogy lehet az aláírásba képet berakni? Valaki magyarázza má el nekem, de úgy, hogy én is megértsem! Szóval aprólékosan onnan kezdve, hogy a vinyómon már meg van a kép. Valamelyik szerverre fel kéne rakni, és utána hivatkozni rá? Na, valaki írja má le!
-
GeorgeTerror
senior tag
Akkor a sokat kérdező emberek kedvéért:
[L]http://home.pi.be/~vandeuna/yves/bart.gif[/L]
Kötelező darab :) -
Bagoly
senior tag
Nem azt mondom, hogy könnyű dinamikus ip-vel bannolni valakit, de ha nem statikus van neki, legalább annyit meg lehet tenni, hogy törlöd a userét (természetesen a figyelmeztetések után). Nyilván regel magának egy újjat, de akkor elveszett a hozzászólásszám (és sztem az ilyen típusú emberkéket ez nagyon is izgatja), aztán csak rádöbben, hogy így nem lesz itt godlike.
Engem pl lazán lehetne bannolni :DDD) -
tomcs
őstag
Kis pöcsözés: 1. figyelmeztetés, 2. ban....ennyi.
az a poen hogy nem olyan egyszeru banolni valakit, foleg ha nagyon ''vissza'' akar jonni, foleg ha meg nem is matt hulye vagy esetleg adsl-elofizeto.... de az se egy kellemes eset ha pl kollegista..
jo ennek nem igy van koze hozza, ugyanis ezek az emberek nem a sajat hulyeseguk miatt haltak meg, de pl amikor olvasol darwin-dij sztorikat akkor nem rohogsz jo nagyokat? kulonben sem lehet tenni az ilyen viccek ellen semmit, ha abbamarad a keletkezesuk az azt jelenti majd hogy kihalt az emberiseg :DDD -
Polesz
addikt
Hát nem tudom, ha belegondolsz elég durva a vicc:
- Miért jó az amerikai üzletembernek?
- Mert házhoz jön a repülő.
Ez is emberek halálát figurázza ki elég durván, még ha kép nincs is hozzá. A halott csecsemő lehet morbid lehet vicces, de azt már én se tolerálnám oly egyszerűen mint ezt a képet. Megnéztem, túlléptem rajta, viccesnek is tartottam bizonyos keretek közt, de nem kezdtem hangosan röhögni.
Valóban sok ''idióta'' megfordul a különböző oldalakon nem csak itt. Pl ez többek közt a sulinet átka is. Azonban hidd el, hogy ezek az emberek is felnőnek szépen és majd ők is idegeskednek ilyen pudingarcok miatt :) Szal béke tesó a moderátorok teszik a dolgukat és nem is rosszul. -
Vaze
őstag
DEN mekoravolt az elozo OFF Topic?:DD
-
Bagoly
senior tag
Nem sértődtem én meg semmin, csak szerintem illetlen dolog ilyenekkel viccelni. Vicceljen már mindenki a saját halálával, azzal nincs semmi baj. Miért nem dobja be mindenki a nagymama temetéséről való képeket? Ja, az nem volt olyan vicces? Hát pár embernek ez az űrsikló-katasztrófa sem. (Engem érzelmileg abszolút nem érint az egész. Erkölcsileg azért annyira igen, hogy ezt beírjam.)
Kis pöcsözés: 1. figyelmeztetés, 2. ban....ennyi. -
Bagoly
senior tag
A morbid humor is humor és tudok is nevetni rajta, de ez a vicc ezeknek az embereknek a halálát próbálja humorosan beállítani. Ha egy karácsonyfa tetején egy halott csecsemőt látnál angyalka helyett, akkor is azt mondanád, hogy csak egy morbid vicc? A szept11-es viccek többsége nem azt ábrázolta ''viccesen'', ahogy az emberek meghalnak.
A pöcsözés nem egy eget rengető dolog önmagában, de egy eget rengető dolog felé az első lépés. Tény, hogy egyre ''érdekesebb'' emberkék találnak ide, én úgy gondolom be kéne tartani pár olyan egyszerű szabályt, hogy pl. nem pöcsözzük le egymást a fórumban. Arra ott a többi, jól ismert hely. -
tomcs
őstag
ahopgy polesz mondja.. morbid de aze humor.. vegulis szinte nincs olyan vicc amibe ne le7ne belemagyarazni egy megsertodest de nem ez a celjuk. ha nem talalod viccesnek akkor ignorald.. de tudod, az ironia nem egy orszag ahol minden vasbol van...
a le-kispocs-ozes sajnos egy uj jelenseg, sajnos van, mit lehet tenni. azt meg megsem tehetjuk meg hogy legyen ''belso kor'' ahova ujoncok nem szolhatnak stb stb. es ahol sok ember van az jobban odavonzza a hulyeket, 50 kozott egy sincs, 1000 kozott van 10, 5000 kozott mar 100 stb -
Edem
senior tag
ájemhepi. :)
-
Polesz
addikt
Túl sok mindent mellre szívsz. A pöcsözés valóban nem kellett volna. Az amcsi képet megnéztem és azon gondolkodtam, hogy mennyi pihentagyú ember van. Gondolj bele, hogy mennyi vicc született a terrortámadás szept.11. után is. Morbid humor is humor, ha nem tetszik nem nézed. Ennyi.
-
Bagoly
senior tag
Most jövök a vicc topikból....
Azért valahol határt kéne húzni :(((
A másik észrevételem, hogy veszélyes hígulás van mostanság a PH! fórumozói között. Ez a le kis pöcsözés nem volt eddig erre divat, jó lenne, ha nem is lenne.
Házigazdák: kéretik intézkedni! -
róland
veterán
Den! Utolsó hozzászólásodban azt állítottad, hogy jó ideig még nem zárod le a ''Ki zárhat le egy topicot?'' topicot, erre valaki mégis lezárta azt. Legalább jelezné, hogy itt a vége! :)) Sőt az sem lenne rossz, ha a topic indítójának is megadnátok a lezárás jogát. Esetleg jelezhetnétek a topic-listán, hogy mely topicok azok, amelyek le lettek zárva. :))
-
Den
veterán
nyitva a topic, nem tudom miért volt zárva, de kinyitottam
-
Polesz
addikt
Den: légyszi töröld már :)
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=10886[/L] -
Pacák
senior tag
Na má' kezd unalmas lenni a treforton egyedül...
Mindenféle őrült népek megfordulnak arra... :) Lokál is csak igéri, hogy elmegy kajálni, azt jön... ...de mégse.. :DDD
Volt má' ott az a Mifi nevű is...
Apám... még ott is boltolnak... Na jó mondtam nekik, ho' privátba' nyomassák le a bótot... Azt kérdik, ho' miér'? Azé' vaze, ho' ne fájdítsátok az ember szivit mondom.. Na! Há' valaki bérbő és fizetésbő él, azt nincs pénze minden nap Geforsz sokra meg a Radeonsokra.. Na!:DDD
Na, ez most tényleg fáradtgőz volt! :DDD
És azért ilyen a stílus, mert megint a kezembe került a Doom - Oleg Gontar szakvez. kalandjaival.. :DDD -
-
Bagoly
senior tag
Francba, nem tudtam már beírni a hozzászólásom, mert Den lezárta a topikot (olcsóbb vagyok...)
Mifi, akkor ide:
Most komolyan: Ide jössz egy alapvetően sok-sok éven át nonprofitként működő oldal azóta remek társasággá kovácsolódott fórumozóihoz, ahol mellesleg nálad sokkal nagyobb cégek bannereken hirdetnek és próbálod az első pár hozzászólásoddal ingyen reklámfelületnek használni azt. Nem gondolod, hogy valami itt a pofátlanság határát súrolja?
Nem akarlak én megbántani, de ennek nem ez a módja. Ha tisztességes cég vagy, akkor fizesd meg a reklámodat, ne lerabolni akard, amit más fáradságos munkával összehozott.
Amúgy, ha sok pénz van az építőiparban, miért hagytad ott?
Pesten pl. annyi hardverkisker van, hogy koránt sem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a legjobb üzlet manapság. -
Bagoly
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Na látom volt értelme egy utolsó visszakukkantani......
Erről van szó! (Meg sok egyéb csodáról, ami ebben a ''kapatós'' állapotban terem csak).
Folyamatosan tartani ezt a szintet, az ám a próba.......mondjuk az a négy öt óra amíg ki zudtam húzni, mindíg kárpótolt a küzdelemért, hogy a penge élén táncoljak és se ide, se oda ne essek. -
GeorgeTerror
senior tag
''Rengeteg fantasztikus beszélgetésben volt részem......de tényleg, amit józanul nem tudtam volna ''kierőszakolni'' abból az emberből akivel dumáltam....''
Igen ez az állapot az alkohol csodája. Én csak úgy mondom: filozófussá ittam magam.Ez jó. Így tényleg jót lehet dumálni.
Sajnos az emberek nagy része túlságosan felszines ahoz, hogy ilyen állapotban érezze jól magát. Tehát tovább iszik. Vagy egyszerűen nem tudja meghatározni a mértéket ami ehez a módosult tudatállapothoz vezet. Félek tudat alatt nem is akarják.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest