Hirdetés
Aktív témák
-
guess.who
senior tag
válasz
KovacsUr
üzenetére
Feltételezem (bár nem írtad), hogy a Sobig (Sobiq) nevű férget kapod... Ha jól tudom, a B változata küldi a microsoft.com-ról a leveleit.
Itt olvashatsz róla bővebben: [L]http://www.viruslist.com/eng/viruslist.html?id=58906[/L]
Egyébként nem ''küldözgeti'' senki, mert automatikus -ahogy szinte minden hasonló... -
guess.who
senior tag
Megint ismétlem magam:
Grrrr, $(*&^(* -
guess.who
senior tag
válasz
KovacsUr
üzenetére
Hát nemtom, ez már szoftver- és nem etikai probléma...
Szerintem alapvetően ott a gond, hogy a fórum és az egész moderálási rendszer egy alapvetően kis, normális közösségre volt kitalálva -aztán ebből lett egy 6000+ létszámú ''szörnyeteg'', aminél már óhatatlanul előfordul, hogy -khm.- nem megfelelő agyi kapacitással rendelkező egyének is belekerülnek... Kérdés, hogy hogyan lehet ezt legalább csökkenteni?
Volt szó korábban regisztrációkor alkamazandó szűrőkről, meg IQ-tesztről -de azt hiszem, hogy semmiképpen nem kellene már egy emberről a feliratkozásakor azt feltételezni, hogy rossz. Kapjon mindenki esélyt, aztán idővel ha úgy tűnik, hogy nem igazán idevaló, akkor meg lehet/kell tőle válni. Ez az a furcsa eset, amikor nem a prevenció a célravezető... Elvégre ha egy x ember azért jön ide, mert mondjuk lefagy a gépe és gyors segítséget vár, akkor nemigen fog mindenféle szűrőkön végigbukdácsolni, hogy feltehesse a kérdését...
És ahogy Te is mondod: nagyon alacsony az ilyen őrültek száma (meg az esetlegesen miattuk kizárásra kerülő normálisoké is), így fölösleges ''globális'' megoldást keresni. Ahogy mondtam is: lokálisan, az szigorúan adott illetőre vonatkozóan kell a döntést meghozni -és kész. :) Igaz, hogy ez az egész inkább elvi vita, úgyhogy majd a legközelebbi találkozón megbeszéljük... :DDD -
guess.who
senior tag
No de éppen ezt mondom: szó nincs arról, hogy itt most hirtelen tömegesen izmozva kizárogatnának csoportokat, meg IP-ket, meg embereket... A házigazda meg azért házigazda, hogy el tudja dönteni egy IPről, hogy van-e onnan sok másik ember, vagy nincs... :)
Mindegy, hagyjuk, nem érdemel az egész illető ennyi betűt -de még negyedennyit sem... :) -
guess.who
senior tag
De ezt eldönthetik azok, akik látják az IPjét, nem? Arról nem is beszélve, hogy mondjuk mi az, hogy ''többen használnak''? Pl. ha egy Vikszer, egy Gikszer és egy Pixar nevű fórumozó jön ugyanarról az IPről, de más *nem*, akkor vajon érdemes nagyon mérlegelni, hogy lehet, hogy az egyik közülük ''normális''? Még elméleti szinten sem arról volt szó, hogy mondjuk ki kell zárni az összes sulinet.hu domaint... :) Viszont máshogy nemigen lehet megállítani, attól tartok...
És akkor megint az a kérdés, hogy melyik a fontosabb: többezer normális fórumozó viszonylagos nyugalma vagy az, hogy egyetlen normálist esetleg véletlenül kizárnak? Egyébként ne hidd, hogy nagyon távol áll a véleményünk ebben egymástól, mert én is ellenzek mindenféle hatalmi önkényt -de azt hiszem, hogy ez most egy egész tisztességes kétharmados határozat lenne... :) -
guess.who
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Hát nem tudom, mivel nem látok IPt... :)
De -és most házigazdák ne figyeljenek, kérem- inkább egyfajta ''félelem'' van mindenkiben, mert nem akarnak ''izmozós'' embereknek látszani, így igyekeznek minimálisan beleszólni dolgokba moderálási szinten. Ez mondjuk teljesen érthető és védhető álláspont, mert senki nem szereti, ha egy extra jogokkal felruházott ember folyamatosan villogtatja az extra jogait... (Csak félreértések elkerülése végett: pillanatig sem a házigazdákkal volt a gond.) A baj szerintem az, hogy kezdünk túlságosan sokat foglalkozni az illetővel -és hát ugye régóta tudjuk, hogy a negatív reklám is reklám-, túl sokunkat idegesít fel annyira, hogy mind többször írjuk le a véleményünket, és ezzel párhuzamosan egyre kevesebb idő marad az érdemi beszélgetésekre...
Tiszta hülye vagyok én is, hogy ilyesmiről firkálok. :( -
guess.who
senior tag
Költői és filozofikus a kérdés, nem kell rá válaszolni: vajon meddig kell a ''régi'' embereknek eltűrniük egy-egy új, beilleszkedésre képtelen egyed ámokfutását olyan címszóval, hogy ''hát mi is így kezdtük''? Hányszor kell nyugtázni a ''mostantól megjavulok, jó leszek'' kezdetű mondatokat, míg a verem túlcsordul? Mennyi az az alkalom számszerűleg, amikor azt kell mondani higgadtan, hogy ''csak csinálja nyugodtan, mert *akkor sem* vagyok hajlandó bekapcsolódni az őrületébe azzal, hogy kivágom a fenébe, hiszen úgyis visszajön, és ott folytatja, ahol abbahagyta''? Hol van, és van-e olyan pont, amikor azt lehet mondani, hogy *most* már elég, túl sok eljátszott lehetőséget kapott, tegyünk végre rendet?
Félreértés ne essék, nem akarok senkit tüzelni ezzel, de kicsit már úgy érzem, hogy az egész kezd elmenni ''azért sem fogok izmozni, mert meg akarom mutatni, hogy több eszem van'' című műsorba... És az nem világos, hogy miért kell egy alapjában véve normális, értelmes emberekből álló, jól működő, kifelé is nyitott, toleráns közösségnek tűrni az ilyen őrülteket... Valahol határt kellene szabni... -
guess.who
senior tag
Grrr... @^%$^&*( Trefort!!!... :(((
-
guess.who
senior tag
válasz
DJ Mixer
üzenetére
Figyelj csak, Kiscsillag!
Először is kezdjük ott, hogy jópáran figyelmeztettek, hogy vegyél vissza, mert nagyon nem jó irányba indultál. Később Den is legalább háromszor szólt rád, hogy hagyd abba a vergődést, meg nem lesz jó vége. Ennek ellenére csinálod -pedig legalább kétszer olvastam tőled, hogy ''meg fogsz javulni''... Hogy is van ez?
A másik: képzeld, ez itt nem DJ Mixer fóruma -ergo az itteni sok-sok ember nem veled fog örökké foglalkozni. Inkább próbáld felmutatni az értékeidet (már ha vannak egyáltalán), azokat szokás itt tisztelni valamennyire... Szólj hozzá értelmesen a témákhoz, írj olyan topicokba, amik a szakterületedhez kapcsolódnak -és hoppá, máris rendben lesz.
De ezzel az útszéli és iszonyúan dedós modorral nem lesz itt hosszú életed sajnos...
Úgyhogy próbálj meg inkább lehiggadni.
Peace! -
guess.who
senior tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Ha van a deszkádon CMOS Clear, vagy hasonnevű jumper, akkor az törli a jelszót is, illetve minden egyéb beállítást a BIOSból... Átállítod, bekapcs -ekkor elvileg minden tök süket lesz-, kikapcs, visszaállítod, és a BIOS defaultban lesz... :)
De elvileg megjátszhatod azt is, hogy kiveszed az elemet a lapból egy 10-20 percre, ekkor is törlődik minden... -
guess.who
senior tag
Tényleg nem értem, hogy mire volt az jó... Ezen élik ki magukat egyes emberek, vagy mi?!
És valahogy nem is csodálkozom, hogy lassan majd' mindenki ráun arra, hogy szivességből segítsen a másiknak, és inkább megtartja magának a tudást -vagy először kiállítja a számlát, és mikor kifizették, akkor kezd el beszélni...
:((( -
guess.who
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Igen, igaziból az vagyok, és két méter húsz széles a férjem, s nem nagyon tolerálja az ilyen orgiákat (mivel ezért nem kapok megfelelő díjazást)... :DDD
(Meg nekem már nincs semmilyen kedvezményem a vonatjegyre, így egy pesti út is eléggé sokba kerül, DÚváros meg pláne... Az időről nem is beszélve.) -
guess.who
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Sajni az már nekem túl messzi van, ekkora utat ilyen öreg ember nem vállalhat (pláne hogy utána még vissza is kell jönni)...
A pestit majd még meggondolom, az keresztülvihetőbbnek látszik. :) De ha Lokálhoszt netkávézójában csináljátok, akkor webcamen keresztül figyelni fogok. :DDD -
guess.who
senior tag
válasz
GeorgeTerror
üzenetére
Lélekben ott leszek és belenevetünk egymás aurájába... :) :D
-
guess.who
senior tag
Figy James: Holdnak volt lehetősége bizonyítania azt, hogy nem olyan, mint amilyennek a rendőröket az előítéletek alapján gondoljuk. Mutathatott volna valamit az intellektusából, a humorérzékéből, az empátiájából -és ha így lett volna, biztos vagyok benne, hogy még Rog is szívesen beszélgetett volna vele. Ehelyett 30 vagy 300ezerszer elmondta Emvy és mások is, hogy fogja vissza magát, ez itt nem HoldFórum, próbáljon meg kicsit ontopic lenni, stb. Nem tette, csak erőltette önmagát... Ugye érted, mire gondolok?
Egyébként semmi bajom a rendőrökkel, meg a katonákkal sem. Én is voltam katona, a rokonság egyik fele most is az. :D -
guess.who
senior tag
Egyébként pedig egy dolog: itt korábban senki nem ismert, nem tudta, hogy mi a foglalkozásod, s szerintem nem is nagyon érdekelt senkit, nem is volt kötelező megmondanod -sőt akár mondhattad volna azt, hogy kukás, tűzoltó, vagy vadakat terelő juhász vagy. Ha viszont már elmondtad, hogy rendőr vagy, akkor vállald ennek a következményeit is -azaz viseld el az otromba poénokat...
Mert hidd el, hogy itt senki nem fog tisztelni csak azért, mert a való világban esetleg valamilyen erőszakszervezetnél szolgálsz.
Peace!
Aktív témák
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest