Hirdetés
- Kettő a szerencseszáma az MSI Panther Lake-es mini PC-jének
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Minden fronton drágulást vár a DRAM-piacon a Trendforce
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
mindig is rühelltem a műanyag cuccokat, de kétségtelen, hogy rengeteg alkalmazási terület van, ahol kivételes előnyt élveznek más anyagokkal szemben tömeg-ár-megmunkálhatóság és csakran tartósság terén. Itt tartósság alatt nem méppen mozgó alkatrészekre gondolok, hanem épp ellenkezőleg. Pl egy obi karimájának tökéletesen megfelel, mert könnyű és nem visel (nagy) terhet, de olcsó is.
Múltkor szedtem szét megtisztogatni egy régi Helios obit (pontosan most nem tudom, milyen, nagyapám cuccai közt találtam, csak megtisztogattam a belső lencsét). De nagy meglepetés volt, hogy kb olyan nehéz mint egyik ismerősnek a 70-300-as tamron (vagy talán még nehezebb)
Persze tartós meg minden, de szerintem azok közé a munkakörülmények közé, amiben egy ilyen obit használ vki, tökéletesen megfelelnek a műanyagok.Nekünk pedig így is minden a seggünk alá van tolva, -mint vmelyik fórumban 1-2 napja elhangzott - és képminőségre sem lehet panaszunk, főleg mikor ilyen SX100-alnál 10x zoomot kihoznak 270 grammból (én azt hittem rosszul látok, mikor néztem az adatlapját)
És ahhoz képest meglepően jó, és meglepően olcsó.Asszem nagybátyám még egész fizukat hagyott ott egy-két alapabb obiért 80-as évek körül.
Most meg 1 havi minimálbérből egész használható cuccok vehetők.Bocsi a kitérőért az obitémától.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kettő a szerencseszáma az MSI Panther Lake-es mini PC-jének
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Fűnyíró topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- AKCIÓ! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest