Új hozzászólás Aktív témák
-
tomas51
senior tag
válasz
CsémintCsabi #9994 üzenetére
Szép build!
Én is most raktam át, dynamic xl ből az evo xl be
-
CsémintCsabi
lelkes újonc
A hőfokok:
-
tomas51
senior tag
válasz
CsémintCsabi #9995 üzenetére
Legalább majd backplate ami 60-70 fokos majd fűti
-
CsémintCsabi
lelkes újonc
A tápcsati is hűtve van a hátlap által!
-
CsémintCsabi
lelkes újonc
Na végre szántam időt a hűtésre is!
-
omfgk
veterán
1,35M - 5090 MSI Gaming
https://firstshop.hu/msi-rtx5090-32g-gaming-trio-oc-p227649Már-már ingyen.
-
Laraxior
titán
válasz
TESCO-Zsömle #9988 üzenetére
Nem is küldenek értesítőt, figyelni kell, vagy valami botot ráállítani, aztán ha van, akkor gyorsan behúzni. De szerintem azok az árak már érvényüket vesztették.
-
Készülődvén a leendő 5090 re ,agyaltam, ha már úgyis van az alaplapomon temp sensor header ,meg van kábelem is , akkor miért is ne mérném vele a 12pin kábelt ? Hovatovább be tudok állítani akár hwinfoban egy limitet ,pl 110fokos kábelnél kapcsolja ki a gépet.
Ti hova raknátok ezt a sensort ? Jó így a kábelek közé dugva vagy inkább ragasszam műanyag részre amit bedugok a kártyába ?
-
warcat
veterán
-
Laraxior
titán
válasz
gainwardgs #9984 üzenetére
100% ventivel természetesen, de lehet hozzá szuper görbét csinálni.
Alternaten € 3329-ért van
Amikor van...
Ezt a vacak csíkot amúgy mivel lehet vezérelni? Piros kellene, nem lila és az Aura sync nem találta meg. Vagy kellene egy rgb kábel a laphoz csatlakoztatva?
-
omfgk
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #9977 üzenetére
Elvileg 2800 dolláron startolt.
20%-os adóval az 3075 euró.
-
Laraxior
titán
Ha visszaküldöm nekik a 3799-ért vett Astral OCm és veszek egyet 100-ért olcsóbban, akkor durcik lesznek vajon?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Palit Gamerock 5080 thermal paste vagy PTM használata van jelen?
5070Ti csoportban feljött a téma, hogy míg a Gigabyte / MSI / ASUS már PTM-et használ addig a Palit lehet nem, persze pont nincs igorlab teszt Palit-ra. Ő az aki elemzi ezt is.
5070Ti egy az egyben 5080 hűtést kapott ezért érdekel. Hogy a Tuf maradjon majd vagy Palit. -
TakiNándi
kezdő
válasz
Sontir Fel #9969 üzenetére
Árnyalja a képet, éspedig nem kicsit, hogy ez csak a szavazás eredménye. Az igazi cikk, ahonnan a körgrafikon származik, a VideoCardz.
Mint mondtam, ez szavazás eredménye, nem vásárlásé. Otrt is van, hogy 4219 emberke szavazott, de csak 726 az eladott kártyák száma.Ez kicsit többet mond. 146 ezer szavazó. 10 százalékuk vett 9000-et.
https://www.youtube.com/channel/UChIs72whgZI9w6d6FhwGGHA/community?lb=Ugkx51DedLcmTR9FcW4GiFpInnx473Y0ZNaA
-
válasz
Ennek a cikknek az az egyetlen célja hogy rákattints, egyébként semmi értelme.
-
bigdigit
addikt
válasz
No RT! Szóra sem érdemes. Nem beszélve minden 5080-ban is van bő 10% plusz. Kb ph és Abu szint.
-
Sontir Fel
őstag
-
KillerKollar
őstag
Alzán lehet venni kicsit 2 millió felett komplett gépeket RTX 5090-el, 9800X3D-vel 4TB SSD 64GB RAM stb... durva, hogy máshol csak a kártya 2 misi... Ha jól láttam Gainward Phantom 5090 van benne.
-
Rewmac
tag
Valaki tesztelgette már esetleg az 5080 undervoltját? Nekem a Voltage controllal anno letiltotta a boostot, de minden kártyámat undervoltoltam afterburnerrel.
Valaki esetleg nézegette, hogy mik a jó undervolt értékek?
-
BeZol
őstag
válasz
ImpersonatoR #9959 üzenetére
Ömlött ki a meleg a hátsón és a két hátsó felsőn, de a legjobban pont a hátsónál lehetett érezni.
Nem hinném, hogy jó ötlet kvázi vákumot generálni, inkább pont h túlnyomás legyen.Könnyen orvosolható nálam: cpu aio mehetne előlre is, gpu aio fentre (ez a hőbomba úgyis, a cpu nem fog befűteni), vagy akár cpu-hűtő-csere is megoldható (átcserélem 5950X konfiggal, azon dark rock pro 5 van).
De ahogy írtam, nem ez a probléma, hanem az, hogy befűti nagyon a szobát. Kvázi mintha mindig menne egy hajszárító/porszívó a szobában, csak persze jóval halkabban.
-
Laraxior
titán
válasz
DanCox977 #9961 üzenetére
Csak neked, friss Speedway teszt
Azért az mondjuk kb természetes, hogy a kártyától 10 centire lehet hallani, normális esetben ugye van fent egy oldallap is, jelen esetben nekem körülményes feltenni, bár lehet megpróbálom.
Engem nem zavar amúgy, illetve ez a legkisebb bajom a kártyával
[link] <--Youtube. (Még lehet, hogy dolgozik rajta pár percig.) -
-
Laraxior
titán
Ilyennel nem mostanában fogtok találkozni
Igen, igen, az egy X58
-
BeZol
őstag
válasz
kevike576 #9938 üzenetére
Hasonló hőfokokat produkált az FE 5090, mint a Ventus 5090, igen.
(FE pedig csupán 2slotos)Én a hőtermelés mennyisége miatt sem maradtam mellette, egyszerűen túl sok a hő.
És nem az a baj a hővel, h nem jut ki a gépházból és felforr bent minden, mert nagyon jól szellőző gépházam van (+1 pont ezügyben az AIO verzióknak, mert ott egyből kifelé megy, csak hát 420as AIO már befoglalja a felső részt nálam, gpu-é már csak előre mehetne, akkor meg áttolná a gépházon), hanem az, hogy befűti a szobát mint az állat és csak azon kapod magad, hogy izzadnak a golyóid. Mindez télen, 1-2 órán belül, letekert fűtéssel már!Tehát már télen is ablakot kellene rányitnom, képzeld el nyáron...
Teljesen mindegy, hogy milyen RTX 5090,
450-500W-ra kortlátozva használnám miután letudtam a benchmarkokat. -
Raymond
titán
válasz
deathcrow42 #9949 üzenetére
Na igen, most mar eleg rizikos, mert megjelentek a kartyak a boltokban is alacsonyabb aron mint amennyiert mondjuk 2 hete vette valaki. Most mar vannak itt 1500-1600-ert egy rakat normalis boltban [link] mig masfel hete meg csak scalper ajanlatok voltak ebay-rol magas aron vagy ha volt is 1-2 bolt ott is 1700 vagy tobbert.
-
-
warcat
veterán
Amúgy eléggé megcsappantak az aprós készletek, 5080-ból a 600 , 650 alattiak
5090-ből meg lényegében 3 darab van aprón, a többi rejtett preorder áprilisra vagy a birodalmi lépegető lázálma kétmillióért
-
-
s.bala31
őstag
GW phantom + Palit Gamerock OC bios:
-
Laraxior
titán
válasz
deathcrow42 #9935 üzenetére
Azt még nem próbáltam, performance-on van. De most működik, majd ha megint beüt a krach, majd akkor megnézem.
Viszont mutatja a vhpwr csati állapotát, terheltségét, ez jó cucc
-
-
-
laychi
veterán
válasz
Laraxior #9919 üzenetére
PLZ 74348
csak 160km
kommst du vorbei
nekem is 14700k vanOlvasni lehet 5070 ti-nél is mindenféle nyalánkságot, feketeképernyő meg tudom is én, nálam nincs semmi baj.
Egyedüli anomália akkor merül fel, ha az unlock voltage control aktív MSI AB-ben vagy másik hasonló szoftverben. De ez csak az órajelre és ezáltal a teljesítményre van kihatással. -
válasz
Laraxior #9919 üzenetére
Az van viszont én még maradtam DDR4-en. Azon a legfrisebb BIOS van, de az alaplapom Z690-A Strix.
Olvastam, hogy két 5090 is szórakozik veled ami sajnálatos és érdekes is.
Nekem az 5080 és az 5090 is plug&play volt, bár DDU-t én mindig használom kártya cserekor.
Annyit tudok tanácsolni, hogy amíg újra küszködöd a Winf0st addig tedd vissza a GTX680-at aztán, ha megvan utána tedd be csak az újat. Mármint ezzel se kellene küszködni, de jobb ötletem nincs.
-
Laraxior
titán
-
MastR
tag
válasz
zolazola #9879 üzenetére
Köszi
Tovább feszegettem a határokat!
Most tudtam meg hogy GDDR7 RAM-ok amik vannak a kártyáinkon azok alapból 32Gbps sebességüek, de nekünk a kártyákon 30Gbps-nek van eladva, és amit ráhúzgálunk a tuning progikban +2000 azzal csak azt kapjuk meg ami eleve ki lett fizetve.
Szóval beléptettem a Ventust a szűk 10 000 feletti Speedway klubba, azzal hogy csakazértis tuningoltam a RAM-ot, a gyári értéke felé.
Ez még mindig nem a vége, de ma már nem tudok ezzel foglalkozni, és beposztolom témaindítónak.
-
DanCox977
tag
Ez nagyon kemény , igaz minket nem érint:
IN STOCK ALERT NVIDIA RTX 5090, 5080, 5070 TI, 5070, RX 9070 XT, RX 9070 tracker & pre order live
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
gainwardgs #9908 üzenetére
Nem tudom, jól optimalizálva van az is, de majd valamikor kicserélem x3d-re.
#9906 ciricica
Igen -
Atom_Anti
senior tag
Vas nyomorékban az 5080 Founders Edition 9058 pontot hoz. Itt már kellett játszani a GPU órajellel, mert jobban ráhúzva a MHz-et kevesebb pontot ad. Power limit korlátolja a pontszámot, ha az alulfeszelés működne normálisan, akkor még több pont is összejönne,
-
s.bala31
őstag
Mértem egy régi klasszikust:
-
omfgk
veterán
Ha már egyébként 5090 Astral Bios.
Pont most jött szembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Geforce RTX 3090 Founders Edition
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest