- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gainwardgs
veterán
válasz
zebra_hun #10798 üzenetére
Csupán a kolléga hsz-re reagáltam, nem akarok megint "hadjáratot" indítani.
Azt vesz mindenki amit akar, bár pont hétvégén váltott egy yt streamer 11700k-ról 9800X3D-re és meglehetősen kevés a különbség 1440p-benBár ott szerintem más hiba lesz, de aztán ki tudja.
sylex: 5090-el is jöhet cp max rt preset bench
-
válasz
gainwardgs #10796 üzenetére
Már azóta 5090 van és amit omfgk is ír "sajna" az jogos. Nem tudni ők pontosan hol mérték.
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs #10794 üzenetére
Az ilyen mások balfékségeit ne is nézd.
Én az összes "nagy név"-ben találtam hibát. Egyik sem kivétel.Pont tegnap néztem utána a tr 1440-nek.
Gugli első találat, guru3d. Fogalmam sincs kik ezek, de még saját magukat is meghazudtolják.
Az nem sámli, amikor saját magát köpi szemközt.Tr 1440 egyszer ennyi, aztán most meg annyi
Most 235 vagy 276? A játékon sem volt semmi, a bench-en meg pláne.
Ráadásul az rtx3080 erősebb ti-nál...
ok, 12gb, de akkor sem.
Ott van a majom hub, az is egy görény, semmirekellő... -
omfgk
veterán
válasz
gainwardgs #10796 üzenetére
A tesztben custom scene futott, in-game.
Nem benchmark.Szóval innentől lehetetlen az összehasonlítás.
-
válasz
gainwardgs #10794 üzenetére
-
Sontir Fel
őstag
-
RI/OS
addikt
válasz
deathcrow42 #10788 üzenetére
Suprim liquid kánaán lehetne már
-
-
Raymond
titán
válasz
Busterftw #10785 üzenetére
A Geizhals-on az 5070 mar MSRP (649) aron van (sot van egy 639-ert is), az 5070Ti most 960-nal kezdodik egy csomo 969 es 979 tehat egy szazassal tobb mint a 879-er MSRP. Az 5080 pedig most 14 van 1349 es 1399 kozott zomeben normalis boltokbol (tehat nem eBay vagy mas marketplace) az 1169-es MSRP-val szemben. Ott meg van hova lemeni, de az is mar "csak" 15% felar.
-
-
Kerio
őstag
Asus Astral 5080 OC +350/3000 Port Royal
-
Kerio
őstag
válasz
Találtgyerek #10774 üzenetére
De az is látszik, hogy jobban melegedett a GW.
Az Asus ventijének szebb hangja van. A GW-nek volt egy kis morajlása, amit főleg alacsonyabb fordulaton hallottam. Szerintem az sem volt gáz, ahhoz képest, mint amilyet pár hete levideózott valaki és bemutatta itt a topikban.
Biztos belehet állítani az Astralt, hogy ne pörögjön fel ennyire. De mivel nekem a szoba másik sarkában van a gép és a TV előtt játszom, így egyáltalán nem zavar az a “szélzaj”.
Szerintem az a Gainward is egy nagyon jó választás. -
-
warcat
veterán
Végre jó áron 5090!
(Ne szaladjatok megvenni, kosárban már a helyes ár szerepel)
-
Laraxior
titán
válasz
laychi #10772 üzenetére
Igen, mondtam anno, hogy nekem elég volt a 4090 is, de azért adok esélyt valamelyik új gamenek, hogy elvarázsol és kell neki kraft.
GTA6 mindenképpen, mondjuk addigra szerintem lesz már 6090 is, meg talán az új Battlefield is hozhat jóságot
De a Stalker 2-vel is egyre többet játszomnatívban természetesen.
-
Laraxior
titán
A 4090 (65% TDP limit) olyan 300W körül hozta ezt a 116FPS-t, a New World alatt, most ugyanez megvan 220-230W-ból -
zebra_hun
veterán
válasz
zimilaci #10767 üzenetére
Bocs, nem voltam figyelmes. Azt hittem, mivel a 3dmark volt már a téma, arra írtad. Ott nem lehet
A cp77-et ő csinálja jól. Nem piszkál, eredeti preset-et használ. Visszakövethető. A custom-ok semmit sem érnek, hiába esetleg jobb.
Sosem piszkáljuk el, ez alapszabály. Rt ultra egész jó, másoknak is egyszerű(bb) úgy, mint 300 beállítást átbeszélni.
Custom bench emiatt=kuka.
Érintetlen preset=hasznos. -
warcat
veterán
Amúgy a Port Royal tesztek is lefutnak? Mert a Speed Way még bőven lemegy +75 core-al afelett amin a Port Royal teszt még stabil nálam
-
Kerio
őstag
válasz
Találtgyerek #10756 üzenetére
Itt egy Speed Way összehasonlítás:
Gainward 5080 GS : +420/2000
Asus Astral 5080 OC : +350/3000
-
Kerio
őstag
válasz
Találtgyerek #10756 üzenetére
Tegnap éjjel vettem ki a boxból, úgyhogy még tesztelem. Egyelőre a különbség az, hogy jobban boostol mit a GW, kisebb OC mellett is jobbak a teszt eredmények. CW van, első pár tesztnél még kicsit zavart is, de olyan, mintha csökkent volna (vagy csak én lettem immunis). A GW is kb ekkora hangerővel "cicergett", ennek talán kellemesebb a hangszíne. A ventinek persze van hangja 64%-nál, de nem kóros a hangja, nem "búg". Engem nem zavar.
Az már más kérdés, hogy nem biztos, hogy megéri az árkülönbség...
-
Kerio
őstag
CB Benchmark fagyott az Astral +360/3000-nél, de 350-el rendben van. Érdekes, hogy a Steel Nomad pontszám még feljebb is ugrott, többszöri tesztre is.
-
Kerio
őstag
Asus Astral 5080 OC +360/3000
-
Kerio
őstag
Asus Astral 5080 OC +360/3000
-
válasz
gainwardgs #10751 üzenetére
nvidia appot használsz ?
Akkor így tudod megoldani : [YT] -
fatal`
titán
válasz
gainwardgs #10751 üzenetére
3.10.2.1 a legfrissebb.
-
s.bala31
őstag
válasz
Találtgyerek #10746 üzenetére
Nincs. De elég gyorsan lefagy ha kevés a fesz
-
válasz
gainwardgs #10748 üzenetére
Akkor valami nem működik megfelelően nálad. Ég és föld a különbség az új modellel. Ghosting gyakorlatilag meg is szünt vele.
-
válasz
Találtgyerek #10746 üzenetére
Cyberpunk RT+PT vel továbbra is legjobb teszt véleményem szerint. Gyorsan kidob ,ha nem stabil az oc.
-
laychi
veterán
válasz
Sontir Fel #10742 üzenetére
Ezek bench beállítások, de curve-ban +480-500 MHz-ek vannak belőve, szóval azért egy
Game teszt nem volt.
VRAM bírná az tuti, gpu is szerintem 450-460-at menne.HA tutira akar mennia za ember ,akkor metro exodus ee-vel és hasonlóval kell tesztelni
-
laychi
veterán
válasz
Találtgyerek #10739 üzenetére
alap vs oc gyári ventigörbe
AlapOC
-
laychi
veterán
válasz
Találtgyerek #10737 üzenetére
-
laychi
veterán
válasz
Találtgyerek #10734 üzenetére
Rendben, később megcsinálom, most szellőztetve van, így nem tükrözné a valóságot.
Ház oldalát már felraktam.
Csak egy 14cm-es venti van elől, abból nem kap a vga, csak a ram és a cpu.
1. teszt akkor out of box lesz
2. 111% tdp limites oc +450 gpu+3000vram
Mindkettő gyári ventigörbével. -
laychi
veterán
válasz
Találtgyerek #10731 üzenetére
és mivel teszteljem?
out of box vagy oc teszt? -
Na én végül be húztam az új tápot a natív 3.1-el. Így már jóval szebben all a kábel is, mert rugalmasabb nem olyan merev és az oldala is fel megy a gépnek...
Viszont 90 fokos kábel kelleni fog, ha sikerül Suprim vagy Astral be húzása majd, mert azok nagyobbak, mint a Ventus.
-
Laraxior
titán
Nemigazán akar összejönni ez a dedikált fizika.
De az 5090 megy rendesen. Holnap még próbálkozom. Mondjuk másik rendszeren, mielőtt ezt teljesen hazavágom. Bár eléggé erőteljesen gondolkodom azon, hogy visszaváltok Win10-re. -
Laraxior
titán
Hát... ez nem volt hosszú életű VGA...
-
omfgk
veterán
válasz
BerserkGuts #10719 üzenetére
Akkor linkelgesd ezt a képet.
Csak aki már látott való életben logó vga-t, az ki fog röhögni. De lelked rajta.Erre valami hülye az asztalon fotózgatja a többi meg továbbadja ,hogy gpu sag/bend...
Lol.Ha megnézted volna a PCB-ről a képeket, akkor pillanatok alatt összerakhattad volna a dolgot.
https://www.techpowerup.com/review/gainward-geforce-rtx-4070-ti-super-phoenix-gs/3.htmlMaga a heatsink rosszul lett hajlítva. A hőcsövek, amikre utána a lamellákat préselik.
Ott kezd el ez igazán gond lenni, ahol a PCB véget ér, mert ott a PCB merevítő is véget ér.
Itt húzza rá a backplate-et a csavar a heatsink-re.
Tehát a P betű előtt még 4 réteg van. Backplate, merevítő, PCB, heatsink. P betű után már csak backplate és heatsink.
Ezért hajlik lefele drasztikusan.Ha a heatsink a másik irányba hajlik (derbauer videó), akkor a backplate felveszi a heatsink formáját és felfele hajlik.
Na viszlát.
Dr vga for president. -
BerserkGuts
addikt
Te értetted félre ha azon a képen neked oké akkor menj szemészhez a két képet meg összehasonlításként raktam be hogy az enyémen még ennyit se látni mégis megvolt törve.
Meg én se tudtam mi baja gondoltam rossz pasztázás de lásd utána jártam és tanultam valamit nem hiszed járj utána ennyi.Arról a képről meg te se tudsz semmit biztosan linkeltél egy videót és akkor mi van szakértő lettél tőle
kétlem.
A pcb-t nem látjuk csak a backplate-et de nem tűnt fel hogy nem felfelé a borda magasságában van meghajolva hanem lefelé a föld felé ↓ lefelé a megtámasztás hiánya miatt.
-
omfgk
veterán
válasz
BerserkGuts #10717 üzenetére
Totál félreérted.
Nem az alátámasztás szükségességét vitatom.Hanem a fotódat, amivel az alátámasztás szükségességét hirdeted.
Cserélj képet.
Ennyi.
Az amit linkelgetsz, az egy gyárilag ferde hűtőborda. Nem az alátámasztás hiányában meghajlott kártya.Derbauer videót is azért linkeltem, hogy lásd ,hogy ezekből a gyárilag ferde kártyákból még tesztelőkhöz is jutott.
Csak ebből valamiért az lett ,hogy dr. Vga így, dr. Vga úgy.
Leszarom dr. Vga-t.Tehát mi a szarhoz is kéne érteni?
Ahhoz ,hogy felismerjük ,hogy valami eleve meg volt csavarodva?
Na az nagy tudás. Doboz felnyit, szemmérték, pipa. -
BerserkGuts
addikt
Fizikával veszekszel nyilván még segíteni is fog évek alatt ha ki se támasztod az meg csak a ráadás hogy gyárilag megvan hajolva. 2éves kártya volt használtan vettem.
A Kártya már haldoklott csak ezt sokan észre se veszik még eltarthat évekig is mert játszol ilyen remaster játékkal meg dlss-el alig melegszik és ki se használja a kártyát. Time Spy is simán lefutott.
Egy játék volt aminél elő jött a probléma fekete képernyővel azért mert DLAA, RT, 4k stb... minden fullon ment amúgy észre se vettem volna majd csak lehet 1év múlva hogy többet nem kapcsol be.
Vagy amikor procit cserélek aztán úgy megmozgatom újra amit már nem él túl. -
kevike576
senior tag
LDLC-nél elő lehet rendelni 5090-eket [link]
-
omfgk
veterán
válasz
BerserkGuts #10708 üzenetére
Mihez kell itt érteni?
Day 1, a vadiúj kártya már hajlott volt.
Ennyi.Ez a kártya meghibásodik, mondjuk fél évvel később és a professzor úr rámondja ,hogy ezért kell kitámasztani, mert meghajlik.
Jól értem? -
HantekDSO
tag
válasz
BerserkGuts #10708 üzenetére
Dr.VGA a kártyákhoz ért, der8auer az önreklámhoz... Mindenki eldöntheti, kinek hisz!
-
tomgabor
senior tag
válasz
BerserkGuts #10703 üzenetére
Azért érdemes arra is figyelni hogy ad e támogatást a hátlap, oda van csavarozva a bordához vagy a műanyaghoz..
[link] Ugye milyen szépen hajlik a PCB, fém hátlap nem segít semmit. 4000-es széria MSI Ventusnál is voltak ilyen bajok, mondjuk ott a VRM is megfőtt mert a padok már nem érintkeztek.
Gigabyte 5080-nál azért közel vannak a borda csavarok a hátlaphoz, de nulla támogatás a 3 slotos hátlapnál.
Asus spórol csavarokon nagyon, 4 csavar Astral-nál ami a gpu clamp-ot fogja meg még kettő a PCB legvégén azt kész, a többi támogatást meg majd a műanyag shroud megoldja, hogy Ventus féle problémák ne legyenek. AMD oldalon eddig a 9070XT Pulse a legbotrányosabb ilyen szempontból.
De tudom, én csak a hibákat keresem, és a nem létező unikornis gpu-t szeretném megvenni.
-
omfgk
veterán
válasz
BerserkGuts #10703 üzenetére
Így jött le a gyártósorrol.
https://youtu.be/S3ubCAhXrsE?t=457
Ezúttal nyisd is meg mert ezt nem először linkelem neked.
Ismert hiba volt ,hogy a hőcsövek hajlítása nem volt tökéletes. Gainward, Palit hűtőbordák voltak érintettek néhány batch-nél.Aki nyitott szemmel járt akkoriban, reddit-en elég sok ilyet láthatott fotózva. Day 1 nem volt egyenes.
Szóval nem sag/bend látható a képen.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
gaben22 #10700 üzenetére
igen az elég nagy probléma rávágták ezeket a batár nagy hűtéseket azt ilyen elhajlás lesz a kártyában:
(gyengébbek kedvéért a fém backplate teljesen meghajlik és viszi magával a pcb-t is ami nyilván nem tud teljesen meghajlani mivel a sínben van rakva így csak az illesztésnél a sarkánál fog jól megtörni szóval ez az izé fok mérő nem sokat ér mert a hűtés és a hűtőborda az köszöni szépen jól van egyenes marad a pcb törik el csak)
itt sokkal láthatóbb
Az első az enyém persze sokan azt mondanák hát az mi nem is látni
hát én se voltam profi benne maradjunk annyiban de amióta meg kellett javíttatni már tudom hogy de elég nagy probléma volt ott is elhajlás és törés(vicces az hogy még működött főleg dlss meg ilyen szarok miatt amikhez nem kell teljesítmény csak amit én nem szeretek így DLAA és rt mellett 4k-ban már elkezdett melegedni és még időben észre vettem)
-
laychi
veterán
Cyberpunk OC-val(virágbóti, nincs mfg
)
-
laychi
veterán
válasz
Találtgyerek #10697 üzenetére
Nem, ez nyitott háznál.
Ez a hirdetett vga, gondoltam letesztelem, megnézem mégis ventik rendben vannak e(olyan fülest kaptam, hogy kerreghetnek, de nem teszik), illetve rops-ok meg vannak e megnéztem. De mint látható minden oké-
De akkor már tudni is lehet, hogy mennyit megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest