- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
-
torma1981
veterán
-
Laraxior
titán
Most lehet, hogy én vagyok helikopter, de nemigazán értem ezt a kábel mizériát.
Értem azt, hogy a pöcök az lefelé vagy felfelé esik. Az tiszta. Viszont gyárilag nem adnak sehol sem 90°-os csatlakozót, csak egyenes kábelt, amin csavarsz egy fél fordulatot és máris a másik oldalra esik a pöcök.
A régi VGA után egyszer kell átvariálni, átforgatni, áthajlítani.
Nekem is fordítva van a 4090 után, de hogy valahol ez gondot okoz, érthetetlen -
-
4264adam
veterán
válasz
Blaise #11187 üzenetére
Ha ebben a szériában már megoldódott a morgó venti akkor nem is lehet belekötni egyik 50xx szinten sem.
TPM helyett ők még pasztát alkalmaznak, de ha azt a fajtát amit az 5070 Ti-nál akkor is nagyon ajánlott mert ezt a választ kaptam a Palittól:
GameRock uses TC-5026 thermal paste
Ami Igorlab's alapján is ajánlott.
-
Blaise
veterán
Nagy divat itt szidni a Gainward és a Palit kártyákat, de igazából senki nem tud nagyon racionális okot mondani, hogy miért érdemes akár több százezres felárat ráfizetni a "komolyabb" kártyákra
Én lassan 1 hónapja használok egy Palit Gamerock 5090-et, megvan az összes ROP, egyből bootolt, nincs fura zaj, nincs coil whine stb.
-
Kerio
őstag
válasz
Találtgyerek #11181 üzenetére
Megvan még. Tudom, parasztság, de ma megy vissza az Alzába. Nincs semmi baja, CW van, de az talán nem hiba… Szóval ha lesz “felbontott” Astral 5080, akkor az tőlem volt.
-
Kerio
őstag
Ahogy írtad, törölték. Megkérdeztem a chaten, hogy mi történt, azt válaszolták, hogy rendszerhiba.
Persze a tétel nem került vissza, majd másnap reggel jelzett, hogy újra van készleten, de akkor már nem engedte megrendelni, mert már rendeltem egyet, és kettőt nem szabad. Hiába törölt az előző rendelés, ez az Alzát nem érdekli. Csinálhattam volna másik profilt és azzal megrendelhettem volna, de nem foglalkoztam vele. Majd veszek valamit itthon, ha egyszer lesz.
-
-
Kerio
őstag
válasz
TakiNándi #11150 üzenetére
Ezt az FSP Hydro PTM Pro 1350 tápot elvileg én küldtem vissza. Semmi baja nincs, csak nem fért be a házamba.
Bár sok kedvezményt nem adtak rá….
-
warcat
veterán
válasz
Landon #11169 üzenetére
Egész EUban ugyanúgy jogod van -indoklás nélkül- 14 napig elállni a vásárlástól.
Gariztatás pl. amazonnál szerintem könnyebb mint az összes nem fizetős extra cserés magyar boltnál (alza, emag x összegért azonnal cseréljük szolgáltatásra gondolok)
Bónuszként mivel nem specializált bolt, az ügyfélszolgálatostól rendkívül egyszerű a teljes vételárat kérni csere vagy javítás helyett a bolti garancia utolsó napján
-
omfgk
veterán
válasz
ImpersonatoR #11171 üzenetére
Ez már más review sample esetén is feltűnt többeknek. Elvileg a sorozatgyártásnál már PTM volt/lesz.
Asus az egyik ahol legalább szó szerint említve van a PTM a holnapon.
De ettől még az ilyen teszt megy a kukába, mert a tényleges vásárló nem ezt kapja. Reméljük ,hogy akkor tényleg csak jobbat kaphat.Gigabyte például a marketing bullshit-ben vagy 3 féle thermal pasztát is megemlít a különböző modelleknél.
Szóval az látszik ,hogy van reakció a korábbi széria hot spot problémáira.Fél év múlva már látszódni fog ,hogy mi a helyzet. És ki milyen taknyot kent vagy nem kent a chip-re. Vagyis ennyi idő alatt még pont nem, hiszen nem látjuk a hot spot-ot már.
Akkor fog látszódni, amikor a gpu temp is romlik. Az többi idő. -
Ez hol PTM ? Nekem ez sima pasztának tűnik [link]
-
Laraxior
titán
válasz
Landon #11169 üzenetére
Ezek új szállítmányok, nincs már ropihiány.
2900-ért simán jó a palit, rá egy OC bios, aztán csókolom, két évre le vagy tudva. Ha meg kicsit lazább a buksza, akkor meg egy Vanguard, vagy Suprim, esetleg egy Astral, de a zotac meg még jobb is lehet a százéves garanciájával.
Lázadjatok már kicsit, mondtam, akinek kell annak küldök haza talicskával, engem nem érdekel, ha az apróra is szánja, (tekintve az asus 5080 astral is ott kötött ki)
Engem már az kielégít ha tudom, hogy nem áfáznak vitya zsebébe -
Landon
addikt
válasz
Laraxior #11168 üzenetére
Eddig úgy voltam vele, hogy a későbbi eladásnál jól fog jönni a magyar garancia illetve ezekről a helyekről nem lehet Mo-ra rendelni és nem akartam "trükközni" de egyre közelebb vagyok hozzá hogy lassan nem érdekel egyik probléma sem és meglépem. Illetve ami még kissé zavar az hogy ismerem a szerencsém. Ha kikapok egy ROP hiányos darabot akkor innen gondolom jóval hosszadalmasabb, macerasabb a csere folyamat.
-
Laraxior
titán
válasz
Landon #11166 üzenetére
Én csak azt nem értem, miért nem veszed meg külföldről?
Megkapod a VGA-t olcsóbban, mint otthon, tegyük fel 2-300euróval. Ugyanúgy betudod regisztrálni az Asushoz, a bolthoz ugyanúgy van garanciád, amennyit spóroltál az árán, annyiból ha minden félévben is vissza kell küldened 3 évig, akkor is a pénzednél vagy a postaköltségeket összeszámolva.Hegyekben állnak az 5090ek, és ez csak egy, hasraütésre....és nagyon nincsen a magyar árakhoz köze.
(mindfactoryn a Vanguard egy százassal még rövidebb,mint az alternaten, NBB: Windforce OC szintén 2899) -
Dythern
friss újonc
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy alzán milyen hosszú jótállást vállalnak céges vásárlásra? Csak a jogszabályban meghatározott 12 hó? 5080 és 5090 között örlődök, a jelenlegi árakat nem tudom elfogadni viszont tartok tőle , hogy a Trump ámokfutása feltornássza az árakat.
Köszönöm!
-
Landon
addikt
válasz
warcat #11165 üzenetére
Szívemből szóltál. Rohadtul felhúz a dolog. Meg a folyamatos ferditesek is. Írtam egy magyar boltnak, hogy tudnak e astral lc-t szerezni, mert a környező országokban már heti hullámokban érkeznek a prémium kártyák. Erre kaptam a "nincs hivatalos beszerzési forrás" meg "csak eBay ajánlatok léteznek 4k+ eur áron" BS-t. Vissza kérdeztem, hogy ha nincs hivatalos forrás akkor alza cz, sk, Mindfactory, LDLC etc. hogyan tudnak €3500-€3600 áron heti rendszerességgel astral LC, suprim lc-t arulni. Persze választ már nem kaptam.
-
warcat
veterán
Nem okvetlenül a mi ítéletünk, de látod, hogy 5080,5090 ből ezt "meghagyják" nekünk, míg a cseh, szlovák stb. vásárlóknak a Gigabyte prémium/vizes modellektől kezdve, az Astral és a Msi Suprimokig át minden elérhető volt már, mostanra több hullámban is, nekünk meg fityisz vagy inkább fikusz kukisz
Ha ilyen másod- harmadrendű vásárló vagyok, akkor helyezzék fel a kártyájukat az ánuszukba és pörögjenek rajta párat
-
Kerio
őstag
válasz
Találtgyerek #11162 üzenetére
Nekem Palit 4070 Ti Superem volt, annál is írták a zajt, én nem hallottam durvának. Olvastam az 5090 teszteket, a ventikre írják a zajt, a CW viszont halkabb mint pl. az Asus-nál.
-
Kerio
őstag
Alza feltöltötte az 5090 Gainward és a Palit készletet.
-
Landon
addikt
válasz
deathcrow42 #11151 üzenetére
Ez igaz a Thermal Grizzly féle WireView Pro-ra is?
-
boogie84
veterán
válasz
deathcrow42 #11153 üzenetére
760+ volt egy-két napja.
Egyébként 27db 5080-as elérhető alzán. (akit érint ilyen áron) -
Találtgyerek
veterán
válasz
deathcrow42 #11153 üzenetére
Van egy Astral is 777-ért, ha valaki rá van gerjedve.
-
-
pidzse4
aktív tag
-
-
TakiNándi
kezdő
Az FSP Hydro PTM Pro 1350W tápot választanám az 5090-hez, dea kártyán úgy áll a tápcsati, ahogy nekem pont nem jó, ha a táphoz adott 12V-2x6 csatlakozót használom.
Viszont tudnék szerezni Corsair 90° fokos 12V-2x6 kábelt, Style B-t. Azzal pont jól állna minden, és nem a kártya előtt menne el a kábel plusz még szépen derékszögben is lenne.
Kérdés, használhatom nyugodtan a corsair kábelt, vagy inkább legyen csúnyább a kábelezés és használjam a táp gyári kábelét?
-
Zorel
senior tag
Waterforce-ból csak 1db volt, megnézem milyen, de ha kellene valakinek írjon, átadom.
-
Zorel
senior tag
-
kevike576
senior tag
-
BeZol
őstag
válasz
warcat #11143 üzenetére
20+ nap után lehozzák hírnek, grat nekik.
Én ezt a bios-t próbáltam: [link]
Prime 5080 és Zotac Solid Core 5080-nal fixen mükszik minden venti és fel is ismeri a kártyát.
Mindkét kártya épphogy 10ezer pontot tudott gyárilag OC-zva speed wayben.
450W-os bios-szal a Prime 10.200, a Zotac 10.300-nál ért véget.
Sztem mindkettő átlagos/gyengébb gpu chip volt, úgyh ezeken az extra fogyi sem segített sokat.
Prime-nál eleve hullámzott az órajel össze-vissza, Zotac-nál szépen nézett ki a gpu-órajel-tartomány, DE ez is a chiptől függ, nem attól, hogy melyik gyártó terméke+típusa.Inno3D X3 5080-nál még csak a sima 400W-os Astral bios-szal néztem, az nem volt hajlandó 343W fölött fogyasztani, szóval ott valami más hardveres limit lehet, a fenti 2 kártya 435W környékén evett így (445-450W-os csúcsokkal).
-
zimilaci
csendes tag
Ha valakit erdekel: 1db B-ware (alternate)
-
gaben22
senior tag
válasz
Freem4n4253 #11139 üzenetére
Kártyás külföldi fizetésné hiba szokott lenni, hogy nincs/nem sikerül a 2 faktor (pl. Visa SecureCode...) vagy maga a kártyaszolgáltató tiltja le, mert gyanús tranzakciós jelzés jön. Szingapúrból vettem audio cuccokat pár hónap különbséggel, elsőnél minden klafa volt, másodiknál nem engedték át a tranzakciót ugyanarra a kártyára, mert gyanúsnak ítélték, banknál kellett külön engedélyeztetni. Bankodat kell felhívni, ők látni fogják az okot.
-
Laraxior
titán
válasz
Freem4n4253 #11139 üzenetére
Csak német címre tudsz rendelni, gondolom a paypalodhoz hozzá van rendelve a címed.
-
Freem4n4253
csendes tag
válasz
Laraxior #11133 üzenetére
Suprim 5090-et szeretnék tőlük rendelni, de mindig hibát ír ki a kártya adatok ellenőrzése után. Próbáltam magyar, német kártyával és pay pallel is, de semmi. Nem találkoztatok még ilyen hibával? Bank alkalmazásban is elfogadom a tranzakciót és a limitek is rendben vannak.
-
-
Laraxior
titán
válasz
Találtgyerek #11132 üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
válasz
bacononbush #11131 üzenetére
Egész jó. Köszönjük!
Nagyon jó hűtése van ennek a típusnak. -
bacononbush
csendes tag
RTX 5080 VANGUARD
[link] -
Busterftw
nagyúr
válasz
Sontir Fel #11125 üzenetére
Jo opcio ez is, csak most ovastam a hsz-t, mar nincs.
-
Bossp
addikt
Gainward Phantom 5080 GS-ről vélemény?
(4080 Főnix nekem nagyon bevállt (hűvös, halk now cw) és a paszta sem esett szét hosszú távon) -
zimilaci
csendes tag
válasz
deathcrow42 #11114 üzenetére
2600 ra szajhuzva de igent mondtam, ott meg kiderult, hogy a ceg csak 1 db-t kapott... szoval jon vissza a penzem
meg most van egy asus prime 5080 amit 1249 Euroert vettem... meg eddig nem akadt rajta semmi 4k-ban
-
omfgk
veterán
válasz
Sontir Fel #11125 üzenetére
Arra figyelni kell, hogy a Solid és a Solid Core más hűtést kapott. A Core kisebb minden tekintetben.
329.7mm x 137.8mm x 67.8mm vs 303.5mm x 115.8mm x 55.7mm
Míg a Solid simán felveszi a versenyt hang és hőmérséklet szempontjából a drága példányokkal, addig a Core az kb a Phoenix/Gamingpro szint ellen megy.
-
warcat
veterán
MSI GeForce RTX 5090 Suprim SOC 3299€ mindfactory.de, 5+ db, szép mennyiség
Érdekesség: megemelték a max rendelhető darabszámot 3-ra
-
Laraxior
titán
Zotac is van/volt az NBB-n 2999-ért, és AMP extreme.
TUF: 3100-ért.
-
warcat
veterán
Amazon két hete még a régi áron adta, szerintem ők adott árra vannak leszerződve és közismert, hogy nem állsz le pofozkodni amazonnal
Ennek csak annyi a következménye, hogy kevés van náluk, pár másodpercig van kirakva 1-1 db.
MSI-nak nem tragédia egy 20 dbos pakkot bedobni oda vs mindfactorynak mondjuk 3200-ért -
-
válasz
zimilaci #11113 üzenetére
Nah de az MSRP ezeknek (MSI Suprim meg Asus Astral) is már 2500 dollár, vagyis az abszolút legjobb esetben németországban ez kb. 3000 eurónyi pénz.
3000-t kiadnál a kártyáért szó nélkül? Lehet, hogy még 3-4 hónapot várnod kell rá, míg így lemegy az ára.
3500-ért van most azonnal. Döntés a tiéd -
RI/OS
addikt
NBB-ről vettem két suprim liquidet.
3499 bruttó.Picit még drága, de már meguntuk a szarakodást
-
warcat
veterán
Micsoda ajánlat amazontól, június 16 szállítással
hiába na Asust meg kell fizetni
-
gaben22
senior tag
válasz
KAMELOT #11102 üzenetére
Az a gond, hogy a 600W-os limit nagyon közel van, így nem tudom mennyit lehet cibálni őket anélkül, hogy automatikusan ne tekerne vissza a kártya. Galax/KFA2 2 csatlakozós verziója érdekes lesz, de ahhoz meg nem lesz blokk gondolom, vagy léghűtő vagy natúrban a PCB, hogy egyből le lehessen borítani folyékony nitrogénnel hogy elfoglalhassa az első helyet a benchmark ranglistán.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LED világítás a lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest