Új hozzászólás Aktív témák
-
Ampee1
csendes tag
Sziasztok,
Valaki 5080-as kártyánál tapasztalta hogy megfagy játék közben (ráfagy a kép, majd restartol a gép magától) vagy szimplán windowsban elmegy a kép (nem indul újra a gép magától de csak azzal lehet helyrehozni)
Nincs húzva a GPU se a memória. Direkt nyomattam mindenféle tesztprogramot furmark, occt több órán keresztül, semmi nem jött elő. Direkt húztam is kicsit ezekután a GPU és memória órajelet, az sem idézte elő a dolgot.
Eddig egyszer fagyott meg a kép és kb két hétre rá random elment Windowsban a kép. (Napi 14 órát megy minden nap a gép)
Hőfok teljesen rendben van (59-63 terhelés alatt). -
hdhunx
junior tag
válasz
deathcrow42 #8194 üzenetére
3080 se volt jobb bár ott kevesebb volt szoval engem annyira nem zavar bár igaz hogy nem szép.
-
omfgk
veterán
válasz
westlake #8195 üzenetére
Ilyen ez a vásárlás.
Szalonból kigurulva pattintjuk is fel a motorháztetőt ,hogy 1.4 helyett nem kaptunk-e 1.2-est.És ne felejtsük el a userek azon részét (tetemes részét), akik eleve nem nézegetnek ilyeneket. Bármilyen prebuild.
Mindig becsapós ilyen szempontból egy reddit, vagy a PH. Ez egy kis szelet. A DIY piac. -
westlake
félisten
"The root cause is the chip. A small batch of GB202 is defective, and the bios can not do anything with this issue."
Az összes brand érintett, amelyik kapott a hibás szériából. FE-ből is van.
Az a "pár" user, akiknek sikerült 5090-et vennie, majd most szépen elkezdi megnézni, hogy az övé hibás-e. Egyértelmű, hogy a hír hatására egyre több hibás darab tűnik majd fel.
-
-
omfgk
veterán
Gigabyte Gaming reddit-ről.
Szintén érintett.
https://www.reddit.com/user/JoestarJoseph/Lehet ,hogy csak a bios lett elbaszva. De még úgy is ultra gáz ,hogy a kurva kevés 5090-nél még ezeket is csekkolni kell, hogy az ember tuti nem ilyet fogott ki.
-
Géjza
őstag
Jobb, de még mindig nagyon messze van a széptől. A gond ott van, hogy a nyák csak fele akkora, mint a hűtő, amit rápakolnak, ezért kénytelenek a kártya közepén kihozni a tápcsatit és már mennek is össze-vissza emiatt a tápkábelek. Alul, hátrafelé (a ramok felé) fordítanák ki a csatit (alaplapoknál is elkezdték azt, hogy csomó csatit átfordítottak a lap hátoldalára) és akkor szépen meg lehetne oldani a kábelezést is.
A CPU hűtő elég érdekes. Nulla levegőt tud rátolni a bordára és az is meleg lesz.
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #8184 üzenetére
Kíváncsi lennék erre mit mond a Zotac garanciáztatáskor.
-
-
Landon
addikt
Ha egy 5090-hez jutnek most és akár "csak" 1 hetet kéne várnom a cserére az is sok lenne. Nem azért mert nem lennék meg nélküle hanem az út miatt ami odáig vezetett hogy meglegyen.
Most gondold el, végre az utolsó lépés után vagy, szalankent lemerted mennyi A megy át a vezetékeken full load alatt (kib. vicc hogy ezt megcsináljuk komolyan....), jónak tűnik, talán nem olvad le idővel a csati/kábel, épp szusszannal egyet hogy na akkor lehet használni a kártyát a beszerzés és egyéb tortúra után majd tolsz neki egy 3DM-ot, feltoltod egy GPU-Z snap-pel karöltve ide ph-ra hogy végre legyenek itt is eredmények majd valaki kiszúrja hogy a képen off a ROP count.
Hat én lehet tökön szúrnám magam.
-
válasz
deathcrow42 #8150 üzenetére
90% TDP, +2000 VRAM, +100 GPU Core
Gyorsabb, mint a Default GPU -
Ahogy nézem 12.5cm.
Ha nem akarsz vesződni vele akkor ajánlom ezt, én ezt használom:
PH-CBRS4.0_FL22Vagy nyomtatsz 3d nyomtatóval / vágsz egy hosszabb darabot és megcsinálod hátul dupla furattal. Hely van a csavarnak ha a feje alul van a műanyag résznél ahova a risert csavaroznád.
-
Landon
addikt
Nem akartam elhinni amikor láttam a linket aztán elolvastam a TPU cikket... Volt hasonlóra már precedens? Zotac QA-t is minősíti de ha hw szinten lett off-olva akkor az ultra gáz... Még reszkess azon is hogy milyen ROP count-ot látsz amikor megnyitod a GPU-Z-t.
Komolyan egy kib. vicc az egész.
-
Van valakinek infója arról, hogy a phanteks ezen riserének mennyi a képen látható furat távolsága? CM kábelével megszívtam mert legalább 1 centivel rövidebb volt mint a P600 házban a furattáv...
-
horvathpeter
aktív tag
-
válasz
deathcrow42 #8167 üzenetére
Igen az meg már csak hab a tortán, hogy felirat fejjel lefelé néz rád, hogy mivanveledöcsém...
Szóval, ha muszáj lesz csak akkor fordítom meg fejjel lefelé, mert elvileg ez így nem gáz, hogy rajta ül, de a 90-es kártyák azok 5 mm-el nagyobbak szóval az már lehet pont nem lenne jó, de majd valamikor kiderül, ha kiderül.. -
-
-
omfgk
veterán
-
Én beszereztem egy Vertical GPU Holdert aztán így tud maradni a mostani táp, a gyári táp kábel ami 2x8-12VHPWR és még az oldallap is felmegy...
Már csak azt remélem, hogy az 5090 (valamikor) be fog férni normálisan a házba, mert kb semmi hely nincs már az AIO csöve és a kártya között.. -
warcat
veterán
NVIDIA GeForce RTX 5090 Spotted with Missing ROPs, Performance Loss Confirmed
Érintett: Zotac Solid 5090 (eddig)
-8 ROP -
warcat
veterán
Mai mindfactory drop: 5080 Gaming Trio Oc 1599€
-
-
ffodi
veterán
válasz
deathcrow42 #8150 üzenetére
Hőfokok hogy alakulnak a teszt alatt?
-
Ribi
nagyúr
válasz
deathcrow42 #8151 üzenetére
Vizespalack mennyi fpst hoz?
-
-
válasz
deathcrow42 #8151 üzenetére
Ez a design elem különösen tetszetős -
Összehasonlítás:
5090 TUF - Asus Noctua 4080 - ásványvizes palack
Polipsz@rral, mind a négy bemenet külön PCIe-8s tápcsatinElsőre ment, simán egy új Nvidia app installt csináltam, mert jött az 5070Ti driver. Ha lesz valami anomália akkor DDU.
-
Default, pont bele az átlag közepébe:
Nvidia appban 90% power limit:100% vs. 90% közt már a benchmarkban is jelentősen jobban felpörgött a venti 100%-nál, nálam majd 90-85% körül lesz használva, az ziher.
-
sixpak
nagyúr
Azta!
4000-hez van már ilyen is, nagyon fenszi. -
Piszmaty76
aktív tag
válasz
BerserkGuts #8137 üzenetére
PS2-n a Black című lövölde nagyon ott volt rombolható környezetben. Nem most volt az sem...
-
6000 ft még lejön belőle, így már igazi BB -
-
BerserkGuts
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #8134 üzenetére
Red Faction
az mekkora game b+++ ott van fizika rendesen szétbontod az egész pályát
[link] https://www.youtube.com/watch?v=S7txd9Ql8eg
butulás az elég komoly a játék iparban xD
durva hogy mafia2 előtt már 10éve megvoltak ezek: üvegtörés, rombolási fizika szépen oldva de aztán muszáj volt elbaxniuk -
TESCO-Zsömle
titán
15 éve úgy csinálták meg, hogy a speciális effektek számolását CPU-n lelimitálták 1 szálra, hogy csak nVidia GPU-val lehessen normális sebességgel futtatni őket. Az nVidia úgy döntött, hogy 15 év után az RTX50 szériával dobja ezen archaikus technikák támogastását, így nem maradt más, csak a szándékosan használhatatlanra limitált futtatás. Itt súgom meg, hogy ha engedélyezve lenne a multicore support, akkor már 10 éve se lett volna szükség dedikált HW-es gyorsításra ezekhez az effektekhez, ahogy pl Red Faction-be se volt...
#8133 Landon: Lehet, hogy véletlenül elbeszéltek egymás mellett? Például, hogy maga a feature minden kártyán rajta van, de a S/W-ben csak az Astral-ra van engedélyezve.
-
Landon
addikt
Kár.
[OC3D] ebben a videóban azt mondja megkérdezte az Asus-t és minden kártyán rajta van a feature de akkor ezek szerint hülyeséget magyarázott... Nem tartom egy nagy zseninek ezt az embert, nem lep meg hogy hülyeséget beszélt csak fura hogy az asus-tol jön az info állítólag.
Első 1 percben említi meg a videó.
-
4K Quality 4090 (+280 / +1300 ez a napim )
-
RI/OS
addikt
Ez a teszt egy vicc perpill, össze vissza mér mindenkinél.
Nálam folyamatosan ezt dobja. -
Kerio
őstag
Ez reálisabb. Ne kérdezzétek mi volt az az előbb.
-
Kerio
őstag
Igen, én is néztem.
Annyi feltűnt az első tesztnél, hogy bugos volt, mert a menüpontokat sem találta el a cursor, illetve úgy kellett ráimádkoznom, hogy full screenben fusson. Nem tudom az okát a magasabb fps-nek. Mindjárt lefuttatom mégegyszer.
Azt hittem, hogy a refresh rate miatt magasabb a pontszámom. -
Kerio
őstag
Gainward 5080 Phantom GS +420/2000. Nem nagyon tudok a menüben navigálni, mert máshova kattint, mint amit kijelöl.
-
BeZol
őstag
válasz
ScomComputer #8104 üzenetére
Stock FE 5090
4k Ultra preset (dlss balanced és frame gen is van a presetben...)
Nem vagyok elájulva a játék grafikájától meg az emberkék mozgásától benne. -
KRoy19
őstag
válasz
Celithrandi #8108 üzenetére
Mármint arra gondoltam, hogy engem basztak át, hogy 10k-ért vettem egy 400 Ft-os kábelt.
-
KRoy19
őstag
válasz
Celithrandi #8106 üzenetére
Nem kezdem előről. Ha visszaolvalol leírtam, hogy miért vettem ilyen kábelt és nem, továbbra sem ugyan az a gyári átalakító, mint ez.
400Ft lenne egy ilyen kábel? Akkor ezzel pont átbasztak. -
KRoy19
őstag
válasz
Celithrandi #8103 üzenetére
Amit adtak a táphoz, az egyrészt nem 90 fokos, másrészt azon a táp felől is 12 pin es csatlakozó van, amit én nem szerettem volna.
-
ScomComputer
veterán
Mehet a teszt !
Dune: Awakening free benchmark tool ! -
KRoy19
őstag
Na vettem egy bilincses multimétert és megnéztem, hogy mi a stájz az új Seasonic kábelemmel.
4090 110%-os power limit-el egy Speed Way stressz teszt alatt, a legmagasabb érték 7A volt a legalacsonyabb pedig 6.4A. Így örömmel konstatáltam, hogy nálam minden rendben és várom szeretettel az 5090-et, ha eljön az ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest