Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
válasz
bigdigit #14193 üzenetére
Nálam minden okés vele. Pedig már az ötödik kártyával használom.
Ha nem jó, visszaküldöd. Van aki azt írja, hogy az Alza kábel tökéletes, nálam meg az villogott néha.
A negatív tapasztalatokat hamarabb leírják az emberek mint a pozitívat. Én sem értékeltem oda, hogy minden ok. -
bigdigit
addikt
.
-
Kerio
őstag
válasz
bigdigit #14176 üzenetére
Én PremiumCord Ultra optikai HDMI-t használok. Bár az enyém 7 méteres, de 144Hz-en simán működik 4K-ban. LG G4 OLED TV-vel használom. Elég sok kábelt visszaküldtem, mert villogtak 144Hz-en, volt köztük Alza saját márkás is.
Ha látom pont van 5 méteresük készleten, csak az egy kicsit drágább. -
s.bala31
őstag
Hmm, +20k-ért valaki már felbontotta hogy neked ne kelljen
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #14175 üzenetére
Ezzel megvagyok most elégedve nagyon, meglepően jó a képe
-
Nekem mindkét 3méteres kábelem átviszi a 4k 240hz +HDR -t .
[ Gembird Prémium HDMI 2.1 8K 60Hz kábel 3m (CCBP-HDMI8K-3M) ]
[Vention HDMI 2.1 8K 60Hz kábel] ebből an 5m isDP vel viszont nem boldogulok . Sajna csak 1hdmi port van a VGAn, amit a monitorra használok . Amint rákötöm a TVt (4k 120hz oled ) is a DPre ,mindenféle problémák jönnek elő . TV ofc hdmi-s ,szóval [DP>HDMI] átalakítóval és natív [dp/hdmi] kábellel is próbálkoztam.
Az átalakítóval ugyan megy a 4k 120hz ,de a HDR már nem ,és random el-el tűnik a jel 1másodpercekre elég sűrűn . Az alis natív kábellel meg csak 4k 60hz + HDR off megy át.Egyszerűen nincs mód 2 kijelzőt használni egyszerre az 5090 en, azért ez szomorú.
-
bigdigit
addikt
Nos ma volt időm és gondoltam megnézem HDMI esetén mi a helyzet. Van 2db 5 méteres is elérjen a tv-ig. Hát mind a kettő kuka lesz mert 1440p esetén csak 100hz enged beállítani de gondolom ennyit tudnak. Pedig direkt azért vettem őket ha netalán tv-én is akarok nyomulni. Ebből következik igazán ajánlhatna valaki 5 méteres HDMI kábelt ami 4K esetén is tudja valóban a 144hz-et. Azt nem tudom ezek DP-HDMI kábelek mennyire használhatóak de ha működik tőlem lehet akár ebben a formátumban is.
Illetve csak kellene egy sima DP 2.1a vagy DP 2.1b is.
Azért fordulok így segítségért mert eddig minden általam vásárolt kábel eddig kamu adatokkal láttak el és egyik sem tudja azt amivel hirdették.
ui: magyar shopban is elérhető lenne a cél. -
gainwardgs
veterán
válasz
BerserkGuts #14172 üzenetére
Igen, az ID is felszállt a raytracing mesterségesen generált gépigény hype-vonatra
A path-tracing lesz az igazi gépgyilkosnatívban semmi sem viszi majd az fix
-
BerserkGuts
addikt
válasz
gainwardgs #14171 üzenetére
gondoltam már tartalmazza most kivételesen eredeti
(meg elméletileg itt kikapcsolni sem lehet a ray tracing-et)
-
gainwardgs
veterán
válasz
BerserkGuts #14161 üzenetére
Mondom path tracing ami még ki sem jött a játékhoz
12600K húzva van -
arabus
addikt
Érdekes képet találtam.
-
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #14168 üzenetére
Elfogadom, nekem sem a kedvencem
De ugyanazt az arányt hozza, mint bármi más.Személy szerint jobb szeretem a kombinált bench-eket, ahol az egész gép minden része aktívan részt vesz egy eredménybe.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #14166 üzenetére
Több értelmet látok a doom-ból mint egy százéves kivénhedt kamu tesztből
de 3dmark se több semmire nem való.Nyilván aki nem játszik vele szintén érdektelen de ugyan így van a többi játéknál is pl: a cyberpunk már 5éve nem érdekel végig vittem de csak Keanu Reeves miatt.
-
pRoject22
őstag
Gyors jelentés HDMI / 5000 széria / fekete képernyő vonalon;
Vettem egy nagyon OP HDMI 2.1 kábelt, a létező összes opciót tudja a HDR-től a 8K-ig, 2 napja van bent azóta nem volt fekete képernyő.
8K Ultra HD48Gbps Total BandwidthSupports Dynamic HDR3D VisualsDurable Braided Design
-
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #14164 üzenetére
Bár azt nem értem a szutyok 10éves superposition az jó mérésre
a doom játék az nem ami 2025-ös.
Az sem rossz, hiszen egy a sok közül. Feladat amit meg kell oldania gyorsabban, nem más.
Teljesen mindegy, hogy milyen, mennyi idős. GPU sebességgel gyorsul, azaz tökéletes.Doom pedig alkalmatlan mérésre sajnos, nincs mit tenni.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #14155 üzenetére
Nem kell cél fps kb 60fps van és kész amit írt 4k max ennyi a max teszteken is fullos géppel mert gpu limit van 4k-n:
persze 4090 miatt írta hogy az mennyivel jobb vétel csak ugye valódi fps azzal is 54 vs 42
de nem OC-t nézték ami az 5080-ban több
Bár azt nem értem a szutyok 10éves superposition az jó mérésre
a doom játék az nem ami 2025-ös.
Meg van ingyenes wukong bench is amivel lehetne nézni hogy 4090-el szemben mennyire lehet húzni az 5080-at:
4090
5080 valaki másé volt:
5080 new my:
-
BerserkGuts
addikt
válasz
gainwardgs #14154 üzenetére
60fps megvan DLAA
DLSSQ elég szép meglepő mert ez már új DLSS4
na azzal meg több fps van aztán rálehet küldeni a multiframegen-t is
A DLAA-val nem működik a framegen pedig oda kellene:
51 fps marad valójában de nem is érezni a 170-et
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs #14154 üzenetére
Az nem bench, így pontos mérésre alkalmatlan.
De a téma/kérdés, hogy proci gyenge e, az elég tág.
Legfőbb kérdés, mi a cél fps.
Oda kell minden, nem csak cpu. Bármi gyenge, nem lesz jó. -
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs #14152 üzenetére
Zero Dawn Remaster sokkal jobban kívánja a gyors konfigot.
5080 alá az való, 1440 very high-on. -
Walter_White
senior tag
válasz
dom1n0 #14142 üzenetére
Nekem is megfordult már ilyen a fejemben.. és még ha sok ember lecseréli a kártyát gariidőn belül is... azért 3 év mulva is egy komoly kártya lesz egy 5090... nyilván nem a csúcs.. viszont ha behal a pumpa akkor kb papírnehezék... lesz, főleg ha nem lehet külön hozzá venni hűtőt. Ha VGA és víz akkor épített. Különben lég.
-
dom1n0
őstag
Köszi a válaszokat
, én is valahogy ettől tartok, hogy egy galibát veszek a liquiddel a nyakamba azért, bárhogy nézem.
A suprim liquid ára is nagyon csábitó, azért jött elő a téma bennem, az is 1.2M. -
hadogabi1
senior tag
válasz
ciricica #14138 üzenetére
G8 nem az oled hanem a VA paneles 4k 240 hz-es samsungom volt. 2 éve volt 400 k a monitor a 4090 -el sose volt black screenem. Mióta megjött az 5090 azóta folyamatosan az volt. Inputot váltani se tudtam mivel a dp 1.4-es volt rajta. HDMI-n is csinálta a black screent. Vettem dp 2.1-es ugreen kábelt 16k-sat. Azzal is ugyanaz. G-sync ki hdr ki mindent kipróbáltam volt rá kb 1 hónapom. Mindig ugyanaz lett a vége black screen böngészés és játékok alatt is. Rendeltem egy Q Oledet gigabyte Aorust. Semmit sem csináltam csak a régi monitort kihúztam és bedugtam az új monitort ez volt 1 hete. Azóta 0 black screen. Szóval ne mondd nekem hogy nem a monitor volt a hibás... Direkt igy adtam el hogy ezt csinálta a monitorom. A srác amd vga-val használja 1 hete nem csinált neki black screent. Szóval a driver vga és monitor a szar biztosan. De a Samsung-ot soha többé az biztos.
Hja és mondom ezt úgy hogy samsung qled tv-m van és egy 400k-s samsung soundbarom. De a monitor nem jött be.
-
omfgk
veterán
válasz
dom1n0 #14142 üzenetére
Az mindig szopás.
Tehát a gyári AIO-s kártyáknál ezzel számolni kell.
Értsd, el kell adni még a gari lejárta előtt.Egy sima léghűtésnél bármilyen probléma orvosolható, ha hosszabban tervezel a kártyával.
Paszta/PTM vagy thermal pad csere, de akár külön venti is kapható lesz hozzá valószínűleg aliexpress-en. -
dom1n0
őstag
Szerintetek ezek az AIO pumpás Suprim kártyáknál mennyire para, ha behal a pumpa része a kártyán gari időn túl?
Érdemes ettől félni, vagy ez nem reális forgatókönyv?
Szívem inkább efelé húzna, de picit félek ha behal a pumpa mit kezdek a kártyával... -
BerserkGuts
addikt
Valaki wukong bench újabb driverrel nézte már?
-
Årpi
őstag
válasz
ciricica #14138 üzenetére
Fura kérdéskör ez. 4070 Superemmel tökéletesen együttműködött a Samsung G4-es monitorom, aztán ahogy 5070 Ti-ra váltottam dobálta a fekete képernyőket minden játékindításnál, kilépésnél DP porton. HDMI-n jó volt, de arra a TV-t kötöm. Azóta lecseréltem egy 360 Hz OLED-re, ami szintén DP-n lóg, de ott nincs fekete képernyő. Legtöbb ilyen jellegű hibát eddig egyértelműen Samsungon olvastam, de kétoldalú hiba ez, sőt...
-
ciricica
junior tag
Nem a monitor a gond. Ne terjesszük, hogy a Samsung szar.
Monitor menüben nézzetek meg másik Input Compatibility Version-t. 2.1, 1.4, stb.
Másik kábel. Ami tuti tudja azt a sávszélességet ami kell.
Vagy még mindig driver hiba. -
Dreamie
őstag
válasz
Találtgyerek #14132 üzenetére
Én a 45-os monitoromat sem hajlított módban használom... Engem zavar, néha megprobalkozok vele, de aztán kiegyenesitem... 32-es méretben nem tudom mennyi értelme van a hajlitasnak...
-
Icewloxy
tag
melyik progival tudom letesztelni azt, hogy a cpu-m bottleneck-e az 5080 mellett? amelyik biztos kimutatja és valahogy score-val tudom hasonlitani. vagy ha egy pl steel nomadba hozza amit kell a vga akkor no problem?
-
warcat
veterán
válasz
Találtgyerek #14121 üzenetére
3 x 999€ ASUS ROG Swift PG32UCDM mellé ugyanennyiért egy 5090
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Találtgyerek #14109 üzenetére
Hát nekem a G8-at ezért kellett eladnom. 4090-el még nem volt bajom az 5090 -el már nem lett jó. Azóta Giga Oled van és tökéletes nulla hiba.
-
tomas51
senior tag
persze csak a windows meg a hdr nem igazán szereti egymást, max ha játszol
de kinek van kedve kapcsolgatni ki-be a játék miatt, nem tudom miért nem lehet azt rendesen implementálni bele, hogy pl ha játékot indítasz akkor kapcsolja be, és ha kilépsz kapcsolja vissza, ez xbox on megy nem értem windows on miért nem (amikor a csöves xboxon is windows fut) -
tomas51
senior tag
válasz
szerintem azt a monitort engedd el, inkább egy ultragear lg (akár használtan) vagy valamilyen oled, nagyon fos fakó képük a va paneleknek
-
Dreamie
őstag
válasz
Elofordulhat, hogy beleszaladsz, többi monitornal nem írnak ilyen anomaliarol?
-
Icewloxy
tag
ddu tényleg javit az fps-en vagy csak placebo és akkor kell használni ha vmi gond van a működésben?
-
Lajtorja
aktív tag
válasz
hadogabi1 #14002 üzenetére
Odyssey G8 nálam a DP-n black screenezett, 4000 és 5000 szériával is, több kártyával is. Nem hinbém hogy ez nvidia sara lenne kivételesen. Samunál valami fw szinten van eltolva, edid/VRR környékén lehet keresgetni, de nem merültem nagyon bele mert hdmi-n meg hibátlan azóta is.
-
dharcos627
újonc
válasz
BerserkGuts #14088 üzenetére
Ez "gyárilag" van nyomtatva? Nagyobb szériát nem inkább fröccsöntéssel csinálnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest