Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
De nekem a saját cimemre kéne és a nevemre mintha én vettem volna mert ha gond van vele a garit nem tudom érvényesiteni. A legjobb volna magyar bolti garis. Csak van valaki aki ki tudja hozni olcsobban mert ott dolgozik valami hasonlóra gondoltam , de egyenlőre csak érdeklődöm.
-
Kerio
őstag
Ahogy írtad, törölték. Megkérdeztem a chaten, hogy mi történt, azt válaszolták, hogy rendszerhiba.
Persze a tétel nem került vissza, majd másnap reggel jelzett, hogy újra van készleten, de akkor már nem engedte megrendelni, mert már rendeltem egyet, és kettőt nem szabad. Hiába törölt az előző rendelés, ez az Alzát nem érdekli. Csinálhattam volna másik profilt és azzal megrendelhettem volna, de nem foglalkoztam vele. Majd veszek valamit itthon, ha egyszer lesz.
-
ffodi
veterán
A korábban már említett +100 MHz-es téma miatt, ez azt jelenti, hogy 2850+100+5 MHz=2955 MHz és innentől vízszintes. Ehhez pedig 970 mV társul a curve szerint, végül így lesz átlagban 2850 MHz @ 955 mV, mert valamennyit így is ugrál.
Egyébként a te AIO-s eredményedre is kíváncsi lennék hasonló körülmények között. -
Laraxior
titán
Megvárom a vizesblokkot bár mindig tolják, március 14-ről 24-re, aztán 28-ra. Egyszer ideér.
Azért a 40-42°C-os GPU még nagy segítség lehet. Léggel elmegy 52 fölé is.
Mindenesetre elég baró tuninpotenciállal rendelkezik. Elég ha csak a vrmot nézzük
Kíváncsi lennék a samsung specifikációkra, előbb-utóbb csak kiszivárognak, hogy milyenek is ezek a ramok. -
s.bala31
őstag
Nálam 0.985v-hez még +445Mhz-et enged így 3120-ról esik vissza kb 3060-ig vagy nagyobb terhelésnél 3045-ig. Viszont 0.985v-től felfelé már nem tudok neki +445Mhzet adni adott mv pontokhoz mert nem stabil, visszább kell venni 400-ra vagy még lejjebb. Arra jutottam hogy ennél a kártyánál 0.985mv-nél van a sweetspot.
-
ffodi
veterán
Nagyon meredek a curve eleje a korábbi gen-ekhez képest, ezért ha a "megszokott" módon állítod be, akkor rohadt nagyot fog lépni 2 pont között (lefelé). Emellett van egy olyan hatás is, amit írsz, hogy kb. 100 MHz-cel a beállítás alá boost-ol (ezt én is tapasztaltam, ha megnézed pl. AB-ben akkor ott látszik egy halvány curve a másik mellett, ez nekem gyanúra ad okot
).
Ahogy most játszottam vele, azt látom, hogy hagyni kell benne egy "púpot", a kívánt órajel/feszültség felett pár lépcsőt, mielőtt kisimul, így hasonlít az eredeti görbére és elég stabilan fogja tartani a kívánt értékeket.
Képet majd rakok be, de most szerintem megtaláltam a hiányzó pontokat Steel Nomad alatt.
-
ffodi
veterán
Igen.
Itt is van egy bemelegítő (szerintem még pár pont hiányzik egyébként), némileg optimalizált, 24/7 gyanús Steel Nomad eredmény.
Silent BIOS ("new"), 2850 / 16000 MHz, GPU 0,955 V-on, átlag 540-550 W fogyasztás a teszt alatt. A zajszint engem meglepett, pozitívan csalódtam (mondjuk el is várom egy 3 kg-os kártyától).
Itt kicsit máshogy kell tekerni a curve-ot, ahogy tapasztalom, de ezzel a beállítással 2850 +/- 10 MHz volt a teszt nagy részében MSI AB szerint.
A PCI-E 5-tel én is szívtam, így visszabutítottam 4.0-ra.
-
Laraxior
titán
Játék közben nem hallottam, a 4090nek is volt, ha levettem az oldallapot és hallgatóztam, de ki az aki halotti csendben, hang nélkül játszik?
Már csak az OC-t kell megnézni mit tud, mert VGA téren sosem voltam szerencsés
#9889deathcrow42: Naná, mihelyst kapható -
Laraxior
titán
Az lesz a következő.
zebra csm & rebaros ötlete kész. Mindjárt kikapcsolom a gépet. Aztán max elmegyek aludni, ha világít a fehér led a lapon
#9863Landon: Kábeleket cserélgettem a Gainwarddal
Még a pcie tápkábelt is.
#9862Broken heart Naná. Egyébként Lego kompatibilisnek tűnik -
Laraxior
titán
Ugyanez volt a Gainwarddal is. Szóval nem VGA hiba az biztos, vagyis max az 5xxx széria általánosságai az oké, de hogy konkrétan mi, nem tudom.
Windows restarttal oké, elindul, de ha kikapcsolom a gépet, és utána be, akkor megint VGA led az alaplapon.#9856zebra_hun: Egyelőre igen, mindent kiakartam szűrni, de hát nem sikerült.
PCIE UEFI On
CSM On
PCIE4.0 enabled.
Rebar disabled.
Ennyit tudtam állítani.20 éve rakom össze magamnak ezeket a vackokat, volt pár érdekes esetem (meg gondolom mindenkinek már), de hogy egy VGA-csere ekkora kálvária legyen. Hihetetlen.
Pedig amúgy veszett darab. 3kg. Adtak mellé egy picit is, tök cuki.
#9858Landon Tegnap azt is megcsináltam természetesen az alaplap bios updatet, mert ott meg CPU részről van valami faszság.
Másik slotot nem próbáltam, mert azok 4x, kevés is lenne neki, meg igazából oda se fér, ez meg már pláne nem, még a Gainward csak-csak odafér volna.
Esetleg van egy PCIE3.0 riserem, ha még üzemel, azzal talán ránézek majd holnap. -
-
s.bala31
őstag
[https://www.kitguru.net/components/graphic-cards/dominic-moass/palit-rtx-5090-gamerock-review/6/]
Ebben a tesztben pl barátibb hőmérsékleteket mértek. -
DjDanee87
addikt
Akkor inkább legyen ROG-Astral kártya, igaz? Végülis az a 800e Ft felár szinte semmi
-
Nálam a TUF 5090 pörög, kívülről is jól látható, hogy mindenhol pad van elöl/hátul össze és vissza is
Az agresszív ventiprofilt megerősítem. 515 watton (AB 90%) viszont halk további állítgatás nélkül.
A PTM-t nem látom, ezt írja az Asus oldal, szétszedni meg ha minden jól megy akkor nem is fogom, 6090-nél érintetlenül kapja majd meg a második tulaja
Ha elmászik a hőmérséklet, jelzem majd.
-
Noup, jó időben írtam nekik, megírtam egyenesen, hogy nem viszonteladásra viszem. Másik tagnak is így adták. Az Ipon dolgozói apparently nem teszik fel a kártyákat skalpáron az apróra.
A 3. kártya a hardverapróra került, mert azt lebotolták. +200 vagy 300k áron. Volt is itt a topikban, hogy kikerült 5090 TUF.
Szerinted melyik a jobb? 3 kártya lebotolva, vagy 2 kártya értelmes tulajhoz, és egy volt felkínálva botolásra?
-
warcat
veterán
Meh, ez szerintem már túl magas mérce, ha tulaj lennék, vagy akár csak ott dolgozó akinek erre lehetősége van akkor én is leosztottam volna magamnak, ismerősöknek a kártyát, mégis mivel tartozol a névtelen online tömegnek aminek a fele 500 forintért másik boltba megy vásárolni a másik fele meg vinné apróra a kártyát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest