- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Találtgyerek #12798 üzenetére
Aha, az AMP az a diszkós Solid. Asszem főleg műanyaggyal megtolva.
A Core az a fapad Solid.
-
Yodamest
veterán
válasz
Találtgyerek #12798 üzenetére
Engem is most ez érdekelne, hogy a Zotac AMP extreme infinity ultra (jesus ez a név) megérhet-e 80K-val többet a solid oc-hoz képest. A hűtésnél azt írja, hogy nagyobb a vapor chamber, pasztázásról nem ír semmit egyiknél sem, hogy ugyanazt használják-e, a többi pedig nyilván a jobb-nagyobb világítás.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Sontir Fel #12783 üzenetére
Ez az AMP elvileg ugyanazt a hűtést kapta, mint a Solid OC?
Ha jól látom csak a világítás a legnagyobb különbség. -
Találtgyerek
veterán
válasz
Scofield007 #12785 üzenetére
Órajelben nagy különbségek nincsenek. Az olcsóbb példányok is jól bírják az OC-t. Hűtésben vannak nagyobb különbségek. A legcsendesebb és leghűvösebb léghűtés jelenleg az MSI SUPRIM-on van. Vannak AIO vizes típusok is.
Gigabyte és az MSI is csinált. Ezek még hűvösebbek.
TPU oldalán van pár teszt, de nem teljes a lista.
-
válasz
deathcrow42 #12795 üzenetére
Palit abszolute fasza
-
válasz
VoltanIgor #12793 üzenetére
Palit power
-
Bossp
addikt
válasz
VoltanIgor #12793 üzenetére
Gainwardban még nem csalódtam az tény.
Jó kis 8800 GT GS-től kezdve
Sapphire viszont meglep.
-
VoltanIgor
aktív tag
Érdekes statisztika. Kis háttér: a Digitec Svájc legnagyobb online kiskereskedője, elég komoly forgalmat bonyolít, szóval valószínűleg nem teljesen irreleveáns ez a kimutatás. Két évvel ezelőtti ugyan de ad egy érdekes általános képet, főleg, hogy ilyesmi információt nem látunk gyarkran.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Tw3nTyFouR #12784 üzenetére
Írták, hogy ezek csak "beta" chanelen lesznek kiadva azoknak, akiknél XY hiba előjön .
Eddig nekik várniuk kellett a wqhl driverre, mert az Nvidia próbált nagyobb launchokhoz drivert igazítani.
Ami jó, de rugalmatlan megoldás, mert addig X users szív.Most ezen így változtattak, hogy gyakrabban jönhet hotfix driver, gyorsabban adnak megoldást, a negatívum az, hogy ez a beta driver nem esik át ugyanazon a QA-n, mint a wqhl.
Nézőpont kérdése. -
4264adam
veterán
válasz
Scofield007 #12785 üzenetére
Hűtéseknél vannak eltérések. Fapados = gyengébb hűtéssel szerelte az AIB, magasabb hőmérséklet és vagy magasabb RPm --> zajosabb.
-
Scofield007
csendes tag
Valaki világosítson fel, hogy mit jelent az hogy egy RTX 5080 "fapados"? Korábbi hozzászólásokban rendszerint visszatér, hogy az RTX 5080 az RTX 5080, függetlenül attól, hogy melyik gyártótól van.
Hogyan néz ki ez a rangsor, feltéve, ha létezik ilyen? -
Zorel
senior tag
válasz
Találtgyerek #12780 üzenetére
Dettó. Még emlékszem is amikor beszéltünk róla, mert abban az időben volt a gyors mágneses megoldás is.
-
Zorel
senior tag
válasz
Találtgyerek #12777 üzenetére
Az AIO-s CPU hűtők többségénél a pumpa vezérelve van vagy vezérelhető és ha még folyamatosan is megy, nem mindegy milyen fordulaton. Idle-be felesleges a max fordulat és ennek nem abból a szempontból van csak jelentősége hogy tartósabb lesz-e vagy sem vagy, hogy baja lesz-e vagy sem, hanem egy felesleges hangforrás. Astral esetén idle-ben a ventik megállnak a pumpa meg megy max fordulaton.
-
Találtgyerek
veterán
Mondjuk attól, hogy folyamatosan megy a pumpa még nem kell, hogy baja legyen. A processzoron levő AIO-k is folyamatosan mennek és mégis elmennek több évet. Legalábbis nekem még nem volt problémám egyikkel sem
Az OC-t nem is tudom hogy csinálják, az 5080-nál is olyan gyenge eredményeket értek el, kivéve az Astral. -
Zorel
senior tag
válasz
Találtgyerek #12775 üzenetére
Hűtésben nem marad el, de nagy hiba, hogy a pumpa egyfolytában megy, idle-be sem kapcsol ki. A kép alapján ugyanazt a pumpát kapta mint a 4090 LC. Sajnos ott elég sok panasz volt rá, hogy pár hónap használat után hangos lett. Ezek alapján szvsz a Suprim LC jobb választás, ha az AIO-s kártyák közül kell választani. Jobb elrendezés, hűtésben ugyanaz csak még kicsit halkabban és a pumpa sem megy feleslegesen.
OC érdekes a tesztben, ugyanis hiába ment magasabb órajelen az Astral LC, de valamivel kevesebb FPS-t ért el, de nyilván az OC amúgy is leginkább szerencse kérdése. -
H3WaNiceDay
csendes tag
Jövő héten lesz 2db Alphacool 5090 Astral blokkom, szólni fogok itt ha az első megjön és vihető!
-
Zorel
senior tag
-
Laraxior
titán
Ez a vizesblokktéma egy vicc...
-
-
válasz
deathcrow42 #12767 üzenetére
Nálam is, de csak oc mellett fagyott, nélküle nem volt gond.
-
-
Årpi
őstag
-
A GPU Tweak III és az MSI AB tud egyszerre futni?
Tweak a monitorozás végett használnám az AB-t pedig a tuningra. -
-
omfgk
veterán
válasz
pidzse4 #12757 üzenetére
https://www.techpowerup.com/review/zotac-geforce-rtx-5080-amp-extreme/40.html
Szilícium lottó egyébként.
Amire van ráhatásod, az a hűtés, power limit. -
Grampy
aktív tag
Zotac GAMING GeForce RTX 5080 SOLID OC NVIDIA 16 GB GDDR7 - 509K, Kazy
Ugyanannyi mint a Core, lehet félreírás, de ez így megérős. -
-
omfgk
veterán
-
omfgk
veterán
Van ilyen.
510k.
https://oaziscomputer.hu/termek/35779/zotac-gaming-geforce-rtx-5080-solid-core-oc?aku=09ce80c84bc84dbba47c6c1ee29c996c
Fapad, de legalább olcsó.#12753 Andor22 : Azt nem láttam. Gamerock?
-
pidzse4
aktív tag
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni és miért , ZOTAC GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY 16GB 671.850 vagy MSI GeForce RTX 5080 VANGUARD SOC 16GB GDDR7 655.000 Az egyikre van 3+2 év gari a másikra 3 év gari.
-
-
Léc
tag
Nah ez a Doomos RTX 5080 vajon mennyit fog kóstálni
Amúgy elég jól nézki szerintem.
-
gaben22
senior tag
Visszaküldött cuccok (kibontott/kipróbált/CW ultrás/...) vagy missing ROP-os verziók.
-
Ceze
tag
Alternate-n a B-ware-s cuccok mennyire jók?
Vagy az csak annyit tesz hogy használt? -
Laraxior
titán
[link] RTX5080SuperTitanUltra 24GB....
igaz marad a 256bit
-
Rewmac
tag
válasz
Találtgyerek #12738 üzenetére
2 fps a különbség és most 247-250w - 350w-hez képest.
-
Rewmac
tag
válasz
Találtgyerek #12732 üzenetére
Most csak apránként fogom még szerintem, mert egyelőre még annyira nem làtok nagy ugrást a hőfokokban lefele voszont 100w-al kevesebb.
-
bigdigit
addikt
Palit gamerock-ra melyik másik bios-t próbálta már valaki?Hátha rászánom magam...
-
Rewmac
tag
válasz
Találtgyerek #12728 üzenetére
Ezt kipróbálom majd köszi szépen. Ezt be lehet menteni ugyanúgy profilba nem?
-
Bossp
addikt
válasz
Találtgyerek #12728 üzenetére
Ez azért is lehet okosabb mert nem feltétlen as Fesz érdekel hanem a tdp. És egyes játékoknál 250Watton simán kitekeri magából a maxot a kártya.
-
Bossp
addikt
válasz
Rewmac #12722 üzenetére
Sztem már pár gen óta úgy működnek hogy hőmérséklet / fogyasztás fügvényében vissza lépked 1-1 steppinget órajelben és vagy feszben. És ezt már 55C felett elkezdi. Nálad 70 en már legalább 3 steppinget vissza lép és mivel 0.95 nél nálad 2800 körül van előtte két steppingel meg 2300 nem csoda hogy nincs frekid....
-
Bossp
addikt
válasz
Rewmac #12675 üzenetére
Mondjuk ha ilyen görbéket csinálsz ne csodálkozz hogy nem jó. Ezt nagyon nem így kell
Ab-ban úgy szerkezd a görbét hogy vissza rakod gyárira. Adsz neki egy +300Mhz offsetet pl ha azt bírja. Tehát gpu clock +300Mhz. Ezt aktiválod maj ha megvan akkor hívod elő a curve funkciót nem nyúlsz semmihez csak kijelölöd azt az EGÉSZ részt shiftel ami 0.95 után van es azt lehúzod majd újra apply. -
Rewmac
tag
válasz
Találtgyerek #12718 üzenetére
Nem. Ez a sima.
-
Rewmac
tag
válasz
Találtgyerek #12711 üzenetére
Erre gondoltál?
-
Rewmac
tag
válasz
Találtgyerek #12676 üzenetére
Max értékes? Jah hogy miket produkál maxon? Felteszem majd persze. Nekem csak fura 950mV-t 2800-at ír mindenki, de nekem akkor nem megy fel csak 2600mhz-ig. Mondjuk lehet elengedem ezért 5-6 fokért a sztorit, csak próbálok rájönni ez miért más mint a többi 4 kártyám.
-
Dreamie
őstag
-
Laraxior
titán
válasz
deathcrow42 #12698 üzenetére
Már indítom is a Dodge-t, természetesen az üzemanyagot én állom
-
-
Bossp
addikt
Lehet már kérdeztem de az 5080 hogyhogy nem használja a Pcie ből felvehető 75 Wattot miért csak a 12 pint használja? vagy ez már a 4es szériánál is igy volt? esetleg gpu z mutatja rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest